Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe Boeken Kok Boekencentrum zomer 2021

49 artikelen
pagina 5 van 5
Van doopvont naar avondmaalstafel

Van doopvont naar avondmaalstafel van W. Verboom is een handleiding voor het lezen van de liturgische formulieren, bedoeld voor de kerkelijke gemeente.

De liturgische formulieren voor doop- en avondmaalsdiensten en voor openbare belijdenis nemen in een groot deel van de protestantse kerken een belangrijk plaats in. Door de klassieke formuleringen komt de rijke inhoud van deze formulieren echter niet altijd tot zijn recht.

In dit boek legt dr. W. Verboom de drie formulieren op heldere en pastorale wij ze uit voor de gemeente. Daarbij heeft de auteur de drie formulieren hertaald naar eigentijdsere taal en het avondmaalsformulier ook iets ingekort. Gespreksvragen achter in het boek maken het geschikt voor bespreking in de gemeente.

Van doopvont naar avondmaalstafel Verboom, Prof Dr W
€ 18,99
voorraad onbekend
Gidsen

Het boek 'Gidsen' van Bram de Muynck en Bram Kunz is een handleiding voor christelijke schoolpedagogiek, bedoeld voor masterstudenten pedagogiek, lerarenopleiders en beleidsmakers. Leraren worden in dit boek gezien als gidsen die leerlingen richting wijzen.

Vanuit een christelijk perspectief leiden zij de leerlingen in de wereld en nodigen ze uit zich daartoe te verhouden. In dit boek wordt verkend hoe christelijke idealen over mens en wereld zich verbinden met pedagogische uitdagingen van de maatschappelijke context.

Deze school pedagogiek is bedoeld voor masterstudenten pedagogiek, lerarenopleiders en beleidsmakers. De auteurs willen hiermee bijdragen aan de visievorming van onderwijsprofessionals.

Gidsen Kunz, Bram; Muynck, Bram de; Vermeulen,
€ 39,99
voorraad onbekend
Wolkenjagers
Wolkenjagers Carroll, Emma; Kok, Marije
€ 16,99
voorraad onbekend
De geheime operatie

Het boek 'De geheime operatie' is het actieboek voor de christelijke Kinderboekenweek 2021 en bedoeld voor de bovenbouw. Het is geschreven door Henriet Koornberg-Spronk

Marit, Fabio, Carlijn en Esmée vormen al jarenlang een hechte vriendengroep. Ze zitten bij elkaar in groep 8 en appen heel wat af in hun appgroep FRNZ4EVER. In dit nieuwe, zelfstandig te lezen deel van de serie gaan de vier vrienden op zoek naar hun talent: wat willen ze later worden? En alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, hebben ze ook nog een mysterie te ontrafelen. Want wat spoken die geheimzinnige, nieuwe buurvrouwen toch uit? De vriendengroep begint een geheime operatie om dat tot op de bodem uit te zoeken!

De geheime operatie Koornberg-Spronk, Henriët
€ 5,95
voorraad onbekend
BSO aan de kook!

Het kinderboek BSO aan de Kook is geschreven door Elly Zuiderveld en bezorgt kinderen veel leesplezier rond koken.

De kinderen van de buitenschoolse opvang de Boei vervelen zich, maar dan heeft Aart een plan: de kinderen gaan op kookles! Er komt een echte chef-kok langs, Bart, de Kok van de Koning, met een echte koksmuts en glimmende potten en pannen. Hij leert de kinderen niet alleen koken, maar ook heel veel nieuwe en spannende dingen over smaken, smoren en smullen. Het gaat geweldig, tot het strenge opperhoofd Tineke Toestand zich ermee gaat bemoeien...

'Super leuk! Zo leren de allerkleinsten al over het reilen en zeilen in de keuken. Hopelijk inspireert dit boek een heleboel chefs in de dop voor ons mooie vak.' Jonnie & Thérèse Boer, De Librije

BSO aan de kook! Zuiderveld, Elly; Gouma, Bart
€ 14,99
voorraad onbekend
Silvester en de knallende melkbusbende
Silvester en de knallende melkbusbende Brouwer, Willeke
€ 15,99
voorraad onbekend
Geheime strijd

Geheime strijd is een jeugdboek over de oorlog en is geschreven door Cliff de Rouw.

Het is oorlog en boerenzoon Toon begint steeds meer mee te helpen in het verzet. Maar naast alle spanningen van de oorlog is Toon ook nog altijd een opgroeiende jongen en dat levert al genoeg problemen op: hij kijkt op tegen zijn grote neef, zijn vriendschap wordt op de proef gesteld, hij wordt voor het eerst verliefd en zelfs het vertrouwen in zijn eigen familie staat op het spel.

Een spannend oorlogsverhaal van de jonge auteur Cliff de Rouw, winnaar van de verhalenwedstrijd rondom het thema 'Bevrijding' die in 2020 door KokBoekencentrum werd georganiseerd.

Geheime strijd Rouw, Cliff de
€ 15,99
voorraad onbekend
Wat je ook doet, doe het goed!

Wat je ook doet, doe het goed, van Melissa Kruger gaat over worden wat je wil, het thema van de Kinderboekenweek 2021. Dit boek vol beroepen sluit hier perfect bij aan.

Elk kind droomt graag over de toekomst, als je later groot bent: de baan die je hebt, de plekken waar je naartoe gaat, nieuwe vrienden... Voor christelijke ouders is de belangrijkste ambitie echter dat hun kinderen van Jezus houden en Hem volgen. In dit mooi geïllustreerde prentenboek op rijm, vertaald door Joke Verweerd, wordt deze boodschap op een speelse en eigentijdse manier overgebracht.

'Een vrolijke tekst met al net zo vrolijke illustraties! Een boek over de dromen die alle christelijke ouders hebben voor hun kind - inclusief de grootste droom van allemaal.'
- Bob Hartman

'Dit wordt een nieuwe voorleesfavoriet! Er is niets wat je je kind meer op het hart wilt drukken dan wat blijkt uit de uitbundige, dartelende zinnen in dit prachtige boek.'
- Ann Voskamp

Wat je ook doet, doe het goed! Kruger, Melissa
€ 11,99
voorraad onbekend
Hoera, je bent opgedragen!
Hoera, je bent opgedragen! Kremer, Alice
€ 14,99
voorraad onbekend