Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken KokBoekencentrum.nl najaar 2021

In het najaar van 2021 worden bij uitgeverij KokBoekencentrum.nl weer een hele rits nieuwe boeken verwacht. Daarin heeft KokBoekencentrum zich ontwikkeld tot één van de grootste theologische uitgeverijen in Nederland en een geheel eigen assortiment christelijke romans en thrillers.

De nieuwe uitgaven van KokBoekencentrum.nl kunt u heel gemakkelijk nu al online reserveren bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels. Alle uitgaven zijn direct leverbaar bij verschijnen kunnen dan direct opgehaald worden in één van de Ichthusboekhandels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Een thuis in Afrika (dl. 3)

De roman: Een thuis in Afrika is het derde deel van de serie / trilogie "Onderweg naar Afrika" van Irma Joubert. Opnieuw laat Irma Joubert zien dat ze geschiedenis met een hart schrijft. Een thuis in Afrika is de langverwachte opvolger van Hildegard en Het meisje uit het verscholen dorp.

Een INKIJKEXEMPLAAR voor wie thuis al wil beginnen in een Thuis in Afrika van Irma Joubert

Bestel nu. Let op: Gratis verzending.

De zevenjarige Charles wordt in 1940, vanwege de bombardementen op Londen, naar zijn tante op het platteland van Schotland geëvacueerd. Hij voelt zich thuis bij het leven en werken op de boerderij. Maar dan overlijdt tante Grace - waar moet hij nu naartoe?

Aan de andere kant van Europa trekt het Duitse Leger ten strijde tegen Rusland. Onder de manschappen bevindt zich een gedreven majoor, de jonge Oswald von Stein. Hem staan de Slag om Stalingrad en de Siberische krijgsgevangenenkampen te wachten.

De oorlog tekent de beide jongens voor het leven. Onafhankelijk van elkaar reizen ze naar Zuid-Afrika om daar een bestaan op te bouwen. Maar het moment dat hun levenskoers werkelijk omslaat houdt verband met een bijzonder Nederlands meisje met de naam Mentje de Vries........ .

Een thuis in Afrika is het 3e deel van de serie Onderweg naar Afrika, maar kan ook als losstaand boek gelezen worden.

Irma Joubert werkte 35 jaar als docente geschiedenis en Afrikaans in de bovenbouwklassen van een middelbare school. Ze noemt de puberteit de interessantste fase in een mensenleven. Kenmerkend is dan ook dat Joubert haar personages vaak binnen haar roman laat opgroeien van kind tot volwassene. Joubert: “Ik begin mijn boeken graag met de kinderjaren van mijn hoofdpersonen, omdat een mens in die tijd wordt gevormd. Zo kun je als lezer ook begrip opbrengen voor hoe iemand wordt zoals hij is. Voor het meest bizarre gedrag van een mens is namelijk meestal wel een verklaring te vinden.”

Ook Irma's eigen jeugd is bepalend geweest. Haar jeugd bracht ze door op een boerderij of 'plaas' even buiten het dorpje Nylstroom in Transvaal (tegenwoordig Limpopo). Deze plaas, het dorp en de boerengemeenschap dienen nog altijd als decor voor haar verhalen. Ze wijst zelf naar het warme christelijke nest waar ze opgroeide, als een belangrijke oorzaak voor haar fascinatie voor menselijke relaties.

Online uw exemplaar van het boek: een Thuis in Afrika door Irma Joubert kopen kan bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl, of bestel het in één van de Ichthuswinkels. Het boek wordt dan direct aan u opgestuurd of ligt klaar in één van de Ichthusboekwinkels.!

Een thuis in Afrika (dl. 3) Joubert, Irma
€ 26,99
voorraad onbekend
Nieuw handboek Ned. kerkgeschiedenis 2dl

Het Nieuw handboek Nederlandse Kerkgeschiedenis onder redactie van Herman Selderhuis vertelt het verhaal hoe het christendom Nederland vormde en is hét kerkhistorische standaardwerk in deze tijd. Het unieke is dat het een breed kerkelijk overzicht biedt en daarmee een zekere afstand heeft tot wat er zoal gebeurde, zonder vooringenomenheid.

Wat als iets kleins begon, groeide uit tot een grootse religie die ons land diepgaand beïnvloedde. Het christendom veranderde onze manier van leven, van denken, van geloven. Nog steeds. In dit standaardwerk neemt een team van specialisten ons mee in de wonderlijke geschiedenis van het christendom in de Lage Landen. In heldere taal en met ruime aandacht voor de samenhang van maatschappelijke, culturele en kerkelijke ontwikkelingen wordt een compleet overzicht tot het jaar 2020 aangeboden. Het handboek is volledig geactualiseerd, beschrijft ook de eerste twee decennia van de 21ste eeuw en heeft een full colour binnenwerk met prachtige kerkhistorische afbeeldingen.

Het handboek is samengesteld door Herman J. Selderhuis en geschreven door: Paul H.A.M. Abels, William den Boer, Aart de Groot, George Harinck, Izak Kole, Peter Nissen, Frank van der Pol, Herman J. Selderhuis en Lodewijk Winkeler.

Nieuw handboek Ned. kerkgeschiedenis 2dl Selderhuis, Herman; (red.)
€ 89,99
voorraad onbekend
Ons zwijgen en ons spreken

Het boek 'Ons zwijgen en ons spreken' van Cathy Bonidan is een prijswinnende literaire roman die een fascinerende inkijk geeft in hoe in de vorige eeuw in de psychiatrie met kinderen werd omgegaan.

Annes oom is directeur van een psychiatrische inrichting in Parijs. Anne raakt er bevriend met Beatrice, opgenomen wegens anorexia. Samen bekommeren ze zich om kleine Chiel, die vanwege zijn onaangepaste gedrag 'de idioot' genoemd wordt. Maar ze ontdekken dat er een manier is om contact met hem te krijgen.

Jaren later ontdekt een psychologiestudent het dagboek van Beatrice. Waarom stopt Beatrice' dagboek abrupt als ze veertien is? Waarom was Anne in de kliniek? En wat is er met Chiel gebeurd?

Ons zwijgen en ons spreken Bonidan, Cathy
€ 9,95
voorraad onbekend
Eeuwenoude stilte hier en nu

Eeuwenoude stilte hier en nu is een prachtig uitgevoerd boek over de zoektocht naar rust. Mirjam van der Vegt neemt je mee op een reis van hoofd naar hart, aan de hand van de vier treden van de stilte.

Herademen, struikelen, beminnen en uitreiken: rust vinden gaat in verschillende fases. Naast prachtige teksten en quotes staan er veel beelden in het boek die je uitnodigen om op adem te komen.

Deze beelden zijn gemaakt door verschillende fotografen en kunstenaars, zoals Sjaak Verboom, Jopie Huisman, Lianne Polinder en Martijn Duifhuizen. In hun kunstwerken en foto's van natuur en architectuur staat verstilling centraal. Zo kom je al kijkend tot rust.

De klassieke vier treden naar rust zijn:

* eerste trede : herademen
* tweede trede: struikelen
* derde trede: bemind zijn
* vierde trede: vanuit stilte delen

Mirjam van der Vegt (Houten) is auteur en stiltetrainer. Al jarenlang begeleidt zij trainingen en retraites. Zij stelde dit boek samen met bekende en minder bekende kunstenaars. De prachtige architectonische platen van kerkinterieurs zijn van de hand van fotografe Diana Nieuwold.

Eeuwenoude stilte hier en nu Vegt, Mirjam van der
€ 29,95
voorraad onbekend
Niemand is als hij

Niemand is als Hij, is het nieuwe boek van Henk Binnendijk in 2021. Daarin maakt hij zijn persoonlijke weg zichtbaar rond het verdriet van het verlies van een zoon.

Een verdrietige gebeurtenis bracht Henk Binnendijk ertoe troost te zoeken in de Bijbel. Al gauw kwam hij uit bij het boek Job. Job is een man die veel geleden heeft. Zijn bezit verloren, zijn kinderen dood, een vrouw die niet naast hem staat, vrienden die hem veroordelen, een lichaam dat doodziek is en een God die afwezig is. En toch blijft hij standvastig in zijn geloof.

Henk Binnendijk merkte dat dit Bijbelboek Job hem nu veel meer aansprak dan voor die tijd. En hij ontdekte dat het geloof van Job weer vertrouwen en perspectief geeft voor de toekomst.

Na elk hoofdstuk staan er vragen voor een bijbelstudiegroep en voor persoonlijk gebruik.

Toen ik in mijn verdriet het boek Job opnieuw las, merkte ik dat het mij nu veel meer aansprak dan voor die tijd. Daardoor kwam een verlangen bij mij op om over Job een Bijbelstudie te schrijven. Ook omdat dit boek ons zoveel perspectief geeft voor de toekomst.

In deze coronacrisis kunnen we gemakkelijk neerslachtig worden. Het kan ons ook zo ver brengen dat we God vaarwel zeggen. Maar we kunnen ook staande blijven door Gods genade. God kan ons tonen dat Hij, juist in grote moeite, ons kan maken tot wat Hij voor ogen heeft.
– Henk Binnendijk in zijn Woord vooraf

Henk Binnendijk (Rijnsburg) is een geliefde en veelgelezen auteur. Hij werd bekend door zijn tv-programma's met bijbelstudies en gesprekken over het geloof. Hij sprak op EO jongerendagen en is nog steeds actief als spreker op conferenties, mannendagen e.d. Tot zijn bekendste boeken behoren De Bergrede, Het Meesterwerk van God, Hoe ziet de hemel eruit? (2019) en Op weg naar de hemel (2020).

Niemand is als hij Binnendijk, Henk
€ 21,-
voorraad onbekend
Opener dan ooit, nieuwe kansen kerk

In het post-corona boek "Opener dan ooit" daagt theoloog Tim Vreugdenhil kerken uit om na de coronacrisis nieuwe kansen te zien en te grijpen.

Leven is een kwestie van vallen en opstaan. Dat geldt zowel voor mensen als voor organisaties. In dit bevlogen boek richt Tim Vreugdenhil zich tot iedereen die nadenkt over hoe we na de coronacrisis weer kunnen opstaan. Kan de kerk daarbij helpen? Zeker! Als kerken tenminste zelf ook in beweging komen.

INKIJKEXEMPLAAR - Opener dan ooit, nieuwe kansen voor de kerk door Tim Vreugdenhil

De auteur kiest vijf velden waarop er voor kerken voldoende ontwikkelingspotentieel is: spiritualiteit, innovatie, inhoud, community en communicatie. Hij maakt er een spannende ontdekkingstocht van, met kritische vragen en wenkende perspectieven. Een boek voor wie hoopvol of sceptisch is over de kerk - of beide.

Vreugdenhil daagt mensen en kerken uit om te ontdekken waar je staat en waar je graag naartoe wilt. Theologie zoals theologie bedoeld is: dit boek zet je aan tot denken én tot doen.

Tim Vreugdenhil is predikant (verbonden aan de Protestantse Kerk Amsterdam), ondernemer (verantwoordelijk voor de ontwikkeling van start-up CityKerk) en stand-up theoloog (met eigen programma's en daarnaast in opdracht van bedrijven en organisaties). Eerder verschenen van zijn hand: Stand-up Theology (2018) en de Missionaire Trendrede (2020).

Opener dan ooit, nieuwe kansen kerk Vreugdenhil, Tim
€ 14,95
voorraad onbekend
Theater voor engelen

Tomas Halik schrijft in het boek Theater voor engelen over de vraag Hoe kijken de engelen naar ons? Een zoektocht naar God in de geschiedenis. Mensen zijn geen engelen: ze kunnen het mysterie van het leven en het geloof niet in zijn geheel overzien. Dat betekent niet dat we uit eerbied voor dit geheim daarin dan maar moeten berusten.

Tomáš Halík nodigt ons uit het geloof als een levensexperiment op te vatten en de openheid van onze geest in te zetten. In dit indringende boek spreekt Halík niet alleen overtuigde christenen aan, maar ook atheïsten en mensen die op zoek zijn naar zingeving. Want God zoekt de mens vaak op in de stilte en in het verborgene, zonder dat iemand het zelf merkt. Halík probeert deze ontmoetingen op het spoor te komen en beschrijft die als een voortdurende dialoog met God

Tomáš Halík (1948) is priester en hoogleraar Filosofie en Sociologie te Praag. Hij was de vertrouweling en raadsman van president Havel, de Tsjechische aartsbisschop Tomášek en Johannes Paulus II. Eerder verschenen Geduld met God, Raak de wonden aan, Niet zonder hoop en zijn autobiografie In het geheim geloven.

Theater voor engelen Halik, Tomas
€ 22,99
voorraad onbekend
Ego, cultuuranalyse van het ik

Ego, een cultuuranalyse van het ik, door Bram van de Beek gaat over de vraag waarom wij onszelf niet goed begrijpen en bevat een pleidooi voor een andere manier van kijken

De individuele mens staat in onze tijd steeds centraler en dat is geen goed nieuws. In dit boek onderzoekt Bram van de Beek het moderne en het Bijbelse denken over het ik.

Inkijkexemplaar Ego, cultuuranalyse van het ik door Bram van de Beek

Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en plaatst het 'ik denk dus ik ben' van Descartes tegenover het Bijbelse 'Ik ben'.

De manier waarop wij over onszelf nadenken is volgens hem cruciaal voor de manier waarop wij aankijken tegen wetenschap, godsdienst en klimaat. Bram van de Beek neemt de stelling in dat de ander belangrijker is dan het ik. Daar zal niet alleen de mensheid, maar ook de natuur wel bij varen.

Bram van de Beek (Veenendaal) is emeritus hoogleraar symboliek van de Vrije Universiteit in Amsterdam en bijzonder hoogleraar systematische theologie aan de Universiteit van Stellenbosch, Zuid-Afrika

Ego, cultuuranalyse van het ik Beek, Bram van de
€ 21,-
voorraad onbekend
Er was eens een kleerkast

Het nieuwe boek van Patti Callahans "Er was eens een kleerkast" speelt zich dan niet af in Narnia, maar is minstens net zo fascinerend. Het verhaal achter Narnia van de auteur van Joy, over de vrouw van C.S. Lewis.

Megs Devonshire houdt zich het liefst de hele dag bezig met cijfers en formules. Haar jongere broertje George heeft niet lang meer te leven en neemt graag zijn toevlucht tot de boeken van Narnia. Hoewel ze niks met de boeken heeft, besluit Megs op Georges aandringen op zoek te gaan naar de auteur om erachter te komen waar het idee van Narnia vandaan komt. In plaats van antwoorden geeft C.S. Lewis haar het inzicht dat verbeelding en hoop krachtiger zijn dan welke formule dan ook.

AUTEUR:
Patti Callahan is New York Timesbestsellerauteur. Ze stond op de shortlist voor diverse literaire prijzen. In Nederland verscheen eerder de roman Joy, over de vrouw van C.S. Lewis

Er was eens een kleerkast Callahan Henry, Patti
€ 22,99
voorraad onbekend
Alles wat ik wens

Alles wat ik wens is een vertederende roman van Lynn Austin die het verhaal vertelt over de ware betekenis van kerst. Alles wat ik wens is bovendien een los te lezen vervolg op het in 2020 verschenen boek: Als ik jou was. Een bijzonder verhaal over een persoonsverwisseling

De zoontjes van Eve en Audrey wonen met hun moeders in Amerika en zijn geobsedeerd door alle kerstcadeaus die ze willen hebben. Eve en Audrey zien het met lede ogen aan, want kerst hoort niet om cadeautjes te draaien. Hoe kunnen ze dat aan hun zoontjes leren? Ondertussen worstelt Eve met schuldgevoelens die ze maar niet kan loslaten en zet Audrey de moedige stap naar een opleiding verpleegkunde.

Dit heerlijk nostalgische kerstverhaal laat zien dat de geschenken met de meeste impact juist die geschenken zijn die we het minst verwachten en niet verdienen.

Alles wat ik wens Austin, Lynn
€ 20,-
voorraad onbekend
De echo van Swanford Abbey

Het boek "De echo van Swanford Abbey" van Julie Klassen de koning van de Regency-roman zit boordevol mysterie, intrige en romantiek. Van haar werden al meer dan 70.000 boeken verkocht in Nederland.

Wanneer Rebecca Lane afreist naar het tot hotel omgetoverde Swanford Abbey, kan ze niet vermoeden dat ze daar Sir Frederick tegen zal komen, de man die ooit haar hart brak. En ze had al helemaal niet kunnen raden dat Swanford Abbey het decor zou worden van de moord op een beroemde schrijver. Sir Frederick gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er meerdere gasten zijn die een motief voor de moord hebben, onder wie Miss Lane...

Julie Klassen zegde haar baan als redacteur bij een uitgeverij op voor een bestaan als schrijver van historische romans over het negentiende-eeuwse Engeland, boordevol mysterie, intrige en romantiek. Met drie van haar romans sleepte ze een Christy Award in de wacht.

De echo van Swanford Abbey Klassen, Julie
€ 26,99
voorraad onbekend
Meer dan goud

De roman Meer dan goud van Stephanie Landsem is een prachtige hervertelling van de bijbelse gelijkenis over de verloren zoon, waarin een proces van schaamte naar vergeving centraal staat. Zij past het beeld van de verloren zoon toe op een verhaal over een verloren dochter.

Minerva Sinclaire vertrekt naar Hollywood om carrière te maken en haar door de Depressie getroffen familie te helpen. Eenmaal daar aangekomen, belandt ze echter in een neerwaartse spiraal. Uiteindelijk moet ze zelfs vluchten, omdat ze onterecht wordt verdacht van moord. In plaats van haar familie te steunen, heeft ze hun alleen maar meer problemen bezorgd. Kan ze ooit nog terug naar huis?

Van Stephanie Landsem verschenen eerder de bijbels-historische romans De tempeldief en De vrouw bij de bron. Met deze nieuwe roman slaat ze een andere richting in: het verhaal speelt zich af in het Hollywood van de jaren dertig.

Voor de fans van: De verdwaalde ster van Francine Rivers

Meer dan goud Landsem, Stephanie
€ 23,99
voorraad onbekend
Zingen in het maanlicht

De roman Zingen in het maanlicht is het debuut in Nederland van de christelijke schrijfster Tara Johnson: over onverwachte lichtpuntjes tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

Cadence Piper is een teruggetrokken meisje met een groot talent: ze kan prachtig zingen.

Wanneer het Cadence niet lukt om aan het werk te komen als verpleegster, besluit ze te zingen voor de ernstig gewonde soldaten in het ziekenhuis. Hierbij ontmoet ze dokter Joshua Ivy, en hij maakt het haar niet gemakkelijk. Samen zouden ze veel meer kunnen bereiken, maar dan moet Joshua Cadence wel durven toelaten...

Tara Johnson schrijft, spreekt én zingt. Ze heeft een passie voor verhalen en hoopt haar lezers te helpen om zich te bevrijden van de onwaarheden die ze over zichzelf geloven. In de VS was Tara genomineerd voor een Christy Award en een Carol Award.

Zingen in het maanlicht Johnson, Tara
€ 19,95
voorraad onbekend
Een koffer vol raadsels

De roman "Een koffer vol raadsels" van Carrie Turansky is het spannende en romantische vervolg op Een oceaan van hoop in het tweeluik De familie McAllister.

Het is 1919. Tien jaar geleden werd Garth buiten medeweten van zijn moeder om naar Canada gebracht om te werken. Nu is hij vastberaden om ook zijn zusje in Canada op te sporen - evenals zijn geliefde van wie hij al maanden niets heeft gehoord. Lukt het Garth om zijn dierbaren weer bij elkaar te brengen?

Een koffer vol raadsels Turansky, Carrie
€ 12,50
voorraad onbekend
Koningin in de Nacht

Koningin in de nacht van Mesu Andrews is een aangrijpende Bijbels historische roman over de vrouw van de beruchte koning Manasse, de zoon van Hizkia. Het gaat over de misstappen van Manasse en daarbij brengt Andrews Bijbelverhalen tot leven

Meshullemeth wordt op achtjarige leeftijd als speelmaatje voor de vijfjarige Manasse naar het koninklijk paleis gehaald. Als koning Hizkia overlijdt, wordt Manasse koning en Meshullemeth zijn vrouw.

De in Jahweh teleurstelde Manasse aanbidt liever de zon, de maan en de sterren. De afgoderij breekt het hart van zijn moeder. Haar woorden lijken niet tot haar zoon door te dringen. Maar misschien wel tot Meshullemeth...

Koningin in de Nacht Andrews, Mesu
€ 19,95
voorraad onbekend
Niets ontgaat ons

De psychologische roman Niets ontgaat ons van een nieuw Nederlands talent: Janke Reitsma, vertelt het indringende en beklemmende verhaal over een gezinsdrama dat zich afspeelt aan de Waddenkust. Janke Reitsma schrijft vanuit haar ervaringen in de orthopedagogiek.

Koen leidt samen met zijn ouders een geïsoleerd bestaan. Als zijn moeder zwanger raakt en met haar medicijnen stopt, keren haar psychische klachten terug. Aukje wordt geboren met een ernstige chromosoomafwijking, waardoor ze niet lang te leven heeft. Terwijl zijn vader op de achtergrond raakt, besluit Koen de zorg voor zijn zusje op zich te nemen. Een grote verantwoordelijkheid die zo ver voert dat hij besluit Aukje naar het wad te brengen, de plek die hij als het paradijs op aarde beschouwt en waarvan hij vindt dat ze die één keer moet zien.

Een evenzeer beklemmende als bevrijdende roman over een ontwricht gezin tegen het decor van het verraderlijk mooie Waddengebied. Een verhaal dat vragen stelt over hoe wij denken over leven en dood. Niets ontgaat gaat ons, is daarmee een psychologische roman met een focus op het kind Koen.

Janke Reitsma (1988) woont in Zwolle. Ze groeide op in Friesland en woonde daarna in Groningen. Als kind las ze al veel. ”Het Achterhuis” van Anne Frank fascineerde haar. „Ik ontdekte dat het normaal is dat je een soort binnenwereld hebt. ”Jane Eyre” sprak me ook erg aan, vanwege het feit dat zij grenzen opzoekt en echt haar eigen gang gaat.”

Reitsma studeerde orthopedagogiek, dat ze zelf typeert als „het vak dat kijkt naar de mens in zijn omgeving”. In 2019 won ze een verhalenwedstrijd georganiseerd door uitgeverij KokBoekencentrum, het ND en het Christelijk Literair Overleg. Ze werkt als orthopedagoog, schrijfster en docent.

Niets ontgaat ons Reitsma, Janke
€ 23,99
voorraad onbekend
De rand van de wereld

De rand van de wereld van Andrew J. Graff is een avontuurlijke coming-of-ageroman. Wanneer de tienjarige Fish zijn beste vriend Bread te hulp schiet omdat zijn vader hem mishandelt, loopt dit helemaal verkeerd af.

De twee jongens denken dat ze een moord hebben gepleegd en vluchten de ruige bossen van Wisconsin in, op weg naar de vader van Fish. Ondertussen proberen de volwassenen hen te vinden. Wat volgt, is een meeslepende zoektocht met thema's als hoop en verlies dat zich aftekent tegen het onstuimige landschap van de Upper Midwest.

Voor de liefhebbers van Charles Martin en Chris Fabry

Een tijdloos, zintuiglijk verhaal vol hoop, verlies en avontuur.

Een meeslepende, grootse roman. - The New York Times

Een meeslepend avontuur vol gevaar, moed en humor. - Richard Russo

De rand van de wereld Graff, Andrew J.
€ 23,99
voorraad onbekend
Het Bluebird geheim

De roman "Het Bluebird geheim" van Sharon Cameron is een beklemmende pageturner over Project Bluebird, dat echt bestaan heeft. Met dit project probeerde de CIA, door gebruik te maken van technieken die in de concentratiekampen waren ontwikkeld, het geheugen van mensen te resetten. Daarmee is het een huiveringwekkende thriller over de zoektocht naar je roots én naar gerechtigheid.

Vlak na de oorlog ontvlucht Eva het verwoeste Berlijn en reist af naar New York. Hier gaat ze op zoek naar de waarheid over haar afkomst en ontdekt ze welke gruwelijke praktijken haar vader tijdens de oorlog uitvoerde. Eva wil maar één ding: gerechtigheid.

Sharon Cameron brak in Nederland door met Bij mij ben je veilig, het spannende en waargebeurde verhaal van een Poolse tiener die dertien Joden verborgen hield op haar zolder, onder de ogen van de nazi's.

Het Bluebird geheim Cameron, Sharon
€ 23,99
voorraad onbekend
Buiten sneeuwt het Kerstverhalen

Het boek met Kerstverhalen 'Buiten sneeuwt het' met bijdragen van o.a. Marlies Medema, Els Florijn en Frans Willem Verbaas is een indrukwekkende en verfrissende kerstverhalenbundel met een boodschap voor en over Advent en Kerst.

Een buschauffeur die de weg kwijtraakt en een bijzondere ontdekking doet. Een vader die zoekraakt en op een onverwachte plek wordt gevonden. Een vrouw die op zoek gaat naar een leuke man voor bij het kerstdiner, maar de verdwaalde poes toch gezelliger vindt.

De christelijke kerstverhalen in 'Buiten sneeuwt het' zitten vol verrassingen en zijn geschikt om te lezen bij kerstvieringen, of gewoon thuis als zinvol momentje voor jezelf of met het gezin.

Auteurs van de bundel "Buiten sneeuwt het":

* Marlies Medema,
* Els Florijn,
* Frans Willem Verbaas,
* Corien Oranje,
* Josha Zwaan,
* Rikkert Zuiderveld,
* Elly Zuiderveld,
* Elsbeth Gruteke en
* Sarah van der Maas.

Buiten sneeuwt het Kerstverhalen Medema, Marlies; Florijn, Els; Verbaas,
€ 15,-
voorraad onbekend
Het gefluister van het water

Het gefluister van het water van Elizabeth Byler Younts verhaalt over een wonderlijke vriendschap die ras en religie ontstijgt en over het wegwassen van schuld.

De tiener Sparrow voelt zich diep ongelukkig na de dood van haar broertje, waarvan haar moeder haar de schuld geeft. Kort na hun verhuizing naar het overwegend witte Pennsylvania ontmoet ze Emma, haar amish buurvrouw, die ook worstelt met schuldgevoelens. De vriendschap helpt hen om hun verdriet een plekje te geven.

Het gefluister van het water Byler Younts, Elizabeth
€ 17,50
voorraad onbekend
Onze donkerste nacht

Het boek Onze donkerste nacht van Jennifer Robson beschrijft de moedige onderduik van de Joodse Nina op het Italiaanse platteland.

Nina doet zich voor als de kersverse verloofde van boer Nico, maar het boerenleven valt haar zwaar. Bovendien begint buurman Zwerger, die samenwerkt met de Duitsers, achterdochtig te worden. Terwijl Nina en Nico langzaam nader tot elkaar komen, doet Zwerger er alles aan om de twee uit elkaar te drijven.

Onze donkerste nacht Robson, Jennifer
€ 23,99
voorraad onbekend
Het geheim van Pembrooke Park

In Het geheim van Pembrooke Park combineert Julie Klassen het charmante decor van een 19e-eeuws Brits landhuis met een vreemd mysterie. Nu als midprice voor een mooie prijs

Wanneer Abigail Foster en haar familie te horen krijgen dat ze een landhuis mogen betrekken, zijn ze door het dolle heen. Eenmaal daar aangekomen, ontdekken ze echter dat het grote huis een vermeende schat herbergt en dat de vorige bewoners halsoverkop zijn vertrokken. Zal Abigail de schat en de liefde vinden waarnaar ze op zoek is of wacht haar een heus gevaar?

Julie Klassen zegde haar baan als redacteur bij een uitgeverij op voor een bestaan als schrijver van historische
romans over het negentiende-eeuwse Engeland, boordevol mysterie, intrige en romantiek. Met drie van haar romans sleepte ze een Christy Award in de wacht.

Het geheim van Pembrooke Park Klassen, Julie
€ 15,-
voorraad onbekend
Sterrenbaai deel 6

Sterrenbaai van Irene Hannon is het romantische, zesde deel in de zeer verslavende Hope Harbor-serie. Een serie met steeds nieuwe innemende personages. Wees gewaarschuwd door het Bingereading alert van de uitgever. Voor je het weet wil je alles gelezen hebben.

De stugge ex-militair Steven Roark verruilde twee jaar geleden het strijdveld voor het idyllische kustplaatsje Hope Harbor in de hoop het verleden voorgoed achter zich te laten. De idealistische lerares Holly Miller leidt een teruggetrokken bestaan in Hope Harbor, totdat ze gevraagd wordt te vechten voor iets wat haar heel dierbaar is.

Steven en Holly komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in een probleem dat de kleine gemeenschap verdeelt. Tegelijkertijd kunnen ze de aantrekkingkracht die er tussen hen bestaat niet ontkennen...

Irene Hannons grote kracht zijn haar interessante en tegelijk levensechte personages, in wiens struggles vrijwel elke lezer wel iets herkent.

Sterrenbaai deel 6 Hannon, Irene
€ 23,99
voorraad onbekend
Waar ik voor leef

In de roman Waar ik voor leef van Karen Kingsbury wil Tommy Baxter zijn droom om politieagent te worden najagen, maar zijn moeder wil daar niets van weten, omdat ze haar vader is verloren op 11 september.

Terwijl Tommy in de familiegeschiedenis duikt, raakt hij ervan overtuigd dat hij het onrecht in de wereld wil bestrijden. Als zijn vriendin ziek wordt en moet vechten voor haar leven, beseft hij echter dat de strijd nog maar net begonnen is...

Kortom: Alles wat je van Kingsbury mag verwachten: Over omgaan met dat wat op je pad komt

Waar ik voor leef Kingsbury, Karen
€ 19,95
voorraad onbekend
Schijn door mij

Schijn door mij, is een aangrijpende psychologische roman van Cynthia Richti over licht brengen in leven van anderen.

Schijn door mij is een aangrijpende roman over psychische problemen en de impact ervan op anderen. Verzamelwoede-expert Camille probeert extreme verzamelaars te helpen weer grip op hun leven te krijgen. Ze krijgt hierbij hulp van Eli Rand, die een klein afvalbedrijf runt. Ze raakt aan hem gehecht, maar zijn verleden als verzamelaar baart haar zorgen. Camille draagt zelf ook een trauma met zich mee. Wordt het voor haar ook niet eens tijd om het licht in haar leven binnen te laten?

AANBEVELING:
Christelijke psychologische roman voor de lezers van Karen Kingsbury en Deborah Raney. Maakt deel uit van de serie "Feelgood met een hart"

Cynthia Ruchti is een Amerikaanse bestsellerauteur met al vele titels op haar naam, zowel fictie als on-fictie. Eén ding is altijd prominent aanwezig in haar boeken: hoop. Het geloof speelt een belangrijke rol in haar werk. Schijn door mij is haar debuut in het Nederlands.

Schijn door mij Ruchti, Cynthia
€ 20,-
voorraad onbekend
Negen

Het boek Negen van Rachelle Dekker is een christelijke thriller boordevol actie en mysterie.

Zoe slaagt er behoorlijk goed in haar verleden te ontvluchten. Als er plotseling een verwilderd meisje zonder geheugen haar leven binnenstapt, wordt Zoe echter gedwongen de confrontatie met haar eigen pijnlijke herinneringen aan te gaan.

Als de dochter van prijswinnend auteur Ted Dekker is het schrijversvak Rachelle Dekker met de paplepel ingegoten. Eerder schreef ze samen met haar vader Het rode koord. Negen borduurt hierop voort, maar kan als losstaande roman worden gelezen.

Negen Dekker, Rachelle
€ 12,50
voorraad onbekend
De zussen Verschoor
De zussen Verschoor Wageningen, Gerda van
€ 18,50
voorraad onbekend
Spiegelingen

David Whyte heeft met 'Troostwoorden' een filosofisch en poëtisch boek geschreven over aspecten die horen bij het mens-zijn, maar die we vaak liever ontwijken: verlies, kwetsbaarheid, angst en liefdesverdriet. In zijn literaire, poëtische stijl interpreteert hij deze complexe woorden en komt hij tot de kern van hun betekenis.

Van ambitie en eenzaamheid tot vreugde en wanhoop; in elk hoofdstuk mediteert Whyte over het woord en verbreedt hij ons perspectief op het leven. Dit boek leert je dat uitstelgedrag soms noodzakelijk is, jezelf terugtrekken een daad van vrijheid is, en verlegenheid de eerste stap is naar openheid.

'Mooie, kleine essays over de troostende kracht van woorden. Leg dit boek voor altijd op je nachtkastje.'
- Elizabeth Gilbert

'We denken te weten waar we over praten, wat woorden betekenen, de regels van taal, totdat we dit boek lezen waarin we gedwongen worden om al onze kennis te heroverwegen en opnieuw te beginnen. Een essentieel en prachtig boek.'
- Nick Cave

'Het werk van David Whyte is zorgzaam. Hij beschikt over een bijzonder soort soepele wijsheid, waarin je makkelijk meestroomt, maar waarin je altijd de diepte en de liefde voelt.'
- Marjolijn van Heemstra

Spiegelingen Whyte, David
€ 24,-
voorraad onbekend
Een doorbraak in de tijd

Een doorbraak in de tijd van Gerben Heitink is een pleidooi voor een kerk van leken. Het geeft een beschrijving als een spiegel van de jaren zestig en het proces waar veel kerken in terecht kwamen.

Dit boek grijpt terug op de woelige jaren zestig, een periode in de geschiedenis waarin zich grote veranderingen in de samenleving hebben voltrokken. De titel spreekt van een doorbraak in de tijd. Ook de kerk werd hierdoor diep geraakt. Er kwam een leegloop op gang. Veel mensen beleefden in die jaren een ingrijpend bewustwordingsproces. De beweging van de Verlichting, tot dan toe het geestelijk eigendom van intellectuelen, drong door in alle lagen van de bevolking. Veel problemen waar de kerk vandaag voor staat hangen samen met deze omwenteling, die zij onvoldoende heeft kunnen verwerken.

Gerben Heitink (Heemskerk) schreef dit boek op basis van zestig jaar kerkelijke ervaring als gemeentelid, predikant en praktisch-theoloog. Hij was als hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en als honorair hoogleraar aan de Universiteit van Pretoria, Zuid-Afrika.

Een doorbraak in de tijd Heitink, Gerben
€ 22,50
voorraad onbekend
Voluit Leven Planner

De 'Voluit Leven Planner' van Eline Hoogenboom helpt je om balans aan te brengen in je leven. Een leven waarin je ruimte en tijd hebt voor dingen die jij belangrijk vindt: tijd met God, tijd voor je relaties, tijd om zo nu en dan iets nieuws uit te proberen en soms ook tijd om verdrietig of blij te zijn.

In een voluit leven gaan dat soort zaken zoveel mogelijk samen op! De Voluit Leven Planner biedt elke week handvatten om prioriteit te geven aan dat wat voor jou belangrijk is, door middel van reflectievragen, kleine opdrachten, lijstjes en tips.

Met veel ruimte om te schrijven en QR-codes naar inspirerende video's over onder andere focus, dankbaarheid, liefhebben en veerkracht.

Voluit Leven Planner Hoogenboom, Eline
€ 23,99
voorraad onbekend
Losertheologie

In Losertheologie vertelt Carmen Stoetzer-Melissant hoe ze na jaren van kerkverlating gegrepen werd door de God van haar jeugd.

Een God die haar, een gepest en faalangstig mens met vluchtgedrag, vroeg het onmogelijke te doen: predikant worden. Maar hoe komt een zangeres met een neusringetje en tatoeages op de preekstoel terecht? Carmen vertelt haar kwetsbare en eerlijke verhaal over de zoektocht naar haar plek.

Een prachtig boek voor iedereen die de kerk met één been heeft verlaten of die juist niet naar binnen durft te stappen.

Carmen Stoetzer-Melissant (Hardinxveld-Giesssendam) is een jonge theoloog en predikant in de Protestantse Kerk. Losertheologie is haar debuut.

Losertheologie Stoetzer-Melissant, Carmen
€ 18,99
voorraad onbekend
Samenleren II

In het Bijbels dagboek voor gezinnen 'Samenleren II' biedt Wijnanda Hogendoorn handreikingen om Bijbelleesmomenten tot waardevolle gezinsmomenten te maken.

Het boek bevat creatieve handvatten om 25 weken lang iedere dag samen met de Bijbel bezig te zijn. Doordeweeks worden er korte momenten met enkele vragen en opdrachten aangeboden, voor de zondag is er een uitgebreidere verwerking beschikbaar.

'Samenleren II' is het tweede deel van een tweeluik en met name bedoeld voor de periode van het begin van het jaar tot en met Pinksteren, inclusief lijdenstijd en Pasen.

Samenleren II Hogendoorn, Wijnanda
€ 17,99
voorraad onbekend
Samen de Bijbel ontdekken
Samen de Bijbel ontdekken Romkes, Age; Britstra, Hylke; Woudstra,
€ 15,25
voorraad onbekend
Onvoorstelbare genade

Het boek onvoorstelbare genade gaat over het hart van het Evangelie en is geschreven door Jan Pool.

De belangrijkste en meest bevrijdende boodschap aan de mensheid is de boodschap van Gods unieke genade. Wij hebben vaak een verkeerd beeld van God, omdat wij onze ervaringen met mensen op Hem projecteren. Mensen trappen op de rem als we een fout maken en hen teleurstellen, maar God trapt dan het gaspedaal van zijn liefde nog verder in.

De auteur legt uit wat genade is, maar ook wat het niet is. De boodschap van genade is namelijk prachtig, maar niet zonder risico. God wil dat we bevrijd worden van zonde en schadelijke patronen, en zijn unieke genade stelt ons daartoe in staat.

Jan Pool (Velserbroek) was tot 1997 voorganger van Shelter Haarlem. Sindsdien is hij als spreker, mentor en schrijver verbonden aan Stichting Hrtlink. www.hrtlink.nl

Onvoorstelbare genade Pool, Jan
€ 16,50
voorraad onbekend
Geloofsmomenten

Geloofsmomenten is een Bijbels Dagboek vol bemoediging en geloof en bied elke dag een moment met God. Het is geschreven door een groep auteurs uit de Evangelische wereld en heeft als ondertitel 365 x stilstaan bij God.

Voor elke dag een moment om stil te staan bij God. Een geloofsmoment om je dag mee te beginnen of mee af te sluiten, dat biedt dit dagboek voor 365 dagen. Aan dit evangelisch dagboek schrijven veertien auteurs mee die allemaal een passie hebben voor God en gemotiveerd zijn om christenen te inspireren in hun stille tijd. Elke auteur schrijft over een aantal thema's. Hierdoor zit er zeker een lijn in, maar is het ook afwisselend genoeg om te blijven boeien. Thema's die besproken worden zijn onder andere vriendschap, gebed, authenticiteit, nederigheid, imperfectie, geloofsgroei en leven in vrijheid. Elke dag sluit af met een gebed, een vraag of een bemoedigende quote.

Auteurs dagboek geloofsmomenten:

Dorina Nauta, Jan Pool, Connie Karsten, Koen Prinzen, Jannica van Barneveld, Wouter de Vos, Bart van Nes, Joyce de Vos, Joël Boertjens, Eddy de Pender, Bart Broekman, Esther Stoorvogel, Gerard van der Schee en Paul Abspoel zijn allen bekende namen in de evangelische gemeenten.

Geloofsmomenten Nauta, Dorina; Diverse auteurs
€ 24,99
voorraad onbekend
Vriendschap of je leven

Vrienden of je leven van Henk Stoorvogel en Pieter Struik is een boek wat elke man gelezen zou moeten hebben.

Henk Stoorvogel en Pieter Struik willen in Nederland een vriendschapsrevolutie ontketenen. Er is in deze tijd een enorme behoefte aan vriendschap. De meeste mannen hebben dat niet eens zo in de gaten, opgeslokt als ze worden door de hectiek van tijd en wereld. Dit boek is de eyeopener die mannen zal wakker schudden om meer tijd te investeren in vriendschap.

Stoorvogel en Struik weten uit eigen ervaring wat er in mannen omgaat, maar ze hebben ook onderzoek gedaan naar hoe mannenvriendschap werkt (en hoe niet). Ze leggen uit hoe je vrienden maakt (en hoe je ze kwijtraakt) en wat de positieve gevolgen zijn als mannen zich gezamenlijk inzetten voor de samenleving.

Enkele citaten uit het boek:

Rondom vriendschap hangt een zweem van verlegenheid en verlangen. Elke man verlangt naar vriendschap, maar voelt tegelijk vaak een vorm van verlegenheid rondom dit thema.

Vriendschap vraagt om rituelen. Vriendschappen hebben zo hun eigen vormen en manieren, die eigen zijn aan de vriendschap en een basis van vertrouwen geven.

Er zijn vier soorten vrienden, zoals zo mooi verwoord in het Frans: connaissance (kennis), copain (kameraad), l'ami (vriend) en frère (boezemvriend). Elke soort vriend heeft zijn eigen waarde en rijkdom. Vrienden geven kleur aan het leven.

Henk Stoorvogel is oprichter van de internationale beweging 4M die zich richt op mind-body-soul adventures voor mannen en vrouwen. Hij is auteur van o.a. Jezus Leven, Geboren om te vliegen en Klink. Spreken met impact (samen met Mark van Vuuren; 2020).

Pieter Struik is ondernemer. Door de jaren heen bouwde hij aan een cultuur van verbinding binnen zijn organisaties WebNL creative studios, BEELDKRACHT en Rodesk.

Vriendschap of je leven Stoorvogel, Henk; Struik, Pieter
€ 17,99
voorraad onbekend
Kort en krachtig over de eindtijd

Kort en krachtig over de eindtijd is een compact boek van Ron van der Spoel over de vragen die spelen rond het einde van deze wereld. In twaalf kernpunten gaat het over de eindtijd. Deze serie is bedoeld voor wie geen dikke boeken wil lezen.

Er komt een dag dat Jezus terugkeert naar deze wereld. Dat heeft Hij beloofd en dat is waar we als gelovigen op hopen. De periode tussen de hemelvaart en terugkeer van Jezus noemen we de eindtijd. Dit boek gaat over deze laatste periode, over wat er gaat gebeuren bij de terugkeer van Jezus en hoe het leven op de nieuwe aarde zal zijn. Er is onder christenen veel discussie hierover en dit boek heeft echt niet alle antwoorden op alle vragen.

Het doel van dit boek is dat we met groot verlangen blijven uitkijken naar de terugkeer van Jezus en werkt twaalf kernpunten over de eindtijd uit. Deze serie is bedoeld voor wie geen dikke boeken wil lezen

Ron van der Spoel (Berg en Terblijt) is predikant in Zuid-Limburg en werkt daar namens het Leger des Heils als pionier. Daarnaast is hij verbonden aan Open Doors Vlaanderen. Eerder verschenen van zijn hand: Kort en krachtig over het gebed en Kort en krachtig over de Heilige Geest.

Kort en krachtig over de eindtijd Spoel, Ron van der
€ 12,99
voorraad onbekend
Woorden van Jezus

Rolf Robbe laat ons nadenken over de woorden van Jezus in dit Bijbels dagboek voor 200 dagen

Vroeger sprak God op allerlei manieren tegen onze voorouders, via de profeten. Maar nu Gods nieuwe tijd begonnen is, heeft hij tegen ons gesproken via zijn Zoon, staat er in Hebreeën 1. En deze Zoon Jezus spreekt over genade en vrede. In dit dagboek staan de woorden van Jezus centraal. Alles was Jezus zei, en nog tegen ons zegt in de Bijbel, komt voort uit oneindige liefde voor de mens en de grote wijsheid van God.

Het dagboek volgt Jezus vanaf zijn jeugd tot het kruis en overdenkt de woorden die Hij op aarde sprak. De vragen voor en na de overdenkingen zetten aan tot nadenken.

Rolf Robbe (Dalfsen) is auteur van verschillende dagboeken en boeken over christelijk leven.

Woorden van Jezus Robbe, Rolf
€ 7,95
voorraad onbekend
U die voor mij uitgaat

Het gebedenboek 'U die voor mij uitgaat' is bemoedigend en biedt perspectief voor de toekomst. Gods toekomst en de komst van zijn Rijk kleuren ons leven hier en nu. Dat wil niet zeggen dat het ons alleen voor de wind zal gaan. Maar het biedt wel een perspectief van troost en hoop. Dat zet ons in beweging biddend onze weg te gaan.

Dit boek met circa 70 gebeden voor inspiratie, wijsheid, troost en bemoediging helpt ons daarbij. Het is voor persoonlijk gebruik, maar ook bruikbaar voor lezing in kerkdiensten of vergaderingen. Het gebedenboek sluit aan bij het jaarthema 2021-2022 van de Protestantse Kerk in Nederland: 'Van U is de toekomst'.

De gebeden zijn geschreven door predikanten uit de Protestantse Kerk, waaronder René de Reuver, Paul Visser, André Troost en Trinette Verhoeven. Deze uitgave kwam tot stand i.s.m. met 'Petrus', het magazine en online platform met verhalen van geloof, hoop en liefde in de Protestantse Kerk.

U die voor mij uitgaat Redactie Petrus
€ 11,-
voorraad onbekend
Heimwee en hoop

Heimwee en Hoop verschijnt in de reeks pastorale meditaties geschreven door o.a. Pieter L. de Jong en deze gaat over verlangen naar Gods nabijheid. De vierkante vorm is herkenbaar en wordt door steeds meer kerken gebruikt om te geven als eindejaarscadeau in het pastoraat en als waardering voor inzet in de kerkelijke gemeente.

Iedereen weet wat heimwee is. Het is een vreemd, nauwelijks te beheersen gevoel van verlangen naar iets wat voorbij is. Maar nog sterker kan heimwee zich uiten in een verlangen naar het moment dat je leven eindelijk zal zijn zoals je bewust en onbewust hoopt en bidt. Een leven vol van de goedheid en de nabijheid van God. Daarover gaan de meditaties in dit boek. Ze zijn grotendeels ontstaan in coronatijd, zodat ook het verlangen naar het samenkomen rond de Bijbel erin doorklinkt. Een aantal meditaties zijn specifiek geschreven voor de periode van Advent en Kerst. Een waardevol boek om zelf te lezen of cadeau te geven in het pastoraat.

Pieter L. de Jong (Rotterdam) is emeritus predikant in de Protestantse Kerk. Hij was ruim twintig jaar predikant van de Oude of Pelgrimvaderskerk in Rotterdam-Delfshaven. Van zijn hand verschenen meerdere dagboeken en bijbelstudieboeken.

Heimwee en hoop Jong, Pieter L. de
€ 11,99
voorraad onbekend
Daniël, Serie prediking Oude Test. (POT)

In de Serie Prediking Oude Testament (POT) verschijnt nu het deel over het Bijbelboek Daniël, geschreven door Dr. M. Nel.

[

Dit commentaar op Daniël behandelt de crisis die ontstaat wanneer vreemde overheersers Joden willen dwingen om hun godsdienst-culturele perspectief te aanvaarden. De boodschap die de verteller als bemoediging aandraagt, is dat God de werkelijke controle heeft. In de visioenen in Daniël wordt apocalyptische taal gebruikt om dit punt te onderstrepen.

Daniël, Serie prediking Oude Test. (POT) Nel, M.
€ 41,99
voorraad onbekend
Van de boom leren
Van de boom leren Wöhle, Andreas
€ 13,95
voorraad onbekend
Leven van Geert Grote

Het leven van Geert Grote bevat de biografie van hem geschreven door Thomas a Kempis en vormt het basiswerk van de Moderne Devotie.

Zevenhonderd jaar geleden stierven beide ouders van de toen tienjarige Geert Grote tijdens de eerste golf van de zwarte dood; 34 jaar later overleed hij aan dezelfde ziekte. Twaalf jaar voor zijn dood had hij een religieuze ervaring die zijn leven drastisch zou veranderen. Door zijn vurige geloof werd hij de grondlegger van de Moderne Devotie. Zonder hem zou de wereld nooit gehoord hebben van de Broeders en Zusters van het Gemene Leven of De navolging van Christus. Vijftig jaar na zijn dood schreef Thomas Kempis een biografie van deze markante religieuze wegbereider.

Thomas a Kempis (1380-1471) is de wereldberoemde auteur van De imitatione Christi, de Navolging van Christus. Hij schreef echter nog 40 à 50 andere werken, waarvan vele nog nooit vertaald zijn in het Nederlands. Omstreeks 1437 schreef hij Leven van Geert Grote, het basiswerk van de Moderne Devotie.

Leven van Geert Grote Kempis, Thomas à
€ 14,99
voorraad onbekend
Eind goed

Eind Goed, is een boek door ethicus prof. Theo Boer over een Protestantse kijk op euthanasie in Nederland. Het is een uitgave in de reeks essays van de Protestantse Kerk.

In de zeventiger jaren van de vorige eeuw waren kerken en christenen in Nederland onder de eersten die euthanasie bespreekbaar maakten. Vijftig jaar later is euthanasie medisch, ethisch en juridisch een bijna alledaags verschijnsel geworden. In dit persoonlijke en indringende essay betoogt hoogleraar ethiek Theo Boer dat ook nu elke beslissing tot euthanasie vraagt om een grondig afwegingsproces .

Dat geldt zeker voor gelovigen: zij putten uit bronnen die door de eeuwen heen mensen hielpen om hoop te houden in lijden, om zin te ontdekken in kwetsbaarheid, en om hun autonomie te plaatsen in het perspectief van Gods zorg voor ons.

Theo Boer (1960) is hoogleraar Ethiek van de Gezondheidszorg aan de PThU. Van 2005-2014 was hij lid van de Regionale Toetsingscommissie Euthanasie. Dit boek wordt uitgegeven i.s.m. de Protestantse Kerk in Nederland.

Eind goed Boer, Theo
€ 14,95
voorraad onbekend
Tastbare nabijheid

Tastbaar aanwezig is een handreiking voor het gesprek over doop en avondmaal Het is bedoeld als bezinning voor protestante gemeenten en is geschreven door Klaas Willem de Jong en Jan Muis.

De doop en het avondmaal zijn de twee sacramenten van de protestantse traditie. Het zijn handelingen waarin de nabijheid van God in de gemeente tastbaar wordt. Dit boek beoogt het vieren van doop en avondmaal te verdiepen.

De auteurs zoeken naar de betekenis van de doop en het avondmaal in het licht van de Bijbel. Ze behandelen ook de vragen die er in de gemeente leven over de doop. Bij de bespreking van het avondmaal gaat het om de vraag hoe Christus daarin aanwezig is en wat onze rol is. Dan komt ook de beleving van de Maaltijd van de Heer ter sprake. Dit boek wil het gesprek over de sacramenten in de gemeente stimuleren. Daarom zijn er ook gespreksvragen toegevoegd.

Klaas Willem de Jong is predikant en docent kerkrecht aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Jan Muis is emeritus hoogleraar van de PThU. Dit boek wordt uitgegeven i.s.m. de Protestantse Kerk in Nederland.

Tastbare nabijheid Jong, Klaas Willem de; Muis, Jan
€ 11,-
voorraad onbekend
De kerk is wat ze viert
De kerk is wat ze viert Breij, Mieke
€ 27,99
voorraad onbekend
Heilige stilte
Heilige stilte Jager (red.), Koos-Jan de; Wallet (red.)
€ 17,99
voorraad onbekend
Toen de wereld nog van ons was
Toen de wereld nog van ons was Kessler, Liz
€ 18,99
voorraad onbekend
Olaf en de groene challenge
Olaf en de groene challenge Dort, Evelien van
€ 13,95
voorraad onbekend
Waar is Welmoed?
Waar is Welmoed? Kruijssen, Agave
€ 16,50
voorraad onbekend
Zoekbijbel NT

In de Zoekbijbel van Sarah Parker zoek en tel je mee en kom je alles te weten over de geweldige dingen die Jezus deed! Vind de Romeinse soldaten, de vier herders en het baby'tje Jezus.

In dit boek staan acht bijbelverhalen uit het Nieuwe Testament. Lees over de geboorte van Jezus, over de verlamde man die door Jezus werd genezen en over het Laatste Avondmaal. Lukt het jou om alle mensen, dieren en voorwerpen te ontdekken?

Deze prachtige geïllustreerde zoekbijbel heeft op elke pagina meer dan vijftig dingen om te tellen en te zoeken.

Zoekbijbel NT Parker, Sarah
€ 15,99
voorraad onbekend
Mijn verhalenbijbel
Mijn verhalenbijbel Wright, Sally Ann
€ 13,99
voorraad onbekend
Wat doet dat ukkie hier?

Wat doet dat ukkie hier, is een fris en modern prentenboek, herkenbaar voor elk kind dat een broertje of zusje krijgt en aandacht, en ruimte moet leren delen.

Arme Evi, haar ouders hebben een ukkie mee naar huis genomen. Hij kwijlt, heeft een lelijk kaal hoofd en krijst dag en nacht. Kortom: hij heeft zijn plek ingenomen in het huis en alle aandacht gaat naar hem. Maar dan bedenkt Evi dat hij wel goed van pas komt: ze kan hem overal de schuld van geven! De modder in de keuken? Tekeningen op de muur? Het ukkie heeft het gedaan! Is het dan misschien toch wel leuk om een nieuw broertje te hebben?

Het prentenboek is gemaakt door Uticha Marmon en Almatine Leene zorgde voor de Nederlandse editie.

Wat doet dat ukkie hier? Marmon, Uticha; Leene, Almatine
€ 9,99
voorraad onbekend
Dolfi en Wolfi en de oerwoudman

Dolfi en Wolfi en de Oerwoudman is het allerlaatste avontuur in de reeks over Andy en Mirja. In dit boek gaan ze op onderzoek uit in de jungle. Daar vinden ze een neergestorte straaljager uit de Tweede Wereldoorlog.

De piloot, inmiddels 97 jaar, heeft het overleefd en heeft al die tijd in zijn eentje in de jungle gewoond. Wie is deze man en wat is zijn verhaal? Andy en Mirja gaan op onderzoek uit naar de waarheid, ondersteund door dolfijn Dolfi en hond Wolfi, die altijd klaarstaan om hen te beschermen.

Dolfi en Wolfi en de oerwoudman Poel, J.F. van der
€ 12,99
voorraad onbekend
Godtime
Godtime Zonnenberg, Corine
€ 13,99
voorraad onbekend