Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken KokBoekencentrum.nl najaar 2021

56 artikelen
pagina 4 van 6
Leven is kunst (nr 2 - 2021)

Het winternummer van Puur! gaat over : Leven is kunst. Het staat vol inspiratie voor het winterseizoen over levenskunst.

Hoe doe je dat eigenlijk, leven? Soms gaat het als vanzelf, soms valt dat flink tegen. Uit alles blijkt dat leven een ware kunst is. PUUR! magazine onderzoekt dit najaar de kunst van het leven aan
de hand van kunstenaars, levenskunstenaars en levensoefenaars. Met onder meer Cocky Drost over levenskunst in je relatie, Henk Binnendijk over zijn levenslessen, de kunst van het haiku's schrijven,
en heel veel te zien en te doen. Dé salontafelmusthave van het najaar.

Leven is kunst (nr 2 - 2021) PUUR! magazine
€ 9,99
voorraad onbekend
Losertheologie

In Losertheologie vertelt Carmen Stoetzer-Melissant hoe ze na jaren van kerkverlating gegrepen werd door de God van haar jeugd.

Een God die haar, een gepest en faalangstig mens met vluchtgedrag, vroeg het onmogelijke te doen: predikant worden. Maar hoe komt een zangeres met een neusringetje en tatoeages op de preekstoel terecht? Carmen vertelt haar kwetsbare en eerlijke verhaal over de zoektocht naar haar plek.

Een prachtig boek voor iedereen die de kerk met één been heeft verlaten of die juist niet naar binnen durft te stappen.

Carmen Stoetzer-Melissant (Hardinxveld-Giesssendam) is een jonge theoloog en predikant in de Protestantse Kerk. Losertheologie is haar debuut.

Losertheologie Stoetzer-Melissant, Carmen
€ 17,99
voorraad onbekend
Samenleren II

In het Bijbels dagboek voor gezinnen 'Samenleren II' biedt Wijnanda Hogendoorn handreikingen om Bijbelleesmomenten tot waardevolle gezinsmomenten te maken.

Het boek bevat creatieve handvatten om 25 weken lang iedere dag samen met de Bijbel bezig te zijn. Doordeweeks worden er korte momenten met enkele vragen en opdrachten aangeboden, voor de zondag is er een uitgebreidere verwerking beschikbaar.

'Samenleren II' is het tweede deel van een tweeluik en met name bedoeld voor de periode van het begin van het jaar tot en met Pinksteren, inclusief lijdenstijd en Pasen.

Samenleren II Hogendoorn, Wijnanda
€ 15,99
voorraad onbekend
Samen de Bijbel ontdekken
Samen de Bijbel ontdekken Romkes, Age; Britstra, Hylke; Woudstra,
€ 14,99
voorraad onbekend
Onvoorstelbare genade

Het boek onvoorstelbare genade gaat over het hart van het Evangelie en is geschreven door Jan Pool.

De belangrijkste en meest bevrijdende boodschap aan de mensheid is de boodschap van Gods unieke genade. Wij hebben vaak een verkeerd beeld van God, omdat wij onze ervaringen met mensen op Hem projecteren. Mensen trappen op de rem als we een fout maken en hen teleurstellen, maar God trapt dan het gaspedaal van zijn liefde nog verder in.

De auteur legt uit wat genade is, maar ook wat het niet is. De boodschap van genade is namelijk prachtig, maar niet zonder risico. God wil dat we bevrijd worden van zonde en schadelijke patronen, en zijn unieke genade stelt ons daartoe in staat.

Jan Pool (Velserbroek) was tot 1997 voorganger van Shelter Haarlem. Sindsdien is hij als spreker, mentor en schrijver verbonden aan Stichting Hrtlink. www.hrtlink.nl

Onvoorstelbare genade Pool, Jan
€ 14,99
voorraad onbekend
Geloofsmomenten

Geloofsmomenten is een Bijbels Dagboek vol bemoediging en geloof en bied elke dag een moment met God. Het is geschreven door een groep auteurs uit de Evangelische wereld en heeft als ondertitel 365 x stilstaan bij God.

Voor elke dag een moment om stil te staan bij God. Een geloofsmoment om je dag mee te beginnen of mee af te sluiten, dat biedt dit dagboek voor 365 dagen. Aan dit evangelisch dagboek schrijven veertien auteurs mee die allemaal een passie hebben voor God en gemotiveerd zijn om christenen te inspireren in hun stille tijd. Elke auteur schrijft over een aantal thema's. Hierdoor zit er zeker een lijn in, maar is het ook afwisselend genoeg om te blijven boeien. Thema's die besproken worden zijn onder andere vriendschap, gebed, authenticiteit, nederigheid, imperfectie, geloofsgroei en leven in vrijheid. Elke dag sluit af met een gebed, een vraag of een bemoedigende quote.

Auteurs dagboek geloofsmomenten:

Dorina Nauta, Jan Pool, Connie Karsten, Koen Prinzen, Jannica van Barneveld, Wouter de Vos, Bart van Nes, Joyce de Vos, Joël Boertjens, Eddy de Pender, Bart Broekman, Esther Stoorvogel, Gerard van der Schee en Paul Abspoel zijn allen bekende namen in de evangelische gemeenten.

Geloofsmomenten Nauta, Dorina; Diverse auteurs
€ 24,99
voorraad onbekend
Vrienden of je leven

Vrienden of je leven van Henk Stoorvogel en Pieter Struik is een boek wat elke man gelezen zou moeten hebben.

Henk Stoorvogel en Pieter Struik willen in Nederland een vriendschapsrevolutie ontketenen. Er is in deze tijd een enorme behoefte aan vriendschap. De meeste mannen hebben dat niet eens zo in de gaten, opgeslokt als ze worden door de hectiek van tijd en wereld. Dit boek is de eyeopener die mannen zal wakker schudden om meer tijd te investeren in vriendschap.

Stoorvogel en Struik weten uit eigen ervaring wat er in mannen omgaat, maar ze hebben ook onderzoek gedaan naar hoe mannenvriendschap werkt (en hoe niet). Ze leggen uit hoe je vrienden maakt (en hoe je ze kwijtraakt) en wat de positieve gevolgen zijn als mannen zich gezamenlijk inzetten voor de samenleving.

Enkele citaten uit het boek:

Rondom vriendschap hangt een zweem van verlegenheid en verlangen. Elke man verlangt naar vriendschap, maar voelt tegelijk vaak een vorm van verlegenheid rondom dit thema.

Vriendschap vraagt om rituelen. Vriendschappen hebben zo hun eigen vormen en manieren, die eigen zijn aan de vriendschap en een basis van vertrouwen geven.

Er zijn vier soorten vrienden, zoals zo mooi verwoord in het Frans: connaissance (kennis), copain (kameraad), l'ami (vriend) en frère (boezemvriend). Elke soort vriend heeft zijn eigen waarde en rijkdom. Vrienden geven kleur aan het leven.

Henk Stoorvogel is oprichter van de internationale beweging 4M die zich richt op mind-body-soul adventures voor mannen en vrouwen. Hij is auteur van o.a. Jezus Leven, Geboren om te vliegen en Klink. Spreken met impact (samen met Mark van Vuuren; 2020).

Pieter Struik is ondernemer. Door de jaren heen bouwde hij aan een cultuur van verbinding binnen zijn organisaties WebNL creative studios, BEELDKRACHT en Rodesk.

Vrienden of je leven Stoorvogel, Henk; Struik, Pieter
€ 16,99
voorraad onbekend
Kort en krachtig over de eindtijd

Kort en krachtig over de eindtijd is een compact boek van Ron van der Spoel over de vragen die spelen rond het einde van deze wereld. In twaalf kernpunten gaat het over de eindtijd. Deze serie is bedoeld voor wie geen dikke boeken wil lezen.

Er komt een dag dat Jezus terugkeert naar deze wereld. Dat heeft Hij beloofd en dat is waar we als gelovigen op hopen. De periode tussen de hemelvaart en terugkeer van Jezus noemen we de eindtijd. Dit boek gaat over deze laatste periode, over wat er gaat gebeuren bij de terugkeer van Jezus en hoe het leven op de nieuwe aarde zal zijn. Er is onder christenen veel discussie hierover en dit boek heeft echt niet alle antwoorden op alle vragen.

Het doel van dit boek is dat we met groot verlangen blijven uitkijken naar de terugkeer van Jezus en werkt twaalf kernpunten over de eindtijd uit. Deze serie is bedoeld voor wie geen dikke boeken wil lezen

Ron van der Spoel (Berg en Terblijt) is predikant in Zuid-Limburg en werkt daar namens het Leger des Heils als pionier. Daarnaast is hij verbonden aan Open Doors Vlaanderen. Eerder verschenen van zijn hand: Kort en krachtig over het gebed en Kort en krachtig over de Heilige Geest.

Kort en krachtig over de eindtijd Spoel, Ron van der
€ 11,99
voorraad onbekend
Woorden van Jezus

Rolf Robbe laat ons nadenken over de woorden van Jezus in dit Bijbels dagboek voor 200 dagen

Vroeger sprak God op allerlei manieren tegen onze voorouders, via de profeten. Maar nu Gods nieuwe tijd begonnen is, heeft hij tegen ons gesproken via zijn Zoon, staat er in Hebreeën 1. En deze Zoon Jezus spreekt over genade en vrede. In dit dagboek staan de woorden van Jezus centraal. Alles was Jezus zei, en nog tegen ons zegt in de Bijbel, komt voort uit oneindige liefde voor de mens en de grote wijsheid van God.

Het dagboek volgt Jezus vanaf zijn jeugd tot het kruis en overdenkt de woorden die Hij op aarde sprak. De vragen voor en na de overdenkingen zetten aan tot nadenken.

Rolf Robbe (Dalfsen) is auteur van verschillende dagboeken en boeken over christelijk leven.

Woorden van Jezus Robbe, Rolf
€ 15,99
voorraad onbekend
U die voor mij uitgaat

Het gebedenboek 'U die voor mij uitgaat' is bemoedigend en biedt perspectief voor de toekomst. Gods toekomst en de komst van zijn Rijk kleuren ons leven hier en nu. Dat wil niet zeggen dat het ons alleen voor de wind zal gaan. Maar het biedt wel een perspectief van troost en hoop. Dat zet ons in beweging biddend onze weg te gaan.

Dit boek met circa 70 gebeden voor inspiratie, wijsheid, troost en bemoediging helpt ons daarbij. Het is voor persoonlijk gebruik, maar ook bruikbaar voor lezing in kerkdiensten of vergaderingen. Het gebedenboek sluit aan bij het jaarthema 2021-2022 van de Protestantse Kerk in Nederland: 'Van U is de toekomst'.

De gebeden zijn geschreven door predikanten uit de Protestantse Kerk, waaronder René de Reuver, Paul Visser, André Troost en Trinette Verhoeven. Deze uitgave kwam tot stand i.s.m. met 'Petrus', het magazine en online platform met verhalen van geloof, hoop en liefde in de Protestantse Kerk.

U die voor mij uitgaat Redactie Petrus
€ 8,99
voorraad onbekend