Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe boeken najaar 2018 de Banier

76 artikelen
pagina 4 van 8
Refresh

Refresh voor vrouwen is een boek van Shona en David Murray over hoe je op een bijbelse manier om kan gaan met spanningen en verwachtingen die velen tot een burn-out brengen.

Ren je van de ene activiteit naar de andere en voel je je gestrest van alles wat er van je verwacht wordt? Heb je een to-do lijstje dat almaar groter in plaats van kleiner lijkt te worden? Veel vrouwen realiseren zich niet dat ze in een onhoudbaar tempo door het leven rennen totdat ze fysiek, emotioneel en geestelijk uitgeput zijn. Ze zijn overbelast, maar weten niet hoe ze hun levenstempo kunnen vertragen.

Shona en David Murray helpen je in dit boek om te gaan leven in een tempo van genade, waardoor je de valkuil van een burn-out kunt vermijden en een gezond levenspatroon kunt ontwikkelen, en bovenal ook de verfrissende rust voor lichaam en geest zult ervaren die God ons wil schenken

Refresh Murray, Shona; Murray, David
€ 16,95
voorraad onbekend
Onder de aandacht

Onder de aandacht van Ds. P. Vernooij en anderen, gaat over pastoraat aan mensen met een beperking.

In elke kerkelijke gemeente zijn gemeenteleden met een beperking. In de hectiek van het gemeentewerk kunnen zij over het hoofd worden gezien.

In dit boek wordt daarom aandacht gevraagd voor het pastoraat aan de kwetsbare mensen in de gemeente. Vaak is er verlegenheid, die zich uit in terughoudendheid, om deze mensen op te zoeken en aan te spreken. We weten vaak niet wat we moeten verwachten en hoe zij op ons reageren. In de omgang met mensen met een beperking worden soms fouten gemaakt die niet altijd te herstellen zijn. Daarom is bezinning op dit onderdeel van het werk in de kerkelijke gemeente van belang. In dit boek wordt ingegaan op de actuele stand van zaken rond mensen met een beperking, de aanwijzingen die de Schrift geeft, de opdracht van de kerkelijke gemeente en de concrete omgang met mensen met diverse beperkingen.

Predikanten uit verschilende kerken werkten aan dit boek mee:
* Ds. C.J. Droger
* Ds. J. Joppe
* Ds. D.W. Tuinier
* Ds. P. Vernooij en
* Ds. G.H. Vlijm.

Onder de aandacht
€ 10,95
voorraad onbekend
Woorden van wijsheid voor doopouders

Cadeauboekje bij de doop van een kind. Woorden van wijsheid om de weg van de opvoeding te ondersteunen.

Nadat ouders bij de Heilige Doop hun ja-woord hebben gegeven voor Gods aangezicht, legt de Heere de verantwoordelijkheid van de opvoeding in hun ouderhanden. Om deze verantwoordelijkheid inhoud te geven, moet de opvoeding gestempeld zijn door wijsheid van Boven.

Deze wil de Heere geven aan ouders die dagelijks wijsheid van Hem begeren.

Een nuttig boekje voor alle ouders.

Woorden van wijsheid voor doopouders Schreuder, Ds. A.
€ 9,95
voorraad onbekend
Zijn trouwe zorg

Zijn Trouwe zorg is een boekje met drie oefeningen van Wulfert Floor geschikt om te geven als cadeau bij kerst of een andere gelegenheid.

Wulfert Floor (1818-1876) was van beroep landbouwer te Driebergen. Daarnaast hield hij overal in het land zijn 'oefeningen'. Deze schriftoverdenkingen hield hij voor allerlei gezelschappen, die veelal bijeenkwamen in boerenschuren en zalen.

Veel 'oefeningen' zijn bewaard gebleven en later gepubliceerd. Drie van deze overdenkingen zijn in dit geschenkboekje samengebracht. Het centrale thema is dat de Heere een Helper is in alle nood.

De drie schriftoverdenkingen gaan over:

- Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u (1 Petr. 5:7).
- Tot hiertoe heeft ons de Heere geholpen (1 Sam. 7:12b).
- Zou iets voor de HEERE te wonderlijk zijn? (Gen. 18:14a).

Zijn trouwe zorg Floor, Wulfert
€ 9,95
voorraad onbekend
10 x 10 sgp

Dit boekje brengt de Staatkundig Gereformeerde Partij op een originele manier in beeld in 100 beelden en wetenswaardigheden..

De auteurs hebben vanuit tien invalshoeken telkens tien beelden en tien wetenswaardigheden bij elkaar gebracht. Zo ontstaat een veelkleurig doorkijkje naar honderd jaar SGP, waarbij verrassende kanten voor het voetlicht worden gehaald.

De aansprekende en afwisselende combinatie van beeld en tekst zorgt voor een lichte toets en maakt deze publicatie tot een hebbeding voor ieder die graag net dat beetje meer over de SGP wil weten

10 x 10 sgp Schippers, Jan
€ 14,95
voorraad onbekend
Gids en pelgrim
Gids en pelgrim Muynck, Bram de
€ 12,95
voorraad onbekend
Theocratie en populisme
Theocratie en populisme Jager, Koos-Jan de
€ 17,95
voorraad onbekend
Woord en wetenschap

Prof. Marc de Vries gaat samen met zijn broers op zoek naar de verhouding tussen het Woord en wetenschap. Het actuele debat over het thema Schepping en evolutie gaat immers ook over de belangrijke vragen rond het gezag van de Bijbel en over de (spannende) relatie tussen geloof en wetenschap.

Die verhouding raakt overigens niet alleen de vragen rond de eerste Bijbelhoofdstukken maar stelt ook de vraag hoe je in allerlei wetenschappelijke discussies het gezag van de Bijbel laat prevaleren. Dit boek wil daarbij helpen.

De drie auteurs behandelen vanuit verschillende invalshoeken (wetenschapfilosofie en theologie) belangrijke vragen waar niet alleen studenten maar ook betrokken gemeenteleden mee te maken krijgen.

Wordt 16 november 2018 verwacht

Woord en wetenschap Vries, P., M.J. en W. de
€ 15,95
voorraad onbekend
Reformatie toen en nu
Reformatie toen en nu Vlastuin, W. van
€ 12,50
voorraad onbekend
Ondoordringbaar mysterie

Ondoordringbaar mysterie door Aart Goedvree is een onderzoek naar het denk van Herman Bavink over wedergeboorte..

Deze studie analyseert het denken van de theoloog Herman Bavinck (1854-1921) over de wedergeboorte. Binnen de gereformeerde theologie verwijst het begrip wedergeboorte naar het werk van God waardoor Hij een mens geestelijk vernieuwt. Er is altijd veel debat geweest over de vraag waarin wedergeboorte bestaat en hoe deze zich voltrekt.

Bavinck ontwikkelt een eigen visie op deze leer. Hij behandelt haar niet alleen op een systematisch-theologische wijze, maar ook vanuit een ethisch en psychologisch perspectief. In Een ondoordringbaar mysterie worden Bavincks belangrijkste publicaties onderzocht. Daarbij is aandacht voor ontwikkelingen binnen zijn denken en zijn omgang met de bronnen.

Ondoordringbaar mysterie Goedvree, Aart
€ 24,95
voorraad onbekend