Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Najaar 2023 Uitgeverij Jongbloedmedia

In het najaar van 2023 worden weer de veel nieuwe titels verwacht bij Jongbloedmedia, de uitgeverij van Jongbloed Bijbels, en de imprints Ark Media, Groen, Columbus, Sestra, Elisabeth en de Herziene Statenvertaling, Adveniat en Bernemedia

De nieuwe uitgaven van Jongbloedmedia zijn altijd direct bij verschijnen beschikbaar in de winkels van Ichthusboekhandel.nl en online via haar webshop. U kunt nu al uw nieuwe Jongbloed boeken reserveren via de webshop van Ichthusboekhandel.nl.

Hieronder een impressie. Van nog niet alle boeken is de titelinformatie al verkrijgbaar of de omslagen en de flapteksten. Blijf ons volgen!, we houden u

Edge line Bijbel HSV bruin leer

De nieuwe Edge Line Bijbel van de HSV is een bijzondere uitgave van de Herziene Statenvertaling. Gemaakt met hoogwaardige materialen, afgewerkt met echt leer tot in de kleinste details en een luxe en zeer handzame uitstraling is dit het topsegment van de Bijbels.

Het omslag van een Edge line Bijbel is gemaakt van flexibel leer, waardoor de Bijbel prettig in de hand ligt en soepel openslaat. De Edge Line HSV Bijbel gaat in verschillende kleuren verschijnen, waaronder een prachtige cognac-kleurige versie.

De Bijbel heeft een iets groter formaat, waardoor het extra schrijfruimte bevat voor aantekeningen en verwijzingen.

De andere kleuren worden later bekend gemaakt. Ook heeft deze Bijbel extra schrijfruimte. Omdat een Edge Line van de HSV zo fijn openslaat, is het een waardevol cadeau bij speciale gelegenheden of een praktische Bijbel voor dagelijks gebruik.

De Edge line Bijbel is speciaal geliefd bij sprekers, omdat die niet alleen soepel openvalt, maar ook heel prettig in de hand ligt.

Reserveren kan nu reeds bij

Edge line Bijbel HSV bruin leer Herziene Statenvertaling
€ 169,-
voorraad onbekend
Luxe HSV zwart, leer, rits  Psalmen 1773

De Herziene Statenvertaling met Psalmen 1773 nu in een prachtige grote luxe uitvoering van 14 x 21 cm. De HSV Bijbel om mee te nemen naar de kerk en / of huisbezoek.

De HSV Bijbel is een goed hanteerbare editie die een prettig leesbaar lettertype heeft en daardoor meer geschikt voor (globaal) de vijftig plussers.

Deze HSV Bijbel heeft een soepele zwarte echt leren omslag, met index en rits. En uiteraard in een mooie koker ter bescherming en voor langdurig gebruik!

Koop nu uw exemplaar om dit te kunnen geven als cadeau of voor eigen gebruik. Een mooiere uitgave in deze combinatie Bijbel met Psalmen 1773 is er niet in dit heel prettig leesformaat.

Luxe HSV zwart, leer, rits Psalmen 1773 Herziene Statenvertaling
€ 159,-
voorraad onbekend
Het Nieuwe Leven Studiebijbel

De Studiebijbel Het nieuwe Leven, praktische lessen uit Het Boek is de Studiebijbel die gericht is op de praktische kant van de uitleg van de Bijbel en hoe je geloven concreet maakt in het dagelijks leven. Het Nieuwe Leven is een Nederlandse bewerking van de Engelse the Life Apllication Bible en is gebaseerd op de tekst van het Boek

Het Leven was in Nederland de eerste Studiebijbel nieuwe stijl. Het nieuwe Leven bevat net als de succesvolle Studiebijbel Het Leven praktische lessen uit Het Boek over levensheiliging, geestelijke groei en persoonlijk geloof. Het primaire focus is: Hoe kan ik de Bijbel toepassen in mijn dagelijks leven.

INKIJKEXEMPLAAR Nieuwe Leven Het Boek

LET OP: In deze uitvoering is er voor gekozen om met een rustiger tekstbeeld te maken, waardoor het geen "rood-letter" Bijbel meer is. De tweede kleur is blauw.

De unieke kenmerken van Het Nieuwe leven, praktische lessen bij Het Boek:

* Gereviseerde vertaling van Het Boek (2008);
* Veel karakterstudies van bekende Bijbelfiguren;
* Thema's (260) die speciaal toegelicht worden;
* Grafieken en tabellen die verduidelijken;
* Teksten waarin God of Jezus rechtstreeks spreekt tot mensen zijn in rood gedrukt;
* Mooi kaartmateriaal.

Inleidingen bij elk Bijbelboek met o.a.:

* tijdbalken
* kernpunten Bijbelboek
* in vogelvlucht overzicht Bijbelboek
* een korte samenvatting
* hoofdthema's
* sleutelplaatsen (kaartjes)

Het Nieuwe Leven bevat verder:

* Voetnoten
* 119 persoonsbeschrijvingen / karakterstudies
* Tekstverwijzingen
* 186 landkaarten
* Meer dan 260 informatieblokken
* Samenvatting van de evangeliën

NIEUW:
21 thema-artikelen van Nederlandse auteurs over geestelijke groei:

Orlando Bottenbleij, Michelle Dusseldorf, Hans Esbach, Kees Goedhart, Noor van Haaften, Andrea Haasnoot, Jaap Haasnoot, Anmar Hayali, Louise Ho, Edgar Holder, Gert Hutten, Henk Jan Kamsteeg, Ronald Koops, Gerard de Korte, Teun van der Leer, Jolande Omvlee, Kees Slijkerman, Willem Smouter, Henk Stoorvogel jr., Koos Veefkind, Kees de Vlieger

Een goede Studiebijbel kopen doe je bij één van de Ichthusboekhandels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer. Bestellen van de studiebijbel Het Nieuwe Leven, praktische lessen bij het Boek, kan eenvoudig altijd online in webshop van Ichthusboekhandel.nl Het Nieuwe leven is normaliter altijd op voorraad in de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer. Gratis verzending in Nederland en desgewenst leuk ingepakt als het een cadeau mag zijn.

Het Nieuwe Leven Studiebijbel Het Boek
€ 82,50
voorraad onbekend
De weg volgen, bij Jezus zijn

De bekende Amerikaanse voorganger John Mark Comer gaat verder met het boek: De weg volgen met als ondertitel "bij Jezus zijn, van Jezus leren en op Jezus gaan lijken".

Jezus roept ons om gevormd te worden naar zijn beeld en nodigt ons uit om het leven te ervaren 'in al zijn volheid'. Maar soms voelt het alsof God ver weg is, je karakter zit je in de weg of je bent bang dat je geloof niet zoveel voorstelt. Hoe kun je leven naar Gods plan? Door bij Jezus in opleiding te gaan; door de Weg te volgen. Comer schetst in dit boek zijn hoopvolle visie op geestelijke groei. Hij zet de schijnwerper op onze cultuur en legt die naast inzichten uit de Bijbel over bijvoorbeeld de rustdag, eenvoud en de waarde van sociale verbanden.

Ga bij Jezus in de leer en ontwikkel nieuwe leefregels. Ontdek wat het leven voor je in petto heeft door bij Jezus te zijn, van Jezus te leren en op Jezus te gaan lijken.

John Mark Comer (1985) is momenteel een van de bekendste voorgangers in de VS. Hij schreef eerder de internationale bestseller De radicale uitbanning van haast, dat in ons land al in korte tijd een 3e druk beleefde.

De weg volgen, bij Jezus zijn Comer, John Mark
€ 24,99
voorraad onbekend
Leiderschapslessen uit de Bijbel

Arjan Zanting met het boek: Leiderschapslessen uit de Bijbel, van Abigaïl tot Petrus, van principes tot praktijk, zorgt voor Bijbelse inspiratie voor denken over leiderschap en daar naar handelen.

Sommige nieuwe wijsheden uit de leiderschaps- en managementliteratuur zijn ook in de Bijbel te vinden, ontdekte Arjan Zantingh. Hij besloot de Bijbel in te duiken met een leiderschapsbril op en ontdekte de ene na de andere tijdloze les in de levens van leiders uit het Oude en het Nieuwe Testament. Welke gewoonte maakte Nehemia tot zo'n grote leider? Wat leert Mozes ons over omgaan met kritiek? Wat kunnen we leren van vrouwen als Abigail en koningin Esther, en welk principe maakte Petrus tot iemand op wie je kon bouwen?

Ontdek samen met Arjan de waarheid, de kracht en de relevantie van de Bijbel voor leiders in deze tijd. En leer hoe je die kunt toepassen in de kerk, je werk en de maatschappij.

Ik ben super blij met deze lessen. Ik durf nu met meer zekerheid uit te stappen en leiding te geven, daar waar God mij heeft geplaatst. Op een aantal plekken mag ik al de vruchten daarvan zien.
- Henk, deelnemer cursus Leiderschapslessen uit de Bijbel

Arjan Zantingh (1972) is voorganger van De Stadskerk in Groningen. Hij is een nuchtere noorderling met een bevlogen hart

Leiderschapslessen uit de Bijbel Zantingh, Arjan
€ 19,99
voorraad onbekend
De gemeente en jij

In de Artiosreeks verschijnt De gemeente en jij, wat de christelijke gemeente voor jou kan betekenen en andersom, door ds. S.J. Verheij.

Christenen hebben verwachtingen van de gemeente waar ze bij horen. Leidinggevenden hebben verwachtingen van de gemeenteleden. Er leven allerlei verwachtingen binnen de christelijke gemeente en die kunnen heel verschillend zijn. Wat kan men voor elkaar betekenen? Wanneer wordt het spannend? Vroeger lag er veel vast en was er veel vanzelfsprekend, maar die tijd is echt voorbij. Er is van alles in beweging. De coronaperiode versterkte ontwikkelingen die gaande waren.

De gemeente en jij helpt bij de bezinning en geeft handreikingen. Het prikkelt om na te denken over de eigen rol van de gemeenteleden en van hen die leiding geven. Dit gebeurt aan de hand van de volgende bijbelse beelden: het lichaam van Christus, de herder en de kudde, de tempel van God en de bruid van Christus. Bezinning en bekering zijn broodnodig, want de christelijke gemeente heeft heel veel waarde: ze is van Gód.

Ds. S.J. Verheij (1969) is predikant van de hervormde gemeente van Sliedrecht. Eerder diende
hij de gemeenten van Vianen, Polsbroek en Vlist en Barneveld.

De gemeente en jij Verheij, Ds. S.J.
€ 15,99
voorraad onbekend
De bisschop in de vroege kerk

In het boek "de bisschop in de vroege kerk" van Ben van de Baar gaat over een verkenning van vijf eeuwen ambtsontwikkeling. Daarmee is het een unieke reconstructie van leiderschap in de eerste christelijke kerken.

Bij het ontstaan van de christelijke gemeenschap hield een 'bisschop' toezicht op de liefdesmaaltijden. Hoe heeft het bisschopsambt zich in de vijf eeuwen daarna ontwikkeld? Hoe verhield het ambt zich tot de politieke en sociale structuren binnen het Romeinse rijk?

Ben van den Baar schetst een uitgebreid beeld, grotendeels op basis van geschriften van de bisschoppen zelf. Daaruit komen hun ervaringen naar voren, maar ook hun opvattingen over de identiteit van de kerk en over het primaat dat Rome naar zich toe wist te trekken. De meest aansprekende bisschoppen kozen voor een persoonlijke en empathische benadering van hun
medemens, waardoor zij velen tot zegen waren als navolgers van Christus, wat zij soms met de dood moesten bekopen.

Dit boek is zowel een indrukwekkend getuigenis als een spiegel voor vandaag.

Met ragfijne pen weet Ben van den Baar bisschoppen als Hilarius, Athanasius, Cyprianus van Carthago en Polycarpus van Smyrna tot leven te brengen. Zijn uiteenzetting is glashelder en daarmee niet alleen een aanrader voor de professionele lezer maar voor een ieder met interesse voor theologie of geschiedenis.
- prof. dr. M.A. van Willigen (TU-Apeldoorn), eindredacteur

Drs. Ben van den Baar (1938) is zowel neerlandicus als historicus, gespecialiseerd in de heschiedenis van de West-Europese spiritualiteit van de middeleeuwen. Van den Baar was jarenlang docent Nederlands en filosofie op een gymnasium. De afgelopen vijftien jaar heeft hij als kerkhistoricus diepgravend onderzoek verricht in de literatuur, in klassieke geschriften en op locatie naar de rol van de bisschop in de politieke en sociale geschiedenis van het Romeinse rijk (35-450 na Christus).

De bisschop in de vroege kerk Baar, Ben van den
€ 39,99
voorraad onbekend
Blijf bij ons Avondgebeden boek

Blijf bij ons is een gebedenboek, door Anneke Kloosterman - van der Sluijs waarmee elke dag van de maand kan worden afgesloten met een avondgebed gebaseerd op een liturgie uit de traditie van de kerk.

Het gebedenboek biedt structuur en wil de betrokkenheid bij de Bijbel en het gebed vergroten. De kerk kent een rijke traditie van getijden en psalmgebeden vanuit de vroege kerk, de middeleeuwen, de reformatie en de periode daarna.

Bijzonder is bijvoorbeeld hoe Calvijn de kloostertraditie vertaalde naar gebruik in kerk en
gezin. Dit boek wil aansluiten bij deze oude traditie. Je wordt bij de hand genomen om in gezin, kring, gemeente, of persoonlijk de dag af te sluiten volgens een vast ritme van Bijbellezen, zingen, gebeden uit de traditie en een vrij gebed.

Anneke Kloosterman - van der Sluijs (1984) is theoloog en werkt als docent Dogmatiek
en Hermeneutiek aan de opleiding HBO-theologie van de Christelijke Hogeschool Ede.

Blijf bij ons Avondgebeden boek Kloosterman-van der Sluijs, Anneke
€ 20,-
voorraad onbekend
Licht in duisternis adventsboek tieners

Licht in de duisternis een Adventsdagboek speciaal voor tieners geschreven door Maartje Kok en Willemijn de Weerd.

Advent betekent: 'komst' of 'God komt naar ons toe.' Wij hoeven niet naar Hem toe om bij Hem te horen maar Hij komt naar ons toe. We lopen de Bijbel door om te zien hoe God naar de mensen toekomt om licht te brengen in de duisternis.

Naast dat advent de tijd is om toe te leven naar het kerstfeest, de geboorte van Jezus, is advent ook de tijd waarin we uitkijken naar het moment dat Jezus voor de tweede keer naar de aarde komt.
Alles draait hierom: God komt naar jou toe, om licht te brengen in jouw duisternis. Dat licht is op allerlei plekken in de Bijbel én in het dagelijks leven te vinden.

Ga je mee opzoek naar Zijn licht? Licht in duisternis is een adventsdagboek voor tieners, dat bestaat uit overdenkingen, opdrachten en muziek.

Geschikt om in gezinsverband met tieners aan tafel te lezen.

Maartje Kok en Willemijn de Weerd schrijven en spreken allebei graag voor tieners. Het is hun passie om het geloof dicht bij het hart van tieners te brengen

Licht in duisternis adventsboek tieners Kok, Maartje; Weerd, Willemijn de
€ 14,99
voorraad onbekend
Leef in het licht

Leef in het licht, is een Bijbelstudiewerkboek door Judith van Olst en Hanneke Schaap en wil je helpen met een zoektocht naar de betekenis van licht op ons levenspad.

God is licht. En Jezus noemt zichzelf het licht der wereld. Wat betekent dit beeld? Wat vertelt de Bijbel hierover? Deze studie helpt om de enorme veelzijdigheid van God te ontdekken. In de verschillende schakeringen van licht maakt God steeds een ander aspect van Zichzelf bekend aan ons. Licht, omdat Hij het ultieme antwoord is op het donker en duister van deze wereld. Hij heeft het duister gedragen en overwonnen. Hierdoor mogen wij genieten van het licht van Zijn aanwezigheid, nu en straks.

Deze studie vraagt voorbereiding en zelfstudie. Door zelf te bladeren en te ontdekken in de Bijbel wordt de betekenis van een tekst duidelijk uit de context. Het boek is geschikt voor individueel gebruik door mannen en vrouwen, maar ook voor kleinere en grotere groepen.

Judith van Olst-ten Brinke is ggz-verpleegkundige, in opleiding tot verpleegkundig specialist, en schrijft gedichten.

Hanneke Schaap-Jonker is psycholoog en theoloog. Ze werkt als rector van het Kennisinstituut christelijke ggz en is bijzonder hoogleraar klinische godsdienstpsychologie. Samen delen de auteurs hun stoep, hun kerk, hun leven en geloof.

Leef in het licht Olst-ten Brinke, Judith van; Schaap-Jonk
€ 18,99
voorraad onbekend
Sterk Bijbels dagboek bovenbouw

Het Bijbels dagboek, sterk door Corien Oranje, bevat interactieve Bijbelverhalen over dappere strijders tijdens een spannende reis door de Bijbel.

De Bijbel een saai boek? Absoluut niet! Wat dacht je van de moord met de haring? De derrassingsaanval in het donker? De man die met een leeuw moest vechten? De koning die op de wc zat?

De Bijbel staat vol spannende verhalen. Schrijver Corien Oranje neemt kinderen mee op een reis door de tijd, langs molacties, spectaculaire gevechten en reddingsoperaties, ontsnappingen, stoere prinsessen en illegale praktijken. Proefjes, quizjes, links naar filmpjes, nadenkvragen en weetjes: dit boek maakt bijbellezen tot een interactief moment.

Kortom: Wat valt er vandaag weer te ontdekken of te beleven?

Corien Oranje is theoloog en schrijver. Ze schreef succesvolle boeken zoals Kampioen
2.0 en Romy's rampenplan, en is daarnaast schrijver van Bijbelse dagboeken voor kinderen, zoals Hot News en Topgeheim.

Sterk Bijbels dagboek bovenbouw Oranje, Corien
€ 15,99
voorraad onbekend
Bidden met Jezus

Het geschenkboekje Bidden met Jezus, door Ds. M. Klaassen (1981) is een handreiking om met kinderen in gesprek te gaan over bidden. Uitgangspunt is het 'Onze Vader'.

Op een eenvoudige en voor kinderen aansprekende manier, worden de beden van het 'Onze Vader' toegelicht. Aan de hand van vragen kunnen opvoeders met kinderen hierover in gesprek en hen leren bidden.

Bidden met Jezus is verrijkt met illustraties van Linda Bikker.

Ds. M. Klaassen (1981) is predikant en vader van vijf kinderen. Hij is graag in gesprek met kinderen en jongeren over de boodschap van de Bijbel.

Linda Bikker (1979) woont in Gouda en is moeder van drie kinderen. In 2009 verscheen haar eerste boek en inmiddels heeft zij al meer dan dertig boeken geschreven en geïllustreerd. Linda illustreerde ook het vorige boek Je bent gedoopt! in deze serie.

Bidden met Jezus Klaassen, Ds. M.
€ 13,99
voorraad onbekend
Psalmboekje 1773 - klassiek

Een psalmboekje in een klassieke uitvoering. Een handzaam formaat van 10x15 cm en bevat naast de Psalmen in de berijming van 1773 enkele gezangen en de klassieke en hertaalde formulieren zoals gebruikt in de reformatorische kerken.

De psalmboekjes zijn geschikt voor persoonlijk gebruik in allerlei situaties binnen verenigingen, scholen en kerken.

Een mooi cadeau voor jong en oud!

Psalmboekje 1773 - klassiek
€ 12,99
voorraad onbekend
Psalmboekje 1773 - kindereditie

Een psalmboekje in een zgn. kinderuitvoering. Een handzaam formaat van 10x15 cm en bevat naast de Psalmen in de berijming van 1773 enkele gezangen en de klassieke en hertaalde formulieren zoals gebruikt in de reformatorische kerken. Op de omslag is een tekst uit Psalm 136 opgenomen.

De psalmboekjes zijn geschikt voor persoonlijk gebruik en in allerlei situaties binnen verenigingen, scholen en kerken.

Een mooi cadeau voor jong en oud!

Psalmboekje 1773 - kindereditie
€ 12,99
voorraad onbekend
De Bijbel leven

De Bijbel leven, is een Bijbels dagboek door alle Bijbelboeken heen, geschreven door Bert-Jan Mouw en helpt jou om de grote lijn van de Bijbel beter te pakken gedurende een jaar dagelijks lezen.

Opmerkelijk eigenlijk. Het bestverkochte boek ter wereld wordt soms met de meeste tegenzin gelezen. De Bijbel als beleefdheidsboek: je leest het omdat het hoort. Maar waarom wordt er zo vaak een kloof ervaren tussen de wereld van de Bijbel en ons dagelijks leven?

Stel dat er in de Bijbel van alles te zien en te horen is dat helemaal gaat over jouw hier en nu …

Door dit dagboek loop je van Genesis tot Openbaring en krijg je van alles te zien.

Zo raak je met ontspannen dankbaarheid en plezier thuis in de wondere wereld van de Bijbel.

Bert-Jan Mouw is predikant, getrouwd en vader van vier. In zijn (schrijf)werk geniet hij vooral van het leggen van verbinding van de Bijbel en het zo gewone dagelijkse leven. Eerder verscheen van zijn hand het boek Verderkijker. Hoe hoop je kijk op leven, lijden en liefhebben verrijkt.

De Bijbel leven Mouw, Bert-Jan
€ 24,99
voorraad onbekend
De Bijbel lezen met het oog op Israël

In De Bijbel lezen met het oog op Israël lees je in 365 dagen de Bijbel van Genesis tot Openbaring. Verschillende auteurs werpen hun licht op een passage uit de Bijbel door middel van een korte overdenking.

De rode draad door de dagboekgedeelten heen is de unieke positie van het Joodse volk en Gods leiding met hen door Bijbel heen tot nu en in de toekomst. Volop inspiratie in een jaar waarin we stil staan bij het 75 jarig bestaan van de Staat Israël.

De auteurs die meewerken aan dit dagboek zijn onder andere: C. Baan, P. van den Berg, C. de
Boer, J. Bonhof, B. Engelfriet, B. Gijsbertsen, A. Groothedde, F. Heikoop, D. Heikoop, G. Krol, M.
Mulder, A. van Maanen, F. van Oordt, W. Ouweneel, J. Overeem, M.J. Paul, H. Poot, R. Santinge,
J. Snaterse, B. Trouwborst, J. de Vreugd en K. de Vreugd (eindredactie).

Dit Bijbels dagboek wordt uitgegeven in samenwerking met Christenen voor Israël.

De Bijbel lezen met het oog op Israël Auteurs, Diverse
€ 24,99
voorraad onbekend
Er is al zoveel moois

In het boek Er is al zoveel moois schrijft Dorine van den Noort-Kema, op Instagram bekend als Juffrouw Duurzaam, over schoonheid in het alledaagse. Op zoek naar een zo duurzaam mogelijk leven geeft ze tips, inspiratie, en deelt ze haar gedachten over allerlei onderwerpen.

Dorine schrijft op een herkenbare gezellige manier, ze komt naast de lezer staan in dit boek. Hoe kook je met de seizoenen? Hoe besteed je meer tijd offline? En hoe staan we als christen in de wereld? Hoe gaan we om met duurzaamheid? En met kleding?

Dit boek staat boordevol goede, haalbare tips. Van het organiseren van een kledingruil-party en het creëren een georganiseerd, schoon huis, tot consuminderen en tips voor het kopen van kringloopgeluk. Een breed scala van onderwerpen komt aan bod.

Kortom, een heerlijk koffietafelboek, met prachtige foto's en volop inspiratie.

Dorine van den Noort-Kema maakte van haar hobby's haar bedrijf. Ze is dol op kringloop geluk en maakt slingers van Hollandse wollen dekens. Zij is getrouwd, en woont met haar man en vier kinderen aan een dromerig dijkje in Overijssel. Dorine is altijd op zoek naar haalbare manieren om zo duurzaam mogelijk te leven.

Er is al zoveel moois Noort-Kema, Dorine van den
€ 24,99
voorraad onbekend
Verjaardagskalender - Nooit Alleen

Inspirerende verjaardagskalender gebaseerd op het populaire boek Nooit Alleen van Alette Koornneef.

Na het verschijnen van 'Nooit alleen' is er nu ook een verjaardagskalender met bemoedigende illustraties en gedichtjes uit het boek. De kleurrijke tekeningen en gedachten volgen de seizoenen en elke maand is er een tekst die bij de tijd van het jaar past. Mooi om cadeau te geven of op een zichtbare plek in huis op te hangen. Zo hoef je nooit meer een verjaardag of jubileum te vergeten!

“Dit boek is goud voor wie wel wat bemoediging kan gebruiken, want het zit er vol mee. De gedichtjes en enkele overdenkingen die de bladzijden vullen, steken je namelijk stuk voor stuk een hart onder de riem. Allereerst vanwege de boodschap die wijst op God en al het goede dat Hij geeft, doet en heeft beloofd, of bestaat uit een niet specifiek christelijke, maar evengoed opbeurende waarheid. Maar ook omdat ze een stukje herkenning bieden als het gaat over (alledaagse) struggles, zoals perfectionisme, bezorgdheid en falen, waaruit blijkt dat je niet de enige bent die met dergelijke dingen worstelt; die wetenschap bemoedigt tenslotte eveneens.

En de kleurrijke, ietwat idyllische illustraties van Alette Koornneef, die net zo mooi tekent als ze schrijft, maken het helemaal af en perfect.”

Alette Koornneef (1991) illustreert, schrijft en ontwerpt en geniet ervan om hiervan te delen om andere mensen te bemoedigen. Ze woont in Gouda, is getrouwd met Gerard en is moeder van drie kinderen.

Verjaardagskalender - Nooit Alleen Koornneef, Alette
€ 14,99
voorraad onbekend
Met een knipoogje!

Met een knipoogje, door Joukje van Esch gaat over leven en over hoop. Het zijn hoopvolle gedichten met een knipoog naar de toekomst.

Soms lijkt het leven meer op overhoop en overleven. Deze bundel met knipoogjes, kleine gedichtjes, gaan over geluk, geloof, groei, gestoei, gezondheid en genade, geschreven vanuit het perspectief van hoop.

Thema's die zelf doorleefd zijn en zo woorden geven aan wat niet altijd wordt gezegd. In korte krachtige zinnen lees je herkenning en troost met tussen de regels door de uitdaging meer te
lezen dan er staat. Met die draai om het grote kleiner te maken en het kleine groot, want het leven kan je raken, maar hoe blijf je dan toch overeind? En dat alles het liefst ook met een beetje luchtigheid.

De prachtige illustraties zijn gemaakt door Huis van Mijn.

'Een knipoogje van Joukje is precies wat een knipoog moet zijn: eenlichtvoetig, warmhartig en troostend ogenblik. Ik hou ervan.'
- Annemarie van Heijningen-Steenbergen

Joukje van Esch-Versteeg is getrouwd met Marnix en moeder van drie tieners. Naast haar werk in de boekhandel schrijft ze tussen alles door. Want waar het leven haar raakt ontstaan woorden van kracht en hoop.

Met een knipoogje! Esch-Versteeg, Joukje van
€ 13,99
voorraad onbekend
Van aangezicht tot aangezicht

In het kunstboek: Van aangezicht tot aangezicht vormen schilderkunst en poëzie een uitdagende eenheid. Dertig schilderijen met daarop bijbelse taferelen van kunstschilder Egbert Modderman worden gecombineerd met gedichten van de Groningse dichter Pieter Jan Kruizinga.

In zowel de schilderijen als in de poëzie kiezen schilder en auteur een andere invalshoek dan gebruikelijk waardoor de oude verhalen in een nieuw licht komen te staan.

De gebrokenheid, de eindigheid en de kwetsbaarheid van het leven voeren de boventoon. De
emoties die in de bijbelse verhalen te vinden zijn, vormen voor de makers een inspiratiebron
voor hedendaagse kunst.

Van aangezicht tot aangezicht Modderman, Egbert; Kruizinga, Pieter Jan
€ 29,99
voorraad onbekend
Sestra mama

De Sestra Mama voor de zomer van 2023 gaat over leiderschap als moeder in een gezin. Moederschap is leiderschap. Daar zijn we bij Sestra van overtuigd. Net als van het feit dat iedereen op zijn eigen manier vormgeeft aan dat leiderschap.

In het nummer zomer 2023, dat overigens in een nieuw jasje zit, vind je handvatten om op jouw en jullie manier je gezin voor te gaan in het leven met God, elkaar en je omgeving. Met verhalen over verantwoordelijkheid, gezag en (omgaan met) maakbaarheid.

Eerlijke interviews, actuele thema's - zoals technologie in je gezin -, fijne inspiratie rondom moederschap, werk, relaties, plezier, én een dik dossier vol inspiratie voor een heerlijke zomer!

Voor gelovige moeders die graag geïnspireerd, bemoedigd en uitgedaagd worden in alle rollen die het mamaleven kent, om te ontdekken: #zobenikmama.

Sestra mama
€ 8,45
voorraad onbekend
Wegwezen!

Het boek Wegwezen van Hans Mijnders is het actieboek voor de christelijke kinderboekenweek 2023 gericht op de bovenbouw. Het gaat in op thema's rond vluchtelingen en integratie.

Arno hoort op school dat er vluchtelingen in hun straat komen wonen. Zijn broer Koen wil de vluchtelingen wegpesten en vraagt Arno om mee te doen. Op de dag van het straatfeest zullen ze de huizen met verf bekladden. Arno raakt in vreselijke tweestrijd, maar doet toch mee. De gevolgen zijn niet te overzien… Hoe redt hij zich hier ooit nog uit?

Actieboek van christelijke Kinderboekenweek 2023. De actieprijs is € 6,95. De verkoopprijs ná 31 oktober is € 13,99.

Wegwezen! Mijnders, Hans
€ 13,99
voorraad onbekend
Gijzelaar in Parijs

Gijzelaar in Parijs van Bert Wiersema is het 10e deel in de succesvolle Simons spectrum serie.

Een ontspannen gezinsvakantie in Parijs, totdat … Steven door een wildvreemd tienermeisje angstig wordt aangeklampt. Het meisje loopt op klaarlichte dag in pyjama en kan zich niet meer herinneren wie ze is. Maar één ding weet ze wel: ze is ontvoerd en heeft hulp nodig!

Na een bezoek aan de politie neemt de familie Simons haar mee naar hun hotel. Daar duiken al snel de ontvoerders op aan wie het meisje ontsnapt is. Noodgedwongen slaat de familie Simons op de vlucht, met de ontvoerders op de hielen. Wie is dat meisje? Waarom is ze ontvoerd? En wat heeft de geheime organisatie STEBCO ermee te maken? Alles lijkt te wijzen in de richting van een spectaculaire oplossing voor global warming. Maar er zitten addertjes onder het gras ...

Bert Wiersema schrijft boeken voor kinderen en jongeren. Zijn boeken blinken uit door een razendknappe spanningsopbouw. Gijzelaar in Parijs is het 10e deel in de serie Simons' spectrum.

Gijzelaar in Parijs Wiersema, Bert
€ 14,99
voorraad onbekend
Jij maakt alles anders

Het bijzondere boek: Jij maakt alles anders is een liefdevol geschenkboek bij geboorte, doop of opdragen.

Dit prachtige prentenboek is een uniek cadau. Op liefdevolle wijze schetst het de ontwikkeling van een kind van baby tot tiener. Vanuit verwondering, liefde en trouw richt de ouder zich in de tekst tot het kind.

De sfeervolle illustraties van Marieke ten Berge maken het (samen) lezen tot een feest.
Prachtig geschenkboek voor jonge ouders, bijvoorbeeld bij geboorte of doop

Andrea Langenbacher is een jongensmoeder die zich elke dag weer verbaast en onvermoeibaar zoekt naar de grote dingen in het kleine leven van alledag. Ze studeerde theologie, economie en bedrijfskunde en werkt als freelance redacteur, auteur en tekstschrijver.

Corien Oranje vertaalde dit prentenboek. Zij is theoloog en schrijver van talloze (kinder) boeken, waaronder Kleine Zwaluw durft niet, De drieling en Kampioen 2.0.

Marieke ten Berge won in 2022 een Zilveren Penseel. Zij maakte de illustraties die perfect aansluiten bij de belevingswereld van (jonge) kinderen.

Jij maakt alles anders Langenbacher, Andrea
€ 14,99
voorraad onbekend
Bits, bytes en bots

Het boek Bits, Bytes, en bots, alles wat je moet weten over robotica, AI (artificiële Intelligentie) en de nieuwste uitvindingen is gemaakt door Hanna Holwerda en bedoeld voor kinderen.. Het is een ontdekboek met toffe opdrachten en proefjes over robotica, technologie en AI met aandacht voor de ethische vragen.

Dit boek neemt je mee vanaf de allereerste uitvindingen tot de modernste technieken. Van elektriciteit, via enen, nullen en codes naar computersystemen die meer kunnen dan jij en ik.

Van de eerste robots die zonder elektriciteit werkten tot nanobots die zo klein zijn dat er tien miljard op deze punt kunnen [stip van 1 bij 1 millimeter]. Van de eerste gereedschappen die de mensen uit steen maakten tot de eerste door mensen gemaakte bacterie. Zolang de mensheid bestaat, is ze van alles aan het onderzoeken en uitvinden. Inclusief onderwerpen als nepnieuws, deep fake, online veiligheid, privacy, filterbubbel.

Aan de slag met mediawijsheid? in dit boek vind je handige tips! Hoe herken je nepnieuws en hoe laat je zo min mogelijk digitale sporen (cookies) na? In dit boek staan handige checklists. Hoe werkt AI eigenlijk? En moeten we er bang voor zijn? Na het lezen van dit boek weet je er alles over!

Voor kinderen vanaf 9 jaar, zeer bruikbaar ook in het onderwijs!

Bits, bytes en bots Holwerda, Hanna
€ 22,99
voorraad onbekend
Een wolk om mij heen

Het boek Een wolk om mij heen, van Pascalle van Vliet (1993) is een verhaal voor iedereen die weet hoe het is om met een donderwolk te leven of die wil weten hoe dat voelt. Een poëtisch, eerlijk én hoopgevend verhaal over een meisje dat probeert te gaan leven.

Over het echt niet meer weten
Over het leven als gevecht
Over hoop in het zwart
Voorbij de depressie, voorbij het donker

Voor jong en oud vanaf 8 jaar

Klein en aandoenlijk verhaal met ontroerende illustraties van de auteur
- Annet Schaap, auteur en illustrator van o.a. Lampje

In Een wolk om mij heen grijpt Pascalle de lezer bij de keel door inzichtelijk te maken hoe donker het in een mens kan zijn als het leven alle kleur verliest. Als mensen zeggen: 'Ik verlaat
je nooit', weet Nova niet of ze dat wel geloven kan. Maar dan is daar de hulphond Lev. Die zegt woordeloos 'Ik blijf '. En heel langzamerhand krijgt het leven weer glans. Een zeer waardevol boek voor ieder jong en ouder mens die een trauma meemaakt(e) en op zoek is naar hoop.'

- Daan Westerink, pedagoog en rouwdeskundige

Pascalle van Vliet (1993) is orthopedagoog en ervaringsdeskundige. Ze weet hoe het is om te leven met trauma's en depressie. Ze leeft samen met haar hulphondheld Simba. Haar missie is dat donkerte en suïcidaliteit bespreekbaar mogen zijn. Ze illustreert en schrijft om deze moeilijke thema's aan het licht te laten komen.

Een wolk om mij heen Vliet, Pascalle van
€ 17,99
voorraad onbekend
Saar en Jop over verschillende gezinnen

Arjet Borger laat in het boek Saar en Jop zien dat er verschillen zijn in gezinnen en geeft woorden om daarover met kinderen in gesprek te gaan.

Saar en Jop gaan naar school. 's Middags hebben zij een verjaardagsfeestje van Lize. Ze spelen met de andere kinderen en eten met elkaar. Op school en bij de andere kinderen thuis ontdekken Saar en Jop dat er veel verschillen zijn tussen hun eigen gezin en dat van de ander.

Dit boek helpt je om met jonge kinderen te praten over verschillen tussen gezinnen. Kinderen hebben te maken met verschillende thuissituaties. Ook hebben gezinnen verschillende culturen, religies of gewoontes. Door hier met jonge kinderen over te praten, leren zij dat die verschillen er zijn. Door deze verschillen bespreekbaar te maken, leren kinderen zichzelf en de ander te respecteren.

Arjet Borger (1982) is gezondheidswetenschapper en schreef diverse boeken over seksualiteit. Zij is directeur van Zorg voor seksualiteit. Arjet is getrouwd en moeder van vier dochters.

Saar en Jop over verschillende gezinnen Borger, Arjet
€ 15,99
voorraad onbekend
Snurk!

Snurk, een stekelig avontuur van Liesbeth van Binsbergen maakt deel uit van een nieuwe serie voor alle dierenliefhebbers van 7-10 jaar.

Als Jonas en zijn buurmeisje Yuna een gewonde egel in hun tuin vinden, brengen ze het dier naar de egelopvang. Daar horen ze dat het niet goed gaat met de egels in Nederland. Tijd voor actie! Jonas en Yuna proberen de hele buurt mee te krijgen. Maar buurman Rinus, die tussen hen in woont, lijkt niet van plan om mee te werken.

Op een dag wagen Jonas en Yuna zich in de tuin van buurman Rinus. In de schuur zien ze een motor staan. Is dat soms dezelfde motor die in het plaatselijke krantje als vermist stond aangegeven? Daar proberen Jonas en Yuna achter te komen. Ondertussen werken ze verder aan hun egelplan. Lukt het hen om van hun tuin een wentuin te maken, zodat 'hun' egel, als hij weer gezond is, bij hen kan komen wonen? En is hun buurman echt een dief?

Een vrolijk en spannend avontuur voor kinderen die van dieren houden!

Liesbeth van Binsbergen heeft jarenlang in het onderwijs gewerkt, maar is nu fulltime kinderboekenschrijfster. Ze heeft o.a. de series 'Zookids' en 'Scouts in actie' geschreven.

Wendelien van de Erve verlevendigde het verhaal met illustraties. Van jongs af aan tekent Wendelien graag. Zelf zegt ze: 'Het leukste is en blijft het om te tekenen voor kinderen!'

Snurk! Binsbergen, Liesbeth van
€ 13,99
voorraad onbekend
Meester Bil en de snoepfabriek

Meester Bil en de snoepfabriek is het 3e deel in de (AVI-4) serie 'De klas van juf Fiep' door Corien Oranje.

De gemene meester Bil ontsnapt samen met zijnvriend Pier uit de gevangenis. Bil overvalt de snoepfabriek. Hij wil snoep stelen om te verkopen. Zo kan hij rijk worden zonder les te hoeven geven. Maar dan komt de klas van juf Fiep langs voor een rondleiding. Waar is de directeur? Waar zijn alle snoepmakers? En waarom doen de machines het niet? De kinderen gaan op onderzoek uit. Gaat het ze lukken om meester Bil tegen te houden? Alweer het derde boek over de klas van juf Fiep. Net zo spannend en grappig als de vorige twee delen: 1 april met meester Bil en Meester Bil is … meester dief.

Geschreven op avi-4 niveau, voor kinderen die een hoger avi-niveau aankunnen dan bij de juf Fiep serie op avi-3 niveau.

Auteur Corien Oranje en illustrator Marja Meijer werken al jarenlang aan de succesvolle, vrolijke juf Fiep-reeks. Meester Bil en de snoepfabriek is het derde deel in de serie 'De klas van juf Fiep'
op avi-4 niveau.

Meester Bil en de snoepfabriek Oranje, Corien
€ 12,99
voorraad onbekend
Huis zonder bloemen

Huis zonder bloemen, van Liesbeth van Binsbergen gaat over een gezin als er niet meer genoeg geld is.

Lotte is een echte droom-ster, zo noemde haar vader haar. Maar sinds haar vader overleden is, lijkt dat dromen steeds meer op piekeren. Want hoe krijg je het benodigde geld voor het survivalkamp van school bij elkaar? Van haar moeder hoeft ze weinig te verwachten.

Hoe ernstig de zorgen van haar moeder zijn, wordt duidelijk als Lotte een stapel ongeopende brieven vindt. Nu pas begrijpt ze de gebeurtenissen van afgelopen tijd. Lotte besluit haar problemen zelf op te lossen. Zelfs haar beste vriendin Thirza vertelt ze niets. Totdat er iets heftigs gebeurt met haar broertje Daan. Lotte begrijpt dat zwijgen niet langer de oplossing is en leert dat hulp vragen niet iets is om je voor te schamen, maar juist een daad van dapperheid.

Dit boek is een herziene uitgave van Piekerprinses.

Goed boek met veel herkenbare duidelijke voorbeelden van piekeren of 'overdenken' en
strategieën hoe hier mee om te gaan. Zeker een aanrader!

- Anoniem over Huis zonder bloemen

Liesbeth van Binsbergen heeft al vele jeugdboeken op haar naam staan. Ze is jarenlang
werkzaam geweest in het onderwijs. Sinds haar verhuizing richt ze zich vooral op het
schrijverschap.

Huis zonder bloemen Binsbergen, Liesbeth van
€ 16,99
voorraad onbekend
Een huis van karton

Een huis van karton door Elza Hoogendoorn, gaat over dakloos zijn en aandacht voor mensen en is bedoeld voor de middenbouw.

In de straat van Nina en Silas is een dief geweest. Geen gewone dief, maar een die melk en koek steelt. Een dief zonder huis! Nina wordt een beetje bang. Stel dat hij ook bij hen komt ... Gelukkig is er iets anders om aan te denken: een enorme doos om mee te knutselen. Met wat hulp van papa en mama maken Nina en Silas daar een mooi huis van. Dan krijgt Nina een idee: misschien kan de dief wel in hun huis slapen. Samen met Silas gaat ze naar hem op zoek in het park.Hoe loopt dat af? En hoe moet het met de grote doos in de tuin als het gaat regenen?

Fragment uit het boek:
Eén oog gaat open en kijkt hen aan.'Wat moeten jullie?''Eh ...'Nina duwt tegen de rug van Silas.'Bent u een zwerver?' vraagt die.De man grijnst, en in zijn mond ziet ze een glinstering. Een tand van goud!'Soms,' zegt hij.

Een huis van karton Hogendoorn, Elza
€ 13,99
voorraad onbekend
Het fantastische geheim van elke papa

Het fantastische geheim van elke papa is een leuk prentenboek van Luigi Ballerini om samen met je kind te praten over papa zijn.

Alle papa's zijn verschillend. Sommige zijn lang, andere klein. Ze kunnen sportief zijn of een beetje lui, geduldig of gestrest. Maar álle papa's hebben een fantastisch geheim.

Een mooi cadeau ter gelegenheid van geboorte,verjaardag of vaderdag

Het fantastische geheim van elke papa Ballerini, Luigi
€ 15,99
voorraad onbekend
Het fantastische geheim van elke mama
Het fantastische geheim van elke mama Ballerini, Luigi
€ 15,99
voorraad onbekend
God is om mij heen

God is om mij heen, van Pieter Both, gaat over het gegeven dat wij nooit alleen zijn.

Geloven en het dagelijks leven horen bij elkaar. Voor kinderen is dat vaak vanzelfsprekend. Dit dagboekje maakt daar gebruik van. Vanuit de ervaringen van kinderen brengt het geloof ter sprake en stimuleert het kinderen om na te denken over wie Jezus Christus is en wat geloven voor hen betekent. Met bij elk dagstukje een bijbeltekst en een vraag,waardoor een gesprek gemakkelijk op gang komt. Erg geschikt om na het eten of voor het slapen uit te lezen.

God is om mij heen Both, Pieter
€ 13,99
voorraad onbekend
Mijn creatieve vriendenboekje

Mijn creatieve vriendenboekje is een leuk vormgegeven bewaarexemplaar van al je vrienden en vriendinnen!

Hé leuke jij! Super leuk dat je in dit vriendenboekje mag werken. Met deze vrolijke woorden worden je vrienden uitgenodigd om iets over zichzelf te vertellen. En hoe leuk is dat!?

Dit is namelijk geen boekje waarbij er netjes tussen de lijntjes moet worden geschreven. Iedereen die dit boekje in handen krijgt, wordt uitgedaagd om op een creatieve manier aan de slag te gaan. Met als eindresultaat een uniek, hartvormig kunstwerk.

Je begrijpt: dit vriendenboekje is nét even anders. Dat maakt dit boekje natuurlijk heel bijzonder, maar eigenlijk ook weer niet. Want tenslotte zíjn we ook allemaal anders! Iets wat in dit creatieve vriendenboekje heel duidelijk zichtbaar wordt!

Mijn creatieve vriendenboekje
€ 12,99
voorraad onbekend
Jezus is opgestaan
Jezus is opgestaan Weerd, Willemijn de
€ 10,99
voorraad onbekend