Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Nederlands Bijbelgenootschap najaar 2020

Het Nederlands Bijbelgenootschap komt in het najaar van 2020 met verschillende nieuwe titels die direct bij verschijnen leverbaar zijn in de Ichthusboekhandels.

Oderstaand een impressie van de nieuwe titels. U kun nu reeds reserveren via deze website of in één van de winkels van Ichthusboekhandel.nl

Nooit meer een kleurplaat
Nooit meer een kleurplaat Hutter, Maartien; Kuindersma, Henk
€ 19,95
voorraad onbekend
150 Psalmen / psalter

Dit handzame Psalter bevat de 150 Psalmen uit de Nieuwe Bijbelvertaling. Met achterin een thematisch leeswijzer die helpt een passende psalm te vinden bij diverse situaties.

Psalmen verwoorden emoties in alle gradaties: van vreugde tot verdriet, van twijfel tot dankbaarheid. De liederen en gebeden ooit geschreven om te zingen en te bidden in de tempel voor God, inspireren vandaag de dag nog steeds.

Dit kleine boekje is erg praktisch:
* Het bevat waardevolle woorden om bij je te dragen en te koesteren ,
* Om anderen mee te troosten of te bemoedigen.
* Zeer geschikt voor ambtsdragers of pastoraal bezoekers.
* Fraai cadeau voor diverse gelegenheden.

De compacte vorm helpt om elke dag een psalm te lezen

150 Psalmen / psalter NBV
€ 12,50
voorraad onbekend
Bijbel in gewone taal voor jou

De Bijbel in Gewone Taal voor jou, is de uitgave van de BGT voor schoolgebruik. Het is een bijzondere uitgave van de Bijbel met extra informatie over het ontstaan en de inhoud van de Bijbel. Deze Schoolbijbel van de BGT is mede bedoeld als een waardevol afscheidscadeau groep 8 of de zondagsschool

INKIJKEXEMPLAAR BIJBEL IN GEWONE TAAL VOOR JOU

Nieuw in deze uitgave (2020) zijn 3 katernen. Voorin staat een katern met achtergrondinformatie over de inhoud van de Bijbel. Middenin staat een katern met namen die in de Bijbel een rol spelen, met verwijzingen naar de bijbehorende verhalen. En achterin staat een katern met veertien thema's, waaronder: hoop, angst, verliefd zijn en kiezen. Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd hoe deze thema's een rol spelen in de Bijbel.

De Bijbel in Gewone Taal voor jou is voor jongeren en tieners die zelf over geloof willen nadenken. Uiteraard is het ook de Schoolbijbel van de BGT. Voor kinderen vanaf groep zeven wordt het interessant om ook zélf te kijken wat er in de Bijbel staat en hier samen over in gesprek te gaan. Dat maakt de BGT voor jou tot een prachtige aanvulling op Trefwoord en Kind op Maandag voor gebruik tijdens de lessen.

Let op: Staffelprijzen met korting bij Ichthusboekhandel.nl:

Vanaf 10 exemplaren € 33,20
Vanaf 30 exemplaren € 31,46
Vanaf 100 exemplaren: BEL of MAIL ons even. We denken graag met u mee!

De Schoolbijbel Bijbel in gewone taal voor jou, kopen of bestellen kan gemakkelijk online bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl de plek voor het afscheidscadeau van groep 8

Bijbel in gewone taal voor jou BGT Schoolbijbel
€ 37,50
voorraad onbekend
Samenleesbijbel

De Samenleesbijbel is een bijzondere uitvoering van de Bijbel in Gewone Taal. Nu met hoes voor betere bescherming. Bedoeld om als gezin met kinderen van 8-12 jaar te lezen, om samen over de Bijbel te praten, te ervaren wat daar in staat en zo er met elkaar van te leren. U kunt de Samenleesbijbel kopen bij Ichthusboekhandel.nl in de winkels of uiteraard ook online in onze webshop.

INKIJKEXEMPLAAR SAMENLEESBIJBEL BGT

De Samenleesbijbel bevat de complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal (BGT), met 500 pagina's aanvullende informatie en opdrachten als extra aanvulling bedoeld voor kinderen. Het toegevoegde materiaal is vooral afgestemd op gebruik door kinderen van 8 tot en met 12 jaar samen met volwassenen (ouders of grootouders). Zo wordt de Samenleesbijbel een Bijbel voor grote en kleine mensen die samen de Bijbel willen lezen en ontdekken wat daar nu in staat.

In het project Samenleesbijbel werken het Nederlands Bijbelgenootschap, JOP (Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland) en uitgeverij Royal Jongbloed samen. Elke organisatie heeft haar kennis en expertise ingezet voor het maken van deze unieke uitgave. Uit die samenwerking is de: Samenleesbijbel voor groepen (100 stappen) ontstaan en de Samenleesbijbel junior (52 stappen) bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Samen als gezin bijbel lezen:

Het doel van de uitgave is om ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen samen de Bijbel te laten lezen en ervan te leren. Want een opvoeding met de Bijbel is lang niet altijd vanzelfsprekend en soms ook moeilijk. De Samenleesbijbel geeft duidelijke tips hoe je met elkaar aan de slag kunt, ongeacht leeftijd, kennis van de Bijbel en (lees)ervaring.

Vanzelfsprekend is deze uitgave ook goed te gebruiken in de kinderkerk of op de (christelijke) basisschool.

Leuk Filmpje over de Samenleesbijbel

De Samenleesbijbel is een gezinsbijbel:

De Samen leesbijbel is de vervanging van wat ooit de 'Gezinsbijbel' was. De Samenleesbijbel vevat niet alleen de volledige Bijbeltekst, maar ook veel beeldmateriaal waardoor kinderen er uren mee door kunnen brengen en zo doende op een speelse manier de Bijbel en veel van de Bijbelverhalen beter leren kennen.

Wat mag u van de Samenleesbijbel BGT verwachten?

* De complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal;
* 3 Routes door de Bijbel op verschillende niveaus en qua gebruik;
* Meer dan 1.000 gespreksvragen bij de Bijbeltekst;
* Honderden 'weetjes' bij de Bijbel;
* Honderden doe opdrachten, puzzels en spellen;
* Meer dan 1.000 illustraties: tekeningen, cartoons, foto's, landkaarten;
* 32 themapagina's;
* 40 liedjes (inclusief cd);
* Omvang ca. 2.200 blz. / formaat 16x24 cm.

NB: De Samenleesbijbel is globaal bedoeld voor de leeftijdsgroep van 8-12 jaar

U kunt de Samenleesbijbel online kopen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl. Wilt u hem eerst inzien, dan kan dat altijd in één van de vier Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Samenleesbijbel BGT
€ 59,95
voorraad onbekend
Babybijbel Kerst

Nu als kartonboek: De babybijbel Kerst. Het kerstverhaal verteld voor baby's door samen kijken, ontdekken en zingen. Corien Oranje en Marieke ten Berge schreven en tekenden ervoor.

Nu in alles rond de Babybijbel is er een speciale uitgave van het kerstverhaal. Een heel leuk kerstboekje voor hele jonge (klein)kinderen. De tekst van dit boekje is te zingen op de wijs van 'twinkel, twinkel kleine ster.

Babybijbel Kerst Oranje, Corien
€ 7,95
voorraad onbekend
Lees je bijbel op een manier die past

Hét praktische zelfhulpboek voor vrouwen die graag de Bijbel willen lezen, maar moeite hebben om het vol te houden. Corien Oranje en Marijke ten Cate tekenden voor de inhoud en de illustraties.

Er zijn steeds meer vrouwen die graag meer willen bijb3ellezen, en tegelijkertijd zich daar vervelend over voelen. In lees je bijbel ga je op zoek naar de oorzaak van dat probleem. Er wordt ook vooral gekeken naar oplossingen. Dit boek wil eerlijk zijn, aanstekelijk en praktisch. De bedoeling is dat je door dit boek weer in krijgt om de bijbel op te pakken en te lezen!

Lees je bijbel op een manier die past Oranje, Corien en Marijke ten Cate
€ 18,95
voorraad onbekend