Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Nederlands Bijbelgenootschap najaar 2020

Het Nederlands Bijbelgenootschap komt in het najaar van 2020 met verschillende nieuwe titels die direct bij verschijnen leverbaar zijn in de Ichthusboekhandels.

Oderstaand een impressie van de nieuwe titels. U kun nu reeds reserveren via deze website of in één van de winkels van Ichthusboekhandel.nl

Nooit meer een kleurplaat
Nooit meer een kleurplaat Hutter, Maartien; Kuindersma, Henk
€ 19,95
voorraad onbekend
Lezen met je hart / Lectio Divina

Lezen met je hart gidst jou door de Evangeliën om via de weg van Lectio Divina op een nieuwe manier de bijbel te lezen, vanuit eeuwenoude principes.

Het boek is bedoeld om op een unieke manier je opnieuw te verdiepen in wie Christus is, wat Hij heeft gedaan en hoe het leven met Hem kan doordringen in je diepste wezen.

De opbouw van het boek is dat je een gedeelte kunt lezen, waarnaast je er na aantekeningen bij kunt plaatsen. Op de volgende bladzij tref je dan een uitleg van het gedeelte aan, als aanvulling en verheldering op je eigen overwegingen.

Creëer wekelijks een moment van rust en stilte waarin ruimte ontstaat om God te ontmoeten.

1. Lectio - lezen
Lees langzaam en aandachtig een tekst uit de bijbel.

2. Meditatio - overwegen
Stel vragen aan de tekst. Wat zegt deze tekst over God, wat kun je van deze tekst leren.

3. Oratio - bidden
Ga met God in gesprek over de tekst en over je leven

4. Centemplatio - beschouwen
Weest stil voor God en nodig Hem uit. Geniet van Gods aanwezigheid

Het boek lezen met je hart gebruik je als een weekboek en geschikt voor drie jaar. Het volgt het kerkelijk jaar en start dus met advent laat de verhalen over Jezus leven op aarde tot je spreken.

Lezen met je hart - die titel geeft precies aan waar het in Lectio Divina om gaat: dat je je van binnen uit openstelt voor de zeggingskracht van het evangelie van Jezus.
- Jos Douma, predikant en auteur van boeken over Lectio Divina.

Lezen met je hart / Lectio Divina De evangeliën
€ 29,95
voorraad onbekend
Verdiep je in... de Bergrede

Verdiep je in de Bergrede is een nieuw deel in serie bijbelstudieboekjes van het Nederlands Bijbelgenootschap. Wilt u ontdekken welke wereld God voor ogen heeft? Wat écht geluk volgens God is? Hoe een goed leven er volgens God uit ziet? In de Bergrede gaat Jezus hierop in. Aan de hand van mooie zegenspreuken, scherpe voorbeelden en uitdagende opdrachten laat Hij zien waar het om draait in Gods Koninkrijk.

In 14 studies wordt de toespraak van Jezus in Matteus 4-7 uitgediept. Wat betekent het dat Jezus zegt dat hij de wet vervult? Hoe gaan wij om met aardse schatten en de mensen om ons heen? Wat moeten we met de waarschuwingen van Jezus over de brede en de smalle weg en de goede en slechte vruchten?

Verdiep je in… de Bergrede is onderdeel van de Bijbelstudieserie Verdiep je in… van het Nederlands Bijbelgenootschap. In elk deel van deze serie nemen experts je mee de diepte in: ze wijzen je op alles wat je moet weten om de Bijbeltekst en zijn context zo goed mogelijk te begrijpen. Daardoor zijn deze boekjes zowel geschikt voor persoonlijke studie als in een Bijbelkring.

Verdiep je in... de Bergrede Oudenampsen, Bram
€ 8,95
voorraad onbekend
150 Psalmen / psalter
150 Psalmen / psalter NBV
€ 12,50
voorraad onbekend
BGT voor jou ( Schoolbijbel)
BGT voor jou ( Schoolbijbel) Kwintessens
€ 34,95
voorraad onbekend
Samenleesbijbel met Hoes
Samenleesbijbel met Hoes BGT
€ 59,95
voorraad onbekend
Babybijbel schepping

Nu als kartonboek: De babybijbel de Schepping. Het scheppingsverhaal verteld voor baby's door samen kijken, ontdekken en zingen. Marieke ten Berge en Corien Oranje tekenden en schreven er voor. Samen met je vertellen over hoe mooi God de wereld gemaakt heeft door samen te zingen, te kijken aan te wijzen.

Het boekje is gemaakt van stevig karton en heel geschikt om neer te zetten. Het kan als carrouselboekje gebruikt worden. Klittenband maakt het tot een stabiel geheel.

Babybijbel schepping Oranje, Corien
€ 7,50
voorraad onbekend
Babybijbel Kerst

Nu als kartonboek: De babybijbel Kerst. Het kerstverhaal verteld voor baby's door samen kijken, ontdekken en zingen. Corien Oranje en Marieke ten Berge schreven en tekenden ervoor.

Nu in alles rond de Babybijbel is er een speciale uitgave van het kerstverhaal. Een heel leuk kerstboekje voor hele jonge (klein)kinderen. De tekst van dit boekje is te zingen op de wijs van 'twinkel, twinkel kleine ster.

Babybijbel Kerst Oranje, Corien
€ 7,50
voorraad onbekend
Lees je bijbel op een manier die past

Hét praktische zelfhulpboek voor vrouwen die graag de Bijbel willen lezen, maar moeite hebben om het vol te houden. Corien Oranje en Marijke ten Cate tekenden voor de inhoud en de illustraties.

Er zijn steeds meer vrouwen die graag meer willen bijb3ellezen, en tegelijkertijd zich daar vervelend over voelen. In lees je bijbel ga je op zoek naar de oorzaak van dat probleem. Er wordt ook vooral gekeken naar oplossingen. Dit boek wil eerlijk zijn, aanstekelijk en praktisch. De bedoeling is dat je door dit boek weer in krijgt om de bijbel op te pakken en te lezen!

Lees je bijbel op een manier die past Oranje, Corien en Marijke ten Cate
€ 17,95
voorraad onbekend