Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe boeken Royal Jongbloed Najaar 2020

In het najaar van 2020 worden bij Ichthusboekhandel.nl de nieuwe titels van Royal Jongbloed verwacht. Bijbels van Jongbloed, boeken van Arkmedia, Sestra, Columbus, uitgeverij Groen en de nieuwe uitgeverij Zilt.

U kunt deze nieuwe boeken van Jongbloed NU reserveren bij Ichthusboekhandel.nl. We leggen ze dan voor u klaar in één van de winkels of sturen ze op direct na verschijnen. Ichthusboekhandel is de plek waar nieuwe boeken direct leverbaar zijn. De vlotte bestelservice en de advisering zorgen voor een unieke combinatie met de vier winkels waardoor de online webshop en de boekhandels vrijwel naadloos samenwerken.

Jubileumeditie HSV Bijbel met Psalmen

Een jubileum uitgave van de Herziene Statenvertaling ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van deze unieke Bijbelvertaling. Een prachtige verrassende limited edition van de HSV. Hoe die er echt uit gaat zien? Kom kijken bij verschijnen in de winkel!

Bijbels met bijzondere omslagen zijn geliefd als special editon. In het jubileumjaar 2020 van Herziene Statenvertaling verschijnt een zeer bijzondere editie in het handzame formaat van 10x15 cm.

We lichten slechts een tip van de sluier op. Gebruikers kunnen zich straks onderscheiden met een exclusief ontwerp en diverse extra's. Bestel nu bij Ichthusboekhandel.nl de plek voor Bijbels en alles wat daarmee te maken heeft.

Deze Bijbel is slechts beperkt verkrijgbaar. In deze uitgave in compact formaat (10x15 cm = A6 ) en met een exclusieve en nu nog geheime omslag vind je de complete Bijbeltekst van de HSV, plus de berijmde Psalmen 1773, de enige gezangen, de geloofsbelijdenissen en de klassieke en hertaalde formulieren.

Jubileumeditie HSV Bijbel met Psalmen Herziene Statenvertaling
€ 62,50
voorraad onbekend
HSV Bijbel Dagelijkse Broodkruimels

Terug naar de Bron! Dagelijkse Broodkruimels begon met het delen van aansprekende bijbelteksten. Nu verschijnt de Bijbel Dagelijkse Broodkruimels. De basis wordt gevormd door de HSV Notitiebijbel zodat je eigen gedachten bij de teksten kunt schrijven. Je kunt hem ook gebruiken voor Bijbel journaling.

INKIJKEXEMPLAAR HSV Bijbel Dagelijkse broodkruimels

Want dát is belangrijk. Bidden. Lezen. Stil zijn. Luisteren. Schrijven. Reflecteren. Om daarbij te helpen heeft Dagelijkse Broodkruimels de 'OER-Methode' bedacht; een bijbelstudiemethode die erop gericht is om de lessen uit de Bijbel praktisch te maken. Deze methode wordt toegelicht in de Bijbel.

Deze bijbel is niet alleen een 'eye-catcher' op de keukentafel, maar vooral een Bijbel om dagelijks te gebruiken en geleerde lessen toe te passen in het dagelijks leven. Om elke dag weer het geestelijk Brood wat God aan Zijn kinderen wil geven tot ons te nemen.

Reserveren van de Bijbel Dagelijks Broodkruimels HSV kan! De bijbel is inmiddels verschenen en uiteraard leverbaar bij Ichthusboekhandel, de plek voor bijbels en alles wat daar mee te maken heeft.

HSV Bijbel Dagelijkse Broodkruimels Herziene Statenvertaling
€ 65,-
voorraad onbekend
HSV Bijbel in een jaar

Met deze Herziene Statenvertaling (HSV Bijbel) in een jaar heb je een complete Bijbel in handen, verdeeld in 365 x drie passages. Het lezen van deze drie gedeelten per dag zorgt ervoor dat je de gehele Bijbel in één jaar kunt doorlezen. Daarbij legt deze Bijbel steeds drie accenten over vertellingen, wijsheid en onderwijs.

INKIJKEXEMPLAAR (download als pdf) BIJBEL IN ÉÉN JAAR HSV

Deze editie in de Herziene Statenvertaling biedt een frisse kijk en nieuwe inzichten door zijn unieke opzet. Elke dagelijkse Bijbellezing bestaat uit:

* een vertellend/verhalend gedeelte (weergegeven in drie kolommen)
* een onderwijzend gedeelte (weergegeven in twee kolommen)
* een gedeelte uit de poëzie of wijsheidsboeken (weergegeven in één kolom)

Lees nu de hele HSV Bijbel in één jaar door. Door de opzet kun je elk moment van het jaar beginnen en de Bijbel in de Herziene Statenvertaling een keer volledig doorlezen.

HSV Bijbel in een jaar Herziene Statenvertaling
€ 32,50
voorraad onbekend
Cocos your home

Cocos your home is een boek van David en Carianne Ros wat overzicht geeft, waardoor je huis niet alleen opgeruimd wordt en sfeervol, maar ook uitdaagt om beter bruikbaar te zijn en jou daar ruimte te geven.

Waarom is spullen wegdoen en overzicht creëren soms lastig en heeft opruimen vaak maar kort resultaat? Als je een makkelijk op te ruimen huis wilt, als je wilt dat je huis meer een thuis wordt in plaats van een soort opslagruimte, breng dan met dit boek Cocos in huis! Cocos staat voor vijf stappen om je huis op te ruimen, te organiseren en tot een sfeervoller thuis te maken.

* Cut the crap: leer effectief opruimen en controle te krijgen over je spullen.
* Organize your home: organiseer je spullen en creëer overzicht.
* Celebrate and commit to your dreams: vier het resultaat en leer hoe je (samen) je huis opgeruimd kunt houden.
* Optimize your home: maak van je opgeruimde en georganiseerde huis een sfeervol thuis.
* Stretch your limits: met een goede thuisbasis kun je grenzen verleggen en ook aan de slag op andere vlakken.

Cocos Your Home is een praktisch boek waarin David Ros met humor en veel voorbeelden laat zien hoe je concrete stappen kunt zetten naar een opgeruimd en sfeervol thuis. Naast dit boek zullen er online videotrainingen, tests en podcasts beschikbaar worden gesteld, die lezers
kunnen vinden via QR-codes in het boek.

David Ros is ondernemer in vastgoed en houdt van mooie dingen creëren. Daarnaast werkt hij als professional organizer. Hij is getrouwd met Carianne. Zij hebben een gezin met zes kinderen en allebei een eigen bedrijf met werkplekken in huis, dus opruimen en organiseren is voor David
een dagelijkse bezigheid. In 2019 richtte hij CocosYourLife op om mensen te helpen om een zinvol en gezond leven te leiden.

Cocos your home Ros, David; Ros, Carianne
€ 19,99
voorraad onbekend
Stil, mijn ziel

Stil mijn ziel is een boek van Jos Douma en wil een gids zijn op de weg van contemplatie en stilte in een onrustige tijd. Je leert er door oefenen met stilte.

In een tijd waarin we allemaal zijn stilgezet, worden we ertoe uitgenodigd om echt iets van de stilte te proeven. Maar als je de stilte ingaat, merk je dat er nog steeds heel veel onrust en lawaai, drukte en gedoe is, vooral van binnen. Misschien denk je: aandacht voor stilte is niks voor mij. Maar niets is minder waar. Stilte is er voor iedereen. Je mag de stilte alleen leren kennen en er mee oefenen om er mee om te gaan.

Stil, mijn ziel Douma, Jos
€ 15,99
voorraad onbekend
Dichter bij de dag

Anne Lies Mossel schreef met het boek Dichter bij de dag, rond het thema verdriet en rouw gedichten die zowel meelevend als bemoedigend zijn. Een mooi cadeauboek met illustraties.

Anne Lies Mossel-de Kievit is bekend van haar gedichten op Facebook https://www.facebook.com/dichterbijdedag, ook schreef ze mee aan het Dagboek Dagelijkse Broodkruimels

Juist nu

Het blijft niet voor altijd zo zwaar als het nu is
Ooit komt er een einde aan pijn en verdriet
Hou vol, ook al lijkt het soms zó zonder einde
Dat je misschien nergens meer lichtpuntjes ziet
Het blijft niet voor altijd zo koud als het nu is
Ooit komt er weer zon, misschien heel onverwacht
Hou vol, ook al zie je alleen grijze wolken
En moet je het doen met een klein beetje kracht
Het blijft niet voor altijd… je ként de belofte
Blijf trouw, blijf gehoorzaam wat er ook gebeurt
Hou vol tot het einde je stralend omhoog draagt
En alles ineens naar de waarheid verkleurt
Wat er ook zal komen, je kúnt het wel dragen
Misschien op je tandvlees, vol vragen en pijn
Maar wéét dat je kracht krijgt, dus durf het te wagen
Want als jij niet meer kunt, dan zal Hij er zijn!

Dichter bij de dag Mossel-de Kievit, Anne Lies
€ 9,99
voorraad onbekend
Non in de bus

Non in de bus, van Nadia Kroon is een verslag onderweg van haar reis naar stilte en inkeer. Je bent 29 en kiest dan voor het kloosterleven 'Denk je erover om zelf ook in een klooster in te treden?' 'Nee, hoor, dat lijkt me echt niets voor mij', antwoordde ik.

Wanneer een jonge protestantse theologiestudent voor het eerst een christelijk klooster bezoekt, verandert haar leven voorgoed. Gegrepen door een traditie van stille contemplatie en bescheiden gastvrijheid, maakt ze talloze reizen om deze leefwereld beter te leren kennen.

Jaren later, terwijl ze grootschalige missionaire evenementen organiseert in de drukke Haarlemse binnenstad, wordt het verlangen naar stilte en inkeer steeds sterker.

Terwijl ze worstelt met haar roeping, zelfs na haar intrede in een katholieke orde, ontdekt ze: als je de parel wilt hebben, moet je bereid zijn al het andere te verkopen. Dan vind je een schat die in pracht alles te boven gaat. Non in de bus geeft een uniek kijkje in de ziel van een moderne jonge vrouw die God zoekt en haar leven daar helemaal voor omgooit.

Nadia Kroon (1989) heeft theologie gestudeerd aan de Christelijke Hogeschool Ede en de Vrije Universiteit. Daarna werkte ze zeven jaar als missionair werker in Haarlem, waar ze met collega's het pioniersproject 'Stadsklooster Haarlem' opzette. In 2018 trad ze gedurende anderhalf jaar in bij de zusters Augustinessen van Sint Monica. Nu oriënteert ze zich op een vorm van kloosterleven met nog meer stilte en contemplatie.

Non in de bus Kroon, Nadia
€ 10,-
voorraad onbekend
Houvast voor je relatie

Houvast voor je relatie is een nieuw boek van Gary Chapman met 5 adviezen voor een krachtige liefde: in de Coronacrisis en voor daarna! Daarmee wil het een krachtige hulp zijn voor je relatie, op een doeltreffende en eenvoudige wijze geeft het vijf adviezen om met passie vol te houden in de liefde. Gebaseerd op de vijf talen van de liefde.

Inkijkexemplaar Houvast voor je relatie door Gary Chapman.

We leven in een tijd die veel eisen stelt aan relaties. Chapman schrijft over de uitdagingen die echtgenoten tegenkomen doordat zij langere tijd in een beperkte ruimte moeten samenleven tijdens COVID-19. Maar dit boek is ook relevant voor echtparen die na de pandemie aan de gezondheid van hun relatie willen werken. De gezamenlijke 'opsluiting' kan zorgen voor extra stress in een huwelijk en in iedere situatie (werkloosheid, ziekte of pensioen). Om vast te houden aan zijn favoriete cijfer (5) geeft Chapman de 5 belangrijkste adviezen voor een krachtige liefde terwijl we dicht op elkaar leven, zodat we zowel psychologisch als ook emotioneel toch gezond kunnen blijven.

Gary Chapman – auteur, spreker, voorganger en therapeut – heeft een passie voor mensen en wil helpen blijvende relaties aan te gaan. Chapman is een bekende huwelijkstherapeut en is vanaf het begin van zijn bediening actief geweest in gezinstherapie.

Gary Chapmanis een wereldwijde bestsellerauteur van het boek de vijf talen van de liefde

Houvast voor je relatie Chapman, Gary
€ 14,99
voorraad onbekend
Je bent niet alleen

Je bent niet alleen is een bemoedigend boek van Max Lucado rond eenzaamheid en verwarring. De centrale boodschap is: Je bent sterker dan je denkt, omdat God dichterbij is dan je denkt.

In dit nieuwe, bemoedigende boek laat Max Lucado zien dat de levende, liefdevolle God die wonderen doet, jou niet alleen laat. Als je geconfronteerd wordt met verdriet, pijn, eenzaamheid of angst, aarzelt Hij geen moment om je troost en kracht te geven. God is nabij, ook in tijden van moeite en eenzaamheid.

Centraal in Je bent niet alleen staan de wonderen die in het evangelie van Johannes worden beschreven. De wonderen laten niet alleen Gods macht zien, maar zeggen ook: 'Ik ben er en Ik zorg voor je.'

Max Lucado is voorganger van Oak Hills Church in Texas. Hij is internationaal bestsellerauteur. Van veel van zijn boeken zijn al meer dan een miljoen exemplaren verkocht

GRATIS THUISBEZORGD IN NEDERLAND

Je bent niet alleen Lucado, Max
€ 22,99
voorraad onbekend
Deur naar de vrijheid

Jana Kelly vertelt vanuit waargebeurde verhalen in het boek Deur naar vrijheid, over de vervolging van christenen in Soedan.

In het stoffige Soedan heeft Mia, die haar kinderen opvoedt in een islamitische omgeving, geleerd om haar christelijke geloof vrijmoedig te delen. Ondertussen probeert Rania, de dochter van een rijke Soedanese Arabier, de reden te achterhalen van de plotselinge verdwijning van haar zus. Heeft Mia misschien antwoorden?

Beide vrouwen ontdekken al snel dat ze door hun eigen deur naar vrijheid moeten wandelen - de vrijheid die alleen te vinden is in volkomen vertrouwen op Gods soevereiniteit, in plaats van menselijke zekerheid.

'Deur naar de vrijheid', het vervolg op 'Zij aan zij', opent de ogen van lezers voor hedendaagse vervolging en het leven van moslims in Soedan.

Jana Kelley is opgegroeid in Zuid-Oost Azië en ontwikkelde al op jonge leeftijd een liefde voor het leven in een cross culturele setting.

Jana Kelley confronteert ons op doordringende wijze met de belangrijkste vraag die ieder van ons moet beantwoorden: Ben ik bereid mijn eigen angst af te leggen en ware vrijheid te omarmen, zelfs als dat me alles kan kosten?
- Ruth Ripken en Dr. Nik Ripken, auteurs van The Insanity of God

Deur naar de vrijheid Kelley, Jana
€ 20,-
voorraad onbekend
Ontdek het oneindige heelal

Ontdek het oneindige heelal is gemaakt door Hanna Holwerda en is een boek vol informatie, proefjes en allerlei opdrachten. Het boek laat kinderen ontdekken dat de ruimte met alle planeten, sterren en sterrenstelsels vertelt over wie God is, was en wie hij voor hen wil zijn.

Ze mogen mee op ontdekkingsreis en zullen onder de indruk komen van de oneindige grootheid van het heelal. Begrijpen waarom we wel op aarde kunnen leven en op de andere planeten niet. En meer te weten komen over de sterren: hoe ze zijn ontstaan en hoe ze eindigen.

'Ontdek het oneindige heelal' zal hen diep versteld doen staan over het wonder dat schepping heet!

Ontdek het oneindige heelal Holwerda, Hanna
€ 17,99
voorraad onbekend
Ik bid de Psalmen

Ik bid de Psalmen is een boek vol gebeden voor kinderen en geschreven door Ingrid Plantinga gebaseerd op de Psalmen.

Een kindergebed voor elke dag en elke situatie, geïnspireerd door de veelzijdigheid van de Psalmen. Bij elke Psalm uit de Bijbel is er een vraag om te bespreken, een kort stukje uitleg en een eenvoudig gebed dat past bij de leefwereld van het kind. De Psalmen helpen kinderen om veelzijdig te leren bidden. God bedanken, je blijdschap uiten, vertellen dat je je eenzaam voelt, vragen om hulp, het verdriet van de wereld benoemen… al die aspecten vind je in de Psalmen en in dit gebedendagboek.

Een waardevol hulpmiddel voor een afwisselende en intieme communicatie tussen kinderen en God.

Ik bid de Psalmen Plantinga, Ingrid; Weerd, Willemijn de
€ 15,99
voorraad onbekend
De ark van Noach
De ark van Noach
€ 6,99
voorraad onbekend
Peuterbijbel

De Peuterbijbel van Willemijn de Weerd en Marieke ten Berge is van Nederlandse origine. Je treft in deze prachtig vormgegeven kinderbijbel voor peuters veertig Bijbelverhalen aan voor je (klein)kind.

Inkijkexemplaar Peuterbijbel Willemijn de Weerd en Marieke ten Berge

Verwonder je samen met Adam en Eva over de prachtige tuin. Ga met het volk van God op reis. En ontdek wie het Kind in de stal is. Voorlezen is belangrijk voor peuters. Deze Peuterbijbel maakt het voorlezen tot een feest! Na elk verhaal is er een opdracht op peuterniveau: schommelen in een boot, regengeluiden nadoen of muziek maken voor God.

De sfeervolle illustraties van Marieke ten Berge nodigen je peuter uit om naar de platen te kijken, alles aan te wijzen en zo ook allerlei elementen te benoemen.

De Peuterbijbel is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Eenvoudig te bestellen in de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Peuterbijbel Weerd, Willemijn de en Marieke ten Berge
€ 27,99
voorraad onbekend
Een kerst vol lawaai (set van 10)
Een kerst vol lawaai (set van 10)
€ 59,90
voorraad onbekend
Prediker voor jou
Prediker voor jou Dalen, Sarianne van; Dalen, Lieuwejan va
€ 26,99
voorraad onbekend
Zij Lacht dagboek

Het Zij Lacht Dagboek is ontstaan uit de praktijk van deze online community voor jonge vrouwen. Dagelijks publiceert Zij Lacht een overdenking bij een bijbeltekst op de website. Meer dan 25.000 vrouwen lezen deze toegankelijke overdenkingen en worden zo elke dag aangevuurd om met God te leven. Kortom een uniek bijbels dagboek voor jonge vrouwen uit de doelgroep van Zij Lacht.

INKIJKEXEMPLAAR zij lacht dagboek

Zij Lacht heeft nu 300 overdenkingen uitgezocht om in een offline dagboek te publiceren. De overdenkingen zijn kort en eigentijds en daardoor geschikt om overal te lezen. Elke overdenking wordt afgesloten met een 'aan de slag', zodat de lezer wordt uitgedaagd de boodschap mee te nemen haar leven in.

Via onze website lezen duizenden vrouwen onze dagelijkse overdenkingen. Veel vrouwen hebben ook graag een fysiek boek. Uit onderzoek bleek dat vrouwen graag een dagboek met een luxe cover zien, dat mooi in hun interieur past. Daarnaast mocht het dagboek beslist niet op datum zijn, zodat het niet erg is om af en toe een dagje over te slaan. Dit zal het dagboek ongetwijfeld tot een succes maken!'
- Liza de Jonge, oprichter Zij Lacht

'De overdenkingen van Zij Lacht helpen mij elke dag bezig te zijn met het geloof. Ik krijg nieuwe inzichten, doordat de teksten gericht zijn op het leven hier en nu, maar toch met het oog op de tijd van de Bijbel.'
- Laura, 20 jaar (www.lauramariska.nl)

Zorg dat je snel kunt beginnen met het lezen van dit bijbels dagboek!

Zij Lacht is hét online & offline platform voor jonge, christelijke vrouwen. Hun doel is om hen te helpen tijd vrij te maken voor Gods woord, om zo een persoonlijke relatie met God op te bouwen. Zij Lacht biedt vrouwen bijbels onderwijs: online door dagelijkse overdenkingen op hun website en social media en offline via hun Bijbel, boeken en events.

Zij Lacht dagboek
€ 26,99
voorraad onbekend
Zij Lacht Guide bijbellezen

Vanuit de online gemeenschap voor jonge vrouwen: Zij lacht is er nu een gids om de bijbel beter te begrijpen, met het boek: Zij Lacht Guide Bijbellezen. Dit boekje wil je helpen om met meer inzicht en vreugde de bijbel te lezen en te begrijpen.

Bijbellezen is voor veel vrouwen vaker een 'moeten' of een worsteling is, dan een vreugdevol verlangen. Deze Zij Lacht Guide helpt je om antwoorden te vinden op je vragen en om je verlangen naar Gods Woord te (her)vinden. Door de achtergrondinformatie per bijbelboek en de uitgebreide Q&A, is dit een gids die je er vaker bij pakt.

In dit boek is het uitgangspunt dat de Bijbel het Evangelie is, het Woord van de waarheid. Het boek is een zoektocht naar een antwoord op de vragen die hierboven zijn gesteld en je vind er praktische handvatten om de Bijbel te lezen.

Zij Lacht Guide bijbellezen Kok, Maartje
€ 16,99
voorraad onbekend
Gods genade elke dag

Gods genade is een bijbels dagboek van Grace, een begrip wat nauw verwant is aan Zussenliefde, een community waar vrouwen zich verbinden aan elkaar om te groeien in geloof en volwassenheid.

In het veranderlijke leven mogen we rust vinden in Gods woorden van liefde. Hij laat ons geen dag met lege handen staan. Gods genade is genoeg, elke dag.

Dit 365 dagendagboek voor christenvrouwen bevat overdenkingen, afgewisseld door quotes en korte gebeden

Gods genade elke dag Grace
€ 24,99
voorraad onbekend
Vrucht dragen

In het boek Vrucht dragen, jouw leven doet er toe, schrijft auteur en spreekster Beth Moore over een vruchtbaar leven dat God verheerlijkt. Ze doet dat door teksten uit de Bijbel te verbinden met de hedendaagse praktijk van het verbouwen van druiven en natuurlijk door haar vele persoonlijke voorbeelden.

Centraal in het boek staan de woorden geduld, volgroeidheid en vertrouwen, die ons als gelovigen karakteriseren. Beth Moore onderwijst de lezer de vreugde van het vrucht dragen en het leven vanuit Gods plan: het leiden van een vruchtbaar, overvloedig, betekenisvol leven.

In dit boek is er voluit aandacht voor alles wat het leven moeilijk maakt, maar tegelijk is het geschreven vanuit de overtuiging dat je in Christus altijd vruchtbaar kunt zijn.

Beth Moore is een internationaal spreekster en auteur. Ze staat bekend om haar bijbelse onderwijs en de inspiratie waarmee ze zoveel vrouwen aanmoedigt in het geloof. Intussen heeft uitgeverij Sestra negen bijbelstudieboeken en meerdere bijbelse dagboeken uitgegeven van Beth Moore.

Vrucht dragen Moore, Beth
€ 8,99
voorraad onbekend
Houd vol

Houd vol is een bemoedigend bijbels dagboek van Danielle Heerens. de teksten spitsen zich toe als je te maken hebt met angst, zorgen en twijfels. Dat herkennen vast veel vrouwen, want bijna niemand ontkomt eraan.

Maar hoe houd je het leven vol als je ermee te maken krijgt? Waar vind je de kracht en moed daarvoor? In de Bijbel! Want daarin staan talloze zekerheden die je kunnen helpen als je bang bent, je zorgen maakt en twijfelt. Beloften die je vertrouwen, moed en kracht geven.

In dit dagboek zijn honderd Bijbelteksten uitgewerkt in bemoedigende overdenkingen, beelden en quotes, die je eraan herinneren en doen ontdekken: God is groter dan je angst, zorgen en twijfels, en Hij is met je en wil je helpen. Houd vol!

Houd vol Heerens, Daniëlle
€ 22,99
voorraad onbekend
Ga met God en hij zal met je zijn

Ga met God en hij zal met je zijn is een fraai vormgegeven cadeauboek van Tineke Tuinder en biedt ons korte overdenkingen voor 90 dagen leven vol vertrouwen.

90 dagen lang neemt dit boek de lezers mee op weg met God. Aan de hand van 15 actuele thema”s laat Tineke Tuinder zien dat Hij bij je is, in welke fase van het leven je je ook bevindt en met welke vragen je ook worstelt. Bij elk thema vind je drie overdenkingen, een gedicht, een stukje uit de Bijbel en een gebed. Met voor elke dag een te lezen bijbelgedeelte. Het geheel is opgeluisterd door schitterende foto”s uit het rijke archief van Elisabeth. Kortom: 90 dagen lang inspiratie en bemoediging!

“De korte overdenkingen van Tineke Tuinder zijn uit het leven gegrepen, met herkenbare voorbeelden. De thema's sluiten aan bij de levensvragen die ieder gelovig mens heeft. Zulke thema”s én de prachtige natuurfoto's, zijn ook te vinden in ons mooie magazine Elisabeth. Het is een toegankelijk geschreven dagboek dat spreekt van vertrouwen op een groot God en een liefdevolle Vader.”
Thea Westerbeek, hoofdredacteur Elisabeth

Ga met God en hij zal met je zijn Tuinder, Tineke
€ 20,-
voorraad onbekend
Voetbalschoenen met plakband

Deel 1 in de serie VVVoetbalfanaten heet Voetbalschoenen met plakband en is geschreven door Corien Oranje.

Matteo wil op voetbal, maar zijn ouders vinden voetbal helemaal niks. Hij kan beter op ballet. Of op vioolles. Samen met zijn vrienden bedenkt Matteo een manier waarop hij tóch mee kan doen. Maar het moet wel in het geheim. En dat levert spannende momenten op…

Nog één keer weet Matteo langs de verdediging te komen. Maar vlak voor het doel glijdt hij uit. Hij maakt een lange sliding, en eindigt in een modderplas. Nat en smerig komt hij overeind. Hij spuugt een hap gras uit. Rotschoenen. Veel te glad met dat plakband. Het begint al los te laten ook. Hij kan beter op zijn sokken gaan lopen…

Voetbalschoenen met plakband is het eerste deel van de voetbalserie VVVoetbalfanaten (een gedeeltelijk opnieuw geschreven heruitgave van De Superfriezen). Een humoristisch en spannend verhaal over voetbal, vriendschap en geheimen.

Voetbalschoenen met plakband Oranje, Corien
€ 13,99
voorraad onbekend
En toen, opa?

En toen, opa is een leuk boek van Ineke Kraijo waarin opa vertelt over vroeger.

De opa van Noor en Joep komt op bezoek. Dat vinden ze geweldig, want opa kan leuk vertellen over vroeger. Nu heeft opa een verhaal over de allereerste televisie. Hij kan zich nog goed herinneren hoe de hele klas bij hem kwam kijken.

En toen, opa? is een boek voor beginnende lezers, geschreven op AVI E3-niveau

En toen, opa? Kraijo, Ineke
€ 11,99
voorraad onbekend
Maffe meester Daan duikt in de verleden

Maffe Meester Daan duikt in het verleden is het actieboek van de christelijke kinderboekenweek 2020 voor de bovenbouw en is gemaakt door Judith van Helden met illustraties van Hanne Snel. Een vermakelijk boek met leuke verhalen en onderdeel van een inmiddels zeer gewaardeerde serie.

De school van maffe meester Daan bestaat 100 jaar. Voor meester Daan en zijn klas een goed moment om enthousiast in het verleden te duiken. Ze gaan op jacht naar bodemschatten uit de Romeinse tijd, proberen een Romeins huis te bouwen en beginnen zelfs een echt restaurant uit vroeger tijden. Maar natuurlijk gaat er weer van alles mis, tot groot ongenoegen van de directeur en de Iebeejer …

Maffe meester Daan duikt in de verleden tijd is het derde deel van een humoristische serie over avonturen op school. Achter in het boek zijn per hoofdstuk gespreksvragen opgenomen om te gebruiken bij het voorlezen in de klas.

Maffe meester Daan duikt in de verleden Helden, Judith van
€ 14,99
voorraad onbekend
Emma redt de wereld
Emma redt de wereld Lacey, Josh
€ 14,99
voorraad onbekend
Saga, de orka die geen haring lustte

Saga is een prachtig prentenboek. Het wordt winter in het hoge noorden. Saga en haar familie hebben al twee dagen niets gegeten. Dan besluit grootmoeder om in een fjord te wachten op de grote scholen haring die daar ieder jaar komen overwinteren. Maar daar heeft Saga helemaal geen zin in. Ze houdt niet van haring! Stiekem gaat de jonge orka in haar eentje op jacht naar iets wat ze wél lust.

In dit avontuurlijke prentenboek duik je onder in de wonderlijke waterwereld. Geniet van de levensechte illustraties en kom van alles te weten over de orka's in de Noord-Atlantische Oceaan.

Saga, de orka die geen haring lustte Boekee, Leonard
€ 16,99
voorraad onbekend
Knokken voor een kans

Knokken voor een kans een boek van Willemijn de Weerd over Armenië en over armoede en hoe mensen daar uit kunnen komen.

Seda (10) woont met haar familie in Armenië en leeft onder armoedige omstandigheden. 'Eens Sarm, altijd arm' is het motto van Seda's oma.

Maar Seda weigert zich er bij neer te leggen en knokt voor elke kans om uit de armoedespiraal te komen. Toch blijkt het ingewikkelder dan gedacht. Seda's plannen lijken te mislukken.

Zou oma toch gelijk hebben?

Wat de impact is van armoede op een gezin, zag Willemijn met eigen ogen. Voor het schrijven van dit verhaal bezocht ze enkele ontwikkelingsprojecten in Armenië, waarmee kansarme gezinnen praktisch en financieel ondersteund worden.

Knokken voor een kans Weerd, Willemijn de
€ 13,99
voorraad onbekend
Het adembenemende afscheidscadeau van Ar

Detectivebureau Iris en Ko 18 gaat over het adembenemende afscheidscadeau van Arie Smith en is geschreven door Bert Wiersema.

Er wordt een grote doos bezorgd. Koos weet gelijk wat erin zit: het beloofde afscheidscadeau van de Amerikaan Arie Smith. De inhoud van de doos stelt Iris en Koos voor spannende uitdagingen. Zo wordt hun talent voor puzzelen en oplossen beproefd in een escape room. En komen ze op het spoor van een geroofde buit, die maar niet wordt opgehaald. Koos waant zich al rijk… Er is alleen één probleem: waar is de schatkaart gebleven die hen naar de schat kan leiden?

Het adembenemende afscheidscadeau van Ar Wiersema, Bert
€ 11,99
voorraad onbekend
Thuis in het Woord

Het boek Thuis in het Woord van Jen Wilkin wil je helpen om met je hoofd en je hart de Bijbel te bestuderen.

We vinden het allemaal belangrijk om Gods Woord te lezen en te bestuderen. Maar soms is het lastig om ergens te beginnen. Misschien vind je het moeilijk om de tijd ervoor te vinden, of zorgen frustraties uit het verleden ervoor dat je niet de motivatie hebt om te lezen in Gods Woord. Hoe kunnen we, als christelijke vrouwen, ons verlangen om de Bijbel te lezen voeden? Hoe kunnen we telkens opnieuw onze focus op God leggen?

'Thuis in het Woord' biedt je een duidelijke aanpak als het gaat om bijbellezen. Het wil je helpen om een spade dieper te gaan in je bijbelstudie, zodat je kennis over God vergroot wordt en je hart door het bestuderen van Gods Woord verandert. Elk hoofdstuk sluit af met een aantal gespreksvragen waardoor het boek ook geschikt is voor groepsbesprekingen, naast het persoonlijk gebruik.

Jen Wilkin is spreker, schrijver en leider van bijbelstudiegroepen voor vrouwen. Jen en haar familie wonen in Dalles, USA.

We hopen dat er door dit boek heen veel vrouwen zullen komen die meer en meer liefhebben en die vast staan in Zijn Woord.
- Marieke den Butter en Wilma Samyn.

Thuis in het Woord Wilkin, Jen
€ 17,99
voorraad onbekend
Een wereld op zichzelf

Het boek: Een wereld op zichzelf gaat over de bekende predikant G. Wisse. Het is een biografie geschreven door Niels van Driel en bevat tevens een weergave van de context waarin deze man zich bewoog.

Wie was prof. Gerard Wisse (1873-1957)? Als kanselredenaar, tijdprediker en veelschrijver genoot hij grote bekendheid. Bij zijn leven was hij een begrip, in de rechterflank van de gereformeerde gezindte is hij tot op de dag van vandaag een autoriteit. Door middel van memoires stempelde hij het beeld dat van hem bestaat. Enkele biografen namen dit zelfbeeld over.

Dr. Niels van Driel doorbreekt met dit boek mythevorming rond deze charismatische figuur, op wie kerkelijke controlemechanismen maar moeilijk vat kregen. Via Wisse passeren decennia geschiedenis van calvinistisch Nederland de revue.

Een wereld op zichzelf Driel, C.M. van
€ 34,99
voorraad onbekend
Waarom trouwen?

Het boek "Waarom trouwen?" van Douwe J. Steensma bespreekt de vraag waarom een levensverbintenis in het openbaar zou moeten worden bevestigd. Daarbij komen gegevens uit de Bijbel, de bijbelse tijden en de (kerk)geschiedenis aan de orde.

Het boek geeft een overzicht van de argumenten waarom een dergelijke bevestiging dienstbaar is aan mens en samenleving. Het schetst ook de achtergrond van het proces van de-institutionalisering van het huwelijk en de opkomst van het geregistreerd partnerschap. Ook wordt ingegaan op de rol van de christelijke gemeente bij een bevestiging van een huwelijk of een partnerschap

Waarom trouwen? Steensma, Douwe J.
€ 18,99
voorraad onbekend
Op zoek naar vreugde in het ambt
Op zoek naar vreugde in het ambt Vergunst, P.J.
€ 14,99
voorraad onbekend
Een nieuwe geboorte
Een nieuwe geboorte Goedvree, A.
€ 15,99
voorraad onbekend
Koning, bidder, bouwer
Koning, bidder, bouwer Boele, C.
€ 10,99
voorraad onbekend
Uitzicht

Uitzicht is een boek geschreven door Arjan van Noort en gaat over God zoeken in moeilijke momenten. In totaal bevat deze bundel 100 overdenkingen.

Moeilijke momenten, dalen in je geloofsleven, geloofsworstelingen, wie kent ze niet? In het leven van alledag kan het flink stormen. Een ziekte waartegen je vecht, een virus wat de wereld in z'n greep heeft, een periode van werkeloosheid, een relatie die stukgaat, angst en gepieker over de toekomst. Op zulke momenten lijkt God uit zicht te zijn, maar Hij is er zeker bij!

In dit boek neem auteur Arjan van den Noort je mee op reis vanaf de plek waar God uit zicht is naar waar er met God weer uitzicht is! Dit doet hij aan de hand van vijf thema's: gedachten, geloof, God, rust en uitzicht. Bij elk thema horen 20 overdenkingen met bijbelteksten, quotes en mooi beeldmateriaal.

Uitzicht Noort, Arjan van den
€ 17,50
voorraad onbekend
Stel, Glossy voor dertigers (nr. 2)

Het kon niet uitblijven, Stel, een glossy voor dertigers nummer 2, wanneer het tijd wordt om even te bezinnen . Het thema is Vrij. Stel is een magazine wat voorziet in een behoefte voor een leeftijdsgroep die tegen scharniermomenten aanloopt en zich graag spiegelt aan anderen, maar wel zelf een richting wil kiezen

Na het succes van het eerste nummer is er nu een tweede nummer van Stel, magazine! Stel, is spiegelend, verrassend en een beetje ontwrichtend. Met waardering voor achtergrond en opvoeding en respect voor ieders eigenheid. Het thema is dit keer: vrij.

Dertigers en veertigers hebben hun leven goeddeels op de rit. Ze hebben een baan, een woonplaats en wel of geen gezin. Enerzijds is dat veilig, anderzijds kan het kriebelen. Is dit alles? Waar haal ik uitdaging vandaan? Ben ik wie ik had willen worden? Hoe verhoud ik me tot verwachtingen van mijn omgeving?

Stel, brengt diverse thema's aan de orde. Er zijn o.a. rubrieken over een bijzondere sport, het belang van humor en de vorming van een gezond zelfbeeld. Daarnaast is er veel ruimte voor sprekende beeldverhalen.

Met bijdragen van o.a. André Aleman, Geertje Bikker, Willem Maarten Dekker, Annemarie van Heijningen, Arnold Huijgen, Hanneke Schaap, Corina Schipaanboord, e.a.

Marja Verhoeve (1982) studeerde Nederlandse Taal en Cultuur en is docent Nederlands aan het Wartburg College. Ze maakte eerder o.a. het blad Hervst naar aanleiding van 500 jaar reformatie

Stel, Glossy voor dertigers (nr. 2) Verhoeve, Marja
€ 5,99
voorraad onbekend
Bladgoud

Er zijn maar liefst 60.000 verschillende soorten bomen op aarde, een ongelofelijke rijkdom. De waarde van deze bomen is onschatbaar. In Bladgoud leggen klimaatspecialist Reinier van den Berg en co-auteurs Suzanne Valkman en Simone Groenendijk uit wat precies die waarde inhoudt.

In toegankelijke bewoordingen vertelt dit boek over de historie van bomen, over de waarde van bomen voor het klimaat, over biodiversiteit, over de gebruikswaarde, over de waarde voor onze (geestelijke) gezondheid en over hun eigen waarde. Uiteraard gaat dit boek ook over de toekomst. Hoe kunnen we (oer)bos beschermen en bomen duurzaam aanplanten en gebruiken, zodat bomen en mensen in harmonie met elkaar samen kunnen leven?

Verschillende standpunten komen aan de orde met betrekking tot bescherming én verantwoord gebruik. Een mooi en informatief boek voor iedereen met een hart voor klimaat en bomen en een oog voor de huidige trends in de bomenwereld.

Bladgoud Berg, Reinier van den
€ 21,99
voorraad onbekend
De kracht van samen
De kracht van samen Wijst, Hella van der
€ 22,99
voorraad onbekend
Winnen of verbinden
Winnen of verbinden Marletta Hart, Susan
€ 15,-
voorraad onbekend