Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe Boeken Royal Jongbloed najaar 2021

Dit najaar en in de winter van 21/22 wordt van uitgeverij RoyalJongbloed.com weer een groot aantal nieuwe titels verwacht. Dat zijn o.a. Bijbels, kinderbijbels, Bijbelstudiemateriaal, theologie en cadeauboeken.

Direct na verschijnen zijn alle boeken van Jongbloed, waaronder de uitgeverijen Groen, Arkmedia, Columbus, Artios, Sestra, stg. de Herziene Statenvertaling en het Boek vallen, beschikbaar bij Ichthusboekhandel.nl. U kunt ze nu reeds gemakkelijk online bestellen in de webshop van Ichthusboekhandel.nl of reserveren om af te halen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

ER WORDT NOG STEEDS INFORMATIE AAN DEZE PAGINA's TOEGEVOEGD. BLIJF ONS VOLGEN!

64 artikelen
pagina 1 van 7
Bijbel HSV + berijmde Psalmen 1773

De basiseditie van de HSV met een duurzaam krasvast omslag in het standaard formaat. Deze editie bevat de volledige tekst van de Herziene Statenvertaling en de aanvulling met de berijmde Psalmen van 1773.

Deze uitvoering is bijzonder geschikt:

* om neer te leggen voor bezoekers van de kerk
* als Schoolbijbel voor gebruik in het klaslokaal
* om weg te geven bij evangelisatieacties.
* om mee te geven als afscheidscadeau schoolverlaters.

formaat: 12 x 18 cm.

(Bij deze bijbel is gezien het gebruik geen koker of foedraal beschikbaar)

Bijbel HSV + berijmde Psalmen 1773 Herziene Statenvertaling
€ 43,99
voorraad onbekend
Bijbel HSV teksteditie

De basiseditie van de HSV met een duurzaam krasvast omslag in het standaard formaat. Deze editie met de volledige tekst van de Herziene Statenvertaling wordt veel gebruikt door evangelische kerken, scholen en voor persoonlijk gebruik.

Deze uitvoering is bijzonder geschikt om weg te geven bij evangelisatieacties. De tekst is in een goed leesbare letter gezet en geschikt voor een grote doelgroep. De bijbel wordt geleverd zonder koker of foedraal.

formaat: 12 x 18 cm.

Bijbel HSV teksteditie Herziene Statenvertaling
€ 37,50
voorraad onbekend
HSV Bijbel - groen leer met duimgrepen

Bijbel in Herziene Statenvertaling (HSV). Deze tekstuitgave heeft een groen echt leren omslag met een houtnerf indruk.

Wat mag u verwachten:

* De Bijbel wordt geleverd in een mooie bijpassende koker
* heeft een leeslint,
* Prettige leesbaarheid met twee kleurendruk
* duimgrepen
* Formaat 12×18 cm.
* een duurzame uitvoering voor lang en prettig gebruik

HSV Bijbel - groen leer met duimgrepen Herziene Statenvertaling
€ 89,-
voorraad onbekend
Dwarsligger HSV basic

De HSV Dwarsligger nu in een nieuw jasje! De Dwarsligger HSV bevat de complete tekst van het Oude en Nieuwe Testament van de Herziene Statenvertaling in een prettig leesbare letter en de kenmerkende omslag van een Dwarsligger.

Een Dwarsligger is de perfecte oplossing voor wie de HSV altijd in een handtas of binnenzak bij zich wil dragen. Ook zeer geschikt als reisbijbeltje.

INKIJKEXEMPLAAR DWARSLIGGER HSV

De HSV Bijbel als dwarsligger is een twee-koloms uitvoering en leest daardoor meer als doorlopende
tekst. Het ideale boek om overal mee naar toe genomen te worden.

Dwarsligger HSV basic Herziene Statenvertaling
€ 24,99
voorraad onbekend
Dwarsligger HSV leer

De HSV Dwarsligger nu in een nieuw limited edition jasje van echt leer! De Dwarsligger HSV bevat de complete tekst van het Oude en Nieuwe Testament van de Herziene Statenvertaling in een prettig leesbare letter en de kenmerkende omslag van een Dwarsligger.

Een Dwarsligger is de perfecte oplossing voor wie de HSV altijd in een handtas of binnenzak bij zich wil dragen. Ook zeer geschikt als reisbijbeltje of backpackers.

INKIJKEXEMPLAAR DWARSLIGGER HSV

De HSV Bijbel als dwarsligger is een twee-koloms uitvoering en leest daardoor meer als doorlopende
tekst. Het ideale boek om overal mee naar toe genomen te worden.

Nu als limited edition de HSV Dwarsligger voor zowel vrouw als man: een mooie leren luxe variant, die er stijlvol uitziet én zeer duurzaam is.

Dwarsligger HSV leer Herziene Statenvertaling
€ 49,99
voorraad onbekend
Graphic Novel Bijbel

In de graphic novel Bijbel: Ongelooflijke Bijbelverhalen vertelt en tekent Willeke Brouwer op luchtige en humoristische wijze vijftig verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament opnieuw, dicht bij de oorspronkelijke tekst. In de tekeningen is veel geschiedkundige informatie verwerkt, zodat kinderen de tijd leren kennen waarin de verhalen zich afspelen. Ook worden er veel termen uitgelegd, die bijvoorbeeld niet zo bekend zijn bij kinderen die de Bijbel voor het eerst lezen.

De Bijbel staat vol prachtige, spannende en meeslepende verhalen. Over moedige mannen en vrouwen die op weg zijn gegaan met God. Over gevaren, redding, intriges, liefdes, ruzies, hoop en vertrouwen. Over Jezus, die zulke bijzondere dingen zei dat mensen Hem gingen volgen. En over hoe dat de wereld veranderde.

'In kinderbijbels worden die verhalen soms wat afgezwakt verteld, zodat kinderen het niet al te spannend vinden. De boodschap is vaak het belangrijkst: als je God volgt komt alles goed. Wat als je wel de spanning, de strijd en de twijfels laat zien? En de hitte van de woestijn? De koude nachten in de tenten? Hoe wist Abraham dat God tot hem sprak? Wat doe je als er een engel voor je neus staat? Welke route liepen Jozef en Maria naar Betlehem? Hoe gevaarlijk was het als je zei dat je Jezus volgde? Met die vragen in mijn achterhoofd ben ik gaan schrijven en tekenen, uit diep respect voor de Bijbel. Het werd een boeiende tocht. Ik nodig je uit om mee te gaan.'
- Willeke Brouwer

Graphic Novel Bijbel Brouwer, Willeke
€ 34,99
voorraad onbekend
Dwars door de pijn

Het boek van Dineke van Kooten Dwars door de pijn vertelt over de grillige weg van ziekte naar genezing. Het is een eerlijk en inspirerend boek over ziek-zijn en herstel.

Tijdens haar zwangerschap werd Dineke van Kooten ziek. Ze kreeg te horen dat ze nooit meer beter zou worden. Na veertien jaren van ziekte, gekluisterd aan rolstoel en bed, werd ze als door een wonder in de kapel van een klooster genezen. In Dwars door de pijn vertelt ze haar verhaal over langdurig ziek zijn, over de strijd met God, over de positieve kentering in haar zelfbeeld dankzij Gods liefde en over het wonder van herstel. Ze laat zien welke dilemma's het leven met ziekte met zich meebrengt en ze deelt belangrijke lessen die ze heeft geleerd.

Een eerlijk, rauw en tegelijk pastoraal en inspirerend boek waarin veel lagen van het menselijk leven worden aangeraakt, zoals ziekte en gezondheid, liefde, relaties en geloof.

Stef Bos schreef een mooie aanbeveling bij dit boek:

Laat het maar te water
Een verhaal dat kan varen
Al wist ik niet waarheen ik ging
Er was geen weg terug

Een ingrijpend levensverhaal van ziekte naar genezing, en verder naar heling. Een weg van eigenverwerking, met overgave aan de Heer. Leerzaam voor wie met eigen ziekte of met die van de partner wordt geconfronteerd.
Robert Henckes, gepensioneerd chirurg en specialist in palliatieve zorg in België

DINEKE VAN KOOTEN (1963) studeerde politicologie en massacommunicatie. Ze was 14 jaar ziek, gebonden aan haar bed en rolstoel en genas plotseling. Nu heeft ze haar eigen coachingpraktijk voor mensen die op kruispunten in hun leven staan.

Dwars door de pijn Kooten, Dineke van
€ 22,99
voorraad onbekend
De goed-genoeg-ouder

Het opvoedingsboek De goed-genoeg-ouder is een verdiepend, inzicht gevend en praktisch boek, geschreven door Michelle Dusseldorp en Willemijn de Weerd. Het boek is gebaseerd op een mix van pedagogiek, psychologie en theologie. Het biedt daardoor een brede en verrassende kijk op thema's als familie, hechting, emoties en omgaan met grenzen.

Je kind begeleiden, omgaan met je eigen grenzen en emoties en alles in goede banen leiden – het ouderschap is geregeld topsport. Dan hebben we het nog niet eens over omstandigheden die het opvoeden verzwaren, zoals kinderen die een speciale zorgvraag hebben of negatieve ervaringen uit je eigen gezin van herkomst.

Iedere ouder wil het beste voor zijn kind en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot volwassene. We willen het ouderschap graag goed doen. Maar hoe doe je dat?

In het boek "De goed genoeg ouder" bespreken de auteurs onderwerpen die er in de opvoeding écht toe doen, zoals:

* Hoe heeft God familie-zijn bedoeld?
* Hoe ga je om met je eigen gevoelens en die van je kind?
* Welke vaardigheden moet een kind leren?
* En hoe kunnen we uniciteit binnen het gezin vieren?

Daarnaast nemen ze de ontwikkeling van kinderen onder de loep. Bij elke leeftijdsgroep beantwoorden ze de vraag wat voor deze periode nodig is om goed-genoeg ouder te zijn.

Dit boek is een uitgave in samenwerking met Groundwork, het trainings- en opleidingsinstituut dat Michelle van Dusseldorp in 2010 oprichtte. Groundwork heeft als doel om innerlijke heling en groei beschikbaar te maken voor iedereen. Elk jaar volgen honderden mensen een Groundworktraining en studeren tientallen studenten af als professioneel coach of therapeut.

Michelle van Dusseldorp is psycholoog en integratieve therapeut. Ze is getrouwd met Cris, moeder van drie volwassen dochters en oma van drie kleinzoons. In haar praktijk behandelt en begeleidt Michelle volwassenen die hun psychische problemen of trauma's vaak al in hun jeugd opliepen. Het motiveert haar om ouders toe te rusten en aan te moedigen om goed genoeg op te voeden. Ook geeft Michelle leiding aan Groundwork.

Willemijn de Weerd is schrijfster en spreekster. Ze heeft jarenlange ervaring in het onderwijs en spreekt regelmatig over (geloofs) opvoeding. Inmiddels heeft ze ruim 60 boeken op haar naam. Ze won enkele prijzen voor haar kinder- en jeugdboeken en werd daar diverse keren voor genomineerd.

De goed-genoeg-ouder
€ 25,99
voorraad onbekend
Het huwelijk van je dromen

Gary Chapman, bekend christelijk auteur van boeken over relaties vanuit de principes over de 5 talen van de liefde, laat zien in het boek: Het huwelijk van je dromen, hoe je samen kan bouwen aan je relatie.

We weten het eigenlijk wel: een goed huwelijk komt je niet vanzelf. Daar is liefde in actie voor nodig. Maar hoe dan? Het dagelijks leven met al zijn kleine en grote frustraties en teleurstellingen kan ons behoorlijk in de weg zitten. Van de eenheid die God bedoeld heeft, komt soms maar weinig terecht. Hoe ga je daar een weg in vinden?

Inkijkexemplaar Het huwelijk van je dromen door Gary Chapman

In Het Huwelijk van je dromen laat Gary Chapman zien hoe we actief kunnen bouwen aan die eenheid. Hij geeft praktische adviezen op een aantal gebieden waar de eenheid tussen de huwelijkspartners onder druk kan komen te staan. Zoals de onderlinge taakverdeling, communicatie, conflicthantering, het nemen van beslissingen en onze houding ten aanzien
van (schoon-)ouders, geld of seks. Daarbij wijst Chapman ons voortdurend op het voorbeeld van liefde dat Jezus ons heeft nagelaten.

Gary Chapman is auteur, spreker, voorganger en therapeut. Hij heeft een passie voor mensen en wil hen helpen blijvende relaties aan te gaan. Chapman is een bekende huwelijkstherapeut en leidt veel huwelijksseminars.

Het huwelijk van je dromen Chapman, Gary
€ 20,-
voorraad onbekend