Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe Boeken Royal Jongbloed najaar 2021

Dit najaar en in de winter van 21/22 wordt van uitgeverij RoyalJongbloed.com weer een groot aantal nieuwe titels verwacht. Dat zijn o.a. Bijbels, kinderbijbels, Bijbelstudiemateriaal, theologie en cadeauboeken.

Direct na verschijnen zijn alle boeken van Jongbloed, waaronder de uitgeverijen Groen, Arkmedia, Columbus, Artios, Sestra, stg. de Herziene Statenvertaling en het Boek vallen, beschikbaar bij Ichthusboekhandel.nl. U kunt ze nu reeds gemakkelijk online bestellen in de webshop van Ichthusboekhandel.nl of reserveren om af te halen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

ER WORDT NOG STEEDS INFORMATIE AAN DEZE PAGINA's TOEGEVOEGD. BLIJF ONS VOLGEN!

Bijbel HSV + berijmde Psalmen 1773

De basiseditie van de HSV met een duurzaam krasvast omslag in het standaard formaat. Deze editie bevat de volledige tekst van de Herziene Statenvertaling en de aanvulling met de berijmde Psalmen van 1773.

Deze uitvoering is bijzonder geschikt:

* om neer te leggen voor bezoekers van de kerk
* als Schoolbijbel voor gebruik in het klaslokaal
* om weg te geven bij evangelisatieacties.
* om mee te geven als afscheidscadeau schoolverlaters.

formaat: 12 x 18 cm.

(Bij deze bijbel is gezien het gebruik geen koker of foedraal beschikbaar)

Bijbel HSV + berijmde Psalmen 1773 Herziene Statenvertaling
€ 45,-
voorraad onbekend
Bijbel HSV teksteditie

De basiseditie van de HSV met een duurzaam krasvast omslag in het standaard formaat. Deze editie met de volledige tekst van de Herziene Statenvertaling wordt veel gebruikt door evangelische kerken, scholen en voor persoonlijk gebruik.

Deze uitvoering is bijzonder geschikt om weg te geven bij evangelisatieacties. De tekst is in een goed leesbare letter gezet en geschikt voor een grote doelgroep. De bijbel wordt geleverd zonder koker of foedraal.

formaat: 12 x 18 cm.

Bijbel HSV teksteditie Herziene Statenvertaling
€ 40,-
voorraad onbekend
HSV Bijbel - groen leer met duimgrepen

Bijbel in Herziene Statenvertaling (HSV). Deze tekstuitgave heeft een groen echt leren omslag met een houtnerf indruk.

Wat mag u verwachten:

* De Bijbel wordt geleverd in een mooie bijpassende koker
* heeft een leeslint,
* Prettige leesbaarheid met twee kleurendruk
* duimgrepen
* Formaat 12×18 cm.
* een duurzame uitvoering voor lang en prettig gebruik

HSV Bijbel - groen leer met duimgrepen Herziene Statenvertaling
€ 95,-
voorraad onbekend
Dwarsligger HSV basic

De HSV Dwarsligger nu in een nieuw jasje! De Dwarsligger HSV bevat de complete tekst van het Oude en Nieuwe Testament van de Herziene Statenvertaling in een prettig leesbare letter en de kenmerkende omslag van een Dwarsligger.

Een Dwarsligger is de perfecte oplossing voor wie de HSV altijd in een handtas of binnenzak bij zich wil dragen. Ook zeer geschikt als reisbijbeltje.

INKIJKEXEMPLAAR DWARSLIGGER HSV

De HSV Bijbel als dwarsligger is een twee-koloms uitvoering en leest daardoor meer als doorlopende
tekst. Het ideale boek om overal mee naar toe genomen te worden.

Dwarsligger HSV basic Herziene Statenvertaling
€ 27,50
voorraad onbekend
Dwarsligger HSV leer

De HSV Dwarsligger nu in een nieuw limited edition jasje van echt leer! De Dwarsligger HSV bevat de complete tekst van het Oude en Nieuwe Testament van de Herziene Statenvertaling in een prettig leesbare letter en de kenmerkende omslag van een Dwarsligger.

Een Dwarsligger is de perfecte oplossing voor wie de HSV altijd in een handtas of binnenzak bij zich wil dragen. Ook zeer geschikt als reisbijbeltje of backpackers.

INKIJKEXEMPLAAR DWARSLIGGER HSV

De HSV Bijbel als dwarsligger is een twee-koloms uitvoering en leest daardoor meer als doorlopende
tekst. Het ideale boek om overal mee naar toe genomen te worden.

Nu als limited edition de HSV Dwarsligger voor zowel vrouw als man: een mooie leren luxe variant, die er stijlvol uitziet én zeer duurzaam is.

Dwarsligger HSV leer Herziene Statenvertaling
€ 52,50
voorraad onbekend
Graphic Novel Bijbel Ongelooflijke

In de graphic novel Bijbel: Ongelooflijke Bijbelverhalen vertelt en tekent Willeke Brouwer op luchtige en humoristische wijze vijftig verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament opnieuw, dicht bij de oorspronkelijke tekst. In de tekeningen is veel geschiedkundige informatie verwerkt, zodat kinderen de tijd leren kennen waarin de verhalen zich afspelen. Ook worden er veel termen uitgelegd, die bijvoorbeeld niet zo bekend zijn bij kinderen die de Bijbel voor het eerst lezen.

De Bijbel staat vol prachtige, spannende en meeslepende verhalen. Over moedige mannen en vrouwen die op weg zijn gegaan met God. Over gevaren, redding, intriges, liefdes, ruzies, hoop en vertrouwen. Over Jezus, die zulke bijzondere dingen zei dat mensen Hem gingen volgen. En over hoe dat de wereld veranderde.

'In kinderbijbels worden die verhalen soms wat afgezwakt verteld, zodat kinderen het niet al te spannend vinden. De boodschap is vaak het belangrijkst: als je God volgt komt alles goed. Wat als je wel de spanning, de strijd en de twijfels laat zien? En de hitte van de woestijn? De koude nachten in de tenten? Hoe wist Abraham dat God tot hem sprak? Wat doe je als er een engel voor je neus staat? Welke route liepen Jozef en Maria naar Betlehem? Hoe gevaarlijk was het als je zei dat je Jezus volgde? Met die vragen in mijn achterhoofd ben ik gaan schrijven en tekenen, uit diep respect voor de Bijbel. Het werd een boeiende tocht. Ik nodig je uit om mee te gaan.'
- Willeke Brouwer

Graphic Novel Bijbel Ongelooflijke Brouwer, Willeke
€ 34,99
voorraad onbekend
Dwars door de pijn

Het boek van Dineke van Kooten Dwars door de pijn vertelt over de grillige weg van ziekte naar genezing. Het is een eerlijk en inspirerend boek over ziek-zijn en herstel.

Tijdens haar zwangerschap werd Dineke van Kooten ziek. Ze kreeg te horen dat ze nooit meer beter zou worden. Na veertien jaren van ziekte, gekluisterd aan rolstoel en bed, werd ze als door een wonder in de kapel van een klooster genezen. In Dwars door de pijn vertelt ze haar verhaal over langdurig ziek zijn, over de strijd met God, over de positieve kentering in haar zelfbeeld dankzij Gods liefde en over het wonder van herstel. Ze laat zien welke dilemma's het leven met ziekte met zich meebrengt en ze deelt belangrijke lessen die ze heeft geleerd.

Een eerlijk, rauw en tegelijk pastoraal en inspirerend boek waarin veel lagen van het menselijk leven worden aangeraakt, zoals ziekte en gezondheid, liefde, relaties en geloof.

Stef Bos schreef een mooie aanbeveling bij dit boek:

Laat het maar te water
Een verhaal dat kan varen
Al wist ik niet waarheen ik ging
Er was geen weg terug

Een ingrijpend levensverhaal van ziekte naar genezing, en verder naar heling. Een weg van eigenverwerking, met overgave aan de Heer. Leerzaam voor wie met eigen ziekte of met die van de partner wordt geconfronteerd.
Robert Henckes, gepensioneerd chirurg en specialist in palliatieve zorg in België

DINEKE VAN KOOTEN (1963) studeerde politicologie en massacommunicatie. Ze was 14 jaar ziek, gebonden aan haar bed en rolstoel en genas plotseling. Nu heeft ze haar eigen coachingpraktijk voor mensen die op kruispunten in hun leven staan.

Dwars door de pijn Kooten, Dineke van
€ 22,99
voorraad onbekend
De goed-genoeg-ouder

Het opvoedingsboek De goed-genoeg-ouder is een verdiepend, inzicht gevend en praktisch boek, geschreven door Michelle Dusseldorp en Willemijn de Weerd. Het boek is gebaseerd op een mix van pedagogiek, psychologie en theologie. Het biedt daardoor een brede en verrassende kijk op thema's als familie, hechting, emoties en omgaan met grenzen.

Je kind begeleiden, omgaan met je eigen grenzen en emoties en alles in goede banen leiden – het ouderschap is geregeld topsport. Dan hebben we het nog niet eens over omstandigheden die het opvoeden verzwaren, zoals kinderen die een speciale zorgvraag hebben of negatieve ervaringen uit je eigen gezin van herkomst.

Iedere ouder wil het beste voor zijn kind en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot volwassene. We willen het ouderschap graag goed doen. Maar hoe doe je dat?

In het boek "De goed genoeg ouder" bespreken de auteurs onderwerpen die er in de opvoeding écht toe doen, zoals:

* Hoe heeft God familie-zijn bedoeld?
* Hoe ga je om met je eigen gevoelens en die van je kind?
* Welke vaardigheden moet een kind leren?
* En hoe kunnen we uniciteit binnen het gezin vieren?

Daarnaast nemen ze de ontwikkeling van kinderen onder de loep. Bij elke leeftijdsgroep beantwoorden ze de vraag wat voor deze periode nodig is om goed-genoeg ouder te zijn.

Dit boek is een uitgave in samenwerking met Groundwork, het trainings- en opleidingsinstituut dat Michelle van Dusseldorp in 2010 oprichtte. Groundwork heeft als doel om innerlijke heling en groei beschikbaar te maken voor iedereen. Elk jaar volgen honderden mensen een Groundworktraining en studeren tientallen studenten af als professioneel coach of therapeut.

Michelle van Dusseldorp is psycholoog en integratieve therapeut. Ze is getrouwd met Cris, moeder van drie volwassen dochters en oma van drie kleinzoons. In haar praktijk behandelt en begeleidt Michelle volwassenen die hun psychische problemen of trauma's vaak al in hun jeugd opliepen. Het motiveert haar om ouders toe te rusten en aan te moedigen om goed genoeg op te voeden. Ook geeft Michelle leiding aan Groundwork.

Willemijn de Weerd is schrijfster en spreekster. Ze heeft jarenlange ervaring in het onderwijs en spreekt regelmatig over (geloofs) opvoeding. Inmiddels heeft ze ruim 60 boeken op haar naam. Ze won enkele prijzen voor haar kinder- en jeugdboeken en werd daar diverse keren voor genomineerd.

De goed-genoeg-ouder
€ 25,99
voorraad onbekend
Het huwelijk van je dromen

Gary Chapman, bekend christelijk auteur van boeken over relaties vanuit de principes over de 5 talen van de liefde, laat zien in het boek: Het huwelijk van je dromen, hoe je samen kan bouwen aan je relatie.

We weten het eigenlijk wel: een goed huwelijk komt je niet vanzelf. Daar is liefde in actie voor nodig. Maar hoe dan? Het dagelijks leven met al zijn kleine en grote frustraties en teleurstellingen kan ons behoorlijk in de weg zitten. Van de eenheid die God bedoeld heeft, komt soms maar weinig terecht. Hoe ga je daar een weg in vinden?

Inkijkexemplaar Het huwelijk van je dromen door Gary Chapman

In Het Huwelijk van je dromen laat Gary Chapman zien hoe we actief kunnen bouwen aan die eenheid. Hij geeft praktische adviezen op een aantal gebieden waar de eenheid tussen de huwelijkspartners onder druk kan komen te staan. Zoals de onderlinge taakverdeling, communicatie, conflicthantering, het nemen van beslissingen en onze houding ten aanzien
van (schoon-)ouders, geld of seks. Daarbij wijst Chapman ons voortdurend op het voorbeeld van liefde dat Jezus ons heeft nagelaten.

Gary Chapman is auteur, spreker, voorganger en therapeut. Hij heeft een passie voor mensen en wil hen helpen blijvende relaties aan te gaan. Chapman is een bekende huwelijkstherapeut en leidt veel huwelijksseminars.

Het huwelijk van je dromen Chapman, Gary
€ 20,-
voorraad onbekend
Waardevol hooggevoelig

Waardevol hooggevoelig van Marit Goessens gaat over hooggevoeligheid (HSP) in Bijbels perspectief in relatie met God, jezelf en de ander.

God heeft ongeveer 20% van de mensen hooggevoelig geschapen. Dit boek geeft gegronde informatie over deze eigenschap én betrekt de Bijbel hierbij. De waarde van hooggevoeligheid wordt beschreven in relatie met God, jezelf en anderen. Ook wordt er aandacht besteed aan de uitdagingen die deze eigenschap met zich meebrengt. Marit Goessens heeft dit boek geschreven vanuit haar professie als psychologe en haar ervaring met hooggevoeligheid. Ervaringen van andere hooggevoelige mensen komen daarnaast volop aan bod. Het resultaat is een boek vol herkenning én erkenning voor hooggevoelige, christelijke mannen en vrouwen.

Wat een verdiepend, verhelderend en interactief boek! Het laat een verrassend nieuw licht vallen op hooggevoelig-zijn!
- Mirjam Bouwman (presentatrice EO)

Bruikbaar als praktisch werkboek en ruimte scheppend voor geestelijk leven vanuit christelijk perspectief.
- Jef & Herlinde De Vriese

Marit Goessens is kinder-en jeugdpsychologe en specialist op het gebied van hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid. Ze heeft meerdere boeken geschreven, waaronder een aantal kinderboeken over hooggevoeligheid.

Waardevol hooggevoelig Goessens, Marit
€ 19,99
voorraad onbekend
In de palm van Gods hand

Het cadeauboek "In de palm van Gods hand" is geschreven door Max Lucado en bevat overdenkingen bij de Psalmen.

Het grote nieuws van de Bijbel is niet dat jij van God houdt, maar dat Hij van jou houdt; niet dat jij God kunt kennen, maar dat Hij jou al kent! Hij heeft jouw naam in de palm van zijn hand gegrift.
Weinig bijbelboeken zijn zo geliefd als de psalmen. Ze spreken van verwondering, hoop, troost, blijdschap en kracht; ze bieden woorden voor moeilijke en mooie dagen. Max Lucado schreef korte overdenkingen bij deze prachtige bijbelteksten.

Een mooi vormgegeven cadeauboek voor elke gelegenheid.

Max Lucado is voorganger van Oak Hills Church in Texas. Hij is internationaal bestsellerauteur.
Van veel van zijn boeken zijn al meer dan een miljoen exemplaren verkocht

In de palm van Gods hand Lucado, Max
€ 17,99
voorraad onbekend
Dan adem ik, 40 jaar columns Elisabeth

Als een ademtocht gingen ze voorbij: de veertig jaren waarin dr. André F. Troost als pastor bijdragen schreef voor (onder andere) het magazine Elisabeth. Deze bundel " dan adem ik" bevat veertig columns die nog niet eerder in boekvorm verschenen. Meditatief, recht op de man of vrouw af, afwisselend ernstig en humoristisch, voor goede en kwade dagen en voor elk wat wils.

De veertig columns worden afgewisseld door tien gedichten, die voor een deel nog niet eerder werden gepubliceerd.

Dr. André F. Troost, in 1948 geboren in 's-Gravenhage, was jeugdpastor en predikant in diverse gemeenten van de Protestantse Kerk. Hij is dichter en auteur van tientallen boeken: Bijbelse dagboeken, verzamelbundels van columns, een kinderbijbel, diverse Bijbelstudies en liedbundels.

Dan adem ik, 40 jaar columns Elisabeth Troost, Andre
€ 18,99
voorraad onbekend
Sta op!

Sta op is een boek geschreven door Joel Broertjes en gaat over het doorbreken van polarisatie en richt zich op hoopvol herstel.

Overal worden we geconfronteerd met de gevolgen van toenemende polarisatie: zowel bij tegenstellingen rondom het coronabeleid, ethische dilemma's en politieke versnippering als bij generaties en culturen die tegenover elkaar staan. Terwijl wij juist behoefte hebben aan verbinding, blijkt die in de praktijk moeilijk te realiseren. Zeker wanneer het gaat om degenen buiten de eigen 'bubbel' van medechristenen die dezelfde visie, opvattingen en handelswijze delen. Met dit dynamische en prikkelende boek draagt Joël Boertjens bij aan een vernieuwing van ons denken over echte verbinding en aan de vertaling hiervan in ons handelen als christen in de praktijk van alledag.

Laat je aan de hand van de verrassende ontmoeting tussen de rondreizende evangelist Filippus en een schatrijke, maar gekwetste Ethiopische eunuch inspireren om uit je veilige bubbel te komen. Sta op om daadwerkelijke verbinding te zoeken met wie God op je pad brengt om vervolgens samen, maar ook weer alleen, de verrassende weg van Jezus te ontdekken.

Sta op! Broertjes, Joel
€ 20,-
voorraad onbekend
De hemel

In het boek "De hemel" schildert Joni Eareckson Tada een levendig, onweerstaanbaar beeld van ons eeuwige thuis. Ze beschrijft hoe de hemel zal zijn, wie daar zijn en hoe je je kunt voorbereiden op die plek. Ook laat Joni zien hoe de hemel veel meer lijkt op ons leven hier dan we ooit hadden gedacht.

Naast prachtige verhalen, mooie gedachten en inspirerende inzichten biedt De hemel bovenal hoop. We mogen leven in de hoopvolle verwachting van de hemel.

De hemel Eareckson Tada, Joni
€ 25,99
voorraad onbekend
Door God geleid  (kringserie)

In de Kringserie, een studie onder het thema: Door God geleid, geschreven door Anne-Marie van Briemen, met als ondertitel: Bijbelstudies voor persoonlijke groei vanuit het leven van Jozef.

Het leven van Jozef is voor ons een inspirerend voorbeeld van Gods betrokkenheid, leiding en nabijheid. In deze Bijbelstudies over Jozef laat Anne-Marie van Briemen zien hoe God de omstandigheden en personen in Jozefs leven heeft gebruikt om Jozef te vormen en hoe Hij door Jozef heen heeft gewerkt. Elke studie eindigt met een toepassing op ons eigen leven en prikkelende vragen die aanzetten tot persoonlijke groei. Door God geleid is ook zeer geschikt voor persoonlijke Bijbelstudie.

De Kringserie is er voor Bijbelstudiegroepen in de gemeente en zijn zeer geschikt om een jaar lang te gebruiken als leiddraad bij ht gesprek. Bevat gespreksvragen.

Door God geleid (kringserie) Briemen, Anne Marie van
€ 10,99
voorraad onbekend
Een hartstochtelijke brief over vrijheid

Harold Overeem laat in het deel van de Kringserie over de Galatenbrief, zien dat dit een hartstochtelijke brief is over vrijheid.

De brief die Paulus aan de Galaten schreef is zijn meest emotionele brief. Paulus stond nog enigszins aan het begin van zijn bediening als apostel. Hij was er zeer van onder de indruk geraakt dat Gods handelen in Jezus Christus en de gave van zijn Geest goed nieuws is voor zijn volksgenoten én voor niet-Joden. Maar de Galaten zijn gaan twijfelen: hoort deze laatste groep er ook werkelijk bij? Of moeten zij, nu zij eenmaal de Joodse Messias omarmd hebben, ook Joods gaan leven? Maar dan is genade niet werkelijk genade en is men niet werkelijk vrij.

In deze Bijbelstudies staat het hartstochtelijke pleidooi van Paulus voor het evangelie van Gods genade centraal. Een bemoedigende boodschap van vrijheid en eenheid.

Een hartstochtelijke brief over vrijheid Overeem, Harald
€ 10,99
voorraad onbekend
Theologen des Vaderlands aan het woord

Tien Theologen des Vaderlands spreken zich in deze bundel uit. Hiermee krijgt de lezer een veelkleurig, prikkelend en speels boek in handen, waarin de beste theologen van ons land persoonlijk en geëngageerd schrijven over de meest actuele topics van een theologie die midden in de samenleving wil staan.

Met medewerking van:

* Frank Bosman,
* Erik Borgman,
* Ruben van Zwieten,
* Paul van Geest,
* Bisschop Gerard de Korte,
* Janneke Stegeman,
* Claartje Kruijff,
* Stefan Paas,
* Samuel Lee,
* Almatine Leene en initiatiefnemer
* Tom Mikkers.

Theologen des Vaderlands aan het woord Leene, Almatine
€ 22,99
voorraad onbekend
Een zegenwens voor jou

Het cadeauboek "Een zegenwens voor jou" is fris en eigentijds. Een boek, vanuit de community van Dagelijkse Broodkruimels, wat je openslaat en open láát. De verrassende quotes, gedichten en korte inspirerende overdenkingen zijn stuk voor stuk echte woordschatten en vormen een prachtig samenspel met de full colour afbeeldingen.

Het boek is opgebouwd rondom zes Bijbelse thema's:

* Schitter in Zijn licht,
* aan Zijn voeten,
* kind van God,
* kom tot Mij,
* vieren en
* glansrijk.

De teksten en beelden nodigen uit om er langere tijd over na te denken en de Bijbel erbij open te slaan. Zo worden de woorden écht van betekenis voor je leven. Een prachtig vormgegeven cadeauboek om eindeloos doorheen te wandelen! Een zegenwens voor jou is een uitgave in samenwerking met Dagelijkse Broodkruimels.

Bestel jouw exemplaar online bij Ichthusboekhandel.nl

Een zegenwens voor jou Dagelijkse Broodkruimels
€ 17,99
voorraad onbekend
Speel & lees het kerstverhaal

Speel & lees het kerstverhaal is een verhaal met uitdruk figuren . Beleef Kerst met dit mooi geïllustreerde boek. In eenvoudige taal wordt het kerstverhaal verteld. De 8 uitdrukfiguren nodigen uit om het kerstverhaal na te spelen.

Zo komt kerst tot leven!

Speel & lees het kerstverhaal
€ 11,99
voorraad onbekend
Een woord voor elke dag

Een woord voor elke dag is een Bijbels dagboek van Gerrit ten Berge bedoeld voor kinderen die liever geen lange stukken zelf lezen. In het dagboek zijn illustraties opgenomen van Alexander ten Brge en enkele gedichten van Nelleke Scherpbier.

Bijbellezen is leuk. Of niet? Misschien vind je de Bijbel moeilijk. Of houd je niet van lezen. Je bent niet de enige. Daarom is dit dagboek gemaakt. Met korte spreuken uit de Bijbel. Zo word je wijs zonder lang te hoeven lezen. Er staan ook vrolijke strips in. En korte gedichten. Bijbellezen is leuk! Dit dagboek is bedoeld voor kinderen die liever geen lange stukken lezen. Daarom zijn de teksten kort en krachtig.

Een woord voor elke dag Berge, Gerrit ten
€ 16,99
voorraad onbekend
Corrie ten Boom en haar schuilplaats

Een kinderboek over Corrie ten Boom en haar Schuilplaats. Het is een full colour prentenboek over wat deze Nederlandse vrouw meemaakte tijdens de oorlog. Het is geschreven door Laura Caputo-Wickham

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wilden Corrie ten Boom en haar familie de Joden helpen. Daarom bouwden ze een geheime kamer in Corries slaapkamer waar Joden zich konden verstoppen. Maar de soldaten kwamen erachter en Corrie werd naar een verschrikkelijk gevangeniskamp gestuurd... Toch werd Corrie niet bang of moedeloos. God hielp haar om in deze moeilijke situatie het goede nieuws over Jezus te delen en gaf haar kracht tot het einde van de oorlog. Vanaf dat moment sprak Corrie voor groot publiek over haar leven en zei: 'Er is geen put zo diep dat Gods liefde niet nog dieper is.'

Kinderen ontdekken in dit kleurrijk geïllustreerde boek het inspirerende, waargebeurde verhaal van deze dappere vrouw. Geschikt voor kinderen van ongeveer 6 tot 8 jaar.

Corrie ten Boom en haar schuilplaats Caputo-Wickham, Laur
€ 13,99
voorraad onbekend
Straal en Schitter, samen advent kerst

Straal en schitter biedt voor elke week een uitgebreide viering en vijf kortere stukjes met gespreksvragen, Bijbelteksten, weetjes en creatieve opdrachten voor kinderen van verschillende leeftijden (tot ongeveer 12 jaar). Het is geschreven door Ingrid Plantinga en Willemijn de Weerd.

Voor elke adventsweek is er een bouwplaat om een lantaarn van te maken. Elke dag maak je een nieuw vakje open. Er komt steeds meer licht door de lantaarns, zo tel je samen op een mooie manier af naar het kerstfeest! Uniek: Bij elke week hoort een (nieuw) kerstlied van kinderkoor De Bromvlieg. In het boek vind je de songteksten en de QR-codes naar Spotify en YouTube om lekker mee te zingen.

Extra:
Speciaal voor scholen en kerken bieden we bij dit boek een eenvoudige musical aan. Zo kun je er een prachtig adventsproject van maken die je afsluit met een schitterende kerstviering. Heel geschikt voor gezinnen, kerken en scholen. Vraag aan via de Mail

Straal en Schitter, samen advent kerst Plantinga, Ingrid en Willemijn de Weerd
€ 13,99
voorraad onbekend
Kleurbijbel, van stip naar stip

De Kleurbijbel is een doeboek, kleurboek en leesboek in één. Zeventien bekende bijbelverhalen worden naverteld, en omlijst met vijf pagina's om te tekenen en te kleuren.

De Van stip naar stip kleurbijbel staat garant voor uren lees- en doeplezier!
Voor kinderen van ongeveer 4-7 jaar.

Ook heel geschikt om te gebruiken in de kinder(neven)dienst of op de zondagsschool.

Kleurbijbel, van stip naar stip
€ 12,99
voorraad onbekend
Mijn Welterustenbijbel

De Welterustenbijbel is bedoel om samen met je kind een Bijbelverhaal te lezen voor het slapengaan. Dit is een fijne manier om de dag af te sluiten.

De negentien verhalen in de Welterustenbijbel zijn niet te lang en ook door de eenvoudige taal zijn ze geschikt voor kinderen vanaf ongeveer drie jaar.

De mooie, kleurige illustraties vergroten het kijk- en leesplezier.

Mijn Welterustenbijbel
€ 14,99
voorraad onbekend
Jouw rol in Gods verhaal

Jouw rol in Gods verhaal is geen dagboek en ook geen bijbel. WEL: een boek over de Bijbel dat leest als een trein.

Het is een boek met een leuke vormgeving en korte teksten die bijdragen aan het leesplezier. Al met al een uniek boek om te groeien in je geloof, in het begrijpen van wie God is en wat Hij doet.

In acht hoofdstukken worden de belangrijkste thema's en personen uit de Bijbel samengevat en op een rij gezet. Zo leer je op een overzichtelijke manier meer over het evangelie en hoe je dat in je leven kunt toepassen.

Dit boek helpt de verhaallijn in de Bijbel duidelijker in beeld te krijgen. Daarmee krijg je meer inzicht in de Bijbel en Gods liefde voor jou. Je zult ontdekken dat Gods Woord één geheel is en welke rol jij daar zelf in speelt.

Heel geschikt om als (groot)ouder samen te lezen met je tiener en voor tienerwerk binnen of buiten de kerk.

Voor tieners van ongeveer 9-12 jaar.

Jouw rol in Gods verhaal Basden, Paul en Jim Johnson
€ 16,99
voorraad onbekend
Met mozes op reis - kartonboekje

Met Mozes op reis is een kartonboekje bedoeld voor jonge kinderen met het verhaal van Israël in de woestijn. Het wordt verteld door Liesbeth van Binsbergen.

Het volk van Israël woont in Egypte.Maar daar is het niet fijn.'Kom,' zegt de HEERE.'Ik breng jullie naar een ander land.' De Israëlieten gaan op reis. Mozes gaat voorop. Het is een lange reis, dwars door de woestijn. Zullen ze aankomen in het beloofde land?

'Met Mozes op reis' en 'Jozef en zijn broers' zijn verkorte en vereenvoudigde versies van de verhalen over Mozes en Jozef uit de Volg Mij kinderbijbel.

De eenvoudige, krachtige illustraties zijn gemaakt door Roel Ottow en sluiten goed aan bij jonge kinderen.

Heel geschikt als (doop)cadeau

Met mozes op reis - kartonboekje Binsbergen, Liesbeth van
€ 9,99
voorraad onbekend
Jozef en zijn broers - kartonboekje

Jozef en zijn broers is een kartonboekje bedoeld voor jonge kinderen met het verhaal uit de Bijbel. Het wordt verteld door Liesbeth van Binsbergen

'Kijk eens?' zegt Jozef. 'Ik heb een nieuwe jas.''Wat?!' zeggen zijn broers boos. Ze zijn jaloers.Waarom heeft Jozef zo'n mooie jas en zij niet? De broers van Jozef bedenken een gemeen plan. Ze gooien hem in een put en verkopen hem als slaaf. Zo komt Jozef in het verre Egypte. Zal hij zijn familie ooit nog terugzien?

Met 'Mozes op reis' en 'Jozef en zijn broers' zijn verkorte en vereenvoudigde versies van de verhalen over Mozes en Jozef uit de Volg Mij kinderbijbel.

De eenvoudige, krachtige illustraties zijn gemaakt door Roel Ottow en sluiten goed aan bij jonge kinderen.

Heel geschikt als (doop)cadeau

Jozef en zijn broers - kartonboekje Binsbergen, Liesbeth van
€ 9,99
voorraad onbekend
Saar en Jop  over identiteit vriendschap

Saar en Job over identiteit, vriendschap en intimiteit is een herziene herdruk van de eerdere uitgaven door Arjet Borger.

Het kan soms best lastig zijn om met jonge kinderen over seksualiteit en intimiteit te praten. Het prentenboek Saar en Jop over identiteit, vriendschap en intimiteit helpt ouders om met kinderen van 2-6 jaar te praten. Het boek is heel geschikt om te gebruiken in het gezin, op het kinderdagverblijf, op school en op de peuterspeelzaal. Het prentenboek vertelt het herkenbare verhaal van twee jonge kinderen die bij elkaar gaan logeren.

Met aansluitend gespreksvragen voor twee leeftijdscategorieën: 3-4 jaar en 5-6 jaar.

Saar en Jop over identiteit vriendschap Borger, Arjet en Marieke ten Berge
€ 15,99
voorraad onbekend
Saar en Jop praten over seksualiteit

Saar en Jop praten over seksualiteit is een christelijk voorlichtingsboek van Arjet Borger en Marieke ten Berge bedoeld voor het gesprek tussen ouders en kinderen.

Veel ouders ervaren een gesprek over seksualiteit met jonge kinderen als een enorme opgave. Hoe begin je, wat vertel je wel en wat niet? Saar en Jop praten over seksualiteit is een prentenboek dat ouders en opvoeders helpt om met kleuters in gesprek te gaan over hoe een baby ontstaat en groeit in de buik.

Dit prentenboek sluit aan bij de belevingswereld van kinderen in de leeftijd van 4-7 jaar.

Het gaat in op de verschillen tussen mannen en vrouwen en op de vraag hoe nieuw leven ontstaat.

Een praktisch boek dat helpt om op een tedere manier het gesprek over seksualiteit aan te gaan.

Saar en Jop praten over seksualiteit Borger, Arjet en Marieke ten Berge
€ 15,99
voorraad onbekend
Eerlijk, geen spel zonder regels

Het boek "Eerlijk" van Kars Veling gaat over de waarde van democratie voor kinderen en geeft inzicht in het parlementaire proces.

Achtstegroepers van twee verschillende scholen proberen samen een nieuwe game uit: op zoek naar de schat in Virtuland! De game is heel leuk, maar al snel wordt het een chaos doordat er geen regels zijn en de deelnemers elkaar voor de voeten lopen.

Frank werpt zich op om dat wel even te fiksen, maar niet iedereen vindt dat hij het op een goede manier doet. Kan Yasmin ervoor zorgen dat het allemaal toch een beetje eerlijk gaat? Samenwerken om de schat te vinden is een must. Maar hoe doe je dat als je in het echte leven ruzie met elkaar hebt?

In Virtuland leren de gamers samenwerken en (democratisch) beslissingen te nemen. Maar kunnen ze dit ook in real life inzetten om hun ruzie bij te leggen? En gaat het lukken om zonder ruzie samen de eindmusical in te studeren? Een boek dat ertoe doet!

Voor 10-14 jaar.

Eerlijk, geen spel zonder regels Veling, Kars
€ 14,99
voorraad onbekend
Knappe kronkels, waarom jouw hersenen

Knappe kronkels, waarom jouw hersenen zo bijzonder zijn is een ontdekkingsboek van Hanna Holwerda over hoe je brein werkt.

Wist je dat...- je je hersenen en je hele lichaam werken op elektriciteit?- ze sneller reageren op iets dat niet goed gaat, dan iets dat wel goed gaat?

* er een recept is om een goede grap te bedenken?
* en er trucjes zijn om iets moeilijks uit je hoofd te leren?

Dit boek neemt je mee langs alle knappe kronkels die er in je hoofd verstopt zijn. Je ontdekt wat je hersenen allemaal kunnen en hoe ze werken. Leuke proefjes en opdrachten helpen hierbij, de prachtige illustraties nemen je mee in de verbeelding. Duik in je hoofd, verwonder je over die knappe kronkels van je en ontdek meer over jezelf.

Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Knappe kronkels, waarom jouw hersenen Holwerda, Hanna
€ 22,99
voorraad onbekend
Operatie kerstboom, Kinder-kerstverhalen

Operatie Kerstboom bevat sfeervolle leesverhalen voor kinderen rondom Kerst. Zowel geschikt om zelf te lezen in de midden- en bovenbouw als om voor te lezen op school, in de kerk of thuis.

Voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

De verhalen zijn geschreven door verschillende kinderboekenauteurs die uitgeven bij Columbus.

* Liesbeth van Binsbergen,
* Willeke Brouwer,
* Petra Crofton,
* Gesa van Delft,
* Judith van Helden,
* Hanna Holwerda,
* Joke Janssen,
* Ineke Kraijo,
* Hans Mijnders,
* Jeanette Molema,
* Corien Oranje,
* Willemijn de Weerd,
* Bert Wiersema,
* Elly Zuiderveld.

Operatie kerstboom, Kinder-kerstverhalen div. auteurs
€ 15,99
voorraad onbekend
Maffe Meester Daan en de sportdag

Maffe meester Daan en de spetterende sportdag is deel 4 van de serie geschreven door Judith van Helden

Op de school van maffe meester Daan wordt een sportdag gehouden. Als zijn leerlingen horen dat ze het moeten opnemen tegen meester Jesse en groep acht, besluiten ze dat een goede voorbereiding belangrijk is. Maar of dat allemaal volgens plan verloopt? De gang verandert in een zwembad en het klimrek in een hijskraan. De iebeejer heeft ondertussen haar eigen plannen en waar zijn de halters ineens gebleven?

'Maffe meester Daan en de spetterende sportdag' is het vierde deel van een humoristische serie over avonturen op school, maar kan ook heel goed los gelezen worden.

Maffe Meester Daan en de sportdag Helden, Judith van
€ 14,99
voorraad onbekend
Geheime missie van Graaf Mol
Geheime missie van Graaf Mol Goedhart, Bert
€ 13,99
voorraad onbekend
1 April met Meester Bil
1 April met Meester Bil Oranje, Corien
€ 12,99
voorraad onbekend
Het raadsel van de gravin
Het raadsel van de gravin Kraijo, Ineke
€ 13,99
voorraad onbekend
Merkwaardige modelspoorbaanmysterie

In de bekende reeks van Detectivebureau Iris en Ko, geschreven door kinderboekenschrijver Bert Wiersema is nu deel 19 verschenen onder de titel "Het merkwaardige modelspoorbaan mysterie. "

De mevrouw aan de lijn is op zoek naar een echte detective. Haar overleden man was een bekend verzamelaar van modelspoorbanen en heeft haar een brief nagelaten waarin een raadsel staat. Voor het oplossen hiervan heeft de mevrouw hulp nodig.

Maar om zich te bewijzen moeten Iris en Koos eerst een ander raadsel oplossen: hoe komt het dat sommige treintjes helemaal uit zichzelf, zonder stroom, gaan rijden?

Met leuke informatie over het Nationaal Modelspoor Museum Sneek!

Merkwaardige modelspoorbaanmysterie Wiersema, Bert
€ 12,99
voorraad onbekend
Raadsel van de ringen (scouts in actie)
Raadsel van de ringen (scouts in actie) Binsbergen, Liesbeth van
€ 12,99
voorraad onbekend
Kampioen 2.0

Tien jaar na de eerste druk van Kampioen verschijnt Kampioen 2.0. In dit boek werken auteur Corien Oranje en topsporter Olivier van de Voort samen als schrijvers. Het eerste deel van het boek is grotendeels gelijk aan Kampioen, maar is op allerlei plekken herschreven op basis van de herinneringen van Olivier. Daardoor komt het voor lezers nog dichterbij.

Het tweede deel van het boek gaat in op de vraag die alle lezers van Kampioen bezighield: hoe gaat het nu met Olivier? In dit deel vertelt de nu 23-jarige Olivier zelf hoe hij van een 13-jarige jongen met een handicap verandert in een topsporter, die alles aan de kant zet om zijn doel te bereiken: de Paralympics in Rio.

In het boek zijn ook foto's opgenomen die belangrijke momenten uit het leven van Olivier laten zien. Olivier: 'Na mijn ongeluk had ik graag een boek zoals dit gelezen. Maar het was er niet. Ik wil heel graag kinderen en jongeren helpen die ook iets ergs hebben meegemaakt. Ik wil jongeren inspireren.'

Kampioen 2.0 Oranje, Corien en Olivier van de Voort
€ 14,99
voorraad onbekend
Feestje! Over omgaan met een handicap

Feestje! is een boek van Corien Oranje over omgaan met een handicap en dan specifiek over vaak visuele beperkingen.

Haas is bijna jarig. Hij schrijft een kaart aan Beer: kom je ook op mijn feestje? Beer is erg blij met de kaart. Maar Beer heeft geen oogjes. Hij kan de kaart niet lezen!

Gelukkig helpt Muis: hij leest de kaart voor. Maar Muis heeft ook een probleem. Hij mist een pootje en kan niet lopen. Beer en Muis willen graag samen naar het feest. En dat gaat vast lukken. Want één ding is duidelijk: het verjaardagsfeest is voor iedereen!

Een vrolijk, positief prentenboek voor peuters over leven met een handicap, elkaar helpen en samen feestjes vieren. Ook voor kinderen vanaf midden groep 3 zelfstandig te lezen (AVI-E3). Dit prentenboek verschijnt in het kader van de 'Internationale Dag van het Zicht' op 14 oktober en is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting SeeYou (voorheen Light for the World Nederland).

SeeYou zet zich in voor kinderen en volwassenen met een (visuele) beperking in Afrika en Azië.

Feestje! Over omgaan met een handicap Oranje, Corien
€ 12,99
voorraad onbekend
Daar praat je toch niet over

Daar praat je toch niet over is een een taboedoorbrekend boek waar vrouwen zich in zullen herkennen. Het is geschreven door de schoonzussen Paula en Anna Korpershoek.

Je gevoelens verdoven door zelfbeschadiging, alcohol en 'foute' mannen. Willen vluchten uit je kraambed, trillen van blinde paniek en de onverzadigbare drang naar geruststelling. Daar práát je toch niet over?

Het stilzwijgen van hun mentale sores en opgedane trauma's is voor Paula en Anna niet langer een optie. Delen is helen, luidt hun credo. Van kaft tot kaft is dit boek gevuld met kwetsbare verhalen die verbinding scheppen en herkenning geven. Échte verhalen over de strijd met angst, depressie, de gevolgen van seksueel misbruik en andere - met schaamte doortrokken - onderwerpen.

De humoristische schoonzussen zijn niet vies van een flinke dosis zelfspot en delen graag de levensveranderende principes die hen deden opkrabbelen uit het stof. De schoonzussen Paula en Anna ontdekten de waarde van het praten over thema's waar doorgaans veel schaamte bij gevoeld wordt. De verbinding die ontstaat als mensen de diepte ingaan, is voor hen onbetaalbaar.

Op hun instagramaccount @deschrijvendeschoonzussen inspireren ze menig vrouw door zélf open te zijn over moeilijke gebeurtenissen uit hun leven. Paula (33) & Anna (28) zijn beiden getrouwd, toegewijd moeder en enthousiaste ondernemers.

Daar praat je toch niet over Korpershoek, Anna en Paula
€ 20,99
voorraad onbekend
Geboren glorie - adventsdagboek

Geboren Glorie is geschreven door Nieske Selles-ten Brinke voor gelovige vrouwen die verlangen naar groei in hun kennis van en relatie met Jezus Christus. Dit boek helpt hen de rode draad te ontdekken vanuit het Oude Testament naar het Nieuwe Testament, met betrekking tot de Menswording van Jezus, die tegelijk God is.

Centraal staat (de voorzegging van) Zijn komst op aarde, Zijn geboorte en het grote reddingsplan van God met deze wereld. Het boek eindigt in een heen wijzing naar Zijn tweede komst, wanneer Hij terugkomt op de wolken. Geboren Glorie bevat overdenkingen met korte schrijfopdrachten voor 28 dagen, om te gebruiken tijdens de adventsperiode. Ook zeer geschikt om samen met je partner te lezen!

Geboren glorie - adventsdagboek Selles-ten Brinke, Nieske
€ 15,99
voorraad onbekend
het geschenk van Martha

Het geschenk van Martha is een boek van Nelske Vink-Jonker en gaat over de verschillen tussen een Martha en een Maria. De ondertitel is: Wanneer geven makkelijker is dan ontvangen.

Het boek is geschreven voor alle dappere vrouwen die regelmatig compleet uitgeput tot de conclusie komen dat zij de wereld niet kunnen redden en Jezus' liefde niet kunnen verdienen door ervoor te werken. Deze vrouwen herkennen zich meer in Martha dan in Maria. Martha leren we in de Bijbel kennen als een vrouw die haar handen uit de mouwen steekt en de hele dag druk in de weer is. Ze vindt het niet meer dan logisch. We leren dat Maria 'het beste' deel koos, maar maakt dat wat Martha deed per definitie fout?

Dat legt Nelske in dit boek uit aan de hand van bijzondere voorbeelden uit haar eigen leven. Met behulp van het praktische deel reflecteert de lezer op haar eigen leven en krijgt ze handvaten om haar drang om te geven op een gezonde manier in te zetten.

Nelske VInk-Jonker werkt als (contextueel) hulpverl;ener en preventiemedewerker specialistisch meidenwerk bij Elan Barneveld en Know Limits. Ze is getrouwd met Ruben VInke en is d emoeder van Julia.

het geschenk van Martha Vink-Jonker, Nelske
€ 18,99
voorraad onbekend
Rozengeur en Zweetsokken 10 gesprekken

Rozengeur en Zweetsokken, 10 gesprekken over het huwelijk is een voorbereidingsboek voor aanstaande echtparen en is geschreven door Erica Smallenbroek.

Een bruiloft plannen betekent kiezen uit Pinterestborden vol sfeervolle trouwlocaties, jurken en bruidstaarten met of zonder drip. Hoe blijf je in die hectiek praten over de vraag wat je van een leven lang samen verwacht? Het jawoord is niet de finish, maar de start van een leven lang samen.

Dit boek gaat je helpen om goed voorgesorteerd te staan. In dit boek worden aanstaande bruidsparen uitgedaagd in 10 gesprekken hun verwachtingen van het huwelijk met elkaar te delen. Eerst komt de basis aan bod: liefde geven en ervaren. En wat doe je als je dit even niet ervaart? Wat is jullie persoonlijke identiteit en waar loopt dit over in het gezamenlijke leven dat je deelt?

Het uitgangspunt is gezond communiceren en verbinden. Vanuit die basis ga je vervolgens aan de slag met praktische thema's als financiën, seks, kinderen en toekomstdromen.

Elk thema wordt geïntroduceerd met een toelichting, waarna je samen in gesprek gaat aan de hand van vragen en leuke opdrachtjes.

Rozengeur en Zweetsokken 10 gesprekken Smallenbroek, Erica
€ 27,99
voorraad onbekend
In ander licht

In ander licht is een boek geschreven door Caroline de Vente en is bedoeld om een Bijbels beeld te laten zien van wie we mogen zijn en hoe we bedoeld zijn.

Ze reist de wereld over, start een succesvol bedrijf en werkt voor bekende merken. Dat klinkt Insta-perfect, maar ondertussen beheersen schaamte en angst het leven van Caroline de Vente, met een burn-out en depressie als gevolg.

Totdat God tijdens een retraite in Oeganda tot haar spreekt. Beseft ze welke onbewuste overtuigingen haar leven controleren? In dit boek neemt Caroline je aan de hand van persoonlijke ervaringen, wetenschappelijke onderbouwingen en Bijbelse inzichten mee in haar zoektocht naar identiteit.

In ander licht Vente, Caroline de
€ 20,-
voorraad onbekend
Goede grond, de basis van jullie gezin

Goede grond, aan de slag met de basis van jullieg ezin, is geschreven door Daniëlle Koudijs, oprichter van het platform power to the Mama's.

Vanaf het moment dat jullie eerste kind geboren wordt, begint er een nieuwe fase. Je bent een gezin geworden! Misschien geloof je het nog niet als je zo'n mini-mensje vasthoudt: opvoeden is niet altijd makkelijk. Je kunt daarbij jezelf, je partner en ervaringen uit je eigen gezin tegenkomen. Daarom is het belangrijk om na te denken over de grond waarop jullie je eigen gezin bouwen. Waarom doe je wat je doet in de opvoeding? Hoe dragen jullie geloof over? Wat neem je wel en niet mee uit je eigen opvoeding?

Bezig zijn met deze vragen lijkt soms op cultiveren van je gezin. Pittig, maar waardevol als je die klus samen klaart. Door met elkaar in gesprek te gaan werk je aan gezamenlijke, gezonde uitgangspunten voor jullie gezin. Goede grond waarop je de basis van je gezin plant.

Goede grond, de basis van jullie gezin Koudijs, Danielle
€ 15,99
voorraad onbekend
Vrouwen in beeld, schoonheid in gebroken

Carolien Luitjes is kleur- en stijladviseur en schreef het boek: Vrouwen in beeld, schoonheid in gebrokenheid. Het geeft een Bijbels inzicht in schoonheidsidealen en imperfectie en hoe kleding je daarbij kan helpen.

Kleding: voor de ene vrouw een noodzakelijk kwaad, voor de ander een bron van vreugde. Een keuze maken, daar ontkomt niemand aan. Hoe maak je die keuze? Wat zegt de Bijbel over kleding en hoe ga je om met schoonheidsidealen, gebrokenheid en imperfectie? Hoe kunnen we, gemaakt naar Gods beeld, Hem weerspiegelen in deze wereld en hoe kan genadegoudlijm de scherven van ons bestaan schoonheid en heelheid brengen?

De prachtige portretten van bekende en minder bekende vrouwen in dit boek, onder andere Marlies van der Staaij en Christine Stam, vertellen wie zij zijn, welke kleuren hen flatteren, hoe zij op grond van de Bijbel keuzes maken in kleding, maar ook hoe ze omgaan met imperfectie en hoe ze de gebrokenheid van het leven ervaren.

De interviews met deze vrouwen zijn te beluisteren als podcast en worden uitgezonden als serie radioprogramma's bij de Reformatorische Omroep.

Een praktisch en bezinnend boek over kleding en schoonheid in gebrokenheid. Met vragen om als vrouwengroep in gesprek te gaan.

Vrouwen in beeld, schoonheid in gebroken Luitjes, Carolien
€ 24,99
voorraad onbekend
Durf te leven met de dag

Durf te leven met de dag' is een boek over levenslust en stervensmoed. Annemarie van Heijningen wil de lezers meer bewust maken van hun eigen sterfelijkheid en laten nadenken over de praktische zaken rond het overlijden.

Dit doet ze op haar eigen specifieke manier: met diepgaande lichtvoetigheid. Annemarie heeft op een mooie manier haar eigen verhaal erin verwerkt. In een spannende week van wachten op een medisch onderzoek, stelt ze zichzelf - en daarmee ook de lezer - indringende vragen over leven en dood, om tot de slotsom te komen dat het je leven verrijkt wanneer je de dood onder ogen durft te zien. Prikkelend, praktisch en uitnodigend!

Durf te leven met de dag Heijningen- Steenbergen, Annemarie van
€ 15,99
voorraad onbekend
Bijbels bidden, woorden van licht

Marieke den Butter-Kommers laat in het boek Bijbels bidden , woorden van licht voor elke dag, zien hoe je dat voor iedereen kan doen.

Voor wie het gevoel heeft dat ze vaak hetzelfde bidden, voor hen die zich krachteloos en snel afgeleid voelen in het gebed, en voor hen die willen groeien in liefde voor God en Zijn Woord, is dit boek geschreven. In Bijbels bidden worden meer dan tweehonderd bijbelgedeelten omgezet in gebeden die dicht bij de tekst blijven. Door met de Bijbel open te bidden verdiept je gebedsleven, want ook nu geven Gods woorden licht en inzicht (Psalm 119:130).

Dit boek is geschreven om de Bijbel te bidden voor je eigen leven. Naast de gebeden vind je ook veel citaten die bemoedigen en aanzetten tot nadenken.

Bijbels bidden, woorden van licht Butter, -Kommers, Marieke den
€ 17,99
voorraad onbekend
Schatten verzamelen, bijbelteksten

Corina Schipaanboord gaat in het boek Schatten verzamelen, samen met kinderen schatgraven in de Bijbel. De bedoeling is Bijbelteksten onderzoeken, leren en verbeelden.

Alles op aarde verdwijnt, maar God blijft voor eeuwig! Daarom is het waardevol om met kinderen na te denken over God en Zijn Woord. Schatten verzamelen biedt hiervoor handvatten. In de verschillende hoofdstukken worden volgens een vaste volgorde Bijbelteksten behandeld, zoals Psalm 23, Psalm 139 en de 'Ik ben'-uitspraken van Jezus.

Het boek nodigt uit om met elkaar na te denken over de Bijbel en samen creatief aan de slag te gaan. Aan het einde van elk hoofdstuk kennen de kinderen als het goed is het Bijbelgedeelte uit hun hoofd en hebben ze een mooi werkje dat hen er steeds weer aan herinnert. Ook biedt het boek verwerkingen voor advent en de lijdenstijd.

Dit boek kan kinderen helpen om 'schatten' te verzamelen in de hemel. Dan zijn ze heel gelukkig!

Schatten verzamelen, bijbelteksten Schipaanboord, Corina
€ 11,99
voorraad onbekend
Op weg naar Sion herz. editie dagboek

Op weg naar Sion is een geliefd dagboek van de predikant Ds. J. Gunning (1958-1940) wat op veler verzoek weer herdrukt wordt.

De in zijn tijd zeer bekende en breed gewaardeerde predikant ds. Johannes Hermanus Gunning stamt uit een invloedrijk theologengeslacht. Hij was intellectueel begaafd, een vruchtbaar schrijver, dichter - ook van kerkliederen - en een geliefd voorganger in kerkdiensten. Hij diende zeven gemeenten in de Nederlandse Hervormde Kerk en stond het langst in Utrecht. Hij verstond de kunst om in zijn preken en schrijverijen dicht bij het hart van de 'gewone' man en vrouw te komen.

Gunning heeft veel gepubliceerd, vooral om een breed publiek te dienen. Velen lazen destijds zijn dagboek 'Op weg naar Sion', dat diverse keren herdrukt werd. Deze nieuwe herdruk is door ds. J. Belder qua taal- en woordkeus zorgvuldig herz

Op weg naar Sion herz. editie dagboek Gunning, ds. J.H.
€ 24,99
voorraad onbekend
Onrustig is ons hart, aandachtig leven

Onrustig is ons hart, gaat over de vraag hoe vind je rust in een onrustige en gejaagde wereld. Het is geschreven door ds. Niek Tramper.

De wereld waarin we leven is competitiever, veeleisender en fragmentarischer dan die van pakweg een halve eeuw geleden. Vooral millennials merken dat en lijden eronder. Waar ben je veilig? Waar vind je rust als je je voortdurend moet meten met anderen? Hoe ontsnappen we aan de spiraal van consumeren en produceren? In dit boek verkent de auteur de status quo van een onbarmhartige wereld. En hij nodigt uit om op te staan. Om gejaagdheid en perfectiedrang eerlijk onder ogen te zien. Om rust te zoeken voor de ziel, te oefenen in loslaten en in het volgen van Jezus.

Onrustig is ons hart, aandachtig leven Tramper, Niek
€ 16,99
voorraad onbekend
Luther aangenaam

In het boek Luther aangenaam, ontmoet je de reformator en maak je kennis met wie hij was. Het is geschreven door dr. G. v.d. Brink, kerkhistoricus en filosoof.

Maarten Luther blijft intrigerend, ook nog na ruim vijfhonderd jaar. Lutherkenner dr. Gert van den Brink bespreekt twintig thema's uit het leven van de reformator. Elk thema omvat twee delen: een kernachtige, actuele bespreking door Van den Brink, plus een tekst van Luther zelf.

Deze aansprekende combinatie helpt de lezer om kennis te maken met het leven en de theologie van Luther, en te ontdekken hoe actueel en helpend hij is. Ook wie al vaker iets van Luther las, zal nieuwe gezichtspunten in dit boek ontdekken.

Luther aangenaam Brink, Dr. G.A. Gert van den
€ 13,99
voorraad onbekend
Omzien, ontmoetingen die doen stilstaan

Omzien, ontmoetingen die doen stilstaan, geschreven door ds. J. Noltes, is een fraaie bundel met ontmoetingen die een reactie van herkenning oproepen. Een glimlach, een traan.

Omdat de situaties zo universeel en herkenbaar zijn: hardop bidden, praten in de kerk, op bezoek in het ziekenhuis, luisteren naar kinderen, overlijden van een geliefde, de vraag naar vergeving ...

Ds. J. Noltes beschrijft een aantal van zijn pastorale herinneringen, om mensen te bemoedigen en verder te helpen. Een aantal hiervan werd gepubliceerd in De Waarheidsvriend, met veel positieve reacties tot gevolg.

Omzien, ontmoetingen die doen stilstaan Noltes, Ds. J.
€ 13,99
voorraad onbekend
Houd stand Bijbelstudies - Wapenrusting

In de Artiosreeks nu een studie uit de Efezebrief onder de titel Houd stand, Bijbelstudies over de wapenrusting door ds. J.J. ten Brinke.

Het leven van de christen wordt gekenmerkt door de strijd van het geloof. De afloop van die geestelijke strijd is niet onzeker, maar gegarandeerd in de Heere Jezus Christus. Vanuit de hemel reikt Hij Gods wapenrusting aan, opdat Zijn gelovigen gesterkt zullen worden in de Heere. In Houd stand! behandelt de auteur vanuit het slot van de Efezebrief de verschillende onderdelen van Gods wapenrusting, met onderwijs voor hoofd en hart. Steeds lichten daarbij verbanden op vanuit het geheel van de Schrift en worden lijnen getrokken naar de praktijk van het geloofsleven. De acht Bijbelstudies zijn voorzien van gespreksvragen en liedsuggesties en daarmee goed bruikbaar voor kringen in de gemeente.

Ds. J.J. ten Brinke (1979) is predikant van de hervormde gemeente te Oud-Beijerland. Eerder was hij docent godsdienst in het voortgezet onderwijs en diende hij de gemeenten van Bleiswijk en Stolwijk. In de Artios-Bijbelstudiesreeks verscheen eerder van zijn hand Leven bij de Dag, Bijbelstudies uit Joël en Habakuk.

Houd stand Bijbelstudies - Wapenrusting Brinke, Ds. J.J. ten
€ 11,99
voorraad onbekend
Mensenzoon tussen de kandelaren

Mensenzoon tussen de kandelaren is een Bijbelstudie over het Bijbelboek Openbaring door ds. A.W.J. Theunisse in de Artiosreeks.

Hoe vaak hoor je niet over het beest en zijn merkteken, of over het zogenaamde duizendjarige rijk? Meestal zijn het echter flarden. Hoe zou de Openbaring klinken als hij gelezen wordt in het verband waarin hij gegeven is?

In deze Bijbelstudies neemt ds. A.W.J. Theunisse je mee in een samenhangende lezing van de gehele Openbaring. Vanuit de context van de eerste hoorders in Klein-Azië worden lijnen van dit profetische geschrift naar onze tijd getrokken, tot aan de verwachting van het nieuwe Jeruzalem. Zo worden lezers geoefend zelf dit bijzondere boek te lezen en toe te passen. De dertien bijbelstudies zijn voorzien van gespreksvragen en liedsuggesties en daarmee goed bruikbaar voor kringen in de gemeente.

Ds. A.W.J. Theunisse (1979) is predikant van de hervormde gemeente Beekbergen. Hij heeft zeven jaar lesgegeven over de Openbaring aan de Theologische Vorming voor Gemeenteleden.

Mensenzoon tussen de kandelaren Theunisse, Ds. A.W.J
€ 14,99
voorraad onbekend
Overtuigd Gereformeerd

Dr. F.G. Immink laat in het deel van de Artios reeks: overtuigd Gereformeerd, zien dat hij ervan overtuigd is dat de gereformeerde geloofstraditie ook nu van onschatbare waarde is. Het christelijk geloof verrijkt het leven en biedt houvast en troost.

Daarbij speelt de traditie een uiterst belangrijke rol. Jezus leefde ongeveer tweeduizend jaar geleden, maar door de overlevering worden we nu met Hem verenigd. Door het geloof deel je in de verlossing van Jezus Christus. Zonder de Bijbel zou er geen geloofstraditie zijn. Maar hoe zit het eigenlijk met de overlevering van Jezus? En met die lange geschiedenis van het Oude Testament? Dat komt uitvoerig aan de orde in het eerste deel van het boek. Dan de vraag: Wat is 'klassiek-gereformeerd'? Kenmerkend is het spreken met twee woorden: Woord en Geest, verkiezing en verbond, rechtvaardiging en heiliging. Dat schept ruimte. En uiteraard bestaat er een typisch gereformeerde liturgie.

Overtuigd Gereformeerd Immink, Dr. F.G.
€ 15,99
voorraad onbekend
Door de wol geverfd

Esther van Lunteren debuteert met de roman: Door de wol geverfd. In een Leids wevershuisje ontmoeten twee heel verschillende vrouwen in andere tijden het leven zoals het zich aandient. Een leven dat vraagt om keuzes maken.

2021. Merel zoekt haar weg in een leven van ambitie; zeker nu het vennootschap binnen het kantoor waar ze werkt binnen handbereik is. Als haar dochter door een ongeluk wekenlang thuis komt te zitten - en Merel tegen wil en dank voor haar moet zorgen - duiken ze samen in de geschiedenis van hun monumentale wevershuisje aan de Oranjegracht in Leiden. Een geschiedenis die Merel aan het denken zet over de keuzes die ze maakt.

1832. Flora verliest haar man aan de eerste cholera-epidemie die door het land raast en raakt daarmee bijna alle inkomsten die haar gezin had kwijt. Ze besluit de plek van haar man in de weeffabriek in te nemen. Een besluit met niet geringe gevolgen. Lukt het haar het hoofd boven water te houden en haar gezin in het wevershuisje aan de Oranjegracht te onderhouden?

Door de wol geverfd Lunteren, Esther van
€ 22,99
voorraad onbekend
Een piepklein kerstfeest

Een piepklein Kerstfeest is een kerstprentenboek van Max Lucado met prachtige illustraties van Bruno Merz over een klein muisje.

De Koning is gekomen! Zelfs voor iemand zo klein als ik. Ken je die momenten dat je je te klein of te gewoontjes voelt? Dan weet je precies hoe de muisjes Ietje en Pietje zich voelden. Als deze twee lieve muisjes horen dat de Koning naar hun stadje Betlehem komt, gaan ze vol enthousiasme naar Hem op zoek. Maar ze vinden Hem nergens en aan wie ze ook om meer informatie vragen, iedereen lacht hen laatdunkend uit: een koning is toch niet geïnteresseerd in kleine muisjes als zij.

Op het moment dat Ietje en Pietje de moed opgeven, ontdekken ze het grote wonder. Christus, de Koning, is gekomen en wel voor iedereen. Meesterverteller Max Lucado weet met Een piepklein kerstfeest de boodschap van kerst begrijpelijk te maken voor kinderen. Gods liefde is zo groot dat Hij zijn Zoon stuurde voor iedereen - groot en klein, jong en oud.

Uitgegeven in een prachtig handzaam cadeauformaat. Een geschenk voor jong en oud.

Een piepklein kerstfeest Lucado, Max
€ 9,99
voorraad onbekend