Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Royal Jongbloed voorjaar 2021

In het voorjaar van 2021 worden weer de nodige nieuwe titels verwacht bij Royal Jongbloed, de uitgeverij van Jongbloed Bijbels, en de imprints Ark Media, Groen, Columbus, Sestra, Elisabeth, de Herziene Statenvertaling, de Willibrord Bijbel en Zilt.

De nieuwe uitgaven van Royal Jongbloed zijn altijd direct bij verschijnen beschikbaar in de winkels van Ichthusboekhandel en haar webshop. U kunt nu al reserveren, waarna wij het bij verschijnen klaar leggen voor u in de winkel of desgewenst opsturen naar uw huisadres.

Mechelse Bijbel (Job + Psalmen)

De Mechelse Bijbel is een nieuw vertaalproject door Pastoor Hans van Leeuwen van de gehele bijbel. Wat begon met het vertalen van af en toe een Psalm, groeide uit tot een complete vertaling van de Bijbel. Dit eerste deel begint met de Bijbelboeken Job en de Psalmen.

LEESEXEMPLAAR MECHELSE BIJBEL

Pastoor Hans van Leeuwen werkte ruim 35 jaar lang aan deze compleet nieuwe vertaling van de Heilige Schrift, het boek waar hij heel zijn leven in geloof mee werkte. Het is een unieke vertaling van één persoon. Het lezen van de Bijbel krijgt een extra dimensie, die je kunt omschrijven als warm, persoonlijk en betrokken.

Deze Bijbelvertaling verschijnt in mooi gebonden delen. Als eerste deel verschijnt uit het Oude Testament Job en Psalmen, en daarna volgt de uitgave Evangeliën en Handelingen uit het Nieuwe Testament; het eerste met poëzie, en het tweede met verhalende teksten.

Wat zijn de kenmerken van de Mechelse Bijbel:

* Een persoonlijk, klassiek en literair taalgebruik waarmee deze vertaling zich onderscheidt van moderne en populaire vertalingen. De Mechelse Bijbel kiest eerder voor aansluiten bij de grondtekst dan voor moderniteit.
* Een bladspiegel in één kolom (dit leest het meest natuurlijk), zo min mogelijk onderbroken door vers aanduidingen en met een structuur die goed duidelijk maakt hoe de afzonderlijke boeken zijn opgebouwd.
* Alle Bijbelboeken zijn voorzien van beknopte verklarende toelichtingen die ruggensteun bieden bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.
* Over geografische, historische of culturele bijzonderheden, en over personen, die in de tekst voorkomen. Toegevoegd zijn ook diverse behulpzame kaarten.
* Met omschrijvingen van woorden en uitdrukkingen die moeilijk te vertalen zijn en die een bredere uitleg nodig hebben.
* Over leerstellige of geestelijke zaken waarmee deze vertaling ook aan wil sluiten bij de leer van de RK Kerk
* Met verwijzingen naar andere Bijbelteksten waarmee aangetoond wordt hoe de Bijbel een wonderlijke eenheid is 'om zo die innerlijke eenheid van de heilige Schrift te leren proeven, waarvan de heilige Geest de waarborg is'.

Dr. J.H. (Hans) van Leeuwen werd opgeleid tot predikant in de Hervormde Kerk, en werd later Rooms-Katholiek priester. Hij was jarenlang actief in de parochie van Lisse. Sinds zijn emeritaat woont hij in het Limburgse dorpje Mechelen, waar hij dag in dag uit werkt aan de vertaling.

Mechelse Bijbel (Job + Psalmen) Leeuwen, J.H. van
€ 29,90
voorraad onbekend
Zij Lacht pocketbijbel

Na het grote succes van de Zij Lacht Bijbel, komt er nu de Zij Lacht pocketbijbel HSV: een kleine zakbijbel met enkele katernen van Zij Lacht. Waar de 'grote' Zij Lacht Bijbel zich goed leent voor Bijbelstudies thuis, is de pocketbijbel geschikt om iedere dag mee te hebben in je handtas, onderweg naar de kerk, een Bijbelstudiegroepje, of 'gewoon' onderweg naar je werk in de trein.

INKIJKEXEMPLAAR (download als pdf) Zij Lacht Pocketbijbel

De Zij Lacht pocketbijbel heeft een linnen omslag en bevat de teksteditie van de Herziene Statenvertaling met enkele katernen uit de Zij Lacht Bijbel. Het is bedoeld voor daarnaast om altijd en overal een bijbeltje bij je te hebben.

Liza, oprichter van Zij Lacht: 'In Uganda ontmoette ik een vrouw die, iedere keer als ik haar zag, een klein Bijbeltje in haar handen had. Ik vroeg haar of ze de Bijbel altijd bij zich had. “Well, of course!” was haar antwoord. “Wat moet ik anders doen als ik me verveel?” Die opmerking hakte erin bij mij. Ik deelde het op Instagram en zoals gewoonlijk stroomde mijn inbox vol: of we alsjeblieft een klein Zij Lacht Bijbeltje wilden maken. “Well, of course!”

Ik hoop dat deze Bijbel jou helpt om naar Gods Woord te grijpen, in plaats van naar je telefoon op de momenten dat je je verveelt.'
- Liza de Jonge – Zij Lacht

Zij Lacht pocketbijbel
€ 39,99
voorraad onbekend
Spiegelzalen reflecties 'huwelijk

Het boek Spiegelzalen bevat een verzameling verhalen als reflecties op huwelijk en het proces van echtscheiding. Het is geschreven door Jan Willem van Dommelen, Maria de Jong - de Kruijf en Anje Slootweg

Soms zie je dat een monumentaal huis weerspiegeld in een gracht. Helemaal bovenin dat huis loopt de bezoeker langs de Bijbelse waarden die relaties en in het bijzonder een huwelijk zoveel betekenis geven. Een verdieping lager wonen dan de dagelijkse verhalen. Over hoe het kan gaan in trouwrelaties en hoe moeilijk dat soms is of kan zijn. En beneden, soms in de verborgen kelder aangekomen zie je dat het erom spant: red je het samen of lukt het niet?

INKIJKEXEMPLAAR SPIEGELZALEN, REFLECTIES OVER HUWELIJK EN SCHEIDING

Spiegelzalen is een pleidooi voor bescheidenheid en mededogen. Want als het huwelijk glanst, is dat gekregen. Maar breekt het, dan is het wegen van ieders aandeel daarin vaak heel ingewikkeld. Juist bij breuken zouden christenen moeten verbinden. Omdat zij in de spiegel kunnen kijken en dan hun mindere zelf zien, maar ook die meerdere Ander.

Jan Willem van Dommelen, Maria de Jong - de Kruijf en Anje Slootweg zijn advocaten die in hun bemiddelingspraktijk scheidende echtparen bijstaan. In dit boek hebben ze hun praktijkverhalen gebundeld.

Spiegelzalen reflecties 'huwelijk Dommelen, J.
€ 20,-
voorraad onbekend
Alle verstand te boven

Het boek "Alle verstand te boven" laat 22 wetenschappers aan het woord die vertellen over hoe zij omgaan met de combinatie (christelijk) geloof en wetenschap. Een bundel onder redactie van Prof. Dr. Cees Dekker.

Ruim twintig christelijke meer of minder bekende wetenschappers vertellen hun persoonlijke verhaal over hoe geloof en wetenschap vorm hebben gekregen in hun leven en werk. Open en integer schrijven ze over vragen die Cees Dekker aan hen stelde. Wat is hun geloofsgeschiedenis? Wat bracht hen tot de keuze voor een bepaalde studie? Leverde het studeren een worsteling met het geloof op of juist niet? Ervaren zij een spanning tussen geloven en weten? Stimuleert hun geloof hun werk? Hoe zien zij hun geloof in relatie tot hun wetenschap? Is dit in de loop der tijd veranderd?

INKIJKEXEMPLAAR Alle verstand te boven - 22 wetenschappers over hun leven, werk en God

Eerder verscheen het zeer succesvolle boek Geleerd en gelovig. Nu is het tijd voor een nieuw boek met verhalen van een nieuwe generatie wetenschappers, jong en oud, vrouwen en mannen uit allerlei vakgebieden (van antropologie tot astronomie) en uit een breed kerkelijk spectrum van rooms-katholiek tot evangelisch en van gereformeerd tot Russisch Orthodox. Dit boek is geschreven voor iedereen die geïnteresseerd is in de relatie geloof en wetenschap, wat zich hier laat lezen in de persoonlijke verhalen van deze wetenschappers. Daarnaast is het zeer geschikt voor christelijke studenten die aanlopen tegen vragen over de balans tussen geloof en wetenschap in hun leven en studie.

Met bijdragen van o.a. :

* Heino Falcke (Astronomie),
* Susanne van Veluw (Neurowetenschappen),
* Rik Torfs (Recht),
* Miranda Klaver (Antropologie van religie) en
* nog achttien anderen.

Rolmodellen spelen een grote rol in onze cultuur. Dit boek staat er vol mee: mannen en vrouwen met wie je je kunt identificeren, die een bron van inspiratie zijn omdat zij hun persoonlijke geloof en hun wetenschap combineren. Dat gaat niet altijd zonder worsteling en spanning, maar juist als het schuurt wordt het verhaal spannend. Ik was onder de indruk van deze verhalen. Ik las heel verschillende levensgeschiedenissen en ik las over passie, een passie voor God en de waarheid.
- Andries Knevel, EO-presentator

De redactie werd gedaan door Cees Dekker (nanobiologie).Cees Dekker is universiteitshoogleraar aan de TU Delft. Na een studie natuur- en sterrenkunde specialiseerde hij zich in de nanotechnologie. Dekker is evangelisch christen en redigeerde verschillende boeken op het gebied van geloof en wetenschap, zoals Geleerd en gelovig. Samen met Corien Oranje en Gijsbert van den Brink schreef hij ook het boek Oer.

Goed in je vak en geworteld in de christelijke traditie. Als gelovige wetenschapper carrière maken en midden in het leven staan. Dit prachtige boek vol indringende portretten en levensverhalen laat zien dat dat kan. Deze getuigen laveren tussen de christelijke en de wetenschappelijke denkwijze, en komen tot het inzicht dat wij niet alles hoeven op te lossen, want in Gods wereld hebben wij niet de regie. Elke student van christelijke huize zou dit boek cadeau moeten krijgen.
_ Beatrice de Graaf, geschiedkundige, terrorisme-expert, faculteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht

In dit boek geen geharnaste apologetiek of gladgestreken juichverhalen, maar persoonlijke ervaringen en reflecties uit de levens van gelovige wetenschappers. Bemoedigend, verrassend, ontroerend, verdrietig – veelzijdig als het bestaan zelf, maar met een open blik omhoog als rode draad. Inspirerend!
- Jeroen de RIdder, bijzonder hoogleraar christelijke filosofie en voorzitter van De Jonge Akademie van de KNAW

In deze bundel schrijven wetenschappers op een open en eerlijke manier over hun geloof in God. Diepe vragen komen aan bod, die soms beantwoord worden, en soms ook niet. Maar ook een sprankelende nieuwsgierigheid naar de wereld om ons heen. Dit is een boek om langzaam van te genieten.
- Ard Lois, hoogleraar theoretische natuurkunde, Oxford University

Alle verstand te boven Dekker, Cees
€ 26,99
voorraad onbekend
Mechelse Bijbel (Evangelien+Handelingen)

De Mechelse Bijbel is een nieuw vertaalproject door Pastoor Hans van Leeuwen van de gehele bijbel. Wat begon met het vertalen van af en toe een Psalm, groeide uit tot een complete vertaling van de Bijbel. Dit tweede deel omvat de eerste vijf Bijbelboeken uit het Nieuwe Testament namelijk de Evangeliën en het boek Handelingen.

LEESEXEMPLAAR MECHELSE BIJBEL

Pastoor Hans van Leeuwen werkte ruim 35 jaar lang aan deze compleet nieuwe vertaling van de Heilige Schrift, het boek waar hij heel zijn leven in geloof mee werkte. Het is een unieke vertaling van één persoon. Het lezen van de Bijbel krijgt een extra dimensie, die je kunt omschrijven als warm, persoonlijk en betrokken.

Deze Bijbelvertaling verschijnt in mooi gebonden delen. Als eerste deel verschijnt uit het Oude Testament Job en Psalmen, en daarna volgt de uitgave Evangeliën en Handelingen uit het Nieuwe Testament; het eerste met poëzie, en het tweede met verhalende teksten.

Wat zijn de kenmerken van de Mechselse Bijbel:

* Een persoonlijk, klassiek en literair taalgebruik waarmee deze vertaling zich onderscheidt van moderne en populaire vertalingen. De MechelseBijbel kiest eerder voor aansluiten bij de grondtekst dan voor moderniteit.
* Een bladspiegel in één kolom (dit leest het meest natuurlijk), zo min mogelijk onderbroken door vers aanduidingen en met een structuur die goed duidelijk maakt hoe de afzonderlijke boeken zijn opgebouwd.
* Alle Bijbelboeken zijn voorzien van beknopte verklarende toelichtingen die ruggensteun bieden bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.
* Over geografische, historische of culturele bijzonderheden, en over personen, die in de tekst voorkomen. Toegevoegd zijn ook diverse behulpzame kaarten.
* Met omschrijvingen van woorden en uitdrukkingen die moeilijk te vertalen zijn en die een bredere uitleg nodig hebben.
* Over leerstellige of geestelijke zaken waarmee deze vertaling ook aan wil sluiten bij de leer van de Kerk
* Met verwijzingen naar andere Bijbelteksten waarmee aangetoond wordt hoe de Bijbel een wonderlijke eenheid is 'om zo die innerlijke eenheid van de heilige Schrift te leren proeven, waarvan de heilige Geest de waarborg is'.

Dr. J.H. (Hans) van Leeuwen werd opgeleid tot predikant in de Hervormde Kerk, en werd later Rooms Katholiek priester. Hij was jarenlang actief in de parochie van Lisse. Sinds zijn emeritaat woont hij in het Limburgse dorpje Mechelen, waar hij dag in dag uit werkt aan de vertaling.

Mechelse Bijbel (Evangelien+Handelingen) Leeuwen, J.H. van
€ 29,90
voorraad onbekend
Huisbijbel (HSV) - hardcover

De Huisbijbel van de Herziene Statenvertaling (HSV) als stevige hardcover nu in een fraaie bruine kleurstelling voor regelmatig huiselijk gebruik of studiedoeleinden.

Ruim tien jaar na de komst van de HSV is de huisbijbel op heel veel plekken in gebruik en zelfs soms al weer toe aan een vervanging door veelvuldig gebruik.

Wat mag u verwachten van de Huisbijbel HSV Hardcover:

* Zeer prettig leesbaar (wat groter) lettertype
* Fraaie bladspiegel met voldoende witruimte
* Soepele binding;
* Complete teksteditie van de 66 canonieke Bijbelboeken (Oude en Nieuwe Testament);
* Heeft een rustig en tijdloos ontwerp;
* Stevig omslag (hardback) voor langdurig gebruik;
* Formaat 16 x 24 cm.

INKIJKEXEMPLAAR (download als pdf) HUISBIJBEL HSV

Huisbijbel (HSV) - hardcover Herziene Statenvertaling
€ 55,-
voorraad onbekend
Huisbijbel (HSV) - vivella

De Huisbijbel van de Herziene Statenvertaling (HSV) in een soepele band nu weer in een fraaie bruine kleurstelling voor regelmatig huiselijk gebruik of studiedoeleinden.

Tien jaar na de komst van de HSV is de huisbijbel op veel plekken in gebruik en soms zelfs al weer toe aan een vervanging door veel gebruik.

Wat mag u verwachten van de Huisbijbel HSV vivella:

* Zeer prettig leesbaar (wat groter) lettertype
* Fraaie bladspiegel met voldoende witruimte
* Soepele binding;
* Complete teksteditie van de 66 canonieke Bijbelboeken (Oude en Nieuwe Testament);
* Heeft een rustig en tijdloos ontwerp;
* Soepele omslag (vivella) voor langdurig gebruik
* Formaat 16 x 24 cm

INKIJKEXEMPLAAR (download als PDF) HUISBIJBEL HSV

Huisbijbel (HSV) - vivella Herziene Statenvertaling
€ 65,-
voorraad onbekend
Huisbijbel (HSV) - vivella met index

De Huisbijbel van de Herziene Statenvertaling (HSV) in een soepele luxe band met index (duimgrepen) nu in een fraaie bruine kleurstelling voor regelmatig huiselijk gebruik, studiedoeleinden of als sprekersbijbel.

Deze huisbijbel is op dit moment de standaard voor de Sprekersbijbel van de Herziene Statenvertaling. Hij valt daarbij op als een zeer goed leesbare uitvoering, die moeiteloos i de hand gehouden kan worden en heel goed vlak blijft liggen.

Wat mag u verwachten van de Huisbijbel HSV:

* Zeer prettig leesbaar (wat groter) lettertype
* Fraaie bladspiegel met voldoende witruimte
* Soepele binding;
* Complete teksteditie van de 66 canonieke Bijbelboeken (Oude en Nieuwe Testament);
* Heeft een rustig en tijdloos ontwerp;
* Soepele omslag voor langdurig gebruik
* Goud op snee met index (tabjes of duimgrepen) voor de Bijbelboeken.
* Formaat 16 x 24 cm

INKIJKEXEMPLAAR (download als PDF) HUISBIJBEL HSV

Huisbijbel (HSV) - vivella met index Herziene Statenvertaling
€ 85,-
voorraad onbekend
Bijbel (SV) met psalmen (ritmisch) - met
Bijbel (SV) met psalmen (ritmisch) - met
€ 149,-
voorraad onbekend
HSV Bijbel met psalmen - met goudsnee

Bijbel in Herziene Statenvertaling met psalmen, gezangen en formulieren. Deze uitgave is voorzien van goudsnee en heeft een omslag in bruin leer met goudfolie. Wordt geleverd in beschermende koker.

Naar aanleiding van veel vragen uit kerken waar deze bijbel graag gebruik vanwege de leesbaarheid en het (nog net) hanteerbare formaat voor jas, tas en kerkbank.

Formaat: 14x21 cm

Kenmerken:
* Geschikt voor kerkgang en thuisgebruik
* Optimale leesbaarheid in meest compacte formaat dat mogelijk is
* Graag gebruikt door ambtsdragers en predikanten
* Prettig en handzaam formaat tussen major en huisbijbel in
* Geschikt als kerkbankbijbel- Inclusief berijmde psalmen 1773 en formulieren

HSV Bijbel met psalmen - met goudsnee Herziene Statenverting
€ 110,-
voorraad onbekend
De twee pausen

In februari 2013 deed de conservatieve Paus Benedictus XVl een opmerkelijke aankondiging: hij wilde terugtreden. Daarmee werd hij de eerste paus sinds 700 jaar die vrijwillig zijn ambt neerlegde. Kardinalen van over de hele wereld kwamen bij elkaar om zijn opvolger te kiezen.

Hun onverwachte keuze: Franciscus, de eerste niet-Europese paus in 1200 jaar. Een man die ooit danste in een tangoclub, niet van luxe houdt en een fervent voetballiefhebber is. Waarom liep Benedictus weg uit het centrum van de macht, wetend dat zijn opvolger wellicht zijn erfenis zou verkwanselen? Hoe kon Franciscus - die gewend was om met de bus naar zijn werk te gaan in Buenos Aires - wennen aan het leven als leider van een miljard volgelingen? En als de kerk claimt dat de paus onfeilbaar is, hoe kunnen dan twee nog levende pausen het over vrijwel alles oneens zijn met elkaar?

'De twee pausen' vertelt de geschiedenis van twee zeer verschillende mannen, die beiden leven in het Vaticaan. McCarten weet hun beider levens te verweven tot een boeiend verhaal. Het laat iets zien van de tragische, maar ook komische situaties in het Vaticaan, en biedt ruimte aan zowel de donkere als lichte details van 's werelds meest ondoorzichtige, maar belangrijkste instituut.

De twee pausen McCarten, Anthony
€ 24,99
voorraad onbekend
Oerbrood

Het Bijbelstudieboek Oerbrood vertelt over de passie die centraal staat in de community van DagelijkseBroodkruimels rond het werken met de Bijbel. Het bevat een Bijbelstudiemethode die gebaseerd is op Bijbelse principes. Geest, ziel en lichaam worden betrokken in het proces van groeien in geloof én als persoon door het lezen van de Bijbel.

Dit boek helpt je om bewust te kiezen voor het echte leven met Jezus. De 3 letters OER staan voor:

- O: Opschrijven & Observeren
- E: Erkennen & Eerlijk zijn
- R: Repeteren & Reflecteren

Op die manier ontdek je hoe je de waarheid van het Woord praktisch kunt toepassen in je eigen leven. Het boek bevat 16 hoofdstukken met vragen en verwerkingsopdrachten.

Bij ieder hoofdstuk staat 1 Bijbeltekst centraal.

Oerbrood DagelijkseBroodkruimels
€ 20,-
voorraad onbekend
Wijsheid
Wijsheid Beek, Ina van der
€ 24,99
voorraad onbekend
Ommetje van geluk

In het boek Ommetjes van Geluk deelt Marinus van den Berg zijn ervaringen als wandelaar. Hij raakte geïnspireerd door het dagelijkse lusjes lopen: miniommetjes in je eigen buurt, alleen of met een ander. Je hoeft niet ver te gaan, maar wandelen met aandacht voor je omgeving én voor de stem van je hart, geeft vreugde en maakt lopen tot een kleine pelgrimage.

Lopen bevordert het welzijn. Niet alleen het lopen van lange afstanden over gemarkeerde wandelpaden en klompenpaden, maar ook het lopen over de kleine niet-gemarkeerde paden, de dagelijkse rondjes. In 'Ommetje van geluk' in zijn verhalen en gedichten laat Marinus van den Berg zien hoe een dagelijks rondje je weer van klein geluk kan laten proeven.

Ommetje van geluk Berg, Marinus van den
€ 17,99
voorraad onbekend
Elke dag leven met de opstanding

Elke dag leven met de opstanding van Eugene Peterson helpt ons om de realiteit van de opstanding en de kracht daarvan in heel ons dagelijks leven vorm te geven en te ontdekken.

Werk. Eten. Vriendschap. Heeft Jezus' opstanding daar iets mee te maken? Eugene Peterson beantwoordt die vraag met een stellig JA. In dit boek diept Peterson de verhalen in de evangeliën over de opstanding uit.

Peterson wil de lezer het wonder door de ogen van bijbelse getuigen laten ervaren. De overdenkingen brengen ons van Paaszondag bij een leven vanuit de opstanding. Ontdek hoe de gebruiken en ervaringen van het leven vanuit de opstanding ons dagelijkse werk, de dagelijkse maaltijden en onze dagelijkse relaties veranderen.

Elke dag leven met de opstanding is uitermate geschikt om te lezen en bespreken met een groep.

Eugene Peterson was een geestelijk voorman die met maar weinig anderen te vergelijken is. Bekend door zijn diepgang en eenvoud, geliefd bij grote groep lezers. Als vertaler van The Message kreeg hij ook veel gezag in brede kring.

Elke dag leven met de opstanding Peterson, Eugene
€ 14,99
voorraad onbekend
Hot news
Hot news Oranje, Corien
€ 14,99
voorraad onbekend
Dertig dagen duurzaam

Dertig dagen duurzaam is geschreven door Judith van Helden en is bedoeld om als gezin een maand lang te werken aan het thema duurzaamheid vanuit een christelijk perspectief.

Een gezinsdagboek voor christelijke gezinnen die bewust en verantwoord met Gods prachtige schepping willen omgaan. Bij iedere dag hoort een korte, bijbelse overdenking en verwerking. Het boek is opgedeeld in vier thema's (voedsel, wonen, gezondheid en bezittingen) waardoor iedere week een ander thema centraal staat, een maand lang. Elk thema kent een inleiding en wordt afgesloten met passende activiteiten.

Een boek met veel afwisseling tussen tekst en beeld. Kaders, pictogrammen, lijstjes om in te vullen, aan te kruisen, korte feitjes, enzovoorts.

Dit duurzame dagboek nodigt uit om inhoudelijk en praktisch Gods schepping te ontdekken en te vieren.

Voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

Dertig dagen duurzaam Helden, Judith van
€ 16,99
voorraad onbekend
Klein groot wonder

Het prentenboek Klein groot wonder van Anita Stoof vertaalt Psalm 139 naar de leefwereld van jonge kinderen.

Belangrijke thema's uit deze geliefde psalm spelen een rol: God heeft je gemaakt, Hij kent je, Hij is altijd dicht bij je. De sfeervolle en kleurrijke illustraties maken het voorlezen en kijken tot een feest.'Toen je nog niet geboren was, maakte God je in de buik van je moeder. Hij kent je. Hij weet waar je heen gaat. Waar je ook bent, God is daar ook!' Een prachtig voorleesboek om cadeau te doen bij geboorte, opdragen of doop. Geschikt voor peuters en jonge kleuters.

Klein groot wonder Stoof, Anita
€ 14,99
voorraad onbekend
God maakte de ruimte

God maakte de ruimte. Ook maakte Hij alles wat ooit in het heelal heeft bestaan. Van hele GROTE dingen tot sommige zo piepklein dat je ze bijna niet kunt zien. Het prentenboek is gemaakt door Steph Bryant en Lizzie Henderson.

Dit prachtige prentenboek vertelt op een enthousiaste, eenvoudige en informatieve manier over de ruimte, sterren en planeten. De belangrijkste inzichten vanuit de wetenschap komen aan bod. Jonge kinderen zullen tijdens het (voor)lezen steeds meer verwonderd raken over God de Schepper.

Het boek sluit af met een paar relevante doe-suggesties. Een eerste ontdekkingstocht naar het heelal voor nieuwsgierige kinderen van ongeveer 6-9 jaar.

God maakte de ruimte Bryant, Steph; Henderson, Lizzie
€ 12,50
voorraad onbekend
God is altijd bij mij

God altijd bij mij, van Pieter Both is een dagboekje (150 dagen) voor kinderen van ongeveer 6-8 jaar. Vanuit het gewone alledaagse leven is er elke keer een inkijkje naar een bijbelgedeelte of een geloofsthema.

Bij elke dag staat een vraag waardoor ouders of andere opvoeders een gesprekje kunnen aangaan met het kind. Heel geschikt om elke avond uit voor te lezen of te gebruiken aan tafel. De opzet van dit dagboekje is uniek: het gaat niet uit van de voor veel kinderen bekende bijbelverhalen, maar is juist geschreven vanuit vragen van kinderen en geloofsthema's.

God is altijd bij mij Both, Pieter
€ 13,99
voorraad onbekend
God helpt mij
God helpt mij Kalkman, Roland; Weerd, Willemijn de
€ 9,99
voorraad onbekend
De Bijbel voor jou (10e druk)

De Bijbel voor jou door J.H. Mulder - van Haeringen is er nu in een feestelijke heruitgave van deze iconische bijbel zelfs in de 10e druk.

De Bijbel voor jou is een weergave van de Bijbelse verhalen in een taal die voor kleine kinderen vanaf ca. 4 jaar en voor verstandelijk beperkten ook begrijpelijk is. De échte Bijbel staat voor hen misschien iets te hoog op de boekenplank, maar ouders en verzorgers mogen tegen hen zeggen: dit boek is de Bijbel voor jou!

INKIJKEXEMPLAAR De Bijbel voor jou (10e druk) Mevr. J.H. Mulder van Haeringen

In deze kinderbijbel worden in totaal 87 verhalen uit het Oude Testament en 56 uit het Nieuwe Testament beschreven. Complete kinderbijbel, begrijpelijk en pakkend geschreven. Heel geschikt voor in het basisonderwijs, bij de zondagsschool/ kindernevendienst en kinderclubs.

J.H. Mulder-van Haeringen begon uit de Bijbel te vertellen aan haar dochter Tinca. Al vertellend kwam zij erachter wat Tinca wel en niet begreep. Zo ontstond langzamerhand het idee om de vertellingen op papier te zetten

Hanneke Oostrum maakte de eenvoudige, maar boeiende en kleurrijke illustraties.

De Bijbel voor jou (10e druk) Mulder-van Haeringen, J.H.
€ 31,99
voorraad onbekend
De Bijbel voor jullie (5e druk)

De Bijbel voor jullie van Mevr. Mulder - van Haeringen is er nu in een vernieuwde lay-out met behoud van oorspronkelijke tekst en illustraties. Deze kinderbijbel verschijnt nu in een 5e druk.

De Bijbel voor jullie is een nauwkeurige navertelling van de bekende en onbekende bijbelse verhalen. In dit boek wordt verteld over het leven van bijna honderd personen uit de echte Bijbel. Mensen uit het Oude Testament die in heel verschillende tijden geleefd hebben, en mensen
uit het Nieuwe Testament die allemaal in verbinding staan met Jezus Christus.

INKIJKEXEMPLAAR De Bijbel voor jullie (5e druk) door Mevr. J.H. Mulder-van Haeringen

Eigenlijk staat in ieder verhaal Jezus, Gods Zoon, centraal; alles gaat om Hem. De Bijbel voor jullie is een vervolg op De Bijbel voor jou en is geschikt voor kinderen in de leeftijd vanaf ca. 9 jaar.
Net zoals De Bijbel voor jou is De Bijbel voor jullie een handig hulpmiddel in het basisonderwijs, bij de zondagsschool/kindernevendienst en kinderclubs.

J.H. Mulder-van Haeringen vertelt de Bijbel in haar eigen woorden en blijft heel dicht bij de oorspronkelijke bijbeltekst.

De illustraties van Thomas van Oostrum geven je het gevoel dat je er zelf bij betrokken bent.

De Bijbel voor jullie (5e druk) Mulder-van Haeringen, J.H.
€ 34,99
voorraad onbekend
Maar ik vertrouw op U
Maar ik vertrouw op U Selles-ten Brinke, Nieske
€ 16,99
voorraad onbekend
Wat als het langzamer kan

Wat als het langzamer kan van auteur Anne Marije Baas is een boek over leven in het nu en controle loslaten, met mooie foto's over 'aanwezig zijn'.

Hoe blijf je vertrouwen als het anders loopt dan je gedacht had? Rust vinden in gewone alledaagse momenten, tevreden zijn met minder en vooral leven vanuit je hart. Anne Marije Baars schreef haar tweede boek over slow living. Door omstandigheden in haar gezin werd ze geroepen om als moeder aanwezig te zijn. Ze neemt je mee in het proces van leren flexibel
te zijn, hulp te vragen en los te laten.

'Angst is killing. Daar weet ik alles van, want expert in angst- en paniekstoornissen omdat ik de dingen het liefst wel onder controle heb. Ik weet dat ik niet hoef te vechten tegen de angst. Ik hoef niet gezien te worden of anderen steeds te bevestigen en ze zien. Ik hoef allen maar lief te hebben. Zelfgebakken koekjes uitdelen. Een ander verrassen met een lunch. Fietsen met de kleintjes terwijl we lachen om een schaap die zijn pootjes aflikt.'
Anne Marije Baars

Wat als het langzamer kan Baars, Anne Marije
€ 17,99
voorraad onbekend
Keer terug en kom thuis

Keer terug en kom thuis is een bijbelstudieboek wat gemaakt is door Tanne Dorgelo en geschikt voor persoonlijke studie en bijbelstudiegroepen.

In Zijn liefde stuurt God een profeet naar een afgedwaald volk: Jeremia. In een donkere tijd, vlak voor Gods oordeel, bracht hij helder en steeds weer Gods woord. Een eerlijk woord dat moest leiden tot berouw en bekering.

Dit bijbelstudieboek vertelt je over Gods hart tegenover een afgedwaald volk en laat je iets van de Here Jezus zien in Jeremia. Veel vrouwen ervaren Jeremia als een moeilijk bijbelboek, dit boek helpt je om het te bestuderen.

Het boek bevat bijbelstudies voor acht weken, met elke week:- vijf dagen waarin je verschillende bijbelgedeelten bestudeert- vragen die een dieper inzicht en geloofsgroei geven - een handleiding voor gespreksleiders.

Tanneke Dorgelo is getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze heeft een diep verlangen om God te kennen en houdt van het bestuderen en delen van Zijn Woord.

'Het boek Jeremia spreekt ook vandaag tot Israël en tot de Kerk. Ik ben heel blij dat Tanneke Dorgelo ervoor gekozen heeft Keer terug en kom thuis te schrijven. Haar bijbelstudies spreken aan en zijn tot zegen. We worden opgeroepen God trouw te zijn en Zijn Woord serieus te nemen. Deze boodschap hebben we hard nodig.'
- Ds. Oscar Lohuis

Keer terug en kom thuis Dorgelo, Tanneke
€ 26,99
voorraad onbekend
Kom tot bloei!

Kom tot bloei is een inspirerend boek van Corinne Starreveld over ontwikkeling, groei en carrière

Wil jij je ontwikkelen? Doen wat in je hart leeft? En de talenten inzetten die God je gegeven heeft? Corinne Starreveld miste een boek dat niet over succes alleen ging, maar dat haar zou helpen de uitdagingen die een loopbaan geven, aan te gaan.

Corinne schreef een praktische en vrolijke gids met verhalen uit haar eigen werkende leven. Over je passie vinden, jezelf zijn en over een betekenisvolle carrière. Je leert over de verschillende seizoenen in je loopbaan. Corinne vertelt over stress, menstruatie, emoties, ambitie en meer.

In het boek staan tests die je direct zelf kunt doen.

Na het lezen van deze gids zit jij vol inspiratie voor jouw loopbaan!

Kom tot bloei! Starreveld, Corinne
€ 18,99
voorraad onbekend
Gewoon leven met God

Gewoon leven met God, is een bijbels dagboek voor vrouwen, waarbij elke dag anders is ingevuld. De auteurs zijn Ingrid Plantinga en Willemijn de Weerd.

Dit dagboek voor vrouwen neemt je mee in het dagelijks leven van acht bijbelse personen. Gewone vrouwen en mannen die, net als wij, lachen, huilen, groeien, worstelen en loslaten. Door te ontdekken welke weg God met hen gaat, zul je steeds meer van God in je eigen leven zien.

Je trekt steeds vijf dagen op met een bijbels persoon en elke dag is weer anders: je doet een bijbelstudie, je mediteert bij een sprekende afbeelding, je ontdekt een nieuw ritueel, je rust in stilte of leest een column uit het dagelijks leven van de auteurs. Daarnaast is er input voor groepsgesprekken, zodat het boek geschikt is voor persoonlijk gebruik én voor gesprekken met andere vrouwen. Door deze variatie is er altijd wel een vorm die jou aanspreekt.

Ingrid Plantinga is theoloog. Ze spreekt en schrijft over geloofsontwikkeling en geniet van 'hart tot hart'-gesprekken met andere vrouwen.

Willemijn de Weerd is schrijfster. Ze schreef onder andere verschillende kinderbijbels en dagboeken. Daarnaast spreekt ze regelmatig.

Gewoon leven met God Plantinga, Ingrid; Weerd, Willemijn de
€ 15,99
voorraad onbekend
Vrij van mijzelf

De auteur Sharon Hodde Miller debuteert in Nederland met het boek Vrij van mijzelf, het leven is lichter als niet alles om jou draait. Haar inzet is dat we leren om te focussen op Jezus dat brengt echte vrijheid.

Onze egocentrische cultuur treft elk terrein van ons leven – onze relaties, roeping, zelfbeeld, zelfs ons geloof – en heeft er een negatieve invloed op. In Vrij van mijzelf laat Sharon Hodde Miller ons
kennismaken met een grotere, op Jezus gerichte visie – een visie die ons onze vrijheid teruggeeft en die ons inspireert om hoger te reiken.

Vanuit haar persoonlijke ervaringen en bijbelse inzichten helpt Sharon lezeressen
* in te zien hoe egocentrisme ons leven eigenlijk ondermijnt
* zich te bevrijden van de last van egocentrisme
* zich op God en anderen te richten.

Sharon Hodde Miller is auteur en docent, en heeft een passie voor de roeping die vrouwen in deze wereld hebben. Ze is getrouwd met een voorganger en heeft drie kinderen.

Vrij van mijzelf Hodde Miller, Sharon
€ 22,99
voorraad onbekend
Sestra mama

Sestra Mama is een blad voor (jonge) moeders en gaat over dingen waar jij mee bezig bent, over opvoeding van kinderen, het krijgen van kinderen en hoe je daar mee omgaat.

Een tijdschrift dat je laat zien dat de manier waarop jij moeder bent, goed is! Op verzoek van lezeressen zelf met lekker veel persoonlijke verhalen en inkijkjes. Moeders willen niets liever dan zien hoe anderen het doen.

Sestra mama 3 gaat over verwachting: leven met uitzicht, maar ook: verwachtingen: Hoe hoog leg je de lat? Met extra dossier over zwanger zijn en de kraamperiode, juist omdat Sestra mama ook geschikt is om als (kraam)cadeau te geven aan een (jonge)
moeder.

Over welke dingen gaat het in Sestra Mama:

* Interviews met bekende of onbekende moeders
* Persoonlijke verhalen
* Relaties
* Werk
• Geloof

"Al bestaat dit prachtig gestylede magazine nog maar vrij kort, Sestra Mama past helemaal bij mij! Met een kijkje in levens van mama's net als ik, met ups & downs in de opvoeding, hoe geef ik ze in liefde het geloof in God mee, herkenning, liefde en loslaten en vooral ook; niet alles hoeft perfect te zijn! Opvoeden lijkt soms zo vanzelf te gaan, maar iedere mama heeft haar struggles!"

Nely (37)

Sestra mama
€ 9,95
voorraad onbekend
Het geheime dagboek van eco-girl Christi

Het geheime dagboek van eco-girl Christi is geschreven door Petra Crofton.

In dit vrolijke vervolg op Het geheime logboek van Topnerd Tycho beleven Christi en haar vrienden een spannend eco-avontuur.

Christi heeft een grote passie voor de schepping en het klimaat, en vraagt zich dingen af zoals: Hoe erg is de klimaatcrisis? Wat zegt de Bijbel over zorgen voor de schepping? Wat kunnen wijzelf eraan doen? Maar niet iedereen is blij met haar groene blogs en
als de meester een vliegreis boekt voor de expeditie naar Ecuador, wil Christi met de boot...
Met humor geschreven verhaal voor 8-12 jarigen, inclusief interessante weetjes over dieren, klimaat en de zorg voor Gods aarde.

Eco-girl Christi (de goede vriendin van Topnerd Tycho) houdt tijdens haar wereldreis een dagboek bij, en het is een genot om te lezen. De Nederlandse Greta Thunberg beleeft een avontuur dat tot de laatste pagina spannend blijft én je aan het denken zet!
Corien Oranje

Petra Crofton schrijft kinderboeken in het Nederlands en Engels. Als kind ging ze al op zoek naar vogels, vlinders en fossielen. Na haar studies filosofie en biologie werkte ze jarenlang als natuurreisleider en ecoloog. Ze geeft graag natuurworkshops op scholen en in kerken en is actief betrokken bij stichting A Rocha en Climate Stewards.

Het geheime dagboek van eco-girl Christi Crofton, Petra
€ 12,99
voorraad onbekend
Kleine zwaluw durft niet

Kleine zwaluw durft niet is een grappig prentenboek over bang én dapper zijn door Corien Oranje samen met illustrator Marieke ten Berge.

De wereld is groot en spannend als je nog maar net uit het ei komt. Kleine zwaluw zou het liefst voor altijd veilig in zijn nestje blijven zitten, maar aangemoedigd door papa en mama slaat hij op een dag zijn vleugels uit en hij ontdekt hoe leuk het is om te vliegen. Als het herfst wordt, gaan alle zwaluwen op reis, helemaal naar Afrika. Moet kleine zwaluw echt mee? Hij durft eigenlijk niet…

Een warm, veilig prentenboek voor peuters over bang en dapper zijn, over zelf doen en geholpen worden, over je eigen weg vinden en tegelijk weten dat je kunt terugvallen op de personen (of vogels) om je heen, die er altijd voor je zullen zijn.

De prachtige illustraties in dit prentenboek maken het voorlezen en kijken tot een feest!

Kleine zwaluw durft niet Oranje, Corien
€ 15,99
voorraad onbekend
Krijn en Kaatje en het dak van de boomhu
Krijn en Kaatje en het dak van de boomhu Molema, Jeanette
€ 12,99
voorraad onbekend
Hondenpoep tussen je noppen

Hondenpoep tussen je noppen, geschreven door Corien Oranje, is het tweede deel van de voetbalserie VV Voetbalfanaten.

Matteo zit op voetbal, maar hij heeft het niet makkelijk. Zijn moeder zeurt over onbelangrijke dingen zoals hondenpoep tussen zijn noppen, zijn zusjes proberen hem zover te krijgen dat hij invalt tijdens een balletuitvoering.

Gelukkig komen zijn vrienden hem te hulp: ze organiseren een voetbalkamp op de dag van de balletuitvoering. Er is alleen één probleempje. Matteo heeft last van heimwee...

Hondenpoep tussen je noppen Oranje, Corien
€ 13,99
voorraad onbekend
Juf van het jaar

Een nieuw deel in de populaire serie over juf Fiep en haar dappere groep 3. door Corien Oranje Uniek cadeauboek voor de juf van groep 3/4!

Juf Fiep wordt genomineerd voor 'juf van het jaar', maar er zijn meer kandidaten. Meester Bil Moddergat staat ook op de lijst. En hij maakt grote kans om te winnen. Hij drilt zijn groep 3: de kinderen moeten de tafels al leren, en meester Bil deinst niet terug voor ouderwetse straffen. En dat terwijl in de klas van juf Fiep alles in het honderd lijkt te lopen. De kinderen liggen en hangen te lezen, ze dansen in de klas, en dan gaat er ook nog een rookbom af! Wie wordt juf of meester van het jaar? E

Juf van het jaar Oranje, Corien
€ 11,99
voorraad onbekend
Vrouw vandaag

Het boek "Vrouw vandaag", met als ondertitel 'terug naar Bijbelse paden', is geschreven door de schrijfsters Wilma Samyn en Marieke den Butter. Zij willen op een authentieke manier laten zien hoeveel de Bijbel te zeggen heeft voor de vrouw vandaag de dag.

De wereld is vol van wegen die gebaand zijn door het feminisme, de moderne psychologie en wereldgelijkvormigheid. En allemaal zijn we geneigd om op die wegen te lopen. Maar midden tussen die wirwar van wegen loopt een pad. Het goede pad van eeuwige Bijbelse waarheid.

INKIJKEXEMPLAAR (download als pdf) van Vrouw vandaag

In dit boek worden vele onderwerpen die met de vrouw van vandaag te maken hebben tegen het licht van de Bijbel gehouden. Van identiteit, huwelijk en kinderen tot gastvrijheid en generatiedenken. Het boek is een oproep aan vrouwen vandaag om te wandelen op die aloude
Bijbelse paden, want alleen dan zullen vrouwen rust vinden voor hun ziel.

Marieke den Butter-Kommers is getrouwd met Jaap en zij zijn gezegend met acht kinderen.

Wilma Samyn-Oudshoorn is getrouwd met Marc en samen hebben zij vier kinderen en een pleegzoon.

Samen schreven zij al meerdere populaire boeken: 100 bemoedigingen voor moeders, 101 bemoedigingen voor moeders en Sieraad voor God.

Het moederschap is misschien wel de hoogste roeping waar God een vrouw toe roepen kan. Met dit boekje willen Marieke en Wilma moeders helpen deze roeping beter te verstaan, juist in een tijd waarin dit op allerlei manieren onder druk staat. Hun warme, persoonlijke, tegendraadse, maar vooral Bijbelse benadering werkt aanstekelijk!
- Ds. M. Klaassen

Vrouw vandaag Samyn, Wilma; Butter, Marieke den
€ 22,99
voorraad onbekend
Bij God leeft ons goed

Bij God leeft ons goed bevat lessen van Augustinus en is een project vertaald door Dr. J. van Oort.

Dr. J. van Oort vertaalde een aantal Augustinusfragmenten voor Bij God leeft ons goed. Hij geeft ze in versvorm weer. De vertalingen sprankelen van poëtische en spirituele kracht. Alle fragmenten dragen het karakter van gebeden. Daardoor is deze uitgave niet alleen fraai, maar vooral ook functioneel.

De ondertitel nodigt uit tot meebidden.

Aurelius Augustinus, ook wel Augustinus van Hippo of Sint-Augustinus genoemd (354-430), was bisschop van Hippo, theoloog, filosoof en kerkvader. Hij schreef o.a. de Belijdenissen en De civitate Dei.

Bij God leeft ons goed Oort, J. van
€ 12,50
voorraad onbekend
Domweg gelukkig

Domweg gelukkig is een theologische en filosofisch essay over het streven naar geluk door Willem Maarten Dekker. Het gaat over genieten en wat het werkelijk betekent.

INKIJKEXEMPLAAR Domweg gelukkig - Willem Maarten Dekker

Aristoteles zei al dat niets zo menselijk is als het streven naar geluk. In onze tijd betekent dat voor veel mensen: streven naar genot. En genieten kun je pas, denken we, als je eerst voldoende bezit hebt verzameld. Tegelijk merken we dat het niet meevalt gelukkig te zijn of te worden, ook niet als je alles hebt wat je hartje begeert. Misschien moeten we weer leren om juist het ongeluk te aanvaarden? Gaat het juist om de kunst van het ongelukkig zijn? Ook als christen kun je je afvragen: in hoeverre moet ik meedoen met dit streven naar persoonlijk geluk? Is dat inderdaad wat God ons wil geven, of gaat het veel meer om de zin van het bestaan, of troost in het bestaan, dan om geluk?

Uit de inleiding:
Dit boek over geluk verschijnt tijdens en hopelijk aan het einde van een tijd waarin we onverwacht te maken kregen met een pandemie die ons westerse, autonome en genotvolle leven danig in de war schopte. Veel mensen gingen zich óngelukkig voelen. Een boek over dit thema zou dan ook precies op het verkéérde moment kunnen komen, op het moment dat we ontdekken dat we het geluk helemaal niet in de hand hebben. Maar het zou ook kunnen dat dit boek precies op tijd komt. Want de coronatijd zet ons ook stil bij de vraag of wij ná de pandemie weer precies zo verder willen gaan als daarvoor – of niet. Het is juist nu de tijd om na te denken over de vraag wat echt geluk is, en of en hoe je dat bereiken kunt.

Willem Maarten Dekker is gemeentepredikant, theoloog en schrijver. Hij promoveerde in de systematische theologie en schreef verschillende boeken over het christelijk geloof. Bij uitgeverij Groen verscheen eerder Provocatie. Over de zin van God en geloof.

Domweg gelukkig Dekker, Willem Maarten
€ 15,99
voorraad onbekend
Verwondering

Verwondering is een boek over hoe God wil troosten na seksueel geweld en is geschreven door Marianne van Wageningen. Marianne is getrouwd en (pleeg)moeder van vier tieners. Beschadigd door seksueel geweld vond ze rust in de Bijbel en een verlangen om deze troost door te geven aan anderen.

Een eerlijk en kwetsbaar geschreven boek over het innerlijk gevecht van de auteur na seksueel geweld. Ze neemt de lezer mee in haar dagelijks leven waarin ze telkens weer te dealen heeft met herbelevingen, worstelt met negatieve gedachten en veel vragen heeft, onder andere aan het adres van God. Juist omdat God door de Bijbel haar telkens weer troost, is er ook verwondering, zelfs al blijft de wond ontzettend pijn doen.

Dit boek biedt herkenning en troost aan hen die innerlijk verwond zijn door seksueel geweld. Voor ieder ander om hen heen geeft het boek meer inzicht en begrip.

'Marianne van Wageningen schreef een aangrijpend, indrukwekkend manuscript. Het zou wat mij betreft goed zijn als dit boek veel en verschillende soorten lezers krijgt. Allereerst vooral de lezers die weten waar Marianne over schrijft. Om uit de eenzaamheid, de schaamte, de vervreemding en soms ook de zelfhaat te komen (die deze desastreuze aantasting van lichaam en ziel veroorzaakt), heb je betrouwbare en kundige gidsen nodig. Marianne is wat
mij betreft zo'n gids.

Maar ik gun het boek ook aan familieleden, vrienden en vriendinnen, professionals en ook:
aan ambtsdragers. Hoe essentieel is het dat je iets gaat begrijpen van wat er innerlijk met je
gebeurt, wanneer je in pastorale contacten deze vragen aantreft. En hoe goed is het wanneer
predikanten taal ontvangen, waardoor in hun publieke gebeden iets hoorbaar is van tact,
zorgvuldigheid en openheid. Dit boek kan tot die taal en dat inzicht leiden. Je voelt in de taal het fysieke, mentale en gelovige gevecht dat Marianne heeft moeten voeren om tot hier te komen: tot deze erkenning, tot dit onder-ogen-zien, tot dit verder-willen-komen.

Het boek leest als een verslag van een proces, van een strijd. Maar ook van een, met horten en
stoten, bevrijdende beweging. In die zin is dit ook echt een geloofsboek. Als trainer van predikanten beveel ik het boek van harte aan.
'

– Ds. Kees van Ekris, Programmaleider Areopagus/IZB

Verwondering Wageningen, Marianne van
€ 20,-
voorraad onbekend
Daarom ga ik naar de kerk

Over de kunst van het naar de kerk gaan, gaat het boek van Ds. alfred van de Weg, Thuis in Gods huis, gedachten over de kerk als plaats van ontmoeting.

In dit boekje zet de auteur op positieve wijze uiteen waarom we (weer) naar de kerk zouden moeten gaan. De aanleiding voor het schrijven van dit boekje is de coronatijd, waarin online diensten de reguliere samenkomsten dreigen te vervangen.

De auteur wil vooral voor de huidige generatie dertigers een handreiking bieden om de kerk te blijven bezoeken. De kerk is een plaats van ontmoeting met God, met anderen en met jezelf. Bovendien is samenkomen een missionaire kans. In de kerk – huis voor je ziel, hart en hoofd – valt wat te beleven, oefen je jezelf in nederigheid en ontvang je een voorproefje van wat komen gaat. Naar de kerk gaan is een kunst. Dit boekje helpt om de kunst (opnieuw) te beoefenen

Alfred van de Weg (36) is predikant van de Victorkerk (HHK) in Apeldoorn en was hiervoor predikant in Abbenbroek en Soest.

Waar de Bruid van Christus samenkomt in Zijn Naam is de loop van Satans artillerie erop gericht. Te midden van het strijdtoneel beantwoordt dit boek de vraag: waar is de kerk én waar ben jij?'
- Marcel Vroegop (Geloofstoerusting

'Collega Alfred van de Weg schreef een handzaam manifest en indringend appèl over de blijvende kracht en zegen van kerkgang. Goed doordacht, praktisch uitgewerkt. To the point voor iedereen, ongeacht van welke kerk je bent!'
- P.J. Visser (pionier-predikant Maranathakerk Rotterdam)

.

Daarom ga ik naar de kerk Weg, Alfred van de
€ 15,99
voorraad onbekend
Langs de Via Dolorosa

Langs de Via Dolorosa, 40 dagen op weg naar Pasen bevat overdenkingen van verschillende vrouwen uit de gereformeerde gezindte en is heel goed bruikbaar als voorbereiding op Pasen.

Al eeuwenlang is de tijd voor Pasen een tijd voor bezinning en inkeer. Bij veel vrouwen leeft het verlangen om in de lijdenstijd bezig te zijn met het lijden en sterven van de Heere Jezus, daarbij stil te staan, en erover na te denken.

In Langs de Via Dolorosa wordt in 40 dagen het Johannesevangelie (hoofdstuk 12-21) uitgediept. Elke dag bevat een suggestie om stil te worden, een gebed, een leesvraag, een overdenking, een toepassingsvraag en een lied of gedicht. Lezers worden op weg geholpen met de observatie van wat er in de bijbeltekst staat en met de interpretatie van die tekst.

De toepassingsvragen helpen de lezer daarna

Aan dit boek werken mee:

* Annemarie van Eijsden,
* Hanna Kater (Fleurrijk),
* Gerdina Korf (She Rises),
* Diane Palm,
* Corina Schipaanboord,
* Esther Visser,
* Eline van Vreeswijk en
* Willy Wouters.

Langs de Via Dolorosa Palm ; Schipaanboord
€ 17,99
voorraad onbekend
Stilte in mijn hart

Elisabeth Elliot laat in het boek Stilte in mijn hart, 35 levenslessen voor vrouwen zien. Centraal staat daar in het rust vinden in de wandel met God.

Waar moet je heen als je de drukte en het rumoer van het leven van alledag even wilt ontvluchten? Elisabeth Elliot, veelgevraagd spreekster en schrijfster van een groot aantal bestsellers, geeft daarop een eenvoudig antwoord: kom tot rust in de armen van onze almachtige, liefdevolle hemelse Vader.

Stilte in mijn hart is samengesteld uit de hoofdartikelen die Elisabeth Elliot regelmatig schreef voor haar nieuwsbrief. 'Ze gaan voornamelijk over het leren kennen van God', zegt de schrijfster. 'Niets is in de verste verte zo belangrijk in het leven. Het is de reden van ons bestaan.' Ontdek samen met Elisabeth het geheim van een diepere vrede in de wandel met God.

Elisabeth Elliot (1926-2015) was een bekende christelijke auteur en spreekster. Ze heeft meer dan 20 boeken geschreven die in meerdere talen vertaald zijn.

Stilte in mijn hart Elliot, Elisabeth
€ 15,99
voorraad onbekend
God gebruikt geweld (Artios)

Ds. M. Barth (1978) is legerpredikant en schreef in de Artiosreeks het boek God gebruikt geweld, uitleg van donkere Bijbelteksten.

In de Bijbel komen we regelmatig gedeelten tegen die ons in verlegenheid brengen. Met name die passages waarin God geweld gebruikt of mensen de opdracht geeft om geweld te gebruiken roepen
veel vragen op. Wat wil Hij nu tot ons zeggen in deze duistere bijbelgedeelten? Ook deze gewelddadige verzen maken immers onderdeel uit van het Woord van God.

In dit boekje gaat de schrijver op een toegankelijke manier in op deze thematiek. Wikkend en wegend laat hij licht schijnen over duistere teksten. De ontdekking die in dit boekje gedaan wordt, is dat juist deze 'vergeten' bijbelgedeelten een dieper zicht geven op wie God is.

Ds. M.P.D. Barth (1978) is predikant bij de Koninklijke Luchtmachtop de vliegbasis Woensdrecht. Eerder diende hij de hervormde gemeenten van Werkhoven en Schalkwijk, en Barneveld.

God gebruikt geweld (Artios) Barth, M.P.D.
€ 15,99
voorraad onbekend
Als God dan liefde is...

Het boek: Als God dan liefde is, belicht aspecten van het bijbels spreken over God liefde. Het boek is een uitgave van de Ankerlezingen en staat onder redctiev an Dr. M. van Campen, Dr. J. Hoek en Dr. M.J. Paul (eindredactie)

Iedere christen botst weleens aan tegen waaromvragen die worden opgeroepen door ontwikkelingen in het wereldgebeuren of door verdrietige omstandigheden in het persoonlijke leven dan wel in gezins- of familieverband. Bij het zoeken naar antwoorden op de waaromvragen komen vrijwel altijd Gods liefde en Gods leiding ter sprake.

De volgende subthema's komen in dit boek aan de orde:

* Gods liefde en toorn in de Bijbel (dr. M. van Campen),
* Gods liefde en het lijden van de christenen (dhr. R. Groenenboom),
* Gods liefde en het lijden van de schepping en de schepselen (prof. dr. M.J. Paul),
* Gods liefde en het lijden van Christus (dr. R.T. te Velde),
* Gods liefde en het eeuwige oordeel (prof. dr. A. Huijgen),
* Gods liefde en de grenzen die Zijn gebod ons stelt (prof. dr. J. Hoek).

Bij elk hoofdstuk staan gespreksvragen, zodat het boek uitermate geschikt is om te gebruiken voor themabijbelkringen.

De stuurgroep Ankerlezingen bestaat uit dr. M. van Campen, dhr. H. de Gier, dr. J. Hoek en dr. M.J. Paul. De Ankerlezingen zijn opbouwende en toegankelijke lezingen over aspecten van geloof en theologie. Deze toerustingsavonden worden gehouden in Gouda en Voorthuizen.

Als God dan liefde is... Campen, M. van; Hoek, J.; Paul, M.J.
€ 12,99
voorraad onbekend
Hoop en heiliging

In de Artiosreeks verschijnt van ds. J.A. W. Verhoeven een Bijbelstudieboek over Gods Koninkrijk onder de titel Hoop en heiliging, leven met Christus in de tussentijd.

De belangrijkste stelling van Hoop en heiliging is dat de hoop op Gods komende Koninkrijk ons leven hier en nu verandert in een tijd van voorbereiding. Christus is onze Hoop, omdat God in Hem de zonde heeft verzoend en de dood overwonnen. Die vreugdevolle ontdekking ontketent een totale omkeer van levensrichting. Er ontluikt verlangen naar het doen van Gods wil, zoals Hij die bekend heeft gemaakt in de wet.

Hoop op God maakt de christen tot een pelgrim in deze wereld. Een pelgrim die biddend en dienend betrokken raakt op God en Zijn wereld. Wat betekent dat voor onze tijd?

Ter bespreking in kringen zijn aan ieder hoofdstuk gespreksvragen toegevoegd.

Ds. J.A.W. Verhoeven (1959) is predikant van de hervormde gemeente van Krimpen aan den IJssel. Eerder diende hij de gemeenten van Daarle, Noorden, Oudewater en Leerdam. Tevens was hij als docent verbonden aan de predikantenopleiding van de presbyteriaanse kerk in Guatemala.

Hoop en heiliging Verhoeven, J.A.W.
€ 15,99
voorraad onbekend
Veertigdagentijd

Het boek Veertigdagentijd van Dietrich Bonhoeffer bevat een verzameling teksten die zeer bruikbaar zijn voor de 40 dagen tijd als voorbereiding op Pasen.

De Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer spreekt met zijn krachtige teksten nog steeds heel veel mensen aan, ook al is het meer dan 75 jaar geleden dat hij de dood vond.

Dit niet jaargebonden meditatieve dagboek bevat voor iedere dag een tekst van Bonhoeffer en een prachtige full-colour foto. Het dagboek is te gebruiken vanaf Aswoensdag tot en met Pasen.

Het is geschikt voor individueel gebruik in de stille tijd of voor gebruik in een gespreksgroep of een samenkomst. Een prachtig cadeau om te geven.

Veertigdagentijd Bonhoeffer, Dietrich
€ 16,99
voorraad onbekend
Rust Ritme Ruimte

Esther Kouw schreef met het boek Rust, Ritme, Ruimte een boek over de vraag hoe vind je rust in een hectisch leven, en hoe maak je iedere dag weer een nieuw begin

Rust Ritme Ruimte is ontstaan toen de auteur tijdens een moeilijke periode in haar leven op zoek was naar meer rust, stabiliteit en een andere manier van leven. Tijdens haar zoektocht kwam ze terecht bij de benedictijnse spiritualiteit, die hierin veel praktische handvatten biedt voor het dagelijks leven.

Esther Kouw neemt de lezer mee op ontdekkingstocht door de benedictijnse traditie. Ze benoemt en omschrijft de kernwaarden van deze traditie en maakt vervolgens de vertaalslag naar het leven van alledag. Dit doet ze met behulp van vier kernwoorden:

STIL: Ontmoet jezelf in de stilte
LUISTER: Luister naar jezelf en naar wat de situatie van je vraagt
ACCEPTATIE: Kom je eigen realiteit onder ogen en leer deze te accepteren
KIES: Welke keuze maak je vervolgens

Naast deze kernwoorden bevat het boek ook een aantal oefeningen, die onder andere met stilte, ademhaling en aandacht te maken hebben.

ESTHER KOUW organiseert kloosterretraites vanuit de kracht van Benedictijnse spiritualiteit via de website www.leven-vanuit-rust.nl.

Rust Ritme Ruimte Kouw, Esther
€ 20,-
voorraad onbekend
Minder plastic

Het boek Minder plastic bevat veel bruikbare tips waardoor het echt niet moeilijk is om minder plastic te gebruiken. Moeder en dochter Louise Williams en Clara Williams-Roldan zorgen met praktische tips dat het steeds makkelijker wordt om dat te doen.

De introductie van plastic heeft een enorme verandering teweeg gebracht in de wereld. Het is goedkoop, veelzijdig, sterk, hygiënisch, weegt weinig en gaat lang mee. Waar zouden we zijn zonder plastic in bijvoorbeeld de auto-industrie of de medische wereld? We kunnen plastic dan ook niet meer wegdenken uit ons leven. Echter: we zijn plastic ook steeds meer voor eenmalig gebruik gaan inzetten: plastic tassen, waterflesjes, rietjes, koffiebekers. Al dat weggegooide eenmalig gebruikte plastic vormt een steeds groter wordend probleem, waar we met elkaar echt iets aan moeten gaan doen.

Moeder en dochter Louise Williams en Clara Williams-Roldan geven in Minder plastic informatie over het plasticprobleem en komen tegelijk met een heleboel handige en haalbare tips om je te helpen minderen in bijvoorbeeld de keuken, de badkamer en met je kleding.

De Nederlandse overheid en milieuorganisaties zijn ook bezig om het plasticgebruik en -afval terug te dringen. Achter in het boek komt een aantal van deze initiatieven aan bod.

CLARA WILLIAMS-ROLDAN werkt als adviseur voor het parlement van New South Wales, Australië.

LOUISE WILLIAMS, journalist en auteur, is actief in diverse natuurbeschermingsorganisaties.

Minder plastic Williams Roldan, Clara; Williams, Louise
€ 20,-
voorraad onbekend
Vlam!

Het boek Vlam wil je helpen je leven naar een hoger plan te tillen. Voor vrouwen die (weer) willen vlammen schreven Shannah Kennedy en Lyndall Mitchell een praktisch boek wat de essentie wil laten zien van je leven te verdiepen.

Kabbelt je leven een beetje voort? Heb je genoeg van 'gemiddeld'? Ben je klaar om de lat hoger te leggen? Shannah Kennedy & Lyndall Mitchell staan klaar om je te laten vlammen! Vlam! is een prachtig, in twee kleuren vormgegeven boek. In twintig kernachtige hoofdstukjes bieden Shannah en Lyndall je inspiratie en handvatten om evenzoveel gebieden van je leven op een hoger plan te krijgen. Bijvoorbeeld het gebied van je gewoontes, je gezondheid of je financiën. Bij ieder hoofdstukje zijn ook treffende citaten te vinden.

Een prachtig boekje om jezelf of iemand anders cadeau te doen.

SHANNAH KENNEDY en LYNDALL MITCHELL zijn twee succesvolle Australische zakenvrouwen. Samen vormen ze The Essentialists en schrijven ze mooie boeken die vrouwen inspireren en in hun kracht zetten.

Vlam! Kennedy, Shannah; Mitchell, Lyndall
€ 15,-
voorraad onbekend