Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Royal Jongbloed zomer 2021

Bij uitgeverij Royal Jongbloed verschijnen in de zomer van 2021 weer veel nieuwe titels. Dit betreft de uitgaven van de uitgeverijen: Ark Media, Columbus, Groen, Jongbloed Bijbels, Sestra en Zilt.

Alle nieuwe uitgaven van Jongbloed zijn direct na verschijnen leverbaar bij Ichthusboekhandel.nl. U kunt ze gemakkelijk online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel of kopen en inzien in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden, of Zoetermeer.

Reserveren kan vanaf nu. Voor de dagboeken 2022 gelden staffelkortingen bij grotere aantallen. Neem daarvoor CONTACT met ons op.

39 artikelen
pagina 1 van 4
HSV Journal Bijbel

De HSV Journal Bijbel is een Bijbel in de Herziene Statenvertaling met extra ruimte om persoonlijke notities te maken bij een Bijbeltekst die je raakt, inspireert, motiveert.

Deze Journal Bijbel mag vanwege zijn fraaie uiterlijk gezien worden! De complete Bijbeltekst is opgemaakt in één brede kolom. Aan de buitenzijde van iedere pagina is een brede witruimte waarop je aantekeningen kunt maken. Deze Bijbel is ook geschikt om te gebruiken voor Bijbel journaling.

Kenmerken HSV Journal Bijbel

* Verbeterde papierkwaliteit!
* Sterke linnen omslag
* Op elke pagina ruimte om te schrijven, tekenen en meer!
* Na elk bijbelboek 4 extra witte pagina's
* Geen schrijflijntjes, maar vrije ruimte
* Met onderlegvel met schrijflijntjes
* Formaat: 15x22 cm

HSV Journal Bijbel Herzienene Statenvertaling
€ 52,50
voorraad onbekend
Het geluid van de stilte

In het boek Het geluid van de stilte vertelt Tomas Sjodin open over zijn verlangen naar stilte en zijn weg daarin door de jaren heen. De inmiddels bekende auteur Tomas Sjodin houdt van mensen, muziek en geluiden om zich heen. Toch schrijft juist hij over het belang van stilte. Zo begint hij nu bijvoorbeeld elke dag met stil zijn bij God.

Wil je weten wat er in je leven kan gebeuren als je er bewust voor kiest om geluid van buitenaf voor een moment het zwijgen op te leggen? Tomas Sjodin neemt je mee in zijn weg naar leven, waarin stilte ene eigen plek heeft gekregen.

Vanuit gesprekken met een aantal mensen, onder wie Martin Lönnebo, Eugene Peterson en Philip Yancey, en vanuit andere boeken belicht Sjodin verschillende aspecten van stil zijn. Een mooie plek krijgt ook het rumoer rond COVID-19.

Een doorleefd geschreven boek met eerlijke, aansprekende teksten over het thema stilte.

Tomas Sjodin is schrijver, pastor, spreker en columnist. Hij is ook bekend van Zweedse radio- en TV-programma's

Het geluid van de stilte Sjodin, Tomas
€ 18,99
voorraad onbekend
Kleine vergezichten

In het boek Kleine vergezichten vinden we een bundeling van prachtige zesregelige gedichten die Rikkert Zuiderveld schreef voor het weekblad Visie van de Evangelische Omroep.

Kleine terugblikken in de tijd, reflecties over de actualiteit en voorzichtige doorkijkjes naar de toekomst, waarbij hij soms met een scherpe pen, soms met een warme penseelstreek probeert iets weer te geven van wat zich achter de zichtbare werkelijkheid verschuilt.

Dit mooi vormgegeven cadeauboek wordt uitgegeven in samenwerking met de EO.

Kleine vergezichten Zuiderveld, Rikkert
€ 22,99
voorraad onbekend
Als leven rouw is

Als leven rouw is, Inzicht en troost in dagen van verdriet is een mooi vormgegeven cadeauboek dat inzicht en troost biedt door Marco van der Straaten.

Dit boek is geschreven voor mensen die te maken hebben met verlies en verdriet. Wat is rouw eigenlijk? Wat komt er op je af? Waarom willen mensen zo graag jouw verdriet verzachten? Rouw doet pijn en kost veel energie. Dat is niet raar, dat is wat het is. Naast algemene inzichten over rouw geeft Marco van der Straten ook hoopvolle handreikingen vanuit christelijk perspectief. Een mooi vormgegeven (cadeau)boek dat inzicht en troost biedt.

Als leven rouw is
€ 14,99
voorraad onbekend
Jij bent geliefd

In het cadeauboek: Jij bent geliefd schrijft Max Lucado over liefde aan de hand van 1 Korinthiërs 13. Daarbij gaat het over liefde als levensveranderende houding

God houdt van jou. Persoonlijk. Krachtig. Gepassioneerd. Hij houdt van je met een liefde die nooit faalt. En zijn liefde - als je die binnenlaat - kan je vullen en je achterlaten met een kostbare liefde die het waard is te worden uitgedeeld.

De liefde die vriendschappen en huwelijken redt en die Gods hand in ons leven zichtbaar maakt. 'Het geheim van liefhebben', zegt Lucado, 'is een geliefd leven leiden. Vanuit Gods diepe, kostbare liefde voor ons kunnen wij liefde uitdelen aan de mensen om ons heen.'

Een mooi vormgegeven cadeauboek met inspirerende quotes, bijbelteksten en korte gedachten van Max Lucado.

Jij bent geliefd Lucado, Max
€ 15,99
voorraad onbekend
God zal je helpen

De bekende auteur Max Lucado laat in het pastorale boek: God zal je helpen, zien hoe God helpt in situaties waarin hulp afwezig lijkt te zijn. Lucado schrijft over tegenslagen, teleurstelling, eenzaamheid en verlammende angst.

Het lijkt soms alsof niets helpt. Lucado moedigt ons aan om te vertrouwen op de God die wonderen verricht. Hij komt ons midden in de storm tegemoet. Voor God is geen enkele tegenslag te groot om op te lossen, en geen gebed blijft onopgemerkt. God werkt nog steeds, door grote en kleine wonderen.

Elk hoofdstuk eindigt met vragen om over na te denken, bemoedigende bijbelteksten en een gebed.

God zal je helpen Lucado, Max
€ 20,-
voorraad onbekend
Leven in het spoor van liefde en trouw

In de bekende Kringserie nu een boekje over Ruth, met als titel Leven in spoor van liefde en trouw. Tanno Verboom laat in deze acht bijbelstudies zien hoe het dienen van God en van de naaste met elkaar verbonden zijn en wat het betekent om te leven in het spoor van liefde en trouw

In het Bijbelboek Ruth staan de liefde en trouw van God centraal. Gods ontferming kent geen grenzen en wordt concreet zichtbaar als mensen zich over elkaar ontfermen in zijn naam.

Aan de orde komen aspecten als gerechtigheid, gastvrijheid, omgang met migranten en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Leven in het spoor van liefde en trouw Verboom, Frans
€ 9,99
voorraad onbekend
Alomvattende liefde

In de bekende Kringserie is er nu een boekje over het Bijbelboek Efeze door Dr. Arjan Plaisier. Centraal in deze studie staat het nieuwe leven in Christus zoals Paulus daarover schrijft aan de gemeente in Efeze.

Het grote thema van de brief aan Efeze is het leven in Christus. Arjan Plaisier schreef negen bijbelstudies waarin de alomvattende betekenis van Christus centraal staat: Hij is de Eerste en de Laatste, Hij heelt de breuk tussen God en mens. Hij is het fundament voor ons nieuwe leven, waarin we als kerk het voorbeeld van zijn oneindige liefde mogen volgen. Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Alomvattende liefde Plaisier, Arjan
€ 9,99
voorraad onbekend
Vragen bij het begin-In gesprek over Oer

Handleiding bij Oer, Vragen bij het begin, is bedoeld om het boekje Oer gemakkelijk te kunnen bespreken in groepsverband. De auteurs, Corien Oranje, Gijsbert van den Brink en Cees Dekker reiken daar materiaal voor aan.

Het boek Oer is een meeslepende vertelling die een verbinding legt tussen Gods grote verhaal in de Bijbel en recente inzichten vanuit de wetenschap. Naar aanleiding van het enorme succes van dit boek (al de 10e druk binnen een jaar) hebben de auteurs op velerlei verzoek nu een handleiding geschreven voor bespreking van het boek binnen Bijbelkringen, studentenverenigingen, scholen en andere gespreksgroepen.

Deze handleiding biedt achtergrondinformatie, gespreksvragen, links naar video's en relevante literatuur rond thema's als het ontstaan van het heelal, evolutie van het leven, wie is Jezus en wetenschap & geloof. Daarnaast worden veelgestelde vragen aan de auteurs over het boek beantwoord.

Vragen bij het begin-In gesprek over Oer
€ 7,50
voorraad onbekend
Peuterdagboek

Willemijn de Weerd en Marieke ten Berge maakten samen het Peuterdagboek, wat aansluit bij de Peuterbijbel die zij eerder maakten.

Dit Peuterdagboek helpt jonge kinderen en hun ouders om een moment te hebben met God. Voor elke dag is er een vraag die past bij de leefwereld van de peuter en een gesprekje op gang kan brengen, een Bijbeltekst, een kort stukje uitleg en een eenvoudig gebed. Dit dagboek is thematisch opgezet en elk thema begint met een lied dat de hele week gezongen kan worden.

Twaalf thema's worden behandeld, onder andere: Ik voel, Ik vier feest, Buiten, Samen, Ik ga slapen. Een QR-code verwijst bij elk thema steeds naar een speciaal voor dit dagboek opgenomen liedje.

De sfeervolle illustraties van Marieke ten Berge nodigen je peuter uit om te kijken, alles aan te wijzen en te benoemen.

Dit Peuterdagboek is geschikt voor kinderen in de leeftijd 2-4 jaar.

Peuterdagboek Weerd, Willemijn de, Marieke ten Berge
€ 20,-
voorraad onbekend