Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Scholten uitgeverij voorjaar 2021

In het voorjaar van 2021 worden bij Scholten Uitgeverij uit Zwolle, weer nieuwe titels verwacht. U kunt ze direct na verschijnen vinden bij Ichthusboekhandel.nl in de verschillende winkels. Reserveren kan nu al!

18 artikelen
pagina 1 van 2
Ik mis mijn naam

Ik mis mijn naam van de schrijfster Marianne de Ruijter maakt het thema van kindslavernij bespreekbaar op basis van waargebeurde verhalen.

Ghana. In een arm dorpje komt oom Paki op bezoek bij zijn zus. Hij is rijk en succesvol door een duistere handel. Met de belofte om hen een goede opleiding te bezorgen, lokt Paki zijn zesjarige neefje Baruck en zijn achtjarige nichtje Shaniya weg bij hun ouders. Hij verkoopt Baruck als slaaf om als vissersjongen te werken op het Voltameer. Het jongetje ziet voor zijn ogen hoe andere kinderen verdrinken en doet alles om in leven te blijven. Ook Shaniya wordt verkocht en moet als seksslavin van inheemse, heidense priesters, alles doen wat er van haar gevraagd wordt.

Gelukkig zijn er organisaties die zich inzetten om de kinderen te redden. Terwijl het net zich langzaam sluit rondom oom Paki, wordt er een grote reddingsoperatie op touw gezet. Barucks naam staat echter niet op de lijst... Zullen de twee kinderen ooit worden bevrijd?

Deze eigentijdse, realistische roman zal vele young adults, maar ook volwassenen, aanspreken!

Marianne de Ruijter (1952) is getrouwd met Kees. Ze heeft twee dochters, een zoon, drie schoonkinderen, twee bonuskinderen en is de trotse oma van acht kleinkinderen. Ze is geboren en getogen in Gouda en woont sinds een aantal jaren in Alphen aan den Rijn. Marianne heeft meerdere kindermusicals en liedteksten geschreven met Bijbelse thema's. Heeft veel kinderwerk gedaan in een evangelische kerk. Ze werkte als activiteiten begeleider in een verpleeghuis. Na de dood van haar man stond het schrijven stil, maar het verlangen bleef. Met Vuurzee debuteerde ze als schrijfster en gaat nu verder met Ik mis mijn naam!

Ik mis mijn naam Ruijter, Marianne de
€ 15,95
voorraad onbekend
De witte anjer

De witte anjer is geschreven door Agnes Laurey-Jimmink. Talloze malen hoorde Agnès haar vader zijn levensverhaal vertellen. Na zijn overlijden besloot ze het aan het papier toe te vertrouwen, met als resultaat deze aangrijpende, waargebeurde roman.

Robert wordt als buitenechtelijk kind geboren uit een Joodse vader en een Duitse moeder. De ongetrouwde moeder vertrouwt haar baby toe aan haar oom en tante, maar zij kunnen de zorg voor het energieke jongetje niet aan. Ze binden hem vast aan zijn bed, verstopt in de kelder. Ernstig verzwakt wordt Robert net op tijd gered. Zijn moeder is inmiddels getrouwd met een Nederlandse zakenman. Ze besluiten Robert zelf op te voeden. Als student komt hij in conflict met Hitler en het nationaalsocialisme en vlucht naar de ogenschijnlijke veiligheid van Nederland. Daar kan hij zijn draai niet vinden en meldt zich aan als KNIL-militair.

In het verre Nederlands-Indië lijkt het leven hem eindelijk toe te lachen, tot hij door de Japanners wordt gevangengenomen. Niet alleen de meedogenloze vijand, maar ook tijgers, slangen en tropische ziekten vormen een groot gevaar. Zal hij zijn geliefden ooit weerzien?

De witte anjer Laurey-Jimmink, Agnes
€ 18,95
voorraad onbekend
Hebreeuwse koninkrijk van God

Het Hebreeuwse Koninkrijk van God is geschreven door Getruud Bakker en bevat een verrassende benadering van het Scheppingsverhaal.Daarbij wordt de schepping gezien als tempel en blauwdruk voor ons leven.

Hoe moet je de Bijbel lezen, te beginnen bij Genesis? Stromingen als intelligent design en creationisme gaven Gertruud Bakker onbevredigende antwoorden. Vanuit haar Joodse achtergrond begon ze de Bijbel vanuit een nieuw perspectief te benaderen. Meer inzicht in de taal en het Hebreeuwse gedachtegoed leidden uiteindelijk tot het schrijven van dit inspirerende boek en levert verrassende inzichten op.

Leer Genesis kennen als leidraad voor je leven en ontdek in de Tabernakel een blauwdruk voor je leven. Laat je leiden en inspireren door Jezus, de Koning en Zijn zachte juk. Wat betekent het dat de wijzen uit 'het oosten' kwamen? Waarom werden Ananias en Saphira zo zwaar gestraft en wat heeft dat te maken met Gods Koninkrijk? Wie was satan eigenlijk, en waarom verleidde hij Eva?

Laat je Bijbellezen verrijken door de Hebreeuwse context van de verhalen en ontdek de rijkdom van Gods Koninkrijk! Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met studievragen waardoor het boek ook geschikt is voor een Bijbelkring.

Hebreeuwse koninkrijk van God Bakker, Gertruud
€ 16,95
voorraad onbekend
Leef vrij

Leef vrij is geschreven door Henrieke Koelewijn en Sida Digristina en bevat zeven waardevolle sleutels die je helpen naar een vrij en ontspannen leven. Het helpt je te leren leven in vrijheid en vrede vanuit Gods liefde door het ontwikkelen van nieuwe gedachten en gewoonten.

Ben je moe, afgemat en voel je je opgebrand door religie? Wandel met Mij en je leven zal herstellen. Leer het ongedwongen ritme van genade. Ik zal je niets toevertrouwen wat je niet dragen kunt. Houd Mij gezelschap en je zult leren hoe je vrij en licht kunt leven.'

In het boek Leef vrij helpen de auteurs je om terug te gaan naar de basis van Gods plan voor jou; leven vanuit Gods rust en liefde in vrijheid en verbondenheid met Hem. Vanuit het verhaal over de verzoeking van Jezus in de woestijn ontdek je zeven sleutels om nieuwe gewoonten, denkpatronen, verlangens en handelingen te ontwikkelen.

Elk gedeelte bestaat uit een overdenking, een Bijbeltekst en een praktische uitdaging. Ga jij mee op reis naar een vrij en gemakkelijk leven?

Henrieke Koelewijn (1996) studeerde Toegepaste Psychologie. Ze is werkzaam als hulpverlener in een vrouwenopvang voor huiselijk geweld en beheert happystart.nl waar ze mensen helpt naar een gezond en gelukkig leven. S

Sida Digristina – van Diermen (1981) werkte als praktijkondersteuner en volgde meerdere Bijbelscholen. Ze heeft passie voor haar naaste en het geven van praktisch Bijbels onderwijs. Ze is eigenaresse van het PEPP Center in Bunschoten waar ze het welzijn van mensen bevordert met methoden uit Gods wijsheid en schepping. De combinatie van psychologie en waardevolle Bijbelse lessen komen op een prachtige manier naar voren door hun samenwerking.

Leef vrij Koelewijn, Henrieke
€ 24,95
voorraad onbekend
Het evangelie volgens Hosea

Peter Scheele geeft een uitleg van het Bijbelboek Hosea. Hij doet dat onder de veelzeggende titel: het evangelie van Hosea en gaat op zoek naar de uitleg en de bedoeling van dit profetische Bijbelboek.

De Bijbel staat vol profetieën waarvan de betekenis voor vandaag niet altijd even duidelijk is, maar het Bijbelboek Hosea bevat sleutels tot het begrijpen ervan. Hosea maakt Gods plan met Israël én de rest van de wereld duidelijk aan de hand van zijn huwelijk met de prostituee Gomer en hun kinderen. Terwijl het tienstammenrijk Israël zou worden uitgezaaid over de volken, zou uit het tweestammenrijk Juda de Messias voortkomen die uit deze wereldbevolking nieuwe kinderen van God zal oogsten.

Bovendien vertelt Hosea indirect, maar tot in detail, wat de missie van de Messias is – en dat blijkt uiterst actueel. Na zijn eerdere bestseller, De Beelden van Openbaring, neemt Peter Scheele je in Het Evangelie volgens Hosea opnieuw mee op speurtocht door Gods Woord, met een rijke schat als beloning.

Peter Scheele is zeven jaar lang programmamaker geweest bij de EO. Op creatieve wijze sprak hij met mensen over het geloof. Bijvoorbeeld door als Noach 2.0 op het strand van Scheveningen voorbijgangers te vragen samen met hem een ark te bouwen. Of door als rijke jongeling op een kameel geld uit te delen en mensen te vragen of ze de kameel door een naald van een meter groot kunnen krijgen. Hij schreef boeken, zoals Degeneratie: het einde van de evolutietheorie, Visserslatijn en Leverworst, communicatie en beren. Ook was hij medeoprichter van de online cursus ?Waarom Jezus?' en trainde hij jarenlang e-coaches van internationale cursussen.

Het evangelie volgens Hosea Scheele, Peter
€ 19,95
voorraad onbekend
Ik ben de Waarheid

Bjorn Lous schreef met het boek Ik ben de Waarheid een grondige studie naar Gods bedoeling met mensen. Het boek gaat dieper in op de vraag naar de rol van de Thora in het Nieuwe Testament. Daarnaast komt de vraag aan de orde: Welke opdracht geeft de Bijbel voor ons dagelijks leven.

Jezus vervulde de wet. Maar als daarmee het Oude Testament heeft afgedaan, waarom schrappen we het dan niet uit de Bijbel? En als de (her-)oprichting van de staat Israël bewijst dat Gods verbond met Israël nog altijd geldig is, waarom dan niet ook de rest van de Thora?

Bjorn Lous ging in de loop van de jaren steeds meer twijfelen aan de 'makkelijke' antwoorden van de christelijke traditie. Vorig jaar publiceerde hij zijn eerste boek, over de relatie tussen het Oude en het Nieuwe Testament. In dit nieuwe boek, Ik ben de Waarheid, verdiept Bjorn Lous zijn betoog. Hij stelt dat we Jezus vooral zien als de redder van onze ziel, door wie we in de hemel komen, maar dat we vergeten hoe Hij drie jaar rondtrok om Zijn volk te onderwijzen in de Thora. Bjorn laat zien waarom dat ook voor christenen niet vrijblijvend is. Een diepgravende studie, waarin moeilijke vragen niet worden geschuwd

Bjorn Lous is opgegroeid in een christelijk, maatschappelijk bewust gezin in het seculiere Brabant. Na een studie Ontwikkelingseconomie heeft hij korte periodes in Egypte, Israël en Zuid-Soedan gewoond en gewerkt. Vooral zijn verblijf in Israël heeft allerlei vragen opgeroepen over wat we geloven en waarom. Sindsdien verdiept hij zich in de wortels van het christelijk geloof en de waarde daarvan voor hedendaagse sociale vraagstukken. Hij is enkele jaren actief geweest binnen PerspectieF en is tegenwoordig bestuurslid van de Jules Isaac Stichting. Daarnaast hoopt hij zijn promotieonderzoek af te ronden naar de relatie tussen inkomensongelijkheid en geluk.

Ik ben de Waarheid Lous, Bjorn
€ 16,95
voorraad onbekend
Laat er licht zijn

Marijke Gootjes maakt zichtbaar in het boek: Laat er licht zijn, dat je open en kwetsbaar kunt zijn over sombere gevoelen. Het boek laat lichtpuntjes vanuit Gods Woord zien in een donkere tijd.

Een van de beroemdste Bijbelteksten spreekt over een 'dal van diepe duisternis'. Het leven van christenen bestaat immers niet alleen uit zonnige dagen. We maken ook donkere periodes mee; momenten van terneergeslagenheid of somberheid. Laat er licht zijn geeft ruimte aan die gedachten en gevoelens.

De schrijfster reikt lichtpuntjes aan in de vorm van korte overdenkingen vanuit Gods Woord en is ook kwetsbaar over haar eigen ervaringen met de gebrokenheid van het leven. Het is verrassend hoeveel de Bijbel zegt over thema's als 'licht en duisternis', 'vreugde en verdriet', 'eenzaamheid',
'hoop en wanhoop'. Zo beschrijven de Psalmen, maar ook de profeten, uiteenlopende gevoelens die je somber of zelfs ronduit depressief kunt noemen. In een tijd waarin depressiviteit toeneemt, heeft Gods Woord ons dan ook veel te zeggen.

Marijke Gootjes heeft ruime ervaring in de psychiatrie en psychosociale hulpverlening, totdat zij in 2011 zelf te maken kreeg met psychische klachten. In die periode is zij gaan schrijven. In eerste instantie voor zichzelf, maar met een groeiend verlangen om de inzichten die zij opdeed – vanuit Gods Woord – te delen met anderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de inhoud een pastorale invalshoek heeft. Marijke is na een tijd van herstel begonnen aan een nieuwe fase in haar leven als schrijfster en spreker. Ze is getrouwd met Peter en heeft drie kinderen.

Iedere overdenking sluit af met enkele vragen voor bezinning, Bijbelteksten voor verdere studie en een lied. Het boek is geschikt om persoonlijk te gebruiken, maar ook binnen de kleine groep of als cadeau in het pastoraat.

Laat er licht zijn Gootjes, Marijke
€ 15,95
voorraad onbekend
Onbegrensd israel

Onbegrensd Israël is een onmisbare hulp om de huidige conflicten rond Israël te begrijpen. Het is geschreven door Johannes Gerloff en Heinz Reusch. Het bevat handige kaarten en overzichten van de geschiedenis van deze brandhaard in de tijd.

Het Joodse volk heeft eeuwenlang gebeden voor de mogelijkheid terug te keren naar Sion, het hart van Israël, het Beloofde Land. Dit diepe verlangen werd sinds het begin van de 19e eeuw werkelijkheid. Sindsdien zijn miljoenen Joden 'thuis'gekomen en heeft Israël een aantal bijzondere hoofdstukken aan zijn geschiedenis kunnen toevoegen, met als hoogtepunt de stichting van de staat Israël in 1948.

Anno 2021 is Israël uitgegroeid tot een volwassen, moderne democratie in een verdeeld Midden-Oosten. Zijn grenzen en geschiedenis worden voortdurend betwist, tot in de Verenigde Naties toe. Velen dringen aan op de (her)verdeling van het land, waarbij Israël grote delen van het hartland zou moeten afstaan aan de Palestijnen, onder druk van 'internationaal recht'.

De auteurs nemen je aan de hand van kaarten mee door de recente geschiedenis van Israël en zijn grondgebied. Van de Ottomaanse overheersing in de 19e eeuw tot de meest recente situatie. Het levert een verrassend perspectief op en is een onmisbare hulp om de huidige conflicten rond Israël beter te begrijpen.

Onbegrensd israel Gerloff, Johannes
€ 16,95
voorraad onbekend
Kom er eens uit

Kom er eens uit, is het boeiende levensverhaal van Wilma Duitman en de keuzes die zij maakten naar aanleidingvan de gesprekken die ze had met Bert Reinds.

Kom er eens uit! Het waren deze woorden die ervoor zorgden dat Wilma een keuze maakte die haar leven zou veranderen. 'Bert liet me kiezen: doorleven in de angst en schemer waarin ik gevangen zat of ervoor gaan om te veranderen. Ik koos met mijn hart om eruit te komen en stond daarmee voor een grote uitdaging.' De gebieden van gevangenschap, een ingepakt leven leven, kunnen heel divers zijn.

Bij Wilma werd duidelijk dat dit plaatsvond op zowel het geestelijke vlak, haar geloofsleven, als op het psychische en praktische vlak: wie ben ik, wie mag ik zijn en hoe kan ik van betekenis zijn in deze wereld? Kom er eens uit, kies, wat wil je? In een van de eerste gesprekken was dit de vraag, waardoor het uitpakken begon. Het begin van een enerverende reis en ontmoeting met God, zichzelf en de ander.

'In al die jaren heb ik (Bert) vele gesprekken gehad en een diversiteit aan mensen ontmoet. Zo af en toe valt iemand op. Iemand die zo'n bijzonder proces doormaakt dat er niet over gezwegen kan worden. Veranderingen op zoveel gebieden dat je als het ware verplicht bent dit niet voor jezelf te houden. Wilma is zo'n persoon.'

Ervaar zelf hoe ook jij kunt veranderen, waardoor je gaat schitteren in Zijn licht. Als zoon of dochter van de Allerhoogste.

Bert Reinds (1960) is getrouwd met Willemien. Ze hebben vijf zoons, vier schoondochters en vier kleinkinderen. Bert studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Hij heeft een eigen praktijk.?Het is zijn passie mensen 'uit te pakken', zodat zichtbaar wordt wie ze al zijn!

Naast mentorschap spreekt hij regelmatig en verzorgd hij intervisie aan teams werkzaam in de zorg. Bert is tevens docent, supervisor en auteur.

Hij publiceerde verschillende boeken, onder andere: 'Vader zijn met hart en handen 2.0', 'Het hart van opvoeden'?en 'Voor het eerst opa en oma'?(samen geschreven met zijn vrouw Willemien) Wil je meer weten over Bert en zijn werk kijk op de website:?www.meandmyhouse.nl.

Wilma Duitman was jaren werkzaam binnen de financiële dienstverlening, maar maakte onlangs een switch naar de uitgeverswereld. Vanaf het moment dat losse letters tot woorden konden worden gevormd, zijn veel boeken de revue gepasseerd. Lezen is haar passie, daarnaast houdt ze van muziek en speelt ze viool. De gouden draad in haar leven is het volgen van Jezus. Samen met Bert Reinds schreef zij Kom er eens uit.

Kom er eens uit Reinds, Bert
€ 16,95
voorraad onbekend
Schipperen

Schipperen is een boek van Willy Zeldenrust-ten Harkel en vertelt het verhaal van varen op de golven van geloof, hoop en liefde. Het vertelt het onstuimige leven aan boord van een binnenvaartschip.

Willy was een echt 'meisje van de wal' toen ze trouwde â€' met een binnenschipper! Samen voeren ze tweeënhalf jaar door heel Europa en in die tijd werd Willy in het diepe gegooid.

In haar nieuwste boek Schipperen beschrijft ze met de nodige humor en zelfspot haar ervaringen als pasgetrouwde en onervaren schippersvrouw. Die verhalen gebruikt ze bovendien als kapstok voor een Bijbelse waarheid.

Zoals hoe ze de ligplaats van het schip niet meer wist terug te vinden na een middagje aan wal en we soms ook God kwijtraken. Of hoe ze haar schipper volgde in haar liefde voor hem, zoals we ook met Jezus in zee gaan vanwege onze liefde voor Hem. Dat de liefde zowel voor de een als voor de ander niet altijd rozengeur en maneschijn is, wordt met beelden geschetst die een link hebben met het leven aan boord. Het kan er onstuimig aan toegaan, maar de Schipper garandeert een behouden aankomst.

Een heerlijk positief, geloofsopbouwend boek dat je graag ter ontspanning leest!

Willie Zeldenrust-ten Harkel is getrouwd, moeder van drie kinderen en oma van vijf kleinkinderen. Van haar tweede kind heeft ze al voor de geboorte afscheid moeten nemen.
Nadat er een einde kwam aan de bediening als voorganger samen met haar man, kreeg Willie meer ruimte voor zichzelf en begon ze met veel enthousiasme verhalen en gedichten te schrijven.

Ze debuteerde met 'Uitdagende Outfit', een boek over de geestelijke wapenuitrusting, waarin ze ook voorbeelden heeft gebruikt uit haar eigen leven. De grootsheid van God probeert ze zowel in het schrijven als in het schilderen en fotograferen, haar andere hobby's, weer te geven.

Schipperen Zeldenrust,-ten Harkel, Willie
€ 16,95
voorraad onbekend