Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken uitgeverij Adveniat voorjaar 2021

Bij Ichthusboekhandel komen dit voorjaar ook weer de nieuwe boeken van Uitgeverij Adveniat binnen. Hieronder ziet u een overzicht. Reserveren kan nu reeds via de webshop van Ichthusboekhandel.nl de plek voor een goed advies en snelle levering.

Katholieke Feesten
Katholieke Feesten Rikhof, Herwi
€ 25,99
voorraad onbekend
Kroniek van coronajaar
Kroniek van coronajaar Beekman, Wim
€ 32,99
voorraad onbekend
Van Maria Lichtmis tot Pinksteren

Het nieuwe gebedenboek 'Van Maria Lichtmis tot Pinksteren' bereikt weer een groot publiek. 'Het geeft vooral aan dat in deze onzekere tijden er een grote behoefte is aan bidden in huiselijke kring. Nu kerken nog steeds beperkt toegankelijk zijn en mensen vooral thuis moeten blijven, zeker met deze avondklok, biedt bidden in huiselijke kring blijkbaar een grote troost', aldus uitgever Leo Fijen.

Aan dit nieuwe gebedenboek werkt een grote groep mensen mee: kloosterlingen, bisschoppen, spirituele voortrekkers, wetenschappers, mannen en vrouwen. Ze hebben hun favoriete gebeden voor de vastentijd en paastijd ingestuurd en lichten ook steeds toe waarom dat gebed zo veel voor hen betekent. 'Deze succesformule geeft lezers de kans nieuwe gebeden te ontdekken en zich te spiegelen aan de uitleg. Maar meer nog biedt deze keur aan gebeden handvatten om te bidden. En veel mensen in deze onzekere tijd kennen niet meer de woorden om te bidden. In deze uitgave krijgen ze deze woorden aangereikt', aldus uitgever Leo Fijen.

De vreugde van het geloof delen
Toch is er volgens Leo Fijen nog iets anders aan de hand, zeker met de rellen van de afgelopen dagen in het achterhoofd. 'We delen vooral de zorgen in het publieke domein, over het virus, over de mutaties, over de trage voortgang van de vaccinaties, over de saaiheid van het leven, over de avondklok, over de rellen en over al het geweld. Het kwade schreeuwt, maar het goede fluistert. Dat goede delen we te weinig. In dit gebedenboek delen we in alle bescheidenheid de vreugde van het geloof. En ook dat spreekt aan omdat we het goede zichtbaar maken en zo mensen in het gebied verbinden met elkaar', zo denkt Leo Fijen, van uitgeverij Adveniat.

Van Maria Lichtmis tot Pinksteren
€ 12,99
voorraad onbekend
Fratelli Tutti

Fratelli Tutti bevat beschouwingen bij de nieuwste spraakmakende encycliek over broeder- en zusterschap in een rechtvaardiger wereld

Na de boodschap in Laudato Si om zorg te hebben voor de schepping, is er in zijn derde encycliek Fratelli tutti de hartstochtelijke oproep om zorg te hebben voor elkaar.

Als deze derde encycliek de harten van kerk en samenleving verovert slaan het Franciscaan Studiecentrum en de Tilburg School of Catholic Theology de handen ineen. Ze organiseren een online-cursus, vragen inleiders bij elk hoofdstuk van de encycliek een toelichting te geven en delen deze handreikingen met een groter publiek, middels deze uitgave.

Fratelli Tutti
€ 15,-
voorraad onbekend
DOCAT, wat moet ik doen?

Het boek DOCAT is een toegankelijke vertaling en ontsluiting van de sociale leer van de katholieke Kerk, zoals deze is ontwikkeld in de belangrijke documenten sinds paus Leo XIII.

Docatj wil in het bijzonder de jonge mensen motiveren om deze belangrijke documenten van de Kerk in hun originele versie te lezen en hun handelen te oriënteren op de uitgangspunten van de waarheid, rechtvaardigheid en liefde. Paus Franciscus roept de christenen steeds weer op om zich in te zetten voor een andere, meer rechtvaardige wereld: 'Een christen, die in deze tijd geen revolutionair is, is geen christen.'

Docat maakt onderdeel uit van de Youcatserie.

DOCAT, wat moet ik doen?
€ 9,95
voorraad onbekend
In memoriam kardinaal Adrianus Johannes
In memoriam kardinaal Adrianus Johannes
€ 14,99
voorraad onbekend
Met vertrouwen het jaar door

Als niets meer vanzelfsprekend is, als anderhalve meter de norm blijft, als normaal nooit meer gewoon is, als de ander ook in het nieuwe jaar op afstand moet blijven, als de beperktheid van je eigen huis de enige plaats van je leven wordt, dan is het woord aan de kluizenaar.

Benoît Standaert is zo'n kluizenaar, acht jaar lang. Hij moedigt ons aan met vertrouwen te blijven leven, ook in het tweede jaar van de pandemie. Leef nieuw, leef opnieuw en ontdek dat ons meer geschonken wordt dan we beseffen. Zo mijmert deze kluizenaar ons het jaar door met de volgende geschenken:- de stilte die verbindt- de weg naar het licht- het bidden in de schepping- de wijsheid van het ouder worden- de troost van Maria en de rozenkrans- het ritme van de psalmen- de oogst van je leven- de hoop van de eeuwigheid.

Benoît Standaert is Benedictijner monniken auteur van veelgelezen boeken inde Lage Landen. Met zijn ervaringen als kluizenaar wijst hij juist in de pandemie de weg naar innerlijke stilte en vrijheid.

Met vertrouwen het jaar door Standaert, Benoît
€ 9,99
voorraad onbekend
Dagboek van een kluizenaar
Dagboek van een kluizenaar Standaert, Benoît
€ 9,99
voorraad onbekend
Deskundigheid van de machteloosheid

Bekende auteurs als Leo Fijen, Manu Keirse en Marinus van de Berg geven in de bundel vol brieven en reflecties: De deskundigheid van de machteloosheid een aantal gedachten over hoe we in deze tijd om moeten gaan met de vragen die op ons afkomen.

De betekenis van het leven ligt in het verschil dat je maakt in het leven van anderen. De woorden zijn van Manu Keirse, deskundige bij uitstek in het land van machteloosheid. En in dit boek geeft hij concrete voorbeelden en inspirerende tips om dat verschil te maken, ook in de wereld van anderhalve meter, juist in deze onzekere tijden voor veel ouderen.

Hoe kun je het verschil maken als je met lege handen staat en je machteloos voelt:? Schrijf een brief en vertel hoeveel je van je naasten houdt? Vertel wat je in hen waardeert en hoeveel ze betekenen in jouw leven? Je hoeft niets te 'doen' en er alleen maar te 'zijn'? Probeer je in te leven in de situatie van je naaste? Als je je dierbaren niet meer kunt genezen, kun je hen wel helen? Wees trouw en eerlijk, de vriendschap en liefde blijken sterker dan angst en ziekte? Durf naast de eenzame of zieke te staan, dat kan ook zonder woorden? Als je zo optrekt met de zieke, maak je de stap van eenzaamheid naar gemeenzaamheid. Zo kun je het verschil maken in het leven van anderen en je naasten nieuwe adem geven. Dat is de deskundigheid van de machteloosheid.

Manu Keirse komt met veel meer verhalen en voorbeelden in deze nieuwe briefwisseling met journalist en uitgever Leo Fijen. Samen schreven ze in de eerste golf van de corona de bestseller Het wonder van de kleine goedheid. Net als toen tekent geestelijk verzorger Marinus van den Berg voor de korte meditaties bij de brieven.

Deskundigheid van de machteloosheid Fijen, Leo; Keirse, Manu; Berg, Marinus
€ 14,99
voorraad onbekend
De Kruisweg van Halfweg
De Kruisweg van Halfweg Litjens, Fons
€ 9,99
voorraad onbekend
Vechten voor ouderen in de coronacrisis
Vechten voor ouderen in de coronacrisis Roos-Römkens, Lyan de
€ 14,99
voorraad onbekend
In het spoor van de Nachtmis
In het spoor van de Nachtmis Woltjer, Brigit
€ 14,99
voorraad onbekend
Daarom blijf ik juist in de coronacrisis
Daarom blijf ik juist in de coronacrisis
€ 14,90
voorraad onbekend
Bidden Thuis
Bidden Thuis Stuyt sj, Jan
€ 9,99
voorraad onbekend
Dorpskerken als teken van hoop
Dorpskerken als teken van hoop Fijen, Leo
€ 24,99
voorraad onbekend
Klooster! 14 Rituelen

Het magazine Klooster! is er nu voor de 14e keer. Het bevat artikelen over het monastieke leven en denken. dit keer staan Rituelen centraal.

Ook nu weer een verrassend aanbod van artikelen zoals:

* Broeder Thomas Quartier: 'Het ritueel is een spel'
* Het mysterie van rituelen: ze doen iets wat je zelf niet kunt
* Zin en onzin van rituelen: van verlangen naar betekenis
* Acht verhalen over levende rituelen: 'Het moet geen keurslijf worden'
* Kloosterrituelen voor thuis 10 tips

Klooster! 14 Rituelen
€ 9,95
voorraad onbekend
Klooster! 15 Feest
Klooster! 15 Feest
€ 9,95
voorraad onbekend