Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken uitgeverij Brevier najaar 2020

Bij Uitgeverij Brevier verschijnen in het najaar van 2020 weer verschillende nieuwe titels op een interessant snijvlak tussen kerken, gemeenteleden, gemeenteopbouw, kerkrecht en reformatorische boeken.

U kunt deze titels nu al reserveren bij Ichthusboekhandel.nl de plek voor oriëntatie, advies en een snelle bestelservice. Wanneer u reserveert leggen we uw exemplaar direct bij verschijnen klaar in één van de winkels of sturen het desgewenst toe. .

Bergrede

In het boek de Bergrede, een meditatieve uitleg geeft dr. H. Post een diepgaande studie over wat Christus Zijn discipelen leerde in Mattheus 6.

In dit nieuwe werk biedt Henk Post een meditatieve uitleg van de Bergrede. De Bergrede is onderwijs voor wie in Jezus Christus gelooft. Wat heb je aan je geloof in je dagelijks leven? Hoe kun je in Hem geloven? Het antwoord op dit soort vragen geeft Jezus in de Bergrede. Hij legt uit wat het betekent een volgeling van Hem te zijn en een burger van zijn Koninkrijk. Dat heeft alles te maken met Gods wet. Jezus heeft volmaakt naar die wet geleefd. In de Bergrede leert Hij ons hoe dit ook in ons dagelijks leven een realiteit wordt. Wij slagen in het leven door te geloven – en geloven is niet anders dan luisteren naar Jezus en doen wat Hij zegt. Geloof in het dagelijks leven levert je op dat je het Koninkrijk van God beërft samen met alle heiligen. Dat bereik je door je levenshuis te bouwen op de Rots, Jezus Christus. De instructies hiervoor geeft Hij je in de Bergrede.

Bergrede Post, Henk
€ 21,99
voorraad onbekend
Uitleg van het evangelie van lukas (3dl)

Uitleg van het Evangelie van Lukas is een Bijbeluitleg van de bekende predikant J.C. Ryle die nu in een set van 3 delen beschikbaar komt.

Een jaar na zijn uitleg van Markus, in 1858, publiceerde Ryle zijn verklaring van het Evangelie van Lukas. Dit was een veel omvangrijker werk. Ryle voegde aan zijn 'uitlegende gedachten' wat diepgaandere 'verklarende noten' toe. Deze dienden 1. om licht te werpen op moeilijkheden in de tekst; 2. om de letterlijke betekenis en alternatieve vertaalmogelijkheden aan te geven; 3. om verklaringen van andere commentatoren te citeren, en 4. om dwalingen te weerleggen.
In deze vertaling zijn de verklaringen wat kleiner gezet dan de uitleggende gedachten. Zo wordt deze uitleg breed bruikbaar: voor stichtelijk gebruik volstaan de gedachten; wie meer wil weten of dieper op de tekst wil ingaan, kan terecht bij de grondige verklarende noten.

Deze uitleg verschijnt in drie delen, welke als set worden geleverd.

Uitleg van het evangelie van lukas (3dl) Ryle, J.C.
€ 75,-
voorraad onbekend
Tevredenheid

Tevredenheid. Een hemelse kunst is geschreven door één van de Oudvaders, namelijk Simeon Ashe Deze verhandeling over Filippensen 4:1 geeft praktische lessen over christelijke tevredenheid.

Simeon Ashe (1662) was een puriteins predikant en lid van de Westminster synode.

Tevredenheid Ashe, Simeon
€ 14,99
voorraad onbekend
Kerkzijn als antwoord

Het boek Kerkzijn als antwoord is geschreven door Koos Tamminga (red) waarin hij een meer praktische uitleg geeft van zijn studie naar Inclusief kerk-zijn in de Amersfoortse wijk Vathorst.

De kerk staat onder druk van krimp en marginalisatie. Hoe moet de kerk daarmee omgaan?

Aan deze uitgave werkten mee:

* Koos Tamminga,
* Joost Smit en
* Hans Schaeffer

Kerkzijn als antwoord Tamminga, Koos
€ 12,90
voorraad onbekend
Receiving the gifts of every member

Receiving the Gifts of Every Member is an thesis of Koos Tamminga on the theme: A Practical Ecclesiological Case Study on Inclusion and the Church in the suburb Vathorst near Amersfoort in the Netherlands.

Een onderzoek naar inclusief kerk-zijn in de Amersfoortse wijk Vathorst.

Receiving the gifts of every member Tamminga, Koos
€ 39,99
voorraad onbekend
Doorstart van de gereformeerde kerk

De doorstart van de gereformeerde kerk is stukje kerkgeschiedenis door Dr.E.A. de Boer n.a.v. het Kerckboek Campen en de correspondentie (1617-1625)

De bronnen voor de kennis van de Kamper kerkgeschiedenis rond de Dordtse synode.

Doorstart van de gereformeerde kerk Boer, Erik de
€ 29,99
voorraad onbekend
A collegial bishop revisited

A Collegial Bishop Revisited is a study by dr. Leon van den Broeke en Allan J. Janssen on the theme of Classis and Presbytery at Issue

In deze internationale bundel staat de vraag naar de functie van de classispredikant centraal.

A collegial bishop revisited Broeke, Leon van den
€ 29,99
voorraad onbekend