Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken uitgeverij Brevier najaar 2021

Bij Uitgeverij Brevier uit Kampen worden in de loop van het najaar van 2021 weer verschillende nieuwe boeken verwacht van bekende auteurs als: Henk Post , P. de Vries John Willison, Arthur Hildersham en Joannes Beukelman.

De (nieuwe) boeken van Brevier kunt u altijd online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer

Strijden zonder wapens

De bundel met verhalen over de kerkgeschiedenis: Strijden zonder wapens is gekozen uit de breedte van de kerk. Vaak gaat het om een korte maar beslissende episode in hun leven. De verhalende verwerking brengt mensen van lang geleden dicht bij de lezer. Strijden zonder wapens is een bundel verhalen die de 'strijdende kerk' vandaag moed geeft en inspireert.

Met bijdragen van Liesbeth van Binsbergen, Els Florijn, Martine Jonker, Christine Stam-van Gent, Lien Stam, Sytse van der Veen en Maria van de Wege.
Onder redactie van Christine Stam-van Gent.

Verhalen die aan de orde komen gaan over:

* Felicitas en Perpetua
* Polycarpus
* Augustinus
* Athanasius
* Franciscus van Assisi
* Columba
* Bonifatius
* Peter Waldo
* Johannes Hus
* Maarten Luther
* Katharina von Bora
* Huldrych Zwingli
* Johannes Calvijn
* John Bunyan
* William Carey
* John Newton
* Charles Spurgeon
* Martin Luther King
* Martyn Lloyd Jones
* Dietrich Bonhoeffer
* Corrie ten Boom
* Elisabeth Elliot

Strijden zonder wapens Binsbergen, Liesbeth, Els Florijn
€ 19,99
voorraad onbekend
Spreuken, groeien in wijsheid, meditatie
Spreuken, groeien in wijsheid, meditatie Post, Dr. Henk
€ 24,99
voorraad onbekend
Zicht op de Bijbelse boodschap

Het boek Zicht op de Bijbelse Boodschap is geschreven door Ds. P. de Vries en wil een overkoepelend beeld aanreiken over de consistentie van de boodschap van de Bijbel vanuit een reformatorisch perspectief.

De Bijbel is een omvangrijk boek, eigenlijk is het een veelheid aan boeken. Maar door al die boeken heen klinkt een eenstemmige boodschap over vele onderwerpen.

In dit boek bespreekt dr. De Vries vier thema's:

1. De boodschap van verzoening in het Oude Testament
2. De boodschap van bekering bij de profeten
3. De boodschap van het komende gericht in het onderwijs van Jezus
4. De boodschap van het Evangelie naar Johannes

Zicht op de Bijbelse boodschap Vries, dr. P. de
€ 24,99
voorraad onbekend
Woorden van wijsheid,  Bijbels dagboek
Woorden van wijsheid, Bijbels dagboek Visser, Wim en Monica Murre (red)
€ 19,99
voorraad onbekend
Meditaties over Psalm 51 (3 dln)
Meditaties over Psalm 51 (3 dln) Hildersham, Arthur
€ 80,-
voorraad onbekend
Homo in de Biblebelt

Homo's en de biblebelt. Een combinatie die ongemakkelijk aanvoelt. Worden homo's in de zware kerken niet onderdrukt en in de kast gehouden? Kunnen ze daar wel zichzelf zijn? In het boek 'Homo in de biblebelt' worden dertien homo's geïnterviewd die uit de kast kwamen, maar in een reformatorische kerk bleven.

Vanuit hun geloofsovertuiging kozen zij ervoor om single te blijven.Hoe was het voor hen om te ontdekken dat ze homo zijn? Hoe werd er door de gelovige familie en door de kerk gereageerd toen ze uit de kast kwamen? Welke invloed heeft hun homoseksualiteit op de beleving van hun geloof, en andersom: welke invloed heeft hun geloof op de beleving van hun homoseksualiteit? En hoe denken zij eigenlijk zelf over de Nashvilleverklaring?

Aan het woord komen onder andere Dustin Burggraaf, predikant in de Hersteld Hervormde Kerk, Herman van Wijngaarden, werkzaam bij de Hervormd-Gereformeerde Jeugdbond en Stichting Hart van Homo's en Henry Bax, leerkracht op een reformatorische basisschool. De geïnterviewden werden gefotografeerd door Sjaak Verboom, bekend van de tentoonstelling 'Bij ons in de biblebelt.'

Homo in de Biblebelt Stam, Christine en Ineke de Jong
€ 19,99
voorraad onbekend