Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Uitgeverij Brevier voorjaar 2021

Bij uitgeverij Brevier verschijnen dit voorjaar weer een aantal nieuwe titels. Direct bij verschijnen zijn deze leverbaar bij Ichthusboekhandel en u kunt ze nu reeds online reserveren in onze webshop.

Leven op het altaar / Elisabeth Elliot

De biografie van Elisabeth Elliot verschijnt in Nederland onder de titel Een leven op het altaar. Haar levensverhaal is geschreven door Ellen Vaughn . Het is het verbijsterende verhaal van een vrouw die haar eerste man verloor en later een volk voor Christus won.

Elisabeth Elliot (1926-2015) was zendelinge in Ecuador, toen een wrede indianen stam haar echtgenoot Jim Elliot en vier collega zendelingen doodden met een speer. Met haar peuterdochter vertrok Elisabeth een paar jaar later naar diezelfde stam, woonde bij hen, leerde hen de Bijbel kennen en liet zo zien wat vergeving betekende. Velen uit deze stam kwamen tot levend geloof.

Auteur Ellen Vaugh sprak met Mincaye, één van de moordenaars, die zich bekeerde en later predikant werd. Ook mocht Ellen Vaugh de tot nu toe ongepubliceerde dagboeken van Elisabeth Elliot lezen en voerde ze gesprekken met familie en vrienden.

Zo ontstond een schitterend portret van één van de meest invloedrijke vrouwen uit de moderne kerk- en zendingsgeschiedenis. In dit portret en levensverhaal komt Elisabeth Elliot tevoorschijn als een nuchtere, humoristische, gevoelige vrouw, die maar één doel kende in haar leven: God gehoorzamen en Zijn wil doen tegen elke prijs.

Ellen Vaugh is een New York Times bestseller auteur die meer dan twintig titels op haar naam heeft staan. Ze is spreker op conferenties en reist de wereld over om christenen op moeilijke posten te interviewen. Ze woont in Noord-Virginia , waar haar man Lee predikant is van de Mc. Lean Bible Church.

Leven op het altaar / Elisabeth Elliot Vaughn, Ellen
€ 24,99
voorraad onbekend
Kom Heere Jezus
Kom Heere Jezus Geuze, M.D.
€ 15,99
voorraad onbekend
Vrienden

Vrienden is een uniek cadeauboek om aan elkaar te geven. Geschreven door Wim Visser

Vrienden. In nood leer je ze pas echt kennen. Ze weten alles van je en houden desondanks van je. Vriendschap is een van de mooiste geschenken van God aan de mensen. In de Bijbel is er dan ook veel over vriendschap te lezen. Trouwe vrienden, gelijkwaardige vrienden, heel verschillende vrienden. Er zijn zelfs mensen die de vriend van God genoemd worden!

Vrienden! is een prachtig geschenk voor christelijke vrienden. Bijbelse bezinning zal de vriendschap verdiepen!

Vrienden Visser, Wim
€ 14,90
voorraad onbekend
Zinvol geloven

Het boek ZInvol geloven gaat over Lijden in Gods hand bij Bonhoeffer en is geschreven door de predikant Cor Bos. Het heeft een woord vooraf door Prof. Dr. E. van 't Slot.

Als het lijden een gelovige treft, hoe kan hij er dan mee omgaan? En hoe gaat hij daarin met God en zijn medemens om?

Deze vragen worden verbonden met Bonhoeffers lijdenservaring. Daarbij staat eerst Gods rol, vervolgens onze rol en dan de relatie tussen God en mens centraal.

Wanneer het lijden ons treft, vinden wij houvast in Gods belofte.

Cor Bos (1955) is lid van het Bonhoeffer werkgezelschap Nederland en hervormd predikant te Benschop. Van zijn hand verschenen diverse pastorale artikelen en boeken, naast publicaties over Bonhoeffer. Sinds enkele jaren is hij voorzitter van Kracht naar Kruis, een landelijke stichting voor chronisch zieken en ouderen.

Zinvol geloven Bos, Cor
€ 24,99
voorraad onbekend
Onder de tulpenboom
Onder de tulpenboom Shocklee, Michelle
€ 21,99
voorraad onbekend
Een stem uit de hemel
Een stem uit de hemel Veen, Sytse van der
€ 19,99
voorraad onbekend
Preaching in arduous times
Preaching in arduous times Kater, Maarten
€ 39,99
voorraad onbekend