Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken uitgeverij Buijten en Schipperheijn najaar 2021

Bij de Uitgeverij Buijten en Schipperheijn uit Amsterdam verschijnen in het najaar van 2021 weer een aantal nieuwe boeken van bekende auteurs zoals Age Romkes, Arie de Rover, Els van Dijk, Yme Horjus, Robert Plomp, S. Kierkegaard, Aad Komsteeg, Rob van Houwelingen, Carianne Ros en anderen.

De (nieuwe) boeken van uitgeverij van Buijten en Schipperheijn zijn direct bij verschijnen leverbaar bij Ichthusboekhandel, de christelijke boekhandel in de regio met vier boekhandels en een actieve webshop voor online bestellingen.

U kunt nu al reserveren bij Ichthusboekhandel.nl

24 artikelen
pagina 1 van 3
Micha Scheurkalender 2022

De Micha Scheruralender voor 2022. Als scheurkalender om elke dag even stil te staan bij wat goed is om te doen volgens de Bijbel. Elke dag een bezinning, steeds praktische tips en zicht op een beter omgaan met de schepping. De Micha Scheurkalender 2022 kan uitstekend gebruikt worden als Bijbels dagboek aan tafel of als persoonlijke overweging om de dag te starten of af te ronden.

Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil:niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.' (Micha 6:8)

Wat een overzichtelijke opdracht! Alleen maar recht doen, trouw betrachten en nederig de weg te gaan van je God. Maar toch, hoe langer je erover nadenkt, hoe ingewikkelder en groter dat wordt. Want hoe weet je wat de HEER van je wil? Wat is nederigheid? En vooral: hoe kan je recht doen?

Om eerlijk te zijn: wij van Micha Nederland vinden dat ook niet altijd makkelijk. Maar het hoeft niet gelijk groot te zijn. Met kleine stapjes kun je al heel ver komen! In deze kalender hebben we 365 stukjes verzameld van mensen die bezig zijn om gerechtigheid te oefenen. Er zijn tips, recepten, meditaties, verhalen, gedichten, stripjes en nog veel meer.

Doe mee en bouw stapje voor stapje mee aan Gods koninkrijk!

Micha Scheurkalender 2022
€ 5,99
voorraad onbekend
ultrarun uit gedwongen prostitutie
ultrarun uit gedwongen prostitutie Sameena
€ 9,99
voorraad onbekend
Zeven wegen; de kunst van barmhartigheid

Het boek de zeven wegen, over de kunst van barmhartigheid bespreekt de klassieke werken van barmhartigheid en hoe die zich uitwerken in de schilderkunst, de fotografie, gedichten, liedjes en columns.

De werken van barmhartigheid zijn:

* De hongerigen te eten geven
* De dorstigen te drinken geven
* De naakten kleden
* De vreemdelingen herbergen
* De zieken verzorgen
* De gevangenen bezoeken
* De doden begraven

Doen is geloven, zo zou je de boodschap van Matteüs 25 kunnen samenvatten. De daar genoemde zeven werken van barmhartigheid zijn al eeuwenlang een grote bron van inspiratie voor kunst, literatuur, en maatschappelijk werk.

Maatschappelijk betrokken predikanten Rieks Hoogenkamp en Rien Wattel verzamelden in dit mooie nieuwe boek, Zeven wegen, verhalen, schilderijen, liederen, columns en artikelen rondom het thema 'barmhartigheid'.

Kijk en lees, geniet, verwonder, maar laat je bovenal uitnodigen om zelf jee handen uit de mouwen te steken, want doen is geloven.

Het boek is ook verkrijgbaar in combinatie met de CD Seven Songs of Mercy door het Zeeuwse trio Sunshine Cleaners, met muziek en teksten die zijn geïnspireerd op de zeven werken van barmhartigheid.

Zeven wegen; de kunst van barmhartigheid
€ 19,95
voorraad onbekend
de kunst van barmhartigheid (met CD)
de kunst van barmhartigheid (met CD) Zeven wegen
€ 26,95
voorraad onbekend
Alles wordt nieuw
Alles wordt nieuw Romkes, Age
€ 14,90
voorraad onbekend
Genadeloos goed

In het boek "Genadeloos goed" vertelt Arie de Rover hoe je uit genade kunt leven en wat je ervan weerhoudt om dat te doen. En dat blijken nou juist de dingen te zijn waarvan je altijd dacht dat ze goed zijn: je opvoeding, je carrière, je geld, het streven naar geluk - zelfs je eigen geloof kan je in de weg zitten.

Het kan zomaar. Alles goed doen maar toch fout zitten. Veel bezitten en niets hebben. Trouw gehoorzamen en toch je plicht verzuimen. Altijd thuis en toch vervreemd zijn. Verwelkomd worden en niet naar binnen willen. In God geloven maar God niet geloven.

De theorie van genade kennen we allemaal: God heeft ons zo lief, dat Hij ons in Christus onze zonden vergeeft. Maar wat doet dat met je? Hoe kan je van deze genade leren leven? Die vraag is Arie de Rover het vaakst gesteld bij zijn lezingen. Want je leven verandert pas, als die genade dagelijkse praktijk voor je wordt.

Arie de Rover laat zien hoe je met al die 'goede dingen' op een gezonde manier om kunt gaan, zodat je leert hoe je de fantastische genade van God écht kunt beleven en uitleven.

Genadeloos goed is een vervolg op het boek Leven na de genadeklap van auteur en spreker Arie de Rover, maar kan ook los daarvan worden gelezen.

Genadeloos goed Rover, Arie de
€ 17,90
voorraad onbekend
Zinvol leven
Zinvol leven Dijk, Els van
€ 14,99
voorraad onbekend
Zielsverdriet
Zielsverdriet Hermans, Wilfred
€ 18,50
voorraad onbekend
Vrucht van de tucht
Vrucht van de tucht Horjus, Yme
€ 13,99
voorraad onbekend
Geschapen om te regeren

Geschapen om te regeren is een bezinningsboek van Robert Plomp over de positie van de vrouw in de gemeente.

Mogen vrouwen leidinggeven in de kerk? In dit boek bespreekt Robert Plomp de overwegingen van christenen die pleiten voor verschillende posities voor vrouwen en mannen. Daartegenover onderbouwt hij zijn eigen visie dat we in de Bijbel juist lezen dat er in Christus geen onderscheid is tussen man en vrouw.

Geschapen om te regeren Plomp, Robert
€ 9,90
voorraad onbekend