Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken uitgeverij Buijten en Schipperheijn voorjaar 2022

Bij de bekende uitgeverij Buijten en Schipperheijn worden dit voor jaar van 2022 weer veel nieuwe titels verwacht. De nieuwe boeken van Buijten en Schipperheijn zijn direct na verschijnen leverbaar bij Ichthusboekhandel.nl en kunnen nu reeds gereserveerd worden.

18 artikelen
pagina 1 van 2
de Goede Helper (deel 2)
de Goede Helper (deel 2) Lingstuijl, Sanne
€ 14,99
voorraad onbekend
Gewoon geloven
Gewoon geloven Both, Pieter
€ 14,99
voorraad onbekend
Het goede zoeken
Het goede zoeken Lodder, dr. Jan
€ 17,50
voorraad onbekend
Spiritueel leven,

In het boek Spiritueel leven beschrijft Alexander de weg die we stap voor stap mogen gaan in het vormen van ons karakter naar het beeld van Christus. Discipel-zijn van Jezus betekent namelijk meer dan bekering alleen. Het betekent een levenslang leerproces waarin we Jezus op de voet volgen.

Alexander maakt dit concreet vanuit het onderwijs van Jezus (over de komst van het Koninkrijk), het onderwijs van Paulus (over de kracht en hoe de Geest in ons woont) en de geschiedenis van christelijke spiritualiteit (geestelijke disciplines/oefeningen).

Alexander is getrouwd met Gill en woont in Johannesburg. Samen hebben ze twee volwassen kinderen, Zander en Misha-Joy.

Spiritueel leven, Venter, Alexander
€ 24,95
voorraad onbekend
Boven tijd en toeval
Boven tijd en toeval Sonneveld, Arie
€ 22,50
voorraad onbekend
Kracht uit geweld
Kracht uit geweld Veerman, Esther (red)
€ 18,50
voorraad onbekend
Geloven in de toekomst Hoopvolle verh.
Geloven in de toekomst Hoopvolle verh. Dijk, Els van (red)
€ 10,-
voorraad onbekend
Zoektocht naar antwoorden
Zoektocht naar antwoorden Wiel, Esther van der
€ 20,-
voorraad onbekend
Hoe komt de kerk uit de crisis?
Hoe komt de kerk uit de crisis? Loonstra, Bert
€ 5,95
voorraad onbekend
Nieuw licht op oude woorden

In het boek Nieuw licht op oude woorden, bespreekt kunstenaar Marc de Klijn zestien parasjot. Hij dot dat in combinatie met 16 schilderijen van zijn hand.

De Bijbel is Gods unieke en onvervangbare openbaring, allereerst aan het volk Israël, maar daarnaast ook aan alle andere volken. De verrassende samenhang vertelt één groot verhaal van bevrijding en verlossing, zowel in het Oude als het Nieuwe Testament.

In de Joodse traditie wordt elke Sjabbat een gedeelte uit de Tora gelezen, een parasja. Op boeiende en toegankelijke wijze zien we de rode draad door de Bijbel lopen. De Klijn laat zien dat het christelijk geloof onuitwisbare Joodse wortels heeft, maar ook dat de Messias in de gestalte van Jesjoea, Jezus, al op aarde is geweest en bovendien zal terugkeren.

Zo hoopt dit boek een brug te slaan tussen Joden en Christenen, zodat zij elkaar mogen herkennen en respecteren in het geloof in één en dezelfde God. In het boek bevinden zich ook zestien kunstwerken geschilderd door Marc de Klijn, verdeeld over twee katernen.

Beide worden ingeleid door een gedicht van zijn vrouw. We zien het thema van dit boek in beeld: licht verschijnt en wordt steeds krachtiger.

Nieuw licht op oude woorden Klijn, Marc de
€ 27,90
voorraad onbekend