Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Uitgeverij de Vuurbaak voorjaar 2021

Bij uitgeverij de Vuurbaak worden in het voorjaar van 2021 weer veel nieuwe boeken verwacht. Deze nieuwe titels van de Vuurbaak zijn direct na verschijnen leverbaar bij Ichthusboekhandel.nl. De plek waar je nieuwe christelijke boeken , ontdekt, reserveert en kan inzien in de verschillende winkels.

13 artikelen
pagina 1 van 2
Grootse koesterboek

Het Grootse koesterboek is gemaakt door Danielle Koudijs en bedoeld om al die bijzondere herinneringen van je pasgeboren kind vast te leggen.

Als je vader of moeder wordt, beleef je een hoop nieuwe dingen. Het eerste jaar van je kind gaat supersnel en je komt in aanraking met allemaal nieuwe gevoelens. Sommige dingen wil je niet vergeten, alleen weet je dat zelf nu nog niet. En ook in de jaren daarna zijn er veel momenten die je waarschijnlijk wilt koesteren.

Daarvoor is 'Het Grootse Koesterboek': om juist die bijzondere momenten te bewaren; om in dat kleine kindje het grootse van God te ontdekken. De vragen in dit boek helpen je daarbij. De eerste jaren beantwoord je vragen en schrijf je jouw ervaringen op, daarna schrijf je je kind elk jaar een brief totdat hij of zij achttien wordt.

Veel plezier met het schrijven van jouw eigen Grootse Koesterboek!

Grootse koesterboek Koudijs, Danielle
€ 19,99
voorraad onbekend
Onze dominee is detective

Onze dominee is detective is een bijzonder verhaal over een predikant op een klein dorpje en is geschreven door Marijke Gehrels.

Dominee is al tien jaar predikant in een klein dorpje. Terwijl hij zich met gedegen onderzoek stort op zijn solide, exegetische preken, lijken de gemeenteleden meer geïnteresseerd te zijn in de bijzondere voorvallen die zich binnen de gemeenschap afspelen.

Want wie is er verantwoordelijk voor de geheimzinnige diefstallen in het verpleeghuis? En welk familiegeheim draagt de voorzitter van het gemeentediaconaat met zich mee?
Wanneer dominee schoorvoetend een helpende hand biedt bij deze zaken, lijken tot zijn verrassing zijn speurderskwaliteiten vruchten af te werpen. Zijn reputatie groeit en hij raakt steeds beter in zijn rol. Maar zou hij ook het hart kunnen veroveren van zijn buurvrouw Eef, die theologie studeert en hoort bij de grote stadskerk met de populaire pioniersdominee?

Met 'Onze dominee is detective' heeft Marijke Gehrels een komisch verhaal geschreven in de traditie van Godfried Bomans en Don Camillo over een aandoenlijk en sympathiek personage, en roert ze op subtiele en creatieve wijze actuele thema's aan.

Onze dominee is detective Gehrels, Marijke
€ 17,99
voorraad onbekend
Zoals Jezus

Marien Kollenstaart, predikant in Zevenhuizen, maakt in het boek: Zoals Jezus, een leven lang leren lijken op Hem, een actueel vraagstuk toegankelijk als Bijbelstudiemateriaal voor groepen en kringen. Het richt zich op jong-volwassenen en is bovendien geschikt als belijdenisgeschenk.

Hoe zou een christen moeten leven? Volgens de Tien Geboden, of wellicht de wetten uit de Thora? Volgens het Grote Gebod uit de Bergrede van Christus, of toch naar wat de Geest ons ingeeft? In in het boek 'Zoals Jezus' laat Marien Kollenstaart zien dat het Nieuwe Testament ons een adembenemende bestemming voorhoudt: lijken op de mooiste mens die ooit geleefd heeft: Jezus.

We worden uitgedaagd om getransformeerd te worden naar het beeld van de allermooiste mens die ooit op aarde heeft bestaan. Prikkelende vragen komen voorbij, zoals: Waarom is de levensstijl van Jezus onze stip aan de horizon? En is het eigenlijk wel haalbaar om zoals de Zoon van God te zijn? En wat betekent het lijken op Jezus voor ons persoonlijk leven, de kerk en de samenleving?

Marien Kollenstaart maakt op toegankelijke en inspirerende wijze duidelijk dat het lijken op Hem verre van makkelijk is, maar meer dan de moeite waard, en het een rol is waar je nooit op uitgekeken raakt.

Zoals Jezus Kollenstaart, Marien
€ 17,99
voorraad onbekend
Wenkende leider

In het boek 'De wenkende leider' doet Klaas A. Quist een pleidooi voor een andere vorm van leiderschap waarmee hij een uitweg biedt uit de impasse waar veel kerken en hun besturen in terecht gekomen zijn.

Vele leiders in de kerk worstelen met hun verantwoordelijkheden. Hoe geef je leiding aan de gemeente? Hoe doe je dat in een tijd van toenemende verschillen en afnemende betrokkenheid? Nogal wat leiders in de kerk hebben dan ook het gevoel gevangen te zitten in een situatie van duwen en trekken: de één wil dit, de ander wil dat. Met als resultaat dat de kerkenraad vooral druk is met de organisatie van het gemeente zijn.

Hij beschrijft de verlangens, krachten en gewoonten die ons in de greep houden en reikt een heldere route van naar een volwassen, evenwichtige en minder afhankelijke verhouding tussen de leiders en de gemeente. Met als resultaat dat kerkenraad en gemeente vooral gericht zijn op wat God geeft en de richting die de Geest wijst.

Wenkende leider Quist, Klaas
€ 17,99
voorraad onbekend
#powerbook in verbinding

Het Powerbook in verbinding ( zomer editie) is geschreven door Danielle Koudijs en Nadine Folkers als redactie. Met andere moeders vormen zij het platform Power to the mama's en dit is het vierde Powerbook.

Hoe blijf je in verbinding met jezelf, God, je gezin en je omgeving? Wat doet verbinding met je? Waar ben je eigenlijk mee verbonden? En waarom is verbinding zo belangrijk? Deze vragen hoor je de laatste tijd steeds vaker. Tegelijk werpt de anderhalvemetermaatschappij ons terug op de verbinding met onszelf, als moeder en vrouw. Ook wordt de kwaliteit van verbinding met ons gezin zichtbaarder doordat we meer met elkaar thuis zijn.

Goed nieuws: God is een God van verbinding. Misschien is dit dan wel juist dé tijd om daarin te groeien. Is jouw verbinding met God, jezelf en anderen net zo goed als de WiFi op je telefoon? En hoe kan je een goede verbinding versterken? Je leest er alles over in dit nieuwe #powerbook. In de dossiers relatie, opvoeden, geloof en balans gaan we dieper in op dit thema met professionals. Je leest eerlijke en oprechte columns van moeders die ook met deze thema's dealen én we duiken met de stilletijd-challenge de Bijbel in om te leren over onze God: de God van verbinding.

#powerbook in verbinding Koudijs, Danielle
€ 14,99
voorraad onbekend
Gods liefde voor jou

Gods liefde voor jou bevat negen Bijbelstudies door Ds. Rutger Heij over de liefde van God. Deze studie is geschikt voor groepsstudie en persoonlijk gebruik.

God is liefde' is een tekst in de Bijbel die veel mensen raakt. Het is fijn om zo'n God te hebben. Bij Hem voel je je veilig en geliefd. Lastig is dat je in de Bijbel ook leest over Gods woede en straf. Is dit dezelfde God?

Je kunt de neiging hebben die gedeelten over te slaan. Voor jou is God het een of het ander. Als Hij liefde is straft Hij niet, als Hij straft kan Hij onmogelijk liefhebben. Hierdoor wordt onduidelijk waarom je God zou dienen. Wat je ook kunt doen is de uitdaging aangaan om te onderzoeken wat ze met elkaar te maken hebben.

De negen bijbelstudies in dit boek belichten Gods liefde voor jou vanuit bekende en minder bekende gedeelten. Eén ding is duidelijk: Gods liefde voor jou verandert nooit.

Gods liefde voor jou Heij, Rutger
€ 10,90
voorraad onbekend
Pittige Kost

'Pittige Kost', is een toegankelijk, divers en pittig kookboek van Jop van der Bijl met recepten en verhalen uit India.

Een toegankelijk boek vol heerlijke recepten, met goed verkrijgbare ingrediënten en duidelijke uitleg in eenvoudige stappen. Over India, een land met een gevarieerde en kleurrijke keuken, maar eveneens met een complexe mix van religies en zwarte bladzijden. Lees de persoonlijke verhalen in dit kookboek, en maak kennis met een land waarin niet alleen de gerechten soms pittig zijn.

Na jarenlang de wereld over gereisd te hebben, is Jop nu kok. Hij is zoon van Anne van der Bijl, de oprichter van Open Doors
.
Dit boek is tot stand gekomen dankzij Open Doors.

Pittige Kost Bijl, Jop van der
€ 26,99
voorraad onbekend
Flirt

Flirt is een indringende roman van Lisette van de Heg (1983) over het thema vreemdgaan en de verleiding van een ander als het thuis niet helemaal goed gaat.

Kort nadat Laura's enige zoon op kamers is gegaan, overlijdt plotseling haar moeder. Het lege nest waar Laura al mee worstelde, voelt hierdoor nog leger. Het is niet haar man Johan die ziet hoe moeilijk ze het heeft, maar Jean Paul. Tussen hen ontstaat een relatie die grenzen overschrijdt en het bewustzijn daarvan is tegelijkertijd een zoektocht naar herstel.

'Flirt' is een eerlijke roman over een confronterend thema. Wat zou jij doen als je partner niet ziet waar je mee worstelt, maar een ander wel? Wat mag het kosten om de leegte in je leven te vullen? Hoe kom je terug in je relatie waar je trouw aan belooft hebt en kan die hersteld worden?

Flirt Heg, Lisette van de
€ 19,99
voorraad onbekend
Het Schermwijze gezin

Schermwijzer is een realistisch boek over hoe je op een goede manier kan omgaan met een stortvloed van schermen, apparaten en een beslag op aandacht. Andy Crouch helpt je om hier een begaanbare weg in te vinden.

Bewust omgaan met technologie in je gezin is meer dan filters gebruiken en een limiet zetten op de hoeveelheid schermtijd voor je kinderen. Er is wijsheid, karakter en moed nodig om de beloftes van digitale media – zoals gebruiksgemak, directe bevrediging en een ongelimiteerde hoeveelheid informatie binnen handbereik – tegemoet te treden. En dit gaat zeker niet alleen onze kinderen aan!

Op basis van onderzoek laat Andy Crouch zien dat de keuzes die wij maken rond technologie onvoorziene gevolgen kunnen hebben. Hij stelt vragen als: Wat willen we zijn en waar willen we voor staan als familie? Brengt technologie ons juist dichter bij of verder van dat doel vandaan?

Iedereen die het gevoel heeft dat zijn familierelaties lijden onder of zijn aandacht opgeslokt wordt door de afleidingen van technologie, kan in dit boek een weg vinden om het echte leven – in een wereld vol devices en beeldschermen – weer te omarmen.

Het Schermwijze gezin Crouch, Andy
€ 18,99
voorraad onbekend
Het verhaal van St. Patrick

De DVD het verhaal van St. Patrick maakt deel uit van de FAKKELDRAGERS-serie.

Ver van huis en overgeleverd aan de Ierse piraten die hem hebben ontvoerd, wordt de jonge Patrick gedwongen zijn dagen door te brengen met het hoeden van schapen en het overleven van aanvallen van wilde dieren. Dat wil zeggen, totdat hij roept tot de God van zijn jeugd. Lange dagen met heimwee worden lange dagen van gebed. Na zes jaar als slaaf hoort Patrick een stem die hem aanspoort een gewaagde ontsnapping te maken. Eenmaal thuis voelt Patrick zich geroepen om priester te worden en wordt hij uiteindelijk aangesteld als bisschop. Maar dit alles verbleekt wanneer hij weer een nieuwe roeping van God ontvangt - om het evangelie aan zijn voormalige ontvoerders te brengen. Ontdek waarom de man die bekend staat als St. Patrick wordt verkozen om Ierland met Christus bekend te maken.


Speelduur : 30 minuten

Taal : Engels gesproken

Ondertiteling : Nederlands, Duits, Frans, Pools en Spaans

Bonus : Inclusief documentaire 'St. Patrick - Pilgrimage to peace'

Het verhaal van St. Patrick DVD
€ 5,99
voorraad onbekend