Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken uitgeverij den Hertog najaar 2021

Bij uitgeverij Den Hertog uit Houten worden dit najaar in 2021 weer veel nieuwe titels verwacht. Deze zijn direct online leverbaar na verschijnen bij Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels. U kunt ze nu al bestellen!

Uitgeverij den Hertog is gespecialiseerd in het reformatorische boek en geeft veel kinderboeken en christelijke romans uit. Onderstaand een overzicht van wat er verwacht wordt:

41 artikelen
pagina 1 van 5
Nachtvogel

Nachtvogel is de nieuwste roman van Gathy Gohlke. Een roman die zich afspeelt vlak voor de Tweede Wereldoorlog in de Appalachia (USA)

DE UITLEVERING VAN NACHTVOGEL HEEFT VERTRAGING OPGELOPEN. NU VERWACHT NA D.V. 16 NOVEMBER.

Als haar moeder overlijdt, verzamelt Lilliana alle moed en ontvlucht ze haar gewelddadige echtgenoot. Er is nog één familielid in leven: haar oudtante Hyacinth Belvidere. Hun vreugdevolle hereniging inspireert Lilliana om het landgoed van tante Hyacinth nieuw leven in te blazen. Ze opent er een bibliotheek waar iedereen welkom is, ongeacht de huidskleur.

Maar de plannen voor de bibliotheek roepen de woede op van de Ku Klux Klan - een terreurgroep die met grof geweld elke begunstiging van gekleurde medeburgers probeert te voorkomen. De gevaren van Lilliana's verleden en heden dreigen haar omver te werpen, nog voordat ze heeft geleerd op eigen benen te staan.

Een verhaal over moed en maatschappelijke bewogenheid dat zich afspeelt in het landelijke Appalachia (VS) aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.

Cathy Gohlke is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Elkton (Maryland, USA). Haar eerste twee romans werden direct bekroond met de Christy Award. In 2016 won zij deze prestigieuze prijs ook voor Het geheim van mijn moeder.

Nachtvogel Gohlke, Cathy
€ 26,90
voorraad onbekend
Mensenkind

Mensenkind is de nieuwste roman door Monica Nieuwenhuise-Thijsen over het probleem van huiselijk geweld en dakloosheid. Een boek voor liefhebbers van realistische fictie.

Bas heeft twee bankjes tot zijn woon- en verblijfplaats. Daarvandaan observeert hij de mensenkinderen. Ondertussen heeft hij ook de handen vol aan zichzelf...

Eleonora woont eenzaam in haar portiekflatje driehoog. Dagelijks denkt ze aan haar kleine buurjongen van destijds. De gehorige scheidingsmuren lieten geluiden door waarvoor zij liever haar oren sloot. Ze dacht het middel voor zijn redding gevonden te hebben, geïnspireerd door de woorden van haar Meester: 'Voor zoveel gij dit één van deze Mijn minste broeders gedaan hebt, zo hebt gij dat Mij gedaan.'

Maar inmiddels is het al dertig jaar geleden dat haar buurjongetje verdween. Een ontroerend verhaal over het leven op straat, mishandeling, eenzaamheid, maar ook over reddende liefde voor mensenkinderen.

De werkelijkheid - en de kern van dit boek - hoor je door de woorden van Bas heen. We zijn allemaal mensenkinderen, of je nu in een huis woont of op straat.
-Ramiro Munoz (ervaringsdeskundige, Stichting Ontmoeting)

Mensenkind Nieuwenhuise-Thijsen, Monica
€ 23,50
voorraad onbekend
De christen getroost, 52 preken over de

De Catechismusverklaring met als titel: De christen getroost, van Ds. Golverdingen ( 1941-2019) valt op door de grondige en tegelijk heldere en evenwichtige manier waarop elke Zondagsafdeling wordt uitgelegd.

Iedere preek begint met een korte verklaring van een passend bijbelgedeelte.Het ging ds. Golverdingen erom de gemeenteleden te funderen in de leer van de Schrift, die in de Heidelbergse Catechismus zo'n heldere samenvatting kreeg. Ook de jongeren worden daarin op een voor hen aansprekende manier meegenomen. Soms wordt ten behoeve van de duidelijkheid een Zondag in de kerkhistorische context geplaatst.

In de behandeling van de Heidelberger is vooral ook aandacht voor het persoonlijke bevindelijke leven. Ieder wordt aangesproken, in de ontdekking van het gemis, maar ook tot troost van Gods kinderen. Onbekeerden worden hartelijk en liefdevol vermaand hun zondige wegen te verlaten en genodigd tot het heil in Christus. Gods kinderen ontvangen onderwijs op de levensweg.

Vanuit elke Zondag klinkt ten slotte een boodschap met betrekking tot de plaats waar de Heere ons stelde. Zo is er naast de leer ook een boodschap voor het leven van elke dag.

De christen getroost, 52 preken over de Golverdingen, ds. M.
€ 69,50
voorraad onbekend
Doe uw aanschijn lichten 52 meditaties

Doe uw aanschijn lichten is een bundel van 52 meditaties geschreven door ds. P. Mulder en zijn zoon ds. G.W.S. Mulder, predikanten in de Gereformeerde Gemeenten.

Het is een wonder wanneer de Heere Zijn aanschijn doet lichten over een zondig mensenkind. Daar maken wij het niet naar. Integendeel, onze zonde maakt dat Gods aangezicht vertoornd is. In het leven der genade wordt geleerd dat te erkennen. En er wordt een uitzien gewekt dat om Jezus' wil Gods vriendelijk aangezicht over ons mag oplichten. Dat gebeurt immers wanneer de Heere vanwege de arbeid van Christus Zijn genadelicht in het hart doet schijnen. Vanuit Zijn Woord door Zijn Geest.

In deze meditaties wordt vanuit verschillende invalshoeken over deze wezenlijke dingen geschreven. Steeds wordt vanuit de Schrift gezocht naar onderwijs voor hart en leven. Het zijn wekelijkse meditaties waarbij de indeling van het kerkelijke jaar is aangehouden. Ze zijn geschikt voor persoonlijk gebruik en kunnen ook goed dienen om voorgelezen te worden.

Doe uw aanschijn lichten 52 meditaties Mulder, P, G.W.S Mulder
€ 15,90
voorraad onbekend
Zoek de Heere vroeg (dagboek 10-14 jr)

Zoek de Heere vroeg is een Bijbels dagboek voor 10-14 jarigen en is geschreven door J. Boeder.

In deze dagboekstukjes gaat het over Bijbelse geschiedenissen. Ook is er steeds een persoonlijke boodschap. Want het is mooi en goed als je veel weet van de Bijbel, maar het is belangrijker als je ook met je hart de Heere mag dienen.

In de dagboekstukjes staat vaak een Bijbeltekst, precies zoals ze in de Bijbel staan. Moeilijke woorden worden uitgelegd. En de kanttekeningen van de Statenbijbel worden gebruikt. De kanttekeningen geven ook voor kinderen een duidelijke uitleg. Het is belangrijk daarmee van jongs af aan vertrouwd te zijn.

Zoek de Heere vroeg (dagboek 10-14 jr) Boeder, J.
€ 16,90
voorraad onbekend
Leven en licht 2022  Bijbels dagboek

Leven en licht 2022 staat onder redactie van ds. J.J. van Eckeveld die samen met anderen werkt aan dit Bijbels dagboek voor 2022

Leven en licht heeft al sinds jaren een gewaardeerde plaats in de gereformeerde gezindte. Ieder jaar werken ervaren auteurs mee aan deze uitgave, waarbij rekening wordt gehouden met het kerkelijk jaar.

De stukjes zijn toegankelijk geschreven, bieden inzicht in Gods Woord en hebben dagelijks een kernpunt om over na te denken.

* schriftuurlijk
* met toepassing voor vandaag
* iedere maand vormt een thematische eenheid
* geschikt voor jong en oud
* duidelijke druk (grotere letter)
* handzaam formaat
* mooie vormgeving
* aantrekkelijke prijs

Geschikt voor jong en oud en wordt ook vaak gegeven als eindejaarsgeschenk.

Leven en licht 2022 Bijbels dagboek Eckeveld, Ds. J.J. van (e.a. )
€ 8,90
voorraad onbekend
In de voetsporen van, dagboek voor jong

In de voetsporen van is een bijbels dagboek voor jongeren vanaf 16 jaar, geschreven door ds. A.C. Uitslag. het laat het voorbeeld zien van 20 verschillende Bijbelse personen.

Wie is jouw grote voorbeeld? Je hebt er vast wel één. Op hem wil jij lijken! Zo wil jij later ook worden! Als kind kon je dat al denken. Maar ook nu zoek je naar een voorbeeld. Iemand op wie jij wilt lijken. Een voorbeeldfiguur. Je wilt gaan in zijn voetspoor...

In de Bijbel lees je over mensen die een afschrikwekkend voorbeeld zijn. Denk aan Gehazi en Judas. Volg hen niet na! Maar ook kom je er mensen tegen die God liefhebben en dienen. Denk aan Abraham en Paulus. Hun voorbeeld is de moeite waard om na te volgen. Van hen zegt de Bijbel: Volg hun geloof na! Ga in de voetsporen van...

In dit dagboek komen veel thema's aan bod die jou bezig zullen houden, zoals zelfacceptatie, verleiding, kleding, carrière, hebzucht en seksuele gerichtheid. Aan de hand van een twintigtal bijbelse personen krijgen deze verschillende onderwerpen een concrete en praktische invulling.

In de voetsporen van, dagboek voor jong Uitslag, Ds. A.C.
€ 18,90
voorraad onbekend
Ik loof U, bijbels handboek zwangerschap

Ik loof u is een Bijbels handboek bij zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Het is geschreven door Elise Pater-Mauritz en Ellen Boogaard-Mauritz. Het helpt jonge moeders de weg te vinden in een nieuwe fase van hun leven.

Als zwangere vrouw heb je behoefte aan informatie. Zeker als je je eerste kindje verwacht, maar ook bij latere zwangerschappen zijn er veel vragen: Wat kan ik verwachten? Waarop moet ik me voorbereiden? Wat moeten we gaan regelen? Wat moet ik kopen? Wanneer vertellen we het aan de familie? En aan mijn werkgever?

Dit handboek bij zwangerschap, geboorte en de kraamtijd behandelt alle vragen die je als aanstaande moeder kunt hebben vanuit Bijbels perspectief. Dit boek is daarmee praktisch en bezinnend en ook bedoeld om je steeds weer te verwonderen over Gods bijzondere schepping.

Uitgevoerd in fullcolour, met illustraties van Dorothé Valk.

Ellen Pater-Mauritz is getrouwd en moeder van vier jonge kinderen. Ze heeft een blog over bijbels opvoeden, huishouden en meer.

Haar zus Ellen Boogaard-Mauritz heeft met haar gezin vijftien jaar in China gewoond en daar veel begeleiding geboden bij zwangerschappen.

Ik loof U, bijbels handboek zwangerschap Pater-Mauritz, Elise
€ 22,50
voorraad onbekend
Elke dag nieuw agenda 2022

Elke dag nieuw is de agenda 2022 van Elise Pater-Mauritz en is het vervolg op de succesvolle eerste editie van 2021.

Deze agenda vol inspiratie in de vorm van Bijbelteksten en quotes over moederschap is speciaal bedacht om jou als moeder te helpen om vast te houden aan wat echt van waarde is. Voor jou, je kind(eren) en je gezin.

Het fijngevoelige ontwerp van de planner is in fullcolour, vol bloemen en aquarellen. De agenda is in een luxe uitvoering met handige ringband en sluitelastiek. Het royale formaat biedt voor elke dag volop schrijfruimte. Met ruimte voor het plannen van het huishouden, wekelijkse menuplanning en dagelijkse prioriteitenlijst. Ook helpt de agenda bij planning voor de langere termijn, met de mogelijkheid om die in kleinere eenheden te spreiden.

Elke dag nieuw agenda 2022 Pater-Mauritz, Elise
€ 8,95
voorraad onbekend
Thirza's tweestrijd

Thea Zoeteman schreef een jeugdboek onder de titel Thirza's tweestrijd. Het is bedoeld voor meiden vanaf 11 jaar en gaat o.a. over loverboys.

Thirza denkt koortsachtig na. Dat Nathalie opnieuw aan haar vraagt om het niet verder te vertellen, is voor haar een bewijs dat het geen zuivere koffie is. Maar ook dat is niet nieuw voor haar. Ze hoeft alleen maar te denken aan die cadeaus en die blauwe plekken...

Na haar examen gaat Thirza met twee vriendinnen vakantiewerk doen op het vakantiepark van haar oom en tante in Duitsland. In de trein ontmoeten ze een leuke jongen, die ook op weg is naar Duitsland. Op het vakantiepark doen de meiden allerlei klusjes en genieten ze van het lekkere weer en de mooie omgeving.

Tot Nathalie, haar zus, plotseling voor haar neus staat. Thirza weet al lang dat er iets aan de hand is met Nathalie, maar wat kan dat zijn? Hoe komt ze aan die blauwe plekken en dure cadeaus?

Thirza ontdekt steeds meer dingen, maar ze mag er met niemand over praten. Hoe kan ze Nathalie helpen?

Thirza's tweestrijd Zoeteman, Thea
€ 16,90
voorraad onbekend