Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Uitgeverij Gideon Boeken najaar 2021

Bij Uitgeverij Gideon Boeken uit Hoornaar worden het najaar van 2021 weer de nodige nieuwe boeken verwacht. Gideon is een uitgeverij die zich richt op geloofsopbouw, levensbeschrijvingen en praktische evangelische theologie.

Bij uitgeverij Gideon Boeken tref tu bekende auteurs aan zoals, o.a. Corrie ten Boom, Anne van der Bijbel, Nicky Cruz, Watchman Nee, Willem Ouweneel, Lee Strobel, Graig Groeschel, Sarah Young, David Wilkerson en anderen.

12 artikelen
pagina 1 van 2
Jezus hoort je, 366 dagen bidden

Het Bijbels dagboek: "Jezus hoort je" van Sarah Young bevat 365 Bijbelse gebeden om je gebedsleven levendig en actief te houden. Dagelijkse gebeden van geloof, hoop en liefde die je verder helpen in je leven met Christus.

Herken je dit? Je zou wel vaker willen bidden maar steeds weer glipt de tijd door je vingers. Of je neemt wel de tijd maar het dagelijkse leven met al zijn prikkels kaapt je aandacht. Wat kan het dan zinvol zijn om een dagboekje te hebben met gebeden die je tijd met God structuur geven en woorden geven aan de gebeden van je hart.

In het Bijbels dagboek "Jezus hoort je" deelt Sarah Young 366 gebeden die je kunt bidden op momenten wanneer je:

* niet goed weet wat je moet bidden
* door een zware tijd gaat
* nog maar kort christen bent
* je inzicht in de bijbel wilt vernieuwen
* antwoord wilt geven op de beloften van God in Zijn Woord

Sarah Young deelt haar ervaringen graag met haar lezers, om ze te inspireren en tot het besef te brengen dat het Jezus diepe verlangen is dat Zijn schapen Zijn stem horen en herkennen. En net als in haar andere dagboeken staan er ook nu bij elke dag bijbelgedeelten genoemd waarop de gebeden zijn gebaseerd en die je zelf die dag zou kunnen nalezen. Je gebeden worden overigens niet verhoord omdat je dit boekje gebruikt. Ook niet omdat het belangrijk is hoe je ze formuleert. Je gebeden worden gehoord én verhoord, omdat de Here Jezus ernaar verlangt jouw stem te horen en Zelf van jou te horen wat er in jouw hart leeft. Wees ervan verzekerd: Hij hoort je, elke dag!

Sarah Young is de schrijfster van de internationale bestseller Dicht bij Jezus

Alle boeken van Sarah Young zijn bij Ichthusboekhandel.nl op voorraad in de webshop en in de winkels.

Jezus hoort je, 366 dagen bidden Young, Sarah
€ 17,95
voorraad onbekend
Het boek van geheimenissen

Het boek van geheimenissen door Jonathan Cahn is een dagboek wat je elke dag opnieuw verrast. Het leert je nieuwe dingen over de Bijbel en God vanuit een ander perspectief dan je wellicht gewend bent. Jonathan Cahn is de auteur van het boek The Harbinger.

Het Boek van Geheimenissen is een bijzonder dagboek. Rabbi Jonathan Cahn schreef het vanuit allerlei ontmoetingen die hij had. In dit dagboek ontmoet je in de woestijn een man, een leraar, die je meeneemt op reis langs bergtoppen in het Beloofde land, grotten en spelonken, de tenten van aartsvaders, met olielampen verlichte kamers vol oude boekrollen en mysterieuze vaten.

Iedere dag deelt deze leraar met jou een nieuw geheimenis uit de Schrift. Het Boek van Geheimenissen is een dagboek wat je nooit eerder las. De vertaalster van de Nederlandse editie zei er over: Ik vind de overdenkingen heel mooi en vaak met een net wat andere invalshoek dan ik gewend ben. Jonathan Cahn slaat als Messias belijdende Jood een hele mooie brug tussen het jodendom en christendom en daarmee het oude en nieuwe verbond.

Jonathan Cahn (1959) is een Amerikaans Messiaanse Rabbi, die als auteur vooral bekend is geworden door zijn debuutroman " The Harbinger". Hij groeide op in een joods gezin van vluchtelingen na de holocaust. Na een bijna-dood-ervaring als twintiger, werd hij christen.

Jonathan Cahns wereldschokkende boek The Harbinger werd meteen een New York Times-bestseller en bracht hem nationaal en internationaal bekendheid. Het werd gevolgd door zijn tweede boek, The Mystery of the Shemitah, dat ook een bestseller van de New York Times werd. Lang voor deze boeken stond hij bekend om het openen van de diepe mysteries van de Schrift en om leringen van profetische betekenis. Hij leidt Hope of the World-ministry, een internationale organisatie van onderwijs-, evangelisatie- en compassieprojecten voor de armen. Hij leidt ook het Jerusalem Center/Beth Israel, een aanbiddingscentrum dat bestaat uit Joden en heidenen, mensen van alle achtergronden, net buiten New York City, in Wayne, New Jersey. Hij is een veel gevraagd spreker en preekt overal ter wereld.

Het boek van geheimenissen Cahn, Jonathan
€ 24,95
voorraad onbekend
Een pleidooi voor geloof

Van Lee Strobel is er nu het boek : een pleidooi voor geloof. Op de hem bekende wijze ontrafelt hij als journalist de vragen die in deze kwestie spelen en geeft daar antwoorden op die als relevant beschouwd kunnen worden, zonder dat je het gelijk ééns moet zijn met hem

'Het geloof nu is een vaste grond van de dingen die men hoopt, en een bewijs van de zaken die men niet ziet' staat er in Hebreeën 11 vers 1. Als je gelooft, zijn het woorden die houvast bieden, een fundament geven. Maar wat moet je met die woorden als je niet gelooft? Geloven lijkt dan iets ongrijpbaars. Iets wat ergens in de atmosfeer zweeft en waar je bij kunt of niet. Gelovigen kunnen er ook zo vaag over praten,alsof ze zelf ook geen idee hebben wat het precies inhoudt. En dan zijn er nog de vragen die je bij het leven kunt stellen, of bij dat ingewikkelde boek, de Bijbel? Het leven biedt toch genoeg omstandigheden die je doen twijfelen aan het bestaan van een liefhebbende, persoonlijke God? En de Bijbel... is dat niet een samenraapsel van onwetenschappelijke overleveringen en onsamenhangende tegenstrijdigheden?

Hoezo een pleidooi voor geloof; er pleit meer voor ongeloof! Lee Strobel dacht ooit ook zo. In zijn boek Een pleidooi voor geloof zet hij de acht grootste bezwaren tegen het christendom op een rijtje. Bezwaren als: het bestaan van het lijden, het kwaad en de hel, het niet wetenschappelijk kunnen bewijzen van wonderen, de evolutietheorie, de arrogantie te beweren dat Jezus de enige weg tot God is. Hij gaat in gesprek met deskundigen en zet hun reacties op deze bezwaren op een rijtje. Lees en oordeel zelf.

Lee Strobel schreef ook de bestsellers Bewijs genoeg (over de historische bewijzen voor het leven van Jezus Christus) en Feiten genoeg (over de wetenschappelijke bewijzen voor het geloof in de schepping en de Schepper).

Een pleidooi voor geloof Strobel, Lee
€ 19,95
voorraad onbekend
Het normale christelijke leven

Het normale christelijke leven is het bekendste boek van de Chinese voorganger Watchman Nee.

Feitelijk is het een soort bijbelstudie over Romeinen 1-8. Aan de hand van deze hoofdstukken legt Watchman Nee uit hoe een mens door Jezus Christus verlost kan worden van zonde en schuld, en hoe God door middel van de Heilige Geest Zijn kinderen helpt Hem vruchtbaar te dienen. Vooral heel krachtig en bevrijdend is Nee's onderwijs over de oude en de nieuwe mens. Voor miljoenen mensen wereldwijd is het boek van grote betekenis geweest voor hun geloofsleven.

We zijn dankbaar dat we deze christelijke klassieker weer mogen toevoegen aan ons fonds, omdat het boek als sinds de jaren '70 al in onze winkels staat.

Het normale christelijke leven Nee, Watchman
€ 16,95
voorraad onbekend
Ethiek van het smokkelen

Het klassieke boek: De ethiek van het smokkelen is geschreven door Anne van der Bijl. Open Doors smokkelden jarenlang talloze Bijbels naar onder meer Oost-Europa, Rusland en China. Anne wordt daarom ook wel Gods Smokkelaar genoemd. Maar… mogen christenen eigenlijk wel smokkelen? Staat er niet in de Bijbel dat ze de overheid moeten gehoorzamen?

In de inleiding van De ethiek van het smokkelen maakt Anne meteen duidelijk waar hij staat: 'Ik schrijf niet voor mensen die zeggen: je mag niet smokkelen, punt, de wet breken is zonde. Voor die mensen heb ik geen boodschap. Ze kennen de kerkgeschiedenis niet, noch de zendingsgeschiedenis, noch het werk van Bijbelvertalers en Bijbelgenootschappen. En vooral: zij kennen de Bijbel niet.'

Nog steeds ondersteunt Open Doors christenen op manieren die vaak niet door lokale of nationale overheden worden goedgekeurd. Vijandschap tegenover God, Zijn gemeente én de Bijbel is van alle tijden. Ook wij kunnen ermee geconfronteerd worden, in ons eigen land of over de grens. Daarom is dit boek uit de jaren 70 ook nu relevant. Hoe radicaal durf jij te zijn in je keuze voor God?

Deze heruitgave van De ethiek van het smokkelen is de eerste van een serie van 7 heruitgaven van boeken van Anne van der Bijl die verwacht worden. De andere titels zijn: De strijd om Afrika, En God bedacht Zich, Als je leven je lief is!, Tijd voor helden, Bouwen in een verscheurde wereld en De roeping.

Ethiek van het smokkelen Bijl, Anne van der
€ 16,50
voorraad onbekend
Beknopt commentaar NT deel 3

Dit derde deel van de reeks Beknopt commentaar Nieuwe Testament van Willem Ouweneel handelt over de geschriften van Lukas (zijn evangelie, en zijn boek over de Handelingen van de apostelen).

Dit commentaar is gebaseerd op de Telosvertaling, maar uiteraard is dit boek evengoed te gebruiken naast andere Bijbelvertalingen.

In zijn Beknopt Commentaar volgt de auteur een helder patroon: eerst wordt, zo nodig, een schematische indeling van het Bijbelboek gegeven, vervolgens wordt de uitleg gegeven in een eenvoudige, sterk puntsgewijze vorm. Deze aanpak biedt de lezer ook de prettige optie om het commentaar achter elkaar te lezen, als een uitgebreide parafrase van het betreffende Bijbelboek.

Beknopt commentaar NT deel 3 Ouweneel, Dr. Willem
€ 29,95
voorraad onbekend
Hoop, Geloven dat God goed is, ook als

Het boek Hoop, geloven dat God goed is als het leven pijn doet is geschreven door Craig Groeschel.

Hoe kun je geloven in een goede God als het leven pijn doet? Juist als het leven pijn doet, wil je Gods nabijheid ervaren, wil je zeker weten dat Hij er is en wil je erop kunnen vertrouwen dat Hij je gebeden beantwoordt.

In zijn nieuwe boek Hoop schuwt Craig Groeschel het opnieuw niet om ook zijn eigen kwetsbaarheid en pijn te tonen. Hij en zijn vrouw Amy hebben grote zorgen (gehad) over de gezondheid van hun dochter.

Hij kent de vragen die we stellen in onze diepste pijn: Waar is God? Geeft Hij wel om mij? Waar was Hij toen ik werd verkracht? Waarom heeft mijn kind deze handicap? Waarom is de kanker terug? Waarom heb ik nooit een levenspartner kunnen vinden? Als er één vraag uit de Bijbel is die wij allemaal herkennen op de bodem van het leven, is het de vraag van die vader uit het Nieuwe Testament: 'Ik geloof, Heer, maar kom in vredesnaam mijn ongeloof te hulp!?'

Te midden van de pijn volstaan goedkope, theologisch in elkaar geflanste antwoorden niet. Dan heb je houvast nodig. Woorden van echt medeleven, echte hoop en echt perspectief. Zodat je te midden van de overweldigende realiteit van het leven zeker weet dat er nóg een realiteit is: God is werkelijk goed, en Hij is bij mij en voor mij!

Ruben Flach, van Stichting Opwekking, schreef een voorwoord.

Craig Groeschel zelf schreef ook het boek De christenatheïst.

Hoop, Geloven dat God goed is, ook als Groeschel, Graig
€ 17,50
voorraad onbekend
Jezus geneest vandaag

Het boek: Jezus geneest vandaag is een indringende studie over genezing door gebed van Wim Kok en Raymond Hausoul en wil zicht geven op hoe God geneest vanuit studie van de Bijbel en de (soms) ingewikkelde praktijk.

Als Jezus zieken genas, waarom geneest Hij mij dan niet? Heeft God een doel met mijn ziekte? Houdt God wel van me, als Hij anderen wel, maar mijn kinderen niet geneest? Wie gelooft dat God liefdevol en almachtig is, botst bij het onderwerp genezing dikwijls op een muur van niet zulke gemakkelijke vragen.

Op de vele vragen die er zijn, krijg je in christelijke kringen verschillende antwoorden. Wat moet je nu geloven? De één zegt dat je een arts moet bezoeken, de ander ziet dat als een slag in Gods gezicht. Genezingstheorieën in het ene boek spreken die in een ander boek tegen. Verwarrend!

Velen zeggen het gewoon niet te weten. Dat klinkt nederig, maar lost niets op. Je blijft immers wel zitten met je vragen. De Bijbelse boodschap over ziekte en genezing blijft dan een mysterie. Omdat daarmee niemand geholpen is, gaan de auteurs in dit boek wat meer de diepte in.

Allereerst zetten ze vier bekende christelijke visies op genezing naast elkaar en vergelijken en waarderen die in hun samenhang. Gegarandeerd zit de jou bekende visie daartussen.

In het tweede deel gaan ze in op vragen rondom wetenschap en genezing, genezing en geloof, geloof en Gods soevereiniteit en Gods soevereiniteit en Gods koninkrijk.

In het laatste deel roepen we op tot meer aandacht voor het lijden en de strijd in de omgang met genezing.

Een theologie van genezing is immers niet af als er ook geen theologie van het lijden én een theologie van het strijden mee gemoeid is.

Wil jij een visie vormen op God en genezing? Dan is dit boek een goudmijn!

Jezus geneest vandaag Hausoel, Raymond en Wim Kok
€ 24,95
voorraad onbekend
Vastberaden, in beweging-vervolgde kerk

Het boek "Vastberaden, in beweging voor de vervolgde kerk" is geschreven door Simon Visser, verbonden met Open Doors, een wereldwijde beweging om de vervolgde christelijke Kerk te steunen.

'Nu wij door zo'n menigte geloofsgetuigen omringd zijn, moeten ook wij de last van de zonde, waarin we steeds weer verstrikt raken, van ons afwerpen en vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt. Laten we daarbij de blik gericht houden op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof.' Hebreeën 12:1-2a

Als christenen maken we deel uit van de 'kerk van alle eeuwen en plaatsen'. Een kerk die vanaf het allereerste begin een vervolgde kerk is. Daarover lees je in de verhalen in Handelingen en in diverse brieven in het Nieuwe Testament. Je ziet het ook terug in de (kerk)geschiedenis van ons eigen land. En je kent het misschien uit onze eigen 21e eeuw door verhalen die je hoort van vervolgde christenen ver weg en soms zelfs dichtbij.Geloven kost je wat. In elk geval de prijs van vastberadenheid. Wat kost jouw geloof jou? Welke prijs ben jij bereid te betalen voor je geloof? Simon Visser ontmoette christenen wereldwijd die vaak alleen maar in het geheim kunnen geloven. Ze hebben hun leven, hun vrijheid, hun gezondheid, hun veiligheid, hun comfort allemaal opgegeven. Hun getuigenis spreekt één duidelijke taal: Jezus Christus is het waard om voor te leven én voor te sterven.

Laat je inspireren door dit boek om vastberaden en doelbewust in beweging te komen voor God, en voor Zijn (vaak vervolgde) kerk.

De boeken van Open Doors zijn te koop bij Ichthusboekhandel.nl

Vastberaden, in beweging-vervolgde kerk Visser, Simon
€ 16,50
voorraad onbekend
Stefan en Liese Gouden Speld serie dl. 5
Stefan en Liese Gouden Speld serie dl. 5 Jonker, Martine
€ 14,95
voorraad onbekend