Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Uitgeverij KokBoekencentrum (VBK) najaar 2022

In het najaar van 2022 worden van de Uitgeverij Kok en Boekencentrum weer veel nieuwe titels verwacht. Onderstaand treft u deze aan. U kunt ze nu al reserveren bij Ichthusboekhandel.nl de plek voor nieuwe christelijke boeken.

Bij heldere maan

Bij Heldere maan is de nieuwe roman van Elizabeth Musser. Het boek laat kostbare inzichten zien, verpakt in een aangrijpend verhaal over haar moeder.

INKIJKEXEMPLAAR Bij volle Maan, Elizabeth Musser

Als haar grootmoeder overlijdt, erft Allie Massey tegen alle verwachtingen in niet haar paardenranch. In haar zoektocht naar antwoorden ontdekt ze het bijzondere levensverhaal van haar oma; een geschiedenis die voert van de Grote Depressie tot de Tweede Wereldoorlog; een verhaal over onderzeeërs, moedige kustwachten, en een nacht op het strand die het leven van haar grootmoeder voor altijd heeft bepaald. En misschien ook wel een verhaal dat Allie toont hoe ze haar droom van een paardentherapiecentrum alsnog kan waarmaken.

De personages in dit aangrijpende verhaal bleven me nog lang na het einde bij. Een van de beste romans die ik dit jaar heb gelezen.
– Lynn Austin

Het fascinerende lijntje over paarden in de plot en de boeiende personages maken dit tot een roman die je niet wilt missen.
– Deborah Raney

Elizabeths vertelskills in Bij heldere maan zijn verbluffend.
– Susan Meissner

Elizabeth Musser schrijft vanuit haar tuinhuisje in Lyon 'entertainment met een ziel', zoals ze het zelf noemt. Ze heeft al twaalf romans op haar naam staan. Bij heldere maan is gebaseerd op het levensverhaal van haar moeder.

Bij heldere maan Musser, Elizabeth
€ 23,99
voorraad onbekend
Boven de robijnen

Boven de robijnen, van Nederlands auteur Marianne Witvliet, vormt een onconventioneel liefdesverhaal met de natuur als troostvol decor. Marianne Witvliet weet verhalen van nog niet zo lang geleden op een bijzondere wijze actueel te maken.

Schiermonnikoog, 1949. Jonge vrouwen worden opgeroepen om brieven te schrijven aan 'onze jongens' in Nederlands-Indië om hun eenzaamheid te verminderen. In Boven de robijnen van Marianne Witvliet schrijft Noa Terheyde in 1949 met tegenzin een brief naar een onbekende soldaat in Nederlands-Indië. Dat vindt vooral Noa's moeder een goed idee. Maar onze jongen Daniël Blankenberg blijkt veel interessanter dan Noa had vermoed.

INKIJKEXEMPLAAR Boven de robijnen door Marianne Witvliet

De onverwachte liefde tussen hen is vanaf het begin voelbaar, maar als Daniël terugkeert naar Nederland, blijken hun tegenovergestelde toekomstplannen een relatie onmogelijk te maken.

Hoewel hun wegen zich scheiden, blijft hun korte tijd samen niet zonder gevolgen. Jaren later probeert Noa Daniël te traceren in Indonesië en maakt ze een onverwachte keuze.

Marianne Witvliet (1951) debuteerde in 2003 met de bestseller Gebroken wit. Daarna volgden onder meer Kind van het water (2008) en Als je verdwaalt (2019). Marianne woont in Nunspeet.

Interview met Marianne Witvliet over Boven de robijnen.

Boven de robijnen Witvliet, Marianne
€ 23,99
voorraad onbekend
Het beloofde land
Het beloofde land Musser, Elizabeth
€ 17,50
voorraad onbekend
Kleuren van hoop

Sharon Garlough Brown, gaat verder met Kleuren van hoop. Een roman die de ziel voedt en ons helpt elke dag opnieuw te kiezen voor God en perspectief geeft op hoop.

De vier vrouwen uit het eerste deel: Reisgenoten zetten de volgende stap in hun geloofsreis, maar ieder van hen ondervindt hindernissen. Dingen gaan niet zoals gepland, een onverwachte zwangerschap zet
een streep door toekomstdromen en veranderingen gaan trager dan gehoopt. Soms voelt het leven als twee stappen vooruit, en dan weer één achteruit.

* Zeer geschikt voor leesclubs en bijbelstudiegroepen. Leeswijzer met vragen en opdrachten voor bijbelstudiegroepen en leesclubs beschikbaar.

Sharon Garlough Brown is predikant en retraiteleider. Haar unieke roman Reisgenoten is inmiddels een klassieker aan het worden. Kleuren van hoop is het tweede deel in een vierdelige serie.

Kleuren van hoop Garlough Brown, Sharon
€ 22,99
voorraad onbekend
Sterrenregen

In de roman: Sterrenregen van Jennifer Wrigth blijft Kathryn Baile alleen bij haar vader en stiefmoeder achter als haar zus Melissa trouwt en verhuist. Het is 1935, de Dust Bowl is op zijn hoogtepunt en het leven in Oklahoma is zwaar. Kathryn mist haar zus verschrikkelijk, zeker als haar vader besluit dat het gezin huis en haard moet verlaten in de zoektocht naar een beter bestaan.

Inkijkexemplaar Sterrenregen door Jennifer Wright

Ondertussen is het kersverse huwelijk van Melissa niet wat ze ervan verwachtte. Hoe welvarend haar echtgenoot ook is, zijn handjes zitten los en Melissa doet er alles aan om in de hogere kringen haar blauwe plekken te verbergen, terwijl door de droogte haar buren omkomen van de honger.

De twee zussen vechten tegen de hardheid van het bestaan en blijven dankzij hun geloof hopen dat ze elkaar zullen terugvinden.

Sterrenregen Wright, Jennifer
€ 22,99
voorraad onbekend
Rozen in de nacht

In de "dual-time" roman: Rozen in de nacht van Melanie Dobson zijn twee verhaallijnen naadloos verweven.

Aan de ene kant: Grace Tonquin, een Amerikaanse die er tijdens WOII in Frankrijk alles aan doet om Joodse kinderen te redden van de nazi's. Na een levensgevaarlijke tocht door de Pyreneeën neemt ze twee kinderen mee naar huis: Élias en Marguerite. Grace en haar man houden zielsveel van de kinderen, maar Graces oorlogstrauma breekt het gezin op.

Aan de andere kant, meer dan vijftig jaar later: Addie Hoult is wanhopig op zoek naar een stamceldonor voor haar goede vriend Charlie. Omdat de donor een familielid moet zijn, verdiept Addie zich in de familiegeschiedenis waar Charlie altijd gesloten over is geweest. Zo ontdekt ze het verhaal van de dappere Grace Tonquin en twee meegesmokkelde kinderen....

Rozen in de nacht Dobson, Melanie
€ 22,99
voorraad onbekend
Sidney Chambers en de gevaren van de nac

In het tweede deel van de serie door James Runcie: Sidney Chambers en de gevaren van de nacht zet pastor en parttime detective Sidney Chambers zijn speurwerk voort. Samen met zijn kameraad en inspecteur Geordie Keating zet hij zijn tanden in een onverwachte en fatale val van de kapel van King's College, Cambridge, fotografie met een luchtje en vergiftiging tijdens een cricketwedstrijd.

Ook reist hij naar Berlijn, waar de Muur verrijst en hij verstrikt raakt in een web van internationale spionage. Een uitstekende afleiding voor de liefdesperikelen die hem kwellen, zoals gewoonlijk. Moet hij kiezen voor de voorname Amanda, of toch voor de Duitse weduwe Hildegard?

Sidney Chambers en de gevaren van de nac Runcie, James
€ 22,99
voorraad onbekend
De zussen van Sea View

Julie Klassen komt een nieuwe serie onder de naam: De kust van Devonshire. Het eerste deel is: De zussen van Sea view

Na de dood van hun vader besluiten drie zussen hun huis aan de kust open te stellen als pension voor ouderen die zorg nodig hebben. Op die manier kunnen ze in het onderhoud van hun doodzieke moeder voorzien. Maar in plaats van vakantiegangers op leeftijd vinden aantrekkelijke jongeheren hun weg naar het pension en is er van rust aan zee geen sprake meer.

De zussen worden heen en weer geslingerd tussen allerlei gevoelens van verlangen, plicht, weerzin, ambitie, onzekerheid en… liefde.

Julie Klassens kostuumdrama's zitten vol methistorische details en intrigerende plots. Met de serie De kust van Devonshire komt ze tegemoet aan de veelgestelde vraag van haar fans om na het succesvolle Ivy Hill met een nieuwe serie te komen.

De zussen van Sea View Klassen, Julie
€ 24,99
voorraad onbekend
Bidden tussen het onkruid

In de roman: Bidden tussen het onkruid van Tara Johnson is Cassie Kendrick op de vlucht voor haar vader, die haar wil uithuwelijken aan een man die ze veracht. Ze verkleedt zich als man, noemt zich voortaan Thomas Turner en meldt zich aan bij het leger.

Op het strijdtoneel van de Amerikaanse Burgeroorlog is het geheimhouden van haar identiteit een kleinigheid vergeleken met de gruwelen waarvan ze getuige is.

Gabriel Avery is een jonge fotograaf die samen met zijn doorgewinterde collega het leven aan de frontlinie vastlegt. Onderweg sluit hij vriendschap met veel van de soldaten die hij tegenkomt, ook met Thomas Turner. Al snel vermoedt Gabriel dat deze moedige man iets te verbergen heeft...

Bidden tussen het onkruid Johnson, Tara
€ 22,99
voorraad onbekend
Genade in Parijs

Genade in Parijs is een boek van Karen Kingsbury in de Baxter family serie. Het is een verhaal van een onverwachte genezing in de stad van de liefde.

Ashley Baxter Blake en haar man Landon zijn 18 jaar getrouwd en dat vieren ze met een tripje naar Parijs. Maar voor Ashley is niet alles rozengeur en maneschijn. In Parijs maakte ze ooit de grootste
fout van haar leven. Ze heeft het zichzelf nooit kunnen vergeven en bewaart nog steeds geheimen die niet aan het licht mogen komen.

Een ontmoeting met een vroegere collega brengt een stortvloed aan herinneringen teweeg. Zal dit Ashley helpen om haar verleden eindelijk achter zich te laten?

* Bevat een extra katern met een interview met de auteur, een portret van de familie Baxter, leesclubvragen en meer!

Genade in Parijs Kingsbury, Karen
€ 22,99
voorraad onbekend
Strandjuweel deel 8

Strandjuweel is deel 8 in de Hope Harbor serie van Irene Hannon. Een klein plaatsje aan de kust met heel veel verschillende mensen.

Christi Reece is wanhopig. Lang liep haar leven op rolletjes, maar nu zit ze diep in de problemen. Daarom gaat ze naar het kustplaatsje Hope Harbor en vraagt Jack om hulp. De man die ze in een ver verleden bedrogen heeft. En dat is hij nog niet vergeten.

Jack zit helemaal niet op haar te wachten, ook niet als Christi vlakbij een mysterieus strandhuisje betrekt. Maar hij moet zijn mening bijstellen, zeker als blijkt dat hij háár hulp nodig heeft.

* Met plattegrond van Hope Harbor.

Ook dit boek leest heerlijk weg, heeft een positief christelijke boodschap en gaat indringende vragen niet uit de weg.
– Nederlands Dagblad over Sterrenbaai

Strandjuweel deel 8 Hannon, Irene
€ 22,99
voorraad onbekend
Op het juiste moment deel 2

Op het juiste moment is een christelijke roman van Melissa Taggs en het tweede deel in de serie Familie Walker.

Het hart van Amelia Bently ligt aan gruzelementen, maar haar nieuwe baan als redacteur bij de plaatselijke krant van Maple Valley geeft haar iets om voor te gaan, zeker als deze dreigt te worden opgeheven. Misschien dat een artikel over een onopgelost mysterie de krant kan redden…

Als de jonge weduwnaar Logan Walker hoort dat hij het krantje heeft geërfd, is hij van plan het snel te verkopen en zich er verder niet mee te bemoeien. Maar dan raakt hij betrokken bij de zoektocht van Amelia. En hoe gewond hun harten ook mogen zijn, tegen overslaande vonken doe je niets…

Melissa Tagg is een USA Today bestseller auteur. Ze won een Christy and Carol Award. Ze is auteur van hoopvolle hedendaagse romances in kleine steden. Ze is ook een voormalig verslaggeefster, nu non-profit marketingstrateeg en een echt meisje uit Iowa.

Op het juiste moment deel 2 Tagg, Melissa
€ 22,99
voorraad onbekend
Laat liefde niet wachten

Laat de liefde niet wachten is de eerste Feelgood met een hart kerstnovellebundel! Drie heerlijke novelles van bekende auteurs: Deborah Raney, Courtney Walsh en Melissa Tagg. Verhalen over oude liefdes en nieuwe liefdes, en dat alles in die bijzondere tijd rond Kerst.

Een bundel om cadeau te geven of gewoon zelf te houden, omdat er niets fijners is dan wegdromen bij een romantisch verhaal als het buiten koud is. En ook als de feestdagen achter de rug zijn, zijn deze verhalen nog steeds heerlijk om te lezen.

Laat liefde niet wachten Diverse auteurs
€ 20,-
voorraad onbekend
Israël, een wereld apart

Israël, een wereld apart van Piet van Midden biedt een interessante inkijk in de geschiedenis van de staat Israël. Een geschiedenis van 300 jaar op leven en dood. ]

De oppervlakte van de staat Israël is de helft van die van Nederland. Toch is dit land al sinds zijn stichting 75 jaar geleden het gesprek van de dag. Aan de ene kant is er een blijvende spanning tussen Israël en de Palestijns-Arabische wereld, tegelijkertijd zoeken gezworen vijanden uit het verleden weer contact met Israël. Wat maakt Israël zo bijzonder? Op die vraagt probeert dit boek het begin van een antwoord te geven.

De auteur beschrijft de geschiedenis van Israël vanaf de eerste eeuwen, met nadruk op de laatste 75 jaar. Een geschiedenis vol conflicten en verrassende overwinningen.

Piet van Midden (Bergambacht) is Israëlkenner, was eigenaar van reisbureau Drietour, auteur van Israël en de Palestijnse gebieden (reisgids) en Van Jeruzalem tot Jaffa. Hij is theoloog en docent Hebreeuws aan de universiteit van Tilburg.

Israël, een wereld apart Midden, Piet van
€ 22,50
voorraad onbekend
Tattoos op mijn hart

In het boek Tattoos op mijn hart vertelt Jezuïet Gregory Boyle over zijn ervaringen met het werken met rivaliserende bendes in Los Angeles. Het zijn verhalen van vriendschap en vergeving, maar ook van rouw en verdriet.

Boyles geloof inspireert hem om verder te kijken dan de tattoos en het stoere uiterlijk. Van de zwaar getatoeëerde Cesar kun je leren hoe diep Gods liefde gaat. De jonge Pipi laat zien hoe belangrijk het is dat je gezien en erkend wordt en Lulu leert dat geduld belangrijk is om je doelen te bereiken.

Tattoos op mijn hart Boyle, Gregory
€ 24,99
voorraad onbekend
Kracht ten goede

Sander Griffioen neemt ons in het boek: Kracht ten goede, een filosofie van de tijd, mee op een intrigerende reis door de tijd. Hij schrijft dat we niet bang hoeven te zijn voor de tijd en laat zien dat tijd een kracht ten goede is.

De auteur biedt een waaier aan vragen en gedachten: kunnen we ontkomen aan de tirannie van de klok? Welke rol speelt God in de tijd en hoe verhouden kwaad en goed zich tot de tijd?

Griffioen heeft aandacht voor het kleine, zoals bloeiende appelbomen en zingende kinderen, maar ook voor de betekenis van tijd in het licht van het onmetelijke universum. De tekst is subtiel en gelaagd. Goede filosofie gaat immers langzaam!

* Voor lezers met een voorliefde voor ideeëngeschiedenis, literatuur en filosofie

Er zijn boeken waarvan je zegt: 'Ik word erin getrokken.' Dat heb ik bij Karel ende Elegast, bij Fred Dretske's Seeing and Knowing, bij Jack van Marilynne Robinson. Zo vergaat het me ook met dit boek. Ik word erin getrokken omdat ik begrijp dat het hier om urgente en waardevolle zaken gaat, die ook mij aangaan en waarbij ook ik betrokken ben of zou moeten zijn.
– René van Woudenberg, filosoof en hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Sander Griffioen (Loenen aan de Vecht) is emeritus hoogleraar filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en aan de universiteit van Leiden.

Kracht ten goede Griffioen, Sander
€ 27,99
voorraad onbekend
Soren Kierkegaard

Soren Kierkegaard Levenswijsheden, samengesteld door Geert Jan Blanken, verschijnt in een nieuwe serie inspirerende geschenkboeken.

Het kloeke formaat, de fraaie gebonden uitvoering en de thematisch gerangschikte quotes maken dit geschenkboek onweerstaanbaar. Het boek begint met een biografische schets die de auteur plaatst in zijn tijd, en wordt afgesloten met een essay over de levensfilosofie van Kierkegaard.

Deze serie geschenkboeken voorziet in een behoefte naar toegankelijke levenswijsheid.

Soren Kierkegaard Blanken, Geert Jan
€ 24,99
voorraad onbekend
Hannah Arendt

Hannah Arendt Levenswijsheden, samengesteld door Joop Berding, verschijnt in een nieuwe serie inspirerende geschenkboeken.

Het kloeke formaat, de fraaie gebonden uitvoering en de thematisch gerangschikte quotes maken dit geschenkboek onweerstaanbaar. Het boek begint met een biografische schets die de auteur plaatst in haar tijd, en wordt afgesloten met een essay over de levensfilosofie van Hannah Arendt.

Deze serie geschenkboeken voorziet in een behoefte naar toegankelijke levenswijsheid.

Hannah Arendt Joop Berding
€ 20,-
voorraad onbekend
Omdat God ernaar verlangt mens te zijn

Omdat God ernaar verlangt mens te zijn van theoloog en priester Tomas Halík is een prachtig geschenkboek met overwegingen voor Kerst in combinaties met reproducties van oude meesterwerken.

De mens streeft naar vrijheid en macht en wil in het middelpunt van de belangstelling staan. In dit geschenkboek laat Tomas Halík zien hoe God door zijn verlangen mens te worden, juist zwakte en kwetsbaarheid verheft tot ware kracht. Het kerstmysterie van de incarnatie wordt ook tastbaar in de schilderijen van oude meesters, die aanzetten tot meditatie. 'Laten we God niet zoeken in de stormen van rampen, in de overstromingen van ongeluk waardoor onze zekerheden beginnen te wankelen. Laten we liever naar zijn stem luisteren in de zachte adem van menselijk mededogen, in de uitingen van solidariteit. In het heilige en onvoorwaardelijke van de liefde, daar ontdekken we God,' aldus Halík.

'In dit boek wordt Kerst tastbaar dankzij de vervlechting van hoopvolle gedachten van Halík en schilderijen van oude meesters.'

Met een voorwoord van Jonge Theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen

Tomas Halík (1948) is priester en hoogleraar Filosofie en Sociologie te Praag. Hij was de vertrouweling en raadsman van president Havel, de Tsjechische aartsbisschop Tomasek en Johannes Paulus II. Eerder verschenen Geduld met God, Raak de wonden aan, Theater voor engelen en zijn autobiografie In het geheim geloven.

Omdat God ernaar verlangt mens te zijn Halik, Tomas
€ 14,99
voorraad onbekend
Hoe kun je Gods stem verstaan?

Het boek: Hoe kun je Gods stem verstaan? van Pete Greig is een boeiende studie over het horen van Gods stem. Voor veel mensen is dit een van de belangrijkste én moeilijkste vragen uit het christelijk geloof.

We hebben er behoefte aan Gods stem te horen in tijden van verdriet en van maatschappelijke onrust, en bij belangrijke beslissingen. Tegelijkertijd is bijna niets zo vatbaar voor misverstanden en zelfs misbruik. Na zijn vorige boek Hoe moet je bidden? gaat Pete nu in op deze essentiële vraag.

Leidraad in het boek is het gesprek tussen Jezus en de Emmaüsgangers. Aan de hand van dit verhaal gaat hij in op Gods stem die van buiten komt en die vanbinnen klinkt. Door het boek heen zijn intermezzo's opgenomen waarin een persoon uit de traditie wordt opgevoerd. Wat zei hij of zij over dit onderwerp?

Pete Greig is de grondlegger van de wereldwijde gebedsbeweging 24-7 Prayer en voorganger van de gemeente Emmaus Rd in Groot-Brittannië. Hij schreef verschillende boeken, waaronder Hoe moet je bidden?

Hoe kun je Gods stem verstaan? Greig, Pete
€ 19,99
voorraad onbekend
Tijd met God

Tijd met God van Eline Hoogenboom is een prachtig invulboek dat inspiratie geeft om meer tijd met God door te brengen.

Veel vrouwen worstelen met het invullen van hun tijd met God. De drukte van alledag zorgt er al snel voor dat het erbij inschiet. Hoe kun je die Godstijd vormgeven? Dat kan in stilte zijn, maar er zijn nog meer manieren om God te ervaren. In dit boek inspireert Eline je vanuit tien geloofsthema's, bijvoorbeeld: luisteren naar God, de Bijbel lezen en in Gods aanwezigheid zijn. Ook geeft ze praktische tips voor de invulling van je tijd met God, zoals: leg een dagboekje bij het koffieapparaat, hang een Bijbeltekst die je wilt onthouden naast de spiegel, maak een gebedswandeling of begin een gebedsgroepje.

Met de hulp van honderd vragen en extra notitieruimte geeft dit boek je ook ruimte om op te schrijven wat je tijdens je tijd met God ervaren hebt.

Tijd met God Hoogenboom, Eline
€ 21,99
voorraad onbekend
Verbonden voor het leven

Het boek: Verbonden voor het leven van Ad de Bruijne is een nieuw standaardwerk over de vragen rond homoseksualiteit en seksuele diversiteit. Ad de Bruijne bouwt deze visie niet primair op de bekende Bijbelteksten en de scheppingsorde.

Hij begint verrassend genoeg bij de toekomst. Hierdoor ziet hij ruimte voor een andere visie. In deze studie bepleit Ad de Bruijne een keuze uit verschillende soorten partnerschapsrelaties als passend bij de homoseksuele identiteit.

Ook bespreekt hij de morele verantwoordelijkheid van christenen rond deze thematiek in de samenleving.

Verbonden voor het leven Bruijne, Ad de
€ 34,99
voorraad onbekend
Zie, ik maak alle dingen nieuw

Zie, ik maak alle dingen nieuw van Bart van Nes is een inzichtelijke Bijbelstudie over Openbaring.

Bart van Nes laat zien dat Openbaring niet een Bijbelboek is om bang van te worden, maar dat het juist een hoopvol boek is. Het toont ons op adembenemende wijze de grootheid van God. In dit boek neemt de auteur je mee op reis langs de mooiste inzichten over dit Bijbelboek en helpt hij je Openbaring te begrijpen. Daarbij heeft hij aandacht voor de literaire stijl van het boek, de context van de eerste eeuw en de relatie met het Oude Testament.

Openbaring onthult de werkelijkheid die ons te wachten staat en daagt ons uit om trouw te blijven aan Jezus.

Zie, ik maak alle dingen nieuw Nes, Bart van
€ 19,99
voorraad onbekend
Monniksvragen

Het boek Monniksvragen van Thomas Quartier is een boeiende reflectie op het leven als monnik en wat wij daarvan kunnen leren. In onze bewogen tijd stellen mensen meer vragen dan ooit bij ervaringen van onrecht en lijden.

Thomas Quartier, benedictijnermonnik en Theoloog des Vaderlands, toont een weg om vragen te stellen - ultieme en radicale vragen - monniksvragen. De monastieke levensvorm staat symbool voor de stap terug uit de samenleving om van daaruit een betere wereld ter sprake te brengen.

Want een monnik leeft primair vanuit dé ultieme en meest radicale vraag die je maar kunt bedenken: de vraag naar God. Hij heeft geen enkele pretentie om antwoorden te kunnen geven, volgt geen doel en geen strategie, maar deelt wat in zijn zoektocht naar boven komt drijven, in dialoog met iedereen die het maar wil horen.

Monniksvragen Quartier, Thomas
€ 16,99
voorraad onbekend
Overal is God

Het boek Overal is God van Andrew Wilson is een verfrissende reflectie die je uitdaagt om God te ontdekken in alledaagse dingen. In het Oude Testament laat God zien hoe wonderen uit de schepping, zoals een rots of een adelaar, wijzen op zijn reddingswerk. En Jezus gebruikte een lelie, een mus en een schaap om het koninkrijk van God zichtbaar te maken.

In Overal is God beschrijft de auteur van 30 scheppingswerken op verrassende wijze hoe ze iets van God laten zien. Hierdoor gaat de Bijbel opnieuw voor je open en zul je meer ontzag krijgen voor God en zijn schepping. Geschikt voor Bijbelstudie en voor de preekvoorbereiding.

Origineel, diepzinnig, ontroerend.
– Dr. William den Boer

Verfrissend en inspirerend!
– Jan-Maarten Goedhart

Andrew Wilson is onderwijzend predikant aan de King's Church in Londen en is afgestudeerd in Theologie aan Cambridge, London School of Theology, en King's College London. Wilson heeft verscheidene boeken geschreven, waaronder Echoes of Exodus en Spirit and Sacrament.

Overal is God Wilson, Andrew
€ 22,50
voorraad onbekend
Storm over de wereld

Storm over de wereld van Eric Peels is een boeiende Bijbelstudie en Bijbelcommentaar over de profetieën van Jeremia uit het gelijknamige Bijbelboek.

Inkijkexemplaar Storm over de Wereld door prof. dr. Eric Peels.

Vlak voor de ondergang van Jeruzalem (6e eeuw v.Chr.) treedt de profeet Jeremia op. Niet alleen Israël, maar ook de volken rondom Israël komen in zijn profetische vizier. In Jeremia, het grootste boek van het Oude Testament, is een aparte bundel profetieën gewijd aan deze volken. In vlammende taal zegt de profeet het ene na het andere volk Gods oordeel aan, dat als een storm over de wereld gaat.

In een grondige taalkundige, literaire en historische analyse worden de teksten tot in detail beluisterd. De theologische doorlichting van de geopolitiek van die dagen blijkt voor vandaag verrassend actueel te zijn.

Storm over de wereld Peels, Erik
€ 52,50
voorraad onbekend
Een schitterend meesterwerk

Een schitterend meesterwerk van Cees Baan is een inspirerend dagboek dat laat zien hoe het christendom kijkt naar de natuur. Het boek bevat 365 keer inspiratie en geeft voor elke dag een moment om stil te staan bij de schepping.

Journalist Cees Baan heeft de mooiste quotes uit de rijke christelijke traditie verzameld. Deze reis langs grote en kleine denkers uit de christelijke traditie spoort ons aan om aan een mooiere wereld te werken.

Dit fraai gebonden boek geeft voor elke dag nieuwe en eeuwenoude inspiratie.

Een schitterend meesterwerk Baan, Cees
€ 17,99
voorraad onbekend
Bezielende wijsheid

Bezielende wijsheid van Bert Jan Lietaert Peerbolte, Simon Polinder, Jan Prij en Jan Dirk van der Borg is een inspirerend boek voor de christendemocratie.

Om te ontkomen aan de waan van de dag is het nodig om geïnspireerd te worden. Dit boek helpt daarbij. Het is als voedsel voor de ziel. Het wil inspireren, bemoedigen vanuit de christelijke traditie, de Bijbel en andere wijsheidsliteratuur. Een boek waar je al naargelang de situatie of context je geestelijke dorst kunt lessen, je ziel kunt laven om geïnspireerd, bemoedigd of gecorrigeerd te worden.

Bezielende wijsheid biedt in ruim veertig thema's nieuwe en eeuwenoude wijsheid aan.

Bezielende wijsheid Polinder, Simon; Prij, Jan
€ 16,99
voorraad onbekend
Betrokken in Gods missie

Betrokken in Gods missie van Petra de Jong-Heins, Bert Roor, Jan van 't Spijker en Willem van 't Spijker is een basisboek voor missiologie voor studenten aan theologische opleidingen en werkers in de kerk. Het wil hen helpen om doordacht en positief betrokken te zijn bij Gods wereldwijde werk.

Binnen de wereldwijde kerk en haar missionaire werk is veel in beweging. Traditionele benaderingen staan ter discussie, nieuwe visies dienen zich aan. Al deze veranderingen vragen om fundamentele doordenking. Daarin wil dit basisboek een handreiking doen.

Het eerste deel bevat een verkenning van Bijbels-theologische grondlijnen, de geschiedenis van de zending en uitdagingen in de huidige culturele context. Deze lijnen worden in het tweede deel doorgetrokken naar actuele missionaire praktijken in en vanuit Nederland.

De auteurs zijn missiologen en ervaren missionaire trainers en begeleiders vanuit verschillende protestantse kerken.

Betrokken in Gods missie Spijker, Jan van 't; E.a.
€ 24,99
voorraad onbekend
Encyclopedie Nadere Reformatie - deel IV

Encyclopedie Nadere Reformatie is het vierde en laatste deel van de Encyclopedie waarin de Nadere Reformatie in kaart is gebracht. Jarenlang heeft een groep kerkhistorici hieraan gewerkt.

De eerste twee delen bevatten honderden minibiografieën van alle mannen en vrouwen die een rol hebben gespeeld in een van de boeiendste stromingen van de Nederlandse kerkgeschiedenis.

In de delen 3 en 4 worden ruim 250 thema's besproken, variërend van Aanbod van genade tot Kunst, van Lekendogmatiek tot Zuid-Holland.

Encyclopedie Nadere Reformatie - deel IV Hof, W J. op 't
€ 64,50
voorraad onbekend
Hoofdsom der historie en andere teksten

Hoofdsom der historie en andere teksten uit de oorlogsjaren van Dr. K.H. Miskotte vullen het vijftiende deel van diens Verzameld Werk. Dit deel bevat een keuze uit het materiaal waarop Miskotte in de jaren 1939-1945 zijn cursussen over Bijbelse theologie baseerde.

Een deel daarvan werd gepubliceerd, zoals Hoofdsom der historie, dat gaat over de Openbaring van Johannes (1946). Daarnaast bevat dit boek niet eerder gepubliceerde teksten over Marcus, de Psalmen en Elia, en de belangrijke lezingenreeks: Balans van de oorlog.

Deze teksten laten zien hoe Miskotte in 'bezet gebied' zijn gehoor inspireerde tot een 'betere weerstand'.

Hoofdsom der historie en andere teksten Miskotte, K.H.
€ 49,99
voorraad onbekend
Verzameld werk deel V-C

Verzameld Werk V-C van A.A. van Ruler is een verzameling van Rulers teksten, die licht werpt op dogmatische thema's en de Nederlandse Hervormde Kerk.

De twintigste eeuw is zowel in de theologie als in de Nederlandse Hervormde Kerk een bewogen tijd geweest. Onder invloed van gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis kwam er veel in beweging. Dat is zichtbaar in de teksten die zijn bijeengebracht in dit deel van het Verzameld Werk van Van Ruler.

We leren Van Ruler niet alleen kennen als dogmaticus die nadenkt over thema's als de belijdenis en de leer van de laatste dingen, maar ook als zendings- en apostolaatstheoloog, als denker betrokken op de wereld en als kerkelijk leider met een geheel eigen visie.

Verzameld werk deel V-C Ruler, Dr. A.A. van
€ 64,99
voorraad onbekend
Lezen in het licht van de Geest

Lezen in het licht van de Geest van Arjan Witzier is een interessant proefschrift over de manieren waarop de Heilige Geest betrokken is in het verstaan van de Bijbel.

Het hoofddeel bestaat uit een gedetailleerde exegese van relevante nieuwtestamentische teksten. Denk aan Paulus' uitspraak dat een ongeestelijk mens de dingen van de Geest niet kan verstaan, of aan Jezus' belofte dat de Geest zijn volgelingen naar de volle waarheid zal leiden.

De auteur onderzoekt wat deze teksten te zeggen hebben over de verlichting door de Heilige Geest bij de uitleg van de Bijbel.

Lezen in het licht van de Geest Witzier, Arjan
€ 29,99
voorraad onbekend
De schaduw van de Dief

Het boek De schaduw van de Dief van Arjan Wilschut is het avontuurlijke tweede deel in de serie 'Arwyn'.

Op hun reis naar het westen worden Arwyn, Snuffel en Ros aangevallen door een grote steenbok, die een vreemde ziekte lijkt te hebben. Hun kamp en voorraden zijn verwoest, en de winter is in aantocht. Dan wordt ook Ros ziek, en gaat zichtbaar achteruit. Arwyn besluit om naar de Holle Bergen te reizen, op zoek naar een geneesmiddel. Ze komen een magiër tegen die hun vertelt dat de ziekte wordt veroorzaakt door een geheimzinnig kristal in de grotten van Anoueh, bewaakt door monsterlijke wezens. Zal het Arwyn lukken om het kristal te stelen en Ros te redden?

Eerder verscheen in deze serie Het teken van de Banneling.

De schaduw van de Dief Wilschut, Arjan
€ 16,99
voorraad onbekend
De reis van Noah

De reis van Noah van Phil Earle is een spannende oorlogsroman over Noah, die op reis gaat om zijn hond te redden.

In Londen, september 1939, hangt de Tweede Wereldoorlog als een donkere wolk boven Europa. Als zijn vader naar het front trekt, belooft Noah hem dat hij hun geliefde hond Winn zal beschermen. In Engeland adviseert de regering om alle huisdieren af te maken, en veel mensen doen dit. Maar Noah niet, hij heeft gehoord over een gravin die dieren opvangt, en daar wil hij naartoe. Hij loopt weg van huis, samen met Dennis en Clem. De kinderen nemen zoveel mogelijk andere dieren mee, zelfs een gevaarlijke python en een ezel. Met een oud bootje begint de lange reis over de Thames. Kunnen ze de dieren een veilig heenkomen bieden bij de gravin?

'Liefhebbers van Phil Earles De gorilla en de jongen gaan dit boek ook geweldig vinden.'
- Philip Reeve

De reis van Noah Earle, Phil
€ 19,99
voorraad onbekend
De voetballende ballerina

De voetballende ballerina van Henriët Koornberg-Spronk is het eerste deel in de sportieve kinderboekenreeks FRNZ4EVER.

Marit zit in groep 7 en zit al sinds haar zesde op ballet, haar moeder is daar heel trots op. Carlijn, Esmée en Fabio zijn haar beste vrienden, er wordt heel wat afgeappt in hun appgroep FRNZ4EVER. Op een dag geeft Marit zich per ongeluk op voor het schoolvoetbaltoernooi, en gaat ze stiekem trainen.

Maar hoe zal haar moeder reageren op haar voetbalavontuur? Kan ze wel een voetballende ballerina zijn?

De voetballende ballerina Koornberg-Spronk, Henriët
€ 12,99
voorraad onbekend
De klimmende wielrenner

Het kinderboek De klimmende wielrenner van Henriët Koornberg-Spronk gaat over de elfjarige Fabio, die gek is op wielrennen.

Hij droomt ervan ooit mee te doen aan de Tour de France en de gele trui te winnen. Maar als zijn trainer vraagt of Fabio meegaat op trainingskamp in Oostenrijk, zakt de moed hem in de schoenen: hoe moet hij dat ooit betalen? En is hij daar wel fit genoeg voor? Gelukkig weten zijn beste vrienden Marit, Carlijn en Esmée raad!

Eerder verscheen in deze serie De voetballende ballerina, over Marit. De vrolijke illustraties van Hester van de Grift maken het lezen extra leuk.

De klimmende wielrenner Koornberg-Spronk, Henriët
€ 12,99
voorraad onbekend
BSO aan de slag!

BSO aan de slag! van Elly Zuiderveld, met illustraties van Emmi Smid, is een humoristisch verhaal over de avonturen op BSO De Boei.

Er gebeurt weer van alles op de BSO: de kinderen schilderen met de Vlaamse juf Debbie, starten een moestuin en beginnen een eigen bandje! Fien is de zangeres, Ella Westerveld geeft hun les en de anderen spelen een instrument. En natuurlijk zijn Aart en Tineke Toestand ook weer van de partij. Jan Wachter van omroep Flixx organiseert een tv-concert, en de BSO-band mag optreden. Een sprankelend vervolg op BSO aan de kook!

Met leuke liedjes van Elly en tips om zelf muziek te maken en liedjes te schrijven.

BSO aan de slag! Zuiderveld, Elly
€ 14,99
voorraad onbekend
De zilveren zetel

De zilveren zetel van C.S. Lewis is het zesde deel van de beroemde serie 'De Kronieken van Narnia'. Sprankelend vertaald door Imme Dros.

Justus probeert Jill, die zich eenzaam en ongelukkig voelt op de kostschool, te troosten met verhalen over het geheimzinnige land waar hij de afgelopen zomer is geweest. Jill zou daar ook wel naartoe willen. Totaal onverwacht gaat die wens in vervulling. Ze komen erachter dat Rilian, de zoon van koning Caspian, verdwenen is. Aslan geeft Jill en Justus de taak hem te vinden. Ze moeten vier tekens onthouden, maar dat lukt niet en het vinden van de prins lijkt onmogelijk te worden...

Voor kinderen vanaf 10 jaar.

De zilveren zetel Lewis, C.S.
€ 17,99
voorraad onbekend
De eindstrijd

Het boek De eindstrijd van C.S. Lewis is het zevende deel van de beroemde serie 'De Kronieken van Narnia'. Sprankelend vertaald door Imme Dros.

Als Jill en Justus onverwacht weer in Narnia komen, blijkt er iets vreselijks aan de hand te zijn. De sluwe aap Slinks heeft een namaak-Aslan gemaakt en deelt in de naam van Aslan bevelen uit. Veel dieren geloven hem, zelfs als zijn bevelen steeds wreder worden. Tirian, de koning van Narnia, moet snel ingrijpen, voordat de vrede in het koninkrijk in gevaar komt. Het is maar goed dat Pieter, Edmond en Lucy samen met Jill en Justus meevechten in de eindstrijd, die de toekomst van Narnia voor eens en altijd zal bepalen.

Voor kinderen vanaf 10 jaar.

De eindstrijd Lewis, C.S.
€ 17,99
voorraad onbekend
De leeuw, de heks en de kleerkast

De leeuw, de heks en de kleerkast is een prachtig kartonboekje van het bekendste verhaal van Narnia, geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Eens waren er vier kinderen die door een kleerkast in het magische land Narnia kwamen, waar ze allerlei avonturen beleefden.

In dit unieke kartonboek met leuke illustraties kunnen peuters voor het eerst kennismaken Narnia. Leuk om voor te lezen of cadeau te doen.

De leeuw, de heks en de kleerkast Lewis, C.S.
€ 13,99
voorraad onbekend
Oké, ik ben dus homo

Oké, ik ben dus homo van Herman van Wijngaarden is een welkome handreiking voor christelijke jongeren die weten dat ze homo zijn. Wat doe je als je erachter komt dat je homo bent?

In dit boek vertellen verschillende christelijke jongeren over de volgende thema's: het geloof, homoseksualiteit en de Bijbel, de plaats van seksualiteit en het belang van vriendschap.

In deze herziene editie vind je Bijbelstudies rondom homoseksualiteit, en is er aandacht voor biseksualiteit. Ook zijn er nieuwe quotes van jongeren toegevoegd, waardoor het boek weer actueel en bij de tijd is.

Oké, ik ben dus homo Wijngaarden, Herman van
€ 14,99
voorraad onbekend