Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Uitgeverij KokBoekencentrum (VBK) najaar 2022

42 artikelen
pagina 2 van 5
Strandjuweel

Strandjuweel is deel 8 in de Hope Harbor serie van Irene Hannon. Een klein plaatsje aan de kust met heel veel verschillende mensen.

Christi Reece is wanhopig. Lang liep haar leven op rolletjes, maar nu zit ze diep in de problemen. Daarom gaat ze naar het kustplaatsje Hope Harbor en vraagt Jack om hulp. De man die ze in een ver verleden bedrogen heeft. En dat is hij nog niet vergeten.

Jack zit helemaal niet op haar te wachten, ook niet als Christi vlakbij een mysterieus strandhuisje betrekt. Maar hij moet zijn mening bijstellen, zeker als blijkt dat hij háár hulp nodig heeft.

* Met plattegrond van Hope Harbor.

Ook dit boek leest heerlijk weg, heeft een positief christelijke boodschap en gaat indringende vragen niet uit de weg.
– Nederlands Dagblad over Sterrenbaai

Strandjuweel Hannon, Irene
€ 22,99
voorraad onbekend
Op het juiste moment

Op het juiste moment is een roman van Melissa Taggs en het tweede deel in de serie Familie Walker.

Het hart van Amelia Bently ligt aan gruzelementen, maar haar nieuwe baan als redacteur bij de plaatselijke krant van Maple Valley geeft haar iets om voor te gaan, zeker als deze dreigt te worden
opgeheven. Misschien dat een artikel over een onopgelost mysterie de krant kan redden…

Als de jonge weduwnaar Logan Walker hoort dat hij het krantje heeft geërfd, is hij van plan het snel te verkopen en zich er verder niet mee te bemoeien. Maar dan raakt hij betrokken bij de zoektocht
van Amelia. En hoe gewond hun harten ook mogen zijn, tegen overslaande vonken doe je niets…

Op het juiste moment Tagg, Melissa
€ 22,99
voorraad onbekend
Laat liefde niet wachten

Laat de liefde niet wachten is de eerste Feelgood met een hart kerstnovellebundel! Drie heerlijke novelles van bekende auteurs: Deborah Raney, Courtney Walsh en Melissa Tagg. Verhalen over oude liefdes en nieuwe liefdes, en dat alles in die bijzondere tijd rond Kerst.

Een bundel om cadeau te geven of gewoon zelf te houden, omdat er niets fijners is dan wegdromen bij een romantisch verhaal als het buiten koud is. En ook als de feestdagen achter de rug zijn, zijn deze verhalen nog steeds heerlijk om te lezen.

Laat liefde niet wachten Diverse auteurs
€ 20,-
voorraad onbekend
Israël, een wereld apart

Israël, een wereld apart van Piet van Midden biedt een interessante inkijk in de geschiedenis van de staat Israël. Een geschiedenis van 300 jaar op leven en dood. ]

De oppervlakte van de staat Israël is de helft van die van Nederland. Toch is dit land al sinds zijn stichting 75 jaar geleden het gesprek van de dag. Aan de ene kant is er een blijvende spanning tussen Israël en de Palestijns-Arabische wereld, tegelijkertijd zoeken gezworen vijanden uit het verleden weer contact met Israël. Wat maakt Israël zo bijzonder? Op die vraagt probeert dit boek het begin van een antwoord te geven.

De auteur beschrijft de geschiedenis van Israël vanaf de eerste eeuwen, met nadruk op de laatste 75 jaar. Een geschiedenis vol conflicten en verrassende overwinningen.

Piet van Midden (Bergambacht) is Israëlkenner, was eigenaar van reisbureau Drietour, auteur van Israël en de Palestijnse gebieden (reisgids) en Van Jeruzalem tot Jaffa. Hij is theoloog en docent Hebreeuws aan de universiteit van Tilburg.

Israël, een wereld apart Midden, Piet van
€ 22,50
voorraad onbekend
Tattoos op mijn hart

In het boek Tattoos op mijn hart vertelt Jezuïet Gregory Boyle over zijn ervaringen met het werken met rivaliserende bendes in Los Angeles. Het zijn verhalen van vriendschap en vergeving, maar ook van rouw en verdriet.

Boyles geloof inspireert hem om verder te kijken dan de tattoos en het stoere uiterlijk. Van de zwaar getatoeëerde Cesar kun je leren hoe diep Gods liefde gaat. De jonge Pipi laat zien hoe belangrijk het is dat je gezien en erkend wordt en Lulu leert dat geduld belangrijk is om je doelen te bereiken.

Tattoos op mijn hart Boyle, Gregory
€ 24,99
voorraad onbekend
Kracht ten goede

Sander Griffioen neemt ons in het boek: Kracht ten goede, een filosofie van de tijd, mee op een intrigerende reis door de tijd. Hij schrijft dat we niet bang hoeven te zijn voor de tijd en laat zien dat tijd een kracht ten goede is.

De auteur biedt een waaier aan vragen en gedachten: kunnen we ontkomen aan de tirannie van de klok? Welke rol speelt God in de tijd en hoe verhouden kwaad en goed zich tot de tijd?

Griffioen heeft aandacht voor het kleine, zoals bloeiende appelbomen en zingende kinderen, maar ook voor de betekenis van tijd in het licht van het onmetelijke universum. De tekst is subtiel en gelaagd. Goede filosofie gaat immers langzaam!

* Voor lezers met een voorliefde voor ideeëngeschiedenis, literatuur en filosofie

Er zijn boeken waarvan je zegt: 'Ik word erin getrokken.' Dat heb ik bij Karel ende Elegast, bij Fred Dretske's Seeing and Knowing, bij Jack van Marilynne Robinson. Zo vergaat het me ook met dit boek. Ik word erin getrokken omdat ik begrijp dat het hier om urgente en waardevolle zaken gaat, die ook mij aangaan en waarbij ook ik betrokken ben of zou moeten zijn.
– René van Woudenberg, filosoof en hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Sander Griffioen (Loenen aan de Vecht) is emeritus hoogleraar filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en aan de universiteit van Leiden.

Kracht ten goede Griffioen, Sander
€ 27,99
voorraad onbekend
Soren Kierkegaard

Soren Kierkegaard Levenswijsheden, samengesteld door Geert Jan Blanken, verschijnt in een nieuwe serie inspirerende geschenkboeken.

Het kloeke formaat, de fraaie gebonden uitvoering en de thematisch gerangschikte quotes maken dit geschenkboek onweerstaanbaar. Het boek begint met een biografische schets die de auteur plaatst in zijn tijd, en wordt afgesloten met een essay over de levensfilosofie van Kierkegaard.

Deze serie geschenkboeken voorziet in een behoefte naar toegankelijke levenswijsheid.

Soren Kierkegaard Blanken, Geert Jan
€ 24,99
voorraad onbekend
Hannah Arendt

Hannah Arendt Levenswijsheden, samengesteld door Joop Berding, verschijnt in een nieuwe serie inspirerende geschenkboeken.

Het kloeke formaat, de fraaie gebonden uitvoering en de thematisch gerangschikte quotes maken dit geschenkboek onweerstaanbaar. Het boek begint met een biografische schets die de auteur plaatst in haar tijd, en wordt afgesloten met een essay over de levensfilosofie van Hannah Arendt.

Deze serie geschenkboeken voorziet in een behoefte naar toegankelijke levenswijsheid.

Hannah Arendt Joop Berding
€ 20,-
voorraad onbekend
Omdat God ernaar verlangt mens te zijn

Omdat God ernaar verlangt mens te zijn van theoloog en priester Tomas Halík is een prachtig geschenkboek met overwegingen voor Kerst in combinaties met reproducties van oude meesterwerken.

De mens streeft naar vrijheid en macht en wil in het middelpunt van de belangstelling staan. In dit geschenkboek laat Tomas Halík zien hoe God door zijn verlangen mens te worden, juist zwakte en kwetsbaarheid verheft tot ware kracht. Het kerstmysterie van de incarnatie wordt ook tastbaar in de schilderijen van oude meesters, die aanzetten tot meditatie. 'Laten we God niet zoeken in de stormen van rampen, in de overstromingen van ongeluk waardoor onze zekerheden beginnen te wankelen. Laten we liever naar zijn stem luisteren in de zachte adem van menselijk mededogen, in de uitingen van solidariteit. In het heilige en onvoorwaardelijke van de liefde, daar ontdekken we God,' aldus Halík.

'In dit boek wordt Kerst tastbaar dankzij de vervlechting van hoopvolle gedachten van Halík en schilderijen van oude meesters.'

Met een voorwoord van Jonge Theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen

Tomas Halík (1948) is priester en hoogleraar Filosofie en Sociologie te Praag. Hij was de vertrouweling en raadsman van president Havel, de Tsjechische aartsbisschop Tomasek en Johannes Paulus II. Eerder verschenen Geduld met God, Raak de wonden aan, Theater voor engelen en zijn autobiografie In het geheim geloven.

Omdat God ernaar verlangt mens te zijn Halik, Tomas
€ 14,99
voorraad onbekend
Hoe kun je Gods stem verstaan?

Het boek: Hoe kun je Gods stem verstaan? van Pete Greig is een boeiende studie over het horen van Gods stem. Voor veel mensen is dit een van de belangrijkste én moeilijkste vragen uit het christelijk geloof.

We hebben er behoefte aan Gods stem te horen in tijden van verdriet en van maatschappelijke onrust, en bij belangrijke beslissingen. Tegelijkertijd is bijna niets zo vatbaar voor misverstanden en zelfs misbruik. Na zijn vorige boek Hoe moet je bidden? gaat Pete nu in op deze essentiële vraag.

Leidraad in het boek is het gesprek tussen Jezus en de Emmaüsgangers. Aan de hand van dit verhaal gaat hij in op Gods stem die van buiten komt en die vanbinnen klinkt. Door het boek heen zijn intermezzo's opgenomen waarin een persoon uit de traditie wordt opgevoerd. Wat zei hij of zij over dit onderwerp?

Pete Greig is de grondlegger van de wereldwijde gebedsbeweging 24-7 Prayer en voorganger van de gemeente Emmaus Rd in Groot-Brittannië. Hij schreef verschillende boeken, waaronder Hoe moet je bidden?

Hoe kun je Gods stem verstaan? Greig, Pete
€ 19,99
voorraad onbekend