Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Uitgeverij KokBoekencentrum (VBK) najaar 2022

42 artikelen
pagina 4 van 5
Hoofdsom der historie en andere teksten

Hoofdsom der historie en andere teksten uit de oorlogsjaren van Dr. K.H. Miskotte vullen het vijftiende deel van diens Verzameld Werk. Dit deel bevat een keuze uit het materiaal waarop Miskotte in de jaren 1939-1945 zijn cursussen over Bijbelse theologie baseerde.

Een deel daarvan werd gepubliceerd, zoals Hoofdsom der historie, dat gaat over de Openbaring van Johannes (1946). Daarnaast bevat dit boek niet eerder gepubliceerde teksten over Marcus, de Psalmen en Elia, en de belangrijke lezingenreeks: Balans van de oorlog.

Deze teksten laten zien hoe Miskotte in 'bezet gebied' zijn gehoor inspireerde tot een 'betere weerstand'.

Hoofdsom der historie en andere teksten Miskotte, K.H.
€ 49,99
voorraad onbekend
Verzameld werk deel V-C

Verzameld Werk V-C van A.A. van Ruler is een verzameling van Rulers teksten, die licht werpt op dogmatische thema's en de Nederlandse Hervormde Kerk.

De twintigste eeuw is zowel in de theologie als in de Nederlandse Hervormde Kerk een bewogen tijd geweest. Onder invloed van gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis kwam er veel in beweging. Dat is zichtbaar in de teksten die zijn bijeengebracht in dit deel van het Verzameld Werk van Van Ruler.

We leren Van Ruler niet alleen kennen als dogmaticus die nadenkt over thema's als de belijdenis en de leer van de laatste dingen, maar ook als zendings- en apostolaatstheoloog, als denker betrokken op de wereld en als kerkelijk leider met een geheel eigen visie.

Verzameld werk deel V-C Ruler, Dr. A.A. van
€ 64,99
voorraad onbekend
Lezen in het licht van de Geest

Lezen in het licht van de Geest van Arjan Witzier is een interessant proefschrift over de manieren waarop de Heilige Geest betrokken is in het verstaan van de Bijbel.

Het hoofddeel bestaat uit een gedetailleerde exegese van relevante nieuwtestamentische teksten. Denk aan Paulus' uitspraak dat een ongeestelijk mens de dingen van de Geest niet kan verstaan, of aan Jezus' belofte dat de Geest zijn volgelingen naar de volle waarheid zal leiden.

De auteur onderzoekt wat deze teksten te zeggen hebben over de verlichting door de Heilige Geest bij de uitleg van de Bijbel.

Lezen in het licht van de Geest Witzier, Arjan
€ 29,99
voorraad onbekend
De schaduw van de Dief

Het boek De schaduw van de Dief van Arjan Wilschut is het avontuurlijke tweede deel in de serie 'Arwyn'.

Op hun reis naar het westen worden Arwyn, Snuffel en Ros aangevallen door een grote steenbok, die een vreemde ziekte lijkt te hebben. Hun kamp en voorraden zijn verwoest, en de winter is in aantocht. Dan wordt ook Ros ziek, en gaat zichtbaar achteruit. Arwyn besluit om naar de Holle Bergen te reizen, op zoek naar een geneesmiddel. Ze komen een magiër tegen die hun vertelt dat de ziekte wordt veroorzaakt door een geheimzinnig kristal in de grotten van Anoueh, bewaakt door monsterlijke wezens. Zal het Arwyn lukken om het kristal te stelen en Ros te redden?

Eerder verscheen in deze serie Het teken van de Banneling.

De schaduw van de Dief Wilschut, Arjan
€ 16,99
voorraad onbekend
De reis van Noah

De reis van Noah van Phil Earle is een spannende oorlogsroman over Noah, die op reis gaat om zijn hond te redden.

In Londen, september 1939, hangt de Tweede Wereldoorlog als een donkere wolk boven Europa. Als zijn vader naar het front trekt, belooft Noah hem dat hij hun geliefde hond Winn zal beschermen. In Engeland adviseert de regering om alle huisdieren af te maken, en veel mensen doen dit. Maar Noah niet, hij heeft gehoord over een gravin die dieren opvangt, en daar wil hij naartoe. Hij loopt weg van huis, samen met Dennis en Clem. De kinderen nemen zoveel mogelijk andere dieren mee, zelfs een gevaarlijke python en een ezel. Met een oud bootje begint de lange reis over de Thames. Kunnen ze de dieren een veilig heenkomen bieden bij de gravin?

'Liefhebbers van Phil Earles De gorilla en de jongen gaan dit boek ook geweldig vinden.'
- Philip Reeve

De reis van Noah Earle, Phil
€ 18,99
voorraad onbekend
De voetballende ballerina

De voetballende ballerina van Henriët Koornberg-Spronk is het eerste deel in de sportieve kinderboekenreeks FRNZ4EVER.

Marit zit in groep 7 en zit al sinds haar zesde op ballet, haar moeder is daar heel trots op. Carlijn, Esmée en Fabio zijn haar beste vrienden, er wordt heel wat afgeappt in hun appgroep FRNZ4EVER. Op een dag geeft Marit zich per ongeluk op voor het schoolvoetbaltoernooi, en gaat ze stiekem trainen.

Maar hoe zal haar moeder reageren op haar voetbalavontuur? Kan ze wel een voetballende ballerina zijn?

De voetballende ballerina Koornberg-Spronk, Henriët
€ 10,-
voorraad onbekend
De klimmende wielrenner

Het kinderboek De klimmende wielrenner van Henriët Koornberg-Spronk gaat over de elfjarige Fabio, die gek is op wielrennen.

Hij droomt ervan ooit mee te doen aan de Tour de France en de gele trui te winnen. Maar als zijn trainer vraagt of Fabio meegaat op trainingskamp in Oostenrijk, zakt de moed hem in de schoenen: hoe moet hij dat ooit betalen? En is hij daar wel fit genoeg voor? Gelukkig weten zijn beste vrienden Marit, Carlijn en Esmée raad!

Eerder verscheen in deze serie De voetballende ballerina, over Marit. De vrolijke illustraties van Hester van de Grift maken het lezen extra leuk.

De klimmende wielrenner Koornberg-Spronk, Henriët
€ 10,-
voorraad onbekend
BSO aan de slag!

BSO aan de slag! van Elly Zuiderveld, met illustraties van Emmi Smid, is een humoristisch verhaal over de avonturen op BSO De Boei.

Er gebeurt weer van alles op de BSO: de kinderen schilderen met de Vlaamse juf Debbie, starten een moestuin en beginnen een eigen bandje! Fien is de zangeres, Ella Westerveld geeft hun les en de anderen spelen een instrument. En natuurlijk zijn Aart en Tineke Toestand ook weer van de partij. Jan Wachter van omroep Flixx organiseert een tv-concert, en de BSO-band mag optreden. Een sprankelend vervolg op BSO aan de kook!

Met leuke liedjes van Elly en tips om zelf muziek te maken en liedjes te schrijven.

BSO aan de slag! Zuiderveld, Elly
€ 14,99
voorraad onbekend
De zilveren zetel

De zilveren zetel van C.S. Lewis is het zesde deel van de beroemde serie 'De Kronieken van Narnia'. Sprankelend vertaald door Imme Dros.

Justus probeert Jill, die zich eenzaam en ongelukkig voelt op de kostschool, te troosten met verhalen over het geheimzinnige land waar hij de afgelopen zomer is geweest. Jill zou daar ook wel naartoe willen. Totaal onverwacht gaat die wens in vervulling. Ze komen erachter dat Rilian, de zoon van koning Caspian, verdwenen is. Aslan geeft Jill en Justus de taak hem te vinden. Ze moeten vier tekens onthouden, maar dat lukt niet en het vinden van de prins lijkt onmogelijk te worden...

Voor kinderen vanaf 10 jaar.

De zilveren zetel Lewis, C.S.
€ 17,99
voorraad onbekend
De eindstrijd

Het boek De eindstrijd van C.S. Lewis is het zevende deel van de beroemde serie 'De Kronieken van Narnia'. Sprankelend vertaald door Imme Dros.

Als Jill en Justus onverwacht weer in Narnia komen, blijkt er iets vreselijks aan de hand te zijn. De sluwe aap Slinks heeft een namaak-Aslan gemaakt en deelt in de naam van Aslan bevelen uit. Veel dieren geloven hem, zelfs als zijn bevelen steeds wreder worden. Tirian, de koning van Narnia, moet snel ingrijpen, voordat de vrede in het koninkrijk in gevaar komt. Het is maar goed dat Pieter, Edmond en Lucy samen met Jill en Justus meevechten in de eindstrijd, die de toekomst van Narnia voor eens en altijd zal bepalen.

Voor kinderen vanaf 10 jaar.

De eindstrijd Lewis, C.S.
€ 17,99
voorraad onbekend