Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Uitgeverij KokBoekencentrum voorjaar 2021

De nieuwe boeken die verwacht worden in het voorjaar van 2021 bij Uitgeverij KokBoekencentrum, onderdeel van VBK, zijn al weer bekend en worden gepresenteerd op onze website.

De uitgaven van Kok Boekencentrum kunnen nu al gereserveerd worden bij Ichthusboekhandel.nl. Direct bij verschijnen zijn ze leverbaar bij Ichthusboekhandel.nl in de winkels en via de website.

57 artikelen
pagina 1 van 6
Papieren Paradijs

Papieren Paradijs is het debuut van Marlies Medema als christelijk auteur van een historisch boek wat leest als een roman. Het is een historische roman over het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die in 1840 emigreerde naar tropische Suriname.

Papieren paradijs is het aangrijpende verhaal van Anna Pannekoek, die tegen haar zin naar Suriname emigreert. Haar echtgenoot, dominee Arend van den Brandhof, gelooft dat het leven daar beter is en heeft grootse plannen. Als ze in 1845 aankomen in Suriname wacht hun een grote teleurstelling. Het land van belofte blijkt een gevaarlijk moeras.

In dit indrukwekkende debuut vertelt Marlies Medema het indringende verhaal van een sterke vrouw die onder de meest moeilijke omstandigheden moet overleven en toch haar eigen waarden behoudt.

Marlies Medema is eindredacteur en crossmediaal redacteur van het vrouwenmagazine Eva. Tijdens een reis voor haar werk naar Suriname stuitte ze op het verhaal van Anna Pannekoek. Ze dook samen met haar man de archieven in en wist al snel dat ze Anna's levensverhaal op papier wilde zetten.

Papieren Paradijs Medema, Marlies
€ 21,99
voorraad onbekend
De Nieuwe Psalmberijming 2021

De Nieuwe Psalmberijming 2021 bevat een nieuwe, eigentijdse berijming van alle 150 psalmen op de bekende en tijdloze Geneefse melodieën. Deze complete uitgave komt beschikbaar in een hardcover editie D.V. maart 2021

Sinds 2014 heeft een groep dichters gewerkt aan een nieuwe, eigentijdse berijming van alle 150 psalmen. Met deze nieuwe verwoording voorzien zij in een grote behoefte in protestantse kerken.

Aan De Nieuwe Psalmberijming 2021 werd meegewerkt door onderstaande dichters:

* René Barkema.
* Jan Boom,
* Ria Borkent en
* Jan Pieter Kuiper,
* Titia Lindeboom,
* Arie Maasland,
* Adriaan Molenaar,
* Bob Vuijk,
* Arjen Vreugdenhil,

Daarnaast verleende een aantal (andere) dichters, theologen, neerlandici en musici hun medewerking als meelezer en revisor.

Alle psalmen worden met hun Geneefse melodie afgedrukt. De verwachting is dat de nieuwe psalmberijming het zingen van psalmen weer een nieuwe impuls kan gaan geven. In deze uitgave wordt van het eerste couplet de melodielijn afgedrukt en de complete teksten.

De uitgave en de presentatie van de Nieuwe Psalmberijming wordt in maart 2021 verwacht. U kunt nu al online reserveren bij Ichthusboekhandel of uw bestelling doorgeven aan één van de winkels.

Deze volledige uitgave van de Nieuwe Psalmberijming werd voorafgegaan door een proefbundel onder de zelfde titel met als ISBN: 9789023970392

De Nieuwe Psalmberijming 2021 Div. auteurs
€ 22,50
voorraad onbekend
de Hemelproef

De hemelproef van Olli Jalonen is een roman vol avonturen en ontdekkingen. Op fenomenale wijze weet Jalonen het tijdsbeeld en de sfeer van voor de verlichting te treffen. He boek beschrijft de strijd tussen geloof en wetenschap aan de vooravond van de Verlichting. De auteur won twee maal de grootste Finse Literaire prijs.

Als wetenschapper Edmund Halley in 1679 op St. Helena komt, wil kleine Angus dolgraag deze beroemde geleerde man helpen. Tot zijn grote geluk mag hij voor Halley waarnemingen doen en noteren. Angus is nog maar acht maar neemt zijn taak zeer serieus.

Dan breken er roerige tijden aan. De mensen die hem het meest lief zijn wordt groot onrecht aangedaan. Angus kan maar een persoon bedenken die kan helpen: meester Halley. Hij verstopt zich in het kraaiennest van een schip dat koers zet naar Londen, waar zijn grote leermeester inmiddels is gaan wonen.

de Hemelproef Jalonen, Olli
€ 23,99
voorraad onbekend
Een regenboog in de duisternis

Een regenboog in de duisternis is het vierde deel in de serie Het land van de gouden rivieren door Kristen Heitzmann.

De onverschrokken Desi Brenna is net moeder geworden.... en weduwe. Nadat ze ook de trouwe voorman Holt Crawford heeft moeten ontslaan,s taat ze er helemaal alleen voor. Terwijl ze worstelt om deze nieuwe werkelijkheid onder ogen te zien, gaat het leven op de ranch gewoon door. Deze moet zich herpakken en doorgaan. Maar Holt legt zich niet zo gemakkelijk bij zijn ontslag neer. Daar is Desi hem te dierbaar voor geworden.

Bestsellerauteur Kristen Heitzmann werkt momenteel aan de vijfdelige boekenserie 'Het land van de gouden rivieren', waarvan 'Bruid van de bergen' het eerste deel is en 'De heer uit het zuiden' het tweede. Het derde deel 'Een klein geluk' verscheen in 2020. Ze staat bekend om haar ijzersterke dialogen en levensechte personages.

Een regenboog in de duisternis Heitzmann, Kristen
€ 23,99
voorraad onbekend
De koppelaarster

De koppelaarster is een historische roman zoals alleen Laura Frantz die kan schrijven. De aloude vraag: gezocht een goede echtgenoot.

Koloniaal Virginia, 1634, Selah Hopwell is de enige vrouw inde nederzetting die niet wil trouwen. Ze heeft het druk genoeg met haar werk in de winkel van haar vader en bovendienis ze belast met de zorg voor een scheepslading bruiden die onlangs zijn gearriveerd in de Nieuwe WEreld, op zoek naar een echtgenoot.

Een van deze bruiden heeft haar zinnen gezet op Xander Renick, de weduwnaar van Sela's overleden beste vriendin. Ze vraagt Selah om te bemiddelen...... Maar Xander heeft andere gedachten.

De koppelaarster Frantz, Laura
€ 23,99
voorraad onbekend
Het raadsel van God

In zijn memoir 'Het raadsel van God' blikt Alister McGrath terug op zijn veelbewogen leven. Van stellige atheïst werd hij overtuigd christen, maar daarmee waren alle natuurwetenschappelijke vragen niet opgelost. De ondertitel is dan ook veelzeggend: Mijn ontdekkingsreis langs wetenschap, geloof en twijfel.

McGrath laat in dit testament van een Godzoeker zien dat het niet irrationeel is wanneer je de mogelijkheid openhoudt dat er een God is of in ieder geval iets dat alles overstijgt. Maar er blijven ook blinde vlekken en zelfs twijfels. Het boek bevat veel persoonlijke anekdotes, maar ook boeiende theologische en filosofische inzichten over de wereld en het heelal.

Het raadsel van God is een inspirerend memoir van één van de grootste theologen van deze tijd en daarmee niet alleen interessant voor mensen die christen zijn, maar ook voor degene die zich zelf zinzoeker noemen of niet weten of in een God geloven.

Het raadsel van God McGrath, Alister
€ 19,99
voorraad onbekend
Gewijde chaos (chr. boekenweek)

In de novelle Gewijde chaos van Annemarie van Heijningen volgen we een domineesgezin uit het noorden des lands ten tijde van een dreigend beroep uit de Randstad. Het is het actieboek tijdens de week van het Christelijke boek maart 2021.

Hoewel Bart en Monica Roerig proberen de rust te bewaren in een onrustige tijd, sijpelen stress en spanning hun leven binnen. Via haar dagboekkrabbels neemt Monica je mee in de dynamiek van hun bestaan; als hun oudste van het geloof valt, als zijzelf de preken van haar man begint te horen met de oren van haar zoon, als twijfel en scepsis besmettelijk blijken. En tussen de bedrijven door is er het zenuwslopende gedoe rondom een eventuele verhuizing.

Een hilarisch, scherp en ongeveinsd verhaal, dat dichterbij komt dan de lezer misschien wel wil toegeven laat ons ook iets zien van de tweedstrijd van de hofdpersonen.

Het boek Gewijde chaos is het Boekenweekgeschenk tijdens de Week van het Christelijke Boek 2021 die loopt van 3 maart tot en met 13 maart en parallel is aan de algemene Boekenweek. Iedereen die voor 15 euro of meer aan boeken koopt ontvangt dit boekje gratis tijdens de Boekenweek.

Gewijde chaos (chr. boekenweek) Heijningen-Steenbergen, Annemarie van
€ 5,99
voorraad onbekend
De Sterren boven Bagdad

Het boek De sterren boven Bagdad van auteur Gina Wilkinson is een roman vol spanning en drama over twee Iraakse vrouwen en een Australische ambassadeursvrouw ten tijde van het regime van Saddam Hussein. Voor de liefhebbers van De bijenhouder van Aleppo.

Als kinderen waren dorpsmeisje Huda en Rania, dochter van de sjeik, hartsvriendinnen. Nu is Huda secretaresse op de ambassade van Australië. De geheime politie dwingt haar om een vriendschap te sluiten met ambassadeursvrouw Ally. Angst en dreiging nemen steeds meer toe in Bagdad, waar de levenspaden van Huda, Rania en Ally elkaar kruisen. De drie vrouwen beseffen: als ze zichzelf en hun kinderen in veiligheid willen brengen, moeten ze grote risico's nemen en elkaar blindelings vertrouwen. Welke offers zijn ze bereid te brengen om hun geliefden te beschermen?

De Sterren boven Bagdad Wilkinson, Gina
€ 22,99
voorraad onbekend
Ons zwijgen en ons spreken

Het boek 'Ons zwijgen en ons spreken' van Cathy Bonidan is een prijswinnende literaire roman die een fascinerende inkijk geeft in hoe in de vorige eeuw in de psychiatrie met kinderen werd omgegaan.

Annes oom is directeur van een psychiatrische inrichting in Parijs. Anne raakt er bevriend met Beatrice, opgenomen wegens anorexia. Samen bekommeren ze zich om kleine Chiel, die vanwege zijn onaangepaste gedrag 'de idioot' genoemd wordt. Maar ze ontdekken dat er een manier is om contact met hem te krijgen.

Jaren later ontdekt een psychologiestudent het dagboek van Beatrice. Waarom stopt Beatrice' dagboek abrupt als ze veertien is? Waarom was Anne in de kliniek? En wat is er met Chiel gebeurd?

Ons zwijgen en ons spreken Bonidan, Cathy
€ 21,99
voorraad onbekend
De wereld gedeeld door twee

De historische roman: De wereld gedeeld door twee van auteur Stephan Kiernan is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog rond de val van de atoombom op Hiroshima.

Van 1942 tot 1946 leiden de VS operatie Manhattan Project waarin wetenschappers in het diepste geheim werken aan het ontwikkelen van een atoombom. Op het levens- en liefdesverhaal van een van hen werd deze roman gebaseerd.

Briljant wiskundige Charlie Fish krijgt twijfels over de aard van zijn werk, maar zijn vrouw Brenda spoort hem aan vol te houden. Dan ontdekken Charlie en Brenda dat ze - zonder het te weten - hebben meegewerkt aan een gruwelijk wapen dat de wereld voorgoed verandert. Hun wereld stort in. Het trekt diepe sporen in hun relatie. Maar gaandeweg ontdekken Brenda en Charlie troost en hoop in de schoonheid van muziek.

De wereld gedeeld door twee Kiernan, Stephen
€ 22,99
voorraad onbekend