Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Uitgeverij KokBoekencentrum voorjaar 2022

Bij Uitgeverij KokBoekencentrum, worden in het voorjaar van 2022 weer veel nieuwe christelijke boeken verwacht. Verschillende auteurs komen met nieuwe boeken uit en Ichthusboekhandel krijgt ze direct na verschijnen binnen. U kunt ze nu al reserveren.

De stem van een vrouw

De stem van een vrouw, is een nieuwe roman over staan voor wat je gelooft. Francine Rivers verrassend en tegelijkertijd zoals iedereen haar al lang kent van o.a. Bevrijdende liefde. Na 4 jaar wachten eindelijk nu in 2022 weer een nieuwe christelijke roman van Francine Rivers !

INKIJKEXEMPLAAR De stem van een vrouw door Francine Rivers

Wat doe je als je met groot onrecht wordt geconfronteerd? En wat als je de strijd aangaat, maar daarmee je leven riskeert? Voor Kathryn Walsh is niets doen geen optie. Eind 19e eeuw arriveert ze in het mijnstadje Calvada om de erfenis die zij kreeg van haar oom C.T. Walsh op te eisen: het kantoor waar hij zijn krant maakte, te midden van bordelen en saloons, en een mijn die eigenlijk niets oplevert. Geraakt door de slechte behandeling van mijnwerkers en hun gezinnen, besluit ze de krant nieuw leven in te blazen, waarmee ze recht tegen de haren van de stadsbestuurders instrijkt. Maar Kathryn weigert om haar mond te houden en publiceert alles waar ze in gelooft. Tot wanhoop van Mattias Beck, de salooneigenaar die haar probeert te beschermen. Hij herkent onmiddellijk dezelfde vasthoudendheid van C.T. Walsh in de mooie en uitgesproken roodharige - en weet maar al te goed hoe gevaarlijk dat familietrekje kan zijn. Hoewel Kathryn misschien gelijk heeft over Calvada's problemen, haar rechtschapenheid zou haar ook kunnen doden. Maar als de knappe hotelier steeds aan dezelfde kant van de zaak staat als de eigengereide Miss Walsh, draait Matthias' rusteloze zoektocht naar een doel in zijn leven alleen nog maar om het beantwoorden van de roep van zijn hart. Iedereen wil misschien wel gemakkelijk rijk worden in deze wetteloze stad, maar het is een liefde die kostbaarder is dan goud die hen uiteindelijk allemaal zal redden.

Een meeslepend, romantisch verhaal over een ontheemde suffragette uit New England, een voormalige Union-soldaat die door zijn zuidelijke familie is onterfd, en een Californisch grensstadje wat ze samen moeten redden.

Met knipoogjes naar De getemde feeks van William Shakespeare en de musical Oklahoma, is deze roman luchtiger dan Rivers' (Het Meesterwerk) typische epische sagen, maar heeft het verhaal nog steeds kenmerken zoals compassie voor de onderdrukten en verlossing voor de zondaar. Voor de liefhebbers van onder meer Joanne Bischof's en Tamera Alexander's "Fountain Creek Kronieken."
-Library Journal

”De stem van een vrouw” is geen al te zware roman, en laat de lezer op een vermakelijke manier lekker lui meegenieten van het wel en wee van Kathryn en Matthias.
- Anne-Minke Hakvoort RD 8-3-2022

De stem van een vrouw Rivers, Francine
€ 25,99
voorraad onbekend
Teken van trouw

Teken van Trouw is de nieuwe christelijke roman van Marianne Grandia die begin april 2022 uitkwam. U kunt deze roman nu vinden bij Ichthusboekhandel.nl. Een roman over ongedacht licht in de duisternis.

INKIJKEXEMPLAAR Teken van Trouw, Marianne Grandia

In Onder Zijn vleugels en Koorden van liefde leerden lezers Jim kennen als een vriendelijke, rustige en gelovige man, Wanneer Jim te maken krijgt met verlies en problemen, zakt de grond steeds verder onder zijn voeten weg. Hij wordt verteerd door verdriet en schuldgevoel en sluit zich af voor de mensen om hem heen. Ook worstelt hij met vragen over Gods trouw.

Wijkverpleegkundige Meike gaat na haar scheiding terug naar haar geboorteplaats en probeert daar samen met haar dochtertje Emma een nieuw leven op te bouwen. Haar ontmoetingen met Jim maken het er niet eenvoudiger op. Of kan misschien juist hij haar helpen?

Een bemoedigend verhaal dat op dezelfde plek speelt als Onder Zijn vleugels en Koorden van liefde. Teken van Trouw is bovendien te lezen als een op zichzelf staande christelijke roman.

Een eerlijk maar ook bemoedigend verhaal over twee gebroken mensen, die op zoek zijn naar heling, rust en een teken van trouw.

Koop nu online uw exemplaar van de nieuwe roman "Teken van trouw" door Marianne Grandia (Gratis verzending in Nederland) bij Ichthusboekhandel.nl. Reserveren kan nu in één van de winkels en u krijgt dan een mailtje wanneer u uw exemplaar kunt afhalen in die winkel.

Teken van trouw Grandia, Marianne
€ 24,99
voorraad onbekend
Hoop is een kleine vogel

'Hoop is een kleine vogel' van christelijke schrijfster Susie Finkbeiner is een aangrijpende roman over wat het betekent om familie te zijn, geschreven vanuit het perspectief van de vader, de moeder en de zus van Mindy, die is geadopteerd uit Vietnam.

Een boek over de emotionele rollercoaster van een adoptie uit een door oorlog geteisterd land, over de wens je kind te beschermen en het tegelijkertijd los te laten, en over de liefde van familie die veel verder gaat dan een bloedband.

Het verhaal omspant vier decennia, beginnend bij de adoptie in 1975 en eindigend in 2013, wanneer Mindy terugkeert naar Vietnam om haar biologische moeder te zoeken.

'De romans van Susie Finkbeiner mag je niet missen! Susie Finkbeiner is in rap tempo 'e'en van mijn favoriete schijfsters geworden. '
- Lynn Austin

Hoop is een kleine vogel Finkbeiner, Susie
€ 23,99
voorraad onbekend
Juweel van de Nijl

De nieuwe Bijbels historische roman, Juweel van de Nijl, door Tessa Afshar gaat over personages uit het Bijbelboek Handelingen. Een boeiend verhaal wat een deel van de geschiedenis van Handelingen op je netvlies brengt.

INKIJKEXEMPLAAR Tessa Afshar, Juweel van de Nijl.

Geheimen over het verleden van haar ouders krijgen nieuwe urgentie voor Chariline terwijl ze een laatste bezoek brengt aan het land van haar voorouders, het oude koninkrijk Koesj. Als wees opgevoed door haar tante, heeft Chariline maar een paar stukjes van het tragische liefdesverhaal van haar ouders te horen gekregen. Haar mooie donkere huid is het bewijs dat haar vader Koesjiet was, maar veel meer weet ze niet. Tijdens een bezoek aan haar grootvader voor zijn pensionering als de Romeinse ambtenaar aan het hof van de koningin, hoort Chariline dat haar vader nog leeft, en het ontdekken van zijn identiteit wordt haar nieuwe doel. Zowel haar grootvader als de koningin hebben echter redenen om dit geheim te houden en verbieden haar zoektocht. Dus wanneer haar enkele aanwijzingen naar Rome wijzen, sluipt Chariline op het schip van een koopman die door vrienden wordt vertrouwd.

Theo is geschokt als hij een verstekeling aan boord van zijn schip ontdekt en besluit zo snel mogelijk van haar af te komen. Maar aangetrokken door Chariline's verhaal, voelt hij zich geroepen om haar veilig aan land te zien, vooral wanneer het lijkt alsof iemand bereid is om te doden voor de waarheid die zij zoekt.

In dit transformerende verhaal van historische fictie wekt bestsellerauteur Tessa Afshar het koninkrijk van Koesj en het Romeinse rijk tot leven en introduceert zij lezers in een fascinerende wereld vol aangrijpend avontuur, ontroerende romantiek en een groot aantal sympathieke personages - waaronder enkele die je misschien kan herkennen uit het Bijbelboek Handelingen.

Hoe schrijf je én een goed verhaal én doe je recht aan de Bijbelse boodschap? Tessa Afshar is het gelukt.
– Nederlands Dagblad over Aan zijn voeten

Juweel van de Nijl Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
Het hart van de chocolaterie

De historische roman "Het hart van de chocolaterie" is geschreven door de christelijke schrijfster Laura Frantz. Thema is dat liefde zo zoet en bitter als chocola kan zijn. Een boek over een oorlog en gebroken harten

Esmée Shaw heeft haar eigen chocolaterie in koloniaal Virginia en een gebroken hart dat maar niet wil helen. Als Kapitein Henri Lennox terugkeert van een lange reis, pakt hij zijn plannen voor het bouwen van een vuurtoren weer op, iets wat hij ooit samen met Esmée wilde ondernemen. Maar hij wordt betrokken in de oorlog en zijn plan valt in duigen - tenzij Esmée hem kan helpen.

Het hart van de chocolaterie Frantz, Laura
€ 15,-
voorraad onbekend
Mijn land, mijn bloed

De roman: Mijn land, mijn bloed door jong talent Eline Rosenhart, gaat over leven in een verdeeld land. Drie jonge mensen in Tel Aviv worden tijdens een golf van geweld geconfronteerd met hun diepgewortelde idealen.

Tel Aviv, 2015. Spanningen rondom de al Al-Aqsamoskee in Jeruzalem leiden tot een nieuwe golf van geweld. Drie jonge mensen worden geconfronteerd met hun diepgewortelde idealen.

De Palestijnse Wael werkt illegaal als bouwvakker in Tel Aviv om genoeg geld te verdienen voor de afbouw van zijn huis bij Bethlehem. De Israëlische studente Yahav strijdt voor haar eigen linkse idealen. De Nederlandse vrijwilligster Nienke ontdekt de verdeeldheid van de Israëlische maatschappij .

Na dramatische gebeurtenissen moeten Wael, Yahav en Nienke ingrijpende keuzes maken over hun identiteit en hun toekomst.

Eline Rosenhart (Velserbroek) studeerde Geschiedenis van het Midden-Oosten en Afrika aan de universiteit van Tel Aviv en woonde ruim acht jaar in Israël. Ze werkt sinds 2021 in Nederland voor de noodhulp- en wederopbouworganisatie ZOA. Op 17-jarige leeftijd debuteerde ze met de Young Adult-roman In liefde verbonden. Daarna volgde de succesvolle roman Ik zal verborgen zijn.

Mijn land, mijn bloed Rosenhart, Eline
€ 23,99
voorraad onbekend
Avondrood deel 3 - de drie zussen

De roman Avondrood van Deborah Raney vertelt het verhaal van Britt, de jongste van drie zussen. De afgelopen jaren heeft haar hele leven gedraaid om de mantelzorg voor haar ernstig zieke moeder. Nu haar moeder is overleden, denkt ze eindelijk tijd te krijgen voor zichzelf. Maar dan moet Britts oudste zus Phee bed houden wegens een gecompliceerde zwangerschap en opnieuw wordt Britts hulp ingeroepen.

Rafe Stuart is een ziekenhuismedewerker en niet in staat om zich fouten uit het verleden te vergeven. Om zijn leed te vergeten werkt hij hard om levens te redden, maar hij weet dat hij alle kans op liefde heeft verspeeld.

Als Britt en Rafe elkaar ontmoeten vanwege het ziekenhuisbezoek van Phee, vliegen de vonken over en weer. Maar Britt heeft geen tijd voor romantiek en Rafe heeft die afgezworen. Is het mogelijk om die afstand te overbruggen?

Avondrood is het derde deel in de serie over de drie zussen Chandler, maar is te lezen als een op zichzelf staande roman. De andere delen uit deze serie zijn Morgenlicht en Dagdroom.

Avondrood deel 3 - de drie zussen Raney, Deborah
€ 23,99
voorraad onbekend
Langs een verre kust

Langs een verre kust van Karen Kingsbury is een meeslepende roman over een crimineel netwerk, een undercoveragent en een gefingeerde liefde.

Als kind werd Eliza Lawrence meegesleurd in de onderstroom van de Caribische zee en gered door de tiener Jack Ryder, die met zijn familie vakantie vierde.

Tien jaar later woornt Eliza nog steeds op de Cariben. Na het verlies van haar moeder en broertje, is Eliza op haar vader aangewezen en gaat ze bij hem wonen. Daar ontdekt ze dat hij bezig is met allerlei duistere praktijken, waar ze zelf ook slachtoffer van lijkt te worden. Ze wordt beperkt in haar vrijheid en als haar vader van plan is om haar uit te huwelijken aan een beruchte drugsbaron heeft ze geen mogelijkheid om hem daarin te weerstaan.

Dan keert Jack naar het eiland terug als undercover FBI-agent met de opdracht om een criminele bende op te rollen. Als hij opnieuw oog in oog staat met Eliza, zijn hun beide levens direct in gevaar. Als oplossing bundelen ze hun krachten door een verliefd stel te spelen. Kunnen ze elkaar redden of gaan ze beiden ten onder?

Langs een verre kust Kingsbury, Karen
€ 25,-
voorraad onbekend
Dans met me (deel 4)

In de roman 'Dans met me' van Courtney Walsh komt de succesvolle ballerina Charlotte Page in het kustsplaatsje Harbor Pointe wonen om de dansstudio van haar beste vriendin Julianna over te nemen, die kort daarvoor is overleden. Het verlies van haar vriendin is een zware klap voor Charlotte, maar ze geeft haar carrière graag op om Julianna's droom voort te zetten.

Al snel loopt Charlotte Julianna's broer Cole tegen het lijf. Sinds Coles hart is gebroken wil hij niets meer weten van de liefde. Kan Charlotte hem op andere gedachten brengen?

'Dans met me' is het vierde deel in de serie 'Harbor Pointe', maar kan ook als op zichzelf staande roman gelezen worden. De eerdere delen zijn 'Kijk omhoog (1), 'Pak mijn hand (2)' en 'Vang me op (3)'.

Dans met me (deel 4) Walsh, Courtney
€ 23,99
voorraad onbekend
De brief van Briarton Park

De brief van Briarton Park van Sarah Ladd is een spannende Regency-roman waarin de jonge Cassandra een geheimzinnige brief ontvangt die haar hele leven op zijn kop zet. Ze heeft altijd als wees in een kostschool gewoond en weet niet veel van haar ouders.

Als de directrice van de kostschool overlijdt, krijgt Cassandra de brief in handen, waarin haar gevraagd wordt naar Briarton Park te komen. Cassandra bedenkt zich geen moment en reist ernaartoe, maar als ze aangekomen is, treft ze een weduwnaar met twee dochters, zijn zus en zijn schoonmoeder in plaats van de briefschrijver. Samen met de weduwnaar raakt ze verstrikt in het oplossen van een moordzaak, waarop hij probeert haar te helpen met het vinden van de antwoorden op de vragen waarmee ze naar Briarton Park is gekomen. De zoektocht naar antwoorden levert meer op dan Cassandra ooit had durven dromen.

De brief van Briarton Park Ladd, Sarah
€ 15,-
voorraad onbekend
Haastig huwelijk dl. 3 postorderbruiden

De roman Een haastig huwelijk, van Jody Hedlund is het derde deel in de serie De postorderbruiden, maar is ook goed los te lezen. De andere delen zijn Het bruidsschip en De juiste keuze.

Een haastig huwelijk van Jody Hedlund: als Zoe Hart werkloos raakt, besluit ze met een postorderbruidenschip te emigreren naar Amerika om daar een beter leven te vinden én haar broer, die lang geleden is vertrokken omdat hij een misdaad heeft begaan.

Bij aankomst ontmoet ze de plaatselijke predikant Abe Merivale. Hij heeft kort daarvoor een kind gevonden en vraagt Zoe om de zorg voor het kind op zich te nemen. Ondertussen raakt hij helemaal uit balans door het nieuws dat zijn verloofde in Engeland plotseling met een andere man is getrouwd.

Dan krijgt Zoe een aanzoek van iemand met een dubieuze achtergrond, die zegt haar broer te kunnen vinden. Om Zoe uit de lastige situatie te redden en haar toekomst en die van het kind te verzekeren, stelt Abe een verstandshuwelijk voor. Lukt het Zoe om te vinden waarvoor ze gekomen is?

Haastig huwelijk dl. 3 postorderbruiden Hedlund, Jody
€ 24,99
voorraad onbekend
de gewonde God, geheim van Jezus lijden

Samuel Wells is inmiddels een bekende theoloog in Nederland. Nu verschijnt: de gewonde God, het geheim van Jezus lijden. Het kruis als het hart van het christendom bevat diepe inzichten van een Anglicaans theoloog.

In De gewonde God gaat theoloog Samuel Wells in z?n karakteristieke, heldere st?l in op de betekenis van het verhaal dat centraal staat in het christendom: de kruisiging van Jezus. Wells verkent die betekenis pastoraal en theologisch aan de hand van achttien beelden en motieven uit het Oude Testament, de Brieven en de Evangeliën.

Zo laat h? zien hoe God tot het uiterste gaat om in Christus met ons te z?n. Een b? gevoegd leesplan met vragen en gebeden maakt dit boek ideaal voor een b?belkring in de veertigdagent?d, maar ook voor persoonl?ke overdenking.

Samuel Wells is voorganger in de kerk van St Martin-in-the-Fields in Londen. Door z? n geschriften, lezingen en radio uitzendingen is h? een van de bekendste en invloedr?kste theologen van deze t? d. H? heeft meer dan dertig boeken geschreven, waaronder Hoe zullen we dan leven? en De toekomst die groter is dan het verleden.

de gewonde God, geheim van Jezus lijden Wells, Samuel
€ 23,-
voorraad onbekend
De Toekomst is geen vreemde

Rene Woudenberg publiceert nu: de toekomst is geen vreemde, met als ondertitel waarom er meer zeker is dan wij denken. Daarmee is het een weerwoord tegen angst en onzekerheid. De toekomst biedt immers ook zekerheden

We voelen ons onzeker over wat ons en onze planeet te wachten staat: een pandemie, de groeiende kloof tussen r?k en arm, de wankele economie en de groter wordende klimaatcrisis. In dit helder geformuleerde essay laat René van Woudenberg zien dat angst en onzekerheid niet het laatste woord hebben. H? neemt de lezer mee naar zaken waarvan we zeker kunnen z?n dat ze in de toekomst werkel?kheid worden: logische waarheden, regelmatigheden en beloften. De toekomst is weliswaar ongewis, maar er z? n wel degel?k toekomstige zekerheden. Een hoopvol betoog.

René van Woudenberg is hoogleraar Epistemologie en Metafysica aan de faculteit Filosofi e van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Recent publiceerde the Epistemology of Reading and Interpretation (2021) en met Rik Peels the Cambridge Companion to Common-Sense Philosophy (2021).

De Toekomst is geen vreemde Woudenberg, Rene, van
€ 18,99
voorraad onbekend
De Choral Evensong in de praktijk

In het boek 'De Choral Evensong in de praktijk gaat' theoloog en musicus Hanna Rijken in op de liturgische achtergronden van de Choral Evensong. Daarnaast schenkt ze aandacht aan de praktijk in Nederland: praktisch-theologische aspecten als lezingen, gebeden, rituelen en muziek.

Er is in Nederland namelijk een groeiende belangstelling voor de Anglicaanse Choral Evensong. Op steeds meer plekken worden Choral Evensongs gehouden, waarin koren een complete Anglicaanse liturgie zingen. Schoonheid en heiligheid zijn belangrijk aspecten daarvan.

Dit boek over de Evensongs, is onmisbaar voor theologen, zangers, dirigenten, organisten en iedereen die van Anglicaanse kathedrale muziek en liturgie houdt.

De Choral Evensong in de praktijk Rijken, Hanna
€ 20,-
voorraad onbekend
Psalmen Anders (eenstemmige bundel)

In 2013 verscheen het nieuwe Liedboek (NLB), zingen en bidden in huis en kerk. Nu verschijnt er een nieuwe bundeling met nog zo'n 100 nieuwe varianten bij de 150 Psalmen onder de titel 'Psalmen anders'.

UITLEVERING IS VERTRAAGD: NU VERWACHT 16-8-2022

Enkele psalmen op Geneefse melodieën hebben een nieuwe tekst gekregen. Bestaande uitwerkingen krijgen nieuwe versies, soms omdat er een versie voor kinderen bijkomt. Er worden psalmen samengevoegd, er komen versies bij van over de grens en er komen versies bij die actuele maatschappelijke vragen verwoorden.

Naast deze eenstemmige bundel verschijnen er ook een Koorbundel en de begeleidingen voor orgel en piano.

Psalmen Anders (eenstemmige bundel) Nieuwe Liedboek (aanvulling)
€ 19,90
voorraad onbekend
Psalmen Anders Koorbundel

De Koorbundel Psalmen Anders is bedoeld als aanvulling voor koren cantorijen en voorzangers in de erediensten. Meerstemmig en praktisch in het gebruik.

UITLEVERING IS VERTRAAGD: NU VERWACHT 16-8-2022

In 2013 verscheen het Nieuwe Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk. Nu verschijnt er een nieuwe bundeling met nog zo'n 100 nieuwe varianten bij de 150 Psalmen onder de titel 'Psalmen Anders'.

Enkele psalmen op Geneefse melodieën hebben een nieuwe tekst gekregen. Bestaande uitwerkingen krijgen nieuwe versies, soms omdat er een versie voor kinderen bijkomt. Er worden psalmen samengevoegd, er komen versies bij van over de grens en er komen versies bij die actuele maatschappelijke vragen verwoorden.

Naast deze koorbundel verschijnen er ook een eenstemmige bundel en een begeleidingsbundel.

Psalmen Anders Koorbundel Nieuwe Liedboek (aanvulling)
€ 17,50
voorraad onbekend
Psalmen Anders Begeleidingen

De Begeleidingsbundel bij de Psalmen Anders, bedoeld voor Orgel en Piano en het gebruik in de erediensten. Losbladig en gemakkelijk in te voegen bij de Orgelbegeleidingen van Het Nieuwe Liedboek 2013.

UITLEVERING IS VERTRAAGD: NU VERWACHT 16-8-2022

In 2013 verscheen Het Nieuwe Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk. Nu verschijnt er een nieuwe bundeling met nog zo'n 100 nieuwe varianten bij de 150 Psalmen onder de titel 'Psalmen anders'. Enkele psalmen op Geneefse melodieën hebben een nieuwe tekst gekregen. Bestaande uitwerkingen krijgen nieuwe versies, soms omdat er een versie voor kinderen bijkomt. Er worden psalmen samengevoegd, er komen versies bij van over de grens en er komen versies bij die actuele maatschappelijke vragen verwoorden.

Naast deze begeleidingsbundel verschijnen er ook een eenstemmige bundel en een koorbundel.

Psalmen Anders Begeleidingen Nieuwe Liedboek (aanvulling)
€ 25,-
voorraad onbekend
Een warme band met God

Het pastorale boek: Een warme band met God van Mieke de Boer-Sonnenschein biedt een psychologisch perspectief op de relatie met God. De rol die hechting daarbij speelt en de invloed daarvan op het geloofsleven worden besproken.

In dit boek leer je hoe je negatieve verwachtingen van God kunt ombuigen naar een eerlijke en meer kwetsbare manier van omgaan met Hem. Een uniek boek over de manier waarop de psychologie van gehechtheid je kan helpen bij het opbouwen van warme band met God.

Als kind heb j een bepaalde band opgebouwd met je ouders of opvoeders. Deze hechting bepaalt in grote mate of je mensen dichtbij durft te laten komen of dat je ze liever op afstand houdt.

In dit boek laat de auteur op een persoonlijke en praktische manier zien hoe hechting in de praktijk werkt en welke invloed dit heeft op je geloofsleven. Ze laat zien hoe je deze ban kunt ervaren, hoe deze band hechter kan worden en op welke manier je dat kunt bereiken. Je leer hoe je negatieve verwachtingen van God kunt ombuigen naar een eerlijke en kwetsbare manier van omgaan met Hem.

Kortom een informatief en pastoraal boek met handvatten om je te kunnen hechten aan God en een warme band met God op te bouwen.

Een warme band met God Boer-Sonnenschein, Mieke de
€ 16,99
voorraad onbekend
Ik leef! (over)leven na je kanker
Ik leef! (over)leven na je kanker Oosterveen, Erna
€ 24,-
voorraad onbekend
Leren van bomen, 50 bijbelse meditaties

Het boek Leren van bomen van Mirjam van der Vegt bevat 50 unieke meditaties over bomen in de Bijbel in de vorm van een lectio divina. Natuur en diepgaande bijbelse lessen worden in dit boek met elkaar verbonden.

De bijbelse symboliek van bomen krijgt veel aandacht. Bij aankoop van dit boek krijg je ook toegang tot podcasts met alle ingesproken meditaties, omlijst door muziek.

Andere titels van Mirjam van der Vegt zijn o.a. het Stiltedagboek, Herademen met de Psalmen en De kracht van rust, dat werd verkozen tot het Spirituele Boek 2021.

Leren van bomen, 50 bijbelse meditaties Vegt, Mirjam van der
€ 26,-
voorraad onbekend
Psychische problemen in de familie

Het handboek Psychische problemen in de familie is een gids voor naasten en pastors. Wanneer een naaste psychisch ziek is, kan een praktische en ondersteunende gids helpen om daar beter mee om te gaan. Dit boek van Hanneke Schaap-Jonker is daarvoor bedoeld.

Wanneer iemand in je naaste omgeving een psychische aandoening heeft, heeft dat grote impact. Familieleden en vrienden worstelen vaak met schuld, stigma, moedeloosheid, geloofsvragen en rouw. Wanneer zij gesteund worden, kunnen ze beter tot steun zijn voor de mensen met psychische problematiek. Dat kan gaan om achtergronden van ziektebeelden of om praktische tips en suggesties hoe je er wellicht beter mee om kan gaan.

Het boek, dat begint met vijf ervaringsverhalen, geeft herkenning en erkenning, bespreekt veel voorkomende thema's, biedt praktische handreikingen voor het contact en geeft tips voor zelfzorg. Ook een must read voor wie pastorale zorg aan mensen in de gemeente of soms zelfs dichterbij geeft.

Eindredacteur Hanneke Schaap-Jonker is psycholoog én theoloog. Z? werkt als rector van het Kennisinstituut christelijke ggz en is bijzonder hoogleraar klinische godsdienstpsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ewoud de Jong is psychiater en geneesheer-directeur van Eleos.

Psychische problemen in de familie Schaap-Jonker, Hanneke
€ 20,-
voorraad onbekend
Hart, hoofd, ziel geloven met alles wat

In Hart, hoofd, ziel laat Rachel Held Evans een bezield en theologisch licht schijnen over de vragen die vandaag de dag leven onder veel christenen, of het nu gaat om kerkgangers, twijfelaars of zoekers. Een boek voor iedereen die de kwetsbaarheid van geloven wil omarmen

.

Voor haar tragische dood in 2019 werkte Rachel Held Evans aan een boek over geloven met hart en ziel. Auteur en goede vriend Jeff Chu heeft het materiaal samengevoegd met andere niet eerder gepubliceerde artikelen tot een rijke collectie essays.

'Lezers zullen een uiterst menselijke stem vinden in deze bladzijden: humoristisch, oneerbiedig, nieuwsgierig, wijs, vergevingsgezind en niet-oordelend.'
- The Washington Post

Hart, hoofd, ziel geloven met alles wat Held Evans, Rachel
€ 22,99
voorraad onbekend
Kom Heilige Geest, vul ons met uw liefde

Kom, Heilige Geest, vul ons met uw liefde en kracht is een boek van Jan Pool over als Gods Geest ons werkel?k raakt… Een inspirerende en appellerende oproep aan gelovigen uit alle kerken.

Toen de Heilige Geest op de Pinksterdag werd uitgestort, brak Gods koninkr?k krachtig door en hadden de christenen een grote impact op de maatschapp? . De Heilige Geest speelde daarin een essentiële rol. Maar die rol vervult H? jammer genoeg niet alt?d meer. Er zit een grote kloof tussen wat we in de B? bel lezen over de Heilige Geest en hoe de meeste gelovigen en kerken vandaag de dag functioneren.

De auteur laat in Kom, Heilige Geest! zien dat ook w? een nieuwe uitstorting van de Heilige Geest nodig hebben. Als Gods Geest ons werkel?k raakt, worden we vervuld met hemelse liefde en kracht en kan Gods koninkr?k ook in onze t? d doorbreken op de aarde.

Jan Pool (Velserbroek) was tot 2016 voorganger van Shelter Haarlem. Sindsdien is h? als spreker, mentor en schr?ver verbonden aan Stichting Hrtlink. Eerder verscheen van z? n hand: Onvoorstelbare genade.

Kom Heilige Geest, vul ons met uw liefde Pool, Jan
€ 16,50
voorraad onbekend
Stanley Hauerwas

Stanley Hauerwas is een begrip in de theologische wereld van nu. Nu een theologische biografie. Soms wordt zijn werk geroemd om zijn radicaliteit, tegendraadsheid en profetisch vermogen, dan weer bekritiseerd als tribalistisch, onrealistisch en te weinig samenhangend. Maar is dat het hele verhaal?

In dit boek nemen Ariaan Baan en Jan Martijn Abrahamse de lezer mee in het leven en denken van Hauerwas, niet alleen om een vollediger beeld te geven van zijn theologische oeuvre, maar ook om te laten zien wat 'Stanley' drijft als theoloog en als mens.

Een biografie die leestt als nabije geschiedenis en heel veel actualiteit in de the theologie met zich meedraagt en je op die manier aan het denken zet.

Stanley Hauerwas Baan, Ariaan en Jan Martijn Abrahamse
€ 15,25
voorraad onbekend
Geloven in seizoenen,

Geloven in seizoenen, over herfst, winter, lente en zomer in geloof en kerk is geschreven door Rene van Loon en is een vervolg op het boek Lente in de kerk.

Herfst en winter, lente en zomer: ieder hebben ze hun eigen sfeer. Veel hiervan is herkenbaar in het geloofsleven: de herfstige verlieservaring, maar ook de opbloeiende voorjaarsvreugde. Ook in het kerkel?k leven z?n er t?den van terugloop en overleven, maar ook van nieuwe bloei. Dit boek belicht de seizoenen in het geloofsleven en in de kerk. Het is een invalshoek die veel creativiteit losmaakt en nieuwe inzichten biedt.

Dankzij de toegevoegde gespreksvragen is dit boek ook geschikt voor gesprekskringen.

Van Loon vertelt de verhalen van een Nederlands christendom die niet zo op ons netvlies staan.
– Trouw

René van Loon is predikant binnen de Protestantse Kerk en werkzaam in Rotterdam. H? is z? n leven lang al bezig met missionaire vragen en activiteiten. Eerder schreef h? verschillende boeken, waaronder Lente in de kerk.

Geloven in seizoenen, Loon, Rene
€ 13,99
voorraad onbekend
De dialoog, de dans en het duel

In het boek De dialoog, de dans en het duel schrijft Kees van Ekris over preken voor tijdgenoten. Centraal staat dan de vraag: Hoe maakt de preek verbinding met hoorders? Theologisch, contextueel en communicatief...

LEESFRAGMENT De dialoog, de dans en het duel van Kees van Ekris

Steeds meer kerkgangers raken verveeld in de kerk. De preken dringen nauwelijks tot hoorders door. Dit roept de vraag op wat er mis gaat. Kees van Ekris neemt de lezer mee op een inspirerende reis naar de negen dimensies van predikantschap.

Hoe kun je theologisch, contextueel en communicatief zo preken dat je verbinding legt tussen de wereld van de Bijbel en de concrete werkelijkheid van de mensen van nu? Dit boek is bedoeld voor predikanten, maar niet alleen! Ook voor mensen die hun geloof willen delen met tijdgenoten en voor kerkenraden die daar over willen bezinnen.

Kees van Ekris (Zeist) is programmaleider van Areopagus, de afdeling binnen de IZB die zich richt op de toerusting van predikanten inzake contextueel missionaire prediking.

Inhoudsopgave

Inleiding (7)

hoofdstuk 1
Toegang
Missionaire intelligentie (22)

hoofdstuk 2
Participatie als preparatie
De participant in de prediker (48)

hoofdstuk 3
Zwanger van woorden
De exegeet in de participant (71)

hoofdstuk 4
Ontsluiting
De mysticus in de exegeet (102)

hoofdstuk 5
Leerprocessen
De theoloog in de mysticus (126)

hoofdstuk 6
Existentiële verificatie:
De mens in de theoloog (157)

hoofdstuk 7
Geen andere goden
De combattant in de mens (184)

hoofdstuk 8
Pitch van een idioot
De missionaris in de combattant (221)

hoofdstuk 9
Preken is praten
De communicator in de missionaris (250)

hoofdstuk 10
Gezegende mensen
De benedictus in de communicator (295)

Nawoord (326)

Literatuur (330)

Register (343)

De dialoog, de dans en het duel Ekris, Kees van
€ 26,-
voorraad onbekend
De nazi's kenden me bij naam
De nazi's kenden me bij naam Hellinger, Magda; Lee, Maya; Brewster, D
€ 23,99
voorraad onbekend
De bibliotheek van Saint-Malo

'De bibliotheek van Saint-Malo' van Mario Escobar speelt zich af in het Franse kustplaatsje Saint-Malo tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de nazi's het stadje bezetten vernietigen zij alles wat onwenselijk wordt geacht, waaronder een heleboel boeken.

Jocelyn Ferrec, een dappere bibliothecaresse, gebruikt haar positie om haar dorpsgenoten moed en hoop te geven en tegelijkertijd zo veel mogelijk boeken te redden van de brandstapel. Haar man Antoine zit ondertussen gevangen in een Duits kamp. Terwijl Jocelyn wanhopig wacht op een bericht van hem, schrijft ze brieven naar de beroemde auteur Emile Zola, in de hoop dat haar verhaal ooit een groot publiek zal bereiken.

De bibliotheek van Saint-Malo Escobar, Mario
€ 15,-
voorraad onbekend
Het kersenspoor

In de roman 'Het kersenspoor' van Sarah Steele redt een dappere schooljuf tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven van talloze Joodse kinderen. De kersenboomgaard waar zij woont vormt het middelpunt van wat de 'kersenroute' genoemd wordt. Via deze route worden de kinderen naar het niet-bezette deel van Frankrijk gesmokkeld. Maar de missie wordt steeds gevaarlijker...

Ruim zeventig jaar later vindt een jonge vrouw een brief van haar overleden grootmoeder, waarna ze op onderzoek uit gaat. Hoe is het afgelopen met de dappere vrouw die zo veel kinderen wist te redden, maar die uiteindelijk zelf ook moest vluchten?

Het kersenspoor Steele, Sarah
€ 23,99
voorraad onbekend
Door jouw ogen

In de christelijke roman 'Door jouw ogen' van Nicole Deese maken we kennis met Molly McKenzie, een populaire beauty-influencer. Om in aanmerking te komen voor een baan als presentatrice van een make-overprogramma voor kansarme jongeren, gaat Molly als vrijwilliger meedraaien met een zomerclub voor jongeren uit de pleegzorg.

Daar komt ze zichzelf genadeloos hard tegen. Ze dacht dat ze wist wat ertoe deed in het leven, maar terwijl haar band met de kinderen groeit, ziet ze in dat ze het al die tijd bij het verkeerde eind had. En Silas Whittaker, de leider van de groep, blijkt een lastige man om mee te werken... maar ook een heel aantrekkelijke.

In één zomer leert Molly meer over het leven dan in alle jaren ervoor: ze ontdekt dat de oppervlakkige zaken waarop zij haar hele leven heeft gebouwd, er eigenlijk niet echt toe doen. Maar wat is dan wel echt van betekenis?

Door jouw ogen Deese, Nicole
€ 23,99
voorraad onbekend
Een wereld van verschil

Een wereld van verschil' van Carla Laureano is een psychologische feelgoodroman. 'Een wereld van verschil' is een sprankelende romance en tegelijkertijd een ontroerend verhaal over in het reine komen met je verleden, Gods aanwezigheid in je leven erkennen en ontdekken waar je thuishoort

Interieurdesigner Kendall Green is opgegroeid in pleeggezinnen. Ze slaat dan ook steil achterover wanneer ze hoort dat ze niet één, maar liefst vijf huizen heeft geërfd van haar tot dan toe onbekende grootmoeder.

De huizen staan in het dorpje Jasper Lake. Kendall reist erheen om de huizen klaar te maken voor de verkoop, maar eenmaal ter plekke ontdekt ze dat de keuze om de huizen te verkopen verregaande consequenties zal hebben voor het dorp. De jonge burgemeester Gabriel Brandt doet dan ook hard zijn best om Kendall op andere gedachten te brengen. Maar om de knoop te kunnen doorhakken, moet Kendall eerst op zoek naar de waarheid over haar eigen verleden.

.

Een wereld van verschil Laureano, Carla
€ 23,50
voorraad onbekend
Het toevluchtsoord voor gebroken harten
Het toevluchtsoord voor gebroken harten Mason, Susan Anne
€ 24,99
voorraad onbekend
De verdwijning bij Loxby Manor

De roman 'De verdwijning bij Loxby Manor' van Abigail Wilson is perfect voor de fans van Julie Klassen en Sarah Ladd. Vier jaar na een drama dat ze tegen elke prijs geheim moet houden, keert Charity Halliwell terug naar het schilderachtige dorp van haar jeugd.

Daar ontdekt ze tot haar ontzetting dat haar vriendin Selene, bij wie ze logeert, verdwenen is. Daardoor is haar broer Piers gedwongen om naar huis te komen. Piers heeft ooit Charity's hart gebroken en ze zou hem het liefst nooit meer onder ogen willen komen. Toch is hij degene met wie ze zal moeten samenwerken als ze Selene ooit weer terug wil zien...

De verdwijning bij Loxby Manor Wilson, Abigail
€ 23,99
voorraad onbekend
Handboek wereldreligies
Handboek wereldreligies Bowker, John
€ 49,99
voorraad onbekend
Katholiek

Het boek Katholiek , gaat over de beeldcultuur van het katholicisme en is een ideaal naslagwerk voor iedereen die graag eens een kathedraal of klein kerkje bezoekt en graag wil begrijpen wat daar bedoeld wordt.

Indrukwekkende schilderijen, spectaculaire architectuur, bijzondere beelden en kostbare gewaden: het katholicisme is een inspiratiebron voor veelzijdige kunst en cultuur. Van kleine Mariabeeldjes tot torenhoge kathedralen: kunst is onlosmakelijk verbonden met religie en maakt het geloof zichtbaar en tastbaar. In de eucharistie, met walmende wierook en de eeuwenlange rituelen, worden alle zintuigen bespeeld en wordt de beleving van het katholiek geloof zichtbaar.

In 'Katholiek' van Suzanna Ivanic maak je kennis met de rijke beeldcultuur van het katholicisme. Een helder, overzichtelijk en gedetailleerd naslagwerk met prachtige illustraties van kunstwerken en objecten.

Katholiek Ivanic, Suzanna; Slingerland, Jaap (vert
€ 39,99
voorraad onbekend
Zingen!

Het boekje vol met teksten en prenten: Zingen! van dirigent Frits Muusse en kinderarts en illustrator Arda Lubsen is een laagdrempelig en rijk geïllustreerd boek over zingen en zangtechniek. Iedereen kan zingen, maar we willen allemaal graag beter en zuiverder zingen, onze adem goed gebruiken en moeiteloos overbrengen wat we bezingen.

In dit zeer originele boek zijn veel tips en aanwijzingen verzameld en beeldend vastgelegd. Het helpt zangers zich de adviezen nog beter voor te stellen. Voor zangdocenten en koordirigenten is dit boek een bron van inspiratie om het repertoire uit te breiden en de juiste woorden en beelden te vinden.

'Dit prachtig geïllustreerde boek is een must-have voor elke zanger!'
- Francis van Broekhuizen, dramatische sopraan

Zingen! Muusse, Frits
€ 21,-
voorraad onbekend
Onzeker weten

In het theologische boek: Onzeker Weten dagen de auteurs, Rikko Voorberg, Gerko Tempelman, en Bramk Kalkman je uit om onzekerheid als uitgangspunt te nemen. Onder de vlag van Radicale Theologie laten ze een rijke mix van postmoderne filosofen, kunstenaars en activisten aan het woord. Ze keren traditionele zekerheden binnenstebuiten en ontdekken juist in het christendom ruimte voor een bevrijdend niet-zeker-weten.

Om ons heen lijken mensen van alles zeker te weten. Voor elk van onze onzekerheden wordt er wel een oplossing aangedragen. Het heeft iets aantrekkelijks. Maar doen zulke oplossingen wat ze beloven?

Dan blijkt dat onzeker weten een bron is van creativiteit, authenticiteit en verbinding. Verbinding met jezelf, met anderen en met de eeuwenoude christelijke traditie.

Onzeker weten Voorberg, Rikko; Tempelman, Gerko; Kalkm
€ 21,-
voorraad onbekend
Hoop voor de aarde

[h2]Weinigen kunnen het probleem van de klimaatverandering zo goed onder woorden brengen als Katharine Hayhoe in haar boek Hoop voor de aarde: hoe we samen het klimaat kunnen redden. [/bh2]

De klimaatverandering is even urgent als complex. We benoemen het en zuchten erover, maar het lukt ons moeilijk om samen tot concrete actie te komen. Katharine Hayhoe legt daar de vinger bij en geeft aan hoe we vanuit een gesprek hierover heel praktisch aan de slag kunnen gaan om het klimaat te redden. Daarvoor is nodig dat de feiten bekend zijn. Die zet ze op een rij. Daarnaast is het belangrijk dat we zicht hebben op oplossingen. Die geeft ze in het boek.

Hayhoe spoort de lezer aan om werk te maken van het klimaat en daarbij de hoop niet te verliezen. 'Glashelder toont Katharine aan hoe belangrijk de juiste woorden zijn om tot hoopgevende daden te komen in de klimaatcrisis die ons allen bedreigt'
- Reinier van den Berg).

Hoop voor de aarde Hayhoe, Katharine
€ 26,-
voorraad onbekend
De retraite

De retraite van Kees Postma is een hilarisch boek over geestelijke leiders die met elkaar in retraite gaan. Culturen botsen en weinig gaat zoals gedacht.

David, een vermoeide voorganger, verbaast zich regelmatig over de christelijke cultuur, de kerk en alles wat daarbij hoort. Voortdurend speelt de volgende vraag door zijn hoofd: 'Should I stay or should I go?' Ten einde raad besluit hij een retraite te gaan volgen in Ierland, samen met andere opgebrande herders uit verschillende denominaties. Diepe geestelijke lessen en knotsgekke situaties wisselen elkaar af. In dit boek wordt duidelijk dat een herder ook maar een schaap is, en dat om jezelf kunnen lachen even helend kan zijn als een gereformeerde drietrapsraket vanaf de preekstoel.

'Hilarisch en pijnlijk herkenbaar. Geniet van dit kostelijke boek en wees lief voor uw voorgangers en predikanten.'
- Henk Stoorvogel

'Heerlijke humor met diepgang. Humor die spiegelt en stimuleert! Een grote aanrader.'
- Rob Favier

'Voor elke zich (te) serieus nemende predikant, voorganger, geestelijk leider, missionaris, kerkplanter, aanbiddingsleider die wil groeien in genade is dit verhaal een waardevolle spiegel.'
- Arie de Rover

De retraite Postma, Kees
€ 17,99
voorraad onbekend
Bijbelwijs

Bijbelwijs van Cees Fraanje bestaat uit 52 gezinsmomenten rond Gods Woord en biedt creatieve bijbelstudies voor het hele gezin. Gods Woord is belangrijk, want door de Bijbel kun je God beter leren kennen. Maar hoe doe je dat, samen met je kind de Bijbel bestuderen?

Dit boek wil hiermee helpen en biedt voor elke week, een jaar lang, materiaal om met elkaar bezig te zijn rond Gods Woord. Daarbij gaan de kinderen in de Bijbel zelf op ontdekkingstocht, maar ook in huis en daarbuiten. Niet alleen hun hersenen worden aangesproken, maar ook al hun zintuigen.

Bijbelwijs Fraanje, Cees
€ 16,50
voorraad onbekend
Kwetsbaar verbonden
Kwetsbaar verbonden Knijff, Arie van der
€ 20,-
voorraad onbekend
Als het niet meer gaat
Als het niet meer gaat Schelling, Piet; Nuijten, Ad
€ 18,99
voorraad onbekend
Improviseren in Gods drama

in het theologisch boek Improviseren in Gods drama leggen Theo Pleizier, Bärry Hartog en Benno van den Toren uit wat de theologie van Kevin Vanhoozer kan betekenen voor de kerk in Nederland. De invloedrijke theoloog Kevin Vanhoozer biedt een fris en orthodox geluid voor postmoderne gelovigen.

Volgens Vanhoozer bestaat er voor het leven met God geen universele blauwdruk. Aan de hand van het script van de Heilige Schrift improviseert de kerk binnen het drama van God. Trouw en creativiteit staan niet tegenover elkaar, maar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In dit boek vertalen theologen en predikanten Vanhoozers theologie naar de Nederlandse context. Zij laten zien wat de kerk in Nederland kan leren van deze uiterst originele theoloog.

Improviseren in Gods drama Pleizier, Theo; Toren, Benno van den; Ha
€ 21,-
voorraad onbekend
Hoe mijn God veranderde

In zijn nieuwe boek Hoe mijn God veranderde vertelt theoloog Martien Brinkman hoe zijn godsbeeld in vijftig jaar tijd veranderde. Hij schreef daarmee zijn spirituele biografie. Tegelijk is het een kleine theologiegeschiedenis vol ontmoeting, debat en reflectie.

De auteur stelt daarbij intrigerende vragen:

* Waarop is godsgeloof gebaseerd?
* Welk mensbeeld is daarvoor nodig?
* Waarom is Jezus niet zomaar een mens of een op aarde rondwandelende God?
* En hoe kleurt onze cultuur (film, literatuur, beeldende kunst) ons verstaan van de Bijbel en andersom?

Een spannend boek voor ieder die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van godsgeloof.

Hoe mijn God veranderde Brinkman, Martien
€ 24,-
voorraad onbekend