Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken uitgeverij Royal Jongbloed najaar 2022

In het najaar van 2022 worden weer de veel nieuwe titels verwacht bij Royal Jongbloed, de uitgeverij van Jongbloed Bijbels, en de imprints Ark Media, Groen, Columbus, Sestra, Elisabeth en de Herziene Statenvertaling

De nieuwe uitgaven van Royal Jongbloed zijn altijd direct bij verschijnen beschikbaar in de winkels van Ichthusboekhandel.nl en online via haar webshop. U kunt nu al uw nieuwe Jongbloed Bijbels en boeken reserveren via de webshop van Ichthusboekhandel.nl.

Momenteel werken we er hard aan om alle teksten en omslagen van de boeken op onze website te krijgen. Dit is de meest recente update van wat bij Royal Jongbloed naar verwachting gaat verschijnen in het najaar van 2022.

Leef geen leugens

In het boek Leef geen leugens, beschrijft John Mark Comer, voorganger en auteur hoe we de drie klassieke vijanden van de mens en gelovige, de duivel, het vlees en de wereld, kunnen leren herkennen en weerstaan. Hij vertaalt deze begrippen naar onze moderne wereld, analyseert hun tactieken, sterke en zwakke punten en laat zien hoe je (met raad en praktische oefeningen) je kunt verweren tegen deze schijnbaar stokoude, maar zeer actuele tegenstanders en ze kunt overwinnen.

Inkijkexemplaar Leef geen Leugens door Johan Mark Comer

We zijn momenteel in oorlog. Niet met buitenlandse aanvallers of binnenlandse terroristen. Nee, het is een strijd die je diep in je geest en lichaam ervaart: we zijn in oorlog met leugens. Het probleem is niet zozeer dat we leugens vertellen, maar dat we ze leven. We laten ze toe in onze gedachten en lichaam, waar ze onze vrede en heelheid ondermijnen. Deze vijanden zijn krachten die proberen om schade aan te richten in ons hart en leven door middel van subtiel bedrog. Het zijn bedrieglijke gedachten over wie God is, over wie wij zijn en over wat een daadwerkelijk goed leven is.

Een aansprekend boek met een bevrijdende boodschap van een auteur die momenteel ook in Nederland steeds meer wordt gelezen.

John Mark Comer is een jonge voorganger en auteur uit de VS (Portland, Oregon) die actuele thema's in het perspectief van het christelijk geloof beschrijft. Zijn stijl is populair en voor een breed publiek toegankelijk. John Mark Comer werkt als voorganger voor onderwijs en visie in Bridgetown Church en heeft een master in bijbelse en theologische studies van het Western Seminary. Hij is getrouwd met Tammy en heeft drie zoons.

Leef geen leugens van John Mark Comer kun je gemakkelijk online bestellen bij de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Leef geen leugens Comer, John Mark
€ 24,99
voorraad onbekend
Een vreemde nieuwe wereld

Het boek een Vreemde nieuwe wereld van Carl Trueman schetst de huidige tijd in Bijbels perspectief en met name rond het denken over ons "zelf". De identiteitspolitiek die snel aan invloed wint, schept verwarring over aspecten van persoonlijkheid en moraal die ooit vaststonden. Sinds de seksuele revolutie, het homohuwelijk en genderkwesties is het persoonlijke steeds meer gepolitiseerd.

In Een vreemde nieuwe wereld beschrijft Carl R. Trueman de historische, filosofische en technologische factoren die de huidige identiteitspolitiek bepalen. Hij geeft niet alleen een toegankelijke analyse van de invloed van technologie en pornografie, maar ook van de culturele ideologie van denkers sinds de Romantiek. Trueman biedt een broodnodig Bijbels perspectief op persoonlijkheid en gaat de confrontatie aan met onze tijd van 'expressief individualisme'. Hij laat zien hoe we ons kunnen bewegen in een cultuur die vaak vijandig staat tegenover christelijke overtuigingen. De bijbehorende uitvoerige studiegids nodigt uit tot bespreking en zal online worden aangeboden.

Carl R. Trueman (PhD, Universiteit van Aberdeen) is hoogleraar bijbel- en godsdienstwetenschappen aan het Grove City College. Hij is een gewaardeerde kerkhistoricus en fellow bij het Ethics and Public Policy Center en schreef boeken over John Owen, MaartenLuther en diverse culturele thema's.

Ideeën hebben gevolgen. Dit boek laat zien hoe de hedendaagse mens de maat van alle dingen werd en daardoor verantwoordelijk is voor de geestelijke en morele crisis van onze tijd.
- Prof. dr. Benno A. Zuiddam

Een vreemde nieuwe wereld Trueman, Carl
€ 20,-
voorraad onbekend
1 minuut dagboek

Het 1-minuut Dagboek is geschreven door diverse vrouwelijke auteurs van het platform Zij lacht, waaronder Liza Kruit-de Jonge (1994).

In dit 1-minuut Dagboek van Zij Lacht staan 100 overdenkingen voor elk moment. De overdenkingen zijn kort; je bent er slechts één minuut mee bezig. De thema's in het dagboek zijn actueel, uit het leven van alledag en sluiten aan op de onderwerpen uit het Zij Lacht gebedenboek.

Het dagboek is niet bedoeld als vervanging van je tijd met God, maar als een waardevolle aanvulling voor de momenten tussendoor. Het dagboekje leent zich ook uitstekend om mee te nemen tijdens een weekend weg of op vakantie.

Met 125.000+ websitebezoekers per maand en 22.000+ volgers op Instagram bemoedigt Zij Lacht vele vrouwen in hun wandel met God.

1 minuut dagboek Zij Lacht
€ 14,99
voorraad onbekend
Dit is vandaag, teksten ter bemoediging

Dit is vandaag is een cadeauboek met teksten geschreven door Kinga Banen bedoeld om mensen te bemoedigen en te inspireren.

Kinga Bán (1981-2019) was een geboren zangeres. Zingen was voor haar net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Met haar muziek en liedteksten over geloof, hoop en onvoorwaardelijke liefde heeft zij de harten van veel mensen geraakt en doet zij dat nog.

Johan Bakker, die ook de in het voorjaar 2022 verschenen biografie van Kinga Bán schreef, verzamelde in Dit is vandaag de mooiste citaten en liedteksten van deze bijzondere vrouw. Een prachtig cadeauboek dat velen zal bemoedigen en inspireren.

Muziekjournalist en auteur Johan Bakker publiceerde eerder het succesvolle Behind The Rainbow, over het leven van de vroeg gestorven Amerikaanse zangeres Eva Cassidy. Dit boek verscheen in het Nederlands als Eva Cassidy, de biografie. Ook zijn ruimtevaartroman Enkele Reis Mars/ One-way Trip to Mars verscheen in twee talen. Met het schrijven van de biografie van Kinga Bán keerde Bakker terug naar zijn eerste liefde: de muziek.

Kinga bracht in alle eenvoud teksten bij de luisteraar. Zonder veel opsmuk en heel subtiel. Ze deed dat met genoeg inleving om de emotie een plek te geven, maar tegelijk zo terughoudend dat de luisteraar zijn eigen gevoel in kon vullen.
- Elbert Smelt, musicus, arts, presentator en leadzanger van de band Trinity

Kinga zet me nog altijd aan het denken. Als ik het moeilijk heb, denk ik aan haar levensmissie: het gaat niet om mijzelf maar om iets wat veel groter is.
- Lieke van Lexmond, actrice en presentator

Dit is vandaag, teksten ter bemoediging Ban, Kinga
€ 15,99
voorraad onbekend
Een gebroken halleluja

Het boek van Tomas Sjodin, een gebroken Halleluja vertelt zijn persoonlijke verhaal over het verlies van twee zoons en hoe God daar door heen werkte.

Op een herfstachtige zondagmorgen steekt Tomas Sjödin de kanaalbrug in Haga, Gotenburg, over. De kerkklokken van de Hagakerk luiden zoals ze dat al meer dan honderd jaar doen. Hoewel Tomas al ruim 25 jaar in deze buurt woont, grijpt het geluid van de kerkklokken hem opeens aan. Iets in het ritme en in de doffe, zware klanken roept bij hem de vraag op: wat is de klank die door een mens heen klinkt? Hij gaat op zoek naar het lied van de ziel.

In dit boek (het verscheen in het Zweeds al in 2008) schrijft Tomas Sjödin over het overlijden van zijn twee zonen aan een ernstige ziekte. Hij verbindt dit met de spiritualiteit die aangewakkerd wordt als de kerkklokken luiden. Een gebroken halleluja gaat over verdriet en blijdschap, over de barsten in het leven en het licht dat zich daar een weg doorheen zoekt.

Tomas Sjödin is een meester in het verwoorden van hedendaagse spirituele thema's voor een breed publiek. In dit persoonlijke en existentiële boek staat zingeving rond leven en dood centraal. Tomas Sjodin is schrijver, pastor, spreker en columnist. Hij is bekend van Zweedse radio- en tv-programma's.

Begin dit jaar interviewde ik Tomas Sjödin bij hem thuis, aan zijn keukentafel in Zweden. Vooral wat – en hoe – hij vertelde over het verlies van twee van zijn kinderen, raakte me diep. Dit is hét boek waarvan ik al langer hoopte dat het zou worden vertaald. Eindelijk is het zover. Ik kan niet wachten het te lezen.
- Gert-Jan Schaap, redacteur EO-Visie

Een gebroken halleluja Sjodin, Tomas
€ 20,-
voorraad onbekend
Begin met gebed, 250 gebeden

Dit cadeauboek Begin met gebed van Max Lucado bevat 250 korte gebeden, ingedeeld naar diverse levensthema's zoals vriendschap, moed, veiligheid, gezin, toekomst, volharding, rust en leiderschap.

Ontdek aan de hand van deze gebeden en de daaraan gekoppelde Bijbelteksten hoe je in iedere situatie kunt beginnen met gebed.

Vind je het lastig om te bidden? Heb je moeite om de woorden te vinden om uit te drukken hoe je je voelt en wat je nodig hebt? Max Lucado weet hoe het is om te worstelen met gebed. Dit gebedenboek kan je helpen in je dagelijks leven een gebedsroutine te vinden en je meer op je gemak te voelen wanneer je met God communiceert.

Max Lucado is voorganger van Oak Hills Church in Texas. Hij is internationaal bestsellerauteur. Van veel van zijn boeken zijn al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Begin met gebed, 250 gebeden Lucado, Max
€ 22,99
voorraad onbekend
Onwankelbaar in Hem, ontdek de sleutels

In het boek Onwankelbaar in Hem, laten Sally Burke en Cyndie Claypool de Neve zien hoe je een krachtig gebedsleven kunt opbouwen. Ontdek de vier stappen van gebed, waarmee je vol vertrouwen voor jezelf en je dierbaren kunt bidden

Je gebeden zullen de wereld om je heen raken terwijl je geloof onwankelbaar zal blijven.

Als je bidt tot God, mag je zonder twijfel het schijnbaar onmogelijke vragen. Je zult zien hoe een dagelijkse gebedspraktijk jouzelf en de wereld om je heen verandert.

Lees ook de verhalen van vrouwen die in de meest moeilijke omstandigheden hebben ervaren dat hun gebed werd verhoord.

Dit is een uitgave in samenwerking met Moeders in Gebed Nederland en België (onderdeel van Moms in Prayer International), een interkerkelijk gebedsnetwerk in Nederland en België van moeders, grootmoeders en andere vrouwen die een hart hebben voor kinderen en scholen.

Sally Burke is spreker en president van Moms in Prayer International. Ze is getrouwd en heeft vier kinderen en twee kleinkinderen.

Cyndie Claypool de Neve is auteur en creative director van de Emmanuel Faith Community Church. Eerder werkte ze als manager communicatie voor Moms in Prayer International. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.

Onwankelbaar in Hem, ontdek de sleutels Burke, Sally en Cyndie Claypool de Neve
€ 20,-
voorraad onbekend
HSV Overschrijfbijbel (1)

De Overschrijfbijbel verschijnt voor het eerst op verzoek in de Herziene Statenvertaling. In deze Bijbel bedoeld om tekst voor tekst over te schrijven, tref je 6 Bijbelboeken uit het Nieuwe Testament aan.

De Overschrijfbijbel is een meditatieve en creatieve manier om de Bijbel te lezen. Deze uitgave van de Bijbel in de Herziene Statenvertaling brengt de eeuwenoude teksten nog dichter bij de lezer. Zoals ook in de eerste christelijke gemeente Paulus in de pen kroop en de gemeente een brief schreef, volgen wij hem al overschrijvend na. De ervaring leert: door regelmatig een tekstgedeelte over te schrijven, krijgen de woorden opeens meer kracht en betekenis. Bekende zinnen en verhalen komen op een nieuwe manier tot leven.

• Meditatief omgaan met de Bijbel
• Rust vinden in het overschrijven van de bijbeltekst

De Overschrijfbijbel HSV 1 Bevat de Bijbelboeken:

* Galaten
* Efeze
* Filippenzen
* Kolossenzen
* 1 en 2 Tessalonicenzen

Eerlijk gezegd had ik die gedachte toen ik hoorde van de Overschrijfbijbel. Maar het heeft me verrast: het is een soort schatgraven. Doordat je langzaam door de tekst heengaat, sta je er veel meer bij stil en ontdek je nieuwe dingen.
- Marianne Grandia.

De overschrijfbijbel kopen kan bij Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthuswinkels.

HSV Overschrijfbijbel (1)
€ 17,99
voorraad onbekend
HSV Jongensbijbel

Mooi eerste (kerk) Bijbeltje, als cadeau van (groot)ouders aan hun (klein)zoon zodra ze zelf kunnen lezen. Ook te geven als afscheidscadeau op de basisschool of zondagsschool.

Deze HSV Bijbels is bedoeld voor jongens en dit mag u verwachten:

* gebonden in soepele band met opdruk "Vertrouw op de HEERE en doe het goede"
* stoere uitstraling
* HSV tekst met Psalmen 1773.
* ca. 2016 pagina's
* formaat 10 x 15 cm
* inclusief twee leeslintjes en
* een mooie koker als foedraal voor langduriger gebruik!

Kijk ook eens naar de HSV meidenbijbel

HSV Jongensbijbel
€ 49,-
voorraad onbekend
HSV Meidenbijbel

Mooi eerste (kerk) Bijbeltje, als cadeau van (groot)ouders aan hun (klein)dochter zodra ze zelf kunnen lezen. Ook te geven als afscheidscadeau op de basisschool of zondagsschool.

Deze HSV Bijbel is bedoeld voor meisjes en u mag dit verwachten::

* gebonden in soepele band met opdruk : Jezus zegt: Ik ben de Goede Herder
* roze look and feel.
* ca. 2016 pagina's
* formaat 10 x 15 cm
* HSV tekst met de Psalmen van 1773.
* inclusief twee leeslintjes en
* een mooie koker als foedraal voor langdurig gebruik!

Kijk ook voor de HSV jongensvariant.

HSV Meidenbijbel
€ 49,-
voorraad onbekend
Bijbel in vertellingen

De Bijbel van Ingwersen komt weer beschikbaar! Een navertelling van de Bijbel in toegankelijke taal geschikt voor het lezen aan tafel met jongere kinderen.

Decennialang is deze Bijbel aangeduid als 'De Bijbel van Ingwersen' of 'de blauwe Bijbel'. Deze Bijbel is vanwege de zuivere inhoud meer dan zestig jaar een begrip in kerkelijk Nederland. Oorspronkelijk werd de Bijbel in kleine boekjes uitgegeven. In 1946 worden de boekjes als één geheel uitgegeven door de Bijbel Kiosk Vereniging. Door de jaren heen zijn er duizenden exemplaren verkocht. De dertigste druk verscheen in 2007.

De 31e druk van de Bijbel in vertellingen is volledig herzien, zodat de inhoud weer goed leesbaar is voor jong en oud. Deze editie bevat alleen de tekst, zonder de illustraties.

Gesina Ingwersen (1877-1967) was onderwijzeres bij het lager onderwijs en later lerares Engels aan het Gereformeerd Gymnasium in Amsterdam (1918- 1945). In haar leven deed zij veel aan evangelisatiewerk en het toerusten van zondagsschoolmedewerkers.

Vanaf het moment dat de kinderbijbel voor onze kinderen te eenvoudig werd, begonnen wij te lezen uit de Bijbel van Ingwersen. Dit deed ik in ieder geval op zondagmiddag als de stof van de preek ook door Ingwersen werd behandeld. Mijn man en ik hebben ons steeds weer verbaasd hoe zuiver Ingwersen de stof dan toepast. Ze blijft ver van ieder moralisme. De toepassing is de toepassing die de tekst zelf aanreikt.
- Dr. R. van Kooten en Ineke van Kooten-Coster

Bijbel in vertellingen Ingwersen, G.
€ 39,99
voorraad onbekend
Het Boek (zonvariant) blauw

Nu weer volop verkrijgbaar: Het Boek, als de Bijbel, om te ontdekken en te leren wat het meest verkochte Boek ter wereld te zeggen heeft. sinds 1987 zijn er meer dan 1 miljoen exemplaren van het Boek verkocht. Deze editie van het Boek heeft een motief met de zon, een knipoog naar één van de eerste edities van Het Boek.

Voor veel mensen is Het Boek een mooi begin van Bijbellezen. We zien dat bijvoorbeeld veel jongeren deze Bijbel gebruiken. Maar ook in (missionaire) situaties waarin Bijbellezen steeds minder voorkomt, is deze Bijbel begrijpelijk om te lezen en heeft zij een warme persoonlijke insteek.

Het Boek is gebaseerd op bestaande Bijbelvertalingen in het Engels en Nederlands. De tekst van de Bijbel wordt in eigen woorden vertelt, gedachte voor gedachte. Met een wat moeilijkere term noemt men dit een parafrase-vertaling. Kortom: hét Boek om te lezen!

Wat lezers zeggen over Het Boek:

* praktisch: sluit aan bij het dagelijks leven
* raakt het gevoel en geloof
* in begrijpelijke woordkeuze en taal van nu
* laagdrempelig
* met een persoonlijke insteek

Het Boek (zonvariant) blauw HTB Bijbel
€ 32,50
voorraad onbekend
Het Boek (aarvariant) grijs

Nu weer volop verkrijgbaar: Het Boek, als de Bijbel, om te ontdekken en te leren wat het meest verkochte Boek ter wereld te zeggen heeft. sinds 1987 zijn er meer dan 1 miljoen exemplaren van het Boek verkocht. Deze editie van het Boek heeft een motief met een korenaar en een grijze ondergrond.

Voor veel mensen is Het Boek een mooi begin van Bijbellezen. We zien dat bijvoorbeeld veel jongeren deze Bijbel gebruiken. Maar ook in (missionaire) situaties waarin Bijbellezen steeds minder voorkomt, is deze Bijbel begrijpelijk om te lezen en heeft zij een warme persoonlijke insteek.

Het Boek is gebaseerd op bestaande Bijbelvertalingen in het Engels en Nederlands. De tekst van de Bijbel wordt in eigen woorden vertelt, gedachte voor gedachte. Daarmee wordt het een parafrase vertaling genoemd. Kortom: hét Boek om te lezen!

Wat lezers zeggen over Het Boek:

* praktisch: sluit aan bij het dagelijks leven
* raakt het gevoel en ons geloofsleven
* in begrijpelijke woordkeuze en taal van nu
* laagdrempelig
* met een persoonlijke insteek

Het Boek (aarvariant) grijs HTB Bijbel
€ 32,50
voorraad onbekend
Mechelse Bijbel complete vertaling

De unieke vertaling onder de naam: Mechelse Bijbel vertaling is nu compleet. Wat begon met het vertalen van af en toe een Psalm, groeide uit tot een complete vertaling van de Bijbel. Pastoor Hans van Leeuwen werkte ruim 35 jaar lang aan deze compleet nieuwe Bijbelvertaling van de Heilige Schrift, het boek waar hij heel zijn leven in geloof mee werkte.

INKIJKEXEMPLAAR MECHELSE VERTALING

Deze Bijbel is een unieke vertaling van één persoon. Wat mag u daar van verwachten:

* Het lezen van de Mechelse Bijbel heeft een extra dimensie, die je kunt omschrijven als warm, persoonlijk en betrokken.
* Opvallend is een persoonlijk, klassiek en literair taalgebruik waarmee deze vertaling zich onderscheidt van moderne en populaire vertalingen. De Mechelse Bijbel kiest eerder voor aansluiten bij de grondtekst dan voor moderniteit.
* De Mechelse Bijbel leent zich voor Lectio Divina,;
* De één kolomsdruk laat veel ruime om zich te richten op de Bijbel als Gods brief aan mensen.
* Alle Bijbelboeken zijn voorzien van verklarende noten. Toegevoegd zijn ook diverse behulpzame kaarten.
* Met verwijzingen naar andere Bijbelteksten waarmee aangetoond wordt hoe de Bijbel een wonderlijke eenheid is 'om zo die innerlijke eenheid van de heilige Schrift te leren proeven, waarvan de Heilige Geest de waarborg is'.
* De Mechelse Bijbel heeft de Deuterocanonieke boeken in de lijn van de Rooms Katholieke traditie ingesloten in het geheel van de Bijbelboeken.
* In formele zin is dit geen "katholieke Bijbel", d.w.z. goedgekeurd door de Paus of de Bisschoppenconferentie, maar wordt door de R.K Kerk wel gezien als een "verantwoorde" vertaling van een Rooms katholiek priester.

Dr. J.H. (Hans) van Leeuwen werd opgeleid tot predikant in de Hervormde Kerk, en werd later Rooms-Katholiek priester. Hij was jarenlang actief in de parochie van Lisse. Sinds zijn emeritaat woont hij in het Limburgse dorpje Mechelen, waar de Mechelse Bijbel tot stand is gekomen.

Deze vertaling ademt de plechtige sfeer en – enigszins – het taalkleed van de aloude Statenvertaling. Petje af voor dit monnikenwerk.
- EO Visie, zomer 2021

Als Hebraïcus is het een plezier om de vertalingen van de Hebreeuwse teksten door de auteur te volgen. Deze worden in prachtig Nederlands weergegeven, gelukkig zonder de steeds 'nieuwe' spellingwijzers, met behoud van de strekking van de oorspronkelijke teksten. Bovendien is het bijzonder dat in de noten gerefereerd wordt aan de allusies van de komst van Christus.
- David Riem – 14 maart 2021

Mechelse Bijbel complete vertaling Leeuwen, J.H. van
€ 79,-
voorraad onbekend
Wie volg jij?

In het boek Wie volg jij? helpt bestsellerauteur Sadie Robertson Huff je om te ontdekken wie onze dagelijkse gedachten en acties beïnvloeden. Door middel van actueel onderzoek, enquêtes en persoonlijke en bijbelse verhalen, behandelt Sadie onderwerpen als: van vind-ik-leuk naar geliefd, onze ware motieven voor roem, imago of echt gekend zijn, onszelf vergelijken met anderen, vind God mij leuk, hoe ga je om met een cancelcultuur en bovenal: hoe volg je Jezus - de ultieme influencer?

In een online wereld die gericht is op volgers en likes, is het belangrijk om te bedenken waar je echt naar op zoek bent. Als je iemand volgt, is dat meestal omdat je op hem of haar wilt lijken, of omdat je wilt leven zoals zij. Wie heb jij de positie van een rolmodel gegeven in jouw leven? Tot slot leer je jezelf kritische vragen te stellen over jouw social mediagedrag: waarom heb ik dat gepost? Ontdek in dit boek de liefde, het doel en de vervulling die alléén in Jezus te vinden is.

Sadie Robertson Huff is een New York Times bestsellerauteur, spreker, influencer en oprichter van Live Original. Als presentatrice van de populaire podcast 'Whoa, That's Good', die in 2018 werd gelanceerd, blijft ze bovenaan de hitlijsten staan. Ze helpt miljoenen luisteraars terwijl ze de huidige leiders aanspreekt en hun vraagt om één vraag te beantwoorden: 'Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?'

Live Original, Sadie's blog, bevat bemoedigende en transparante berichten van haar en haar beste vrienden. Sadie woont samen met haar man Christian en hun dochter in Louisiana.

Wie volg jij? Robertson Huff, Sadie
€ 24,99
voorraad onbekend
Kom tot bloei

Kom tot Bloei, is het tweede dagboek van DagelijkseBroodkruimels en richt zich speciaal op vrouwen. In 100 overdenkingen wil het jou helpen om tot bloei te komen. Het dagboek neemt je mee in alle fasen van groei: van het zaaien, het planten en het ontkiemen tot het vrucht dragen en oogsten.

Het liefst nemen we allemaal de verkorte route rechtstreeks richting het bloeien. Zonder de soms zo rauwe en pijnlijke fase van groei. Maar net zoals dat in de natuur niet zo gaat, heeft God ook een ander ontwerp voor onze groei en bloei, een groter plan. Het is Zijn diepste verlangen dat jij tot écht leven komt. Tot duurzame bloei. Geplant, geliefd en gekend.

Kom tot bloei DagelijkseBroodkruimels
€ 20,99
voorraad onbekend
Verborgen aanwezig

Verborgen aanwezig is een prachtig vormgegeven geschenkboek over de Heilige Geest door Tineke Kuinder, samen met Manuel en Elvire van Lifeprints.

In hun eerste en tweede geschenkboek hebben Manuel en Elvire (Lifeprints) samen met Tineke Tuinder aan de hand van zeven woorden en zeven 'Ik ben'-uitspraken van Jezus geprobeerd de lezer te bemoedigen en te inspireren met overdenkingen, verhalen, gedichten, beelden en Bijbelteksten die verwoorden hoe de aanwezigheid van Vader en Zoon handen en voeten krijgt in het dagelijkse leven.

Een derde boek mocht dus niet ontbreken, een boek waarin ze de verborgen aanwezigheid van de Heilige Geest voor het voetlicht willen halen. In Verborgen aanwezig willen ze de lezer aan de hand van zeven bijbelse symbolen iets laten proeven van de rijkdom van de tegenwoordigheid van Gods Geest in het leven van een kind van God. Met woord en beeld bieden ze de lezer een inkijkje in de veelkleurigheid van Gods Geest.

Verborgen aanwezig Lifeprints; Tuinder, Tineke
€ 15,99
voorraad onbekend
Ben ik genoeg?

Het boek: Ben ik genoeg van blogger Grace Valentine wil jonge vrouwen om op een bijbelse manier na te denken over hun zelfbeeld.

Jonge vrouwen van deze tijd worstelen voortdurend met de vraag of ze wel genoeg zijn voor deze (online) wereld: mooi genoeg, slim genoeg, aantrekkelijk genoeg, gelovig genoeg, kortom - gewoon genoeg. Het is een onophoudelijke reeks van vragen en twijfels, getriggerd door het perfecte plaatje en verwachtingen van anderen.

Als jonge vrouw heeft Grace Valentine zelf de druk gevoeld om te voldoen aan de eisen van de maatschappij. Maar ze heeft er genoeg van. Met een innemende combinatie van eerlijkheid en humor, gebruikt Grace haar verhaal om ons met de leugens te confronteren die de wereld ons elke dag vertelt. Leugens zoals:?

* Je bent mooi omdat een jongen je dat verteld heeft?
* Liefde moet je verdienen?
* Je moet je verleden vergeten?
* Je zult nooit genoeg zijn.

Dit boek trekt een duidelijke grens. Het laat ons zien dat we nooit goed genoeg zullen zijn voor deze wereld omdat we niet voor deze wereld gemaakt zijn. In plaats daarvan herinnert Grace ons eraan dat we door Iemand geschapen zijn voor iets beters. We mogen kiezen voor Hem die ons gekozen heeft, voor Degene die zegt: 'Jij bent genoeg voor Mij, Mijn kind. Kom zoals je bent.'

Grace Valentine is een populaire Amerikaanse schrijfster en blogger die de Enough Movement heeft opgericht. Het is haar missie is om mensen te helpen die hebben geworsteld zoals zij heeft gedaan, om hun waarde te vinden in Iemand die het echt waard is om te volgen.

Ben ik genoeg? Valentine, Grace
€ 21,99
voorraad onbekend
Sta stil & dank

Anna van Rumpt, de auteur van Sta stil en Dank, betrapt zich er vaak genoeg op: als ze bidt, dan vraagt ze vooral veel aan God. Ze is gefocust op alles wat ze zou willen krijgen, maar minder op wat ze al gekregen heeft.

Misschien herken je dit wel. We vinden het soms lastig om God te danken. Pas wanneer we terugblikken, beseffen we dat God ons gegeven heeft waar we om gevraagd hadden. We komen dan vaak tot de conclusie dat we God daar niet voor bedankt hebben, terwijl Hij de Gever is van alles wat we ontvangen. Sta stil en dank is daarbij een fijn hulpmiddel. Het is een dankbaarheidsboek dat kan helpen om stil te staan bij de dingen die God ons elke dag weer geeft. En dat hoeven geen grote dingen te zijn. De zon die door de ramen schijnt, een kopje koffie met een vriendin of een Bijbelvers dat je gelezen hebt.

Anna wil je op deze manier uitdagen om elke dag vier dankpunten op te schrijven. Om door het leven van alledag en misschien wel de diepe dalen je ogen gericht te houden op de dagelijkse zegeningen. Want de Gever mogen we niet uit het oog verliezen.

Sta stil & dank Rumpt, Anna van
€ 22,99
voorraad onbekend
De schoonheid van scherven

Wij van Sestra weten ook: het leven gaat niet altijd over rozen. Gebrokenheid, pijn, moeilijkheden, rouw, we kennen het allemaal. Soms in het groot, soms in het klein. Tegelijkertijd hebben we geloof. Geloof in herstel. Geloof in veerkracht. Geloof in een God die bijstaat, helpt en draagt. Daarom dit herstnummer.

Het blad Sestra is boordevol scherven, aan elkaar geplakt met geloof, hoop en een heleboel liefde. Ga mee wandelen, want dat doet veel goeds met lichaam en geest. Lees over rouwen. Leer (je kamerplanten, je fiets, een mislukt gerecht, een ruzie) repareren. En hallo, mag het soms ook gewoon even stom zijn? Een eerlijk najaarsnummer vol inspiratie, interviews, DIY, recepten, de nieuwste boeken, etc. over echt (samen) leven in vrijheid. Enjoy!

De schoonheid van scherven
€ 9,99
voorraad onbekend
Zij Lacht notitieboek

Het Zij Lacht notitieboek is een stijlvol en stevig notitieboek. Op de voorkant van het linnen notitieboek staat de bekende Zij Lacht-tekst uit Spreuken 31:25: 'Kracht en glorie zijn haar kleding en zij lacht de komende dag toe.'

Het notitieboek bevat eenvoudige lijnen in het binnenwerk, zonder opsmuk, waardoor het boekje gebruikt kan worden voor stille tijd, zelfreflectie, in de kerk of op je werk.

Formaat: 13x19 cm

Zij Lacht notitieboek
€ 14,99
voorraad onbekend
Kom tot Mij

Kom tot Mij, is een Gezinsbijbel met vragen en opdrachten, geschreven door Monica Nieuwenhuise en bedoeld om kinderen vertrouwd te maken met de (on)bekende verhalen van de Bijbel.

Laat de kinderen tot Mij komen en verhindert ze niet, dat is de boodschap die de Heere Jezus gaf
toen Hij op aarde was. Nog steeds roept Hij iedereen op om tot Hem te komen. Die nodigende boodschap loopt als een rode draad door deze gezinsbijbel heen.

Vanaf Genesis tot Openbaring wordt de bijbel op een uitnodigende en begrijpelijke manier naverteld en uitgelegd. Ook moeilijkere bijbelgedeelten zijn opgenomen in ca. 170 verhalen. Bij elk verhaal staan gespreksvragen en een verwerkingsopdracht. Deze bijbel is geschikt voor een gezin met jongere, maar ook oudere kinderen. De meeste Bijbelverhalen verschenen eerder in kinderblad BimBam en zijn herschreven, ook zijn er nieuwe verhalen speciaal voor deze nieuwe uitgave geschreven.

Roel Ottow verzorgde de mooie illustraties.

Meer dan 26 jaar lang schreef Monica Nieuwenhuijse de bijbelverhalen voor het bekende kinderblad BimBam. Het is een kroon op haar werk dat veel van deze Bijbelverhalen nu zijn
gebundeld. Monica is getrouwd, moeder van vijf kinderen en auteur van diverse romans.

Roel Ottow volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en werkt al jarenlang als
zelfstandig ontwerper/ illustrator.

Kom tot Mij Nieuwenhuijse, Monica
€ 34,99
voorraad onbekend
Woorden van hoop

Woorden van Hoop, nu als een stakalender: mooi voor op je bureau, naast je bed of in de keuken. Voor elke dag is er een Bijbeltekst uit de Herziene Statenvertaling die je helpt om door de dag heen te leven met Gods Woord.

Bemoedigende Bijbelteksten voor ieder moment

Woorden van hoop
€ 15,99
voorraad onbekend
Stromen van liefde

Stromen van liefde bevat 180 stukjes uit het werk van Charles Haddon Spurgeon, de bekende opwekkingsprediker. Een fraai Bijbels dagboek geschikt voor een periode.

Gun jezelf een moment op de dag om te bezinnen en je ziel te verfrissen met deze korte en krachtige overdenkingen uit de klassieke werken van Charles Spurgeon. Elke dag bestaat uit drie elementen: een Bijbeltekst, een overdenking en een gebed.

Stromen van liefde is een mooi uitgevoerd, hardcover dagboek met 180 stukjes. De overdenkingen bieden wijsheid en bemoediging voor het leven van alle dag.

Stromen van liefde Spurgeon, C.H.
€ 20,-
voorraad onbekend
Eenvoudig lekker

Eenvoudig lekker, van blogger Teunie Luijk-Bakker, is een kookboek waarin alleen maar eenvoudige gerechten staan. Alle gerechten worden gemaakt met ingrediënten die bijna iedereen standaard in zijn of haar keuken heeft, of die gemakkelijk te verkrijgen zijn.

Het boek is verdeeld in de vier seizoenen met gerechten passend bij dat seizoen. De gerechten zijn heel divers. Het ontbijt, de lunch, het diner, tussendoortjes, drankjes: alles komt aan bod. De prachtige foto's bij de gerechten, gemaakt door Niek Stam, zijn niet alleen eetlustopwekkend, maar ook ondersteunend bij het toewerken naar het eindresultaat. Bij elk gerecht staat een vlot geschreven achtergrondverhaal en bij elk seizoen is er een sfeerverhaal.

Teunie Luijk-Bakker is moeder van een groot gezin. Ze houdt van een eenvoudige lifestyle en schrijft daarover als sinds 2008 op haar blog 'Eenvoudig Leven'. Een van haar vele hobby's is koken. Ook dat doet ze op haar kenmerkende eenvoudige wijze, met gemakkelijk te verkrijgen ingrediënten. Verse ingrediënten koopt ze in het seizoen waarin ze groeien.

Teunie heeft een prettige, heldere schrijfstijl waarmee ze al velen inspireerde.

Eenvoudig lekker Luijk-Bakker, Teunie
€ 29,99
voorraad onbekend
Vreugdevol vrouw zijn

Vreugdevol vrouw zijn, is een prachtige stakalender voor op je bureau, naast je bed of in de keuken. Met voor elke dag een Bijbelse bemoediging die je helpt om door de dag heen te leven met Gods Woord.

De teksten in de kalender zijn een verzameling uit de posts die Wilma Samyn en Marieke den Butter door de jaren heen op Facebook en Instagram gedeeld hebben en die voor velen tot zegen zijn geweest.

Jedidja Samyn heeft voor deze kalender schitterende afbeeldingen verzameld die de teksten ondersteunen en diepgang geven.

Een mooi cadeau voor je moeder, je dochter, je zus, je vriendin of natuurlijk voor jezelf.

Vreugdevol vrouw zijn Butter, Marieke den; Samyn, Wilma
€ 15,99
voorraad onbekend
God met ons

God met ons, is geschreven door Annemarie van Eijsden en Ann Kloosterman en is bedoeld voor vrouwen om te lezen tijdens de adventsperiode.

Advent is een tijd van verwachtingsvol toeleven naar de geboorte van de Redder, het Kind Jezus. God met ons is een dagboek dat gelezen kan worden tijdens advent, in de weken voorafgaand aan Kerst. Het wil je helpen om bewust toe te leven naar Kerst en biedt structuur aan je stille tijd in de vaak drukke decembermaand.

Je leest het dagboek in de vier weken voor Kerst. Elke dag bestaat uit een introductie, een gebed, een te lezen bijbelgedeelte met leesvraag, een overdenking, een toepassingsvraag en een lied/quote/gedicht.

Geschreven door vrouwen, voor vrouwen.

God met ons Eijsden, Annemarie van; Kloosterman, Ann
€ 15,99
voorraad onbekend
HSV Tienerdagboek

In het Tienerdagboek bij de HSV geschreven door Henrike Dankers, Roland Kalkman e.a. , volgen we de weg van God met mensen van het Oude Testament naar het Nieuwe Testament, van Genesis naar Openbaring.

We gaan op weg met 365 personen. Iedere dag staat er één persoon centraal en tieners kunnen zich met deze persoon identificeren. Met behulp van een tijdlijn zie je wanneer in de Bijbel de persoon over wie het gaat ongeveer leefde.

Dit dagboek kan door tieners tussen de 12 en 15 jaar gelezen worden, maar ook door gezinnen aan tafel. Elke dag begint met een inleiding, daarna volgt het te lezen Bijbelgedeelte, vervolgens een overdenking en dan eindigt de dag met een toepassingsvraag, opdracht of nadenkertje.

HSV Tienerdagboek Dankers, Henrike; Kalkman, Roland; Mijnd
€ 20,-
voorraad onbekend
U nodigt mij aan tafel

U nodigt mij aan tafel is een boekje geschreven door Hanna Jongejan-Kater, Hanna en Maarten Kater als voorbereiding op de viering van het Heilig Avondmaal.

Een meditatief en praktisch boekje, dat gebruikt kan worden in de week van voorbereiding op het Heilig Avondmaal. In ieder hoofdstuk staat een aspect van het avondmaal centraal (bijvoorbeeld zien, geloof, hoop, liefde, verlangen, vreugde, proeven).

Door middel van passages uit het Avondmaalsformulier, maar ook door diverse Bijbelgedeelten wordt de lezer meegenomen in het thema en de bezinning daarop. Ook zijn er vragen ter overdenking toegevoegd.

Het geheel wordt aangevuld met citaten uit de traditie, gebeden, en met interviews van jongeren en ouderen over wat de viering van het Avondmaal voor hen betekent.

U nodigt mij aan tafel Jongejan-Kater, Hanna; Kater, Maarten J.
€ 14,99
voorraad onbekend
Het moeder-dochterproject

Het moeder-dochterproject is een geschreven door Julie de Boo (dochter) en Eline de Boo, (moeder) en geeft inzicht in de relatie tussen generaties.

Soms lijken het wel twee verschillende planeten, waar moeders en tienerdochters leven. Ze begeven zich in verschillende tijdzones en daarbij spreken ze ook nog eens een andere taal. Neem Julie, een Nederlandse blonde tiener van vijftien die als haar moeder iets vraagt stug 'domo' antwoordt.

Samen houden Eline en Julie een logboek met levensvragen bij om toch over wezenlijke dingen in gesprek te blijven. Over praktische dingen, maar ook over geloof. Ze reageren ook vaker op elkaar via de app of sociale media, met de #DoMo (dochter-moeder). Domo betekent ook thuis. Een veilige plek bij elkaar en bij God.

Het moeder-dochterproject wil moeders helpen om met hun tienerdochters in gesprek te komen en biedt daarvoor diverse handreikingen.

Het moeder-dochterproject Boo, Eline de; Boo, Julie de
€ 14,99
voorraad onbekend
Genade als erfgoed

Genade als erfgoed is een boek over de kinderdoorp door Ds. A.J. Mensink ebl ouders helpen met het doordenken van de vragen die hier om heen spelen.

De kinderdoop is een van de schatten van de christelijke traditie. Ze bevat een onuitputtelijke rijkdom. Toch is de kinderdoop niet vanzelfsprekend.

Van tijd tot tijd wordt de vraag opgeworpen of de kinderdoop wel bijbels is. Achter deze vraag liggen diepere thema's die ons tot intensieve Bijbelstudie en vruchtbare bezinning brengen.

Daarom wordt de doop in dit boek geplaatst in het brede kader van genade, verbond en geloof. Behalve het goed recht van de kinderdoop wordt ook haar diepe en rijke betekenis verwoord. Er is uitgebreid aandacht voor de vragen rond opdragen en overdoop.

Genade als erfgoed Mensink, A.J.
€ 14,99
voorraad onbekend
Geleefd geloof

Hoe krijgt geleefd geloof gestalte in onze tijd? In dit boek van Dr. Jan Hoek vindt een verkenning plaats om een antwoord te geven en te krijgen op deze vraag.

Na een kenschets van eigentijdse ontwikkelingen putten we uit de Bijbel als de rijke bron en de hoogste norm voor het geloofsleven. Daarna leggen we ons oor te luister bij de gereformeerde traditie. Vervolgens worden lijnen getrokken naar de actuele invulling van geloofsbeleving in de eenentwintigste eeuw. Het gaat hierbij om actuele vroomheid waarbij mensen ootmoedig wandelen met God en tegelijkertijd met beide benen in hun eigen tijd staan en open ogen hebben voor hun roeping in de wereld.

Dit boek biedt een handreiking bij een voortgaande zoektocht. Het heeft niet alleen betekenis voor persoonlijke bezinning, maar ook voor gemeenschappelijke bespreking in de gemeente. Met het oog daarop zijn bij elk hoofdstuk gespreksvragen gevoegd.

Geleefd geloof Hoek, J.
€ 15,99
voorraad onbekend
De Bijbel open in het pastoraat

In De Bijbel open in het pastoraat beschrijft ds. M.J. Tekelenburg praktisch hoe het op verschillende manieren kan en belicht hij de achtergrond van die manieren van Bijbelgebruik.

Het is een goede gewoonte dat de Bijbel in pastorale ontmoetingen opengaat, maar: waarom is dat belangrijk en hoe doe je dat goed? Wat vraagt dat van de bezoeker?

Het boek is gericht op ouderlingen én is leer- en behulpzaam voor iedereen die bezoekwerk doet en daar de Bijbel graag bij wil openen.

De Bijbel open in het pastoraat Tekelenburg, M.J.
€ 12,99
voorraad onbekend
Een gebed voor elke dag

Een gebed voor elke dag is een herziene uitgave van Een bede voor elke dag, van J. Gunning, waarvan 28 drukken verschenen.

Meer dan tachtig jaar geleden, in 1935, verscheen hiervan de eerste druk. Voor de geïnteresseerde lezer hebben wij het oorspronkelijke voorwoord achter in deze heruitgave opgenomen.

Al vele jaren is dit kleine boekje voor velen een dagelijkse metgezel in de stille tijd en bij het gebed tot God.

Een gebed voor elke dag Gunning J.Hz., J.H.
€ 9,99
voorraad onbekend
Bloeien, snoeien en groeien

Bloeien, snoeien, groeien is een herdruk van een veel gelezen boek geschreven door dr. Henk van der Belt.

Groei is van levensbelang voor het geloof, maar groeien gaat niet vanzelf. Vaak gaat geloofsgroei gepaard met strijd. Ongeloof, traagheid en zelfs verstoorde relaties kunnen ons belemmeren om dicht bij God te leven. Bloeien, snoeien en groeien wil daarbij helpen. Het geeft aanwijzingen voor de geestelijke strijd en de toewijding aan God. Het geheim van de groei is niet dat we zelf steeds groter worden, maar dat Gods genade steeds groter wordt. Zodat we uiteindelijk tot ons doel komen: vruchtdragen voor Hem en getuigen van de liefde van Christus.

Bloeien, snoeien en groeien Belt, Henk van den
€ 16,99
voorraad onbekend
Sonnetten bij de tijd

Sonnetten bij de tijd is een bundel met veelgeprezen sonnetten van Rikkert Zuiderveld, gebruikt in verschillende radioprogramma's.

De meeste ervan schreef hij voor de NPO-1 radioprogramma's 'Dit is de dag' en 'Langs de lijn en omstreken', de overige voor krant en tijdschrift, of als 'vrij werk'. De prachtige teksten, afwisselend serieus en luchtig, zijn vooral geschreven rond het thema tijd: leeftijd, de tand des tijds, de geest des tijds en de actualiteit; maar voorbij de waan van de dag.

Dit mooi vormgegeven cadeauboek wordt uitgegeven in samenwerking met de EO.

Sonnetten bij de tijd Zuiderveld, Rikkert
€ 19,99
voorraad onbekend
De vijf talen van de liefde

Nu, in een prachtige geschenkeditie van De vijf talen van de liefde, hét standaardwerk van Gary Chapman. Deze bestseller heeft in Nederland al 32 keer een herdruk gekregen.

Wat zijn volgens Gary Chapman de 5 talen van de liefde?

De vijf Talen van de Liefde zijn de volgende:

* Positieve en bevestigende woorden. Complimenten, waardering, aanmoediging. bevestiging, liefdevolle berichten. Je zegt bijvoorbeeld: “Wat ben je mooi vandaag. Ik weet dat jij dat kan. Ik ben trots op jou. Ik geloof in je. Jij bent belangrijk voor mij.”
* Samen zijn, nabijheid, d.w.z. quality time. Samen activiteiten ondernemen, samen praten, echt de tijd voor elkaar nemen. Echt aandacht schenken aan elkaar. Samen leuke dingen doen.
* Lichamelijk contact. Knuffelen, kussen, hand in hand lopen, een hug geven, vrijen. Fysiek ervaren dat iemand van je houdt.
* Cadeautjes / geschenken. Met zorg uitgezochte geschenken. Hierbij is aandacht belangrijker dan de prijs. Bloemen, een kaartje, een mooie schelp, een lief appje, een snoepje op je kussen, een verrassingsfeest.
* Hulpvaardigheid. Klusjes doen zoals stofzuigen, de was doen, het gras maaien. Lekker koken, het huis gezellig maken. Kortom, assisteren, bijspringen, iets overnemen.

Als ik de emotionele liefdestaal van mijn partner leer en deze regelmatig spreek, zal hij of zij liefde blijven ervaren.' Mensen geven op verschillende manieren uiting aan hun liefde. Misschien hunker je als vrouw naar tijd samen met hem, maar denkt hij dat een bloemetje je wel genoeg zal opfleuren. Of je hebt als man vooral behoefte aan een bemoedigende opmerking, maar je vrouw denkt dat een lekkere maaltijd je goed zal doen.

Als je partner zich uitdrukt op een manier die jij niet verstaat, komt de liefde misschien wel niet over. Volgens Gary Chapman zijn er vijf talen van liefde: we kunnen onze liefde laten blijken door het beste deel van onze tijd te geven, bemoedigende woorden, cadeaus, hulpvaardigheid en lichamelijke aanraking.

Gary Chapman (1938) is relatietherapeut met een internationale reputatie als schrijver van verschillende christelijke boeken over het huwelijk, opvoeding en relaties. Zijn centrale thema vormen de 5 liefdestalen.

De vijf talen van de liefde Chapman, Gary
€ 24,99
voorraad onbekend
Het heus niet voor elke dagboek

Een heus niet voor elke dagboek? Dat is een dagboek, van Tim van Wijngaarden (van Tim Zingt) maar dan net even anders. Dit dagboek bevat niet alleen tekst en uitleg, maar ook gedachten, gedichten, verhaaltjes, liedjes en zelfs cabaret.

Een dagboek, typisch voor mensen die het niet lukt om elke dag een dagboek te lezen. Voor mensen die zich er niet voor schamen dat ze hun vrome voornemens niet waar kunnen maken, voor mensen die verrast willen worden, voor mensen die geloven dat hun menselijk tekort geen belemmering is voor God, voor mensen die willen leren om met een milde lach naar zichzelf te kijken.

Kortom: een dagboek voor mensen die mens durven zijn.

Het heus niet voor elke dagboek Timzingt
€ 20,-
voorraad onbekend
Van rauw naar wow

Marije van den Berg neemt ons in dit boek mee in haar reis van "Rauw naar wow". Na de rauwe werkelijkheid van een zwaar ongeluk, naar de Wow van verwondering hoe dit betekenis kreeg.

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met een portie rauwheid. Verlies, teleurstelling, verbroken relaties en ga zo maar door. De impact van deze rauwheid kan gigantisch zijn, waarbij we de neiging hebben om het vooral zelf te willen oplossen of om de confrontatie met onze rauwheid uit de weg te gaan.

Na haar ongeluk in 2018 kon zij niet anders dan de pijn en het lijden in haar leven recht in de ogen kijken en het proces van herstel in gaan.

Zij ontdekte het leven in al zijn volheid, waarover Jezus spreekt in Johannes 10 vers 10. Bovendien ontdekte Marije dat er absoluut een 'wow' verscholen ligt na het doorleven van de 'rauw'. Dit boek is het antwoord op haar zoektocht.

Van rauw naar wow Berg, Marije van den
€ 24,99
voorraad onbekend
Ik zie je

Ik zie je, is een mooi cadeauboekje van Marike de Reuver, bedoeld als bemoediging en een signaal dat je gezien wordt.

Met het beeld van de mus laat Jezus zien hoe groot Gods liefde voor ons is. God ziet zelfs het kleinste musje en Hij ziet zeker ook jou. Daar mag je op vertrouwen. Ook als het leven moeilijk is of als je twijfelt. Hij ziet je, Hij kent je, Hij is erbij.

Een mooi vormgegeven cadeauboekje vol korte, bemoedigende gedachten, gedichten, illustraties en verhalen over de mus.

Ik zie je Reuver, Marike de
€ 9,99
voorraad onbekend
Ik draag je

In het cadeauboekje: Ik draag je, vertelt vanuit het perspectief van Miriam, de zus van Mozes, Marike de Reuver het verhaal van het volk Israël in de woestijn. De ontzagwekkende adelaar is tijdens deze woestijntocht het symbool van Gods bescherming.

Zoals Miriam daar steeds weer moed uit put, mag ook jij ondanks de omstandigheden blijven vertrouwen op Gods zorg. Hij beschermt je, Hij draagt je.

Een mooi vormgegeven cadeauboekje vol korte, bemoedigende gedachten, liederen, illustraties en verhalen over de adelaar.

Ik draag je Reuver, Marike de
€ 9,99
voorraad onbekend
Leef je geloof - Bijbels dagboek

Leef je geloof is een eigentijds, aansprekend bijbels dagboek voor tienermeiden (ca. 12-17 jaar) enis geschreven door Danielle Heerens.

Het Bijbels dagboek bevat voor elke dag een Bijbeltekst met overdenking en aansluitend gebed, onderverdeeld in zesentwintig thema's - van vertrouwen en leren, tot jezelf blijven en danken - die tienermeiden meer leren over zichzelf, God en de Bijbel. In de hoop dat ze er daardoor achter komen hoe ze hun geloof een plekje kunnen geven in hun dagelijkse bezigheden en samen met God kunnen leven. Dat ze ontdekken: zó leef je je geloof!

Leef je geloof is een herziene uitgave van het dagboek Sta op en schitter.

Leef je geloof - Bijbels dagboek Heerens, Daniëlle
€ 21,99
voorraad onbekend
Prikkels

Prikkels is een boek voor kinderen van Hanna Holwerda over zintuigen en ervaringen van mensen die effect hebben op hun geloof.

Zintuigen zijn onmisbaar! Niet alleen om de wereld om ons heen waar te nemen en met anderen om te gaan. Ook kunnen we met onze zintuigen meer ontdekken over wie God is. Bijvoorbeeld door de verhalen in de Bijbel of door naar zijn schepping te kijken.

In dit boek leer je meer over hoe je zintuigen werken én over God. Ook komen er Bijbelverhalen aan bod waarin een zintuig een belangrijke rol speelt. Je leest bijvoorbeeld over: een vrouw die genezen wordt door Jezus' mantel aan te raken; Saul die luistert naar muziek, Magiërs die op kraamvisite gaan met lekker ruikende cadeautjes

Op elke bladzijde in Prikkels vind je opdrachten, testjes en proefjes om zelf te doen.

Voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

Prikkels Holwerda, Hanna
€ 18,99
voorraad onbekend
Kerst doeboek

Dit leuke Kerstdoeboek van Willeke Brouwer helpt je de kerstvakantie door! Lees het mooie verhaal van Maria, die zomaar ineens moeder wordt. Lees over de tijd waarin zij en haar vriend Jozef leven.

Doe net als zij en bak je eigen brood, of maak je eigen draad van schapenwol. Hou je meer van tekenen of knutselen? Ook dan vind je genoeg inspiratie in dit boek. Fantaseer bijvoorbeeld hoe een engel eruitziet.

Ben je meer een denker dan een doener? Duik in de achtergrondinformatie die in dit boek staat. Leer de tijd van het kerstkind kennen. Het Kind waar al in de oude boeken over geschreven werd.

* Een mooi kerstcadeau voor kerken en scholen!

Kerst doeboek Brouwer, Willeke
€ 9,99
voorraad onbekend
Het kleine egeltje en de kameleon

Het kleine egeltje en de kameleon is een leuk prentenboek van Marit ter Maten - Goessens, om met kinderen te spreken over hooggevoeligheid en over hoe je om gaat met aanpassen.

Het kleine egeltje Emèl wordt in de pauzes op school keer op keer gevraagd om mee te doen met tikkertje. Eigenlijk vindt hij dat helemaal niet leuk, want hij kan niet zo hard rennen en komt onder de blaadjes te zitten.

Toch doet hij altijd mee en past zich aan. Hij kiest wat de anderen willen en niet wat hijzelf wil. Thuis merken ze dat er iets aan de hand is met Emèl. Oom Mano vertelt hem dan over zijn vriend Leo, de kameleon. Die was enorm goed in aanpassen. Samen ontdekken ze wat het betekent om je aan te passen, of je daar gelukkig van wordt en hoe je meer jezelf kunt zijn.

Dit boek met prachtige illustraties, gespreksvragen en tips is bedoeld om samen te lezen met (hoog)gevoelige kinderen die geneigd zijn om zich aan te passen.

Geschikt voor (hoog)gevoelige kinderen, ouders, leerkrachten en hulpverleners.

Het kleine egeltje en de kameleon Maten-Goessens, Marit ter
€ 18,99
voorraad onbekend
De verdwenen koning

De verdwenen koning is een avonturenboek voor gezinnen om samen te praten over geloof, verdriet en perspectief. Het is geschreven door Stephen van der Leij.

Tijdens de stomste vakantie ooit ontdekt de familie Queest dat ze een verdrietige gebeurtenis nog niet hebben verwerkt. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen vragen aan God.

Door een mysterieuze storm komt het gezin in een andere wereld terecht. In deze wereld is een Koning verdwenen en wordt hun de vraag gesteld of ze bereid zijn om deze Koning te zoeken. Een episch avontuur ontvouwt zich, waarin ze hulp krijgen van allerlei mysterieuze en magische personages. Een zoektocht naar een Koning waarbij ze ondertussen antwoorden krijgen op hun vragen. Op een fantasierijke manier schijnt dit boek een licht op het geloof en omringende thema's. Ook helpt het boek ouders en kinderen om samen op avontuur te gaan.

De Koning lijkt alles te weten, maar doordat het gezin aan het eind van elk hoofdstuk de keuze krijgt in wat hun vervolgstappen zullen zijn, ontdekt het dat een vrije wil soms een geschenk is en soms voor lastige situaties kan zorgen. Vertrouwen ze op de Koning? Of op zichzelf? ?

* Een heus choose your own adventure boek.
* Geschikt voor niet-gelovigen die op een bepaalde manier op zoek zijn naar de diepere betekenis van het leven.
* Voor kinderen vanaf ongeveer groep 6 t/m de brugklas, maar ook heel geschikt om als gezin te lezen.
* Met vragen en bijbelverwijzingen.

De verdwenen koning Leij, Stephen van der
€ 17,99
voorraad onbekend
Lifehack

Een hele leuke stakalender met 75 dilemma's, stellingen en vragen om als tieners en ouders te gebruiken. De thema's komen uit het leven van tieners en dagen uit tot een open en echt gesprek. De kalender is gemaakt door Willemijn de Weerd en Ingrid Plantinga.

Bij elke stelling of dilemma staat een Bijbeltekst. Soms heel bekend, maar vaak ook onbekend en verrassend. Een tekst om te prikkelen, het gesprek op gang te brengen of te ondersteunen. Zo kunnen de tieners ontdekken dat de Bijbel relevant is voor hun leven.

Met deze LIFEHACK kalender krijgen tieners zelf de regie. Ze kiezen de kaart die zij boeiend vinden. Ze leggen de vraag, stelling of dilemma aan hun ouders voor. Als ouder word je uitgedaagd om te delen wat geloven betekent voor jouw leven en een inkijkje te geven in je hart mét al je twijfels, falen en onzekerheden.

Lifehack Weerd, Willemijn de; Plantinga, Ingrid
€ 16,99
voorraad onbekend
Op God kun je rekenen

Op God kun je rekenen, door Max Lucado is een bewerking van het populaire dagboek You can count on God, met voor elke dag een bijbelgedeelte met overdenking én een opdracht, gebed of geheugensteuntje.

Lijkt het leven misschien soms te ingewikkeld? Dan is het goede nieuws dat God veel groter is dan je zorgen of problemen. Hij wil dat je bij Hem komt zoals je bent. Vertel Hem wat je denkt of voelt. Je hoeft het niet allemaal op een rijtje te hebben - vooral niet als je leven vol onrust is. God wil je echte vrede geven, wat er ook gebeurt! In dit dagboekje lees je over die vrede. Elk van de honderd stukjes bevat ideeën over hoe je God kunt vertrouwen als je bezorgd bent, teleurgesteld of als het je allemaal te veel wordt. Wat er ook gebeurt in je leven, op God kun je rekenen! Hij zal voor je zorgen. Hij zal je moed geven en altijd bij je zijn.

* Bijbels dagboek voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook heel geschikt om als gezin te gebruiken.

Op God kun je rekenen Lucado, Max
€ 20,-
voorraad onbekend
Rebusbijbel

In de Rebusbijbel van Caroline Blokland-den Hertog, ontdekken kinderen de rode draad inde Bijbel. Bij elk Bijbelboek maken ze een rebus met als uitkomst een kerntekst uit dat Bijbelboek. Daarnaast leren ze waar het Bijbelboek over gaat, welke plaats het heeft in de Bijbel en wat het voor hen betekent. Bij elk Bijbelboek is een link naar een passend kinderlied.

De Bijbel is een verzameling van 66 boeken, die op het eerste oog soms weinig gemeenschappelijk lijken te hebben. Maar door die hele bibliotheek heen loopt de rode draad van Gods liefde voor en trouw aan mensen.

Dit boek helpt kinderen om de samenhang en relevantie van de Bijbel te leren kennen, zodat ze op een speelse manier liefde voor Gods Woord zullen ontwikkelen. Een vrolijk en kleurrijk boek, vol verwondering en enthousiasme over God en zijn Woord!

Rebusbijbel Blokland-den Hertog, Carolina
€ 15,99
voorraad onbekend
Alleen maar zee

Het kinderboek Alleen maar zee, van Willemijn de Weerd, is gebaseerd op de gebeurtenissen die in 1953 tijdens de stormnacht en de periode daarna plaatsvonden. Veel van wat Riet, de hoofdpersoon, meemaakt, is echt gebeurd.

Het stormt vaker op de plek waar Riet (11) woont, maar deze storm is anders. Zelfs haar vader maakt zich zorgen. Eerst worden er spullen naar boven gesjouwd. Daarna verhuizen Riet en haar familie ook naar boven. Uiteindelijk van de zolder zelfs naar het dak. Als de zee uiteindelijk komt, verwoest hij alles. De wereld verandert in één grote zee. In die zee drijft een dak vol met mensen. Ze komen vlak langs hun huis. Riet en haar zusje gaan mee. Maar voor hun vader, moeder en broertje is geen plek meer. Zou Riet hen ooit weer terugzien?

Alleen maar zee Weerd, Willemijn de
€ 13,99
voorraad onbekend
Jip lost het op

Jip lost het op is een nieuwe graphic novel van Judith van Helden.

Heb je een eenvoudig probleem en zoek je een ingewikkelde oplossing? Dan ben je bij Jip aan het goede adres. Zodra Jip ergens een probleem signaleert, beginnen zijn ogen te twinkelen, zijn hersens te kraken en zijn handen te jeuken om aan de slag te gaan.

Zo helpt hij zijn zus door een nooit meer kwijt te oplader voor haar telefoon uit te vinden, ontwikkelt hij een automatische broodsmeermachine voor zichzelf en een allespasser voor zijn klasgenoot.

Een leuke graphic novel met heerlijke over de top humor!

Jip lost het op Helden, Judith van
€ 14,99
voorraad onbekend
Kleine bij houdt vol
Kleine bij houdt vol Oranje, Corien
€ 15,99
voorraad onbekend
Dat wil ik zien! KBW22

Dat wil ik zien! van Hanna Holwerda en is het actieboek Christelijke Kinderboekenweek 2022 voor de onderbouw van de basisschool.

Er klinkt geritsel, gesnuffel en een grom. Sam en Soof zien nog net iets grijs wits wegschieten. Is het soms een wolf? Ze volgen de sporen de hele tuin door. Ga je mee op avontuur? Want er valt van alles te ontdekken!

In dit fantasievolle verhaal kom je samen met Soof en Sam allerlei bijzondere dieren tegen.

Met weetjes en QR-codes naar zoekplaten.

De actieprijs van 7,25 geldt van 5 tot en met 31 oktober 2022. Daarna wordt de prijs € 14,99 per stuk

Hanna Holwerda heeft een bureau vol Bijbelvertalingen, stapels wetenschapsboeken, reageerbuisjes en flesjes met gekke vloeistoffen. En een laptop met minimaal 10 bestanden die open staan. Ze is schrijver van kinderboeken op het snijvlak van kinderen, geloven, natuur en science en neemt kinderen mee op ontdekkingstocht. Holwerda is bekend van de Bijbel en Science serie, met Struinen door de schepping, Knetteren en knallen en Ontdek het oneindige heelal. Tamar Oosterloo is illustrator voor Tamar Illustrations en dansjuf bij Kijk ik dans.

'Wauw! Ik mag het prentenboek schrijven voor de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel en het thema is op mijn lijf geschreven! Met dit prentenboek ga je met de hoofdpersonen mee op avontuur in je eigen tuin. Want: daar valt van alles te ontdekken!'
– Hanna Holwerda

Dat wil ik zien! KBW22 Holwerda, Hanna; Oosterloo, Tamar
€ 7,25
voorraad onbekend
Meester Bil is ... Meester dief
Meester Bil is ... Meester dief Oranje, Corien
€ 12,99
voorraad onbekend
Saga, gevangen in het ijs - prentenboek

Saga, gevangen in het ijs, is een leuk prentenboek van Leonard Boekee over een Orka familie.

Nog nooit zijn Saga en haar familie zó ver naar het noorden gezwommen. Er ligt nu geen ijs dat hen tegenhoudt. Saga wil dolgraag spelen, jagen en die onbekende wereld ontdekken. Als plotseling de wind draait en de temperatuur daalt, worden de andere orka's ongerust. Saga snapt er niets van. Totdat ze door het ijs worden ingesloten. Hoe kunnen ze ooit ontsnappen uit deze bevroren gevangenis?

In dit adembenemende prentenboek reis je naar het noordpoolgebied met haar bijzondere bewoners en onverwachte gevaren. En je ontdekt dat deze koude wereld zelf ook wordt bedreigd.

Saga, de orka die geen haring lustte, het vorige prentenboek van Leonard Boekee over Saga, won de EigenWijsPrijs 2021.

Saga, gevangen in het ijs - prentenboek Boekee, Leonard
€ 17,99
voorraad onbekend
Geheim onder de grond
Geheim onder de grond Kraijo, Ineke
€ 13,99
voorraad onbekend
De boombewakers
De boombewakers Binsbergen, Liesbeth van
€ 13,99
voorraad onbekend