Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken uitgeverij Royal Jongbloed najaar 2022

In het najaar van 2022 worden weer de veel nieuwe titels verwacht bij Royal Jongbloed, de uitgeverij van Jongbloed Bijbels, en de imprints Ark Media, Groen, Columbus, Sestra, Elisabeth en de Herziene Statenvertaling

De nieuwe uitgaven van Royal Jongbloed zijn altijd direct bij verschijnen beschikbaar in de winkels van Ichthusboekhandel.nl en online via haar webshop. U kunt nu al uw nieuwe Jongbloed Bijbels en boeken reserveren via de webshop van Ichthusboekhandel.nl.

Momenteel werken we er hard aan om alle teksten en omslagen van de boeken op onze website te krijgen. Dit is de meest recente update van wat bij Royal Jongbloed naar verwachting gaat verschijnen in het najaar van 2022.

58 artikelen
pagina 1 van 6
Leef geen leugens

In het boek Leef geen leugens, beschrijft voorganger en auteur John Mark Comer hoe we de drie klassieke vijanden, de duivel, het vlees en de wereld, kunnen leren herkennen en weerstaan. Hij vertaalt ze naar onze moderne wereld, analyseert hun tactieken, sterke en zwakke punten en laat zien hoe je je (met praktische oefeningen) kunt verweren tegen deze schijnbaar oude, maar zeer actuele tegenstanders en ze kunt overwinnen.

We zijn momenteel in oorlog. Niet met buitenlandse aanvallers of binnenlandse terroristen. Nee, het is een strijd die je diep in je geest en lichaam ervaart: we zijn in oorlog met leugens. Het probleem is niet zozeer dat we leugens vertellen, maar dat we ze leven. We laten ze toe in onze gedachten en lichaam, waar ze onze vrede en heelheid ondermijnen. Deze vijanden zijn krachten die proberen om schade aan te richten in ons hart en leven door middel van subtiel bedrog. Het zijn bedrieglijke gedachten over wie God is, over wie wij zijn en over wat een daadwerkelijk goed leven is.

Een aansprekend boek met een bevrijdende boodschap van een auteur die momenteel ook in Nederland steeds meer wordt gelezen.

John Mark Comer is een jonge voorganger en auteur uit de VS (Portland, Oregon) die actuele thema's in het perspectief van het christelijk geloof beschrijft. Zijn stijl is populair en voor een breed publiek toegankelijk. John Mark Comer werkt als voorganger voor onderwijs en visie in Bridgetown Church en heeft een master in bijbelse en theologische studies van het Western Seminary. Hij is getrouwd met Tammy en heeft drie zoons.

Leef geen leugens van John Mark Comer kun je gemakkelijk online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Leef geen leugens Comer, John Mark
€ 24,99
voorraad onbekend
Een vreemde nieuwe wereld

Het boek een Vreemde nieuwe wereld van Carl Trueman schetst de huidige tijd in Bijbels perspectief en met name over het denken over ons "zelf". De identiteitspolitiek die snel aan invloed wint, schept verwarring over aspecten van persoonlijkheid en moraal die ooit vaststonden. Sinds de seksuele revolutie, het homohuwelijk en genderkwesties is het persoonlijke steeds meer gepolitiseerd.

In Een vreemde nieuwe wereld beschrijft Carl R. Trueman de historische, filosofische en technologische factoren die de huidige identiteitspolitiek bepalen. Hij biedt niet alleen een toegankelijke analyse van de invloed van technologie en pornografie, maar ook van de culturele ideologie van denkers sinds de Romantiek. Trueman biedt een broodnodig Bijbels perspectief op persoonlijkheid en gaat de confrontatie aan met onze tijd van 'expressief individualisme'. Hij laat zien hoe we ons kunnen bewegen in een cultuur die vaak vijandig staat tegenover christelijke overtuigingen. De bijbehorende uitvoerige studiegids nodigt uit tot bespreking en zal online worden aangeboden.

Carl R. Trueman (PhD, Universiteit van Aberdeen) is hoogleraar bijbel- en godsdienstwetenschappen aan het Grove City College. Hij is een gewaardeerde kerkhistoricus en fellow bij het Ethics and Public Policy Center en schreef boeken over John Owen, MaartenLuther en diverse culturele thema's.

Ideeën hebben gevolgen. Dit boek laat zien hoe de hedendaagse mens de maat van alle dingen werd en daardoor verantwoordelijk is voor de geestelijke en morele crisis van onze tijd.
- Prof. dr. Benno A. Zuiddam

Een vreemde nieuwe wereld Trueman, Carl
€ 22,99
voorraad onbekend
1 minuut dagboek

Het 1-minuut Dagboek is geschreven door diverse vrouwelijke auteurs van het platform Zij lacht, waaronder Liza Kruit-de Jonge (1994).

In dit 1-minuut Dagboek van Zij Lacht staan 100 overdenkingen voor elk moment. De overdenkingen zijn kort; je bent er slechts één minuut mee bezig. De thema's in het dagboek zijn actueel, uit het leven van alledag en sluiten aan op de onderwerpen uit het Zij Lacht gebedenboek.

Het dagboek is niet bedoeld als vervanging van je tijd met God, maar als een waardevolle aanvulling voor de momenten tussendoor. Het dagboekje leent zich ook uitstekend om mee te nemen tijdens een weekend weg of op vakantie.

Met 125.000+ websitebezoekers per maand en 22.000+ volgers op Instagram bemoedigt Zij Lacht vele vrouwen in hun wandel met God.

1 minuut dagboek Zij Lacht
€ 14,99
voorraad onbekend
Dit is vandaag, teksten ter bemoediging

Dit is vandaag is een cadeauboek met teksten geschreven door Kinga Banen bedoeld om mensen te bemoedigen en te inspireren.

Kinga Bán (1981-2019) was een geboren zangeres. Zingen was voor haar net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Met haar muziek en liedteksten over geloof, hoop en onvoorwaardelijke liefde heeft zij de harten van veel mensen geraakt en doet zij dat nog.

Johan Bakker, die ook de in het voorjaar 2022 verschenen biografie van Kinga Bán schreef, verzamelde in Dit is vandaag de mooiste citaten en liedteksten van deze bijzondere vrouw. Een prachtig cadeauboek dat velen zal bemoedigen en inspireren.

Muziekjournalist en auteur Johan Bakker publiceerde eerder het succesvolle Behind The Rainbow, over het leven van de vroeg gestorven Amerikaanse zangeres Eva Cassidy. Dit boek verscheen in het Nederlands als Eva Cassidy, de biografie. Ook zijn ruimtevaartroman Enkele Reis Mars/ One-way Trip to Mars verscheen in twee talen. Met het schrijven van de biografie van Kinga Bán keerde Bakker terug naar zijn eerste liefde: de muziek.

Kinga bracht in alle eenvoud teksten bij de luisteraar. Zonder veel opsmuk en heel subtiel. Ze deed dat met genoeg inleving om de emotie een plek te geven, maar tegelijk zo terughoudend dat de luisteraar zijn eigen gevoel in kon vullen.
- Elbert Smelt, musicus, arts, presentator en leadzanger van de band Trinity

Kinga zet me nog altijd aan het denken. Als ik het moeilijk heb, denk ik aan haar levensmissie: het gaat niet om mijzelf maar om iets wat veel groter is.
- Lieke van Lexmond, actrice en presentator

Dit is vandaag, teksten ter bemoediging Ban, Kinga
€ 14,99
voorraad onbekend
Een gebroken halleluja

Het boek van Tomas Sjodin, een gebroken Halleluja vertelt zijn persoonlijke verhaal over het verlies van twee zoons en hoe God daar door heen werkte.

Op een herfstachtige zondagmorgen steekt Tomas Sjödin de kanaalbrug in Haga, Gotenburg, over. De kerkklokken van de Hagakerk luiden zoals ze dat al meer dan honderd jaar doen. Hoewel Tomas al ruim 25 jaar in deze buurt woont, grijpt het geluid van de kerkklokken hem opeens aan. Iets in het ritme en in de doffe, zware klanken roept bij hem de vraag op: wat is de klank die door een mens
heen klinkt? Hij gaat op zoek naar het lied van de ziel.

In dit boek (het verscheen in het Zweeds al in 2008) schrijft Tomas Sjödin over het overlijden van zijn twee zonen aan een ernstige ziekte. Hij verbindt dit met de spiritualiteit die aangewakkerd wordt als de kerkklokken luiden. Een gebroken halleluja gaat over verdriet en blijdschap,
over de barsten in het leven en het licht dat zich daar een weg doorheen zoekt.

Tomas Sjödin is een meester in het verwoorden van hedendaagse spirituele thema's voor een breed publiek. In dit persoonlijke en existentiële boek staat zingeving rond leven en dood centraal. Tomas Sjodin is schrijver, pastor, spreker en columnist. Hij is bekend van Zweedse radio- en tv-programma's.

Begin dit jaar interviewde ik Tomas Sjödin bij hem thuis, aan zijn keukentafel in Zweden. Vooral wat – en hoe – hij vertelde over het verlies van twee van zijn kinderen, raakte me diep. Dit is hét boek waarvan ik al langer hoopte dat het zou worden vertaald. Eindelijk is het zover. Ik kan niet wachten het te lezen.
- Gert-Jan Schaap, redacteur EO-Visie

Een gebroken halleluja Sjodin, Tomas
€ 20,-
voorraad onbekend
Begin met gebed, 250 gebeden

Dit cadeauboek Begin met gebed van Max Lucado bevat 250 korte gebeden, ingedeeld naar diverse levensthema's zoals vriendschap, moed, veiligheid, gezin, toekomst, volharding, rust en leiderschap.

Ontdek aan de hand van deze gebeden en de daaraan gekoppelde Bijbelteksten hoe je in iedere situatie kunt beginnen met gebed.

Vind je het lastig om te bidden? Heb je moeite om de woorden te vinden om uit te drukken hoe je je voelt en wat je nodig hebt? Max Lucado weet hoe het is om te worstelen met gebed. Dit gebedenboek kan je helpen in je dagelijks leven een gebedsroutine te vinden en je meer op je gemak te voelen wanneer je met God communiceert.

Max Lucado is voorganger van Oak Hills Church in Texas. Hij is internationaal bestsellerauteur. Van veel van zijn boeken zijn al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Begin met gebed, 250 gebeden Lucado, Max
€ 22,99
voorraad onbekend
Onwankelbaar in Hem, ontdek de sleutels

In het boek Onwankelbaar in Hem, laten Sally Burke en Cyndie Claypool de Neve zien hoe je een krachtig gebedsleven kunt opbouwen. Ontdek de vier stappen van gebed, waarmee je vol vertrouwen voor jezelf en je dierbaren kunt bidden

Je gebeden zullen de wereld om je heen raken terwijl je geloof onwankelbaar zal blijven.

Als je bidt tot God, mag je zonder twijfel het schijnbaar onmogelijke vragen. Je zult zien hoe een dagelijkse gebedspraktijk jouzelf en de wereld om je heen verandert.

Lees ook de verhalen van vrouwen die in de meest moeilijke omstandigheden hebben ervaren dat hun gebed werd verhoord.

Dit is een uitgave in samenwerking met Moeders in Gebed Nederland en België (onderdeel van Moms in Prayer International), een interkerkelijk gebedsnetwerk in Nederland en België van moeders, grootmoeders en andere vrouwen die een hart hebben voor kinderen en scholen.

Sally Burke is spreker en president van Moms in Prayer International. Ze is getrouwd en heeft vier kinderen en twee kleinkinderen.

Cyndie Claypool de Neve is auteur en creative director van de Emmanuel Faith Community Church. Eerder werkte ze als manager communicatie voor Moms in Prayer International. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.

Onwankelbaar in Hem, ontdek de sleutels Burke, Sally en Cyndie Claypool de Neve
€ 20,-
voorraad onbekend
HSV Overschrijfbijbel (1)

De Overschrijfbijbel verschijnt voor het eerst op verzoek in de Herziene Statenvertaling. In deze Bijbel bedoeld om tekst voor tekst over te schrijven, tref je 6 Bijbelboeken uit het Nieuwe Testament aan.

De Overschrijfbijbel is een meditatieve en creatieve manier om de Bijbel te lezen. Deze uitgave van de Bijbel in de Herziene Statenvertaling brengt de eeuwenoude teksten nog dichter bij de lezer. Zoals ook in de eerste christelijke gemeente Paulus in de pen kroop en de gemeente een brief schreef, volgen wij hem al overschrijvend na. De ervaring leert: door regelmatig een tekstgedeelte over te schrijven, krijgen de woorden opeens meer kracht en betekenis. Bekende zinnen en verhalen komen op een nieuwe manier tot leven.

• Meditatief omgaan met de Bijbel
• Rust vinden in het overschrijven van de bijbeltekst

De Overschrijfbijbel HSV 1 Bevat de Bijbelboeken:

* Galaten
* Efeze
* Filippenzen
* Kolossenzen
* 1 en 2 Tessalonicenzen

Eerlijk gezegd had ik die gedachte toen ik hoorde van de Overschrijfbijbel. Maar het heeft me verrast: het is een soort schatgraven. Doordat je langzaam door de tekst heengaat, sta je er veel meer bij stil en ontdek je nieuwe dingen.
- Marianne Grandia.

De overschrijfbijbel kopen kan bij Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthuswinkels.

HSV Overschrijfbijbel (1)
€ 17,99
voorraad onbekend
HSV Jongensbijbel

Mooi eerste (kerk)bijbeltje, als cadeau van (groot)ouders aan hun (klein)zoon zodra ze zelf kunnen lezen. Ook te geven als afscheidscadeau op de basisschool of zondagsschool.

Deze variant is bedoeld voor jongens

* gebonden
* ca. 2016 pagina's
* formaat 10 x 15 cm
* inclusief twee leeslintjes en
* een mooie koker!

HSV Jongensbijbel
€ 49,-
voorraad onbekend
HSV Meidenbijbel

Mooi eerste (kerk)bijbeltje, als cadeau van (groot)ouders aan hun (klein)dochter zodra ze zelf kunnen lezen. Ook te geven als afscheidscadeau op de basisschool of zondagsschool.

Deze variant is bedoeld voor meisjes:

* gebonden
* ca. 2016 pagina's
* formaat 10 x 15 cm
* inclusief twee leeslintjes en
* een mooie koker!

HSV Meidenbijbel
€ 49,-
voorraad onbekend