Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken uitgeverij Royal Jongbloed najaar 2022

58 artikelen
pagina 2 van 6
Bijbel in vertellingen

De Bijbel van Ingwersen komt weer beschikbaar! Een navertelling van de Bijbel in toegankelijke taal geschikt voor het lezen aan tafel met jongere kinderen.

Decennialang is deze Bijbel aangeduid als 'De Bijbel van Ingwersen' of 'de blauwe Bijbel'. Deze Bijbel is vanwege de zuivere inhoud meer dan zestig jaar een begrip in kerkelijk Nederland. Oorspronkelijk werd de Bijbel in kleine boekjes uitgegeven. In 1946 worden de boekjes als één geheel uitgegeven door de Bijbel Kiosk Vereniging. Door de jaren heen zijn er duizenden exemplaren verkocht. De dertigste druk verscheen in 2007.

De 31e druk van de Bijbel in vertellingen is volledig herzien, zodat de inhoud weer goed leesbaar is voor jong en oud. Deze editie bevat alleen de tekst, zonder de illustraties.

Gesina Ingwersen (1877-1967) was onderwijzeres bij het lager onderwijs en later lerares Engels aan het Gereformeerd Gymnasium in Amsterdam (1918- 1945). In haar leven deed zij veel aan evangelisatiewerk en het toerusten van zondagsschoolmedewerkers.

Vanaf het moment dat de kinderbijbel voor onze kinderen te eenvoudig werd, begonnen wij te lezen uit de Bijbel van Ingwersen. Dit deed ik in ieder geval op zondagmiddag als de stof van de preek ook door Ingwersen werd behandeld. Mijn man en ik hebben ons steeds weer verbaasd hoe zuiver Ingwersen de stof dan toepast. Ze blijft ver van ieder moralisme. De toepassing is de toepassing die de tekst zelf aanreikt.
- Dr. R. van Kooten en Ineke van Kooten-Coster

Bijbel in vertellingen Ingwersen, G.
€ 39,99
voorraad onbekend
Het Boek (zonvariant) geel

Nu weer volop verkrijgbaar: Het Boek, als de Bijbel, om te ontdekken en te leren wat het meest verkochte Boek ter wereld te zeggen heeft. sinds 1987 zijn er meer dan 1 miljoen exemplaren van het Boek verkocht. Deze editie van het Boek heeft een motief met de zon, een knipoog naar één van de eerste edities van Het Boek.

Voor veel mensen is Het Boek een mooi begin van Bijbellezen. We zien dat bijvoorbeeld veel jongeren deze Bijbel gebruiken. Maar ook in (missionaire) situaties waarin Bijbellezen steeds minder voorkomt, is deze Bijbel begrijpelijk om te lezen en heeft zij een warme persoonlijke insteek.

Het Boek is gebaseerd op bestaande Bijbelvertalingen in het Engels en Nederlands. De tekst van de Bijbel wordt in eigen woorden vertelt, gedachte voor gedachte. Met een wat moeilijkere term noemt men dit een parafrase-vertaling. Kortom: hét Boek om te lezen!

Wat lezers zeggen over Het Boek:

* praktisch: sluit aan bij het dagelijks leven
* raakt het gevoel en geloof
* in begrijpelijke woordkeuze en taal van nu
* laagdrempelig
* met een persoonlijke insteek

Het Boek (zonvariant) geel HTB Bijbel
€ 32,50
voorraad onbekend
Het Boek (aarvariant) grijs

Nu weer volop verkrijgbaar: Het Boek, als de Bijbel, om te ontdekken en te leren wat het meest verkochte Boek ter wereld te zeggen heeft. sinds 1987 zijn er meer dan 1 miljoen exemplaren van het Boek verkocht. Deze editie van het Boek heeft een motief met een korenaar en een grijze ondergrond.

Voor veel mensen is Het Boek een mooi begin van Bijbellezen. We zien dat bijvoorbeeld veel jongeren deze Bijbel gebruiken. Maar ook in (missionaire) situaties waarin Bijbellezen steeds minder voorkomt, is deze Bijbel begrijpelijk om te lezen en heeft zij een warme persoonlijke insteek.

Het Boek is gebaseerd op bestaande Bijbelvertalingen in het Engels en Nederlands. De tekst van de Bijbel wordt in eigen woorden vertelt, gedachte voor gedachte. Daarmee wordt het een parafrase vertaling genoemd. Kortom: hét Boek om te lezen!

Wat lezers zeggen over Het Boek:

* praktisch: sluit aan bij het dagelijks leven
* raakt het gevoel en ons geloofsleven
* in begrijpelijke woordkeuze en taal van nu
* laagdrempelig
* met een persoonlijke insteek

Het Boek (aarvariant) grijs HTB Bijbel
€ 32,50
voorraad onbekend
Mechelse Bijbel

De unieke vertaling onder de naam: Mechelse Bijbel is nu compleet. Wat begon met het vertalen van af en toe een Psalm, groeide uit tot een complete vertaling van de Bijbel. Pastoor Hans van Leeuwen werkte ruim 35 jaar lang aan deze compleet nieuwe vertaling van de Heilige Schrift, het boek waar hij heel zijn leven in geloof mee werkte.

LEESEXEMPLAAR MECHELSE BIJBEL

Het is een unieke vertaling van één persoon. Het lezen van de Bijbel krijgt een extra dimensie, die
je kunt omschrijven als warm, persoonlijk en betrokken.

* Een persoonlijk, klassiek en literair taalgebruik waarmee deze vertalingzich onderscheidt van moderne en populaire vertalingen. De Mechelse Bijbel kiest eerder voor aansluiten bij de grondtekst dan voor moderniteit.
* Alle bijbelboeken zijn voorzien van verklarende noten. Toegevoegd zijn ook diverse behulpzame kaarten.
* Met verwijzingen naar andere bijbelteksten waarmee aangetoond wordt hoe de Bijbel een wonderlijke eenheid is 'om zo die innerlijke eenheid van de heilige Schrift te leren proeven, waarvan de heilige Geest de waarborg is'.

Dr. J.H. (Hans) van Leeuwen werd opgeleid tot predikant in de Hervormde Kerk, en werd later Rooms-Katholiek priester. Hij was jarenlang actief in de parochie van Lisse. Sinds zijn emeritaat woont hij in het Limburgse dorpje Mechelen, waar de Mechelse Bijbel tot stand is gekomen.

Deze vertaling ademt de plechtige sfeer en – enigszins – het taalkleed van de aloude Statenvertaling. Petje af voor dit monnikenwerk.
- EO Visie, zomer 2021

Als Hebraïcus is het een plezier om de vertalingen van de Hebreeuwse teksten door de auteur te volgen. Deze worden in prachtig Nederlands weergegeven, gelukkig zonder de steeds 'nieuwe' spellingwijzers, met behoud van de strekking van de oorspronkelijke teksten. Bovendien is het bijzonder dat in de noten gerefereerd wordt aan de allusies van de komst van Christus.
- David Riem – 14 maart 2021

Mechelse Bijbel Leeuwen, J.H. van
€ 69,50
voorraad onbekend
Wie volg jij?

In het boek Wie volg jij? helpt bestsellerauteur Sadie Robertson Huff je om te ontdekken wie onze dagelijkse gedachten en acties beïnvloeden. Door middel van actueel onderzoek, enquêtes en persoonlijke en bijbelse verhalen, behandelt Sadie onderwerpen als: van vind-ik-leuk naar geliefd, onze ware motieven voor roem, imago of echt gekend zijn, onszelf vergelijken met anderen, vind God mij leuk, hoe ga je om met een cancelcultuur en bovenal: hoe volg je Jezus - de ultieme influencer?

In een online wereld die gericht is op volgers en likes, is het belangrijk om te bedenken waar je echt naar op zoek bent. Als je iemand volgt, is dat meestal omdat je op hem of haar wilt lijken, of omdat je wilt leven zoals zij. Wie heb jij de positie van een rolmodel gegeven in jouw leven? Tot slot leer je jezelf kritische vragen te stellen over jouw social mediagedrag: waarom heb ik dat gepost? Ontdek in dit boek de liefde, het doel en de vervulling die alléén in Jezus te vinden is.

Sadie Robertson Huff is een New York Times bestsellerauteur, spreker, influencer en oprichter van Live Original. Als presentatrice van de populaire podcast 'Whoa, That's Good', die in 2018 werd gelanceerd, blijft ze bovenaan de hitlijsten staan. Ze helpt miljoenen luisteraars terwijl ze de huidige leiders aanspreekt en hun vraagt om één vraag te beantwoorden: 'Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?'

Live Original, Sadie's blog, bevat bemoedigende en transparante berichten van haar en haar beste vrienden. Sadie woont samen met haar man Christian en hun dochter in Louisiana.

Wie volg jij? Robertson Huff, Sadie
€ 24,99
voorraad onbekend
Kom tot bloei

Kom tot Bloei, is het tweede dagboek van DagelijkseBroodkruimels en richt zich speciaal op vrouwen. In 100 overdenkingen wil het jou helpen om tot bloei te komen. Het dagboek neemt je mee in alle fasen van groei: van het zaaien, het planten en het ontkiemen tot het vrucht dragen en oogsten.

Het liefst nemen we allemaal de verkorte route rechtstreeks richting het bloeien. Zonder de soms zo rauwe en pijnlijke fase van groei. Maar net zoals dat in de natuur niet zo gaat, heeft God ook een ander ontwerp voor onze groei en bloei, een groter plan. Het is Zijn diepste verlangen dat jij tot écht leven komt. Tot duurzame bloei. Geplant, geliefd en gekend.

Kom tot bloei DagelijkseBroodkruimels
€ 20,99
voorraad onbekend
Verborgen aanwezig

Verborgen aanwezig is een prachtig vormgegeven geschenkboek over de Heilige Geest door Tineke Kuinder, samen met Manuel en Elvire van Lifeprints.

In hun eerste en tweede geschenkboek hebben Manuel en Elvire (Lifeprints) samen met Tineke Tuinder aan de hand van zeven woorden en zeven 'Ik ben'-uitspraken van Jezus geprobeerd de lezer te bemoedigen en te inspireren met overdenkingen, verhalen, gedichten, beelden en Bijbelteksten die verwoorden hoe de aanwezigheid van Vader en Zoon handen en voeten krijgt in het dagelijkse leven.

Een derde boek mocht dus niet ontbreken, een boek waarin ze de verborgen aanwezigheid van de Heilige Geest voor het voetlicht willen halen. In Verborgen aanwezig willen ze de lezer aan de hand van zeven bijbelse symbolen iets laten proeven van de rijkdom van de tegenwoordigheid van Gods Geest in het leven van een kind van God. Met woord en beeld bieden ze de lezer een inkijkje in de veelkleurigheid van Gods Geest.

Verborgen aanwezig Lifeprints; Tuinder, Tineke
€ 14,99
voorraad onbekend
Ben ik genoeg?

Het boek: Ben ik genoeg van blogger Grace Valentine wil jonge vrouwen om op een bijbelse manier na te denken over hun zelfbeeld.

Jonge vrouwen van deze tijd worstelen voortdurend met de vraag of ze wel genoeg zijn voor deze (online) wereld: mooi genoeg, slim genoeg, aantrekkelijk genoeg, gelovig genoeg, kortom - gewoon genoeg. Het is een onophoudelijke reeks van vragen en twijfels, getriggerd door het perfecte plaatje en verwachtingen van anderen.

Als jonge vrouw heeft Grace Valentine zelf de druk gevoeld om te voldoen aan de eisen van de maatschappij. Maar ze heeft er genoeg van. Met een innemende combinatie van eerlijkheid en humor, gebruikt Grace haar verhaal om ons met de leugens te confronteren die de wereld ons elke dag vertelt. Leugens zoals:?

* Je bent mooi omdat een jongen je dat verteld heeft?
* Liefde moet je verdienen?
* Je moet je verleden vergeten?
* Je zult nooit genoeg zijn.

Dit boek trekt een duidelijke grens. Het laat ons zien dat we nooit goed genoeg zullen zijn voor deze wereld omdat we niet voor deze wereld gemaakt zijn. In plaats daarvan herinnert Grace ons eraan dat we door Iemand geschapen zijn voor iets beters. We mogen kiezen voor Hem die ons gekozen heeft, voor Degene die zegt: 'Jij bent genoeg voor Mij, Mijn kind. Kom zoals je bent.'

Grace Valentine is een populaire Amerikaanse schrijfster en blogger die de Enough Movement heeft opgericht. Het is haar missie is om mensen te helpen die hebben geworsteld zoals zij heeft gedaan, om hun waarde te vinden in Iemand die het echt waard is om te volgen.

Ben ik genoeg? Valentine, Grace
€ 21,99
voorraad onbekend
Sta stil & dank

Anna van Rumpt, de auteur van Sta stil en Dank, betrapt zich er vaak genoeg op: als ze bidt, dan vraagt ze vooral veel aan God. Ze is gefocust op alles wat ze zou willen krijgen, maar minder op wat ze al gekregen heeft.

Misschien herken je dit wel. We vinden het soms lastig om God te danken. Pas wanneer we terugblikken, beseffen we dat God ons gegeven heeft waar we om gevraagd hadden. We komen dan vaak tot de conclusie dat we God daar niet voor bedankt hebben, terwijl Hij de Gever is van alles wat we ontvangen. Sta stil en dank is daarbij een fijn hulpmiddel. Het is een dankbaarheidsboek dat kan helpen om stil te staan bij de dingen die God ons elke dag weer geeft. En dat hoeven geen grote dingen te zijn. De zon die door de ramen schijnt, een kopje koffie met een vriendin of een Bijbelvers dat je gelezen hebt.

Anna wil je op deze manier uitdagen om elke dag vier dankpunten op te schrijven. Om door het leven van alledag en misschien wel de diepe dalen je ogen gericht te houden op de dagelijkse zegeningen. Want de Gever mogen we niet uit het oog verliezen.

Sta stil & dank Rumpt, Anna van
€ 22,99
voorraad onbekend
De schoonheid van scherven

Wij van Sestra weten ook: het leven gaat niet altijd over rozen. Gebrokenheid, pijn, moeilijkheden, rouw, we kennen het allemaal. Soms in het groot, soms in het klein. Tegelijkertijd hebben we geloof. Geloof in herstel. Geloof in veerkracht. Geloof in een God die bijstaat, helpt en draagt. Daarom dit herstnummer.

Het blad Sestra is boordevol scherven, aan elkaar geplakt met geloof, hoop en een heleboel liefde. Ga mee wandelen, want dat doet veel goeds met lichaam en geest. Lees over rouwen. Leer (je kamerplanten, je fiets, een mislukt gerecht, een ruzie) repareren. En hallo, mag het soms ook gewoon even stom zijn? Een eerlijk najaarsnummer vol inspiratie, interviews, DIY, recepten, de nieuwste boeken, etc. over echt (samen) leven in vrijheid. Enjoy!

De schoonheid van scherven
€ 9,99
voorraad onbekend