Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken uitgeverij Royal Jongbloed najaar 2022

58 artikelen
pagina 5 van 6
Ik draag je

In het cadeauboekje: Ik draag je, vertelt vanuit het perspectief van Miriam, de zus van Mozes, Marike de Reuver het verhaal van het volk Israël in de woestijn. De ontzagwekkende adelaar is tijdens deze woestijntocht het symbool van Gods bescherming.

Zoals Miriam daar steeds weer moed uit put, mag ook jij ondanks de omstandigheden blijven vertrouwen op Gods zorg. Hij beschermt je, Hij draagt je.

Een mooi vormgegeven cadeauboekje vol korte, bemoedigende gedachten, liederen, illustraties en verhalen over de adelaar.

Ik draag je Reuver, Marike de
€ 9,99
voorraad onbekend
Leef je geloof - Bijbels dagboek

Leef je geloof is een eigentijds, aansprekend bijbels dagboek voor tienermeiden (ca. 12-17 jaar) enis geschreven door Danielle Heerens.

Het Bijbels dagboek bevat voor elke dag een Bijbeltekst met overdenking en aansluitend gebed, onderverdeeld in zesentwintig thema's - van vertrouwen en leren, tot jezelf blijven en danken - die tienermeiden meer leren over zichzelf, God en de Bijbel. In de hoop dat ze er daardoor achter komen hoe ze hun geloof een plekje kunnen geven in hun dagelijkse bezigheden en samen met God kunnen leven. Dat ze ontdekken: zó leef je je geloof!

Leef je geloof is een herziene uitgave van het dagboek Sta op en schitter.

Leef je geloof - Bijbels dagboek Heerens, Daniëlle
€ 21,99
voorraad onbekend
Prikkels

Prikkels is een boek voor kinderen van Hanna Holwerda over zintuigen en ervaringen van mensen die effect hebben op hun geloof.

Zintuigen zijn onmisbaar! Niet alleen om de wereld om ons heen waar te nemen en met anderen om te gaan. Ook kunnen we met onze zintuigen meer ontdekken over wie God is. Bijvoorbeeld door de verhalen in de Bijbel of door naar zijn schepping te kijken.

In dit boek leer je meer over hoe je zintuigen werken én over God. Ook komen er Bijbelverhalen aan bod waarin een zintuig een belangrijke rol speelt. Je leest bijvoorbeeld over: een vrouw die genezen wordt door Jezus' mantel aan te raken; Saul die luistert naar muziek, Magiërs die op kraamvisite gaan met lekker ruikende cadeautjes

Op elke bladzijde in Prikkels vind je opdrachten, testjes en proefjes om zelf te doen.

Voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

Prikkels Holwerda, Hanna
€ 18,99
voorraad onbekend
Kerst doeboek

Dit leuke Kerstdoeboek van Willeke Brouwer helpt je de kerstvakantie door! Lees het mooie verhaal van Maria, die zomaar ineens moeder wordt. Lees over de tijd waarin zij en haar vriend Jozef leven.

Doe net als zij en bak je eigen brood, of maak je eigen draad van schapenwol. Hou je meer van tekenen of knutselen? Ook dan vind je genoeg inspiratie in dit boek. Fantaseer bijvoorbeeld hoe een engel eruitziet.

Ben je meer een denker dan een doener? Duik in de achtergrondinformatie die in dit boek staat. Leer de tijd van het kerstkind kennen. Het Kind waar al in de oude boeken over geschreven werd.

* Een mooi kerstcadeau voor kerken en scholen!

Kerst doeboek Brouwer, Willeke
€ 9,99
voorraad onbekend
Het kleine egeltje en de kameleon

Het kleine egeltje en de kameleon is een leuk prentenboek van Marit ter Maten - Goessens, om met kinderen te spreken over hooggevoeligheid en over hoe je om gaat met aanpassen.

Het kleine egeltje Emèl wordt in de pauzes op school keer op keer gevraagd om mee te doen met tikkertje. Eigenlijk vindt hij dat helemaal niet leuk, want hij kan niet zo hard rennen en komt onder de blaadjes te zitten.

Toch doet hij altijd mee en past zich aan. Hij kiest wat de anderen willen en niet wat hijzelf wil. Thuis merken ze dat er iets aan de hand is met Emèl. Oom Mano vertelt hem dan over zijn vriend Leo, de kameleon. Die was enorm goed in aanpassen. Samen ontdekken ze wat het betekent om je aan te passen, of je daar gelukkig van wordt en hoe je meer jezelf kunt zijn.

Dit boek met prachtige illustraties, gespreksvragen en tips is bedoeld om samen te lezen met (hoog)gevoelige kinderen die geneigd zijn om zich aan te passen.

Geschikt voor (hoog)gevoelige kinderen, ouders, leerkrachten en hulpverleners.

Het kleine egeltje en de kameleon Maten-Goessens, Marit ter
€ 18,99
voorraad onbekend
De verdwenen koning

De verdwenen koning is een avonturenboek voor gezinnen om samen te praten over geloof, verdriet en perspectief. Het is geschreven door Stephen van der Leij.

Tijdens de stomste vakantie ooit ontdekt de familie Queest dat ze een verdrietige gebeurtenis nog niet hebben verwerkt. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen vragen aan God.

Door een mysterieuze storm komt het gezin in een andere wereld terecht. In deze wereld is een Koning verdwenen en wordt hun de vraag gesteld of ze bereid zijn om deze Koning te zoeken. Een episch avontuur ontvouwt zich, waarin ze hulp krijgen van allerlei mysterieuze en magische personages. Een zoektocht naar een Koning waarbij ze ondertussen antwoorden krijgen op hun vragen. Op een fantasierijke manier schijnt dit boek een licht op het geloof en omringende thema's. Ook helpt het boek ouders en kinderen om samen op avontuur te gaan.

De Koning lijkt alles te weten, maar doordat het gezin aan het eind van elk hoofdstuk de keuze krijgt in wat hun vervolgstappen zullen zijn, ontdekt het dat een vrije wil soms een geschenk is en soms voor lastige situaties kan zorgen. Vertrouwen ze op de Koning? Of op zichzelf? ?

* Een heus choose your own adventure boek.
* Geschikt voor niet-gelovigen die op een bepaalde manier op zoek zijn naar de diepere betekenis van het leven.
* Voor kinderen vanaf ongeveer groep 6 t/m de brugklas, maar ook heel geschikt om als gezin te lezen.
* Met vragen en bijbelverwijzingen.

De verdwenen koning Leij, Stephen van der
€ 17,99
voorraad onbekend
Niemand is zoals jij

Niemand is zoals jij is het meest geliefde prentenboek van Max Lucado voor kinderen en volwassenen. Deze speciale kleine paperback-editie is geschikt als geschenk voor allerlei kleine en grote momenten.

De Nerflanders doen elke dag hetzelfde: ze geven elkaar stickers. Nerflanders die er mooi uitzien of iets goed kunnen, krijgen gouden sterren. Maar de Nerflanders die weinig bijzonders kunnen, of van wie het hout beschadigd is, krijgen grijze stippen. De kleine Wout krijgt helaas alleen maar stippen. Eli, de houtsnijder, laat Wout begrijpen hoe speciaal hij is, ongeacht wat de andere Nerflanders van hem vinden. Door het hele land wordt dit verhaal gebruikt op scholen, tijdens vieringen, door psychotherapeuten, etc. Dé boodschap die iedereen moet horen: er is niemand zoals jij!

Let op:

dit betreft een set van 5 exemplaren. Losse exemplaren zijn verkrijgbaar bij de christelijke boekhandel.

Niemand is zoals jij Lucado, Max
€ 34,95
voorraad onbekend
Lifehack

Een hele leuke stakalender met 75 dilemma's, stellingen en vragen om als tieners en ouders te gebruiken. De thema's komen uit het leven van tieners en dagen uit tot een open en echt gesprek. De kalender is gemaakt door Willemijn de Weerd en Ingrid Plantinga.

Bij elke stelling of dilemma staat een Bijbeltekst. Soms heel bekend, maar vaak ook onbekend en verrassend. Een tekst om te prikkelen, het gesprek op gang te brengen of te ondersteunen. Zo kunnen de tieners ontdekken dat de Bijbel relevant is voor hun leven.

Met deze LIFEHACK kalender krijgen tieners zelf de regie. Ze kiezen de kaart die zij boeiend vinden. Ze leggen de vraag, stelling of dilemma aan hun ouders voor. Als ouder word je uitgedaagd om te delen wat geloven betekent voor jouw leven en een inkijkje te geven in je hart mét al je twijfels, falen en onzekerheden.

Lifehack Weerd, Willemijn de; Plantinga, Ingrid
€ 16,99
voorraad onbekend
Op God kun je rekenen

Op God kun je rekenen, door Max Lucado is een bewerking van het populaire dagboek You can count on God, met voor elke dag een bijbelgedeelte met overdenking én een opdracht, gebed of geheugensteuntje.

Lijkt het leven misschien soms te ingewikkeld? Dan is het goede nieuws dat God veel groter is dan je zorgen of problemen. Hij wil dat je bij Hem komt zoals je bent. Vertel Hem wat je denkt of voelt. Je hoeft het niet allemaal op een rijtje te hebben - vooral niet als je leven vol onrust is. God wil je echte vrede geven, wat er ook gebeurt! In dit dagboekje lees je over die vrede. Elk van de honderd stukjes bevat ideeën over hoe je God kunt vertrouwen als je bezorgd bent, teleurgesteld of als het je allemaal te veel wordt. Wat er ook gebeurt in je leven, op God kun je rekenen! Hij zal voor je zorgen. Hij zal je moed geven en altijd bij je zijn.

* Bijbels dagboek voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook heel geschikt om als gezin te gebruiken.

Op God kun je rekenen Lucado, Max
€ 20,-
voorraad onbekend
Rebusbijbel

In de Rebusbijbel van Caroline Blokland-den Hertog, ontdekken kinderen de rode draad inde Bijbel. Bij elk Bijbelboek maken ze een rebus met als uitkomst een kerntekst uit dat Bijbelboek. Daarnaast leren ze waar het Bijbelboek over gaat, welke plaats het heeft in de Bijbel en wat het voor hen betekent. Bij elk Bijbelboek is een link naar een passend kinderlied.

De Bijbel is een verzameling van 66 boeken, die op het eerste oog soms weinig gemeenschappelijk lijken te hebben. Maar door die hele bibliotheek heen loopt de rode draad van Gods liefde voor en trouw aan mensen.

Dit boek helpt kinderen om de samenhang en relevantie van de Bijbel te leren kennen, zodat ze op een speelse manier liefde voor Gods Woord zullen ontwikkelen. Een vrolijk en kleurrijk boek, vol verwondering en enthousiasme over God en zijn Woord!

Rebusbijbel Blokland-den Hertog, Carolina
€ 15,99
voorraad onbekend