Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Uitgeverij Royal Jongbloed Voorjaar 2022

43 artikelen
pagina 3 van 5
Leven als vrienden

Leven als vrienden is een bijzonder boek van Herman van Wijngaarden. Vriendschap is voor ieder mens belangrijk, misschien wel belangrijker dan we denken. Het is een vorm van liefde die iedereen nodig heeft. Toch denken we er weinig bewust over na.

Oppervlakkige contacten hebben we genoeg, ook als christenen, maar bewust investeren in het ontwikkelen en onderhouden van vriendschappen gebeurt niet zoveel. Eigenlijk weten we niet eens goed hoe we dat zouden moeten doen. Dit boek gaat over de praktijk van leven als vrienden. Waarom is vriendschap zo belangrijk, ook als je man of vrouw je grootste vriend(in) is?

Het laat zien dat de Bijbel ons veel te zeggen heeft over dit onderwerp. Het is niet zomaar dat Jezus juist vriendschap noemt als Hij het liefdegebod illustreert met de grootste liefde die er in Zijn ogen bestaat. Dat is een hoopvolle gedachte voor christenen die ongetrouwd blijven of alleen komen staan. Ook vriendschap is een hoge vorm van liefde.

Leven als vrienden Wijngaarden, Herman van
€ 15,99
voorraad onbekend
Rondom het kruis

Rondom het kruis is een boek voor de lijdenstijd over mensen die rondom de kruisiging aanwezig waren.

Welke personen stonden er rond het kruis van Jezus? Wat was hun relatie met Hem en hoe reageerden ze op Hem, en met name ook op Zijn lijden? Wie zijn ze volgens de evangeliën? Hoe zijn ze veranderd omdat ze met Jezus omgingen? In Rondom het kruis volgen we in zeven weken zeven (groepen) personen die tijdens Jezus' laatste uren op aarde om hem heen stonden.

Voor elke lijdensweek schreef een auteur zes meditaties met reflectievragen. Dit boek wil je helpen om bewuster toe te leven naar Pasen.

Rondom het kruis Brinke, J.J. ten; Toorn, P.W.J. van der;
€ 15,99
voorraad onbekend
Samen onderweg naar Pasen

Samen onderweg naar Pasen is een Bijbels gezinsdagboek en volg je samen 40 dagen lang de levensweg van Jezus. Elke week bevat een uitgebreid gezinsmoment en zes kortere stukjes met vragen, Bijbelteksten, weetjes en creatieve opdrachten voor kinderen in de bassisschoolleeftijd.

Voor elke week is er een puzzelstuk, waarop een deel van de lijdensweg te zien is. In de loop van de weken zullen er letterlijk en figuurlijk steeds meer puzzelstukjes op hun plek vallen. De verwijzingen in het Oude Testament komen ook aan bod. Zodat kinderen voor het eerst of opnieuw de bijbelse lijnen ontdekken die naar Gods reddingsplan voor de wereld leiden.

Dit boek verschijnt in samenwerking met de HGJB. Rondom dit boek ontwikkelt de HGJB materiaal voor clubs en kerken. Gezin, club en kerk kunnen op die manier tegelijkertijd met hetzelfde project aan de slag.

Samen onderweg naar Pasen Weerd, Willemijn de; Hoek, Jacolien
€ 12,99
voorraad onbekend
Bijbelweetjes!

Met Bijbelweetjes! van kinderboekenauteur Hanna Holwerda duik je in de wereld van de Bijbelverhalen en ontdek je hoe de mensen toen leefden. Je leest hoe ze woonden, werkten, wat ze aten, wat kinderen zoal deden op een doordeweekse dag en nog veel meer.

Zo kom je allerlei leerzame, grappige en verrassende weetjes te weten. Met grappige en informatieve tekeningen van Willeke Brouwer. In dit boek vol bijzondere weetjes over de Bijbel is van alles te ontdekken.

*Bijvoorbeeld over Noa en haar zussen. Zij zorgen ervoor dat in de wet wordt vastgelegd dat niet alleen zonen, maar ook dochters land kunnen erven.

* Of over Onesimus, ken je die? In de Bijbel staat een brief die helemaal over hem gaat.

* En heb je weleens gehoord van de kolokwintplant? Deze wordt in de tijd van de Bijbel gebruikt als medicijn, maar pas op! In de Bijbel lees je ook een verhaal over hoe giftig hij kan zijn.

Voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

Bijbelweetjes! Holwerda, Hanna
€ 9,99
voorraad onbekend
Bijbellab

Met het Bijbels dagboek voor kinderen ga je samen op avontuur in de wondere wereld van wetenschap en techniek en ontdek je hoe geweldig God de wereld en jou gemaakt heeft.

De reis begint bij God de Schepper en hoe mooi en uniek jij bent. Daarna ga je steeds verder op ontdekkingstocht: de natuur om je heen, het weer, de elementen, en uiteindelijk naar het oneindige heelal en Gods grootheid.

Bij elke dag staat een Bijbeltekst, een korte overdenking en een spetterend proefje of spannende opdracht. Daarnaast heeft elk thema een uitgebreid hoofdstuk vol proefjes en weetjes. Zo lees je de Bijbel en ontdek je tegelijkertijd hoe geweldig Gods schepping is.

Sommige Bijbelverhalen zul je beter gaan begrijpen en je ontdekt nieuwe dingen over God, jezelf en de prachtige wereld waarin we leven.

Voor kinderen van ongeveer 9-12 jaar.

Bijbellab Holwerda, Hanna; Weerd, Willemijn de
€ 15,99
voorraad onbekend
Spatten in het water

Spatten in het water is een vrolijk badboekje dat voor extra waterpret zorgt bij je peuter. En natuurlijk is dit boekje ook leuk om te bekijken of voor te lezen als je peuter niet in bad is...

De link met water wordt middels tekst op rijm en sfeervolle illustraties op verschillende manieren gelegd. Het gaat over God die alles maakte, ook het water. Water voor de dieren, voor de planten en de bomen. En voor jou! Om van te drinken en voor in bad.

Spetter, spetter, spat! In de sfeer van de Peuterbijbel, maar met nieuwe kleurrijke illustraties van Marieke ten Berge.

Heel leuk als (kraam)cadeau!

Spatten in het water Weerd, Willemijn de
€ 10,99
voorraad onbekend
De goede Herder

De Goede herder is een prentenboek uit de lijn van de Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling en bevat vier gelijkenissen die Jezus vertelde. De verhalen zijn wat vereenvoudigd, zodat ze ook voor kleuters goed te begrijpen zijn.

De volgende gelijkenissen zijn te lezen:

* Jezus de goede Herder,
* De barmhartige Samaritaan,
* Een toch nog volle feestzaal en
* De verloren zoon.

Bij elk verhaal staan een lied, een verwerking en/of een gebed. De prachtige illustraties van Marjolein Hund geven de verhalen kleur en sfeer.

De goede Herder Binsbergen, Liesbeth van; Weerd, Willemi
€ 9,99
voorraad onbekend
Expeditie Azië

Expeditie Azië is een Bijbels dagboek voor gezinnen over zendingswerk in Zuid Oost Azie.

Er is zoveel bijzonders te ontdekken over Azië en hoe God daar aan het werk is! Dit bijbels gezinsdagboek helpt daarbij. Ook geschikt voor gebruik op (zondags)scholen. 21 avonturen lang ga je aan de slag met teksten uit de Bijbel, gebeden, prikkelende vragen, interessante weetjes en superleuke activiteiten om samen te doen. Zo ontdek je hoe je samen betrokken kunt zijn bij Gods plan: dat de hele wereld Jezus zal kennen.

Deze uitgave is in stand gekomen in samenwerking met Overseas Missionary Fellowship (OMF).

Expeditie Azië Grace, Reuben
€ 9,99
voorraad onbekend
Nice

Het Bijbels dagboek Nice speciaal voor bruggers bestaat uit overzichtelijke en korte teksten, aangevuld met quotes. Er staat onder elk dagboekstukje een verwijzing, zodat er een bijpassend Bijbelgedeelte op te zoeken is in de eigen favoriete bijbel.

Het dagboek is geschreven vanuit de leefwereld van jonge tieners: vanuit herkenbare vragen of thema's wordt een link gelegd met de Bijbel. Veel basisscholen geven hun leerlingen bij het afscheid van groep 8 een Bijbel mee. Lang niet alle kinderen weten daar even goed raad mee. Dit dagboek stimuleert kinderen om vanuit voor hen herkenbare invalshoeken de Bijbel te gaan lezen en te begrijpen en is dus heel geschikt om cadeau te geven aan het eind van groep 8, als op zichzelf staand cadeau of juist samen met een Bijbel als afscheidscadeau groep acht.

Nice Both, Pieter
€ 9,99
voorraad onbekend
Eten met dolk en sabel

Eten met dolk en sabel is een vrolijk kinderboek door Gerdien Nijland over de Piraten van de Kielzog.

De piraten van De Kielzog hebben de piratencode overtreden. Ze worden daar streng voor gestraft: ze mogen de zee niet meer op. Wat een ramp! Wat moeten ze nu beginnen? Piraten zijn nu eenmaal piraten.

Gelukkig is Kapitein een slimme man. Hij komt met een geweldig plan: ze beginnen gewoon een nieuwe piraterij, de wegpiraterij! Maar daar hebben ze wel kinderen voor nodig die ze kunnen opleiden tot piraat.

Kapitein en zijn bemanning Tjief Ensjenier, Riekus, Cornelus en de onhandige tweeling Bak en Stuur Boord toveren een oud huis om tot een geheime piratenschool. Niemand mag weten wat de kinderen precies in het oude huis leren. Zeker de ouders niet. Zou dat goed gaan?

Eten met dolk en sabel Nijland, Gerdien
€ 12,99
voorraad onbekend