Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken uitgeverij Royal Jongbloed zomer 2022

In de zomer van 2022 worden van uitgeverij Jongbloed Christelijke Media uit Heerenveen weer een groot aantal nieuwe titels verwacht. Dat zijn o.a. Bijbels, kinderbijbels, Bijbelstudiemateriaal, theologie en cadeauboeken.

Direct na verschijnen zijn alle boeken van Jongbloed, waaronder de uitgeverijen Groen, Arkmedia, Columbus, Artios, Sestra, stg. de Herziene Statenvertaling en het Boek vallen, beschikbaar bij Ichthusboekhandel.nl.

U kunt nu reeds gemakkelijk de nieuwste boeken van Jongbloed online reserveren als pre-order in de webshop van Ichthusboekhandel.nl of bestellen om af te halen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

ER WORDT NOG STEEDS INFORMATIE AAN DEZE PAGINA's TOEGEVOEGD. BLIJF ONS VOLGEN!

42 artikelen
pagina 1 van 5
Vrouwenbijbel HSV (NIEUW)

De Vrouwenbijbel (Herziene Statenvertaling) nu in een nieuw jasje maar met een bekende opbouwende inhoud. Meer dan 10.000 vrouwen kochten of kregen deze Bijbel (HSV) al.

De Vrouwenbijbel brengt bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen voor het voetlicht en nodigt vrouwen van vandaag uit bewust te leven in afhankelijkheid van God. De vele extra's gaan vooral in op de relatie die God met ons heeft en onze onderlinge relaties. Er is ruimte voor emoties, eerbied, blijdschap en waardering.

Over de inhoud van de Vrouwenbijbel HSV:

* Verbinding tussen Bijbel en dagelijks leven
* Aandacht voor bijbelse vrouwen
* Eye-openers over je relatie met God
* Eye-openers over je relatie met anderen binnen en buiten je familie
* Extra's: thema's, inleidingen, meditaties, biografieën, encyclopedie

Reacties op de eerste druk:

Een hele mooie bijbel met veel extra informatie. Ik zou deze bijbel aanraden aan iedere vrouw, je voelt je veel meer verbonden door alle extra verhalen en thema's die worden besproken.

Ik vind het heel tof dat je achterin een lijst hebt met alle vrouwen die genoemd worden in de bijbel. De uitleg van de tijd waarin het speelt is zeer informatief en de extra vragen stimuleren je om jezelf de vraag te stellen waar jij staat in het leven

Vrouwenbijbel HSV (NIEUW) Herziene Statenvertaling
€ 62,50
voorraad onbekend
De weg van de Vader

In het boek, de weg van de Vader schrijft de bekende christelijke artiest Michael W. Smith over zijn vader Paul Smith en hoe deze een diepgaande invloed had op zijn leven.

INKIJKEXEMPLAAR De weg van mijn vader, door Michael W. Smith

Paul Smith was door de jaren heen een bekend gezicht bij de concerten van zijn zoon. Een vriendelijke en vrolijke man die vanaf het begin van het artiestenleven van zijn zoon tot aan zijn eigen dood in 2015 Michaels grootste fan was.

Door het leven en de lens van die aardse vader geeft Michael een bijzonder mooi getuigenis over onze Vader in de hemel die door iedereen kan worden benaderd en ervaren. Michael vertelt hoe zijn vader hem inspireerde en aanmoedigde met behulp van bijbelse principes. Nu geeft Michael dezelfde boodschap door via verhalen, getuigenissen en liedteksten.

Door het delen van de erfenis van zijn vader wil hij de lezers laten ontdekken dat los van wie onze aardse ouders in ons leven zijn geweest, onze Abba Vader ons nooit in de steek zal laten.
Een toegankelijk en bemoedigend boek over Vaderliefde

Michael W. Smit is multi-platina artiest, gevierd songwriter, producer, bestsellerauteur en veelgeprezen acteur. Hij is vader van vijf volwassen kinderen en grootvader van zestien kleinkinderen.

'MIJN VADER WAS MIJN HELD. DE AARDIGSTE, VRIENDELIJKSTE MAN DIE IK OOIT HEB GEKEND. DEGENE DIE VAN ALLE MENSEN DIE IK KEN, ALTIJD HET MEEST OP JEZUS LEEK EN VOORTDUREND DE KWALITEITEN VAN MIJN ABBA VADER REFLECTEERDE.'
- M.W. Smith

Een boek voor vaders over vaders en wat we daar van kunnen leren.

De weg van de Vader Smit, Michael W.
€ 20,-
voorraad onbekend
Elly en Rikkert kroniek van een leven

Het boek Elly en Rikkert, kroniek van een leven vertelt het verhaal van dit muzikantenechtpaar wat meer dan 50 jaar muziek schreef en ware woordkunstenaars bleven. Nu een boek van Jan Veenhof waardoor alles toegankelijk blijft.

Elly en Rikkert Zuiderveld traden ruim vijftig jaar op als duo. Daarnaast kreeg Rikkert een podium als dichter; Elly schreef kinderboeken en is actief op Facebook. Ze zijn niet veranderd: zowel in hun hippietijd als later in hun geloofsleven stond de zoektocht naar wat echt, origineel en creatief is centraal. Elly en Rikkert waren al authentiek voordat die term werd uitgevonden. Dit boek schetst in tekst en beeld hun leven, hun werk en hun gedachten.

Herman Veenhof schreef eerder al eens een boek over Elly & Rikkert. Met dit nieuwe boek weet hij opnieuw een levendig en ditmaal compleet portret van hun levens te vatten. De teksten, interviews en foto's vormen een biografie die iedere muziekliefhebber zou moeten lezen.

Herman Veenhoff (1959) is journalist bij het Nederlands Dagblad. Hij schreef o.a. De rivier stroomt heen en terug (1991), Srebrenica: het oorlogs- dagboek van Piet Hein Both (1995), Vrije vogels. De omgekeerde wereld van Elly en Rikkert Zuiderveld (2006), Zonder twijfel. Pieter Jongeling1909-1985 (2009), Sponsorkind. Christen in India (2012) en Een zaak van vertrouwen. De Brug tussen Cambodja en Nederland (2017).

Mooie mensen, die trouw blijven aan wie ze zijn en wat ze doen.'
- Stef Bos

'Schatten van mensen die altijd hebben gedaan wat hun hart (en verstand) hun ingaf.'
- Boudewijn de Groot

'Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld zijn altijd zichzelf gebleven. Ze trekken zich niets aan van wat anderen zeggen of vinden. Ze doen wat ze vinden dat ze moeten doen. Dat heeft tot nu toe een schat aan liederen, boeken en gedichten opgeleverd.'
- Frits Spits

'Elly en Rikkert zijn een prachtig stel, zo puur! Ik vond dat deze gospel uit de Lage Landen maar eens in Carré moest worden gehoord. En wat denk je? uitverkocht!'
- Jan Slagter
'Elly en Rikkert? We zijn
vrienden en al spreken we
honderd uit; we vinden elkaar
waar geen woord ertoe doet.'
Lenny Kuhr

Elly en Rikkert kroniek van een leven Veenhof, Herman
€ 24,99
voorraad onbekend
Elke dag is een dag
Elke dag is een dag Berg, Marinus van den
€ 17,99
voorraad onbekend
Romeinen in 40 dagen

Max Lucado leidt ons in de studie Romeinen in 40 dagen, in zes weken door een van de rijkste theologische werken ooit geschreven: het boek Romeinen. De kern van Romeinen is dat we gered worden door genade, door geloof.

Als we het voorrecht en de kracht van genade echt begrijpen, bevrijdt het ons van de noodzaak om goede dingen te doen, zodat we vrij zijn om goede dingen te kunnen doen. Geen plicht, maar vrijheid.

Met deze Bijbelstudies inclusief videomateriaal, vragen en activiteiten ga je in groepsverband het hele boek Romeinen door. Elke week krijg je een aantal dagteksten en reflectievragen om je te helpen het materiaal dat je tijdens de groepsbijeenkomst hebt behandeld verder te verkennen.

Het boek bevat ook een handleiding voor gespreksleiders. In deze bevrijdende studie focust Lucado zich op thema's als de realiteit van zonde, Gods genade die voor iedereen beschikbaar is en leven in de voetsporen van Jezus.

Romeinen in 40 dagen Lucado, Max
€ 22,99
voorraad onbekend
de Vijf talen van de liefde voor singles

De 5 talen van de liefde voor singles is een uniek boek van Dr. Gary Chapman over hoe alleengaanden op een goede wijze met liefde geven en ontvangen kunnen omgaan.

Dr. Gary Chapman is ervan overtuigd dat iedereen een door God ingegeven verlangen heeft naar oprechte en onvoorwaardelijke liefde: elk mens heeft de behoefte te weten dat iemand van hem of haar houdt. Als aan deze behoefte tegemoet wordt gekomen, kunnen wij de mogelijkheden die God ons geeft, gebruiken in de wereld om ons heen.

Als we ons echter niet geliefd voelen, kost het ons moeite om te overleven. Zijn eerste bestseller, De vijf talen van de liefde, is al door meer dan drie miljoen mensen gelezen. Nu heeft hij dezelfde boodschap afgestemd op de unieke behoeften van singles. Hij gebruikt veel voorbeelden en anekdotes uit de praktijk

'Wij zijn geschapen in relatie tot anderen. Er is niets wat een mens zo goed doet als liefde te geven en te ontvangen. Of je nu gescheiden bent, je partner overleden is of dat je nooit getrouwd bent geweest, je diepste emotionele behoefte is liefde te ontvangen',
- Gary Chapman.

Dr. Gary Chapman is auteur, spreker, voorganger en therapeut. Hij heeft een passie voor mensen en wil hen helpen blijvende relaties aan te gaan.

de Vijf talen van de liefde voor singles Chapman, Gary
€ 20,-
voorraad onbekend
Quickscan van het Oude Testament
Quickscan van het Oude Testament Lalleman, Hetty
€ 15,99
voorraad onbekend
Elk kind heeft een biddende moeder nodig

Het boek: Elk kind heeft een biddende moeder nodig is geschreven door Fern Nichols en wil moeders helpen om te bidden voor hun kinderen.

Een biddende moeder kan een enorme invloed hebben op het leven van haar kinderen. Elk kind heeft een biddende moeder nodig laat zien hoe je je kinderen en je gezin kunt omringen met en ondersteunen door gebed. Dit basisboek van de internationale organisatie Moms in Prayer staat vol inspirerende verhalen van moeders over hoe je vol vertrouwen kunt bidden.

Het boek reikt principes en gewoonten aan die je gedachten over gebed en de manier waarop je bidt zullen veranderen en die je zullen leiden tot een diepere intimiteit met Jezus. Dit is een uitgave in samenwerking met Moeders In Gebed, de interkerkelijke gebedsbeweging in Nederland en Vlaanderen van moeders, grootmoeders en andere vrouwen die een hart hebben voor kinderen.

Met voorwoord van Kathrin Larsen, de directeur van Moms in Prayer Europe & Israel.

Elk kind heeft een biddende moeder nodig Nichols, Fern
€ 20,-
voorraad onbekend
Hoop in de crisis (Jeremia)

In deze Bijbelstudies uit de Kringserie over het Bijbelboek Jeremia laat René van Loon zien hoe God ons in tijden van crisis altijd weer hoop biedt

De profeet Jeremia leefde in een tijd van crisis. Het koninkrijk Juda zakte steeds verder weg in machteloosheid, zonde en ellende. Het Bijbelboek vertelt over de dreiging van de Babylonische inval, de belegering van Jeruzalem en de inname van de stad. Een tijd dus vol dreiging en geweld. Toch is er altijd weer hoop! En die hoop gaat als een rode draad door het boek heen. Alleen al de roeping van Jeremia is een teken van hoop: God trekt zich niet terug maar roept een jonge man om zijn boodschapper te zijn. Het volk moet in ballingschap, maar God zegt via Jeremia: 'Zoek de vrede voor de stad.' En: 'Er zullen weer huizen en akkers gekocht en verkocht worden in dit land.'

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Hoop in de crisis (Jeremia) Loon, Rene van
€ 9,99
voorraad onbekend
Gods verbond is eeuwig (Richteren)

In de kringserie nu Gods verbond is eeuwig, over het Bijbelboek Richteren door Martin van Veelen. Bijbelstudies voor volwassenen, met vragen achtergronden.

In de tijd van de Richteren is Gods volk vaak ongehoorzaam aan God. Ondanks de ontrouw van het volk verbreekt God zijn verbondsbelofte niet. Hij blijft verlossend ingrijpen. Hij laat Richters opstaan om het volk te leiden, vijanden te verslaan en het volk te verlossen. Elke richter mag het beeld van de grote Bevrijder, Jezus Christus, zijn. God is een God van liefde en genade.

In deze tien Bijbelstudies laat Martin van Veelen zien dat God trouw is. Ook vandaag is Hij dezelfde God van het verbond, het nieuwe verbond. Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Gods verbond is eeuwig (Richteren) Veelen, Martin van
€ 9,99
voorraad onbekend