Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken uitgeverij Royal Jongbloed zomer 2022

In de zomer van 2022 worden van uitgeverij Jongbloed Christelijke Media uit Heerenveen weer een groot aantal nieuwe titels verwacht. Dat zijn o.a. Bijbels, kinderbijbels, Bijbelstudiemateriaal, theologie en cadeauboeken.

Direct na verschijnen zijn alle boeken van Jongbloed, waaronder de uitgeverijen Groen, Arkmedia, Columbus, Artios, Sestra, stg. de Herziene Statenvertaling en het Boek vallen, beschikbaar bij Ichthusboekhandel.nl.

U kunt nu reeds gemakkelijk de nieuwste boeken van Jongbloed online reserveren als pre-order in de webshop van Ichthusboekhandel.nl of bestellen om af te halen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

ER WORDT NOG STEEDS INFORMATIE AAN DEZE PAGINA's TOEGEVOEGD. BLIJF ONS VOLGEN!

Vrouwenbijbel HSV (NIEUW)

De Vrouwenbijbel (Herziene Statenvertaling) nu in een nieuw jasje maar met een bekende opbouwende inhoud. Meer dan 10.000 vrouwen kochten of kregen deze Bijbel (HSV) al.

De Vrouwenbijbel brengt bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen voor het voetlicht en nodigt vrouwen van vandaag uit bewust te leven in afhankelijkheid van God. De vele extra's gaan vooral in op de relatie die God met ons heeft en onze onderlinge relaties. Er is ruimte voor emoties, eerbied, blijdschap en waardering.

Over de inhoud van de Vrouwenbijbel HSV:

* Verbinding tussen Bijbel en dagelijks leven
* Aandacht voor bijbelse vrouwen
* Eye-openers over je relatie met God
* Eye-openers over je relatie met anderen binnen en buiten je familie
* Extra's: thema's, inleidingen, meditaties, biografieën, encyclopedie

Reacties op de eerste druk:

Een hele mooie bijbel met veel extra informatie. Ik zou deze bijbel aanraden aan iedere vrouw, je voelt je veel meer verbonden door alle extra verhalen en thema's die worden besproken.

Ik vind het heel tof dat je achterin een lijst hebt met alle vrouwen die genoemd worden in de bijbel. De uitleg van de tijd waarin het speelt is zeer informatief en de extra vragen stimuleren je om jezelf de vraag te stellen waar jij staat in het leven

Vrouwenbijbel HSV (NIEUW) Herziene Statenvertaling
€ 62,50
voorraad onbekend
De weg van de Vader

In het boek, de weg van de Vader schrijft de bekende christelijke artiest Michael W. Smith over zijn vader Paul Smith en hoe deze een diepgaande invloed had op zijn leven.

INKIJKEXEMPLAAR De weg van mijn vader, door Michael W. Smith

Paul Smith was door de jaren heen een bekend gezicht bij de concerten van zijn zoon. Een vriendelijke en vrolijke man die vanaf het begin van het artiestenleven van zijn zoon tot aan zijn eigen dood in 2015 Michaels grootste fan was.

Door het leven en de lens van die aardse vader geeft Michael een bijzonder mooi getuigenis over onze Vader in de hemel die door iedereen kan worden benaderd en ervaren. Michael vertelt hoe zijn vader hem inspireerde en aanmoedigde met behulp van bijbelse principes. Nu geeft Michael dezelfde boodschap door via verhalen, getuigenissen en liedteksten.

Door het delen van de erfenis van zijn vader wil hij de lezers laten ontdekken dat los van wie onze aardse ouders in ons leven zijn geweest, onze Abba Vader ons nooit in de steek zal laten.
Een toegankelijk en bemoedigend boek over Vaderliefde

Michael W. Smit is multi-platina artiest, gevierd songwriter, producer, bestsellerauteur en veelgeprezen acteur. Hij is vader van vijf volwassen kinderen en grootvader van zestien kleinkinderen.

'MIJN VADER WAS MIJN HELD. DE AARDIGSTE, VRIENDELIJKSTE MAN DIE IK OOIT HEB GEKEND. DEGENE DIE VAN ALLE MENSEN DIE IK KEN, ALTIJD HET MEEST OP JEZUS LEEK EN VOORTDUREND DE KWALITEITEN VAN MIJN ABBA VADER REFLECTEERDE.'
- M.W. Smith

Een boek voor vaders over vaders en wat we daar van kunnen leren.

De weg van de Vader Smit, Michael W.
€ 20,99
voorraad onbekend
Elly en Rikkert kroniek van een leven

Het boek Elly en Rikkert, kroniek van een leven vertelt het verhaal van dit muzikantenechtpaar wat meer dan 50 jaar muziek schreef en ware woordkunstenaars bleven. Nu een boek van Jan Veenhof waardoor alles toegankelijk blijft.

Elly en Rikkert Zuiderveld traden ruim vijftig jaar op als duo. Daarnaast kreeg Rikkert een podium als dichter; Elly schreef kinderboeken en is actief op Facebook. Ze zijn niet veranderd: zowel in hun hippietijd als later in hun geloofsleven stond de zoektocht naar wat echt, origineel en creatief is centraal. Elly en Rikkert waren al authentiek voordat die term werd uitgevonden. Dit boek schetst in tekst en beeld hun leven, hun werk en hun gedachten.

Herman Veenhof schreef eerder al eens een boek over Elly & Rikkert. Met dit nieuwe boek weet hij opnieuw een levendig en ditmaal compleet portret van hun levens te vatten. De teksten, interviews en foto's vormen een biografie die iedere muziekliefhebber zou moeten lezen.

Herman Veenhoff (1959) is journalist bij het Nederlands Dagblad. Hij schreef o.a. De rivier stroomt heen en terug (1991), Srebrenica: het oorlogs- dagboek van Piet Hein Both (1995), Vrije vogels. De omgekeerde wereld van Elly en Rikkert Zuiderveld (2006), Zonder twijfel. Pieter Jongeling1909-1985 (2009), Sponsorkind. Christen in India (2012) en Een zaak van vertrouwen. De Brug tussen Cambodja en Nederland (2017).

Mooie mensen, die trouw blijven aan wie ze zijn en wat ze doen.'
- Stef Bos

'Schatten van mensen die altijd hebben gedaan wat hun hart (en verstand) hun ingaf.'
- Boudewijn de Groot

'Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld zijn altijd zichzelf gebleven. Ze trekken zich niets aan van wat anderen zeggen of vinden. Ze doen wat ze vinden dat ze moeten doen. Dat heeft tot nu toe een schat aan liederen, boeken en gedichten opgeleverd.'
- Frits Spits

'Elly en Rikkert zijn een prachtig stel, zo puur! Ik vond dat deze gospel uit de Lage Landen maar eens in Carré moest worden gehoord. En wat denk je? uitverkocht!'
- Jan Slagter
'Elly en Rikkert? We zijn
vrienden en al spreken we
honderd uit; we vinden elkaar
waar geen woord ertoe doet.'
Lenny Kuhr

Elly en Rikkert kroniek van een leven Veenhof, Herman
€ 24,99
voorraad onbekend
Romeinen in 40 dagen

Max Lucado leidt ons in de studie Romeinen in 40 dagen, in zes weken door een van de rijkste theologische werken ooit geschreven: het boek Romeinen. De kern van Romeinen is dat we gered worden door genade, door geloof.

Als we het voorrecht en de kracht van genade echt begrijpen, bevrijdt het ons van de noodzaak om goede dingen te doen, zodat we vrij zijn om goede dingen te kunnen doen. Geen plicht, maar vrijheid.

Met deze Bijbelstudies inclusief videomateriaal, vragen en activiteiten ga je in groepsverband het hele boek Romeinen door. Elke week krijg je een aantal dagteksten en reflectievragen om je te helpen het materiaal dat je tijdens de groepsbijeenkomst hebt behandeld verder te verkennen.

Het boek bevat ook een handleiding voor gespreksleiders. In deze bevrijdende studie focust Lucado zich op thema's als de realiteit van zonde, Gods genade die voor iedereen beschikbaar is en leven in de voetsporen van Jezus.

Romeinen in 40 dagen Lucado, Max
€ 22,99
voorraad onbekend
de Vijf talen van de liefde voor singles

De 5 talen van de liefde voor singles is een uniek boek van Dr. Gary Chapman over hoe alleengaanden op een goede wijze met liefde geven en ontvangen kunnen omgaan.

Dr. Gary Chapman is ervan overtuigd dat iedereen een door God ingegeven verlangen heeft naar oprechte en onvoorwaardelijke liefde: elk mens heeft de behoefte te weten dat iemand van hem of haar houdt. Als aan deze behoefte tegemoet wordt gekomen, kunnen wij de mogelijkheden die God ons geeft, gebruiken in de wereld om ons heen.

Als we ons echter niet geliefd voelen, kost het ons moeite om te overleven. Zijn eerste bestseller, De vijf talen van de liefde, is al door meer dan drie miljoen mensen gelezen. Nu heeft hij dezelfde boodschap afgestemd op de unieke behoeften van singles. Hij gebruikt veel voorbeelden en anekdotes uit de praktijk

'Wij zijn geschapen in relatie tot anderen. Er is niets wat een mens zo goed doet als liefde te geven en te ontvangen. Of je nu gescheiden bent, je partner overleden is of dat je nooit getrouwd bent geweest, je diepste emotionele behoefte is liefde te ontvangen',
- Gary Chapman.

Dr. Gary Chapman is auteur, spreker, voorganger en therapeut. Hij heeft een passie voor mensen en wil hen helpen blijvende relaties aan te gaan.

de Vijf talen van de liefde voor singles Chapman, Gary
€ 20,-
voorraad onbekend
Quickscan van het Oude Testament
Quickscan van het Oude Testament Lalleman, Hetty
€ 15,99
voorraad onbekend
Elk kind heeft een biddende moeder nodig

Het boek: Elk kind heeft een biddende moeder nodig is geschreven door Fern Nichols en wil moeders helpen om te bidden voor hun kinderen.

Een biddende moeder kan een enorme invloed hebben op het leven van haar kinderen. Elk kind heeft een biddende moeder nodig laat zien hoe je je kinderen en je gezin kunt omringen met en ondersteunen door gebed. Dit basisboek van de internationale organisatie Moms in Prayer staat vol inspirerende verhalen van moeders over hoe je vol vertrouwen kunt bidden.

Het boek reikt principes en gewoonten aan die je gedachten over gebed en de manier waarop je bidt zullen veranderen en die je zullen leiden tot een diepere intimiteit met Jezus. Dit is een uitgave in samenwerking met Moeders In Gebed, de interkerkelijke gebedsbeweging in Nederland en Vlaanderen van moeders, grootmoeders en andere vrouwen die een hart hebben voor kinderen.

Met voorwoord van Kathrin Larsen, de directeur van Moms in Prayer Europe & Israel.

Elk kind heeft een biddende moeder nodig Nichols, Fern
€ 20,99
voorraad onbekend
Hoop in de crisis (Jeremia)

In deze Bijbelstudies uit de Kringserie over het Bijbelboek Jeremia laat René van Loon zien hoe God ons in tijden van crisis altijd weer hoop biedt

De profeet Jeremia leefde in een tijd van crisis. Het koninkrijk Juda zakte steeds verder weg in machteloosheid, zonde en ellende. Het Bijbelboek vertelt over de dreiging van de Babylonische inval, de belegering van Jeruzalem en de inname van de stad. Een tijd dus vol dreiging en geweld. Toch is er altijd weer hoop! En die hoop gaat als een rode draad door het boek heen. Alleen al de roeping van Jeremia is een teken van hoop: God trekt zich niet terug maar roept een jonge man om zijn boodschapper te zijn. Het volk moet in ballingschap, maar God zegt via Jeremia: 'Zoek de vrede voor de stad.' En: 'Er zullen weer huizen en akkers gekocht en verkocht worden in dit land.'

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Hoop in de crisis (Jeremia) Loon, Rene van
€ 10,99
voorraad onbekend
Gods verbond is eeuwig (Richteren)

In de kringserie nu Gods verbond is eeuwig, over het Bijbelboek Richteren door Martin van Veelen. Bijbelstudies voor volwassenen, met vragen achtergronden.

In de tijd van de Richteren is Gods volk vaak ongehoorzaam aan God. Ondanks de ontrouw van het volk verbreekt God zijn verbondsbelofte niet. Hij blijft verlossend ingrijpen. Hij laat Richters opstaan om het volk te leiden, vijanden te verslaan en het volk te verlossen. Elke richter mag het beeld van de grote Bevrijder, Jezus Christus, zijn. God is een God van liefde en genade.

In deze tien Bijbelstudies laat Martin van Veelen zien dat God trouw is. Ook vandaag is Hij dezelfde God van het verbond, het nieuwe verbond. Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Gods verbond is eeuwig (Richteren) Veelen, Martin van
€ 5,99
voorraad onbekend
Blijf in mij

In de Kringserie verscheen: Blijf in mij van Ron van der Spoel. Dit Bijbelstudieboek bespreekt Johannes 15.

Wat betekent het om echt verbonden te zijn met Jezus? Daarover gaat het in de afscheidswoorden van Jezus in Johannes 15. Hij spreekt over de wijnstok en de ranken, over opnieuw verbonden worden en gesnoeid, over de geweldige vreugde die de wet geeft en over de betekenis van vriendschap met Jezus. In deze bijbelstudies maakt Ron van der Spoel dit diepe onderwijs van Jezus op een beeldende manier actueel voor onze tijd. Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie. Dit Kringseriedeeltje is door IZB-Focus aangevuld met materiaal dat aansluit bij hun toerustingsprogramma voor gemeenten.

Blijf in mij Spoel, Ron van der
€ 13,99
voorraad onbekend
Jezus is geboren (bij de Peuterbijbel)
Jezus is geboren (bij de Peuterbijbel) Weerd, Willemijn de en Marieke ten Berge
€ 9,99
voorraad onbekend
Herstel  programma voor 10 tieneravonden

Herstel is een programma voor 10 tieneravonden geschreven door Mark Stoorvogel en is onderdeel van de Reflect serie

Het leven is niet altijd makkelijk. Iedere tiener kent gebrokenheid en verdriet. God leert ons in de Bijbel hoe we hierin herstel kunnen vinden. In tien avonden worden tieners uitgenodigd om open en kwetsbaar te zijn over hun worstelingen en vinden ze steeds meer herstel in hun pijn door Gods principes toe te passen in hun leven.

Over Reflect:Tieners worden enthousiast van een jeugdgroep als het er leuk is en het tegelijkertijd ook echt ergens over gaat. In Reflect - een afwisselend programma vol met gekke spellen, inspirerende vlogs, eerlijke gespreksonderwerpen en radicale toewijdingsmomenten - vinden tieners zowel diepgang als gezelligheid.

Reflect daagt tieners uit om zelf na te denken over de Bijbel, en roept hen op Jezus in hun leven te weerspiegelen.

Uitgaven van Reflect:

* Handleiding HERSTEL (ISBN 9789033834356)
* Handleiding AVONTUUR (ISBN 9789033834349)
* Handleiding LEVEN (ISBN 9789033834196)
* Handleiding KRACHT (ISBN 9789033834202)
* Handleiding GELOOF (ISBN 9789033835650)
* Handleiding LIEFDE (ISBN 9789033835667)
* Dagboek REFLECTIONS (ISBN 9789033835865)
* Dagboek COMMITTED (ISBN 9789033835636)

Herstel programma voor 10 tieneravonden Stoorvogel, Mark
€ 32,99
voorraad onbekend
Avontuur programma voor 10 tieneravonden

In de serie Reflect met Mark Stoorvogel nu: Avontuur, een programma voor 10 tieneravonden

In de puberteit groeien tieners naar onafhankelijkheid. Los van hun ouders ontdekken zij zichzelf en de wereld om hen heen. Jezus geeft ze een heel nieuw perspectief op het leven.

In tien avonden maken tieners een opwindende reis met Jezus en zijn leerlingen, waarbij ze onder de indruk raken van zijn veelzijdigheid. Het leven met Hem is een groot avontuur!

Over Reflect:Tieners worden enthousiast van een jeugdgroep als het er leuk is en het tegelijkertijd ook echt ergens over gaat. In Reflect - een afwisselend programma vol met gekke spellen, inspirerende vlogs, eerlijke gespreksonderwerpen en radicale toewijdingsmomenten - vinden tieners zowel diepgang als gezelligheid.

Reflect daagt tieners uit om zelf na te denken over de Bijbel, en roept hen op Jezus in hun leven te weerspiegelen.

Uitgaven van Reflect:

* Handleiding HERSTEL (ISBN 9789033834356)
* Handleiding AVONTUUR (ISBN 9789033834349)
* Handleiding LEVEN (ISBN 9789033834196)
* Handleiding KRACHT (ISBN 9789033834202)
* Handleiding GELOOF (ISBN 9789033835650)
* Handleiding LIEFDE (ISBN 9789033835667)
* Dagboek REFLECTIONS (ISBN 9789033835865)
* Dagboek COMMITTED (ISBN 9789033835636)

Avontuur programma voor 10 tieneravonden Stoorvogel, Mark
€ 32,99
voorraad onbekend
de Vlinderdief (kinderboek)

De Vlinderdief is een kinderboek van Petra Crofton en sluit aan bij het thema gi-ga groen.

Tweelingbroers Daan en Hugo (12) logeren bij hun oom en tante op het platteland. Tijdens een ritje op zijn BMX ziet Daan opeens iets wat he-le-maal niet spoort! Hij vertelt het aan Hugo en samen doen ze er alles aan om de zaak op te lossen. Maar of het slim is?

Een spannend en vrolijk verhaal over twee avontuurlijke jongens die de natuur een handje willen helpen. Niet alles loopt even gesmeerd. In vier dagen moeten ze heel wat misverstanden en dilemma's zien op te lossen...

Laat je meeslepen in dit zomerse avontuur en leer meer over vlinders, vogels en natuurbescherming in dit gi-ga-groene boek.

de Vlinderdief (kinderboek) Crofton, Petra
€ 13,99
voorraad onbekend
Detectivebureau Iris en Ko omnibus 1

De omnibus 1 van Detectivebureau Iris en Ko is een bundeling van deel 1,2 en 3 uit de populaire serie en bevat de titels : De ontmaskering van de fietsen vernieler, De supergeheime gemene meidenclub, Rovers op de rommelmarkt.

Het liefst zou Koos nooit meer naar school gaan en privédetective worden. Maar dan ontmoet hij zijn nieuwe buurmeisje Iris. Zij is handig en goed in judo. Koos en Iris gaan samenwerken en proberen een fietsvernieler, een schooldief en twee marktdieven op te sporen. Zal het ze lukken? Vaak gaat alles heel anders dan ze van tevoren hadden kunnen bedenken ...

Waarom dit boek lezen en kopen:

Geschreven voor 8+.
Wendelien van den Erve maakte de leuke en sfeervolle illustraties.
Spanning, humor en slimme raadsels:
goed voor uren leesplezier!

Detectivebureau Iris en Ko omnibus 1 Wiersema, Bert
€ 17,50
voorraad onbekend
Zookids, omnibus 2 (dln 4,5 en 6)

De Zookids omnibus is een samenvoeging van deel 4, 5 en 6 uit de succesvolle Zookids-serie: Monki vermist, Onrust bij de olifanten, IJsbeer bedreigd. Een heerlijk dik leesboek voor uren leesplezier!

Zookids Jurre en Jasmijn beleven in deze tweede omnibus weer allerlei avonturen: er is een aapje bij de apenopvang ontsnapt en ijsbeer Irma krijgt misschien kleintjes als het rustig genoeg is in de dierentuin. Als een van de olifanten doodgaat, vermoedt Jurre dat er opzet in het spel is. Zou het circus in de stad er iets mee te maken hebben?

Grappig én spannend tegelijk, vol dierenweetjes. Juliëtte de Wit maakte er met haar tekeningen een vrolijke dieren(tuin)bende van! Geschreven voor 8+.

Zookids, omnibus 2 (dln 4,5 en 6) Binsbergen, Liesbeth van
€ 17,50
voorraad onbekend
Crash, 14+
Crash, 14+ Mijnders, Hans
€ 13,99
voorraad onbekend
Het geheim van het prullenpakhuis dl. 20
Het geheim van het prullenpakhuis dl. 20 Wiersema, Bert
€ 11,99
voorraad onbekend
Vul mij opnieuw over de Heilige Geest

Het boek Vul mij opnieuw is geschreven door Nieske Selles ten Brinke, voor gelovige vrouwen die zich willen verdiepen in het werk en de Persoon van de Heilige Geest. Dat de Geest niet los gezien kan worden van de Vader en de Zoon is door het hele boek heen duidelijk, maar de nadruk ligt op de Heilige Geest.

Lijnen over de vervulling en bekrachtiging met de Heilige Geest, praktische lessen over de vrucht van de Geest en de geestelijke gaven die Hij geeft worden op eenvoudige, bijbelgetrouwe wijze dicht bij je hart gebracht.

De gespreksvragen kunnen gebruikt worden voor persoonlijke overdenking, maar zijn ook geschikt voor gebruik in vrouwenkringen en bijbelstudiegroepen.

Vul mij opnieuw over de Heilige Geest Selles-ten Brinke, Nieske
€ 17,99
voorraad onbekend
Abrikoosmemoires

Het boek Abrikoosmemoires, is geschreven door de getalenteerde Australische kunstenaar Tess Guinery. Het is een romantische samensmelting van kunst: poëzie, proza en ongebreidelde creativiteit.

Iets wat begon als een instinctief experiment in woorden, kleuren en geluiden, versmolt tot de pagina's van haar allereerste boek. Deze verzameling poëzie en proza, zorgvuldig geïllustreerd en gedrukt op gekleurd papier, is doordrenkt met gratie en speelsheid.

Tess Guinery onderzoekt liefde, persoonlijke groei, creativiteit, spiritualiteit, kwetsbaarheid en moederschap in het kunstmedium van woorden. Mysterieus en onfeilbaar mooi,

Abrikoosmemoires is een uitnodiging om diep te graven, het ongemakkelijke te omarmen en je creativiteit de vrije loop te laten.

Abrikoosmemoires Guinery, Tess
€ 22,99
voorraad onbekend
Zij lacht gebedenboek (100 gebeden)

In het Zij Lacht gebedenboek staan 100 prachtige, uitgeschreven gebeden die ons leven raken en kunnen verbinden met God. De onderwerpen van de gebeden zijn heel uiteenlopend van aard. Van een mooi ochtend- en avondgebed tot gebeden met specifieke thema's als onrust, overgave, verdriet, perfectionisme en het leven van alledag.

Het gebedenboek is 12 x 15 cm, waardoor het ook gemakkelijk in een (hand)tas past zodat je het gedurende de dag regelmatig kunt pakken of eenvoudig mee kan nemen in je koffer.

Alle uitgaven van Zij Lacht zijn online verkrijgbaar bij de webshop van Ichthsuboekhandel.nl, de plek voor oriëntatie, advies en bestelgemak.

Zij lacht gebedenboek (100 gebeden) Kruit-de Jonge, Liza
€ 15,99
voorraad onbekend
Gideon, jouw zwakte Gods kracht

Priscilla Shirer komt nu met een boeiende studie over Gideon. Jouw zwakte is Gods kracht is dan de ondertitel. Voor studie met een groep of persoonlijk.

Bij de naam Gideon denken we al snel aan zijn heldhaftige overwinning met slechts 300 soldaten. Maar Gideons verhaal gaat niet alleen over triomf. Het gaat ook over zwakheid. Over hoe God de worsteling van één man ombuigt tot een overwinning.

Herken jij Gideons gevoelens van zwakte en tekortschieten? Deze studie moedigt je aan om je beperkingen te omarmen als een geschenk van God. Zo wordt jouw zwakte Gods kracht.

Gideon is een 7-weekse bijbelstudie voor groepen, met een combinatie van zelfstudie en video-onderwijs.

Het boek bevat een inlogcode die toegang geeft tot de online video's.

Ook staan er tips in voor groepsleiders, met extra informatie en gespreksvragen.

Gideon, jouw zwakte Gods kracht Shirer, Priscilla
€ 34,99
voorraad onbekend
Ruth, een wonderlijke reis met God

Het boek: "Ruth een wonderlijke reis met God" door Diana Palm, biedt Bijbelstudiemateriaal over deze bijzondere vrouw in de Bijbel.

Ruth is een opmerkelijke verschijning in de Bijbel. Opeens valt het licht op haar, een vrouw en ook nog eens een 'vreemdeling'. Midden in een crisis kiest ze ervoor om haar vertrouwde omgeving te verlaten en met de God van Israël op weg te gaan. Op die weg wordt ze een sleutelfiguur voor haar rouwende schoonmoeder Naomi en voor de rijke boer Boaz. Maar vooral: ze wordt opgenomen in Gods verhaal van redding van deze wereld. Laat je meenemen door dit buitengewone verhaal.

Ruth, een wonderlijke reis met God bevat verschillende Bijbelstudies die persoonlijk of met een groep gedaan kunnen worden. Elke Bijbelstudie bevat een aantal Bijbelstudievragen, een uitleg van het tekstgedeelte, toepassingsvragen en gebeds- en liedsuggesties.

Ruth, een wonderlijke reis met God Palm, Diana
€ 14,99
voorraad onbekend
Maria, Bijzonder gewoon

Maria, bijzonder gewoon bevat 7 Bijbelstudies van Wijgert Westland 3n maakt onderdeel uit van de serie Bijbelstudieboekjes van Uitgeverij Groen.

Maria, de moeder van Jezus. Een bijzonder gewoon joods meisje uit Nazareth, uit een gewone stad, die ondertrouwd is met een gewone man. Maar haar leven wordt op zijn kop gezet. Wat haar overkomt, is gewoon bijzonder: ze wordt de moeder van de Messias! Er valt veel over haar te ontdekken: Wie was ze voordat ze zwanger werd? Hoe was ze als moeder? Wat zegt de Bijbel over haar, haar geloof, haar relatie met haar zoon Jezus?

Dit boek gewoon bevat 7 Bijbelstudies waarin het leven van Maria, de moeder van de Messias, aan de orde wordt gesteld. 'Maria, bijzonder gewoon' is onderdeel van een Bijbelstudie serie van uitgeverij Groen speciaal voor vrouwen. In elk boek staan verschillende Bijbelstudies die gebruikt kunnen worden voor persoonlijke stille tijd of in een Bijbelstudiegroep. De Bijbelstudieboeken bieden handvatten om zelf de Bijbel te onderzoeken. De Bijbelteksten komen uit de Herziene Statenvertaling en ze worden in zijn geheel afgedrukt in de boeken, met schrijfruimte rondom. Zo kun je onderstrepen, markeren en opmerkingen noteren over het Bijbelgedeelte. Ook bevat elk boek achtergrondinformatie over de bijbelgedeelten en vragen met schrijfruimte om de Bijbelstudie toe te passen in jouw leven. Iedere Bijbelstudie wordt afgesloten met een toepasselijke quote, diverse liedsuggesties en een aantal gebedspunten.

Maria, Bijzonder gewoon Westland, Wijgert
€ 14,99
voorraad onbekend
wortels en vleugels jongeren geloof

Het boek binnenste buiten, religieuze identiteitsontwikkeling van christelijke jongeren ontrafeld, is geschikt voor opvoeders in gezin, school en kerk die jongeren beter willen begrijpen en begeleiden op het gebied van geloof.

Het boek ontrafelt de religieuze identiteit van jongeren die opgroeien in een christelijke context aan de hand van verschillende thema's. Het perspectief van de jongeren is hierbij leidend. Wat dit boek boeiend maakt, is dat wetenschappelijke inzichten in gesprek worden gebracht met ervaringen en voorbeelden van geloofsopvoeding in de praktijk.

De lezer wordt uitgedaagd te reflecteren op zijn eigen opvoedkundig handelen.

Casussen en gespreksvragen helpen de inhoud van het boek te bespreken en te verwerken.

wortels en vleugels jongeren geloof Bruin, Anne-Marie de
€ 14,99
voorraad onbekend
De gereedschapskist van de Heilige Geest

De gereedschapskist van de Heilige Geest is een Bijbelstudieboek van ds. M. van Campen over het werk van de Heilige Geest in de gaven.

Jezus beloofde dat iedereen die in Hem gelooft de volgende tekenen zal doen: demonen uitdrijven, spreken in onbekende talen en zieken gezond maken. In 1 Korinthe 12 noemt Paulus nog zes andere Geestesgaven die God aan de gemeente, als het lichaam van Christus, wil geven.

Het zijn gereedschappen waarmee we onze bediening kunnen uitvoeren in afhankelijkheid van de Geest. Als Jezus ons die Geestesgaven heeft beloofd, waarom zien we er dan nu zo weinig van? Hoe functioneerden die gaven eigenlijk in de tijd van Jezus, bij de eerste christengemeenten en in de kerkgeschiedenis? En hoe zouden we ze nu kunnen en moeten gebruiken?

Dit bijbelstudieboek is geschikt voor een persoonlijke of gezamenlijke zoektocht naar de betekenis van de Geestesgaven in het verleden, het heden en de toekomst. Maar liefst acht keer herdrukt en nu in een nieuw jasje!

De gereedschapskist van de Heilige Geest Campen, Ds. M.M.
€ 14,99
voorraad onbekend
Een eeuwig verbond, over de doop
Een eeuwig verbond, over de doop Belt, Prof. dr. H van den
€ 11,99
voorraad onbekend