Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe boeken uitgeverij Scholten najaar 2020

Van Uitgeverij Scholten (Zwolle) worden dit najaar weer veel nieuwe titels verwacht. Onderstaand een overzicht van deze nieuwe boeken, die direct bij verschijnen leverbaar zijn via Ichthusboekhandel.nl

U kunt de boeken van Uitgeverij Scholten nu al reserveren bij Ichthusboekhandel. We leggen ze dan voor u klaar in één van de winkels of sturen dit desgewenst aan u toe.

15 artikelen
pagina 1 van 2
Vuurvogel

De christelijk thriller Vuurvogel is een razendknap geschreven psychologische roman, die je vanaf de eerste pagina vaak op het verkeerde been zet. Een Nederlandse thriller, geschreven door Jozef Hoek. Niet alleen spannend, maar ook een roman die je aan het denken zet.

Josephine, een jonge vrouw, wordt ernstig toegetakeld aangetroffen langs de IJssel. Ondanks haar verwondingen weet ze de politie precies te vertellen wie het gedaan heeft: Rafael.

Als topmedewerker van een beveiligingsfirma weet hij precies hoe hij zich schuil moet houden. Hij zint echter op wraak... Bij haar zoektocht achter de schermen ontdekt Josephine echter geheimen die haar in groot gevaar brengen. Dat drijft haar tot een vergaande daad van zelfbehoud, waarbij ze lijnrecht tegenover Rafael komt te staan in een psychologisch schaakspel waarin voor beiden veel op het spel staat.

Vuurvogel is een rauw boek wat zoekt naar de achtergronden van riskant gedrag en laat een onmogelijke relatie ontstaan tussen twee mensen die een ingewikkeld verleden hebben.

Ondertussen worden er van hogerhand allerlei slinkse intriges ingezet. Neemt Rafael het recht in eigen hand of durft hij eindelijk zijn verleden onder ogen te zien?

Jozef Hoek studeerde af aan de Evangelische Theologische Hogeschool te Veenendaal en werkte vijfentwintig jaar binnen de jeugdzorg als pastoraal werker, functionaris zingeving & ethiek en opleider. Daarnaast wij hij vijf jaar aangesteld als herstelbemiddelaar slachtoffer - dadergesprekken in het kader van een pilot van Slachtofferhulp Nederland en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Samen met zijn vrouw woont hij in Hattem. Het boek Vuurvogel is zijn debuut.

Vuurvogel Hoek, Jozef
€ 18,95
voorraad onbekend
Hartenkind

Hartenkind is een psychologische roman geschreven door Remmelt Mastebroek en Annet Shawki-Veefkind over de vraag hoe sterk de band is tussen moeder en dochter.

'Na de laatste zinnen blijft Lente lange tijd stil. Verbijsterd bladert ze verder om te zien of er nog meer komt. Dan sluit ze het schriftje en kijkt Liva aan. 'Dat was het,' brengt ze met moeite uit, terwijl ze Liva's hand pakt.'Hartenkind is een unieke samenwerking tussen twee topauteurs.

Remmelt Mastebroek en Annet Shawki-Veefkind nemen elk een van de hoofdpersonages voor hun rekening.Het resultaat is een ijzersterke psychologische roman vol scherpe dialogen, die Lente en haar dochter Liva levensecht maken.Door een onverwachte erfenis krijgt Lente een ruig en onbewoond eiland in haar bezit. Omgeven door het ongerepte en ruige landschap, op een plaats waar God nog welkom is, groeien de vrouwen naar elkaar toe. Lukt het hen de pijn uit hun hart te overwinnen? Wanneer het geluk hen eindelijk toelacht, merken ze plotseling hoe kwetsbaar dit is.

Hoe sterk is de band tussen moeder en dochter?

Hartenkind Mastebroek, Remmelt; Veefkind, Shawki
€ 18,95
voorraad onbekend
Sluimering

Sluimering is een roman geschreven door Marijke van Dijk. Het is het eerste deel van een serie over de Vier Ruiters. Daarmee is het een apocalyptische roman over de komst van het rijk van de Antichrist en de rol van de kerk in de eindtijd.

Sluimering is een christelijke thriller waarin de vraag speelt: Is de mensheid te redden van de ondergang.

Sluimering Dijk, Marijke van
€ 16,95
voorraad onbekend
Isabel

De roman Isabel is geschreven door Arie de Ruiter en vertelt het verhaal van een adoptiekind wat worstelt met haar identiteit.

'Mam, hoe komt het dat ik zwart ben en jij wit?'Isabel is geboren in Colombia. Als haar moeder beseft dat haar kindje in de sloppenwijken van Bogota geen toekomst heeft, neemt ze de moeilijke beslissing om haar baby af te staan ter adoptie. Zo komt Isabel in Nederland, waar ze veilig opgroeit in een goed gezin. Toch is Isabel al jong opzoek naar zichzelf. Met haar kleur en kroeshaar voelt ze zich een buitenstaander. Het maakt haar tot een opstandige puber die in grote problemen raakt. Ze verlangt met harten ziel naar het land waar ze vandaan komt en waar ze kan zijn wie ze is, zonder op haar kleur te worden aangesproken.Maar waarom heeft haar moeder haar weggegeven? Waar hoort ze thuis? Dan neemt ze een ingrijpende beslissing, die verstrekkende gevolgen heeft voor haar en haar omgeving.

Een indrukwekkend en tegelijk ontroerend verhaal over adoptie en het vinden van je bestemming. Zo realistisch geschreven dat het biografisch lijkt!

Isabel Ruiter, Arie de
€ 16,95
voorraad onbekend
Gevaarlijke vondst

Gevaarlijke vondst is geschreven door Lisette van de Heg. In dit spannende boek ga je op avontuur in Israël. Het is een boek n.a.v. de TV serie de Diamant en wil de wereld van de Bijbel tot leven brengen.

De steen was wit, spierwit.
En rond.
Maar toch ook wat hoekig.
Of toch rond?
Roos fronste.
Het leek of de steen van vorm veranderde. Iedere keer als ze met haar ogen knipperde zag ze weer wat anders.

De opa van Roos is edelsteendeskundige. Als een vriendin van hem, de archeoloog Jennifer, in Israël een raadselachtige steen vindt, roept ze zijn hulp in. Opa gaat naar de plek van de opgraving om onderzoek te doen en Roos mag mee! Wanneer ze in Jeruzalem aankomen, is iedereen in rep en roer. De steen is gestolen en de politie doet geheimzinnig. Samen met haar vrienden Lisa en Kenzo ontdekt Roos meer over de bijzondere vondst. Is het mogelijk dat de steen helpt om met de God van de Bijbel te praten? Voor ze het weten, raken de kinderen en opa verwikkeld in een gevaarlijke situatie! Misschien ken je Roos, Lisa, Kenzo, opa en Jennifer al van de televisieserie 'De Diamant' die door Family7 wordt uitgezonden. In dit spannende boek ga je mee op avontuur in Israël. De hoofdpersonen bestaan echt, maar dit verhaal is verzonnen

Gevaarlijke vondst is bedoeld voor kinderen vanaf 11 jaar. .

Gevaarlijke vondst Heg, Lisette van de
€ 15,-
voorraad onbekend
Israël en wij

Israël en wij, is een bundeling door Willem Ouweneel van columns over de religie, de geschiedenis, de buren en de toekomst van het land Israël.

Wat voor religie hebben hedendaagse Joden eigenlijk, en hoe verhoudt die zich tot het christendom? Wat weten christenen eigenlijk over de geschiedenis van het jodendom over de laatste negentien eeuwen? Wat moeten we denken van de staat Israël, en hoe verhoudt die staat zich tot zijn buren? Wat zegt de Bijbel over de toekomst van Israël?Dit boek is een bundel van dertig columns die ik, tussen vele andere columns door, op CIP gepubliceerd heb over Israël en over allerlei thema's die met Israël nauw verband houden, tussen eind 2016 en begin 2020. Na de afsluiting van mijn werk als CIP-columnist kreeg ik de behoefte deze dertig columns een wat meer blijvend karakter te geven door ze te bundelen in een boek. Verwacht dus geen samenhangende studie, maar een samenraapsel van losse stukjes, met de lichtheid, en ook de gewaagdheid die columns eigen is. Hoewel sommige columns spreken van een actuele situatie die al enkele jaren achter ons ligt hebben ze misschien aan actualiteit wel wat ingeboet, maar is hun algemene lijn nog steeds actueel.

Deze uitgave is een bundeling van losse pennenstreken, met lichtheid, en gewaagdheid die columns eigen is. Het prikkelt op een prettige manier na te denken over je eigen houding tegenover Israël.

Willem Ouweneel is een bekend Nederlands auteur en spreker.

Israël en wij Ouweneel, Willem J.
€ 14,95
voorraad onbekend
Uittocht, het Evangelie van Johannes

Uittocht is een boek van Ds. Henk Poot, en daarin opent hij nieuwe vergezichten en doet ontdekkingen in het Evangelie van Johannes. Zoals altijd gaat hij in de diepte over het verband tussen Oude en Nieuwe Testament.

Het Evangelie van Johannes is een van de bekendste en meest geliefde boeken van de Bijbel. De beroemde tekst Johannes 3:16, de nachtelijke ontmoeting van Jezus met Nicodemus, de Samaritaanse vrouw, en de opwekking van Lazarus behoren tot de mooiste passages van het Nieuwe Testament.Maar wat gebeurt er bij het lezen van dit Evangelie als we ons realiseren dat het in de eerste plaats geschreven is voor Joden, en op bijna elke pagina het Oude Testament doorklinkt? Wie dit Bijbelboek zo op de voet volgt, ontdekt dat de Heere Jezus een nieuwe Mozes is, die Zijn volk wil verzamelen voor een nieuwe uittocht op de drempel van Gods Koninkrijk. Op deze manier valt er niet alleen een oorspronkelijk licht op het Johannes Evangelie, maar wordt het ook op een nieuwe wijze actueel.

Ds. Henk Poot is emeritus-predikant binnen de PKN en als theoloog verbonden aan Christenen voor Israël. Hij schreef diverse boeken, waarin hij duidelijk maakt dat we niet alleen het Oude Testament maar ook het Nieuwe Testament vaak met andere - Joodse - ogen moeten lezen. Hij geeft regelmatig seminars over de boodschap die hij in zijn boeken uitdraagt.

Uittocht, het Evangelie van Johannes Poot, ds. Henk
€ 16,95
voorraad onbekend
Hoe denken wij, Hebreeuws versus Grieks

Het boek: Hoe denken wij, Hebreeuws denken versus Grieks denken van Jacob Keegstra is een inspirerende studie met verrassende eyeopeners, aangevuld met studievragen die je helpen praktisch met de stof aan de slag te gaan als groep of persoonlijk.

Hoe denken wij? Ons denken wordt beïnvloed door onze cultuur. Wij willen de belangrijkste pijlers daarin belichten: het Hebreeuwse denken versus het Griekse denken. Het Hebreeuwse denken gaat uit van de belijdenis van Israël: 'Hoor Israël, de Heer is God, de Heer is één!' Omdat God één is, wil Hij ook dat wij mensen een eenheid zijn van geest, ziel en lichaam. Het Hebreeuwse denken heeft een mensvisie, waarbij het gaat om eenheid, om het leven als geheel, om het collectief.Het Griekse denken daarentegen kent steeds een onderscheid, een tweedeling: eerst de godenverhalen tegenover de natuur, vervolgens de ziel tegenover het lichaam en tenslotte de vorm tegenover de materie.

Hoe werken deze invloeden door in onze cultuur? Waar we mee omgaan, daar worden we vroeg of laat door beïnvloed. In het Griekse denken draait alles om het individu: hoe kan ik door zelf na te denken de waarheid verkrijgen?Hoe wij denken wordt vervolgens zichtbaar in ons maatschappijbeeld of samenlevingsmodel. In het Griekse denken zien wij een onderscheid tussen machtigen en arbeiders. In de Bijbel wordt het model voor de maatschappij zichtbaar door de gemeente, middels beelden van een huis, een kudde, een lichaam, et cetera. Hierbij worden aan eenieder gaven gegeven, tot opbouw van allen.

Als Bijbelleraar geeft Jacob Keegstra veel lezingen over Gods Woord. Daarbij rust hij christenen toe, met de focus op Gods beloften voor Israël. Eerder verschenen 'Gods Profetische feesten' (2006) en 'Gods Woord is één!' (2018). Jacob (1958) is theoloog, filosoof, econoom en ingenieur. Hij is voorzitter van de Nederlandse afdeling van de International Christian Embassy Jerusalem, (ICEJ).

Hoe denken wij, Hebreeuws versus Grieks Keegstra, Jacob
€ 15,-
voorraad onbekend
Oog in oog

Oog in oog is geschreven door Annemarie Geersing. Het is geschreven in een stijl waarin God persoonlijk tot je spreekt. Wat doe jij dan? Oog in oog is een feite een monoloog van God. Het is bedoeld voor iedereen die graag een intense relatie met God wil, maar dat niet kent of ervaart.

'Ik maakte de wereld om het te vullen met Mijn liefde. Zoals jij geliefd wil worden, wil Ik ook geliefd worden, door jou. Daarom gaf Ik Adam, en in hem alle mensen op de wereld, een vrije wil. Want alleen als je vrij bent om voor Mij te kiezen of tegen Mij, ben je werkelijk vrij.Maar wat voor vrijheid zou het zijn als Ik je de consequenties ervan weerhoud? Dan zou je keus totaal niet uitmaken. Je zou niet werkelijk vrij zijn. Begrijp je goed dat alleen daar waar Ik ben, leven is? Je koos tegen Mij, maar waar Ik ben daar kan geen kwaad zijn. Daarom kun jij niet zijn waar Ik ben, want jij kan je niet omdraaien en weglopen van je eigen dood.Ik ben de Vader van alle mensen. Ik ben alleen maar goed. Ik wil alleen wat goed is voor jou.'

Bedoeld voor mensen die van Sarah Young houden. Het boek heeft een pastorale inslag. Fraai vormgegeven.

Annemarie Geersing werd in 1975 in Enschede geboren. Na de middelbare school ging ze in Utrecht aan Schoevers studeren en werkte een tijdje in het bedrijfsleven als directiesecretaresse. Korte tijd daarna pakte ze nog twee andere studies op, Pabo aan de Windesheim in Zwolle en een jaar Nederlandse taal- en letterkunde aan de universiteit van Groningen. Ze heeft meer dan 10 jaar op een basisschool gewerkt in de leerlingenbegeleiding en heeft een eigen atelier waar ze ontwerpt, tekent en schildert in opdracht. Annemarie woont in Amersfoort met Anthon en heeft twee dochters en een zoon.

Oog in oog Geersing, Annemarie
€ 18,95
voorraad onbekend
Eva, Onvoltooid leven

Eva was er klaar mee, God niet! In het boek Eva, onvoltooid leven vertelt Eva Seesing haar verhaal over hoe duisternis haar tot een zelfmoordpoging dreef en hoe God daarin een weg voor haar maakte naar een nieuw leven.

Eva's leven is geen feest. Ze wordt als nakomertje geboren in het boerengezin Seesing. Het kleine meisje is ongewenst en het gezin waarin ze opgroeit laat geen kans onbenut om haar dat te laten merken. Eva is eenzaam, ziekelijk en wordt slachtoffer van seksueel misbruik. Dit drukt een enorme stempel op haar leven. Ze ontworstelt zich aan het verstikkende milieu door te gaan studeren.Haar verleden blijft als een boemerang terugkomen.

Na een mislukt huwelijk valt Eva in een diepe put en raakt verslaafd aan alcohol. Als Eva denkt dat haar leven voltooid is, wordt er vanuit de hemel ingegrepen. Na een wonderbaarlijke redding werkt ze hard aan haar herstel. Ze begint aan een reis met God, ontmoet bijzondere mensen en leert steeds beter om Zijn stem te verstaan. Eva weet dat God een doel met haar heeft. Ze moet aan Zijn hand op haar bestemming komen.

Ervaar hoe de duisternis Eva's leven moeilijk maakt, maar vooral hoe het licht haar beschermt.

Eva, Onvoltooid leven Seesing, Eva
€ 16,95
voorraad onbekend