Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Uitgeverij Scholten najaar 2021

Dit najaar verschijnen er bij Uitgeverij Scholten weer ruim 20 nieuwe boeken. Deze zijn direct bij verschijnen leverbaar vanuit de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de vier Ichthusboekwinkels.

Uitgeverij Scholten is een dynamische uitgeverij die werkt op het snijvlak van de evangelische en charismatische beweging in Nederland, met een bijzondere verbinding met het Joodse volk en Israël.

Noach, kronieken van de Nefilim dl. 1

Noach is deel 1 in de Kronieken van de Nefilim geschreven door Brian Godowa en vertaald door Ganpat Berrevoets. De geschiedenis van Noach verteld voor een nieuwe generatie, met als centrale vraag: Kan Noach standhouden tegenover de grote machten die hem bedreigen.

Reuzen, Goden, Monsters en Mensen. Dit is niet het verhaal over Noach zoals je het kende van de zondagschool. In de oude wereld die is ondergedompeld in de duisternis van het kwaad, heersen gevallen engelen, de Wachters, als goden over de mensen en brengen reuzen voort, die bekend staan als de Nefilim. Noach is de leider van een van de laatste mensenstammen, en hij verlangt ernaar om samen met zijn vrouw en zonen in alle rust van het land te leven. Dan krijgt hij een profetie van zijn voorvader Henoch: Noach zal de mensheid redden van de komende ondergang. Hij merkt echter al snel dat het kwaad hem – en zijn gezin - niet met rust laat.

Brian Godawa is een Amerikaanse auteur en scenarioschrijver van o.a. de indrukwekkende film To End All Wars. Minstens zo indrukwekkend is dit eerste deel uit de serie 'Kronieken van de Nefilim' over Noach uit het boek Genesis, waarbij hij zich baseert op uitgebreid historisch onderzoek. Achterin het boek staat een uitgebreide toelichting van de Bijbelse concepten die in het boek voorkomen, zoals Zonen van God, Wachters, Nefilim, reuzen, Leviathan en gevallen engelen. Een zinderende roman over geestelijke verlossing, vanuit de hemelse hoogten tot in de duistere krochten van de onderwereld.

Brian Godawa (1961) is een Amerikaanse scenarioschrijver en auteur. Ook schrijft hij blogs over films en cultuur en is hij een veelgevraagd spreker over geloof, wereldbeeld en storytelling (Hollywood Worldvisions). Hij schreef boeken als Chronicles of the Nephilim (een Amazonbestseller) en een prikkelende theologie (God Against the gods). Zijn passie voor God in combinatie met zijn ervaring als filmmaker leidt tot prachtige verhalen vol theologische diepgang en inspiratie die je stevig aan het denken zetten.

Ganpat Berrevoets vertaalde het boek. Hij studeerde theologie en werkte na zijn opleiding als jeugdwerker in twee verschillende gemeenten. Ook was hij betrokken bij evangelisatieprojecten van Athletes in Action.

Een doorleeft christelijk episch avontuur in de stijl van Narnia en Lord of The Rings. Geschikt voor young adults en volwassenen

Noach, kronieken van de Nefilim dl. 1 Godawa, Brian
€ 18,95
voorraad onbekend
Buigen en regenbogen

Leonie Bouwman schreef met het boek Buigen en regenbogen een indringende roman over de onzichtbare gevangenis van leven met narcisme in familierelaties.

Wanneer Mathilde een stapel oude brieven erft, beseft ze al snel dat ze goud in handen heeft. Ze duikt de geschiedenis van haar familie in en besluit er een roman van te maken. Via vier generaties vrouwen ontvouwt zich een kroniek die negen decennia beslaat. Centraal staat de impact van de Tweede Wereldoorlog en de vernietigende gevolgen van narcisme in haar familie.

In de jaren '30 van de vorige eeuw probeert moeder Magda met hard werken haar gezin draaiende te houden. Als dochter Sophia met haar kersverse echtgenoot naar het verre Nederlands-Indië vertrekt, houden ze via brieven contact, tot de oorlog dat onmogelijk maakt. Sophia's dochter leert al jong te buigen voor de jap. Getekend door haar kampervaring belandt Josephina in een huwelijk waarin ze opnieuw diep buigt voor de macht van liefdeloosheid.

Mathilde beseft dat zowel in gevangenschap als in vrijheid, God Zich over ieders leven buigt als een regenboog van liefde, trouw en troost. Ze laat haar leven door God ten goede leiden en schrijft, doorspekt met haar eigen gevoelens en gedachten, de bewogen geschiedenis van haar familie.

Leonie Bouwman is getrouwd en heeft samen met haar man een dochter. Ze volgde een studie Etaleren. Haar veelzijdige creativiteit gebruikte ze verder als wapen tegen de stress die ze ervoer door haar narcistische vader. Het resultaat daarvan is dat ze nu in een bijzonder sfeervol huis woont, met een sprookjesachtige tuin! Via haar Facebookpagina tuinkoekeloeren.leoniebouwman deelt ze prachtige foto's en bemoediging met iedereen
die wel wat (christelijke) positiviteit kan gebruiken.

Eerder verscheen Leonies biografie De scherven van mijn vader, waarin ze haar leven met een narcistische vader beschrijft. Met Buigen en Regenbogen geeft ze opnieuw op een bijzondere manier woorden aan de pijn en onmacht rondom narcisme.

Buigen en regenbogen Bouwman, Leonie
€ 17,95
voorraad onbekend
Ontwaken deel 2

De vier ruiters is een meeslepende roman in de stijl van de Laatste Bazuin over christen zijn in de eindtijd en is geschreven door Marijke van Dijk

Ruim een jaar na de uitbraak van het ji-virus ontvangt Ezra een anonieme brief uit Washington D.C. waarin dringend zijn hulp wordt gevraagd. Ezra besluit om erop in te gaan en belandt in een wereld waarin waarheid en leugen een gevaarlijk spel met elkaar spelen. Wie kan hij vertrouwen nu overal om hem heen gevaar dreigt?

Ondertussen probeert Jia in Nederland een nieuw leven op te bouwen. Ze krijgt daarbij hulp van Gideon. Maar of ze daar nu zo blij mee moet zijn? En terwijl haar wereld in elkaar stort, probeert Femke uit alle macht haar hoofd koel te houden. Dan verschijnt er een vlammetje van hoop.

Ontwaken is het tweede deel van de spannende serie De vier ruiters. Met deze reeks apocalyptische romans wil de schrijfster christenen oproepen om waakzaam te blijven en niet alles klakkeloos aan te nemen. Eerder verscheen in deze serie de roman Sluimering.

Marijke van Dijk is getrouwd met Onno en samen hebben ze vier kinderen. Behalve auteur is Marijke schrijfcoach en geeft ze lezingen voor (vrouwen)groepen over (Bijbelse) onderwerpen die haar nauw aan het hart liggen zoals vergeving, je angsten overwinnen, en de eindtijd. Voor haar boeken baseert Marijke zich op uitgebreide research gecombineerd met diepgaande studie van de Bijbel.

Ontwaken deel 2 Dijk, Marijke van
€ 18,95
voorraad onbekend
De grot

De Grot is een spannend jeugdboek over de strijd tussen licht en duisternis en geschreven door Wiesje Berghuis

“Veel jongeren voelen zich aangetrokken tot boeken over magische krachten. Dit boek heeft een boodschap die net even een andere invalshoek heeft.”
– Wiesje Berghuis

Een middagje ronddwalen in een verlaten grot verandert in een nachtmerrie wanneer Ben en Sarah een groep mensen betrappen tijdens een seance. Als Sarah de volgende dag niet op haar appjes reageert, vreest Ben het ergste. Omdat de politie hem niet serieus neemt, gaat hij zelf op onderzoek uit, samen met zijn beste vrienden. De tijd dringt. Wie is wel te vertrouwen en wie niet? Als dan ook Ben verdwijnt, staan de vrienden er opeens alleen voor. Lukt het hen om Sarah en Ben te vinden voordat het te laat is?

In haar nieuwste jeugdroman over thema's als vriendschap en de eeuwenoude strijd tussen licht en duisternis laat schrijfster Wiesje Berghuis opnieuw zien welk talent ze in huis heeft. Dit najaar kunnen haar fans eindelijk weer hun hart ophalen en lekker op de bank wegkruipen met dit
spannende boek.

Wiesje Berghuis is getrouwd en moeder van drie tieners. Toen haar zoon, een echte boekenwurm, verlangde naar goede, spannende christelijke jeugdboeken, maar die niet kon vinden besloot ze zelf te gaan schrijven. En hoe! Binnen een jaar tijd groeide Wiesje uit tot een volwaardige schrijfster van kinderboeken. Haar debuut, de trilogie Het mysterie van Ison,werd niet alleen door jongeren, maar ook door volwassenen erg goed ontvangen en moest al snel worden herdrukt. Wiesje verwerkt Bijbelse principes op een subtiele en symbolische manier om de lezer te prikkelen de diepere betekenis van het verhaal te ontdekken.

De grot Berghuis, Wiesje
€ 14,95
voorraad onbekend
Leven in het licht van de wederkomst

Ds. Dick Langhenkel is er nu met het boek Leven in het licht van de Wederkomst en daarbij gaat het om de grote vraag: Als wij leven in de dagen voor Jezus wederkomst heeft dat dan invloed op onze levenswandel.

“Heel de Bijbel laat ons zien dat de laatste fase van de eindtijd niet alleen veel zal vragen van de mensheid, maar ook van Gods kinderen. Het kan betekenen dat we moeten overschakelen naar een geheel andere instelling en levensstijl.”
– Dick Langhenkel

Zijn wij voorbereid op Jezus' terugkomst? En heeft de Heer aanwijzingen gegeven over onze christelijke levenshouding en levenswandel in de dagen voor Zijn terugkomst? Als gelovigen hebben we immers een voorbeeldfunctie in de samenleving. Hoe zullen we dus leven, maar ook kunnen standhouden in de eindtijd?

In Lucas 21 spreekt Jezus over het naderende oordeel over Jeruzalem, maar ook over een herhaling van dat oordeel in de toekomst. Zoals Hij concrete en praktische aanwijzingen gaf aan de gelovigen in die tijd over hoe zij moesten leven en handelen, geeft Hij die ook aan ons. Als Jezus bovendien bij voorbaat al zegt dat de dagen voor Zijn komst uitlopen op radeloze angst onder de volken, dan doen we er goed aan om Jezus' woorden ter harte te nemen. Juist nu is er hemelse wijsheid nodig om steeds weer de juiste keuzes te maken en bijzondere genade, om niet te worden beheerst door paniek en angst.

Een bemoedigende studie die om navolging vraagt!

Ds. Dick Langhenkel (1945) is emeritus predikant. Hij werkte vele jaren mee aan het EO-radioprogramma: Ik zou wel eens willen weten en zette samen met Henk Binnendijk de christelijke mannenvereniging Mannen in Beweging op. Voor de mannenbeweging schreef hij verschillende boeken, waaronder Man naar Gods hart, en Geroepen tot man. Als predikant stond hij niet alleen in meerdere Nederlandse gemeenten, maar werkte hij ook vijftien jaar als legerpredikant. Zo zat hij begin jaren negentig middenin het oorlogsgeweld op de Balkan. Ook leidde hij vele conferenties, zat hij in het bestuur van het Evangelisch Werkverband en schreef hij meerdere boeken. Vorig jaar verscheen zijn prikkelende boek Leven wij in de dagen van Noach? dat in korte tijd vier keer werd herdrukt

Leven in het licht van de wederkomst Langhenkel, Dick
€ 14,95
voorraad onbekend
Wandel gerust
Wandel gerust Lindeboom, Eline
€ 12,50
voorraad onbekend
Dit is Jezus

In het boek Dit is Jezus neemt Jeroen Dorstijn je mee in de wonderen en woorden van Jezus. Dat doet hij aan de hand van de zeven 'Ik Ben'-uitspraken van Jezus in het Johannesevangelie en de zeven wonderen die in dit Bijbelboek worden beschreven. Het Johannesevangelie heeft een bijzondere opbouw die je gemakkelijk ontgaat – totdat je ogen ervoor opengaan. Door Jezus' woorden en wonderen met elkaar te verbinden, helpt Jeroen je in dit boek om Jezus beter te leren kennen en ga je steeds dieper beseffen hoe schitterend Hij is. Frisse, eigentijdse studie om Jezus beter te leren kennen

Zijn woorden en wonderen roepen vragen op, verwondering of juist diepe bewondering. Tegelijkertijd zul je merken dat het soms schuurt wat Jezus zegt. Ook Zijn handelen komt nogal eens vreemd over. Maar steeds weer, aan het einde van ieder hoofdstuk, zul je meer onder de indruk zijn van wie Jezus is. Bovendien eindigt het niet na zeven uitspraken, zeven wonderen. Er komt nog een achtste 'Ik Ben', een achtste wonder…!

Verlang jij ernaar om het hart van Jezus beter te leren kennen? Laat je dan inspireren door wat 'Ik Ben' te zeggen heeft!

Jeroen Dorstijn is samen met zijn vrouw Petra voorganger en oprichter van GODcentre Gouda, een jonge en snelgroeiende gemeente. Ook zijn ze de trotse ouders van hun drie kinderen: Boaz, Hanna en Judah. Jeroen is een veelgevraagde spreker in kerken, organisaties en op jongerenevenementen, maar is ook online actief, onder andere bij New Faith Network. Zijn passie voor Jezus proef je in de manier waarop hij spreekt en schrijft. Na vele blogs en columns is dit boek zijn debuut. Een boek dat geboren is vanuit een verlangen om de mensen dichter bij het hart van Jezus te brengen.

Dit is Jezus Dorstijn, Jeroen
€ 18,95
voorraad onbekend
De openbaring van Zacharia

De Openbaring van Zacharia, een studie van peter Scheele, verschijnt na de Beelden van Openbaring en Het Evangelie volgens Hosea en is opnieuw een verfrissende studie met consequenties voor onze eindtijdvisie.

Dat het boek Openbaring vol beeldspraak zit, weten veel christenen wel. Wat minder bekend is, is dat veel van die beelden rechtstreeks uit het boek Zacharia komen. Zo worden de vier paarden uit Openbaring 6 al beschreven in Zacharia 6, en worden de twee olijfbomen en twee kandelaren uit Openbaring 11 ontleend aan Zacharia 4. Waar Zacharia vooruitkijkt tot aan de Messias en de tijd van Jezus' eerste komst, zo kijkt Openbaring vooruit tot aan Jezus' tweede komst op aarde.

In deze diepgaande, maar toch toegankelijk geschreven Bijbelstudie laat Peter Scheele verbanden zien waar je anders snel overheen leest. Zo profeteert Zacharia over de nieuwe periode die aanbreekt voor de terugkerende Joodse ballingen uit Babel, over de Messias die komen zal, maar herken je ook het werk van Paulus en andere gebeurtenissen uit het boek Handelingen.

“Een goed begrip van Zacharia helpt om het boek Openbaring en daarmee ook onze eigen eindtijd beter te begrijpen. In dit boek wordt elk vers en soms zelfs elk woord geduid. Alles valt op z'n plek. Het zal je daarom ook helpen om de rest van de Bijbel beter te begrijpen.”
– Peter Scheele

Peter Scheele was lange tijd vooral bekend als programmamaker bij de EO. In zijn filmpjes ging hij op creatieve manier met mensen het gesprek aan over het geloof. Ook schreef hij meerdere boeken over evangelisatie, zoals Visserslatijn en Leverworst, Communicatie en Beren. Hij is medeoprichter van de online cursus Waarom Jezus en trainde jarenlang internationaal de e-coaches voor deze cursus. Na een periode van stilte verscheen vorig jaar zijn boek De Beelden van Openbaring, een bestseller die in korte tijd driemaal werd herdrukt, en begin dit jaar Het Evangelie volgens Hosea. Ook in zijn nieuwste boek deelt hij vernieuwende en soms revolutionaire inzichten vanuit de Bijbel.

De openbaring van Zacharia Scheele, Peter
€ 19,95
voorraad onbekend
Gezegend is zij

Gezegend is zij is het debuut van Jolien Kooijman en bedoeld voor jonge vrouwen die in het dagelijks leven keuzes willen maken voor Jezus, maar zich daarbij geregeld afvragen: 'Hoe dan?' Jolien is zelf ook nog jong: met haar 22 jaar. Daardoor komt ze met haar boek echt dicht bij de doelgroep en weet ze woorden te geven aan dingen die jonge vrouwen écht bezighouden.

Gemotiveerd door Paulus' aansporing voor de jonge Timothëus, behandelt Jolien allerlei thema's die spelen in het leven van jonge vrouwen die voor God willen gaan: “Laat niemand u minachten vanwege uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geest, in geloof en in reinheid.” – 1 Timotheüs 4:12

Ze beantwoordt vragen over jongens en seksualiteit, ze vertelt over haar struggles met social media en het volgen van je roeping. Open en authentiek deelt ze haar gedachten over een persoonlijke relatie met Jezus. Wat houdt dat in de praktijk van elke dag eigenlijk in? In ieder hoofdstuk motiveert ze waarom jij gezegend bent als je kiest voor Jezus.

Jolien Kooijman (22) woont met haar ouders, jongere broer en zus in Eindhoven. Ze is net klaar met haar studie Human Resource Management en wil mensen graag helpen om hun talenten te benutten en het beste in hen naar boven te halen.

Gezegend is zij Kooijman, Jolien
€ 9,95
voorraad onbekend
Waarom is Jezus Jood

Waarom is Jezus Jood is de centrale vraag in het boek van Ds. W. Glashouwer. Laat je verrassen door het beeld van Jezus als Joodse Messias en de vraag wat het feit dat Jezus Jood was, te maken heeft met het Israël van nu.

Wanneer je naar schilderijen van Jezus kijkt, ziet Hij er vaak meer uit als een Griekse Apollo dan ls een Jood. Waaróm is Jezus Jood? Of is dit slechts een bijkomende toevalligheid? Had Hij voor Zijn verzoenende en verlossende werk niet net zo goed een Chinees, Nederlander, Afrikaan of Zuid-Amerikaan kunnen zijn?

Vanuit een diepe liefde voor Israël én voor de kerk neemt ds. Willem Glashouwer je mee op een zoektocht naar het antwoord op deze prikkelende vraag. Je gaat zien hoe de kerk zichzelf eeuwenlang beschouwde als het nieuwe Israël en hoe dat ons geloof beïnvloedde. Het draaide niet om het aardse, maar om het hemelse Jeruzalem. Ook het christelijke beeld van de Messias werd erdoor ingekleurd. Pas toen in 1948 de staat Israël ontstond en Joden begonnen terug te keren naar het land dat God hen had beloofd, kwamen er nieuwe inzichten. De Allerhoogste heeft kennelijk nog steeds een diepe band met dit volk, dit land, en dit aardse Jeruzalem!

Waarom is Jezus Jood Glashouwer, Willem
€ 17,95
voorraad onbekend
Jozef, een messiaanse geschiedenis

Jozef een messiaanse geschiedenis door ds. Henk Poot geeft een dieptestudie op basis van christelijke, Joodse en historische bronnen en biedt een profetisch perspectief op de Messias Wat kunnen we leren over de Messias uit het verhaal van Jozef?

Het verhaal van Jozef spreekt veel mensen aan, van jong tot oud. De een wordt vooral geïnspireerd door Jozefs voorbeeld van bijzondere vroomheid. Een ander gaat vooral op in de spanning van zijn levensgeschiedenis en de onverwachte goede afloop; weer een ander wordt geraakt door de onzichtbare hand van God in het leven van Jozef. Het verhaal van Jozef is een boodschap van hoop en Gods trouw, dwars door alles heen.

Daarnaast heeft de christelijke traditie in het verhaal en de persoon van Jozef altijd een verwijzing gezien naar Jezus, de Messias, die door lijden heen verhoogd werd. In Jozef, een messiaanse geschiedenis laat ds. Henk Poot de vele manieren zien waarop Jozef een beeld is van Jezus. Hiermee krijgt niet alleen het verhaal over Jozef extra betekenis, maar krijgt ook ons beeld van de Messias meer kleur.

Voor zijn zoektocht dook ds. Poot niet alleen in christelijke bronnen, maar maakte hij ook gebruik van Joodse materialen. Die legden een extra dimensie bloot van de geschiedenis van Jozef. Beide stemmen samen, de Joodse en de christelijke, geven een enorme verdieping en verrijking aan het profetische perspectief van dit toch al zo mooie verhaal.

“Ik raak er steeds meer van doordrongen dat we niet alleen het Oude Testament, maar ook het Nieuwe met andere ogen moeten lezen.”
– Henk Poot

Ds. Henk Poot (1955) is emeritus-predikant van de PKN en als theoloog verbonden aan Christenen voor Israël. Hij begon als jeugdpredikant, werkte daarna als vlootpredikant bij de Koninklijke Marine en diende vervolgens als gemeentepredikant in meerdere Hervormde Gemeenten. Ook was hij vele jaren bestuurslid van het Evangelisch Werkverband. Henk Poot
spreekt graag over de door hem geschreven boeken en geeft geregeld seminars.

Jozef, een messiaanse geschiedenis Poot, Henk
€ 16,95
voorraad onbekend
Mijn leven met de grote Regisseur

Mijn leven met de Grote Regisseur is een opmerkelijk open boek, kwetsbaar, bemoedigend zelfs als het schuurt, vanuit het leven van Joop Gankema.

Joop Gankema is bij het grote publiek bekend als de voormalige directeur van stichting Opwekking. In dit boek deelt hij openhartig over zijn levensreis met God, privé en in zijn tijd bij Opwekking. Een boek vol levenservaringen en kostbare geestelijke lessen over leven met open handen.

“Mijn broer en ik vonden het tijd voor actie. We zochten een oude lap en stopten die in de benzinetank. Toen hielden we er een lucifer bij... Voor we het wisten, stond de auto in brand. Doodsbang en in paniek doken we in een droge sloot en slopen weg. Een buurtonderzoek door de politie leverde geen daders op, maar het bleef me mijn hele leven achtervolgen.

Jaren later raakte ik op een leidersconferentie in gesprek met een man van mijn leeftijd. Bij het horen van zijn naam kwam het hele gebeuren van destijds naar boven. Het was zijn auto geweest! Direct vertelde ik hem eerlijk wat ik had gedaan. Hij kon er nu gelukkig om lachen. Vlak voordat de conferentie zou beginnen, kwam hij naar me toe, legde zijn arm om mijn schouders en zei: “Ik vergeef je.” Meer niet. Dat onverwachte gevoel van opluchting! Ik geloof dat de grote Regisseur in de hemel de last die ik al die jaren had weggestopt, op die bewuste dag van mijn schouders wilde nemen.”

Joop Gankema (1949) is getrouwd met Wil en samen hebben ze vier kinderen. Voor veel christenen is hij bekend als het gezicht van stichting Opwekking, waar hij van 1999 tot 2015 directeur van was. Voor die tijd was hij leidinggevende bij het bedrijf Hospital Equipment Services. Ook was hij ruim tien jaar lang betrokken bij de gospelgroep Burning Candles. Zijn liefde voor muziek kwam hem goed van pas bij Opwekking, waar hij jarenlang verantwoordelijk was voor het geIuid tijdens de conferenties. In 2015 won hij de Zilveren Duif Live Time Achievement Award. Sinds juli 2017 is hij
voorzitter van Groot Nieuws Radio.

Mijn leven met de grote Regisseur Gankema, Joop
€ 16,95
voorraad onbekend
Abortus en nu?

Abortus en nu? is een boek door Bianca de Graaff wat ruimte wil geven aan verdriet en vragen, zonder verwijt, Het is geschreven vanuit de hulpverleningspraktijk en geschikt voor christenen en niet christenen. Het is bedoeld om perspectief vinden na de verlieservaring van abortus

“Ieder mens mag zich veilig, geaccepteerd en gerespecteerd weten.Alleen dan is er ruimte en mogelijkheid voor bewustwording en groei.”
– Bianca de Graaff

Het zijn vaak moeilijke woorden: “Ik ben zwanger en heb het besluit tot abortus genomen.” Voor veel vrouwen is dit geen boodschap die ze met blijdschap aan anderen vertellen. Buitenstaanders hebben gemakkelijk een uitgesproken mening over abortus, maar ook de vrouwen zelf hebben soms een hard oordeel. Daardoor zwijgen ze over hun pijn en verdriet na een abortus. Dat maakt de verwerking van een abortus extra zwaar.

Abortus is een indringende verlieservaring, niet alleen voor vrouwen die spijt hebben van hun beslissing, maar ook voor vrouwen die achter hun keuze staan. In dit boek gaat het niet over het besluit op zich, maar over de verwerking van abortus. Wat ervaren vrouwen na een abortus aan pijn, verdriet, schuld en schaamte?

Ook de rol van het geloof bij het verwerken van deze verlieservaring krijgt aandacht. Wat doet een abortus met vrouwen die geloven? En op welke manier kan het geloof deze vrouwen helpen?

Bianca de Graaff is gesprekstherapeut in haar eigen hulpverleningspraktijk Vivens therapie. In haar praktijk spreekt ze met vrouwen over het verwerken van abortus. Haar bewogenheid voor deze vrouwen in hun worsteling bij de verwerking van abortus, motiveerde Bianca om een boek over dit onderwerp te schrijven. Bianca: 'Zoals Jezus meeliep met de Emmaüsgangers en met hen praatte over wat ze hadden meegemaakt, zo wil ik met deze vrouwen meelopen.' In haar hulpverleningspraktijk begeleidt ze zowel gelovige als niet-gelovige vrouwen bij de verwerking van verlieservaringen en helpt ze hen bij het herstel van hun identiteit en besef van eigenwaarde..

Abortus en nu? Graaff, Bianca de
€ 16,95
voorraad onbekend
De dood is abnormaal

De dood is abnormaal is een pastorale studie rond vragen over dood en leven door Dick van Steenis. geschreven vanuit vele jaren gemeentepastoraat.

“Sommigen zeggen dat de Bijbel buiten de werkelijkheid staat. Maar ik heb ontdekt dat ik veel te weinig rekening heb gehouden met de visie van de Bijbel op de dood. Want deze is zo aangrijpend en zo persoonlijk.”
– Dick van Steenis

Vaak wordt gezegd dat iets 'doodgewoon' is. Maar hoe 'gewoon' is de dood? Er is immers niets zo ingrijpend als het sterven van een geliefde. Gelukkig keert God ons in die diepste momenten niet de rug toe. Hij was juist bereid om Zijn eigen Zoon voor ons te laten sterven zodat onze
vijand, inclusief de dood, voorgoed verslagen werd. Jezus is werkelijk de grote Overwinnaar!

In dit boek laat Dick van Steenis je zien wat de Bijbel zegt over de dood, maar ook over het leven. “Als je in je omgeving te maken krijgt met de dood, of als je zelf dichtbij de dood bent geweest, is je leven nooit meer dezelfde”, zegt hij. “Juist door de dood kun je het verlangen krijgen om alles uit het leven te halen wat erin zit. Daardoor is het leven niet langer alleen een gave, maar ook een opgave.”

Dick van Steenis (1948) is al jaren een bekende Bijbelleraar en spreker in Nederland. Ook schrijft hij artikelen voor christelijke bladen. Al heel jong riep God hem om in Zijn dienst te staan, eerst als voorganger in Boskoop. Later gaf hij samen met Cornelis van der Dussen leiding aan Pinkstergemeente 'Kom en Zie' in Rotterdam, waar hij bijna zeventien jaar met vreugde functioneerde. Tegenwoordig coacht Dick gemeenten in het veranderingsproces van een oudere naar een jongere voorganger. De dood is abnormaal is zijn eerste boek.

De dood is abnormaal Steenis, Dick van
€ 15,95
voorraad onbekend
Liefde
Liefde Ouweneel, Willem
€ 9,95
voorraad onbekend
Manna voor elke dag

Manna voor elke dag is een uniek bijbels dagboek van Carin van Essen volgens de Bijbelse kalender met 354 dagen vol inspiratie, informatie over Bijbelse feesten en Bijbelgedeeltes voor iedere dag. Je reist mee met het volk van God en ontvangt geestelijk voedsel, manna, voor iedere dag.

God wil je leren op Hem te vertrouwen, ook als het tegenzit. Je volgt Gods ritme, van nieuwe maan tot nieuwe maan en van zonsondergang tot zonsondergang. God gaf feesten gelinkt aan de seizoenen en ingebed in Zijn heilsplan. Feesten die niet op zichzelf staan maar profetische diepte kennen en die je voorbereiden op Jezus' wederkomst.

Iedere dag is er ruimte om gebeden op te schrijven. Iedere vrijdag is er bovendien een verwerking van een schrijver uit Israël (of verbonden met Israël). Kortom, een bijzonder dagboek voor persoonlijk gebruik, maar dat ook zeer geschikt is om als echtpaar of met het gezin te lezen.

Manna voor elke dag Essen, Carin van
€ 24,95
voorraad onbekend
Dichterbij
Dichterbij Bouwman, Jacomien
€ 9,95
voorraad onbekend