Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe boeken uitgeverij van Wijnen najaar 2020

Bij uitgeverij van Wijnen worden in het najaar 2020 onderstaande nieuwe boeken verwacht. Uitgeverij van Wijnen is de uitgeverij als het gaat om Tim Keller, Tom (N.T.) Wright, Samuel Wells , Ann Voskamp, Esther Magnis, Tamera Alexander, C.S. Lewis, Wolter Rose en Timothy Dalrymple

Alle boeken van Uitgeverij van Wijnen zijn direct bij verschijnen leverbaar bij Ichthusboekhandel en ter inzage in de winkels. Uiteraard kunt daar of via de website uw exemplaar reserveren. Wij leggen die dan voor u klaar of zenden dit toe, direct na verschijning.

16 artikelen
pagina 1 van 2
De Bijbel voor iedereen (SET NT)

Tom Wright schreef met De Bijbel voor iedereen een volledig commentaar op het Nieuwe Testament. Nu in een volledige set van 19 delen met een mooie prijs. Door de set de Bijbel voor Iedereen in één keer te kopen heeft u een voordeel van ruim 90 Euro!

Tom Wright wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse theologen. Naast veel wetenschappelijke boeken en artikelen schreef hij ook de populaire For Everyone reeks, een uitleg van het Nieuwe Testament. Die is nu volledig klaar en compleet verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel.nl.

Elk deel bevat bij het Bijbelboek behorende gespreksvragen en suggesties voor studie.

Door de set de Bijbel voor Iedereen in één keer te kopen heeft u een voordeel van ruim 90 Euro!

De serie is als losse delen verkrijgbaar voor € 17,95 per deel; er zijn al meer dan 12.000 exemplaren van verkocht. Dit is de complete set van negentien delen tegen een zeer aantrekkelijke prijs: van € 341,05 voor € 249,00. De gespreksgidsen, die in het Engels afzonderlijk zijn gepubliceerd, zijn in het Nederlands in de delen zelf achterin opgenomen.

N.T. (Tom) Wright (1948) is wereldwijd een van de meest vooraanstaande theologen.
Hij is voormalig bisschop van Durham in de Anglicaanse Kerk (2003-2010); in die periode was hij ook lid van het Britse Hogerhuis. Momenteel is hij als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Oxford.

'Zelden heb ik werk van iemand gelezen die zo meeslepend to the point kan schrijven.'
Ds. Gert Jan Vogel, Dordrecht

'Predikanten laten zich erdoor inspireren, en in een groeiend aantal gemeenten worden
Wrights boeken gebruikt in gesprekskringen.'

Ds. Wilbert Dekker, Kampen

'Theologie die midden in het leven staat.'
Ds. Rein den Hertog, Amsterdam

'Een toegankelijke, korte en goed leesbare Bijbelverklaring, die zowel uitleg geeft, als de Bijbel-
tekst direct in ons eigen leven en onze eigen tijd plaatst.'

Ds. Wim van der Schee, Zwijndrecht

'Ik ben erdoor verrijkt als kind van de Heer, er ook blij van geworden. Ik zie uit naar de volgende delen.'
J. Lakerveld, Emmeloord

De Bijbel voor iedereen (SET NT) Wright, Tom
€ 249,-
voorraad onbekend
Geboorte (cadeauboekje)

In het cadeauboekje 'Geboorte' laat Tim Keller zien wat zowel de fysieke als de geestelijke geboorte betekent, en ook hoe de doop de verbinding is tussen die twee. Met enthousiasme en betrokkenheid, gebaseerd op zijn jarenlange ervaring als dominee en vader, gaat hij na wat de geboorte van een kind betekent en wat opnieuw geboren worden wil zeggen.

Een prachtig cadeauboekje voor iemand die moeder of vader wordt, of die zoekt naar de
werkelijke betekenis van een leven als christen.

'In deze serie boekjes willen we lezers die grote levensveranderingen doormaken helpen om na te denken over wat een écht veranderd leven is. Ons doel is om lezers de christelijke fundamenten te geven voor de meest belangrijke en ingrijpende momenten van het leven.'
Tim Keller

Geboorte (cadeauboekje) Keller, Tim
€ 12,50
voorraad onbekend
Trouwen (cadeauboekje)

Tim Keller schreef met het cadeauboekje Trouwen over de vraag: Waarom zou je eigenlijk moeite doen om te trouwen? Deze prangende vraag wordt tegenwoordig vaker gesteld dan vroeger. In het verleden was het vanzelfsprekend dat je trouwde en kinderen kreeg, om zo een volwassen lid van de maatschappij te worden, en het overgrote deel van de mensen deed dat ook.

Maar vandaag de dag stelt een ongekend groot aantal westerse jongvolwassenen het huwelijk uit. Bijna een derde van alle millennials in de V.S. blijft single tot ze ouder dan veertig zijn en vijfentwintig procent trouwt helemaal niet. Waarom?

De belangrijkste redenen zijn: economische stress en de opkomst van individualisme. 'Trouwen' is een kort maar krachtig boekje waarin Kathy en Tim Keller laten zien wat de bedoeling is van het huwelijk binnen Gods visie op het leven.

Een prachtig cadeauboekje voor iedereen die nadenkt over een relatie en het huwelijk als instelling.

In deze serie boekjes willen we lezers die grote levensveranderingen doormaken helpen om na te denken over wat een écht veranderd leven is. Ons doel is om lezers de christelijke fundamenten te geven voor de meest belangrijke en ingrijpende momenten van het leven.”
Tim Keller

Trouwen (cadeauboekje) Keller, Tim; Keller, Kathy
€ 12,50
voorraad onbekend
Sterven ( geschenkboekje)

Tim Keller laat in het geschenkboekje Sterven op een betrokken en wijze de betekenis zien van de dood binnen Gods visie op het leven. Daarmee is het een boekje wat gegeven kan worden in een proces van stervensbegeleiding aan de persoon zelf of die daar om heen zijn.

Vroeger was sterven voor iedereen dichtbij. Van jongs af aan kreeg je er mee te maken. Onze huidige cultuur doet zijn best om de dood zoveel mogelijk te ontkennen. Een van de redenen is, paradoxaal genoeg, dat door de grote zegen van moderne medicijnen de dood voor ons lang verborgen blijft.

Tim Keller laat zien hoe we met het sterven kunnen omgaan met behulp van het geloof van de Bijbel. Met wijsheid en betrokkenheid toont hij vandaaruit een alternatief voor zowel wanhoop als ontkenning.

“In deze serie boekjes willen we lezers die grote levensveranderingen doormaken helpen om na te denken over wat een écht veranderd leven is. Ons doel is om lezers de christelijke fundamenten te geven voor de meest belangrijke en ingrijpende momenten van het leven.”
Tim Keller

Sterven ( geschenkboekje) Keller, Tim
€ 12,50
voorraad onbekend
Onze Vader, Hoop voor Gods wereld

Patrick Nullens laat met het boek Onze Vader, hoop voor Gods wereld een waardevolle geloofsverdieping in kort bestek zien.

In alle tijden hebben christenen het Onze Vader gebeden, zowel persoonlijk als samen met elkaar. Dit korte gebed is een van de kostbare geschenken van Jezus aan zijn leerlingen.

Onze Vader, Hoop voor Gods wereld Nullens, Patrick
€ 12,50
voorraad onbekend
Andere werelden en de onze

Andere werelden en de onze van de auteur C.S. Lewis bevat voor het eerst vertaalde teksten in het Nederlands over allerlei onderwerpen waar hij over schreef.

De Iers-Engelse schrijver C. S. Lewis (1898-1963) werd vooral bekend als schrijver van fantasy (Narnia-serie), sciencefiction (Ransom-trilogie) en populaire theologie ('Brieven uit de hel', 'Onversneden christendom', 'Wonderen', 'De vier liefdes', en meer). In het Nederlands verschenen meer dan dertig titels van zijn hand.

Al die boeken schreef hij in zijn vrije tijd. Dat Lewis nog meer te bieden heeft, is ook zijn trouwste lezers soms nauwelijks bekend. Tientallen jaren doceerde hij oude Engelse literatuurgeschiedenis, eerst in Oxford, later als hoogleraar in Cambridge. Bij dat werk en op andere manieren maakte hij als schrijver en spreker voortdurend gebruik van een bijzonder talent. Lewis had niet alleen buitengewoon veel gelezen, hij had ook de flair en het vermogen om anderen van zijn belezenheid te laten meegenieten en meeprofiteren.
Zoals in deze bundel. Van grote namen als Tolkien en Orwell tot vergeten grootheden als Eddison en Rider Haggard, van oude knarren als Spenser en Dante tot sciencefiction-schrijvers als Arthur C. Clarke en Ray Bradbury, van grammaticales tot sprookjes en mythen: Lewis weet er telkens in weinig woorden iets glashelders en
belangrijks over te zeggen. Op verzoek schreef Lewis af en toe ook iets over zijn eigen werk. Nieuwe en oude Lewis-lezers worden er wijzer van. De ontlezing voorbij.

De vertaler schreef een inleiding over de manier waarop deze relatief onbekende kant van Lewis verbonden is met zijn bekendere werk.

Over Tolkien en The Lord of the Rings:
'Wie beslist wil weten wat de moraal van het verhaal is, is dat de moraal: een oproep om zowel een gemakzuchtig optimisme als een weeklagend pessimisme te verwisselen voor het harde, maar nét niet wanhopige inzicht in 's mensen onveranderlijk hachelijke situatie, waar heroïsche tijden van leefden.'

Over George Orwell:
'De geweldige zin 'Alle dieren zijn gelijk maar sommige dieren zijn meer gelijk dan anderen' bijt dieper dan heel Nineteen Eighty-Four.'

Andere werelden en de onze Lewis, C.S.
€ 18,50
voorraad onbekend
Een weg door het water, lijden in licht

Een weg door het water is geschreven door Timoty Dalrymple en gaat over het thema lijden in het licht van Gods genade. Het wil rust bieden bij God in een heftige crisis.

Kort na het uitbreken van de Corona-pandemie begon de bestuursvoorzitter & directeur van het invloedrijke Amerikaanse tijdschrift Christianity Today op de website van het blad met een serie overpeinzingen n.a.v. de crisis

Een weg door het water, lijden in licht Dalrymple, Timothy
€ 14,95
voorraad onbekend
Leef dicht bij God

Leef dicht bij God is een nieuwe titel van de steeds meer bekende auteur Samuel Wells en gaat over de Desiderata en hoewel compact, biedt het veel om over na te denken.

Samuel Wells zegt in zijn woord vooraf: Dit is geen dik boek. Toch is het een boek dat je waarschijnlijk niet zomaar even uitleest. Het is bedoeld om erover na te denken, om het per hoofdstuk te proeven en te verwerken. Ik hoop dat de lezers, die niet gewend zijn om zulke ongegeneerde adviezen te krijgen, vrijwel meteen doorhebben dat ik voortdurend tegen me zelf spreek. Het is een uitnodiging tot een manier van zijn, een manier om waarlijk levend te worden.

Aan de hand van regels uit een beroemd gedicht ("Desiderata" van Max Ehrmann, 1927) schrijft Samuel Wells op heel directe wijze aansporingen om de lezer in beweging te brengen. Het gaat dan om begrippen zoals:

* Wees nederig
* Wees dankbaar
* Doe je niet groter voor dan je bent
* wees zachtmoedig
* Wees trouw
* Wees een zegen
* enzovoort

Leef dicht bij God is een inspirerend boekje vol diepe wijsheden en bemoedigingen.

Samuel Wells8718322000111 (1965) is voorganger in de kerk van St. Martin i the Fiels in het centrum van Londen en gasthoogleraar christelijke ethiek aan King's College.

Leef dicht bij God Wells, Samuel
€ 12,50
voorraad onbekend
Oog in oog, Christus ontmoeten in

Samuel Wells laat in het boek Oog in oog met de ondertitel Christus ontmoeten in vriend en vreemdeling op een praktische, concrete en toegankelijke manier zien, hoe je dat zou kunnen doen.

Voor een gesprek met een medemens die worstelt met ziekte, rouw of angsten bestaan geen gemakkelijke antwoorden, standaardremedies of slimme theologische reacties. Het bij iemand zijn, luisteren en reageren vraagt veel en je hebt er vaardigheden en wijsheid voor nodig die je niet uit eigen ervaring kent. vaak voelen zorgverleners dat ze meer ontvangen dan geven in zulke ontmoetingen.

In twintig korte hoofdstukken overdenkt Samuel Wells de theologische en pastorale kanten van zulke ontmoetingen., die voor hem zowel enorm moeilijk als geweldig leerzaam waren. Zo geeft dit boek diepe praktische wijsheid en inzicht die iedere lezer rijker zal achterlaten.

Wat een vreugde blijft het om Samuel Wells te lezen.
Prof. Dr. Herman Paul.

Oog in oog, Christus ontmoeten in Wells, Samuel
€ 14,95
voorraad onbekend
O (over de O-antifonen)

Het nieuwe boek van Esther Maria Magnis, heet O. Het gaat over de zeven O-Antifonen die in de rooms-katholieke traditie de zeven dagen voor Kerst gezongen worden. Jezus wordt dn aangeroepen met namen uit het Oude Testament.

Het gaat dan om deze zeven woorden:

O Wijsheid
O Adonai
O Wortel van Isaï
O Sleutel van David
O Dageraad
O Koning van de Volken
O Emmanuel

In dit bijzondere boek laat Esther Magnis haar geest waien over deze oude teksten. Dat levert een fascinerende samenspraak op tussen eeuwenoud gedachtegoed en de tijd van nu

Esther Maria Magnis (1980) brak in 2016 door met har onthutsende roman Mintijteer. Ze studeeerde religiewetenschappen en geschiedenis. Ze woont en werkt met haar man en dochters in de rust van een landgoed in de omgeving van Frankfurt.

O (over de O-antifonen) Magnis, Esther Maria
€ 14,50
voorraad onbekend