Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Uitgeverij van Wijnen najaar 2021

Bij de Uitgeverij van Wijnen uit Franeker verschijnen in het najaar van 2021 weer een aantal nieuwe boeken van bekende auteurs zoals Tim Keller, Dr. H. de Jong, Amanda Dykes en anderen.

De (nieuwe) boeken van uitgeverij van Wijnen zijn direct bij verschijnen leverbaar bij Ichthusboekhandel, de christelijke boekhandel in de regio met vier boekhandels en een actieve webshop voor online bestellingen.

U kunt nu al reserveren bij Ichthusboekhandel.nl

Hoop in bange tijden

Het nieuwste boek van Tim Keller "Hoop in bange tijden" legt de betekenis van de opstanding van Jezus Christus uit, tegen de achtergrond van de bange tijden waarin we leven: als samenleving, maar ook persoonlijk. (Keller zelf vecht voor de tweede keer in zijn leven tegen kanker.) Het is zijn nieuwste boek eind 2021.

Na een inleidend eerste hoofdstuk over het historische bewijs voor de opstanding, besteedt Keller het grootste deel van het boek aan het benadrukken van de realiteit van de opstanding tot op het niveau van het dagelijks leven. Keller wil niet zomaar vertellen dat Jezus leeft. Hij wil laten zien wat een verschil het maakt voor alles waar we mee te maken hebben.

Hier wordt de centrale boodschap van het christelijk geloof onthuld zoals alleen Tim Keller dat kan - vol onwankelbaar geloof en doordringend inzicht.

Hoop in bange dagen kan heel goed gelezen worden in de Lijdenstijd als opmaat naar Pasen, het feest van de opstanding.

Keller laat je op een diepgaande nieuwe manier naar een uitermate belangrijk verhaal kijken waarvan je dacht dat je het wel een beetje kende.

Tim Keller (1950) was senior pastor van Redeemer Presbyterian Church in New York en schreef een groot aantal titels. Er zijn in Nederland bijna 190.000 exemplaren van zijn boeken verkocht, waaronder de bestsellers 'In alle redelijkheid' (26.000 exx.) en 'De vrijgevige God' (21.000 exx

Hoop in bange tijden Keller, Tim
€ 19,95
voorraad onbekend
God is anders

Het boek God is Anders bevat een nieuwe bundel met belangwekkende teksten van dr. Henk de Jong. Het boek opent met een hoofdstuk over de uitverkiezing, een dogmatisch begrip dat in de loop van de geschiedenis veel invloed heeft gehad en waarover veel gestreden is.

De Jong formuleert zijn originele visie op dit thema in een aantal paragrafen, als vrucht van een leven lang omgang met en studie van het Oude en Nieuwe Testament.Dit boek bevat verder een aantal Bijbellezingen over actuele onderwerpen, zoals de corona-crisis.

Dr. H. de Jong (1932) is emeritus predikant van de Nederlands Gereformeerde Kerken en woont in Bilthoven. In 2019 werd hem door de Theologische Universiteit van Kampen een eredoctoraat in de theologie verleend. Die universiteit heeft ook een Henk de Jong-leerstoel.

God is anders Jong, Dr. H. de
€ 17,50
voorraad onbekend
Het meisje, de draak en de dominee

De roman, Het meisje, de draak en de dominee is een zeer persoonlijk en goudeerlijk debuut van Jannie van de Brink wat een aangrijpend coming of age verhaal geeft.

In deze debuutroman gaat hoofdpersoon Anna de strijd aan met de draak van het niet-gekend zijn. Ik zal nooit meer eenzaam zijn, want, Vader, U bent altijd bij mij. Als ze in haar studententijd dat lied zingt (nee, hoort zingen, want zingen kan ze het niet) dan verzet alles in haar zich daartegen. Het is gewoon niet waar.

In terugblikken op een levensweg vol vragen en antwoorden, nederlagen en overwinningen, komen gebeurtenissen uit haar jeugd met grote heftigheid boven. Kan Anna de draak verslaan? Weet ze zich nog raad met God nu ze nota bene dominee gaat worden? En hoe zit het met het kleine meisje, heeft dat nog iets te zeggen?

Jannie van den Brink (1979) is samen met haar man Joost predikant van de Gereformeerde Kerk van Genderen.

Het meisje, de draak en de dominee Brink, Jannie van den
€ 22,50
voorraad onbekend
Zie de sterren, die daar staan

Zie de sterren die daar staan is een nieuwe roman van Amanda Dykes, met een verrassende ontknoping na haar debuut met Op golven van hoop!

Lucy Clairmont groeit op met geschiedenis om zich heen, en voor ze het weet is ze zelf archeologe. Maritiem archeologe om precies te zijn, want als kind was ze al gefascineerd door alles wat met de zee te maken had. Dan slaat het noodlot toe. Zal het Dashel, een Amerikaanse astronoom, lukken om met al zijn kennis van de sterrenhemel het raadsel uit haar familiegeschiedenis te onthullen?

'Fans van Tamera Alexander zullen hier dol op zijn.'
- Publishers Weekly

'Dit epische, hartroerende verhaal van puzzels, verloren schepen en verloren mensen raakt de lezer op zielsniveau zoals maar weinig romans dat kunnen.'
- Joanna Davidson Politano,

De Schrijfster Amanda Dykes won in de V.S. met haar debuut, Op golven van hoop, vorig jaar de Inspy Award en de Christy Award Boek van het Jaar.

Zie de sterren, die daar staan Dykes, Amanda
€ 21,-
voorraad onbekend
Weerspiegeld
Weerspiegeld Geurts, Harry
€ 29,50
voorraad onbekend
De Gouden Eeuw in 500 portretten, tafere
De Gouden Eeuw in 500 portretten, tafere
€ 49,50
voorraad onbekend