Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe boeken uitgeverij Vuurbaak najaar 2020

18 artikelen
pagina 2 van 2
Omhoog vallen

Omhoog vallen is geschreven door Richard Rohr en wijst een richting als het om onze identiteit gaat.

Eerst is er de val en daarna het herstellen van de val.
Beiden zijn de genade van God!

Juliana van Norwich

Er zijn twee belangrijke taken in het menselijk leven. De eerste taak is om een sterke 'container' of identiteit te bouwen; de tweede is om de inhoud te vinden waar de container voor was bedoeld.

Wij zijn verworden tot een 'eerste-fase-van-het- leven-cultuur', grotendeels bezorgd over succesvol overleven. Maar wat gebeurt er als we ons uit die eerste fase laten 'vallen'? Kunnen we dan groeien naar een nieuw, inhoudsvoller, leven?

Dit boek van bestsellerauteur Richard Rohr komt eindelijk beschikbaar in een Nederlandse vertaling.

Vertaling: Marjanne Klaver-Venema

Omhoog vallen Rohr, Richard
€ 19,95
voorraad onbekend
Samson

Samson is een DVD met de film over het levensverhaal van wie wij Simson noemen. Genoemd in het bijbelboek RIchteren of Rechters (NBV) is hij tot zijn zelfgekozen dood een verrassende man.

Een Hebreeër met enorme krachten moet in opdracht van God zijn volk uit de slavernij leiden. Nadat zijn jeugdige ambities eindigen in een tragisch huwelijk, zorgt dit er voor dat hij in conflict raakt met het Filistijnse leger. Hij krijgt vele tegenslagen te verduren, onder meer in de liefde, op zijn weg naar de overwinning.

Samson Film
€ 14,99
voorraad onbekend
A beautiful day in the neighborhood

Tom Hanks portretteert meneer Rogers in A Beautiful Day in the Neighborhood, een actueel verhaal over vriendelijkheid die zegeviert over cynisme, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een echte vriendschap tussen Fred Rogers en journalist Tom Junod.

Nadat een afgematte tijdschriftschrijver (Emmy-winnaar Matthew Rhys, 2018 beste acteur in een dramaserie, The Americans) een profiel van Fred Rogers krijgt toegewezen, overwint hij zijn scepticisme en leert hij over vriendelijkheid, liefde en vergeving van Amerika's meest geliefde buurman.

De echte Fred Rogers was een gewijde presbyteriaanse predikant die geloofde dat de show van zijn kinderen een soort preekstoel was, van waaruit hij Jezus 'boodschap van onvoorwaardelijke liefde en grenzeloze barmhartigheid predikte (zij het zonder Jezus' naam te noemen). Deze film bevat niet alleen die boodschap, maar verwijst ook naar het stille geloof dat eronder schuilgaat.

We zien Fred bidden, soms tot Lloyds ongemak. Zijn Bijbel verschijnt een paar keer. En als hij met een stervende man praat, vraagt ??hij of de man voor hem bidt. Als Lloyd zegt dat Fred dat aardig vond om te doen - wetende dat deze kleine daad van geloof de stervende man een gevoel van doel zou geven - kijkt Fred hem verbijsterd aan: iedereen die doormaakt wat die stervende kerel doormaakt, moet vooral dicht bij God, zegt Fred.

Tom Hanks portrays Mister Rogers in A Beautiful Day in the Neighbourhood, a timely story of kindness triumphing over cynicism, based on the true story of a real-life friendship between Fred Rogers and journalist Tom Junod. After a jaded magazine writer (Emmy® winner Matthew Rhys, 2018 Best Actor in a Drama Series, The Americans) is assigned a profile of Fred Rogers, he overcomes his skepticism, learning about kindness, love and forgiveness from America's most beloved neighbour.

The real Fred Rogers was an ordained Presbyterian minister who believed that his children's show was a pulpit of sorts, from which he preached Jesus' message of unconditional love and boundless mercy (albeit without mentioning Jesus' name). This movie retains not just that message, but hints at the quiet faith that lay beneath it.

We see Fred pray, sometimes to Lloyd's discomfort. His Bible makes an appearance or two. And when he talks to a dying man, he asks for the man to pray for him. When Lloyd says that was a kind thing for Fred to do - knowing that this little act of faith would make the dying man feel a sense of purpose - Fred looks at him aghast: Anyone who's going through what that dying fellow is going through must be especially close to God, Fred says.

Tom Hanks speelt Mister Rogers in A Beautiful Day in the Neigborhood, een voor deze tijd heel passend verhaal waarin vriendelijkheid het wint van cynisme, gebaseerd op de vriendschap tussen Fred Rogers en journalist Tom Junod. Een verbitterde journalist (Emmy-winnaar Matthew Rhys, Beste Acteur in een dramaserie van 2018, The Americans), moet voor een tijdschrift een stuk schrijven over Fred Rogers. Hij overwint zijn scepticisme en leert van de meest geliefde buurman van Amerika over vriendelijkheid, liefde en vergiffenis.

A Beautiful Day in the Neighborhood is een biografische dramafilm uit 2019 onder regie van Marielle Heller. De film is gebaseerd op een artikel van Esquire-journalist Tom Junod over de Amerikaanse televisiepresentator Fred Rogers.

Deze film valt onder de BRANDAAN-selectie!

A beautiful day in the neighborhood Film
€ 14,99
voorraad onbekend
Little Women

Little Women is het geliefde verhaal van meer dan 150 jaar oud, geschreven door Louisa May Alcott, van de gezusters March; vier jonge vrouwen die bepalen dat zij op hun eigen voorwaarden leven, zowel tijdloos als tijdsgebonden.

Little Women is geregisseerd door Greta Gerwig (Lady Bird) en gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott.

Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen spelen de zussen Jo, Meg, Amy en Beth March. Timothée Chalamet speelt buurjongen Laurie, Laura Dern is Marmee en Meryl Streep is te zien als Aunt March.

Little Women Film
€ 14,99
voorraad onbekend
I Still Believe

De DVD I Still believe is de nieuwste film van de Erwin Brothers. Een romantisch muziekverhaal gebaseerd op dramatische gebeurtenissen uit het leven van gospelartiest Jeremy Camp, gespeeld door de populaire acteur KJ Apa.

Jeremy en Melissa zijn nog studenten als zij verliefd op elkaar worden. Als Jeremy doorbreekt als artiest, krijgt Melissa te horen dat ze kanker heeft. Samen gaan zij de strijd aan en vinden kracht in hun geloof.

De Erwin Brothers maakten in 2018 het zeer succesvolle I Can Only Imagine.

I Still Believe Film
€ 14,99
voorraad onbekend
Op naar Jeruzalem

Op naar Jeruzalem is een spel om met elkaar meer over Israël te ontdekken en samen over het land en het volk te praten.

Elk jaar reizen miljoenen toeristen naar Israël om dit veelzijdige land te verkennen. Welke verhalen liggen er verborgen en wat kunnen ze ervan terugvinden? In het strategische spel "Op naar Jeruzalem" ben jij die toerist. Je wilt in zoveel mogelijk plaatsen wetenswaardigheden verzamelen uit de hele geschiedenis.

Maar je reis is niet zonder problemen. Je kunt zomaar vertraging oplopen en dat kan je wel eens de nodige wetenswaardigheden kosten. Laat dat je niet overkomen!

Wie verzamelt de meeste kennis? En wiens wetenswaardigheden zijn het meeste waard? Wie dit spel speelt, gaat dat ontdekken.

Spelkarakteristieken:

* De aanbevolen leeftijd is van 8 - 70 jaar
* Aantal spelers is 2 tot 6 spelers
* De speeltijd is globaal 50 minuten
* Het is een strategisch spel
* Het spel en de handleiding is in het Nederlands.

Op naar Jeruzalem
€ 19,99
voorraad onbekend
TRIPLO

Triplo is een superleuk spel voor in het gezin, op school of in de kerk. Het daagt zowel kinderen als volwassenen uit om als eerste de juiste kaartjes aan elkaar te verbinden.

Verhalen uit de Bijbel waarin Jezus de hoofdrol speelt, zijn de basis voor de triplo's, de sets van drie. Waar Hij is, verandert er iets in de levens van mensen. De triplo's vertellen verhalen waarin je vanuit de ene situatie in de andere komt door iets wat Jezus heeft gedaan.

Elke triplo heeft een eigen kleurrand en nummer, dus iedereen kan dit spel spelen. Wie de meeste triplo's heeft, wint!

Dit spel is gemaakt in samenwerking met Opwekking GO, de afdeling rond Geloofsopvoeding, die een gezinsproject heeft ontwikkeld bij het spel.

Spelkarakteristieken:

Leeftijd: 5+
Spelers: 2-4
Speelduur: 15-25 minuten

TRIPLO
€ 14,99
voorraad onbekend