Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Uitgeverij Vuurbaak najaar 2021

In het najaar van 2021 verschijnen bij Uitgeverij de Vuurbaak weer een vijftien tal nieuwe boeken. Deze zijn direct leverbaar na verschijnen bij Ichthusboekhandel. U kunt deze nu al reserveren.

Heilige ruimte

Heilige ruimte is geschreven door Rien van de Berg en gaat over het verlangen naar een zinvol leven en verbindt dat aan heilige plaatsen. Een inwijding in betekenisvol leven.

Van Stonehenge tot de Perzische Vuurtempels, van de kathedraal van Chartres tot de grote piramide van Tenochtitlan, van Ayers Rock tot de kloosters van Athos: de mensheid heeft altijd heilige plaatsen gebouwd. Ze oefenen ook op ons moderne mensen - gelovig of niet - een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Waar komt deze hang naar het heilige vandaan?

In 'Heilige ruimte' neemt Catharinus van den Berg de lezer mee naar het oerverhaal van de Heilige Boom in het Paradijs. Aan de hand van de universele waarden van dit verhaal, laat hij zien dat onze fascinatie voor het heilige voortkomt uit een diepe behoefte in onszelf: het verlangen naar een zinvol leven.

'Heilige ruimte' maakt duidelijk dat heiligheid niet voor heilige boontjes is. Iedereen die dichter bij het heilige komt, in en buiten zichzelf, komt dichter bij de kern. Dichter bij een betekenisvol leven.

Catharinus (Rien) van den Berg woonde de afgelopen twee jaar in het Jongerenklooster Sion.

Heilige ruimte Berg, Rien van den
€ 17,99
voorraad onbekend
Moderne profeten

Moderne profeten door Kees van Ekris is een boek wat acht moderne christelijke profeten aan het woord laat. Het is een neerslag van de EO-podcast serie die hier over gaat.

Een profeet zegt de waarheid. Dat kan een pijnlijke waarheid zijn, of een bevrijdende, of een visionaire. En het is meer dan dat. Profeten zijn mensen die lijden, liefhebben, durven narren, radicaal durven zijn. Uit liefde voor mensen.

Dit boek vertelt je over de levens en boodschappen van acht moderne, christelijke profeten. Je ontdekt het maatschappelijke onrecht dat ze blootlegden - of nog steeds doen - én je voelt de kracht van hun levens, hun bronnen, hun woorden, hun daden.

Dit boek gaat verder in op de levens en inspiratiebronnen van de acht in de EO-podcast geportretteerde moderne, christelijke profeten:

* Martin Luther King,
* Frère Christian de Chergé,
* Desmond Tutu,
* Dorothy Day,
* Dietrich Bonhoeffer,
* Bisschop Muskens,
* Jacques Ellul en
* Angela Merkel.

Je ontdekt het maatschappelijke onrecht dat ze blootlegden – of nog steeds doen – én je voelt de kracht van hun levens, hun bronnen, hun woorden, hun daden.

En je zult zien… waar zij voor streden is hier en nu nog nét zo relevant. Wat kunnen wij van hen leren?

Moderne profeten Ekris, kees van
€ 26,99
voorraad onbekend
Van missen krijg je het koud

Een boek over rouw door Sandra Jongeneelen en Wouter van der Toorn. Het boek is geschreven vanuit de gedachte dat je iemand bent verloren. Dat hoeft niet te betekenen dat een geliefde dood is, verliezen kan ook betekenen dat je gescheiden bent of je baan bent verloren. Ook dan is er sprake van rouw.

Sinds 2020 is er steeds meer aandacht voor rouw, aan de ene kant door de effecten van corona en het stijgende aantal sterfgevallen dat dit met zich meebracht. Aan de andere kant omdat er steeds meer mensen zich bewust worden van 'later'.

Het is mooi dat steeds meer mensen praten over de dood, over rouw en de effecten van rouw op het leven en op het lijf. We weten steeds beter dat rouw hard werken is. Maar dat het ook veel fysieke gevolgen kan hebben, daar staan we weinig bij stil. Met dit boek willende auteursj de aandacht vestigen op de fysieke gevolgen van rouw.

Van missen krijg je het koud Jongeneelen, Sandra, Wouter v/d Toorn
€ 19,50
voorraad onbekend
Leven is besmettelijk

Van de bekende cabaretier en muzikant Rob Favier het boek: Het leven is besmettelijk. Het boek bevat aanstekelijke columns, overdenkingen en liedjes. ,

Mensen steken elkaar aan. Wij beïnvloeden, manipuleren, discussiëren, bestrijden, imiteren, inspireren, troosten en concurreren. We zijn jaloers en hebben lief. En ook al proberen we het nog zo vaak alleen te doen: zonder medemens ontbreekt er iets.

In 'Het leven is besmettelijk' gaat Rob Favier op zoek naar hoe mensen elkaar kunnen aansteken en uitdoven, herkennen en inspireren, benijden en troosten dankzij en ondanks hun angsten, zorgen en verdriet. Hij doet dat niet met een wetenschappelijk betoog, maar met rake columns, liedteksten, gedichten en korte overdenkingen: allemaal speldenprikken en knipogen die je willen helpen om het leven voluit in te drinken.

In de herkenbare teksten lopen ernst en humor – net als in het leven van alledag – dwars door elkaar heen. Favier komt uit bij een verwondering die zeer besmettelijk is, namelijk over een God wiens liefde steeds weer sterker blijkt te zijn dan je dacht.

Leven is besmettelijk Favier, Rob
€ 18,99
voorraad onbekend
Verdwijnmantel

'Sebastiën en Eliza en de verdwijnmantel' is een spannend en vlot geschreven verhaal door Peter Verboom over vriendschap en de wens je soms even te verbergen voor je omgeving.

Tijdens een strandvakantie met zijn familie vindt Sebastiën onder hun oude, verbouwde camperbus een geheimzinnig pakketje. Het blijkt een oude mantel te zijn, en niet zomaar een: de persoon die hem draagt is van het ene op het andere moment onzichtbaar!

Samen met zijn nichtje Eliza besluit hij de proef op de som te nemen. De mantel lijkt wel erg goed van pas te komen nu Sebastiën last heeft van een vervelende jongen op de camping. Maar wanneer ze plotseling verwikkeld raken in een grote, lokale overvalzaak, begint de spanning op te lopen...

Verdwijnmantel Verboom, Peter
€ 4,99
voorraad onbekend
Kraamjournal Power to the mamas

De eerste maanden met je baby zijn onvergetelijk en bijzonder. Met het 'Power to the Mama's Kraamjournal' van Danielle Koudijs kun je deze periode op een nog mooiere manier beleven en bewaren voor de toekomst.

De eerste maanden met je baby zijn onvergetelijk en bijzonder. Met het 'Power to the Mama's Kraamjournal' kun je deze periode op een nog mooiere manier beleven.12 weken lang word je voorzien van waardevolle info van professionals, bemoedigingen uit de Bijbel en ervaringsverhalen van andere mama's. Je leest eerlijke, oprechte verhalen over de mooiste momenten met je baby maar ook over die momenten waarop je je misschien onzeker voelt. Daarin ben je dus niet de enige.De bijdrages zijn afgestemd op de kraamweek waarin je zit. Ook is er ruimte om je eigen ervaringen op te schrijven, waardoor je een bijzonder bewaardocument creëert.

Dit rijk geïllustreerde journal leest als een glossy magazine en is een prachtig geschenk voor (nieuwe) mama's!

Kraamjournal Power to the mamas Koudijs, Danielle
€ 14,99
voorraad onbekend
Krummel
Krummel Lucado, Max
€ 10,99
voorraad onbekend
Wenkende leider

In het boek 'De wenkende leider' doet Klaas A. Quist een pleidooi voor een andere vorm van leiderschap waarmee hij een uitweg biedt uit de impasse waar veel kerken en hun besturen in terecht gekomen zijn.

Vele leiders in de kerk worstelen met hun verantwoordelijkheden. Hoe geef je leiding aan de gemeente? Hoe doe je dat in een tijd van toenemende verschillen en afnemende betrokkenheid? Nogal wat leiders in de kerk hebben dan ook het gevoel gevangen te zitten in een situatie van duwen en trekken: de één wil dit, de ander wil dat. Met als resultaat dat de kerkenraad vooral druk is met de organisatie van het gemeente zijn.

Hij beschrijft de verlangens, krachten en gewoonten die ons in de greep houden en reikt een heldere route van naar een volwassen, evenwichtige en minder afhankelijke verhouding tussen de leiders en de gemeente. Met als resultaat dat kerkenraad en gemeente vooral gericht zijn op wat God geeft en de richting die de Geest wijst.

Wenkende leider Quist, Klaas
€ 17,99
voorraad onbekend
Nederlandse en hongaarse protestanten ge
Nederlandse en hongaarse protestanten ge Aalders, Maarten J.
€ 27,99
voorraad onbekend
Vrij en verbonden memoires Jan Veenhof

In het kerkhistorische boek 'Vrij en verbonden' verhaalt de 87-jarige Jan Veenhof over zijn leven: als zoon van de vrijgemaakt-gereformeerde en latere Nederlands-gereformeerde theoloog Kees Veenhof en Marrie Veenhof-Bakker; als student van Klaas Schilder en promovendus bij Otto Weber in Göttingen; als docent in Sankt Chrischona en Bazel in de omgeving van Karl Barth en Hendrik van Oyen; als hoogleraar met Harry Kuitert aan de VU Amsterdam als opvolger van Gerrit Berkouwer; als gemeentepredikant in Thun en gepensioneerd theoloog.

Veenhof voelt zich vrij om - kleurrijk en met oog voor detail - zijn levensweg op te tekenen, juist omdat hij zich verbonden weet met zovelen.

Het boek is bezorgd, ingeleid en geannoteerd door Leon van den Broeke.

Vrij en verbonden memoires Jan Veenhof Broeke, Leon van den
€ 24,50
voorraad onbekend
Herman Bavinck, filosofische ethiek
Herman Bavinck, filosofische ethiek Keulen, Dick van
€ 24,50
voorraad onbekend
Gods liefde voor jou

Gods liefde voor jou bevat negen Bijbelstudies door Ds. Rutger Heij over de liefde van God. Deze studie is geschikt voor groepsstudie en persoonlijk gebruik.

God is liefde' is een tekst in de Bijbel die veel mensen raakt. Het is fijn om zo'n God te hebben. Bij Hem voel je je veilig en geliefd. Lastig is dat je in de Bijbel ook leest over Gods woede en straf. Is dit dezelfde God?

Je kunt de neiging hebben die gedeelten over te slaan. Voor jou is God het een of het ander. Als Hij liefde is straft Hij niet, als Hij straft kan Hij onmogelijk liefhebben. Hierdoor wordt onduidelijk waarom je God zou dienen. Wat je ook kunt doen is de uitdaging aangaan om te onderzoeken wat ze met elkaar te maken hebben.

De negen bijbelstudies in dit boek belichten Gods liefde voor jou vanuit bekende en minder bekende gedeelten. Eén ding is duidelijk: Gods liefde voor jou verandert nooit.

Gods liefde voor jou Heij, Rutger
€ 11,50
voorraad onbekend