Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken uitgeverij Vuurbaak-Neema voorjaar 2022

Bij Uitgeverij Vuurbaak Neema worden in de loop van het voorjaar 2022 weer een aantal niewue boeken verwacht. Deze zijn direct na verschijnen leverbaar bij Ichthusboekhandel.nl, de plek voor al uw christelijke boeken en Bijbels.

Zeven brieven uit de wereldkerk

Het boek, zeven brieven uit de wereldkerk, onder redactie van Wouter van Veelen, laat een belangrijke spiegel zien voor kerken in Nederland. De bedoeling is dat dit een bemoediging en een uitdaging is voro de kerk in Nederland.

De kerk in West-Europa heeft het moeilijk. Lange tijd gold het Westen als een christelijk werelddeel. De kerk speelde een centrale rol in de samenleving. Zendelingen en missionarissen trokken vanuit het Westen de wereld in om het goede nieuws te brengen. Die tijd lijkt voorgoed voorbij. Kerken zijn in zwaar weer terechtgekomen. Geloven in God is niet meer vanzelfsprekend en jongeren haken af.

Op andere plekken in de wereld groeit en bloeit de kerk. Wat is het geheim van kerken in Afrika, Azië en Latijns-Amerika? Hoe kijken niet-Westerse christenen tegen de situatie van de kerk in het Westen aan? Wat zouden wij kunnen leren? Heeft de kerk in Nederland nog toekomst?

In dit boek komen zeven kerkleiders uit het netwerk van GZB, KerkInActie en Verre Naasten aan het woord. In zeven brieven houden ze de kerk in Nederland een spiegel voor: om te bemoedigen, uit te dagen en te inspireren.

Wouter van Veelen (1982) is predikant van de Magnificatkerk in Tiel en verbonden als promovendus aan de Theologische Universiteit Kampen, waar hij onderzoek doet naar Afrikaanse evangelische theologie. Hiervoor werkte hij als predikant in Anduze (Zuid-Frankrijk) en Loenen aan de Vecht.

Zeven brieven uit de wereldkerk Veelen, Wouter van
€ 14,99
voorraad onbekend
Herkerken: het werkboek

Nu het werkboek bij Herkerken. In het boek 'Herkerken' lieten Remmelt Meijer en Peter Wierenga zien hoe een periode van crisis en verandering, die in eerste instantie een kerk(gemeenschap) op scherp zet, met het juiste meebewegen kansen biedt om goed in te spelen op de uitdagingen van vandaag de dag.

'Herkerken' heeft het nodige losgemaakt, met als meest gestelde vraag: hoe dan? Daarom gaat 'Herkerken: het werkboek' een stap verder. Het biedt praktische handvatten en ideeën om bezig te gaan met een proces van gezamenlijke bezinning, keuzes maken en verandering.

Het biedt geen dichtgetimmerd plan maar een stapsgewijze aanpak om je, aan de hand van teksten, opdrachten en vragen, als groep en als gemeente te prikkelen. Daarnaast vind je voorbeelden die inspireren.

Waarom zou ik het werkboek Herkerken, gebruiken?

* Werkboek naar aanleiding van de succesvolle bestseller
* Gericht op kerkelijk werkers, maar zeker ook geschikt voor een breder (kerk) publiek
* Zeer geschikt voor kringen, bijbelstudiegroep en kerkelijke gemeenschappen.

Remmelt Meijer is theoloog, kerkbegeleider en pionier. Peter Wierenga is directeur European Christian Mission, kerkbegeleider en conceptontwikkelaar. Ze ondersteunen geloofsgemeenschappen met processen rond identiteit, beleid, vernieuwing en fusie.

Herkerken: het werkboek Meijer, Remmelt; Wierenga, Peter
€ 18,99
voorraad onbekend
40 vragen van Jezus die uitdagen

Veertig vragen van Jezus die uitdagen, is geschreven door Marien Kollenstaart en is een ander 40 dagen boek dan gebruikelijk. Het accent in deze meditaties ligt op op vragen die Jezus aan de mensen om hen heen stelde. Juist onderweg naar Pasen zijn die vragen nog steeds zeer actueel.

In ons geloofsleven is er ruimte voor vragen. We hebben niet alleen geloofsvragen over Jezus' leven, maar in ons gebed stellen we ook vragen aan Hem: 'Waarom laat U dit toe?', 'Wilt U bij mij zijn?', 'Wat wilt U dat ik doe?' Er zijn echter ook vragen van Jezus. Vragen die Hij tijdens zijn tijd op aarde stelde, maar die over de hoofden van zijn tijdgenoten heen via de Bijbel ook ons bereiken.

Juist de veertigdagentijd is voor christenen een stimulans om de relatie met Jezus te verdiepen en te luisteren naar zijn vragen. Een periode om stil te worden, om je te bezinnen op je levensstijl, om contact te zoeken met Hem. In dit boek vind je 40 vragen van Jezus, voor elke dag één, die je daar hopelijk bij helpen. Na de vraag van Jezus volgt een korte uitleg of toepassing. Aansluitend staan twee bezinningsvragen en een uitnodiging tot gebed. Er is ook ruimte om jouw antwoord aan Jezus op te schrijven.

Marien Kollenstaart is predikant in de PKN, pastor in een multiculturele gemeente en betrokken bij Stichting Geloofsinburgering en de Near East Ministry. Eerder schreef hij 'Zoals Jezus. Een leven lang leren lijken op Hem'. Marien is getrouwd met Mirjam en vader van vijf kinderen.

40 vragen van Jezus die uitdagen Kollenstaart, Marien
€ 10,-
voorraad onbekend
Eleison, over destructief familiesysteem

Het boek Eleison door Coen de Hoog is een aangrijpend verhaal, gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen die gaan over het gezin van zijn vrouw. Het vormt een inlevende en realistische weergave van familiesystemen en mechanismen in gezinnen. Een onderwerp wat (te) weinig wordt besproken.

Nog een paar jaar, dan konden we samen helemaal opnieuw beginnen. Los van haar familie, alleen wij met zijn tweeën. Dat was echt wat we geloofden, dat we het verleden achter ons konden laten.'

Wanneer Coen en Femke elkaar tijdens hun studietijd ontmoeten, worden ze op slag verliefd en krijgen ze al snel een relatie. In de daaropvolgende jaren leren ze elkaar niet alleen beter kennen, maar wordt Coen ook in toenemende mate geconfronteerd met de schaduwzijde van het gezin waarin zijn vriendin is opgegroeid.

Het heden komt langzaam maar zeker in de greep van Femkes verleden en Coen zet steeds grotere vraagtekens bij de verhoudingen en mechanismen binnen zijn schoonfamilie. Het zet zijn relatie met Femke, maar ook die met de familie en vrienden, steeds meer onder druk. Totdat een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis de bom definitief doet barsten.

'Eleison' is een aangrijpend, maar ook hoopvol verhaal dat moeilijke vragen niet uit de weg gaat. Hoe kun je met verborgen verdriet betekenis geven aan pijn? Hoe kun je, na jarenlang onderdeel te zijn van een verstikkend familiesysteem, de liefde en ontferming weer terugvinden? 'Eleison' is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen.

'Eleison' is een gefictionaliseerd persoonlijk verhaal, gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen, en geschreven onder een pseudoniem. Namen en plaatsen zijn gewijzigd en situaties en personages aangepast. Wat niet is veranderd, zijn de onderliggende systemen, mechanismen en verhoudingen die beschreven zijn tussen de personages en binnen de families.

Recensie RD 30-4-2022

Eleison, over destructief familiesysteem Hoog, Coen de
€ 19,99
voorraad onbekend
Laatbloeiers
Laatbloeiers Reesink, Annemieke
€ 9,99
voorraad onbekend
Liedjesbijbel 2 dromen over later
Liedjesbijbel 2 dromen over later Sonneveld, Reinier
€ 14,99
voorraad onbekend
#powerbook rising moms

Powerbook rising moms, is een boek voor moeders van moeders en staat onder redactie van Danielle Koudijs. Ze daagt moeders uit te staan voor wat zij belangrijk vinden.

Dicht bij God, jezelf en je gezin blijven is in de tijd waarin we leven essentieel. Maar hoe doe je dat? Op basis waarvan maak je keuzes? Welke rol speelt gebed hierin en hoe houd je vol?

Opstaan voor wat jij belangrijk vindt, is niet altijd eenvoudig. En door alle meningen en ideeën van andere mensen, kan het ook verwarrend zijn. Met dit #Powerbook dagen we je uit na te denken over wat voor jou écht belangrijk is en geven we je handvatten om dat toe te passen in je leven. We laten je zien hoe je God kunt betrekken bij je leven, waardoor je, meer in verbinding met Hem, keuzes maakt.

Je leest ook over de struggles die andere moeders hierin ervaren. Want het is soms moeilijk. Maar als je weet wat voor jou écht belangrijk is, zal dit je helpen om beter in verbinding met God, jezelf en je gezin te leven.

De #Powerbooks worden geschreven door verschillende schrijvers en professionals die ook allemaal moeder zijn, en staan onder redactie van Daniëlle Koudijs, oprichter van het online platform Power to the Mama's. Dit is het zesde Powerbook dat verschijnt. Ook verschenen eerder het 'Kraamjournal', '#Powertalks voor Mama's', het 'Dank & Gebedsboek' en het 'Koesterboek'.

#powerbook rising moms Koudijs, Danielle
€ 14,99
voorraad onbekend
12 lessen van de vervolgde kerk in azie
12 lessen van de vervolgde kerk in azie Vermeer, Jan
€ 7,50
voorraad onbekend
Houd vol! Over Hebreeën

Het Bijbelstudieboek: Houd vol, gaat over de brief van de Hebreeën en verschijnt in de serie Gereformeerde Bijbelstudiebond. De studie is geschreven door ds. H. van de Kamp.

Vind je het ook lastig om te geloven in een onzichtbare Heer? Om een toekomst te verwachten waarvan je nog niets kunt zien? Dan is de brief aan de Hebreeën echt iets voor jou!

De Hebreeën (joodse christenen in de eerste eeuw) vonden dat ook moeilijk. De schrijver doet er alles aan om hen aan te vuren. Hij wijst omhoog naar Christus, die het als meelevende hogepriester in de hemel opneemt voor aangevochten christenen. Hij wijst ook vooruit naar de stad van de toekomst, de nieuwe wereld die christenen mogen verwachten. Die twee kijkrichtingen (naar boven en naar voren) zijn belangrijk om het bij dreigende geloofsmoeheid vol te houden. Deze brief verdient een plek in de reisbagage van elke christen.

Henk (H.R.) van de Kamp is emeritus-predikant binnen de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) Eerder schreef hij over de brief aan de Hebreeën in de serie Commentaar op het Nieuwe Testament.

* Zee geschikt voor Bijbelstudie o.a. door de vragen
* aantrekkelijk geprijsd
* mooie aanvulling in sterke Bijbelstudieserie.

Houd vol! Over Hebreeën Kamp, Henk van de
€ 11,99
voorraad onbekend
Kaarten op Tafel - reiseditie

Kaarten op tafel is er nu in een handige reiseditie. Het is een spel voor mannen en vrouwen, gelovig en ongelovig. De originele speleditie werd meer dan 70.000 x verkocht. Nu voor een mooie prijs!

Leer elkaar kennen of beter kennen met dit spel als ijsbreker, gezelschaps- of kennismakingsspel.
Het Kaarten op Tafel-spel biedt de mogelijkheid om op een leuke, ontspannen en een beetje prikkelende manier met elkaar in gesprek te raken over jezelf, de ander en God. Beantwoord vragen met betrekking tot persoonlijkheid, relaties en ontspanning. Hoe zien anderen mij?

In de categorie ontmoeting zullen je medespelers het je vertellen. Kortom: een spel om bij elkaar in de kaart te kijken!

Het is geschikt voor 18+ vanaf 2 spelers en duurt tussen de 30 en de 120 minuten!

Kaarten op Tafel - reiseditie
€ 9,99
voorraad onbekend
Geheime dienst (spel)
Geheime dienst (spel)
€ 19,99
voorraad onbekend
Een boel gevoel (spel)
Een boel gevoel (spel)
€ 19,99
voorraad onbekend