Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken van Wijnen najaar 2018

Bij uitgeverij van Wijnen, bekend van christelijke schrijvers als Tim Keller, Tom Wright, Ann Voskamp, Tamera Alexander en James Goldingay komen dit najaar weer veel nieuwe titels uit.

Kijk maar eens hieronder.

12 artikelen
pagina 1 van 2
Kerst op Carnton

Tamera Alexander schrijft met Kerst op Carnton een prachtige kleine roman als opmaat voor een nieuwe serie.

In de nadagen van de Amerikaanse Burgeroorlog ontdekken een gewonde soldaat en een behoeftige weduwe de ware betekenis van Kerst en die van opofferende liefde.

Aletta Prescott, onlangs weduwe geworden, worstel om in het elven overeind te blijven samen met haar zes jaar oude zoon. Terwijl de bank dreigt te ontruimen, biedt een toevallige ontmoeting met een gewonde soldaat een nieuwe kans- en vriendschap. Alleen.... kan Aletta deze man vertrouwen?

Captain Jake Winston, een gerespecteerde Zuidelijke scherpschutter, kreeg een hoofdwond inde Slag bij Chickamuauga. Jake is bang daardoor neit alleen zijn grootste vaardigheid te verliezen, maar ook zijn identiteit staat op het spel.

Terwijl hij geneest, wordt hem bevolen om te helpen bij een lokale verkoping voor vrouwen. Hij protesteert respectvol tegen klusje, maar beseft ook dat orders order zijn. Hij ontdekt al snel dat de groep dames - in het bijzonder één - veel meer is dan waar hij op had gerekend.

Ik heb erg genoten van Kerst op Carnton. Tamera Alexander nodigt ons uit diep adem te halen, te ontspannen en vervolgens helemaal op te gaan in de reis van Jake en Aletta. Dit tere liefdesverhaal tussen twee gewonde mensen, door God samengebracht om te genezen, zullen lezers in elke tijd van het jaar kunnen waarderen, maar zeker speciaal met Kerst
Francine Rivers, auteur

Kerst op Carnton Alexander, Tamera
€ 14,95
voorraad onbekend
Wees een geschenk

Ann Voskamp komt met haar nieuwste boek: Wees een geschenk, van gebrokenheid naar overvloed. Het is een prachtig weggeefboek dat ons leert om te geven.

In Wees een geschenk combineert ze haar prachtige foto's met sprankelende en diep-rakende teksten. Teksten over de gebrokenheid in ons, die door de genade van God tot overvloedige vreugde kan leiden. Zij laat daarin de weg van het geven zien.

Omdat Christus de Grote Gever is, kunnen wij uitdelen van wat we van Hem ontvangen, gewoon elke dag, in onze directe omgeving.

Het boek bevat een aanzet tot geeftips die ons een brede glimlach op het gezicht brengen. En als we er mee aan de slag gaan, ook de mensen om ons heen.: wees een geschenk!

AnnVoskamp (1973) is is de vrouw van een Nederlandse boer, moeder van negen kinderen en auteur van de bestsellers Duizendmaal dank en en Gebroken leven. Christianity Today noemt haar één van de vijftig invloedrijkste vrouwen. Miljoenen leven met haar mee op haar online fotodagboek. De website van Ann Voskamp is één van de tien meest gelezen christelijke blogs.

Wees een geschenk Voskamp, Ann
€ 19,95
voorraad onbekend
Dagboek Duizendmaal dank

Het boek Duizendmaal dank van Ann Voskamp vroeg er om, om in dagboek vorm te verschijnen. Zestig overdenkingen, die als het ware een boom vol met takken vormt die behangen zijn met geschenken.

Ann Voskamp voert ons door een bos van genade, waarin we in onze diepste nood telkens weer Gods adembenemende liefde tegen het lijf lopen.

Dit dagboek is zowel diepgaand, als uiterst praktisch. Volop ruimte om te beginnen met je dankpunten op te schrijven en zo je ogen te openen voor Gods grote gulheid.

Het dagboek is tevens uitermate geschikt als weekboek of als opening voor een groepsactiviteit.

Dagboek Duizendmaal dank Voskamp, Ann
€ 19,95
voorraad onbekend
Het grootste geschenk

'Ik wil geen kerst die je kunt kopen.
Ik wil geen kerst die je zelf kunt maken.
Wat ik wil is een kerst die je kunt vasthouden.
Een kerst die míj vasthoudt,
mij nieuw maakt, mij nieuw leven geeft.
Ik wil een kerst die fluistert: Jezus.'

--Ann Voskamp

Honderdduizenden lezers zijn al verliefd geworden op Ann Voskamps Duizendmaal dank, en deze kerst nodigt Ann haar lezers uit voor een rijke en zinvolle viering van het Kerstfeest --- een viering van het volledige liefdesverhaal dat al vanaf het prilste begin naar ons toekomt.

Voskamp neemt ons mee naar het Oude Testament om de afstamming van Jezus te verkennen – hij is het grootste geschenk. Ze pakt de traditie van 'De boom van Jesse' op, waarbij elke dag via een eigen prachtig ornament aandacht vraagt voor het bijbelse verhaal van één van Jezus' voorouders – mannen en vrouwen.

Beginnend met Jesse, de vader van David, vertelt Het grootste geschenk het indrukwekkende verhaal van de mensheid, van Adam tot de Messias. Elke dag denken we na over hoe de belofte van de Messias door elk verhaal heen klinkt.

Zo zal als de kerstdagen aanbreken het verhaal van kerst als nooit tevoren tot je spreken. Het grootste geschenk was meteen na verschijnen al een New York Times Bestseller,

· Kerst met de auteur van Duizendmaal dank

Het grootste geschenk Voskamp, Ann
€ 10,-
voorraad onbekend
Pak het grootste geschenk maar uit

Pak dit jaar het grootste kerstgeschenk samen uit!

In dit schitterend geïllustreerde kerstkinderboek maken we kennis met het voorgeslacht van Jezus. Al die mannen en vrouwen, al die verhalen, ze maken dat we weer helemaal verliefd worden op Jezus zelf. Gods grote plan, van het Paradijs tot de kribbe, komt tot leven.

Elke dag pakken we met elkaar een geschenk uit, hangen een versiering op, en denken samen na over het liefdesverhaal van God en mensen.

Met Bijbelverhalen, vragen om over na te denken, dingen om samen te doen, en prachtige illustraties.

Pak het grootste geschenk maar uit Voskamp, Ann
€ 10,-
voorraad onbekend
Wees niet bang

In Wees niet bang, denkt Samuel Wells na over de grote vraag hoe je met geloof je angst het hoofd kan bieden. Een boek voor bespreking in je huisgroep of pastoraal tema.

Geneest God? Waar kan ik heen als mijn geloof verslapt? Hoe kan ik mijn eigen dood onder ogen zien? Is er een evangelie voor de rijken? Wat ga ik doen met mijn leven? In korte, to-the-point hoofdstukken bespreekt dominee en ethicus Samuel Wells op heldere en invoelende wijze onderwerpen waar christenen meestal niet graag mee geconfronteerd worden en biedt hij down-to-earth begeleiding bij het onder ogen zien van gemeenschappelijke angsten in het leven van het geloof. Door lezers te stimuleren diep in de vragen van hun leven te kijken en diep in het hart van God, biedt dit boek een intellectueel rigoureuze en schriftuurlijk gewortelde, theologisch toegankelijke betrokkenheid bij vragen van het geloof.

Wees niet bang is een woord voor onze tijd, aangereikt met de bedachtzaamheid van C.S. Lewis en de betrouwbaarheid van Billy Graham. Sam Wells is een groot geschenk voor de kerk van vandaag. Luister naar hem. - Jonathan Wilson-Hartgrove

Samuel Wells (1965) is vicar van de kerk van St. Martin-in-theFileds in Londen en hoogleraar christelijke ethiek aan het King's College aldaar.

Wees niet bang Wells, Samuel
€ 19,95
voorraad onbekend
Spreukendagboek

In Spreukendagboek nemen Tim Keller en zijn vrouw Kathy ons 365 dagen mee op een frisse en inspirerende manier. Elke dag een belangrijke levensles in een dagelijkse overdenking vanuit het bijbelboek Spreuken.

Het bijbelboek Spreuken is Gods boek vol van wijsheid. Het leert ons de essentie en het doel van een gezond christelijk leven.

Met zijn rijke wijsheid en kennis ontsluit Keller de betekenis van de poëzie van Spreuken. Hij leidt ons naar een nieuw begrip van wat het betekent om een eerlijk en rechtvaardig leven te leiden.

Het Spreukendagboek is is bedoeld om de lezers elke dag opnieuw te laten gebruiken. Jaar na jaar om zo aan een diepere relatie met God te werken.

Het Spreuken dagboek is een prima vervolg op het het Psalmendagboek van de Kellers wat eerder verscheen.

Tim Keller (1950) was senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen een groot aantal titels van hem, waaronder de bestellers In alle redelijkheid en de Vrijgevige God.

Kathy Keller studeerde theologie aan het Gordon-Conwell Theological Seminary in New York City. Zij schreef eerder met haar man, Tim Keller, het huwelijk - Gods wijsheid over gevende liefde en Psalmendagboek - een jaar lang leven met de liederen van Jezus.

Het Spreukendagboek kopen kan in de winkels of op de website van Ichthusboekhandel.nl

Spreukendagboek Keller, Tim; Keller, Kathy
€ 22,50
voorraad onbekend
Hoopvol leven

Wesley Hill schreef met Hoopvol leven een intiem verhaal wat gaat over de dingen waar christen-homo's werkelijk mee worstelen. Een boek met gedachten over christelijke trouw en homoseksualiteit. Een boek wat de vraag onder ogen wil zien of er (nog) plek is voor alleengaande christen-homo's in de kerk.

Dit is een gevoelig geschreven boek voor homoseksuele christenen en degenen die van hen houden. Het boek gaat in op drie belangrijke kwesties:

1. Wat is Gods wil voor seksualiteit.
2. Als het juist is dat volgens de Bijbel seksuele intimiteit voor homo's uitgesloten is, hoe moeten zij dan omgaan met eenzaamheid die daar vaak uit voortvloeit.
3. Hoe kunnen homoseksuele christenen genade ervaren die hen redt van verlammende gevoelens van schaamte en schuld.

Wesley Hill ondersteunt zijn helder geschreven betoog met de verhalen van Henri Nouwen en Gerard Manley Hopkins, die beiden homo en celibatair christen waren. De auteur opent een nieuw perspectief, waarin hij nog voor 'genezing', noch voor aanvaarding van relaties pleit.Hij kiest een weg van trouw te midden van gebrokenheid.

Wesley Hillis assistent -professor Biblical Studies aan de Trinity school for Ministry in Ambridge USA. Hij schreef diverse boeken en is lid van de redactie van Christianity Today.

Hoopvol leven Hill, Wesley
€ 19,95
voorraad onbekend
Liturgie van het alledaagse

Liturgie van het Alledaagse is geschreven door Tish Warren en is door Christianity Today uitgeroepen tot het boek van het jaar 2018.

Op momenten die we over het hoofd zien en in dagelijkse routines kunnen we ons op verrassende manieren bewust worden van Gods aanwezigheid. Hoe omarmen we het heilige in het gewone en het gewone in het heilige?

Ingekaderd in de beschrijving van een gewone dag, verkent dit boek het dagelijks leven door de lens van liturgie, kleine praktijken en gewoonten die ons vormen. Elk hoofdstuk kijkt naar iets - haar bed opmaken, haar tanden poetsen, haar sleutels kwijtraken - wat de schrijfster elke dag doet. Op basis van de diversiteit van haar leven als Anglicaanse priester, vriend, echtgenote en moeder, ontwikkelt Tish Warren een praktische theologie van het alledaagse. Elke activiteit is verbonden met een spirituele oefening en een aspect van de zondagse kerkdienst.

Kom en ontdek de heiligheid in elke dag van je leven!

Met een Woord vooraf van Janneke Burger-Niemeijer, hoofdredacteur van Jente. Zij schrijft daar onder andere in:

Wat me misschien wel het meest ontroerde aan dit boek was de eerlijkheid. Bij Tish Warren proef ik een eerlijkheid die dichtbij komt. Als ze beschrijft hoe ze haar sleutels kwijtraakt en hoe ze in de geep van angst komt, zie ik wat ik in de kantlijn heb geschreven. "Dit heb ik nodig: Schrijvers die eerlijk zijn over zichzelf, het leven en God. En-toch boeken. "Het en-toch van God, van Zijn nabijheid,v an Zijn liefde. ""

Tish Harrison is priester in de Anglicaanse Kerk in Noord-Amerika. Zij is verbonden aan de Church of the Ascension in Pittsburg, Pennsylvaina. Ze schrijft regelmatig voor tijdschriften en websites. Zij en haar man Jonathan hebben twee jonge dochters.

Liturgie van het alledaagse Warren, Tish
€ 19,95
voorraad onbekend