Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Voorjaar 2023 Royal Jongbloed

Bij Uitgeverij Royal Jongbloed worden D.V. in het voorjaar van 2023 weer veel nieuwe titels verwacht. Hieronder een impressie van die titels, die steeds weer aangevuld worden. Ze zijn bij verschijning direct leverbaar bij Ichthusboekhandel.nl en kunnen nu al gereserveerd worden.

Uitgeverij Royal Jongbloed heeft de volgende imprints: Ark Media, uitgeverij Groen (met o.a. de Artios reeks), Columbus, Sestra, Elisabeth en de Stichting Herziene Statenvertaling (HSV)

42 artikelen
pagina 1 van 5
De 5 talen van vergeving,

In het nieuwe boek De vijf talen van vergeving biedt Gary Chapman,bestsellerauteur van De vijf liefdestalen, in samenwerking met Jennifer Thomas, hulp op weg naar herstel van je relaties.

Echte genezing vindt pas plaats als je het volgende doet:

* Berouw tonen: 'Het spijt me.'
* Verantwoordelijkheid nemen: 'Ik zat fout.'
* Genoegdoening bieden: 'Hoe kan ik het goedmaken?'
* Werken aan verandering: 'Ik zal zorgen dat het niet weer gebeurt.'
* Vergeving vragen: 'Zou je mij kunnen vergeven?'

Laat pijn niet te lang duren en zorg ervoor dat wonden niet gaan etteren. Begin vandaag al te werken aan genezing en ontdek hoe zinvolle verontschuldigingen je vriendschappen, familiebanden en huwelijk sterker kunnen maken dan ooit tevoren.

Gary Chapman is auteur, spreker, voorganger en therapeut. Hij heeft een passie voor mensen en wil hen helpen blijvende relaties aan te gaan. Chapman is een wereldwijd bekende relatietherapeut.

De 5 talen van vergeving, Chapman, Gary
€ 18,99
voorraad onbekend
leefregels voor de liefde

Leefregels voor de liefde is een nieuw cadeauboek rondom de liefde van Gary Chapman, bekend van de 5 talen van de liefde.

Iedereen wil een sterk, liefdevol en op God gericht huwelijk. In Leefregels voor de liefde schrijft Gary Chapman vertrouwde woorden van wijsheid die bedoeld zijn om koppels aan te moedigen en te inspireren.

Daarnaast citeert hij ook belangrijke Bijbelverzen (Het Boek) die Gods plan voor het huwelijk en voor het koesteren van gezonde, gelukkige relaties belichten. Of je nu een jong stel bent of net je 50e huwelijksverjaardag hebt gevierd, je relatie zal zeker baat hebben bij deze tijdloze wijsheid.

Een prachtig en inhoudsrijk presentje voor partners om aan elkaar te geven, of om van iemand te krijgen.

Gary Chapman is auteur, spreker, voorganger en therapeut. Hij heeft een passie voor mensen en wil hen helpen blijvende relaties aan te gaan. Chapman is een wereldwijd bekende relatietherapeut.

leefregels voor de liefde Chapman, Gary
€ 18,99
voorraad onbekend
Bijbel HSV met Psalmen 12 x 18

Nu een klassieker van de HSV met Psalmen in formaat 12 x 18 cm opnieuw uitgegeven. Vanwege enthousiaste reacties en vragen naar eerdere edities verschijnt de bruin kunstleren HSV in het formaat 12 x 18 cm nu ook met Psalmen!

Wat mag je van deze HSV Bijbel verwachten:

* Kunstleer bruine omslag
* 2016 pagina's
* formaat 12 x 18 cm
* Volledige tekst HSV
* Psalmen 1773 en de verschillende liturgieën
* Witsnede

Bijbel HSV met Psalmen 12 x 18 Herziene Statenvertaling
€ 89,-
voorraad onbekend
Herstel na trauma, opnieuw veilig

Marion Lutke schrijft met het boek "Herstel na trauma", opnieuw een veilig huis voor je ziel, een nieuw praktisch hulpmiddel voor mensen die zoeken naar een evenwichtig herstel in hun leven.

Tussen de 52% en de 81% van alle Nederlanders maakt in zijn of haar leven ooit een verschrikkelijke gebeurtenis mee. Wat betekent het voor je als je zo'n schokkende situatie één of soms zelfs meerdere keren meemaakt? Wat zijn de gevolgen van een traumatische ervaring en hoe is het om met trauma te moeten leven?

Deze onderwerpen worden in dit vierde boek van Marion Lutke helder beschreven. De focus ligt echter op het belangrijkste: herstellen van trauma. Hoe kun je weer vertrouwen in jezelf en andere mensen gaan ervaren en opnieuw of voor de eerste keer gaan leven in plaats van overleven?

Ook in dit boek van Marion Lutke lees je weer veel praktische vragen, bemoedigingen en tips die het persoonlijk maken, zodat het je echt verder helpt.

'Reikhalzend kijk ik uit naar dit vierde boek van Marion. De vorige drie boeken heb ik allemaal in één adem uitgelezen. Het lezen ervan en de coaching bij Marion hebben mijn leven voorgoed veranderd. Ik voel me weer vrij en in verbinding met mezelf en anderen.'
- een cliënt

Marion Lutke is bekend als presentator en programmamaker en van human interest programma's bij de Evangelische Omroep. Ook is ze al jaren coach en trainer in haar eigen bedrijf. Ze helpt mensen met het vinden van richting in hun leven en bij het herstellen van trauma's. Juist over het laatste onderwerp heeft ze dit boek als praktisch hulpmiddel geschreven.

Herstel na trauma, opnieuw veilig Lutke, Marion
€ 15,99
voorraad onbekend
Altijd nabij het wonder de Heilige Geest

Het nieuwste boek van Max Lucado is Altijd nabij, over het wonder van de Heilige Geest. Een thema waar hij nu voor het eerst uitgebreid over schrijft.

Velen van ons zijn oververmoeid. Van de lasten die we dragen en de uitdagingen waar we voor staan. We hebben vragen die we niet kunnen beantwoorden en problemen die we niet kunnen oplossen. Maar er is goed nieuws. De heilige Geest is onder ons, Hij is altijd nabij.

Met dit boek wil Max Lucado lezers helpen ontdekken wie de Geest is en hoe de Geest kan helpen. God wordt niet gehinderd door wat ons belemmert. Moeiten horen bij het leven, maar ze hoeven ons leven niet te bepalen. Met hulp van de Geest kunnen we in vertrouwen elke moeite doorstaan en (weer) blij en enthousiast worden.

Dit nieuwste boek van Max Lucado vind ik zijn beste tot nu toe. Ik snapte de rol van de heilige Geest nooit zo goed – alleen het woord 'geest' is al zo vaag. Dit boek heeft me geholpen om de Geest te leren kennen als mijn Helper, mijn Vriend, Iemand die voor me pleit als ik zelf geen worden kan inden. Altijd nabij is een aanrader voor iedereen die meer van de Geest wil ontdekken.
- Een lezer op Faithgateway

Max Lucado is voorganger in de VS en schrijft daarnaast graag 'voor mensen die niet van lezen houden'. Van veel van zijn boeken zijn al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Altijd nabij het wonder de Heilige Geest Lucado, Max
€ 22,99
voorraad onbekend
Schitterend sensitief, over opvoeding

Het boek "Schitterend Sensitief, handreiking bij het opvoeden van hoogsensitieve kinderen" door Marieke Middel, wil ouders en verzorgers helpen om goed om te gaan met hooggevoelige kinderen.

Hoogsensitiviteit is een hot item op dit moment. Als ouder en als professional miste Marieke Middel een praktisch boek met opvoedingsadviezen vanuit christelijk perspectief. De missie van dit boek is opvoeders van hoogsensitieve kinderen toerusten, vanuit het perspectief dat we dit samen met God mogen doen. Daarbij gaan achtergrondkennis over hoogsensitiviteit, praktische toepassing en bemoediging hand in hand.

Schitterend sensitief bevat uitleg over hoe je hoogsensitiviteit bij kinderen kunt herkennen en in goede banen leiden. Het onderstreept het belang van een stevig fundament thuis en hoe je dat als ouder praktisch uit kunt werken. Daarnaast biedt het ouders oplossingen bij moeilijke opvoedingssituaties en tips voor zelfzorg.

Marieke Middel (1989) is moeder van drie kinderen (2015, 2018, 2021). Ze werkt als orthopedagoog in het onderwijs en vanuit Praktijk Schitterend. Haar relatie met de Vader is de basis van haar leven. Ze geniet van hardlopen, bakken en kamperen.

Marieke is erin geslaagd goed inzichtelijk te maken wat er speelt in hooggevoelige kinderen Ze helpt je om naast de opgave-kant, ook de gave-kant van hoogsensitiviteit te zien en bovendien je arsenaal aan opvoedingsvaardigheden uit te breiden. Kortom: een aanrader!
- Bert Reinds

Schitterend sensitief, over opvoeding Middel, Marieke
€ 13,99
voorraad onbekend
Kom uit je hoofd, doorbreek de cirkel

Kom uit je hoofd, doorbreek de cirkel van negatief denken is een boek van Jennie Allen over de vernieuwing van ons denken.

Spreker en bijbelleraar Jennie Allen kent veel vrouwen die het gevoel hebben steeds weer vast te lopen in frustrerende en ontmoedigende patronen. In haar zoektocht naar een oplossing, ontdekte ze dat de grootste geestelijke strijd van onze generatie plaatsvindt in ons hoofd.

Ons denken vormt hoe we leven. Het is dus cruciaal dat we leren hoe we onze ronddraaiende gedachten kunnen stoppen en weigeren het slachtoffer te worden van negatieve denkpatronen zoals slachtofferschap, angst en afleiding. In dit boek legt Jennie aan de hand van Bijbelse waarheden en recente ontdekkingen in de neurologie uit hoe we deze vijanden in ons denken kunnen verslaan met de waarheid over wie God is en hoe Hij jou bedoeld heeft.

Jennie Allen is een Bijbelleraar die bekendstaat om haar persoonlijke authenticiteit en kwetsbaarheid. Ze heeft meerdere populaire bijbelstudies en boeken geschreven en spreekt regelmatig op conferenties en in kerken. Jennie en haar man Zac hebben samen vier kinderen, inclusief één geadopteerd kind uit Rwanda.

Kom uit je hoofd, doorbreek de cirkel Allen, Jennie
€ 16,99
voorraad onbekend
Relationship goals  daten, huwelijk seks

Mark Todd, is een populaire voorganger en geeft een bijbels tegengeluid in de huidige maatschappij van oppervlakkige relaties met het boek relationships goals, gezonde doelen voor daten, huwelijk en seks.

Je scrolt langs foto's van gelukkige stelletjes en denkt: dat wil ik ook! Maar als je inzoomt, ontdek je dat die plaatjes niet het hele verhaal vertellen. Hoe ziet een echt goede relatie er eigenlijk uit? En hoe kun je die krijgen?

Michael Todd beantwoordt relevante vragen zoals:

* Wat is het verschil tussen zomaar wat daten en doelbewust daten?
* Wat zegt de Bijbel over seks? (Dat is spannender dan je denkt.)
* Waarom zijn de beste vriendschappen die waarin God centraal staat?

Of je nu getrouwd bent, in een ingewikkelde relatie zit, of vrijgezel bent, als je de juiste doelen stelt, zul je vinden waar je diep vanbinnen naar op zoekt bent. God blijkt namelijk de beste richting aan te geven voor relaties. Waarom zou je met minder genoegen nemen?

Mike Todd weet als geen ander de generatie van nu te bereiken. Ik ken hem van zijn krachtige preken, zijn geweldige muziek, maar vooral van dit boek Relationship Goals: een aanrader voor een ieder die intentioneel wil zijn in relaties.
- Shelton Telesford, spreker EO-jongerendag 2022

Michael Todd is een jonge voorganger, die in de VS bekend is geworden door zijn prekenserie Relationship goals, die binnen korte tijd miljoenen views kreeg. Todd wil in een cultuur van Tinder, onenightstands en oppervlakkige relaties een bijbels tegengeluid bieden. Het is zijn missie om Christus centraal te stellen in relaties, in de wijk waar hij werkt en in de wereld. In de zomer verwacht: de vertaling van Todds boek Crazy Faith.

Relationship goals daten, huwelijk seks Todd, Michael
€ 22,99
voorraad onbekend
Raak me, God ontmoeten met je zintuigen

Raak me, God ontmoeten met al je zintuigen van Sarianne van Dalen en Willemijn de Weerd bevat Bijbelstudies die al je zintuigen op scherp zetten.

Een verhaal waar je een brok van in je keel krijgt, een lied dat emotie oproept, een hand op je schouder … op verschillende manieren kunnen we geraakt worden. In het Bijbelstudieboek 'Raak me' volgen we mannen en vrouwen die geraakt werden door God.

We duiken de Bijbel in en onderzoeken op welke manieren God mensen raakt, ook vandaag de dag nog. Alle zintuigen komen in dit Bijbelstudieboek aan bod: zien, horen, proeven, ruiken en voelen. We ontdekken dat aanrakingen van God een doel hebben, namelijk om meer en meer de persoon te worden zoals Hij bedoeld heeft.

Sarianne van Dalen is een bekend Sestra auteur, spreker en organiseert kloosterweekenden.

Willemijn de Weerd is bekend auteur van kinder- en vrouwenboeken.

Raak me, God ontmoeten met je zintuigen Dalen, Sarinna van en Willemijn de Weerd
€ 29,99
voorraad onbekend