Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken Voorjaar 2023 Royal Jongbloed

Bij Uitgeverij Royal Jongbloed worden D.V. in het voorjaar van 2023 weer veel nieuwe titels verwacht. Hieronder een impressie van die titels, die steeds weer aangevuld worden. Ze zijn bij verschijning direct leverbaar bij Ichthusboekhandel.nl en kunnen nu al gereserveerd worden.

Uitgeverij Royal Jongbloed heeft de volgende imprints: Ark Media, uitgeverij Groen (met o.a. de Artios reeks), Columbus, Sestra, Elisabeth en de Stichting Herziene Statenvertaling (HSV)

De 5 excuustalen, geheim goede relaties

In het nieuwe boek De vijf talen van vergeving biedt Gary Chapman,bestsellerauteur van De vijf liefdestalen, in samenwerking met Jennifer Thomas, hulp op weg naar herstel van je relaties.

Echte genezing vindt pas plaats als je het volgende doet:

* Berouw tonen: 'Het spijt me.'
* Verantwoordelijkheid nemen: 'Ik zat fout.'
* Genoegdoening bieden: 'Hoe kan ik het goedmaken?'
* Werken aan verandering: 'Ik zal zorgen dat het niet weer gebeurt.'
* Vergeving vragen: 'Zou je mij kunnen vergeven?'

Laat pijn niet te lang duren en zorg ervoor dat wonden niet gaan etteren. Begin vandaag al te werken aan genezing en ontdek hoe zinvolle verontschuldigingen je vriendschappen, familiebanden en huwelijk sterker kunnen maken dan ooit tevoren.

Gary Chapman is auteur, spreker, voorganger en therapeut. Hij heeft een passie voor mensen en wil hen helpen blijvende relaties aan te gaan. Chapman is een wereldwijd bekende relatietherapeut.

De 5 excuustalen, geheim goede relaties Chapman, Gary; Thomas, Jennifer
€ 18,99
voorraad onbekend
Leefregels voor de liefde - cadeauboek

Leefregels voor de liefde is een nieuw cadeauboek rondom de liefde van Gary Chapman, bekend van de 5 talen van de liefde.

Iedereen wil een sterk, liefdevol en op God gericht huwelijk. In Leefregels voor de liefde schrijft Gary Chapman vertrouwde woorden van wijsheid die bedoeld zijn om koppels aan te moedigen en te inspireren.

Daarnaast citeert hij ook belangrijke Bijbelverzen (Het Boek) die Gods plan voor het huwelijk en voor het koesteren van gezonde, gelukkige relaties belichten. Of je nu een jong stel bent of net je 50e huwelijksverjaardag hebt gevierd, je relatie zal zeker baat hebben bij deze tijdloze wijsheid.

Een prachtig en inhoudsrijk presentje voor partners om aan elkaar te geven, of om van iemand te krijgen.

Gary Chapman is auteur, spreker, voorganger en therapeut. Hij heeft een passie voor mensen en wil hen helpen blijvende relaties aan te gaan. Chapman is een wereldwijd bekende relatietherapeut.

Leefregels voor de liefde - cadeauboek Chapman, Gary
€ 18,99
voorraad onbekend
Bijbel HSV met Psalmen 12 x 18

Nu een klassieker van de HSV met Psalmen in formaat 12 x 18 cm opnieuw uitgegeven. Vanwege enthousiaste reacties en vragen naar eerdere edities verschijnt de bruin kunstleren HSV in het formaat 12 x 18 cm nu ook met Psalmen!

Wat mag je van deze HSV Bijbel verwachten:

* Kunstleer bruine omslag
* 2016 pagina's
* formaat 12 x 18 cm
* Volledige tekst HSV
* Psalmen 1773 en de verschillende liturgieën
* Witsnede

Bijbel HSV met Psalmen 12 x 18 Herziene Statenvertaling
€ 89,-
voorraad onbekend
Herstel na trauma, opnieuw veilig

Marion Lutke schrijft met het boek "Herstel na trauma", opnieuw een veilig huis voor je ziel, een nieuw praktisch hulpmiddel voor mensen die zoeken naar een evenwichtig herstel in hun leven.

Tussen de 52% en de 81% van alle Nederlanders maakt in zijn of haar leven ooit een verschrikkelijke gebeurtenis mee. Wat betekent het voor je als je zo'n schokkende situatie één of soms zelfs meerdere keren meemaakt? Wat zijn de gevolgen van een traumatische ervaring en hoe is het om met trauma te moeten leven?

Deze onderwerpen worden in dit vierde boek van Marion Lutke helder beschreven. De focus ligt echter op het belangrijkste: herstellen van trauma. Hoe kun je weer vertrouwen in jezelf en andere mensen gaan ervaren en opnieuw of voor de eerste keer gaan leven in plaats van overleven?

Ook in dit boek van Marion Lutke lees je weer veel praktische vragen, bemoedigingen en tips die het persoonlijk maken, zodat het je echt verder helpt.

'Reikhalzend kijk ik uit naar dit vierde boek van Marion. De vorige drie boeken heb ik allemaal in één adem uitgelezen. Het lezen ervan en de coaching bij Marion hebben mijn leven voorgoed veranderd. Ik voel me weer vrij en in verbinding met mezelf en anderen.'
- een cliënt

Marion Lutke is bekend als presentator en programmamaker en van human interest programma's bij de Evangelische Omroep. Ook is ze al jaren coach en trainer in haar eigen bedrijf. Ze helpt mensen met het vinden van richting in hun leven en bij het herstellen van trauma's. Juist over het laatste onderwerp heeft ze dit boek als praktisch hulpmiddel geschreven.

Herstel na trauma, opnieuw veilig Lutke, Marion
€ 17,99
voorraad onbekend
Altijd nabij het wonder de Heilige Geest

Het nieuwste boek van Max Lucado is Altijd nabij, over het wonder van de Heilige Geest. Een thema waar hij nu voor het eerst uitgebreid over schrijft.

Velen van ons zijn oververmoeid. Van de lasten die we dragen en de uitdagingen waar we voor staan. We hebben vragen die we niet kunnen beantwoorden en problemen die we niet kunnen oplossen. Maar er is goed nieuws. De heilige Geest is onder ons, Hij is altijd nabij.

Met dit boek wil Max Lucado lezers helpen ontdekken wie de Geest is en hoe de Geest kan helpen. God wordt niet gehinderd door wat ons belemmert. Moeiten horen bij het leven, maar ze hoeven ons leven niet te bepalen. Met hulp van de Geest kunnen we in vertrouwen elke moeite doorstaan en (weer) blij en enthousiast worden.

Dit nieuwste boek van Max Lucado vind ik zijn beste tot nu toe. Ik snapte de rol van de heilige Geest nooit zo goed – alleen het woord 'geest' is al zo vaag. Dit boek heeft me geholpen om de Geest te leren kennen als mijn Helper, mijn Vriend, Iemand die voor me pleit als ik zelf geen worden kan inden. Altijd nabij is een aanrader voor iedereen die meer van de Geest wil ontdekken.
- Een lezer op Faithgateway

Max Lucado is voorganger in de VS en schrijft daarnaast graag 'voor mensen die niet van lezen houden'. Van veel van zijn boeken zijn al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Altijd nabij het wonder de Heilige Geest Lucado, Max
€ 22,99
voorraad onbekend
Schitterend sensitief, over opvoeding

Het boek "Schitterend Sensitief" wil een handreiking zijn bij het opvoeden van hoogsensitieve kinderen. Het is geschreven door Marieke Middel, orthopedagoog en wil ouders en verzorgers helpen om goed om te gaan met hooggevoelige kinderen.

Hoogsensitiviteit is een hot item op dit moment. Als ouder en als professional miste Marieke Middel een praktisch boek met opvoedingsadviezen vanuit christelijk perspectief. De missie van dit boek is opvoeders van hoogsensitieve kinderen toerusten, vanuit het perspectief dat we dit samen met God mogen doen. Daarbij gaan achtergrondkennis over hoogsensitiviteit, praktische toepassing en bemoediging hand in hand.

Schitterend sensitief bevat uitleg over hoe je hoogsensitiviteit bij kinderen kunt herkennen en in goede banen leiden. Het onderstreept het belang van een stevig fundament thuis en hoe je dat als ouder praktisch uit kunt werken. Daarnaast biedt het ouders oplossingen bij moeilijke opvoedingssituaties en tips voor zelfzorg.

Marieke Middel (1989) is moeder van drie kinderen (2015, 2018, 2021). Ze werkt als orthopedagoog in het onderwijs en vanuit Praktijk Schitterend. Haar relatie met de Vader is de basis van haar leven. Ze geniet van hardlopen, bakken en kamperen.

Marieke is er in geslaagd goed inzichtelijk te maken wat er speelt in hooggevoelige kinderen Ze helpt je om naast de opgave kant, ook de gave kant van hoogsensitiviteit te zien en bovendien je arsenaal aan opvoedingsvaardigheden uit te breiden. Kortom: een aanrader!
- Bert Reinds, pedagoog

Schitterend sensitief, over opvoeding Middel, Marieke
€ 13,99
voorraad onbekend
Kom uit je hoofd, doorbreek de cirkel

Kom uit je hoofd, doorbreek de cirkel van negatief denken is een boek van Jennie Allen over de vernieuwing van ons denken.

Spreker en bijbelleraar Jennie Allen kent veel vrouwen die het gevoel hebben steeds weer vast te lopen in frustrerende en ontmoedigende patronen. In haar zoektocht naar een oplossing, ontdekte ze dat de grootste geestelijke strijd van onze generatie plaatsvindt in ons hoofd.

Ons denken vormt hoe we leven. Het is dus cruciaal dat we leren hoe we onze ronddraaiende gedachten kunnen stoppen en weigeren het slachtoffer te worden van negatieve denkpatronen zoals slachtofferschap, angst en afleiding. In dit boek legt Jennie aan de hand van Bijbelse waarheden en recente ontdekkingen in de neurologie uit hoe we deze vijanden in ons denken kunnen verslaan met de waarheid over wie God is en hoe Hij jou bedoeld heeft.

Jennie Allen is een Bijbelleraar die bekendstaat om haar persoonlijke authenticiteit en kwetsbaarheid. Ze heeft meerdere populaire bijbelstudies en boeken geschreven en spreekt regelmatig op conferenties en in kerken. Jennie en haar man Zac hebben samen vier kinderen, inclusief één geadopteerd kind uit Rwanda.

Kom uit je hoofd, doorbreek de cirkel Allen, Jennie
€ 22,99
voorraad onbekend
Relationship goals  daten, huwelijk seks

Mark Todd, is een populaire voorganger en geeft een bijbels tegengeluid in de huidige maatschappij van oppervlakkige relaties met het boek relationships goals, gezonde doelen voor daten, huwelijk en seks.

Je scrolt langs foto's van gelukkige stelletjes en denkt: dat wil ik ook! Maar als je inzoomt, ontdek je dat die plaatjes niet het hele verhaal vertellen. Hoe ziet een echt goede relatie er eigenlijk uit? En hoe kun je die krijgen?

Michael Todd beantwoordt relevante vragen zoals:

* Wat is het verschil tussen zomaar wat daten en doelbewust daten?
* Wat zegt de Bijbel over seks? (Dat is spannender dan je denkt.)
* Waarom zijn de beste vriendschappen die waarin God centraal staat?

Of je nu getrouwd bent, in een ingewikkelde relatie zit, of vrijgezel bent, als je de juiste doelen stelt, zul je vinden waar je diep vanbinnen naar op zoekt bent. God blijkt namelijk de beste richting aan te geven voor relaties. Waarom zou je met minder genoegen nemen?

Mike Todd weet als geen ander de generatie van nu te bereiken. Ik ken hem van zijn krachtige preken, zijn geweldige muziek, maar vooral van dit boek Relationship Goals: een aanrader voor een ieder die intentioneel wil zijn in relaties.
- Shelton Telesford, spreker EO-jongerendag 2022

Michael Todd is een jonge voorganger, die in de VS bekend is geworden door zijn prekenserie Relationship goals, die binnen korte tijd miljoenen views kreeg. Todd wil in een cultuur van Tinder, onenightstands en oppervlakkige relaties een bijbels tegengeluid bieden. Het is zijn missie om Christus centraal te stellen in relaties, in de wijk waar hij werkt en in de wereld. In de zomer verwacht: de vertaling van Todds boek Crazy Faith.

Relationship goals daten, huwelijk seks Todd, Michael
€ 22,99
voorraad onbekend
Raak me, God ontmoeten met je zintuigen

Raak me, God ontmoeten met al je zintuigen van Sarianne van Dalen en Willemijn de Weerd bevat Bijbelstudies die al je zintuigen op scherp zetten.

Een verhaal waar je een brok van in je keel krijgt, een lied dat emotie oproept, een hand op je schouder … op verschillende manieren kunnen we geraakt worden. In het Bijbelstudieboek 'Raak me' volgen we mannen en vrouwen die geraakt werden door God.

We duiken de Bijbel in en onderzoeken op welke manieren God mensen raakt, ook vandaag de dag nog. Alle zintuigen komen in dit Bijbelstudieboek aan bod: zien, horen, proeven, ruiken en voelen. We ontdekken dat aanrakingen van God een doel hebben, namelijk om meer en meer de persoon te worden zoals Hij bedoeld heeft.

Sarianne van Dalen is een bekend Sestra auteur, spreker en organiseert kloosterweekenden.

Willemijn de Weerd is bekend auteur van kinder- en vrouwenboeken.

Raak me, God ontmoeten met je zintuigen Dalen, Sarinna van en Willemijn de Weerd
€ 22,99
voorraad onbekend
Free, geloof bevrijdt, iedereen altijd

Het inspirerende boek Free, geloof bevrijdt, iedereen, altijd is geschreven door Shelton Telesford, een jonge voorganger en gaat over vrijheid.

Shelton Telesford (32) is voorganger van de jonge gemeente Chapel Avenue in Almere-Poort. Hij is een enthousiast spreker, die mensen wil bereiken met de boodschap van Gods goedheid. Hij is
bekend als spreker van de BEAM-kerkdiensten, Opwekking, en de EO-Jongerendag van 2022. Sheltons hart voor jongeren komt ook tot uiting in zijn werk bij Youth for Christ. Shelton is getrouwd met zijn high school sweetheart Vernice. Samen hebben ze twee zoontjes.

Het boek Free is gebaseerd op een succesvolle prekenserie, waarin verhalen uit de Bijbel worden toegesneden op vragen die bij jongeren spelen, maar die ook de niet-meer-zo-jongeren zullen herkennen. Wie dit boek leest, krijgt het gevoel dat hij Shelton hoort spreken; de tekst is doorspekt met Engelse termen en ander jongerenjargon.

Aan de hand van bijbelse voorbeelden en illustraties uit zijn eigen leven en dat van anderen, legt Shelton uit hoe je vrij kunt worden van onder andere angst, onzekerheid, negativiteit en honger naar Insta(nt) succes. Vrij om te vergeven, om het verleden achter je te laten en om te aanbidden. Vrij om in beweging te komen en om jezelf te zijn. Lezers worden uitgenodigd stappen te zetten op de weg van de vrijheid, hand in hand met God.

Of ik Shelton nou voor dertig jongeren zie spreken in een jeugdhonk, in een kelder in Zoetermeer, of voor 15.000 op het podium van de EO-Jongerendag … Altijd zie ik hetzelfde vuur en dezelfde passie. Lees dit boek en laat Shelton je vanuit die passie meenemen op reis naar een leven in vrijheid.
- Joram Kaat - EO

Free, geloof bevrijdt, iedereen altijd Telesford, Shelton
€ 16,99
voorraad onbekend
Vrouwendagboek HSV

Het HSV Vrouwendagboek is een jaardagboek dat geschreven is door vrouwen, voor vrouwen. Het thema van het dagboek is reizen. In een jaar tijd reis je door de Bijbel met verschillende (groepen) personen mee.

Het Oude en het Nieuwe Testament komen aan bod. De focus van het dagboek ligt op verdiepend Bijbellezen in de Herziene Statenvertaling en vandaar uit lijnen trekken naar het dagelijkse leven van de vrouw. De opzet van een dag is als volgt: leesvraag, Bijbellezing, meditatie, toepassingsvraag.

Het Vrouwendagboek HSV is geschreven door verschillende vrouwen met verschillende kerkelijke achtergronden.

Onder andere schreven mee: Eline van Vreeswijk, Elma Nobel, Rieke den Hertog, Fianne de With, Henrike Dankers, Annemarie van Eijsden, Marianne Buitink, Eunice Hoekman, Alide Snitselaar, Liesbeth van Binsbergen, Maria van der Galiën, Eefje van de Werfhorst, Rina Molenaar, Annemieke Jansen en Esther Bosker

Vrouwendagboek HSV div. auteurs
€ 24,99
voorraad onbekend
Zij, een ode aan jou,

Het boek Zij, is een ode aan jou, krachtige vrouw. 12 mannen over de onmisbare kracht van de vrouw. Het staat onder redactie van Nadine de Vos en Martijn van de Veer.

In de Joodse traditie wordt Spreuken 31 door sommige mannen gezongen tijdens de sabbatsmaaltijd in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen. Het is een zegening voor de vrouwen in zijn gezin, een ode aan hen. In dit boek doen twaalf bekende christelijke mannen hetzelfde: ze bemoedigen vrouwen om te gaan staan in de Waarheid over wie ze zijn. Waar veel vrouwen soms mannelijke bevestiging/bemoediging hebben gemist of juist te maken hebben gehad met pijnlijke woorden/daden van mannen, wordt dat in dit boek rechtgezet.

Met bijdragen van o.a.

* Gert Hutten,
* Ben Tiggelaar,
* Kees van der Staaij,
* Gert Jan Segers en
* Henk Stoorvogel.

Zij, een ode aan jou, Vos, Nadine, Martijn van der Ver
€ 22,99
voorraad onbekend
(Ver)wonderen, kleine en grote tekenen

Het boek (Ver)Wonderen is geschreven door Nieske Selles - ten Brinke voor vrouwen die meer opmerkzaam willen zijn op grote en kleine wonderen van God in hun leven, en in het leven van de mensen om hen heen.

Dit boek bestaat uit 30 meditatieve verhalen die per dag (of tijdens een vakantie) gelezen kunnen worden, maar uiteraard kunnen er ook meerdere stukjes achter elkaar gelezen worden.

Persoonlijke verhalen, natuurwonderen, wonderen uit de Bijbel, grote en kleine wonderen in het leven van elke dag. En natuurlijk het grote wonder van Jezus' Die Zijn leven gaf aan het kruis, en daarmee redding bracht voor iedereen die gelooft!

Alle wonderen waarover wij ons verwonderen komen van onze Schepper. Het komt van Hem en het gaat uit naar Hem.

Verdeeld over het boek staan getuigenissen van vrouwen van alle leeftijden over de vraag wat wonderen en verwondering voor hen betekenen.

Nieske Selles- ten Brinke (1981) is getrouwd en (pleeg) moeder van vijf kinderen. Ze schrijft, spreekt en denkt mee over verschillende thema's. Eerder schreef ze voor Sestra Maar ik vertrouw op U, Geboren Glorie en Vul mij opnieuw.

(Ver)wonderen, kleine en grote tekenen Selles-ten Brinke, Nieske
€ 17,99
voorraad onbekend
Roeping, aan de slag met je taak

In de nieuwe Zij Lacht Guide, gaat Mandy Wittekoek-den Dekker dieper in op het thema Roeping, aan de slag met jouw unieke taak.

Hoe kom je erachter wat je roeping, je unieke taak is? Die vraag hield Mandy jarenlang bezig, en met haar vele christenen. Het gevoel van 'gewoon graag op de juiste plek willen zitten' liet haar niet los en in haar zoektocht kwam ze samen met God tot mooie inzichten. Kwaliteiten, dromen, samenwerken met God, de hulp van de Heilige Geest en leugens die in de weg staan – het komt allemaal aan bod in deze praktische guide!

Mandy Wittekoek-den Dekker schrijft al vijf jaar diepzinnige overdenkingen voor het platform Zij Lacht. Met haar vlotte pen en nuchtere manier van denken maakt zij het onderwerp 'roeping' minder zwaar en spoort zij menig christen aan om aan de slag te gaan met haar unieke taak.

Roeping, aan de slag met je taak Wittekoek, Mandy - Zij lacht
€ 16,99
voorraad onbekend
Zegen hen, gebeden voor moeders

Zegen hen, bevat gebeden voor moeders en is een mooi cadeau voor hen bij verschillende gelegenheden. Het is samengesteld door verschillende vrouwen.

Bidden voor je kind is een van de belangrijkste dingen die je als moeder kunt doen. Maar soms heb, je geen woorden voor je gebed. Dit gebedenboek wil daarbij helpen: het is geschreven door moeders en voor moeders.

Het biedt gebeden voor de gewone momenten en voor de bijzondere momenten, waarbij de moeilijke dingen niet uit de weg worden gegaan. Je vindt in Zegen hen gebeden gebaseerd op Bijbelteksten over allerlei onderwerpen: of het nu gaat om de bevalling en kraamtijd, eerste schooldag, een kind dat bang is, een overlijden van opa of oma of het begin van de vakantie. Ook zijn er gebeden voor moeders zelf in verschillende situaties.

Met gebeden van onder meer Sifra Bekx, Janneke Burger, Sarianne van Dalen, Hanna Holwerda, Esther van Lunteren, Annelies van Poelgeest, Carianne Ros, Nadine de Vos en Willemijn de Weerd. Redactie door Hannah Zandbergen, eindredacteur van Sestra mama.

Heel geschikt als (kraam)cadeau of bij Moederdag

Zegen hen, gebeden voor moeders Zandbergen, Hannah (red)
€ 18,99
voorraad onbekend
Creatief de Bijbel door, Biblejournaling

De gids voor Bible journaling, Creatief de Bijbel door, van Marjolein Stoové, helpt met creatieve verwerking van kernteksten uit de HSV.

Ben je graag creatief? Lees je graag de Bijbel? Hoe fijn is het om deze twee combineren! In dit creatieve boek lees je de kernteksten van elk bijbelboek in de HSV met daarbij een creatieve opdracht. Soms heel gericht, soms met meer creatieve vrijheid. Maar altijd inspirerend.

Marjolein Stoové is illustrator en heeft veel ervaring met biblejournaling. Ze neemt je in dit boek mee op een creatieve reis door de Bijbel.

Creatief de Bijbel door, Biblejournaling Stoove, Marjolein
€ 20,-
voorraad onbekend
Heel mijn hart  cadeauboek

Het HSV cadeauboek "Heel mijn hart" is er voor elke gelegenheid. Het bevat bemoedigende teksten en inspirerende overdenkingen vanuit de community van Dagelijkse Broodkruimels en maakt gebruik van de Herziene Statenvertaling.

Heel mijn hart: een krachtige oproep naar God om te helen wat gebroken is. Maar het is ook een lofuiting: met heel mijn hart wil ik de Heere loven. Deze twee situaties zijn totaal verschillend, maar komen in elk leven van een christen voor.

In dit geschenkboekje komen ze samen. Het boek bevat teksten uit de Herziene Statenvertaling, voorzien van een eigentijdse vormgeving. Dit is een boekje om uit te delen ter bemoediging en om te genieten van de vreugde van het kennen van God.

Een prachtig vormgegeven cadeauboek om eindeloos doorheen te bladeren en te lezen!

Heel mijn hart is een uitgave in samenwerking met Dagelijkse Broodkruimels.

Heel mijn hart cadeauboek Dagelijkse Broodkruimels
€ 17,99
voorraad onbekend
Welkom in de voorhof, twintigers

David van der Meulen schreef als millenial dominee het boek: Welkom in de voorhof, twintigers en dertigers bij je kerk.

Millennial-dominee David van der Meulen kwam bij zijn werk onder twintigers en dertigers tot een harde conclusie: Het evangelie 'helpt' hen niet. Ze hebben een al goed en gevuld leven en zien in ons Goede Nieuws geen toegevoegde waarde. En geen enkele kerk slaagt erin de brug naar hen te slaan. Tenzij...

In dit boek schrijft de inmiddels bekende millennial- dominee over zijn ervaringen als pionier in het Amsterdamse concept 'Licht Oud Zuid' waar rond de kerk een 'Voorhof' is gecreëerd die aansluit bij de leefwereld van jonge mensen. Het is een nieuwe en aantrekkelijke manier voor de kerk om het binnenkerkelijke los te laten en de kerk uit te gaan; de voortuin in en dicht bij mensen zijn.

Dit boek leert je allereerst hoe je er op uit moet gaan. Want vrijwel niemand komt naar je toe. Daarnaast laat het zien niet je eigen aanbod centraal staat, maar allereerst de vragen die twintigers en dertigers zelf hebben.

Millenial-dominee: 'Evangeliseren moeten we afleren'

David van der Meulen werkt als pionier en dominee tussen millenials in het project 'Licht
Oud Zuid' in Amsterdam. Hiermee trekt hij veel media-aandacht. Er verschenen interviews
onder meer in het Parool en op CIP.nl. Daarnaast is hij wekelijks live te horen op het seculiere
station NH-radio.

Welkom in de voorhof, twintigers Meulen, David van der
€ 14,99
voorraad onbekend
Woorden doen er toe, spreken luisteren

Woorden die er toe doen, spreken luisteren met je hart, is een actueel geschenkboek met korte teksten van Marinus van de Berg, een auteur die harten raakt.

In deze turbulente tijd is het belangrijk te beseffen wat de kracht van woorden is. Woorden kunnen bedriegen, bedreigen en misleiden. Woorden kunnen mensen wegzetten of een begin vormen van verwijdering.

Marinus van den Berg laat zien dat woorden daarentegen ook een positieve kracht kunnen
vormen. Woorden kunnen uiting geven aan wat er vanbinnen leeft. Ze kunnen helen, mensen met elkaar verbinden en bijdragen aan een mooiere wereld. Dit boek is daarmee zowel een bemoediging als een aanmoediging tot bewustwording en verandering; woorden doen ertoe!

Woorden die vergeven,
verzoenen en verbinden
kunnen het begin zijn
van vrede en recht

Woorden doen er toe, spreken luisteren Berg, Marinus van der
€ 17,99
voorraad onbekend
Gebonden aan een bandeloos bestaan

Gebonden aan een bandeloos bestaan is geschreven door Johan Bakker en gaat over de GKV tussen kerkorgel en popmuziek. Daarmee is het een mustread voor Vrijgemaakten en ex-GKV-ers.

Dit boek blikt terug op een door de vrijgemaakte kerk (GKV) gestempeld leven. Voor de een was het een bloeitijd van de kerk, voor de ander een deprimerende periode die nog altijd pijn doet. Hoe was het om op te groeien in een verzuilde gemeenschap met eigen scholen en een eigen krant?

Centraal staat het leven van Cees van Moolenbroek (1952 - 1992). Hij vocht als pionier de kerkelijke weerstand tegen popmuziek aan. Dat deed hij met de liedjes van zijn muziekgroep Wingerd (eerder Flare) en met de poprecensies die hij schreef in het Nederlands Dagblad. Waarom leidde Van Moolenbroek, die op veertigjarige leeftijd overleed, een voor velen verborgen schaduwleven? Waar kwam de huiver voor elektrische gitaren en drums vandaan? En
waarom werden de zangeressen van Boney M. in het Gereformeerd Gezinsblad 'de hoeren van Babylon' genoemd?

Johan Bakker sprak hiervoor met vroegere leden van Wingerd, met vrienden van Cees en met vele bekende en onbekende GKV-ers. Het boek markeert het einde van een kerk die zich decennialang 'de enige ware kerk' noemde en die op 1 mei 2023 fuseert met de Nederlands Gereformeerde Kerk.

Gebonden aan een bandeloos bestaan Bakker, Johan
€ 22,99
voorraad onbekend
De fik erin, op naar een vurige relatie

De fik er in, op weg naar een vurige relatie van Dineke van Kooten is bedoeld voor mensen die in hun relatie willen investeren en die verdiepen.

Liefdesrelaties hebben een grote invloed op ons dagelijks leven. Veel mensen zijn ernaar op zoek. En als je 'de liefde' dan vindt, zet de start van zo'n relatie je in vuur en vlam.

Maar de passie en verbinding lijken na een tijdje minder te worden. Het lijkt wel of het vuur langzaam dooft en de relatie een sleur wordt. Het gebeurt gewoon. 'Onze relatie leek zo veelbelovend, toen we nog verliefd waren, maar moet je ons nu eens zien?!'

In dit boek ontdek je hoe relaties wél werken en hoe je kunt groeien als stel. Dineke van Kooten geeft je inzicht in essentiële thema's voor een vurige relatie. Zoals de ingrijpende man-vrouw verschillen en de kracht en mogelijkheden van seksualiteit. Na het lezen van De fik erin ben jij in staat om je relatie uit de sleur te halen. Dankzij de herkenbare situaties en praktische adviezen geeft Dineke je een flinke impuls voor een warme en gepassioneerde relatie.

Dineke van Kooten (1963) studeerde politicologie en massacommunicatie. Zij is gespecialiseerd in executive coaching van familiebedrijven, en het coachen van (echt)paren en individuen.

'Dit gaat in tegen de maatschappelijke trend, maar … man-vrouw-verschillen ontdekken en weten hoe je ermee om kunt gaan is wezenlijk. Ten eerste is het belangrijk dat elk individu leert wat zijn of haar unieke eigenheid is. Wat is jouw kracht en waarom maakt jou dat bijzonder en waardevol? Ten tweede kan een relatie pas goed werken als beide partners hun rol in die relatie kennen en hier ook uit gaan leven. Leren wat je nodig hebt en wat je kunt geven, zorgt ervoor dat je samen als stel tot bloei komt. Ten derde levert het een bijdrage aan deze wereld als mannen en vrouwen hun verschillen erkennen en inzetten om elkaar te versterken.'

De fik erin, op naar een vurige relatie Kooten, Dinie van
€ 24,99
voorraad onbekend
Aan de slag met de Peuterbijbel

De Peuterbijbel van Willemijn de Weerd wordt op veel plekken gebruikt. In dit verwerkingsboek, Aan de slag met de peuterbijbel, kun je bij alle verhalen uit deze kinderbijbel een programma vinden voor een kerk-, school- of gezinsmoment.

Elk programma kent een vaste structuur en heeft vaste onderdelen zoals: gebed, lied, kleurplaat en spelletje. Daarnaast zijn bij elk Bijbelverhaal meerdere suggesties opgenomen, zodat je, afhankelijk van de beschikbare tijd, eventueel kunt uitbreiden én kunt bezien wat bij jouw peuter(s) past. De verwerkingstips en speelsuggesties sluiten aan bij de zintuiglijke wereld van peuters.

Aan de slag met de Peuterbijbel is geschikt om op verschillende plekken in te zetten: thuis, bij de oppas van de kerk, in groep 0 van de basisschool of op het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal.

Marieke ten Berge maakte bij elk verhaal een kleurplaat.

Willemijn de Weerd is kinderboekenauteur en werkte al eerder samen met illustrator Marieke ten Berge aan de Peuterbijbel en uitgaven die hierbij aansluiten, zoals kartonboekjes, een adventskalender en een kerstboek, en het Peuterdagboek.

De illustraties van Marieke ten Berge sluiten perfect aan bij de belevingswereld van (jonge) kinderen.

Aan de slag met de Peuterbijbel Weerd, Willemijn de, Marieke ten Berg
€ 15,99
voorraad onbekend
Creatief Bijbels dagboek

Het creatief Bijbels dagboek van Jacob Vium is voor meiden vanaf 8 jaar die aan de slag willen met een creatieve verwerking van de Bijbel.

Dit creatief Bijbels dagboek helpt je om God, jezelf en de Bijbel beter te begrijpen. De veertig overdenkingen in dit boek zijn verdeeld over acht thema's.

Op de linkerbladzijde staat steeds een dagboekstukje: een Bijbeltekst en een korte overdenking of uitleg. Op de rechterbladzijde vind je een creatieve verwerking en vaak ruimte om je eigen gebed of gedachten op te schrijven of iets te tekenen. Terwijl je leest of creatief bezig bent, leer je steeds meer hoe jij God, jezelf en anderen kunt liefhebben, en groei je in je geloof.

Jacob Vium-Olesen is de directeur van Scandinavia Publishing House en heeft verschillende kinderboeken geschreven, waaronder My First Memory Verse Bible. Good Night God en Creative Bible Journal.

Creatief Bijbels dagboek Vium-Olesen, Jacob
€ 13,99
voorraad onbekend
Nieuwe Bijbelweetjes

Nieuwe Bijbelweetjes van Hanna Holwerda en Willeke Brouwer helpt je om meer te ontdekken over de tijd van de Bijbel.

Ontdek meer over de tijd van de Bijbel in dit boek vol bijzondere weetjes. Voor het eerst of opnieuw na het eerste deel duik je in de wereld van de Bijbelverhalen. Je leest over wat voor werk de mensen deden, welke kleren ze aan hadden, hoe de handel werkte en waarmee je kon betalen, over Israël, het volk van God … en nog veel meer! Zo ontdek je allerlei interessante en verrassende
weetjes.

Met grappige en informatieve tekeningen van Willeke Brouwer.

Voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar

Hanna Holwerda zit altijd met haar neus in de Bijbel. In Bijbelweetjes! heeft ze alle gekke, leuke en vreemde weetjes bij elkaar gezet. Hanna is bekend van de Bijbel en science serie, met onder andere Ontdek het oneindige heelal en Prikkels. Ook schreef ze Beleef de Bijbel – Bijbels Handboek voor jou.

Willeke Brouwer is auteur, illustrator en cartoonist. Na de kunstacademie in Kampen was ze jarenlang illustrator en schrijver en sinds 15 jaar maakt ze dagelijks een cartoon voor het Nederlands Dagblad. Zij schreef en tekende Ongelooflijke Bijbelverhalen

Nieuwe Bijbelweetjes Holwerda, Hanna, Willeke Brouwer
€ 13,99
voorraad onbekend
Het lege graf, van Pasen naar Pinksteren

Het lege graf is een uitvoerige vertelling door Brian Sibleyvan het Bijbelverhaal over Pasen naar Pinksteren.

Alle belangrijke gebeurtenissen rond Pasen en daarna, tot Pinksteren, worden in dit boek
op Bijbelgetrouwe wijze herverteld.

* Geschikt voor kinderen van ongeveer 5-8 jaar.
* Om voor te lezen en zelf te lezen.

Brian Sibley is een Engelse schrijver. Hij is auteur van meer dan 100 uur radiodrama en heeft honderden radiodocumentaires, speelfilms en weekprogramma's geschreven en gepresenteerd.

Het lege graf, van Pasen naar Pinksteren Sibley, Brian
€ 7,99
voorraad onbekend
Betty Green, meisje wat wilde vliegen

Betty Green, het meisje dat graag wilde vliegen is een prentenboek over de medeoprichtster van de Mission Aviaton Fellowship (MAF) en is gemaakt door Laura Caputo.

Al toen ze nog maar een meisje was, wilde Betty Greene slechts één ding: leren vliegen. Zodra ze daar oud genoeg voor was, nam ze vlieglessen en het duurde niet lang of ze kon zelf een vliegtuig besturen. Vanaf dat moment maakte ze vele vluchten, vooral voor de MAF, een zendingsorganisatie die ze heeft helpen oprichten en waarin haar beide passies samenkwamen: vliegen en God dienen door mensen te helpen en te vertellen over Hem. Tijdens al die vluchten beleefde ze heel wat. Soms heel spannende dingen …

In dit kleurrijke prentenboek ontdekken kinderen het waargebeurde, inspirerende verhaal van deze avontuurlijke en dappere vrouw.

Geschikt voor kinderen van ongeveer 6 tot 8 jaar.

'Ontdek hoe God een vrouw met grote dromen gebruikte om mensen over de hele wereld tot geloof te laten komen.'
- Bob Hartman, auteur van verschillende kinderbijbels

Laura Caputo-Wickham schrijft kinderboeken. Ze komt uit Rome, maar woont tegenwoordig in Kent. Eerder verschenen van haar de prentenboeken over Corrie ten Boom en Gladys Aylward.

Betty Green, meisje wat wilde vliegen Caputo-Wickham, Laura
€ 13,99
voorraad onbekend
Speel en Lees de Ark van Noach

In het kartonboekje Speel en Lees de Ark van Noach komt het verhaal tot leven als verhaal met uitdrukfiguren.

Ken je het verhaal van de ark van Noach? Met dit boek kun je het lezen én naspelen. Het verhaal wordt in eenvoudige taal verteld en de uitdrukfiguren nodigen uit om het verhaal na te spelen. Zo komt de ark van Noach tot leven!

Speel en Lees de Ark van Noach
€ 11,99
voorraad onbekend
Maffe meester Daan is een baas

Een nieuw verhaal : Maffe Meester Daan is een baas, is het vijfde deel over een opmerkelijke meester en zijn bijzondere leerlingen.

Maffe meester Daan staat het liefst iedere dag voor de klas, maar tot zijn grote schrik moet hij ineens een paar dagen per week de taken van de directeur overnemen. Gelukkig worden de saaie dagen op kantoor al snel opgevrolijkt door het aanstellen van kinderdirecteuren, die heel toevallig ook zijn leerlingen zijn.

Samen met hen en zijn collega's beleeft Maffe meester Daan ook nu weer de gekste dingen. Want wie anders krijgt het voor elkaar om met de hele klas vast te zitten op het dak van de school? Maffe meester Daan is de baas is het vijfde deel in een humoristische serie over een enthousiaste meester en zijn fantastische leerlingen. Alle delen zijn afzonderlijk van elkaar te lezen.

Maffe meester Daan is een baas Helden, Judith van
€ 14,99
voorraad onbekend
Scoren in blessuretijd

Scoren in Blessuretijd is het vierde deel in de populaire voetbalserie VVVoetbaalfanaten door Corien Oranje.

Matteo is toegelaten tot de voetbalschool van Feniks. Zijn opa, zelf oud-voetballer, is zijn grootste fan. Matteo nodigt zijn opa uit voor de belangrijke wedstrijd tegen de voetbalschool van Atlanta. Maar dan komt hij erachter dat opa ernstig ziek is en moet worden opgenomen in het ziekenhuis.

Ineens lijkt voetbal niet belangrijk meer. Maar opa moedigt Matteo aan om toch te gaan spelen, en een van Matteo's vrienden organiseert een prachtige verrassing. Gaat het Matteo en zijn vrienden lukken om te winnen van hun rivalen? Matteo zet alles op alles. Voor opa.

Scoren in blessuretijd is het vierde deel van de serie VVVoetbalfanaten (een gedeeltelijk opnieuw geschreven heruitgave van Superfriezen).

Corien Oranje is auteur van meer dan 120 boeken. Jarenlang ging zij mee naar de voetbaltrainingen en wedstrijden van haar zoons.

Scoren in blessuretijd Oranje, Corien
€ 13,99
voorraad onbekend
Stier op de weg

Stier op de weg is een leuk kinderboek over een sponsortocht voor de hond van Juf Fiep en is geschreven door Corien Oranje.

De hond van juf Fiep is erg ziek, en een operatie is duur. Maar de klas van juf Fiep heeft een idee: ze organiseren een sponsortocht om geld voor de operatie op te halen.

Juf Fiep beklimt op haar racefiets, begeleid door profrenner Aad, een berg. Maar dan staat er ineens een boze stier op de weg, en juf Fiep rolt met fiets en al de diepte in. Lukt het groep 3 om de juf te redden? En hoe loopt het af met de zieke hond?

Een vrolijk en spannend avontuur op avi-3 niveau. Met een knipoog naar de heldhaftige race en val van wielrenner Wim van Est.

Auteur Corien Oranje en illustrator Marja Meijer werken al jarenlang met veel plezier samen aan de succesvolle juf Fiep-reeks: humor en avontuur voor lezers in groep 3 en 4, op avi-3 niveau.

Stier op de weg Oranje, Corien
€ 11,99
voorraad onbekend
Leuke jongens en andere ellende

Leuke jongen en ander ellende van Corien Oranje is deel 2 in de serie Romy's rampenplan en bedoeld voor jonge meiden.

De eerste schooldag begint voor Romy rampzalig: de douche stopt ermee net als ze haar haar aan het wassen is, en ze moet met een hoofd vol shampoo naar school. Als ze daar in de kleedkamers haar haar heeft uitgespoeld, ontdekt ze dat iemand haar heeft opgesloten. Romy is ervan overtuigd dat Stef uit de parallelklas erachter zit, en ze is woedend op de jongen die eerst haar vriend was. Samen met haar nieuwe vriendin Roosje zint ze op wraak. Maar dan gaat er iets mis met Romy's opa: hij is ineens verdwenen uit het revalidatiecentrum. Romy's ouders zijn er niet, en er zit voor Romy niets anders op dan om hulp vragen aan Stef. Gaat het Stef en Romy lukken om opa op te sporen, en om alle ruzies uit de weg te ruimen?

2e deel in de serie 'Romy's rampenplan' van topauteur Corien Oranje.Een heerlijk verhaal over pranks, vriendschap, verliefdheid en misverstanden.

Juist voor meiden in deze leeftijd, jonge pubers, weet Corien Oranje de perfecte toon te treffen. Humor, over the top drama, maar ook vriendschap en warmte
- Uitgever Els de Jong-van Gurp

Corien Oranje is auteur van meer dan honderd jeugdboeken en schreef eerder deel 1 in de serie 'Romy's rampenplan': Dit wordt het ergste jaar van mijn leven.

Hélène Jorna maakte de kleurrijke en vrolijke omslagillustratie, perfect in de sfeer van het verhaal.

Leuke jongens en andere ellende Oranje, Corien en Helene Jorna ill
€ 14,99
voorraad onbekend
De toren van Hoesbasbas

De toren van Hoesbasbas is een leuk kinderboek over piraten en is geschreven door Gerdien Nijland.

'Nou, wat denken jullie ervan?' vraagt Kapitein. 'Wagen we het erop?' Tjief knikt en geeft Kapitein een klap op zijn schouders. Cornelus knikt ook. Bak en Stuur springen op en juichen: 'Eindelijk weer op rooftocht!' Alleen Riekus zegt niks. Hij bibbert alleen maar. Tjief Ensjenier heeft het schip van de piraten omgebouwd tot een wegschip. Zo kunnen de piraten weer op rooftocht. Dat is hard nodig, want het goud is op. De zus van Bak en Stuur, Kantje Boord, komt op bezoek bij de piratenkostschool. Zij vertelt dat er een schat verborgen ligt in de Toren van Hoesbasbas, op het vasteland. De piraten gaan met een aantal kinderen in het wegschip op rooftocht. Lukt het ze om de schat te vinden?

De toren van Hoesbasbas is het tweede deel in de serie 'Piratenkostschool De Boekenier'

'Alle ooglapjes op een stokje, wat een leuk, fantasierijk verhaal! Gerdien Nijland neemt je helemaal mee in de piratenwereld. Voor jongens en meisjes die van spannende (piraten)verhalen houden, is het echt een aanrader.'
- juflizeleest over Eten met dolk en sabel

Gerdien Nijland (1980) werkt als leerkracht in het basisonderwijs en woont met haar man en vier zoons in Almelo. Ze houdt van lezen, wandelen en bakken en schreef twee romans voor volwassenen

De toren van Hoesbasbas Nijland, Gerdien
€ 12,99
voorraad onbekend
Diep geworteld zomer 2023

Het nieuwe Sestra magazine zomer 2023, met als thema Diep geworteld, is nu beschikbaar bij Ichthusboekhandel.nl en kan online besteld worden of kom langs in de winkels.

Reis in dit nieuwe nummer van het Sestra magazine met ons af naar de (geloofs)basis van het leven. Daar waar je gevoed wordt als een boom gepland aan waterstromen, zoals Psalm 1 zo mooi beschrijft. Leef - en deel uit - vanuit dat wat je belangrijk vindt. Krachtig. Standvastig. Vreugdevol.

We duiken in dit magazine in de generaties, eten worteltaart en klimmen in onze eigen levensboom. Je leest over ontworteld zijn, over opnieuw beginnen. Leert hoe je een eigen tuinontwerp maakt. En (natuurlijk) genieten we van een heerlijk, nieuw zomerseizoen.Een eerlijk zomernummer boordevol inspiratie, interviews, DIY, recepten, de nieuwste boeken, etc. over echt (samen) leven in vrijheid.

'Op dit nummer zat ik te wachten. De onderwerpen spreken me heel erg aan en de cover is enorm mooi. Scherven, maar toch bijeengehouden.'
- Een lezeres over De schoonheid van scherven

'Ik lees Sestra magazine echt van voor tot achter. Sommige artikelen lees ik zelfs twee keer.'
- Een lezeres

Diep geworteld zomer 2023 Sestra magazine
€ 9,99
voorraad onbekend
Verderkijker

Bert-Jan Mouw schrijf "Verderkijker", boek over hoe onzichtbare dingen je leven kunnen vormen. Hoe hoop je kijk op leven, lijden en liefhebben verrijkt is de ondertitel.

Stel … dat er meer is dan je met je ogen kunt zien? Ons leven is steeds meer gefocust op wat zichtbaar, tastbaar en bewijsbaar is. Vandaar uit kijken we naar ons werk, onze relaties, lijden en geluk. Maar wat als we daarmee de werkelijkheid tekort doen? Bij velen kriebelt nog altijd of steeds meer die vraag: wat als we bedoeld zijn voor meer? Maar, als de wereld ook een onzichtbare kant heeft, hoe vormt dat dan mijn leven? Van harte welkom in de Bijbel. De Bijbel is het verhaal over wat er kan gebeuren als Gods werkelijkheid die van mensen raakt, vanaf het allereerste begin tot aan de allerlaatste toekomst. De Bijbel daagt je uit voor méér te leven dan je denkt te zien, concreet vertaald naar thema's als bezit, werk, lijden en liefhebben.

Bert-Jan Mouw is getrouwd met Bertine. Samen kregen ze vier kinderen. In zijn werk als gemeentepredikant geniet Bert-Jan vooral van de verbinding van Bijbelse woorden aan het gewone dagelijkse leven. Want wat is waarheid als je die niet kunt leven? Woorden, in schrijven, spreken en preken, zijn mooie middelen om die verbinding te leggen.

Verderkijker Mouw, Bert-Jan
€ 14,99
voorraad onbekend
Eigendom van God, relatie tot Israël

Eigendom van God, onze relatie tot Israël toegelicht voor jonger generatie, onder redactie van P.J. Vergunst. De bedoeling van dit is stilstaan bij 75 jaar na de vorming van de Staat Israël en de verschuiving in het denken over het land en het opkomend antisemitisme en de ontkenning van de Holocaust.

Wordt een jonge generatie in haar meningsvorming ten aanzien van Israël, als ze hier al over nadenkt, vooral gevormd door de seculiere media? Dat zou zomaar kunnen, terwijl luisteren naar de Bijbel hierin eerst aangewezen weg is. Om die reden begint elk hoofdstukje in Eigendom van God met een korte Bijbelstudie, waarna twaalf thema's besproken worden, onder andere de verkiezing van Israël, de zegen voor Israël, het gesprek met Israël, wonen in Israël, het Koninkrijk voor Israël, de toekomst van Israël en het gebed voor Israël. In de slotbeschouwing zoomen we in op het geheimenis van Israël (Rom. 11:25).

Onder de medewerkers zijn dr. C.P. de Boer, ds. J.J. ten Brinke, drs. A. Groothedde, ds. D. Hoolwerf, ds. G.H. Molenaar, ds. E. van den Noort, ds. J.C. Schuurman en ds. J. Snaterse.

De redactie is in handen van drs. P.J. Vergunst.

Eigendom van God, relatie tot Israël Vergunst, drs. P.
€ 15,99
voorraad onbekend
O hoofd vol bloed en wonden passie

O hoofd vol bloed en wonden bevat 49 meditaties over de zeven lichaamsdelen van Jezus Christus, die tijdens de lijdenstijd gelezen kunnen worden. Ieder lichaamsdeel is geïllustreerd met een kunstwerk.

De bundel is onderdeel van een interdisciplinair symposium waarin theologie, historie, kunst en muziek samenkomen. Het symposium wordt gehouden rond het middeleeuwse gedicht 'Salve mundi salutare' (Arnulf van Leuven ca. 1200-1248). Het bekende lijdenslied 'O hoofd vol bloed en wonden' gaat terug op dit gedicht.

In twee lezingen wordt stilgestaan bij tekst en context van deze Latijnse lijdenslyriek. De lezingen van het symposium, dat gehouden wordt op 11 februari 2023 in de Joriskerk te Amersfoort, zijn opgenomen in de bundel.

Onder redactie van ds. J.A. Kloosterman. Aan het boek werkten mee: Prof. dr. A. De Reuver (PKN), ds. A.A.F. van de Weg (HHK), prof. dr. M.J. Kater (CGK), ds. C.J. Droger (CGK), ds. J.C. Schuurman (PKN), prof. dr. W. Van Vlastuin (HHK), dr. J. Smelik en ds. J.A. Kloosterman (HHK).

O hoofd vol bloed en wonden passie Kloosterman, ds. J.A. (red)
€ 17,99
voorraad onbekend
Vrouw en werk

Roosmarijn Reijnhoudt laat in het boek Vrouw en werk verhalen horen die je aansporen om na te denken over wat je drijft in je leven als werkende vrouw.

Diverse mooie portretten van gewoon bijzondere vrouwen die een taak hebben in gezin, kerk en maatschappij. Wie zijn ze? Hoe zijn ze geworden tot wie ze nu zijn? Hoe staan ze als christen in de huidige cultuur en maatschappij? Hoe combineren ze hun werk met hun geloof? Deze en andere vragen worden gesteld in het boek Vrouw & werk. Inspirerend boek met verhalen die je aansporen om na te denken over wat je drijft in je leven.

De volgende vrouwen zijn geïnterviewd:

* Rina Molenaar,
* Mirjam Bikker,
* Anna Yilmaz,
* Hanneke Schaap-Jonker,
* Willemien van de Ridder
* Christien van Olst
* Hilde Westerman - Dannenberg,
* Annemarthe Westerbeek
* Ellen Genee

De interviews zijn gehouden door Roosmarijn Reijnoudt (1988), werkzaam als journalist bij het Reformatorisch Dagblad.

Vrouw en werk Reijnhoudt, Roosmarijn
€ 17,99
voorraad onbekend
Nooit alleen, gedichten en illustraties

Het cadeauboek: "Nooit alleen" van Aletta Koornneef is een fraaie uitgave vol kleur, gedachten en gedichten. Een bijzonder geschenkboek om te delen of juist als cadeau voor jezelf.

Nooit alleen is vooral een boek voor onderweg. Want we lopen allemaal ons eigen pad. Soms gaat de weg omhoog, soms omlaag. En soms voelt het alsof we het helemaal alleen moeten doen. Voelen we ons eenzaam in de drukte van de wereld. Wat is het dan mooi als we mogen geloven dat God dichtbij is. Dat Hij ons de juiste weg wil wijzen. Dat Hij ons mensen geeft die een stukje met ons mee willen lopen. Daarop vertrouwen is niet altijd makkelijk. De weg voelt zo vaak als een zoektocht.

Alette neemt je in dit boek een stukje mee in haar eigen zoektocht. Met gedichten en illustraties die voor herkenning zorgen. Die je naar boven laten kijken. Je een duwtje in de rug geven soms. Een boek om mee uit het raam te staren, met anderen te delen en als een warme deken om je heen te laten zijn. Want je bent inderdaad: nooit alleen.

Alette Koornneef (1991) illustreert (o.a. christelijke wenskaarten), schrijft en ontwerpt en geniet ervan om hiervan te delen en daardoor andere mensen te bemoedigen. Ze woont in Gouda, is getrouwd met Gerard en is moeder van drie kinderen. Ze deelt veel via Instagram en Facebook.

Nooit alleen, gedichten en illustraties Koornneef, Alette
€ 23,99
voorraad onbekend
Vrouwen rond de Heiland, Dagboek

Vrouwen rond de Heiland is een bundeling van verhalen over vrouwen rond Jezus toegespitst op de heilsfeiten, door Annemarie van Heijningen.

Het geheel is een herziene uitgave van de destijds veel gevraagde advent en lijdenstijd dagboeken Vrouwen rond de kribbe en Vrouwen rond het kruis. Deze bundel is aangevuld met stukjes over Hemelvaart en Pinksteren, zodat er bij elke christelijke feestdag een korte en inspirerende overdenking is.

Annemarie van Heijningen-Steenbergen (1977) is echtgenote en moeder, schrijver en spreker. Met haar sprankelende, spitsvondige schrijfstijl weet ze lezers te boeien en te raken. Herkenbaarheid is daarbij het sleutelwoord. Boeken die op haar naam staan, zijn o.a. Refomeisje, Getrouwd zijn is de hemel niet, het succesvolle psalmendagboek Het geheim van de Hoogste en Gewijde chaos, het christelijke actieboek voor 2021.

Vrouwen rond de Heiland, Dagboek Heijningen, Annemarie van
€ 20,-
voorraad onbekend
Bijbels bidden voor je kinderen
Bijbels bidden voor je kinderen Butter, Marieke den
€ 17,99
voorraad onbekend
Bemoedingen voor moeders - dagboek

De twee boeken "100 en 101 bemoedigingen voor moeders" van Marieke den Butter en Wilma Samyn, zijn in dit boek Bemoedigingen voor moeders samengevoegd tot een halfjaar dagboek met 180 stukjes.

Een mooi, compleet boek met bemoedigingen voor moeders! Het moederschap is een verantwoordelijke, zware, maar vooral heel mooie taak. Veel vrouwen en moeders zijn niet zo op de hoogte van de taak en roeping die God in Zijn Woord aan hen schenkt. De Bijbel bevat veel lessen en bemoedigingen voor moeders. In dit dagboek wordt de rol van de vrouw en de moeder in korte stukjes uitgelegd en praktisch toepasbaar gemaakt in het alledaagse leven. Zo kunnen vrouwen
met nog meer vreugde en toewijding hun taken in hun gezin uitoefenen.

Marieke den Butter-Kommers is getrouwd met Jaap en zij zijn gezegend met acht kinderen.

Wilma Samyn-Oudshoorn is getrouwd met Marc en samen hebben zij vier kinderen en een pleegzoon. Samen schreven Marieke en Wilma al verschillende boeken.

Bemoedingen voor moeders - dagboek Butter-Kommers, Mariek den, Wilma Samyn
€ 24,99
voorraad onbekend