Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken voorjaar 2024 KokBoekencentrum

Bij de uitgeverij KokBoekencentrum worden in het voorjaar van 2024 worden weer veel nieuwe titels verwacht. KokBoekencentrum is is de grootste christelijke uitgeverij in Nederland en maakt onderdeel uit van de VBK groep.

Kijk hieronder voor nieuwe uitgaven. Reserveren kan nu al bij Ichthusboekhandel.nl, de plek voor Bijbels en christelijke boeken. Bestellen kan via de webshop of in één van de winkels.

Al mijn geheimen

In het nieuwste boek van Lynn Austin, de familiesaga 'Al mijn geheimen' vertelt ze het verhaal van drie vrouwen die op zoek zijn naar geluk ten tijde van de Gilded Age. Wanneer haar man onverwacht overlijdt en haar niets nalaat van zijn grote fortuin, slikt Sylvia haar verdriet weg en doet ze er alles aan om haar dochter Addy te ontzien. Als ze een goede, rijke echtgenoot voor haar vindt, hoeft er misschien wel niets aan hun welgestelde leefstijl te veranderen.

New York, 1898. Het enige dat schokkender is dan de onverwachte dood van Arthur Stanhope III is de onthulling dat zijn testament zijn bedrijf – en het grootste deel van het enorme fortuin dat daarmee gepaard gaat – schenkt aan de dichtstbijzijnde mannelijke erfgenaam, waardoor zijn moeder, vrouw en dochter bijna verarmd achterblijven. Zijn weduwe, Sylvia, beseft al snel dat ze haar verdriet opzij moet zetten om ervoor te zorgen dat hun dochter, Adelaide, in de samenleving wordt geïntroduceerd zodra de juiste rouwperiode voorbij is. Als Sylvia een rijke echtgenoot voor Addy kan vinden voordat iemand beseft dat ze praktisch berooid zijn, zal er weinig verstoring zijn van de levensstijl waaraan ze gewend zijn.

Sylvia's schoonmoeder, Junietta, gelooft dat hun leven wel een beetje ontwrichting kan gebruiken. Ze heeft Sylvia haar rol als echtgenote van de society zien spelen, zoals Junietta ooit deed, ondanks wat het hen beiden kostte. Junietta zweert dat ze haar kleindochter de macht zal geven om een pad te kiezen dat verder gaat dan wat de maatschappij verwacht.

Maar om Addy die kans te geven, moeten zowel moeder als grootmoeder eerst de pijnlijke waarheden over hun eigen keuzes onder ogen zien. Alleen door hun geheimen in het licht te brengen kunnen ze hun familie-erfenis hopen om te vormen tot een erfenis die meer voldoening geeft dan ze ooit hadden durven dromen.

EXTRA INFORMATIE OVER AL MIJN GEHEIMEN:
* In de zelfde stijl als Eva's dochters, haar tot nu nog steeds meest verkochte boek.
* Lynn Austin wordt verwacht als spreekster tijdens de Opwekkingsconferentie Pinksteren 2024 in Biddinghuizen.
* Reserveer nu uw exemplaar bij Ichthusboekhandel.nl via de webshop of in één van de winkels.

Al mijn geheimen Austin, Lynn
€ 25,99
voorraad onbekend
Koning van het volk

In de Bijbels historische roman: 'Koning van het volk' van Tessa Afshar, het los te lezen vervolg op 'Prins van Perzië', wordt een beroemd schrijfster aan het hof van koning Cyrus ontvoerd. Dochter Jemma besluit samen met haar zus naar haar op zoek te gaan. Daarvoor moeten ze wel onopgemerkt vijandig gebied binnensluipen en gevaarlijke bergpassen beklimmen.

Jemmah heeft zichzelf altijd als volkomen gewoon beschouwd. . . totdat ze met buitengewone omstandigheden wordt geconfronteerd.

Wanneer haar moeder, de beroemde schrijfster van de Perzische koning, wordt ontvoerd, moeten Jemmah en haar zus onopgemerkt vijandelijk gebied binnensluipen om haar te redden. Maar het infiltreren van het land van hun tegenstander blijkt gemakkelijker dan eraan te ontsnappen. Terwijl ze door gevaarlijke bergpassen vluchten, hangt hun overleving af van de vaardigheden van een vreemdeling die ze uit de gevangenis bevrijden: een mysterieuze prins genaamd Asher.

Asher is niet wie de wereld denkt dat hij is. Ondanks zijn koninklijke bloed heeft hij zich een weg uit de armoede moeten banen om vanuit het niets succes te kunnen smeden. Als fabrikant van enkele van de beste wapens in het Oosten heeft Asher maar één doel: zijn vader vernietigen. Maar na zijn ontsnapping uit de gevangenis voelt Asher zich onweerstaanbaar aangetrokken tot Jemmah, niet wetende dat ook zij haar eigen geheim bewaart.

Jemmah moet Asher overtuigen om alles op te geven waarvoor hij heeft gewerkt, allemaal ter wille van een hoger doel waarvan hij niet zeker weet of hij erin gelooft. Het lot van het Perzische rijk – en mogelijk het Joodse volk – staat op het spel. overtuigingskracht van een gewone vrouw.

Reserveer nu uw exemplaar bij Ichthusboekhandel.nl, de christelijke webshop met verschillende winkels.

Koning van het volk is het vervolg op het boek: Prins van Perzië

Koning van het volk Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
Alles wordt lichter

In de nieuwe psychologische roman 'Alles wordt lichter' van Janke Reitsma is Ylva eenentwintig als ze op de eerste dag van de zomervakantie in een willekeurige bus stapt in een poging iets van haar leven te maken. Ze komt bij de eenzelvige Jacob op een afgelegen boerderij in het Noorse binnenland terecht.

Ze besluit te blijven en samen krijgen ze een kind, Magnus. Tien jaar later speelt Ylva's leven zich voornamelijk af in het donker. 's Nachts maakt ze treinen schoon, overdag verschuilt ze zich in haar flat. Ze heeft zich neergelegd bij haar verborgen bestaan, tot ze op een dag aan haar collega vertelt dat ze een kind heeft dat ze al sinds hij een half jaar is niet meer heeft gezien.

Ze kan aan niets anders meer denken: ze wil naar hem toe. Ze trekt de ruige Noorse natuur in, op weg naar de boerderij waar ze tien jaar geleden de vader van haar kind ontmoette. De stilte van het landschap en de ontmoetingen met andere reizigers brengt naar boven wat ze al die tijd verborgen hield.

Janke Reitsma debuteerde met: Niets ontgaat ons een psychologische roman over een gezinsdrama.

Janke Reitsma (1988) woont in Zwolle. Ze groeide op in Friesland en woonde daarna in Groningen. Als kind las ze al veel. ”Het Achterhuis” van Anne Frank fascineerde haar. „Ik ontdekte dat het normaal is dat je een soort binnenwereld hebt. ”Jane Eyre” sprak me ook erg aan, vanwege het feit dat zij grenzen opzoekt en echt haar eigen gang gaat.”

Janke Reitsma studeerde orthopedagogiek, dat ze zelf typeert als „het vak dat kijkt naar de mens in zijn omgeving”. In 2019 won ze een verhalenwedstrijd georganiseerd door uitgeverij KokBoekencentrum, het ND en het Christelijk Literair Overleg. Ze werkt als orthopedagoog, schrijfster en docent.

Alles wordt lichter Reitsma, Janke
€ 23,99
voorraad onbekend
Genadeloos complot

In de nieuwe christelijke thriller 'Genadeloos complot' van Andrew Huff is John Cross, predikant én voormalig CIA-agent, ontzettend druk met de zorg voor zijn kleine gemeenschap in Virginia. Journaliste Christine Lewis heeft het druk met haar carrière in New York. Geen van beiden heeft nog tijd voor hun relatie, die acht maanden geleden begon toen ze samen probeerden de ontploffing van een chemische bom in de hoofdstad te voorkomen.

Maar wanneer Christine hoort dat haar stiefbroer in Texas is gearresteerd voor moord, slaan ze opnieuw de handen ineen om de waarheid over de misdaad te achterhalen. Ze raken verstrikt in een web van leugens, en het is maar de vraag of ze Texas levend zullen verlaten...

Genadeloos complot is deel 2 in de serie van John Cross. Het eerste deel is Onbreekbare eed.

Andrew Huff is de auteur van de actievolle Shepherd Suspense Series van Kregel Publications. Huff is zowel een ervaren romanschrijver als scenarioschrijver en heeft in de kerkelijke media- en entertainmentindustrie gewerkt nadat hij tien jaar als leider in een plaatselijke kerk had gediend. Momenteel noemt hij Noord-Texas zijn thuis, waar hij en zijn vrouw Jae hun twee jongens en een reddingshond opvoeden.

Genadeloos complot Huff, Andrew
€ 22,99
voorraad onbekend
Tegenvuur

In de nieuwe christelijke thriller 'Tegenvuur' van Ryan Steck's debuut in Nederland, is marinier Matthew Redd in afwachting van een kritieke missie als hij langs de weg stopt om een vreemdeling te helpen. Uren later wordt hij na een black-out wakker en hoort dat zijn team is weggevaagd in een hinderlaag.

Redd herinnert zich niets en kan de mogelijkheid niet ontkennen dat hij op de een of andere manier verantwoordelijk is voor het informatielek dat leidde tot een bloedbad. Hij krijgt de schuld en is gedwongen om het korps verlaten.

Terwijl hij zijn verlies onder ogen ziet, krijgt Matty een cryptische boodschap van zijn adoptievader, J. B.: 'Er komen problemen. . . . Ik heb misschien jouw hulp nodig.' Hij stuurt zijn terreinwagen naar het platteland van Montana, maar ontdekt dat J.B. dood is en dat de verklaring voor zijn dood verre van bevredigend is. Vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen, ontdekt Redd een duistere mondiale samenzwering met zijn geboorteplaats in het centrum. Hij beseft ook dat hij geen team achter zich heeft. Behalve misschien die ene die hij kan vinden onder oude vrienden, oude vijanden en/of nieuwe bondgenoten, als hij tenminste weet wie hij kan vertrouwen. .

Een verhaal over vaderschap, verleiding, verraad, hartstocht en buitengewone moed. Kan Matt Redd de vader worden, die hij niet had, toen zijn drugsverslaafde moeder aan een overdosis stierf..

Ryan Steck is een freelance redacteur, auteur en oprichter en hoofdredacteur van The Real Book Spy. Ryan is door Amazon benoemd tot 'Online Influencer' en is een vaste columnist bij CrimeReads. Geprezen als “Een van de hardst werkende, meest attente en eerlijkste recensenten die er zijn” door #1 New York Times bestsellerauteur Lisa Scottoline, heeft Steck “zich snel gevestigd als de autoriteit op het gebied van mysteries en thrillers”

Tegenvuur komt niet over als een debuut. Het heeft de actie, karakterontwikkeling en het boeiende plot van een doorgewinterde thrillerauteur.
- Joël C. Rosenberg

Tegenvuur Steck, Ryan
€ 23,99
voorraad onbekend
De kraamkliniek

'De kraamkliniek' is een hartverscheurende historische roman van Mario Escobar over twee vrouwen wiens levens elkaar kruisen in een vluchtelingenkamp aan de Franse kust.

Het is 1937. Vastbesloten om de Burgeroorlog te ontvluchten, laat Isabel haar man achter aan het front en steekt ze de grens over. Ze belandt in een vluchtelingenkamp, zonder drinkwater of medische zorg. Haar toekomst ziet er somber uit - tot ze Elisabeth ontmoet.

De Zwitserse zuster Elisabeth heeft haar thuisland verlaten om kinderen te helpen die tijdens de Spaanse Burgeroorlog hun ouders zijn verloren. Nu heeft haar werk haar naar Frankrijk geleid, waar ze in het plaatsje Elne een kraamkliniek opent om aanstaande moeders en hun ongeboren kinderen een toevluchtsoord te bieden. Maar wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, staan de twee vrouwen nog veel grotere uitdagingen te wachten.

De kraamkliniek Escobar, Mario
€ 22,99
voorraad onbekend
De stem van Napels

In de roman 'De stem van Napels' van Sarah Steele lopen de twee verhalen door elkaar: enerzijds in het Napels van de Tweede Wereld oorlog, anderzijds in het glamoureuze Hollywood van de jaren 60.

Napels, 1943. Luisa Giordano heeft veel verloren: haar moeder aan een dodelijke ziekte, de man van wie ze hield aan de nazi's en haar ongeboren kind door toedoen van haar echtgenoot. Het enige wat ze nog heeft, is haar stem. Die gebruikt ze om de vrouwen van Napels aan te vuren tot verzet.

Los Angeles, 1962. Actrice Lola Hart heeft een lange weg afgelegd van de schimmige straten van Napels naar het blinkende Hollywood. Wanneer ze de rol van haar leven aangeboden krijgt als heldin van het Italiaanse verzet, weet ze dat terug naar huis gaan ook betekent dat ze met pijn uit het verleden zal worden geconfronteerd.

Maar als ze op zoek gaat naar het verhaal achter de film ontdekt ze dat er in Napels veel mensen zijn met geheimen en dat de vrouw die ze moet spelen de grootste van allemaal in bezit heeft...

De stem van Napels Steele, Sarah
€ 23,99
voorraad onbekend
De typiste

Lody van de Kamp brengt in in het historisch verhaal 'De typiste' het leven van gewone mensen in oorlogstijd heel erg dichtbij.

De Joodse Lien de Vries is weduwe en moeder van twee kinderen. In oorlogstijd vindt ze een kantoorbaan bij de Joodse Raad in Amsterdam. Dagelijkst typt Lien berichten voor het Joodsche Weekblad, waarin maatregelen van de Duitse bezetter worden bekendgemaakt aan de Joden.

Vanaf haar eerste werkdag slaat de twijfel toe. Kan ze voor de vijand blijven werken om haar kinderen te onderhouden en hun veiligheid te garanderen, terwijl ze weet welk vreselijk lot haar gemeenschap te wachten staat?

De typiste Kamp, Lody van de
€ 20,-
voorraad onbekend
De apotheek in het getto

In de historische roman 'De apotheek in het getto' van Amanda Barratt kent Zosia Lewandowska (Krakau, 1940) de wrede realiteit van de oorlog maar al te goed. Binnen enkele weken na de Duitse inval in Polen verliest ze de man van wie ze hield. Terwijl de gettomuren oprijzen, sluit Zosia zich aan bij een Poolse apotheker die zijn leven riskeert om Joodse families te redden.

De zorgeloze jeugd van Hania Silverman wordt aan diggelen geslagen als haar familie het getto wordt ingedreven. Ze worstelt om te overleven in een ommuurde wereld van wanhoop waar de bevolking wordt uitgedund door deportatie.

Dan komt Hania Zosia, haar vroegere buurvrouw tegen in de apotheek. Hun levens raken met elkaar verweven door het verdriet en de angst die hen door de oorlog worden aangedaan. Op een dag worden ze gedwongen een wanhopige keuze te maken, een keuze die hen onverbiddelijk met elkaar zal verbinden, zelfs als ze uit elkaar worden gerukt...

Amanda Barratt werd bekend met het boek: Dietrich, mijn liefste over Bonhoeffer en zijn verloofd.

De apotheek in het getto Barratt, Amanda
€ 24,99
voorraad onbekend
Rode anjer

In de roman 'Rode anjer' van Laila Ibrahim zijn May en Naomi onlosmakelijk met elkaar verbonden omdat hun grootmoeders samen opgroeiden op een plantage. Nu is het 1915 en belooft de twintigste eeuw sociale veranderingen en gelijke kansen.

May verlangt ernaar te trouwen, maar haar droom valt al snel in duigen. Naomi heeft net een huis gekocht, maar wordt niet geaccepteerd door haar witte buren.

Ondertussen zet de Eerste Wereldoorlog de verhoudingen in het land op scherp. In het tumult van een veranderende natie steunen de twee vrouwen elkaars zoektocht naar bevrijding en waardigheid.

Rode anjer Ibrahim, Laila
€ 22,99
voorraad onbekend
Zandpaleis deel 10

De roman 'Zandpaleis' van Irene Hannon is het tiende deel in de Hope Harbor-serie en opnieuw een heerlijk feelgoodverhaal om bij weg te dromen.

Vienna Price had niet gedacht ooit weer terug te keren naar Oregon en alle slechte herinneringen die ze daar ooit achterliet. Maar als haar carrière op de klippen loopt, trekt ze tijdelijk bij haar moeder in om bij te tanken. Ook Matt Quinn besluit na een hartverscheurend verlies naar het kustplaatsje af te reizen om uit te rusten... én zijn zus te helpen bij haar bed & breakfast, die op instorten staat. Gelukkig beschikt Vienna over de juiste talenten om de onderneming nieuw leven in te blazen. Maar blijft ze ook lang genoeg om Matts hart te helen?

Zandpaleis deel 10 Hannon, Irene
€ 23,99
voorraad onbekend
Wat ik je wil zeggen

De roman 'Wat ik je wil zeggen' van Courtney Walsh is het derde en laatste deel in de serie Terug naar het eiland. Emma Woodson hoopt dat de straten van Nantucket en de charme van het familiehuis van haar overleden echtgenoot een nieuwe start zullen zijn voor haar en haar zoontje. En een droombaan in een kunstgalerie is nóg een stap op weg naar een nieuw leven.

Niets lijkt een hoopvolle toekomst in de weg te staan. Om het appartement boven haar garage op te knappen en te verhuren, schakelt ze de hulp in van de knappe Jameson. Maar die draagt een groot geheim met zich mee dat alles wat ze heeft opgebouwd op losse schroeven kan zetten.

Wat ik je wil zeggen Walsh, Courtney
€ 23,99
voorraad onbekend
Een ongehoord huwelijk

De historische roman 'Een ongehoord huwelijk' van Kasey Stockton is het eerste deel van de serie De Bradwells en geeft je als lezer het heerlijke gevoel dat liefde altijd op de loer ligt.

Felicity Thurston vlucht vanwege haar sociale angst liever weg in een boek dan dat ze zich onder de mensen moet begeven. Maar na een hoogst ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt ze plots het slachtoffer van praatjes die haar eer in twijfel trekken. De enige manier om haar reputatie te redden is door te trouwen met een man die ze nauwelijks kent. Goed, hij is aardig, maar dit kan nooit meer worden. Of toch wel?

Een ongehoord huwelijk Stockton, Kasey
€ 19,99
voorraad onbekend
De perfecte match

De christelijke roman 'De perfecte match' van Jody Hedlund is het eerste deel van De familie Shanahan-serie, waarin een Ierse koppelaar zijn best doet voordelige matches te vormen voor de verschillende gezinsleden. In het eerste deel staat Finola Shanahan centraal.

Na de dood van haar zus heeft Finola besloten dat ze geen recht heeft op een eigen gezin. Liever vult ze haar dagen met zorg dragen voor immigranten in sloppenwijken. Als haar vader een Ierse koppelaar inschakelt, doet ze dan ook haar best al zijn koppelpogingen te saboteren. Haar trucjes mislukken echter en ze waagt een poging met Riley, een succesvolle wagenmaker uit St. Louis. Die ziet in een huwelijk met haar een kans om zijn carrière vooruit te helpen. Finola ziet dat niet zo zitten, maar wanneer er een epidemie uitbreekt, ontdekt ze dat een samenwerking met hem haar misschien ook wel dichter bij haar eigen dromen kan brengen.

De perfecte match Hedlund, Jody
€ 23,99
voorraad onbekend
Het hart van de kapitein

In 'Het hart van de kapitein' van Lorri Dudley verstopt Pricilla Middleton zich aan boord van het schip van haar broer om de roddelpers van die tijd te ontvluchten. Maar voordat ze haar broer kan spreken, vaart het schip uit en zit ze opgescheept met een kapitein die heel iemand anders blijkt te zijn.

Kapitein Tobias Prescott, zoon van een beruchte oorlogsheld, heeft een belangrijke missie en wil die niet laten dwarsbomen door een verstekeling. De naam Middleton heeft Tobias altijd problemen gebracht, en Pricilla is geen uitzondering. Maar Tobias ontdekt dat deze intuïtieve en sterke vrouw in niets lijkt op haar ontrouwe broer.

Het hart van de kapitein Dudley, Lorri
€ 22,99
voorraad onbekend
De Franse naaister

'De Franse naaister' van Laura Frantz is een historische roman die zich afspeelt in de jaren 1750 aan de Canadese kust. Naaister Sylvie Galant woont met haar Franstalige familie in Acadië en zit letterlijk tussen twee vuren in. Als de Britse soldaat William Blackburn haar waarschuwt dat er een Britse invasie op handen is, moet ze haar geboortegrond halsoverkop verlaten en een nieuw bestaan opbouwen in Virginia.

William Blackburn vecht in het Britse leger, maar wil niet meewerken aan de verdrijving van de Acadiërs. Na de waarschuwing aan Sylie dienst hij zijn ontslag in. Sylvie is veilig in Virginia maar heeft moeite om haar leven weer op de rails te krijgen, ver weg van alles wat haar vertrouwd is.

Wanneer haar pad opnieuw kruist met dat van William, staat hun gedeelde, gebroken verleden als een muur tussen hen in. Lukt het hen om hun tegenstellingen opzij te zetten en samen een toekomst op te bouwen?

De Franse naaister Frantz, Laura
€ 24,99
voorraad onbekend
De kindertrein uit Praag

Het is 1939 in de roman 'De kindertrein uit Praag' van Fabiano Massimi. Het nazisme hangt boven Tsjecho-Slowakije en Hitler nadert de stad. Er heerst angst, vooral in het Joodse getto van de stad, waar iedereen zich zo gauw mogelijk uit de voeten wil maken.

De zwaksten onder hen moeten worden gered en er is één persoon die gelooft dat dat kan: Nicholas Winton, een Brit van Joodse afkomst. Hij wil een kindertransport opzetten van Praag naar het Verenigd Koninkrijk. Het leven van Petra Linhart is verwoest door de oorlog. Ze sluit zich aan bij de missie van het kindertransport, waar zij en de Britse vrijwilligers alles op alles zetten om de Joodse kinderen in veiligheid te brengen. Maar dan blijkt dat er iemand dubbelspel speelt...

De kindertrein uit Praag Massimi, Fabiano
€ 21,99
voorraad onbekend
De terugkeer

Catherine Bardon weet in de roman 'De terugkeer' op weergaloze wijze de kleine en grote geschiedenis met elkaar te verweven van de na-oorlogse tijd.

In het hart van de Cariben, in de Dominicaanse Republiek, begint de familie Rosenheck een nieuw hoofdstuk in hun geschiedenis. Midden in de turbulente jaren 60 keert Ruth samen met haar dochter Gaya terug naar de Dominicaanse Republiek. Het is een keuze die haar erg gelukkig maakt en kijkend naar hoe haar dochtertje haar eerste stapjes zet en opgroeit te midden van familie, voelt ze zich rustig en sereen. Het leven hervat zijn koers.Tot op een dag haar jeugdvriendin Lizzie opduikt, die gebukt gaat onder het trauma van de Holocaust. En ondertussen is Gaya ook nog op zoek naar haar biologische vader.

De terugkeer Bardon, Catherine
€ 24,99
voorraad onbekend
Dat doet-ie anders nooit

In het leuke cadeauboek "Dat doet-ie anders nooit!" doet Annemarie van Heijningen op levendige en hilarische manier verslag van haar eerste jaren als hondenbezitter. Annemarie verlangde al jaren naar een vrolijk huppelhondje, een maatje voor het leven.

Zo'n beestje uit de boekjes dat je stemming aanvoelt en de ochtendkrant komt brengen. Maar droomhondjes bestaan niet en met Boomertje Siem haalt ze zo'n beetje alle mogelijke hondenissues in huis: poep eten, niet alleen kunnen zijn, uitvallen naar andere honden en meer van dit soort ongemakken. Kortom: over hoe het niet moet, maar soms wel gaat. Met vallen en opstaan baant ze zich een weg door de eerste twee dynamische jaren.

Dat doet-ie anders nooit Heijningen, Annemarie van
€ 17,99
voorraad onbekend
Bidden met de Bijbel

In het boek Bidden met de Bijbel legt Jezuïet en internetpastoor Nikolaas Sintobin uit hoe je kunt leren bidden met de Bijbel. Laagdrempelig en concreet neemt hij je mee in de meest gebruikte methode om te bidden met de Bijbel: die van Ignatius van Loyola.

Dit boek geeft vijftig handige tips om biddend met de Bijbel aan de slag te gaan. Volg het gebedstraject met vijftig Bijbelteksten en gebedssuggesties om het bidden met de Bijbel te oefenen en er een eigen weg in te vinden.

Bidden met de Bijbel Sintobin, Nikolaas
€ 29,99
voorraad onbekend
Wachten op God

Het boek "Wachten op God" van hoogleraar theologie Andrew Root en docent theologie Blair Bertrand zet in toegankelijke taal uiteen wat kerken juist nu nodig hebben in deze tijd van leegloop en krimp.

Daarbij nemen ze afstand van het maakbaarheidsdenken. In plaats van de oplossing te zoeken in allerlei strategieën, vernieuwingen en campagnes, roepen ze de kerk op te wachten: wachten op wat God gaat doen. Ze geven aan dat onze oplossingen voor krimpende kerken zijn doordrenkt van het geseculariseerde denken. Het is tijd voor een andere blikrichting. De auteurs laten zich inspireren door voorbeelden uit het kerkelijk leven en Bijbelverhalen uit onder andere Handelingen.

'Dit boek laat zien hoe we gelovig en geïnspireerd kerk kunnen zijn in een seculiere tijd.' - Stefan Paas

Wachten op God Root, Andrew; Bertrand, Blair D.
€ 20,-
voorraad onbekend
De canon van het Nederlands protestantis

Het boek: "de Canon van het Nederlandse protestantisme" onder redactie van Marusja Aangeenbrug geeft een overzicht van het protestantisme in Nederland.

Het gaat in op vragen zoals:

* Hoe herken je een protestants kerkgebouw?
* Waarom dragen de meeste predikanten een toga?
* Welk snoep is het populairst tijdens de preek?
* Wat wordt bedoeld met het zogenaamde avondmaal?

Deze en tal van andere typisch protestantse kwesties komen aan de orde in deze protestantse canon. In 7x7 korte hoofdstukken worden 49 belangrijke momenten in de geschiedenis, gewoontes, opvattingen, personen en voorwerpen beschreven. Een afwisselende en aantrekkelijke beschrijving van het protestantisme in Nederland.

De canon van het Nederlands protestantis Aangeenbrug, Marusja
€ 20,-
voorraad onbekend
Leven in de rouwerij

Leven in de rouwerij is het ervaringsverhaal van Marieke Foppen en Marieke van Lierop over het verlies van hun beide mannen door zelfdoding.

Wanneer de twee Mariekes in 2017 beiden hun man verliezen door zelfdoding, zijn ze 25 en 30 jaar oud. In dit boek schrijven deze levenslustige vrouwen op een heerlijk eerlijke manier over hoe hun leven opnieuw vorm krijgt na dit onverwachte verlies, met ruimte voor tranen en een tikkeltje zwarte humor.

Als in een reisgids nemen deze Widowchicks de lezer mee in hun achtbaan door de wereld van rouw. Dit boek biedt herkenning, hoop en een glimlach voor iedereen die rouwt, mist en verder moet.

Met bijdragen van experts Manu Keirse, Riet Fiddelaers, Marinus van den Berg, Derek de Beurs en Marleen Stelling.

Leven in de rouwerij Widowchicks
€ 22,99
voorraad onbekend
Open & bloot

In het boek Open en Bloot maakt cabarettrio Op & top vrouw, bestaande uit Christien Blok, Gezina van den Bos en Barbara Stouwdam, tien onbesproken onderwerpen bespreekbaar.

Daarbij gaan ze de onderwerpen waar we wel over denken, maar niet over praten zeker niet uit de weg:

* Heb jij het weleens over seks?
* Durf jij open te zijn over je mentale gezondheid?
* Bereiken jouw slaapkamergeheimen ook de woonkamer?
* En wat moeten we eigenlijk met al die hormonen?

Op een luchtige manier delen de vrouwen in Open & bloot kwetsbare en hilarische ervaringen en verhalen. De dames nemen geen blad voor mond en schrijven op een manier die niemand tegen de borst stuit.

Dit boek is geschikt voor vrouwen die midden in het leven staan en dat af en toe ook met een korreltje zout durven te nemen.

Open & bloot Op en top vrouw
€ 17,99
voorraad onbekend
Onderweg en zoveel moois

Onderweg en zoveel moois van Rozemijn Aalpoel is een full-colour geïllustreerd geschenkboek met korte teksten, voor de liefhebbers van De jongen, de mol, de vos en het paard van Charles Mackesy.

Rozemijn Aalpoel de lezer mee op weg en laat zien dat in elke stap die je zet iets moois te vinden is. Voor als je op de top van de berg staat of voor als je onderaan de voet staat. We zijn allemaal onderweg. De inspirerende teksten en prachtige illustraties in dit boek zijn als een goede vriend, vriendin of dierbare voor de lezer: ze vergezellen je waar je ook bent in je leven en geven je moed, hoop en durf bij elke stap.

Onderweg en zoveel moois Aalpoel, Rozemijn
€ 17,99
voorraad onbekend
De oorlog die mijn ouders niet hoorden

De oorlog die mijn ouders niet hoorden is het persoonlijk document van de inmiddels 88-jarige Johannes Krane over leven onder Duitse bezetting met dove ouders.

De toen vijfjarige Johannes is de jongste van twee zonen in een Beverwijks gezin waarvan beide ouders doof zijn. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Johannes en zijn broer zijn niet alleen de oren en de mond van hun ouders, maar moeten ook het gezin de oorlog door loodsen. Voedsel op de bon, eten stelen om te overleven, confrontaties met bezetter, vriendschap met een Roma-vriendinnetje dat na een razzia verdwijnt. Het verhaal geeft een scherp beeld van het leven van gewone mensen in oorlogstijd.

De oorlog die mijn ouders niet hoorden Krane, Johannes
€ 21,99
voorraad onbekend
Brieven uit de hel

Het boek "Brieven uit de Hel" verschenen in 1942 onder de naam Screwtape letters, opgedragen aan Tolkien, maakte C.S. Lewis in één klap een bekende schrijver. In Nederland verscheen dit boek in 1947. Brieven uit de hel is een fictieve briefwisseling tussen Galsem en Schroefstrik die tijdloos actueel blijft.

Het boek is sindsdien voortdurend herdrukt. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse vertaling Brieven uit de hel, die sinds 1947 meer dan twintig herdrukken beleefde.

Een ervaren duivel schrijft brieven naar zijn neefje (een duivel in opleiding) om hem de fijne kneepjes te leren hoe je christenen kunt verleiden om hun geloof te verloochenen. Het boek is een tot het eind toe volgehouden parodie, die van de 'andere' kant laat zien waar het op aankomt als je christen bent.

Clive Staples Lewis is geboren op 29 november 1898 in Belfast als tweede en laatste kind van de advocaat Albert Lewis en de domineesdochter Florence Hamilton, die op de universiteit blijk gegeven had van een grote aanleg voor wiskunde. C.S Lewis groeit op in een huis vol boeken, zijn ouders lezen veel. Op vijf jarige leeft laat Clive weten dat hij 'Jacksie' genoemd wil worden, en krijgt zijn zin; later wordt het 'Jack' en dat blijft het. In de zomer is hij meestal een maand met zijn broer en zijn moeder aan zee; zijn vader blijft thuis om te werken. Tot ongeveer hun tiende jaar krijgen de beide jongens onderwijs van hun moeder en van een gouvernante. In 1905 verhuist hij naar een nieuw, groot huis, 'Little Lea', aan de rand van Belfast. Op tienjarige leeftijd overlijdt zijn moeder. Hij gaat dat jaar naar een Engelse kostschool in Watford, nabij Londen. (In zijn autobiografische boek Surprised by Joy noemt hij deze school 'Belsen').

Het onderwijs is daar zeer slecht, Jack begint het christelijk geloof serieus te nemen. In januari 1911 gaat hij naar een Engelse Preparatory School, Cherbourg House ('Chartres' in Surprised by Joy) in Malvern, nabij de grens met Wales. In de loop van deze twee jaar neemt hij (tijdelijk) afscheid van het christelijk geloof. Het onderwijs is goed. Thuis schrijft en illustreert hij verhalen over 'Dierenland' en 'Boxen' (waarvan gedeeltes zijn uitgegeven in Boxen, 1985).

Brieven uit de hel Lewis, C.S.
€ 20,-
voorraad onbekend
De navolging van Christus

Het boek 'De navolging van Christus' van de middeleeuwse monnik Thomas a Kempis is door christenen van alle plaatsen als 'christelijke klassieker' omarmd. Dit boek van Bijbelse, oud-christelijke en middeleeuwse wijsheid is in duizenden uitgaven gedrukt en in allerlei talen vertaald.

Al meer dan vijf eeuwen lang heeft het de weg naar miljoenen lezers gevonden, die de vele honderden raadgevingen vaak levenslang hebben herlezen en overwogen.

Het boek was enkele jaren niet meer leverbaar en verschijnt nu in een nieuwe vertaling van Jacques Koekkoek.

Volgens Gerard De Korte, bisschop van Den Bosch, 'brengt Thomas a Kempis ons bij het hart van het evangelie: de liefde voor Jezus, eenvoud en onderlinge gemeenschap'.

De navolging van Christus Kempis, Thomas a
€ 25,-
voorraad onbekend
Ontwakend jodendom

In het nieuwe boek Ontwakend Jodendom zoomt Daniël De Waele in op de politieke geschiedenis van het kleine Israël en Juda en van de grote rijken in de oude Oriënt.

We leren het dagelijks leven van gewone mensen kennen, met hun vreugden en moeiten. Daarnaast ontdekken we hoe mensen zich verhielden tot de vele goden, demonen en dodengeesten. De auteur laat zien dat in het kleine Juda profeten nooit eerder gehoorde woorden begonnen te profeteren. Door die woorden ontstond een verrassend nieuwe visie op hemel en aarde, een visie die haar neerslag vond in de boeken van het Oude Testament.

Ontwakend jodendom Waele, Daniël de
€ 34,99
voorraad onbekend
Jezus
Jezus Endo, Shusaku
€ 21,99
voorraad onbekend
U roep ik in

In het boek "U roep ik in" verzamelt en vertaalt Augustinuskenner Johannes van Oort de mooiste gebeden uit het werk van Augustinus. In dit chaotische bestaan is er een groeiende behoefte aan inspirerende voorbeelden van gebeden uit het verleden.

Een van de grootste voorbeelden in het christendom is de filosoof en kerkvader Augustinus. Hij wist als geen ander het breekbare verlangen naar God te verwoorden. Het verlangen wat God zelf diep in ons binnenste gelegd heeft.

Johannes van Oort vertaalt het werk van Augustinus op zo'n manier dat ze uitstekend gebeden kunnen worden door moderne mensen

U roep ik in Oort, Johannes van
€ 20,-
voorraad onbekend
Leven zonder God

In het boek Leven zonder God onderzoekt wetenschapper Rik Peels het atheïsme vanuit een nieuw perspectief, dat verder gaat dan het vaak (te) sterk gepolariseerde debat over argumenten voor en tegen het bestaan van God.

Een ontdekkingsreis naar de kern van atheïsme voor gelovige én ongelovige lezers. In debatten over godsgeloof hebben atheïsten, agnosten en gelovigen iets over het hoofd gezien. De aandacht is voornamelijk uitgegaan naar argumenten voor en tegen het bestaan van God, maar atheïsme zelf is niet voldoende onderzocht. Terecht hebben atheïsten ieder aspect van een godsdienstige levensbeschouwing aan de orde gesteld. Maar het wordt nu tijd om atheïsme zelf op die manier kritisch te onderzoeken.

In dit boek probeert Rik Peels niet alleen atheïsme beter te begrijpen, maar ook eerlijker te evalueren. Wat is er zo aantrekkelijk aan atheïsme? Zijn er specifieke denkwijzen die mensen richting atheïsme leiden? En los van de vraag of de atheïstische argumenten het bestaan van God weerleggen, valt er misschien iets te leren van atheïsme voor ons allemaal? Met deze rijke verkenning van doelbewust leven zonder God transformeert Rik Peels het debat tussen atheïsten en gelovigen tot een streven naar een dieper begrip van elkaar.

'Ik kreeg een fraaie spiegel voorgehouden: wat motiveert de atheïst en wat zijn bepalende biografische momenten? Peels spoort ons aan om met een open, nieuwsgierige blik op zingevingsdate te gaan. Mooi advies.'
– Stine Jensen, filosoof

'Een goed boek, het lezen waard. De meningsverschillen zetten mij – en ik hoop ook jou – ertoe aan om dieper na te denken over de onderwerpen die Peels bespreekt.'
– Michael Ruse, wetenschapsfilosoof

'Deze vlot geschreven studie heeft een verrassende insteek: wat als we als gelovigen en atheïsten uit onze loopgraven zouden komen om oprecht naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren? Wordt het daar na de talloze onbesliste debatten niet eens tijd voor? Peels begint er in elk geval maar mee om zich op deze leergierige manier op te stellen – zonder er een geheim van te maken dat hij dat als gelovige doet.'
– Gijsbert van den Brink, theoloog

Rik Peels is auteur van het boek God bewijzen wat hij samen met Stefan Paas schreef. Dr. Rik Peels is universitair hoofddocent aan de Afdeling Filosofie en de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij doet onderzoek naar fundamentalisme, de ethics of belief, onwetendheid, de grenzen van wetenschap, replicatie en de epistemische verantwoordelijkheden van de universiteit.

Leven zonder God Peels, Rik
€ 21,99
voorraad onbekend
Kunst + geloof

In Kunst en Geloof onderzoekt de wereldberoemde Japanse schilder Makoto Fujimura de essentiële rol van creativiteit in het spirituele leven.

Na meer dan dertig jaar schilderen en creëren in zijn studio onthult Fujimura hoe zijn artistieke proces theologisch van aard is, doordrenkt van gebed en lof. Hij benadrukt dat creatie een spirituele daad is die ons inzicht verschaft in de diepte van Gods genade.

Het boek put uit diverse bronnen, van de Bijbel tot T.S. Eliot en de Japanse Kintsugi-techniek, en biedt een unieke kijk op het christelijk geloof.

'Makoto Fujimura is de zeldzame kunstenaar wiens leven dezelfde zuiverende en stimulerende kracht heeft als zijn werk. Dit boek brengt die twee elementen - leven en kunst - nog dichter bij elkaar.'
- Christian Wiman

Kunst + geloof Fujimura, Makoto
€ 21,99
voorraad onbekend
Gevangen in nooit genoeg

Gevangen in nooit genoeg van Arjan van Dam wil de weg wijzen naar een "tevreden leven".

Meer spullen, meer vrienden, meer salaris, meer aanzien, meer vrijheid, steeds dient zich weer iets begerenswaardigs aan. Maar wie houdt de teller bij? Waar ligt de grens van wat je als mens kunt verteren? De economie draait op volle toeren, maar houdt de wereld dit vol? En worden mensen er gelukkiger van om in grote welvaart te leven? Velen zitten opgebrand thuis of gaan gebukt onder dagelijkse stress op hun werk. Hoe kunnen we dit tij keren?

Arjan van Dam duikt, op luchtige wijze, dieper in de psyche van Mensje Nooitgenoeg om te achterhalen welke processen dit verlangen naar meer aanjagen. Waar komt die onblusbare drang vandaan? En wat kun je doen om je gevoel van nooit genoeg om te vormen naar een gevoel van genoeg?

Dit boek houdt een spiegel voor en laat zien wat de valkuilen zijn van het steeds meer willen. Maar de auteur stuurt zijn lezers niet het bos in. Hij besluit zijn boek met een recept voor een tevreden leven. De ingrediënten van dat recept beschrijft hij helder, nuchter en zijn meteen in de praktijk toe te passen.

Gevangen in nooit genoeg Dam, Arjan van
€ 17,99
voorraad onbekend
Het absurde universum

In het boek "Het absurde universum" gaat Patrick Chatelion Counet na hoe de wetenschap, net als de theologie, vastloopt in een poging de ongrijpbare werkelijkheid te doorgronden.

De auteur laat zien dat wetenschappelijke theorieën, van oerknal tot zwarte gaten en de verwarrende kwantummechanica, steeds theoretischer worden en absurde trekken krijgen. Counet betoogt dat we de wetenschap, zoals eerder de theologie, kritisch moeten bekijken.

Dit boek nodigt ons uit om het mysterie te omarmen en te erkennen dat geloof voortkomt uit het besef van het onverklaarbare.

Het absurde universum Chatelion Counet, Patrick
€ 27,99
voorraad onbekend
Legenden

In het boek "Legenden" vertelt Tom Schepers op pakkende wijze de vergeten verhalen over Bijbelse personages vanuit buiten Bijbelse bronnen.

Hij weeft fragmenten uit een brede selectie van oud manuscripten samen tot een sprankelend verhaal dat de grens tussen fictie en non-fictie doet vervagen. Leer Mozes kennen als een groots uitvinder en als leermeester van Orpheus. Maak mee hoe de zoon van koning Salomo aan de haal ging met de ark van het verbond.

Deze legenden staan garant voor uitmuntend leesplezier.

Legenden Schepers, Tom
€ 20,-
voorraad onbekend
Het leven heeft veel meegebracht
Het leven heeft veel meegebracht Boele, Kees
€ 22,99
voorraad onbekend
De hemel te rijk

In het theologische boek "De hemel te rijk" verkent Pieter Dirk Dekker een nieuwe kijk op het omstreden begrip uitverkiezing.

Dure auto's, succesvolle outfits, gelikte livestreams - wie een kerk bezoekt, merkt lang niet altijd dat God vooral oog voor de armen heeft. Toch is dat wat de Bijbel betreft een cruciaal aspect van het evangelie. Sterker nog: sommige Bijbelteksten stellen dat God de armen uitverkoren heeft. Tegenover een almaar populairder welvaartsevangelie zet Pieter Dirk Dekker de vraag: wat betekent het om rijk te zijn, als God de armen uitverkoren heeft?

INKIJKEXEMPLAAR

De hemel te rijk Dekker, Pieter Dirk
€ 17,99
voorraad onbekend
Een woord voor nu

In Een woord voor nu van Niels de Jong komen in de vorm van verdiepende Bijbelstudies onderwerpen langs als gebed, missie, een gemeenschap vormen, de leiding van de heilige Geest, het evangelie delen met anderen. Een mooi Bijbelstudieboek dat veel actuele thema's aan de orde stelt

Niels de Jong doet dit vanuit het Bijbelboek Handelingen omdat hij overtuigd is dat deze verhalen voor christenen en de kerk anno nu nog steeds relevant zijn. Ook in de tijd van Handelingen moest de boodschap landen in een multiculturele en multireligieuze wereld waarin het christelijk geloof verre van vanzelfsprekend was.

Een woord voor nu Jong, Niels de
€ 13,99
voorraad onbekend
Groene catechismus

In het boek Groene catechismus stelt theoloog Sam Janse 88 vragen die bij mensen leven rondom geloof en duurzaamheid en probeert die te beantwoorden.

Tijdens de lezingen die theoloog Sam Janse her en der houdt over geloof en duurzaamheid worden veel vragen gesteld. Vragen over feiten, onze levensstijl, overbevolking, de Bijbelse boodschap, de eindtijd, enzovoort.

In dit boek behandeld Sam Janse deze vragen en probeert hij die te behandelen. Daarmee reikt de auteur in kort bestek de belangrijkste informatie aan over klimaatverandering, biodiversiteit, zorg voor de schepping, duurzaamheid en geloof.

Groene catechismus Janse, Sam
€ 12,99
voorraad onbekend
De hartslag van het geloof
De hartslag van het geloof Ryle, John Charles
€ 14,99
voorraad onbekend
Levenslessen voor moderne devoten

Het boek "Levenslessen voor moderne devoten" bevat een aantal levenslessen van Thomas a Kempis die ook de moderne mens weten te inspireren.

In het klooster Agnietenberg in Zwolle had Thomas a Kempis de zorg voor de nieuw ingetreden medebroeders. Hij schreef dit boek met levenslessen speciaal voor hen. De nieuwe broeders moeten bescheiden, eenvoudig, zwijgzaam, deugdzaam, geduldig en dienstbaar zijn, waarbij Thomas beseft dat de mens soms moeite heeft zich aan zijn goede voornemens te houden.

Thomas en zijn kloosterbroeders behoorden tot de Moderne Devotie, een religieuze vernieuwingsbeweging in de 14e en 15e eeuw. Thomas' levenslessen weten nog steeds te inspireren.

Levenslessen voor moderne devoten Kempis, Thomas a
€ 13,99
voorraad onbekend
Het relatieboek voor singles

In Het relatieboek voor singles beschrijft Aukelien van Abbema wat er nodig is als je op een gezonde manier wilt daten en op een goede manier een relatie wilt beginnen.

Daarbij komen vragen aan de orde zoals:

* Wat is je uitgangspunt?
* Hoe is je relatie met jezelf en met de mensen om je heen?
* Hoe vind je iemand die bij je past?
* Hoe ga je om met afwijzing, en hoe wijs je zelf eigenlijk fatsoenlijk af?

Maar vooral: hoe groeit een gezonde, veilige hechting tussen jou en je partner vanaf het begin van je relatie op een goede manier, zodat je straks geen relatietherapeut nodig hebt? Op deze en nog veel meer vragen geeft dit boek antwoord.

Het relatieboek voor singles Abbema, Aukelien van
€ 22,99
voorraad onbekend
Het ambacht van de schoolbestuurder
Het ambacht van de schoolbestuurder Bakker, Dick den
€ 34,99
voorraad onbekend
Zijn is de zee

In het cadeauboek Zijn is de zee mediteert Pieter L. de Jong over de zee en alles wat daarmee te maken heeft.

Als kind groeide Piet de Jong op onderaan een duin op Walcheren. De zee was altijd dichtbij en heeft daarna ook altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van deze auteur. In dit boek komen Bijbelse beelden langs als de zee, de haven, het anker, de storm, de visser. Aan de hand van deze beelden mediteert de auteur over God, het geloof en ons leven.

Een waardvol boek voor persoonlijke lezing en als cadeau.

Zijn is de zee Jong, Pieter L. de
€ 10,99
voorraad onbekend
Harris en de dinomaffia

'Harris en de dinomaffia' van Petra van Rijssen is een spannend jeugdboek over een twaalfjarige jongen die het opneemt tegen een bende criminelen in Schotland.

Harris is dol op 'zijn' eiland Skye. Hij woont er in een caravan op een rots boven zee, omringd door reuzenhaaien en zeevogels.

Minder geslaagd is oma, die elke dag dezelfde gore haggis kookt. En Harris mist zijn moeder, die alweer twee jaar in Italië zit voor dinosaurusonderzoek. Als Harris op een nacht ziet hoe leden van de Italiaanse maffia een uniek fossiel van het eiland stelen, komt hij in actie. Samen met de avontuurlijke Summer gaat hij op pad om de dinodieven te stoppen. Lukt het hen om het fossiel te redden? En komt zijn moeder ooit weer terug?

Harris en de dinomaffia Rijssen, Petra van
€ 15,99
voorraad onbekend
Helden van de straat
Helden van de straat Earle, Phil
€ 17,99
voorraad onbekend
Het verdwenen vikingzwaard
Het verdwenen vikingzwaard Brouwer, Willeke
€ 17,99
voorraad onbekend
De oorlog die ik eindelijk won
De oorlog die ik eindelijk won Brubaker Bradley, Kimberly
€ 14,99
voorraad onbekend
Zoekbijbel NT

In de Zoekbijbel van Sarah Parker zoek en tel je mee en kom je alles te weten over de geweldige dingen die Jezus deed! Vind de Romeinse soldaten, de vier herders en het baby'tje Jezus.

In dit boek staan acht bijbelverhalen uit het Nieuwe Testament. Lees over de geboorte van Jezus, over de verlamde man die door Jezus werd genezen en over het Laatste Avondmaal. Lukt het jou om alle mensen, dieren en voorwerpen te ontdekken?

Deze prachtige geïllustreerde zoekbijbel heeft op elke pagina meer dan vijftig dingen om te tellen en te zoeken.

Zoekbijbel NT Parker, Sarah
€ 15,99
voorraad onbekend