Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe boeken Zomer 2023 Jongbloedmedia

Bij Uitgeverij Jongbloedmedia worden D.V. in de zomer van 2023 weer veel nieuwe titels verwacht. Hieronder een impressie van die titels, die steeds weer aangevuld worden. Ze zijn bij verschijning direct leverbaar bij Ichthusboekhandel.nl en kunnen nu al online gereserveerd worden bij de websh van Ichthusboekhandel.nl.

Uitgeverij JongbloedMedia heeft de volgende imprints: Ark Media, uitgeverij Groen (met o.a. de Artios reeks), Columbus, Sestra, Elisabeth en de Stichting Herziene Statenvertaling (HSV)

HSV Overschrijfbijbel Psalmen

De Overschrijfbijbel Psalmen is bedoeld als een meditatieve en creatieve manier om de Bijbel te lezen. Deze uitgave van de Bijbel in de Herziene Statenvertaling brengt de eeuwenoude teksten nog dichter bij de lezer.

Na de eerste editie van de HSV Overschrijfbijbel met een aantal brieven van Paulus (Galaten t/m 2 Thessalonicenzen) volgt er nu een Overschrijfbijbel met de Psalmen: een zeer geliefd Bijbelboek met bemoedigende en herkenbare teksten voor elke situatie.

De ervaring leert: door regelmatig een tekstgedeelte over te schrijven, krijgen de woorden opeens meer kracht en betekenis.

* Bekende teksten komen op een nieuwe manier tot leven.
* Meditatief omgaan met de Bijbel.
* Rust en aandacht vinden in het overschrijven van de Bijbeltekst

HSV Overschrijfbijbel Psalmen
€ 22,99
voorraad onbekend
Mannenbijbel HSV

De Mannenbijbel HSV bevat de complete Bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling, met daarbij heel veel aansprekende extra informatie voor mannen van nu.

Tussen de Bijbelverzen door staan korte tekstjes over leiderschap, geloof en verdieping. Ieder Bijbelboek heeft een informatieve inleiding, daarnaast staan er in de Mannenbijbel meer dan 300 nieuwe, boeiende feiten, 70 biografieën van bijbelse mannen en tientallen infographics, foto's en landkaartjes.

De Mannenbijbel zag er eerder zo uit: Vorige versie Mannenbijbel

INKIJKEXEMPLAAR MANNENBIJBEL HSV

De Mannenbijbel:

* Verduidelijkt de betekenis van het Woord van God
* Legt verbinding tussen de tijd van de Bijbel en de praktijk van het leven van mannen nu
* Stelt thema's als verantwoordelijkheid, geloof en verdieping op praktische wijze aan de orde

Het extra toegevoegde materiaal in deze studiebijbel voor mannen bevat veel handige inleidingen op de bijbel boeken en een heldere uitleg hoe de Bijbeltekst gebruikt kan worden in het dagelijks leven. De Mannenbijbel zet bekende en minder bekende mannen uit de Bijbel in de schijnwerpers en prikkelt mannen bewuster te leven vanuit de verantwoordelijkheid die God hen geeft.

Mannen zijn soms wat meer gespitst op feiten. De Mannenbijbel speelt hierop in door, onder de aanduiding 'Prikkel', in enkele zinnen Bijbelse weetjes uit te leggen. Deze wetenswaardigheden kunnen een aanzet vormen om persoonlijk verder in de Bijbel te gaan lezen.
Meer dan vijftig mannen hebben de teksten geschreven voor de Mannenbijbel. Met als kernredactie:

* Wim Markus - emeritus predikant
* Mark de Boer - directeur uitgeverij Ark Mission
* Ruben Flach - directeur Opwekking
* Kees Ritmeester - opleidingsmanager Driestar Hogeschool
* Willem Jan van der Toorn - Christelijk-gereformeerd predikant

De verscheidenheid binnen de kernredactie is breed, wat maakt dat de Mannenbijbel een Bijbel is voor een brede groep van christelijke mannen. Het accentverschil met de vrouwenbijbel is dat de aandacht in de studies zich richt op mannen. In de vrouwenbijbel is dat precies andersom.

De Mannenbijbel is een ideaal cadeau voor een belijdenis, verjaardag of Vaderdag.

De Mannenbijbel is vooral bedoeld als ondersteuning van het dagelijks Bijbellezen. Wie (nog) meer wilt studeren verwijzen we naar de HSV Studiebijbel. Ook die kun je online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl.

Formaat 15x24 cm
Gebonden in een moderne hardcover omslag

De Mannenbijbel HSV kopen doet u bij eenvoudig bij Ichthusboekhandel.nl de plek voor Bijbels!

Mannenbijbel HSV Herziene Statenvertaling
€ 62,50
voorraad onbekend
Notitiebijbel HSV

De Notitiebijbel HSV is de schrijfbijbel voor gebruikers van de Herziene Statenvertaling met veel extra ruimte om notities te maken bij een Bijbeltekst die je raakt, inspireert of motiveert. De Notitiebijbel HSV is bovendien geschikt voor Bijbeljournaling

De complete tekst van deze HSV schrijfbijbel is opgemaakt in één handige kolom. Aan de buitenkant van iedere pagina zijn subtiele schrijflijntjes gedrukt waarop je gemakkelijk en netjes aantekeningen kunt maken. Kijk hier onder maar voor een inkijkexemplaar:

INKIJKEXEMPLAAR NOTITIEBIJBEL HERZIENE STATENVERTALING

De HSV Notitiebijbel is zeer geschikt om te gebruiken voor Bijbel journaling. Omdat er geen voorgedrukte afbeeldingen in staan is er alle ruimte om deze Bijschrijfbijbel van de HSV helemaal voor je zelf te maken.

Formaat: 15x22 cm / stevig papier.

De nieuwe Notitiebijbel Herziene Statenvertaling (bijschrijfbijbel) is een bijzonder cadeau voor anderen of jezelf! De HSV Notitiebijbel online kopen doet u bij Ichthusboekhandel.nl

Notitiebijbel HSV Herziene Statenvertaling
€ 49,-
voorraad onbekend
Bijbel (HSV) met Psalmen en index

De Herziene Statenvertaling (HSV) met Psalmen 1773 in het formaat 12 x 18 nu in een prachtige kunstleren editie met duimgrepen (index)

Bijbel (HSV) met Psalmen en index
€ 110,-
voorraad onbekend
Bijbel HSV met Psalmen 12 x 18

Nu een klassieker van de HSV met Psalmen in formaat 12 x 18 cm opnieuw uitgegeven. Vanwege enthousiaste reacties en vragen naar eerdere edities verschijnt de bruin kunstleren HSV in het formaat 12 x 18 cm nu ook met Psalmen!

Wat mag je van deze HSV Bijbel verwachten:

* Kunstleer bruine omslag
* 2016 pagina's
* formaat 12 x 18 cm
* Volledige tekst HSV
* Psalmen 1773 en de verschillende liturgieën
* Witsnede

Bijbel HSV met Psalmen 12 x 18 Herziene Statenvertaling
€ 89,-
voorraad onbekend
Brandstof voor je brein

Bear Grylls gebruikt in het boek "Brandstof voor je brein" zijn survival-ervaringen om in 365 peptalks principes door te geven die hem hebben geholpen een positieve mindset te ontwikkelen.

Samen met Will van der Hart, expert op het gebied van mentale gezondheid, biedt Grylls in dit boek praktische tips om je weerbaarheid te vergroten, af te rekenen met stress en te groeien in zelfvertrouwen.

Het boek is ingedeeld in acht thema's, zodat je zelf kunt kiezen met welk onderwerp je het eerst aan de slag gaat.

* Wijsheid,
* strijd,
* motivatie,
* moed,
* relaties,
* zelfzorg,
* geloofsleven en
* doorzettingsvermogen.

Brandstof voor je brein reikt niet alleen principes aan, maar helpt je ook om daadwerkelijk nieuwe gewoonten te ontwikkelen, die je dagelijks leven veranderen.

Bear Grylls is een Britse avonturier, televisiepresentator, motivatietrainer en schrijver van actieboeken. Hij beklom al op zijn 23e de Mount Everest en is bekend door survival-programma's op Netflix en Discovery Channel. Zijn deelname aan de Alphacursus ziet hij als zijn grootste avontuur ooit.

Brandstof voor je brein Grylls, Bear
€ 25,99
voorraad onbekend
De Bijbel leren lezen

De bekende monnik Anselm Grun over Bijbelllezen en ontdekken wat er staat in de heruitgave van zijn boek: de Bijbel leren lezen.

Veel mensen vinden het lastig om de Bijbel te lezen. Hij is geschreven in zo'n andere taal, die moeilijk te begrijpen is. Misschien wordt je bang van de teksten, omdat er gesproken wordt over een oordeel. Of boos, vanwege de oorlogsverhalen, waarin geweld overheerst. We hebben volgens Grün de juiste bril nodig om de Bijbel te lezen. Dan zien we dat de woorden helend en bevrijdend voor ons zijn; woorden van leven!

De bekende monnik Anselm Grün geeft in De Bijbel leren lezen bij elk Bijbelboek een introductie, die helpt om de teksten beter te begrijpen en de woorden in een ander licht te zien. Dat draagt eraan bij dat je (opnieuw) verbinding maakt met de Bijbel.

De Bijbel leren lezen Grün, Anselm
€ 20,-
voorraad onbekend
Tijd met de Psalmen

Tijd met de Psalmen is een dagboek met inspirerende teksten over de Psalmen door Jos Douma vanuit de traditie van de Lectio Divina.,

Ben je op zoek naar een eenvoudige en toch diepgaande manier om je te verbinden met de Psalmen? Zoek je vernieuwing van je dagelijkse omgang met woorden van God? Dit boekje geeft je bij elke psalm een heel korte overdenking over één vers. Je wordt uitgenodigd om volgens de vier stappen van de Lectio Divina dit ene psalmwoord binnen te laten komen:

1) lezen
2) overdenken
3) bidden
4) verstillen

Je kunt elke lectio ook beluisteren als een podcast van drie minuten. Laat je 150 dagen lang op eenvoudige manier inspireren door de zeggingskracht van de Psalmen!

Jos Douma is predikant van de Plantagekerk in Zwolle, initiator van de online School voor Spiritualiteit en auteur.

Tijd met de Psalmen Douma, Jos
€ 17,99
voorraad onbekend
Liefde is een keuze

Het boek "Liefde is een keuze" van Gary Chapman laat mensen aan het woord die in hun leven de principes van de vijf talen van de liefde in praktijk brachten.

Ik hou van jou' is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je ervoor dat de liefde overeind blijft als er dingen tegenzitten? Onthoud dat liefde meer is dan een gevoel. Breng de liefde in de praktijk! In je huwelijk, je gezin, je familie, in je vrienden- en kennissenkring, op je werk en zelfs tegenover mensen die je niet mag.Verlies je de moed bij het idee alleen al?

Liefde is een keuze staat boordevol levensechte verhalen van mensen als jij. Hun ervaringen zullen je stimuleren om zelf ook in actie te komen, de kracht van de liefde te ontdekken en meer te maken van de relaties met de mensen om je heen. Bij elk ervaringsverhaal vertelt Gary Chapman wat het verband is met de vijf talen van de liefde en geeft hij tips over hoe je die zelf kunt toepassen.

Dr. Gary Chapman is auteur, spreker, voorganger en therapeut. Hij heeft een passie voor mensen en wil hen helpen om te bouwen aan liefdevolle, blijvende relaties.

Liefde is een keuze Chapman, Gary
€ 22,99
voorraad onbekend
In Zijn voetsporen

In Zijn voetsporen is een reisboek door Israël van Max Lucado. Het neemt jr mee op reis langs mensen en plekken die een grote rol speelden in Jezus' leven op aarde.

Het startpunt ligt in Bethlehem, de plek waar de Verlosser ter wereld kwam. De reis wordt vervolgd naar Nazareth, waar Jezus zijn jeugd doorbracht. Daarna gaat de tocht naar onder andere Galilea, de Jordaan en Bethanië, waar Hij sprak, werkte en zijn liefde uitdeelde. Tot slot volgen de Via Dolorosa en de plek waar Jezus de dood verslagen heeft.

'Onderweg' bespreekt Max Lucado wat het inhoudt om in Jezus' voetsporen te lopen.

* Hoe ga jij bijvoorbeeld om met vernederingen of zorgen?
* Hoe is jouw relatie met je hemelse Vader?

Lucado doet je stilstaan bij de beloften die Jezus heeft gedaan en helpt jou met verwerkingsvragen verder op weg.

Max Lucado is voorganger in de VS en schrijft daarnaast graag voor 'mensen die niet van lezen houden'. Van veel van zijn boeken zijn al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

In Zijn voetsporen Lucado, Max
€ 24,99
voorraad onbekend
Ontprikkelgids voor kids

Het boek "Ontprikkelgids voor kids" van Marit ter Maten-Goessens is een gids vol ideeën en praktische tips om te ontprikkelen voor kinderen.

In deze gids staan meer dan 50 tips en ideeën om te ontprikkelen. Maar waarvan moet je ontprikkelen? Eigenlijk is dat heel simpel: teveel prikkels! Je hebt dan zoveel informatie binnengekregen via je zintuigen, je gedachten of gevoelens, dat je lichaam laat merken dat er niets meer bij kan. Je hoofd zit vol, je kan je niet meer concentreren, je wordt snel boos of verdrietig: in ieder geval heb je er last van.

Ontprikkelen bestaat uit 2 dingen. Eerst moet je herkennen dat je vol zit. Pas daarna kan je iets bedenken om te ontprikkelen. Daar wil deze gids je bij helpen! Probeer de ideeën maar eens uit en ontdek welke wel en niet bij je passen.

Marit beschrijft in dit praktische boek hoe kinderen, die last hebben van overprikkeling, daarvan kunnen herstellen door te 'ontprikkelen'. Ze deelt 45 leuke activiteiten die ervoor zorgen dat het hoofd van de kinderen weer wat minder vol zit met gedachtenprikkels en dat ze kunnen herstellen van een teveel aan zintuigprikkels. Doordat ze zich daarna beter voelen, is het ook makkelijker om je weer te kunnen concentreren. Hoe waardevol om als kind al te leren hoe je kunt 'ontprikkelen'! Voor iedereen is het van belang om de eigen prikkelbalans te bewaren. Dat is zeker zo voor hoogsensitieve mensen en anderen die meer dan gemiddeld last kunnen hebben van de hoeveelheid gedachten- en zintuigprikkels die elke dag op ons af komen. De 'tafelhangmat' is mijn favoriet :-), ik zou daar graag zelf nog in passen. Gelukkig kan ik de tip om een luisterboek op te zetten wel prima gebruiken!
- Monique Thoonsen, auteur van de Wiebelen en friemelenreeks

Deze gids zit vol met oefeningen en activiteiten die jouw kind thuis kan doen. Wat ik er het mooie aan vind is dat de oefeningen ook bijdragen aan het kalmeren van het systeem van jouw kind. Je kan ze preventief inzetten, om te voorkomen dat stress oploopt en
in het moment dat er al stress is. Er zitten sowieso meerdere oefeningen in die jouw kind leuk zal vinden. Overigens zijn lang niet
alle oefeningen 'nieuw', nee, sommige ervan zul je al kennen of zelfs al inzetten. Evengoed is het waardevol om te weten dat deze
activiteiten niet alleen leuk zijn, maar ook ontprikkelend werken. Het helpt je hiermee ook om bepaalde vertrouwde activiteiten vaker
en doelbewuster in te zetten.

-Josja Koelink, hsp-coach

Marit ter Maten-Goessens is psychologe, auteur en eigenaar van de praktijk Het kleine egeltje. Ze werkt met kinderen, tieners en vrouwen en biedt hulpverlening aan rondom hooggevoeligheid.

Ontprikkelgids voor kids Maten-Goessens, Marit ter
€ 16,99
voorraad onbekend
De hemel op straat

De hemel op straaat is een boek vol inspirerende overdenkingen van Ds. Zegert de Graaf en vertelt verhalen over het Koninkrijk.

Als dominee Zegert de Graaf een kerkdienst afsluit, doet hij dit met de woorden 'En hiermee is de dienst begonnen'. Buiten de kerk, daar moet het gebeuren – op straat, thuis, op het werk en langs de lijn. Daar moet duidelijk worden of we de preek begrepen hebben.

Dit boek is bedoeld om de lezer mee te nemen, de kerk uit. In korte verhalen en overdenkingen schetst De Graaf wat hij 'op straat' ziet gebeuren. Tegenover lelijke en nare dingen zijn dat ook vaak verrassend mooie en goede dingen – tekenen van Gods koninkrijk. Dit boek houdt ons ook een spiegel voor; we komen onszelf tegen, met de moeite die we soms hebben
om 'die Ene' te volgen: de vreemdeling van Nazareth. De rode draad in dit boek is: Laat je verrassen. De hemel is dichterbij dan je denkt.

Zegert de Graaf is emeritus predikant in de PKN. Jarenlang was hij onderwijzer en leraar. Na zijn studie theologie was hij predikant te Hazerswoude en Katwijk aan de Rijn (1981-1988). Daarna was hij jarenlang actief in het pastoraat, in verschillende gemeenten.

De hemel op straat Graaf, Zegert de
€ 14,99
voorraad onbekend
Veilig naar de overkant

Veilig nar de overkant is een verzameling gedichten van Frits Deubel. Van de geliefde en veelgebruikte teksten van Frits Deubel werden in de loop der jaren diverse bundels uitgegeven.

Nog niet eerder verscheen er een verzameling van zijn mooiste gedichten. In deze - als cadeauboek vormgegeven - uitgave staan zijn meest geliefde teksten.Een aantal van Deubels teksten zijn op muziek gezet. In deze bundel staan verwijzingen naar prachtige kooruitvoeringen die via internet te beluisteren zijn.

Frits Deubel (1927) werd bekend door zijn bemoedigende gedichtenbundels waarvan er vele bij Ark Media verschenen. Ook zijn liedteksten zijn bekend en geliefd (onder meer bij Nederland Zingt). Deubel wist als geen ander het leven van alledag te vangen in bijzondere poëzie.

Veilig naar de overkant Deubel, Frits
€ 16,99
voorraad onbekend
Briefjes in je broodtrommel

Het boek van Anne de Swart, Briefjes in de broodtrommel, bevat overdenkingen en korte geidchten die inspirerend zijn en jou door de dag heen helpen.

Als kind vond Anna de Swart regelmatig bemoedigende briefjes van haar moeder in haar broodtrommel. Nu zet Anna zelf haar gedachten op papier om anderen te bemoedigen. In dit boekje neemt ze je mee langs de vier seizoenen.

Haar versjes gaan over allerlei facetten van het leven. Daarnaast daagt ze je in korte overdenkingen uit tot bezinning en onthaasting, tot luisteren, Bijbellezen en doen.

Dit boek is voor jou als je samen met God door het leven reist, maar ook als je het pad naar Hem graag wilt terugvinden.

Anna zegt zelf hierover: 'Mijn geloof in God gaat als een rode draad door mijn leven, en dus ook door de versjes heen. Soms expliciet, vaak ook impliciet. Ik bid dat ze je mogen bemoedigen en inspireren.'

Anna de Swart is meertalig opgegroeid. Ze heeft een grote passie voor taal en boeken. Ze houdt ook erg van de stilte, liefst in combinatie met de natuur.

Briefjes in je broodtrommel Swart, Anna de
€ 15,99
voorraad onbekend
Vijf kruisen in de jungle

Het boek Vijf kruizen in de jungle door Elisabeth Elliot is een zendingsverhaal dat inmiddels bij de klassiekers hoort en al vele herdrukken kende.

Hun verhaal schokte de wereld. In de herfst van 1956 besloten vijf jonge zendelingen om contact te leggen met de Auca-stam, die diep in het ondoordringbare oerwoud van Ecuador woonde. Bijna 300 jaar eerder was de eerste toenaderingspoging mislukt, toen de zendeling door de Auca's met speren vermoord was. Met hulp van Mission Aviation Fellowship werd nu een nieuwe poging voorbereid om hen te bereiken.

Slechts enkele maanden later heeft Elisabeth Elliot in 'Through Gates of Splendor' de afloop van 'Operation Auca' beschreven, waarbij haar echtgenoot Jim, Nate Saint, Roger Yuoderian, Ed McCully en Pete Fleming de dood vonden. Dit indrukwekkende boek heeft in de afgelopen decennia al honderdduizenden mensen geïnspireerd en wordt nu opnieuw uitgegeven!

Elisabeth Elliot (1926-2015) was een wereldwijd bekende auteur en spreker. Haar eerste echtgenoot, Jim Elliot, werd in 1956 gedood tijdens een poging om missionair contact te leggen met de Auca van oostelijk Ecuador. Ze bracht later twee jaar als zendeling door onder de stamleden die haar man vermoordden. Ze heeft meer dan twintig boeken geschreven.

Vijf kruisen in de jungle Elliot, Elisabeth
€ 17,99
voorraad onbekend
Gelovige burgers

In de Kringserie, is nu het Bijbelstudieboek: Gelovige burgers, over God en de overheid, door Johan Visser en Dick Wolters, verkrijgbaar.

Hoe ga je als christen om met machten en gezaghebbers? Je wilt je geloof verbinden met je concrete leven, maar hoe doe je dat in een tijd waarin de samenleving polariseert en het vertrouwen in de overheid verdwijnt?We worden bijna dagelijks geconfronteerd met (machts)misbruik. Bij de overheid, maar ook in bedrijven, organisaties en gezinnen. Wat heeft de Bijbel te zeggen over macht en gezag? De studies in dit boekje reiken aansprekende voorbeelden aan en helpen je om Bijbelse antwoorden te vinden op deze en andere vragen over God en de overheid.

Johan Visser en Dick Wolters zijn beide predikant van de Noorderkerk in Amsterdam. Ze hebben deze Bijbelstudies geschreven in gesprek met gemeenteleden die op diverse manieren betrokken zijn bij politiek en samenleving.

Gelovige burgers Visser, Johan; Wolters, Dick
€ 13,99
voorraad onbekend
De kerk als school van de liefde

In de kringserie verscheen nu: De Kerk als school van de liefde, geschreven door Jos Douma en bevat 7 Bijbelstudies over het liefhebben van God, de ander en jezelf.

Waar draait het in het christelijk geloof om? Uiteindelijk om de liefde. Want 'God is liefde' (1 Johannes 4:8) en Jezus zegt: 'Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn' (Johannes 13:35).

In dit boekje vind je zeven Bijbelstudies die je helpen om de kerk te zien als een school van de liefde. Een plek dus waar je dingen leert, waar ontmoetingen plaatsvinden die je helpen om te groeien in het liefhebben van God, je naast, jezelf en ook de aarde.

Geschikt voor kringgebruik en persoonlijke studie.

Jos Douma is predikant van de Plantagekerk in Zwolle, initiator van de online School voor Spiritualiteit en auteur.

De kerk als school van de liefde Douma, Jos
€ 10,99
voorraad onbekend
Alles heeft zijn tijd

Het Sestra Dagboek, alles heeft zijn tijd, is een Bijbels dagboek voor en door vrouwen die midden in het leven staan.

Alles heeft zijn tijd, zo leert de prediker ons. Er is een tijd om te huilen en om te lachen, een tijd om te zwijgen en om te spreken, een tijd van oorlog en een tijd van vrede ...

Stuk voor stuk thema's die we herkennen in ons dagelijks leven. In dit nieuwe Sestra 365 dagendagboek komen alle 28 levensthema's aan bod waar we volgens de prediker mee te maken krijgen. Een dagboek vol bemoediging en herkenning, dat een dagelijks rustmoment biedt tijdens de hoogte- en dieptepunten van ons jaar. Elke weekdag biedt de lezer een Bijbeltekst en een overdenking, en in het weekend wordt de week afgesloten met een praktische toepassing en een gebed.

Alles heeft zijn tijd Sestra Dagboek
€ 24,99
voorraad onbekend
Agenda Dagelijkse Broodkruimels Sestra

De DagelijkseBroodkruimels en Sestra agenda 2024 is er voor de christelijke vrouw die praktisch en mooi met elkaar wil verenigen. De prachtige vormgeving in DagelijkseBroodkruimels-stijl komt terug in de weekoverzichten, maar ook in de overdenkingen en mooie platen waarmee de weekoverzichten worden afgewisseld.

Ter bemoediging en inspiratie zijn elke week Bijbelteksten en andere inspirerende quotes toegevoegd. Een prachtige én praktische agenda die je het hele jaar met plezier kunt gebruiken.

Dagelijkse Broodkruimels is een online community van christenen die samen 1 lichaam vormen; het lichaam van Christus. Door creatief talent een platform te geven, maken zij Gods Koninkrijk meer en meer zichtbaar. Dagelijks inspireert DagelijkseBroodkruimels heel veel mensen met het Woord van God. Ze doen dit online én offline. Hun missie is: “Talent ontwikkelen en delen mogelijk maken zodat de wereld kan proeven van het brood dat leven geeft.”

Kenmerken Agenda Dagelijkse Broodkruimels en Sestra:

* Ringband harde kaft
* full colour
* 136 pagina's
* formaat 15 x 20 cm •

Agenda Dagelijkse Broodkruimels Sestra agenda 2024
€ 15,99
voorraad onbekend
Oneindige liefde

Het boek van Sarianne van Dalen, Oneindige liefde, heeft als ondertitel Richt je hoofd omhoog en wil vrouwen gidsen met korte inspirerende overdenkingen.

We komen allemaal op deze aarde zonder handleiding. Geen mens kan ons de exacte spelregels uitleggen van hoe het leven werkt. Terwijl ons hart snakt naar rust, stilte en vertroosting, leven we in een opgejaagde wereld vol herrie, drukte en onzekerheid.

'Richt je hart op zijn oneindige liefde', staat er in 2 Thessalonicenzen 3:5. Het zijn woorden uit de Bijbel die ons in de hectiek van ons leven de juiste richting wijzen. De 100 korte overdenkingen helpen je om je te verbinden met Gods vaderhart. Zo kan de Heilige Geest je meenemen in een proces van verdieping, omvorming en opbloei vanbinnen uit. Gods oneindige liefde doet je schouders niet moedeloos hangen, maar recht je rug en richt je oog omhoog.

Over de auteur: Sarianne van Dalen is een bekende Sestra auteur en spreker. Ze is wandelcoach, organiseert kloosterweekenden en verzorgt Bijbeloverdenkingen voor Groot Nieuws Radio. Samen met haar man Lieuwejan en de kinderen woont ze in Zwolle.

Oneindige liefde Dalen, Sarianne van
€ 14,99
voorraad onbekend
Hormoongeluk

Het boek Hormoongeluk van Marije van den Berg is bedoeld om je geluk te vergroten door het goed managen van je cyclus. Hormoongeluk is jouw handleiding om je cyclus voor je te laten werken.

Je hoeft je niet meer te frustreren over de ingewikkeldheid van je menstruatie, hormonen of wat dan ook. Leer vanuit positief respect je lichaam beter kennen en laat je cyclus bijdragen aan jouw (werk)geluk. Het boek zit boordevol advies en tips om jouw cyclus te verkennen én daarbij te ontdekken hoe jij jouw leven kunt inrichten om jouw cyclus als kracht in te zetten. Je krijgt de tools in handen om in de vier verschillende fases van je cyclus goed voor jezelf te zorgen én regie te houden op jouw leven.

Hormoongeluk helpt je naar een goede work-life integratie, sterke relaties en het bereiken van jouw persoonlijke doelen.

Marije neemt je op een Hollandse nuchtere, kwetsbare en eerlijke manier mee in het thema, waarbij ze je inspireert met de verhalen van andere vrouwen.

Hormoongeluk Berg, Marije van den
€ 19,99
voorraad onbekend
You GOD this!

You GOD this! is een handboek voor een leven met God, geschreven door Anouk Timmer en Jolet Scheper.

Jolet en Anouk zijn al jarenlang vriendinnen. In hun zoektocht naar hoe je als jonge christelijke vrouw steeds meer op Jezus kan gaan lijken, hebben ze veel geleerd. En leren gaat altijd met vallen en opstaan, fouten maken en successen vieren. Dit boek is daarom geschreven met de vraag: 'Wat zouden we tegen de jongere versies van onszelf willen zeggen?'

Aan de hand van anekdotes, Bijbelteksten en inspiratie van andere auteurs schrijven Jolet en Anouk aan meiden die willen leven met God en meer over Hem willen weten. Dit handboek gaat in op allerlei onderwerpen waar zij dagelijks mee geconfronteerd worden, zoals onzekerheid, roddelen, uitgaan, seks, social media en modesty. You GOD this! geeft antwoord op de vraag: Hoe kan ik leven met God in deze tijd? Hoe word ik van Hem en niet van de wereld?

You GOD this! Scheper, Jolet; Timmer, Anouk
€ 16,99
voorraad onbekend
Jouw leugen, Gods waarheid
Jouw leugen, Gods waarheid Hannah, Romely
€ 14,99
voorraad onbekend
Elia, vurig geloof Bijbelstudie

Priscilla Shirer is er nu met een Bijbelstudieboek over de profeet Elia. Praktisch, ideaal voor vrouwengroepen en een studie die jou helpt groeien in geloof.

De profeet Elia kennen we vooral van de vuurregen op de berg Karmel. Een indrukwekkend optreden; we zouden bijna vergeten dat er een lang proces van geloofsontwikkeling aan voorafging, vol uitdaging en twijfel. Net als Elia moeten wij leren groeien in ons geloof om stand te houden in een cultuur die steeds verder van God afdwaalt.

Priscilla Shirer neemt je mee in het leven van de profeet, en helpt je inzien hoe God ook jouw geloof sterkt, dwars door alle bergen en dalen. Elia is een 7-weekse Bijbelstudie voor groepen, met een combinatie van zelfstudie en video-onderwijs.

Het boek bevat een inlogcode die toegang geeft tot de online video's. Ook staan er tips in voor groepsleiders, met extra informatie en gespreksvragen. Bij grote aantallen denken we graag met u mee over aflevering en prijs.

Reserveen nu uw exemplaar van Elia door Priscilla Shirer bij Ichthusboekhandel.nl of kom langs in één van de winkels.

Elia, vurig geloof Bijbelstudie Shirer, Priscialla
€ 34,99
voorraad onbekend
True you
True you Vos, Nadine de
€ 19,99
voorraad onbekend
Mijn grote baby uitvouw bijbelzoekboek
Mijn grote baby uitvouw bijbelzoekboek
€ 14,99
voorraad onbekend
Dikke juf Fiep 2

De bundel Dikke juf Fiep 2 geschreven door Corien Oranje bevat vier spannende verhalen die eerder in boekvorm verschenen zijn, maar al jaren niet meer te krijgen waren. Heerlijk leesplezier voor de vakantie!

Met drie verhalen op M3-niveau en één op E3-niveau is het heel geschikt voor beginnende lezers die van grapjes en avontuur houden! De eerder verschenen boeken uit deze bundel zijn:

* Hier met dat geld! (AVI-M3)
* Eet juf niet op! (AVI-M3)
* Stop die haai! (AVI-M3)
* Vlieg niet weg, juf! (AVI-E3)

Dikke juf Fiep 2 Oranje, Corien
€ 16,99
voorraad onbekend
De superspannende schoolreisspeurtocht

In de bekende serie van Bert Wiersema Detectivebureau Iris en Ko nu deel 21: De superspannende schoolreisspeurtocht.

Bah, schoolreis! Koos heeft er he-le-maal geen zin in. Totdat de meester hem vraagt om een middeleeuwse speurtocht uit te zetten in het speelbos waar ze naartoe gaan. Samen met Iris en Emily gaat hij aan de slag.

Op de dag van het schoolreisje blijkt het speelbos dubbel geboekt: er is nog een school! Vanaf dat moment gaan er dingen mis. Groepjes leerlingen die elkaar in de weg lopen, vernielde wapenschilden, zoekgeraakte rebussen … Als er dan ook nog een paar aso's met honden opduiken is de chaos compleet. Voor Koos is het duidelijk: hoog tijd om als een echte Sherlock Holmes in actie te komen!

De superspannende schoolreisspeurtocht Wiersema, Bert
€ 12,99
voorraad onbekend
Krijn en Kaatje - weg of ik schiet!
Krijn en Kaatje - weg of ik schiet! Molema, Jeanette
€ 12,99
voorraad onbekend
Zookids Omnibus 3

Zookids Omnibus 3 door Liesbeth van Binsbergen en bestaat uit deel 7, 8 en 9 uit de Zookids-serie: Gevaar bij de giraffen, Paniek bij de pinguïns en Kijk uit! Krokodillen! Een heerlijk dik boek voor uren (vakantie) leesplezier.

Wanneer Jurre zijn verjaardag viert in de dierentuin, wordt daar een verdacht pakje gevonden. En terwijl het tweetal actie voert voor de pinguïns in Australië, verdwijnt er één in Zoopark. Als Zoopark failliet dreigt te gaan, bedenkt Jurre dat ze veel geld kunnen verdienen met het opsporen van gestolen schilderijen, maar of dat nu zo verstandig is ...

Deze omnibus is geschreven voor 8+.

Zookids Omnibus 3 Binsbergen, Liesbeth van
€ 17,50
voorraad onbekend
Detectivebureau Iris en Ko Omnibus 2

Detectivebureau Iris en Ko omnibus 2 is een bundeling van deel 4, 5 en 6 uit de populaire serie van Bert Wiersema. Het gaat dan om de delen De zenuwslopende zwemvierdaagse, Het donkere dierenbeulenbos en De schat van sterke Tjerk.

Koos en Iris beleven in deze omnibus weer nieuwe avonturen. Zo doet Koos mee met een zwemvierdaagse waar geheimzinnige dingen gebeuren. Iris krijgt een hond uit het asiel die erg slim blijkt te zijn. Samen zoeken Koos en Iris uit waarom deze hond is achtergelaten en door wie. Daarna gaan Koos, Iris en de hond op zoek naar een verdwenen portemonnee op een autosloperij. Lukt het Detectivebureau Iris en Ko om al deze zaken op te lossen?

Geschreven door Bert Wiersema voor 10+. Wendelien van de Erve maakte de leuke en sfeervolle illustraties.

Detectivebureau Iris en Ko Omnibus 2 Wiersema, Bert
€ 17,50
voorraad onbekend
Dagteksten 2024  294e jaargang EBG

Het Dagtekstenboekje 2024 is inmiddels al weer de 294e jaargang van het Bijbels dagboek van de Hernhutterbeweging. Eenvoudig, praktisch en verfrissend.

Wil jij verbondenheid ervaren met christenen van over de hele wereld? Wil je een dagboek dat je gemakkelijk in je binnenzak of in je tas mee kunt nemen? Of wil je een keer iets anders dan een dagboek met een lange meditatie? Dan is het dagboek Dagteksten 2024 iets voor jou!

Elke dag bevat drie elementen:

* twee bijbelteksten en een lied.
* één bijbeltekst komt uit het Oude Testament en één uit het Nieuwe Testament.
* Het lied of gedicht wordt er door de Evangelische Broedergemeente bij gezocht.

Deze teksten worden op dezelfde dag door christenen over de hele wereld in hun eigen taal gelezen; dat is heel bijzonder!

Dagteksten 2024 294e jaargang EBG dagboek 2024
€ 7,25
voorraad onbekend
Volharding 2024 dagboek bij de HSV

Het Bijbels dagboek bij de Herziene Statenvertaling Volharding 2024 verschijnt dit jaar voor de elfde keer. Een eigentijds, actueel geschreven dagboek voor lezers tussen de 25 en 45 jaar, hoewel het natuurlijk ook door oudere lezers gelezen kan worden!

Twintigers, dertigers en veertigers hebben veel rollen te vervullen en taken te doen. Daarnaast moeten ze veel belangrijke keuzes maken in deze levensfase. Volharding wil hen helpen om het juiste perspectief te houden in het leven. Het dagboek is gericht op het kennen van God en Zijn Woord, en wil vandaaruit richting geven aan het leven van de lezer.

De medewerkers van dit dagboek komen uit de Gereformeerde Bond, de Christelijke Gereformeerde Kerken, de Hersteld Hervormde Kerken en de Gereformeerde Gemeenten.

Medewerkers aan deze uitgave zijn: dr. M.J. de Vries te Papendrecht, ds. J.W. van Estrik te Goedereede, dhr. W. Büdgen te Moerkapelle, ds. T.W. van Bennekom te Goes, ds. A. Baas te Nunspeet, ds. J.W. Schoonderwoerd te Schiedam, ds. P.M. van 't Hof te Huizen, dhr. J.P. Proos te Bodegraven, dhr. S.D. Post te Gorinchem, dhr. E. van Hell te Woerden, ds. M. Dubbelman te Hardinxveld-Giessendam en ds. C. Bos te Benschop.

Volharding 2024 dagboek bij de HSV Dagboek 2024
€ 9,99
voorraad onbekend
Handvol koren 2024 GZB - HSV

Het Bijbels dagboek 20224 Een handvol koren is een uitgave van de GZB. Iedere dag biedt twee overdenkingen: één voor jongeren of om als gezin samen over na te denken en één voor persoonlijke bezinning.

Het dagboek bevat ook extra's, zoals kinderpuzzels, buitenlandse recepten en verhalen uit landen waar de GZB werkt.

Medewerkers zijn predikanten, zendingswerkers en jongerenwerkers.

Medewerkers overdenkingen volwassenen:
ds. G. Lustig (Frankrijk), ds. M.J. Tekelenburg (Monster), ds. A.T. van Blijderveen (Veenendaal), ds. G.D. Kamphuis (Barneveld), ds. P.B. de Groot (Zuid-Soedan).

Medewerkers overdenkingen jongeren:
Johan Vrij (Albanië), Henriët Verweij (Alblasserdam), Wout Schonewille (Gouda), Albert Groothedde (Israël), Marieke Vroegindeweij (Nieuwerbrug aan den Rijn).

Het dagboekje kost €14,95, maar liefst €8,- daarvan is bestemd voor het zendingswerk.

Handvol koren 2024 GZB - HSV Dagboek 2024
€ 14,95
voorraad onbekend
Immanuel Dagoverdenkingen 2024

Immanuel Dagoverdenkingen 2024 is de 114e editie van het Bijbels dagboek waaraan jaarlijks verschillende predikanten uit confessioneel-hervormde kring meewerken. Door middel van meditaties bij Bijbelteksten uit verschillende vertalingen brengen zij het Evangelie dichtbij.

Elke dag dicht bij het Woord van God leven, wie wil dat niet? Soms heb je daar hulp bij nodig, bijvoorbeeld een dagboek waarin de auteurs de woorden uit de Bijbel dicht bij je brengen.

Deze uitgave nodigt uit om te lezen en te zingen. Naast persoonlijk gebruik is de uitgave ook geschikt voor gebruik in bredere kring, bijvoorbeeld tijdens vergaderingen waarbij een opening vanuit de Schrift passend is.

Medewerkers aan deze uitgave zijn: Dr. G.H. Borger-Koetsier, predikant te Surhuizum en Jistrum (Frl), drs. J. Bos, pastor/ kerkelijk werker te Rotterdam-Zuid (ZH) en Willemstad (NBr), mevr. ds. H.J.K. van Geerenstein, predikant te Rhoon (ZH), mevr. ds. M.W. Gehrels, predikant te Tienhoven (Utr), ds. A.W. van de Griend, predikant te Musselkanaal e.o. (Gr), dr. T.G. van der Linden, predikant te Harlingen (Frl), dr. J.F. Mol, predikant te Opeinde-Nijega-De Tike (Frl), eindredacteur, dr. H.A. Post, theoloog te Veenendaal (Utr), ds. W. Scheltens, em. predikant te Lunteren (Gld), dr. E. van der Veer, predikant te Ferwert (Frl), dr. B. H. Weegink, predikant te Scheveningen (ZH), Rens de Ronde en Christian Visser – GTSV Voetius, theologisch dispuut te Amsterdam (NH).

Immanuel Dagoverdenkingen 2024 Dagboek 2024
€ 8,50
voorraad onbekend
Dag in dag uit 2024

Het zeer geliefde Bijbels dagboek "Dag in dag uit 2024" biedt voor elke dag een Bijbeltekst en een korte, inspirerende overdenking. Deze zijn geschreven door auteurs uit diverse kerkelijke richtingen. Met Bijbelteksten uit de NBV21. Dit is de handzame paperback versie.

Voor een leven in vertrouwen op God hebben we dagelijks voeding en kracht nodig. Dag in dag uit kan daarbij helpen. Dit Bijbels dagboek is geschikt voor zowel beginnende Bijbellezers als gevorderden. Uitgegeven i.s.m. het Leger des Heils.

Voor grotere aantallen van Dag in Dag uit 2043 kunt u contact opnemen met Ichthusboekhandel.nl: 079-3162081.

Vanaf 10 stuks 5% korting
Vanaf 30 stuks 10% korting
Vanaf meer dan 100 stuks graag overleg met Ichthusboekhandel.nl

Omdat dit een levering is tegen kostprijs kan alleen gebruik gemaakt worden van de inpakservice bij grotere aantallen tegen betaling.

Dag in dag uit 2024 Dagboek 2024
€ 7,50
voorraad onbekend
Dag in dag uit blokkalender 2024

Het zeer geliefde Bijbels dagboek "Dag in dag uit 2024" biedt voor elke dag een Bijbeltekst en een korte, inspirerende overdenking. Deze zijn geschreven door auteurs uit diverse kerkelijke richtingen. Met Bijbelteksten uit de NBV21. Dit is de dagblokkalender of scheurkalender versie .

Voor een leven in vertrouwen op God hebben we dagelijks voeding en kracht nodig. Dag in dag uit kan daarbij helpen. Dit Bijbels dagboek is geschikt voor zowel beginnende Bijbellezers als gevorderden. Uitgegeven i.s.m. het Leger des Heils.

Voor grotere aantallen van Dag in Dag uit 2043 kunt u contact opnemen met Ichthusboekhandel.nl: 079-3162081.

Vanaf 10 stuks 5% korting
Vanaf 30 stuks 10% korting
Vanaf meer dan 100 stuks graag overleg met Ichthusboekhandel.nl

Omdat dit een levering is tegen kostprijs kan alleen gebruik gemaakt worden van de inpakservice bij grotere aantallen tegen betaling.

Dag in dag uit blokkalender 2024 Dagboek 2024
€ 13,99
voorraad onbekend
Dag in dag uit 2024 grote letter

Het zeer geliefde Bijbels dagboek "Dag in dag uit 2024" biedt voor elke dag een Bijbeltekst en een korte, inspirerende overdenking. Deze zijn geschreven door auteurs uit diverse kerkelijke richtingen. Met Bijbelteksten uit de NBV21. Dit is de handzame grote letter versie.

Voor een leven in vertrouwen op God hebben we dagelijks voeding en kracht nodig. Dag in dag uit kan daarbij helpen. Dit Bijbels dagboek is geschikt voor zowel beginnende Bijbellezers als gevorderden. Uitgegeven i.s.m. het Leger des Heils.

Voor grotere aantallen van Dag in Dag uit 2043 kunt u contact opnemen met Ichthusboekhandel.nl: 079-3162081.

Vanaf 10 stuks 5% korting
Vanaf 30 stuks 10% korting
Vanaf meer dan 100 stuks graag overleg met Ichthusboekhandel.nl

Omdat dit een levering is tegen kostprijs kan alleen gebruik gemaakt worden van de inpakservice bij grotere aantallen tegen betaling.

Dag in dag uit 2024 grote letter dagboek 2024
€ 10,99
voorraad onbekend
Max lucado Agenda 2024 groot a5

De Max Lucado agenda 2024 groot (a5) is een populaire agenda met voor elke week een bemoedigend citaat. Deze inspirerende agenda bevat citaten uit de boeken van Max Lucado, een aantal korte overdenkingen, een handige liniaal, plastic opberghoes en veel notitieruimte.

Ook dit jaar weer verkrijgbaar in twee formaten. Het weekoverzicht begint op zondag.

Max lucado Agenda 2024 groot a5 Agenda 2024
€ 15,99
voorraad onbekend
Max Lucado Agenda klein a6

De Max Lucado agenda 2024 klein (a6) is een populaire agenda met voor elke week een bemoedigend citaat. Deze inspirerende agenda bevat citaten uit de boeken van Max Lucado, een aantal korte overdenkingen, een handige liniaal, plastic opberghoes en veel notitieruimte.

Ook dit jaar weer verkrijgbaar in twee formaten. Het weekoverzicht begint op zondag.

Max Lucado Agenda klein a6 Agenda 2024
€ 13,99
voorraad onbekend
Bidden met de Psalmen

Het boek: "Bidden met de Psalmen" laat ons een andere kant van Dietrich Bonhoeffer zien, een theoloog die heel bekend geworden is door zijn verzet en executie in de Tweede wereldoorlog.

In dit boek gaat hij uitvoering in op de bede 'Heere, leer ons bidden'. Hij doet dit aan de hand van de Psalmen, waarin hij verschillende gebedsonderwerpen onderkent, zoals de schepping, de wet, de Messias, de kerk en het lijden. Inclusief korte biografie van Bonhoeffer, geschreven door Eberhard Bethge.

Een inspirerend boek, geschikt voor persoonlijke overdenking en om als cadeau weg te geven. Eerder verschenen als paperback.

Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) is een van de meest invloedrijke theologen van de twintigste eeuw.

Bidden met de Psalmen Bonhoeffer, Dietrich
€ 15,99
voorraad onbekend
Spoorzoeken met Thomas a Kempis

In het boek Spoorzoeken met Thomas a Kempis is Thomas a Kempis de criticus van het hedendaagse 'normaal'. Deze bekende middeleeuwse auteur durft het aan om alledaagse vanzelfsprekendheden kritisch te bevragen.

Kan deze oude schrijver ons een nieuwe blik verschaffen op de werkelijkheid van vandaag? In zestien korte hoofdstukken komt de betekenis aan bod van geld, werk, tijd, ambitie, zelfbeeld, relaties en verlieservaringen. Ieder hoofdstuk sluit af met een aantal gespreksvragen en bijpassende bijbelgedeelten. De opzet van dit boekje leent zich voor individueel gebruik, maar is ook geschikt voor kringwerk.

Gerben van de Put (1976) studeerde aan het Zwols conservatorium en is in het dagelijkse leven vakleerkracht muziek in het basisonderwijs. Het boek De navolging van Christus van Thomas a Kempis inspireerde hem tot het schrijven van Spoorzoeken met Thomas a Kempis.

Spoorzoeken met Thomas a Kempis Put, Gerben van de
€ 15,99
voorraad onbekend
Het oog gericht op Jezus
Het oog gericht op Jezus Methorst, H. I.
€ 11,99
voorraad onbekend
Drie-ene genade

Drie-ene genade van Ds. R.H. Kieskamp is gewijd aan een veel bediscussieerd belijdenisgeschrift: de Dordtse Leerregels (1619). Het zoomt in op de plaats van de Drie-eenheid daarin: hoe spreken de Leerregels over de specifieke rol van Vader, Zoon en Heilige Geest in het heilsproces?

Minutieus gaat de auteur dit na vanuit wat vertegenwoordigers van kerkprovincies, buitenlandse afgevaardigden en Nederlandse professoren hierover inbrachten. Ook laat hij de blijvende relevantie van de toenmalige debatten zien door lijnen door te trekken naar de hedendaagse theologie.

Onderhuids proeft de lezer drs. Kieskamps passie voor het evangelische hart van de Leerregels: dat ons heil niet van onszelf afhangt maar voor 100 procent van de eeuwige liefde van de drie-ene God.Drs.

R.H. Kieskamp (1935-2021) diende als predikant de hervormde gemeenten van Oud-Alblas en Leerdam. Hij is ruim vijftig jaar predikant geweest en overleed op 29 april 2021.

Drie-ene genade Kieskamp, Drs. R. H.
€ 24,99
voorraad onbekend
Mijn eigen foto babybijbel

Mijn eigen foto babybijbel bevat de mooiste Bijbelverhalen met je eigen foto's

Mijn eigen foto babybijbel
€ 14,99
voorraad onbekend
Woordzoekerbijbel
Woordzoekerbijbel
€ 12,99
voorraad onbekend
Met de Bijbel aan de slag

Met de Bijbel aan de slag is een volledig herziene uitgave samengesteld door Jelle Nutma en bespreekt het Oude Testament gericht op jong tieners.

Wie waren Nehemia en Ezra? Wat zijn profeten? Wanneer werd de Bijbel gemaakt, en wat gebeurde er met Ruth? Nieuwsgierig naar hoe Hizkia met God praat?

In Met de Bijbel aan de slag komen veel van deze bijbelweetjes voorbij. Tieners van ongeveer 10 of 11 jaar kunnen thuis of in de kerk met dit boek aan de slag. In 25 lessen wordt elk Bijbelboek uit het Oude Testament behandeld. Met verwerkingsvragen en opdrachten.

Ontwikkeld door ds. Jelle Nutma (CGK Drachten), ds. Machiel Oppenhuizen (bestuurslid CGJO), Jorien Beunk en Anita Harink (jeugdwerkadviseurs bij de CGJO). Met illustraties van Alexander ten Berge.

Deze vernieuwde editie verschijnt in nauwe samenwerking met de CJGO.

Met de Bijbel aan de slag Nutma, Jelle
€ 15,99
voorraad onbekend
Ons Oranjehuis 2024
Ons Oranjehuis 2024 kalender 2024
€ 12,99
voorraad onbekend
Voor Hart en Huis 2024

Het Bijbels dagboek Voor Hart en Huis 2024 is overzichtelijk opgemaakt en heeft een grote letter, waardoor het boek goed leesbaar is. Het is een dagboek voor twaalf maanden,

Als je ouder wordt, kan lezen moeilijker worden. Dan kun je een leesbril kopen, of een boek met een grotere letter. Blijven lezen is belangrijk - zeker als het gaat om het Woord van God!

Iedere maand wordt er één Bijbelboek behandeld. Uitzondering hierop vormen de christelijke feestdagen, waarvoor een vrije tekstkeuze is. Per dag wordt een tekst uit de Statenvertaling door middel van een meditatie toegelicht en wordt een te zingen Psalm uit de berijming 1773 opgegeven.

Medewerkers aan deze uitgave zijn: ds. M. Baan, emeritus-predikant van de PKN (hervormd) te Veenendaal, ds. D.J. Budding, emeritus-predikant van de PKN (hervormd) te Nunspeet, ds. A. van Heteren, predikant van de CGK te Urk, ds. H. Polinder, predikant van de CGK te Urk en één maand opnieuw gebruikte teksten van wijlen ds. H. Paul, emeritus-predikant van de GG te Moerkapelle.

Voor Hart en Huis 2024
€ 10,99
voorraad onbekend
Kruimkens van 's Heeren tafel 2024

Kruimkens van 's Heeren Tafel is een Bijbels dagboek voor 2024 en sluit aan bij de NBG'51en het Liedboek voor de kerken 1773

Wilt u de Bijbel beter begrijpen? Wilt u dagelijks bezig zijn met Gods Woord en bemoedigd worden? Dan is het dagboek Kruimkens iets voor u!

Kruimkens van 's Heeren tafel wordt gelezen bij de NBG'51-vertaling en biedt aan de hand van een Bijbeltekst per dag een overdenking. Ook wordt een te zingen Psalm of Gezang uit het Liedboek voor de Kerken (1973) opgegeven.

Ten slotte wordt bij iedere dag de zon- en maanstand vermeld en staat op de achterkant een (vervolg)verhaal, gedicht of quote.

Medewerkers aan de overdenkingen van deze uitgave: drs. W.J.W. Scheltens uit Lunteren, ds. J. Swager uit Doornspijk, ds. S.A. Meijer uit Zutphen, ds. D.C. Hellinga uit Urk, ds. G.J. Mink uit Sliedrecht, ds. G. Oberink uit Urk, ds. A.W.W. de Ruiter uit Wijk en Aalburg en ds. T. Veenstra uit Kampen.

Kruimkens van 's Heeren tafel 2024 dagboek 2024
€ 13,99
voorraad onbekend
Lichtstralen uit het Woord 2024

Lichtstralen uit het Woord is de evangelische dagkalender voor 2024 met aansprekende, heldere bijbelse inhoud. Bruikbaar als Bijbels dagboek of als handleiding bij stille tijd. Voorop elke kalenderpagina staat een leesrooster en een overdenking.

Tijd vrijmaken voor het lezen uit de Bijbel is soms moeilijk. Wat helpt is een korte overdenking met een heldere, praktische boodschap die je elke dag kunt lezen naast de Bijbel.

Met zon- en maanstanden. Lichtstralen uit het Woord is voor veel evangelische gezinnen al jarenlang een vast en gewaardeerd onderdeel van hun dag.

Medewerkers aan deze editie: Hans Arentsen, Ewout Arentsen, Jacques van der Bijl, Gerard den Boer, Gerard Kramer, Fenny van der Laan, Tonny Lievers, Robert Rozendal, Alinda Rutgers, Bert Streuper, Irma Torn, Yvan Thomas, Simon Streuper, Ron Vellekoop, Marcel Verwaal, Gerhard Westerman en Henk Jan Zwart

Lichtstralen uit het Woord 2024 Dagboek 2024
€ 11,99
voorraad onbekend