Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe boeken Zomer 2023 KokBoekencentrum

Bij KokBoekencentrum VBK worden in zomer van 2023 weer nieuwe titels verwacht, die u nu al online kan reserveren bij Ichthusboekhandel.nl

De nieuwe titels van KokBoekencentrum komen in de loop van 2023 binnen bij Ichthusboekhandel.nl. De eerste inkopen zijn al weer geweest en we werken er hard aan om zo snel als mogelijk deze nieuwe boeken beschikbaar te hebben voor onze bezoekers.

NB:
Dit is de allereerste informatie over de nieuwe titels. Er wordt nog volop gewerkt om de informatie compleet te maken en te krijgen. Blijf ons volgen....

Libië tactiek deel 5 Marcus Ryker

De Libië tactiek is het 5e deel in de Marcus Rykerserie van bestseller auteur Joel Rosenberg. Opnieuw een geopolitieke thriller van formaat, waarin de (bijna) profetische elementen opnieuw niet in ontbreken. Nu tegen de achtergrond van Libië, waar nog heel veel gebeurd met impact op het hele Midden Oosten.

Abu Nakba, de man die verantwoordelijk was voor dodelijke aanslagen in Washington D.C., Londen en Jeruzalem, is eindelijk dood. Marcus Ryker heeft de taak gekregen om op te sporen en te vernietigen wat er nog over is van de terreurgroep Kairos.

INKIJKEXEMPLAAR Libië tactiek Joel Rosenberg

Maar voordat Ryker zijn team van CIA-agenten kan mobiliseren voor hun nieuwe opdracht, suggereert een verontrustend rapport uit Libië dat niet alles is wat het lijkt. Het Amerikaanse bombardement dat het hoofdkwartier van Nakba had moeten vernietigen, lijkt nu een rampzalige vergissing te zijn geweest - en Ryker zelf kan verantwoordelijk zijn.

Nu Kairos zich opmaakt voor een grote vergeldingsactie tegen de VS, is de tijd kort en zijn er mogelijk al terreurcellen binnen de Amerikaanse grenzen. Maar Ryker kan deze dreiging pas stoppen als hij eerst zijn eigen naam zuivert, en zijn naaste bondgenoot in het Witte Huis kan hem niet langer helpen.

Marcus Ryker is verantwoordelijk. In de steek gelaten door zijn bondgenoten, moet hij snel handelen, voordat de gevolgen nog desastreuzer worden. De tijd tik, de spanning stijgt.

Joel C. Rosenberg is de oprichter van The Joshua Fund en de bestsellerauteur van de New York Times) met meer dan 1,5 miljoen exemplaren in druk. Joel Rosenberg een evangelische christen wiens moeder niet-Joods is en wiens vader een orthodox-joodse achtergrond heeft, werkte eerder met verschillende Amerikaanse en Israëlische leiders, waaronder Steve Forbes, de voormalige Israëlische vice-premier Natan Sharansky en de voormalige Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Hij is geïnterviewd in honderden radio- en tv-shows. Hij en zijn vrouw hebben vier zonen en ze wonen nu in de buurt van Washington, DC, na jaren in Israël..

Libië tactiek deel 5 Marcus Ryker Rosenberg, Joel C.
€ 24,99
voorraad onbekend
De schreeuw van de hemel - deel 3

De christelijke thriller "De schreeuw van de hemel", is het 3e deel in de Murphy Shepherd Serie van Charles Martin. Het is een explosief slotdeel van de trilogie waarin het ultieme offer van een vriend centraal staat.

INKIJKEXEMPLAAR De schreeuw van de hemel, Charles Martin.

In het derde en laatste deel van de serie over Murphy Shepherd verlangt hij naar een rustig bestaan met zijn vrouw Summer en zijn dochters, zeker nadat zijn laatste reddingsmissie hem bijna het leven kostte. Maar als zijn beste vriend en mentor Bones melding krijgt van een schip met kinderen, die gered moeten worden, wil Murphy ondanks zijn verwondingen die bezig zijn te genezen, toch mee.

Maar de aartsvijand van Bones kent geen genade. Zijn kat-en-musspel stelt Murphy opnieuw op de proef. En dan gebeurt het ondenkbare: zijn mentor en vriend Bones verdwijnt spoorloos. Al snel blijkt dat Bones' tweelingbroer Frank achter de ontvoering zit. Murphy en zijn bondgenoten worden wederom op de proef gesteld en zullen alles op alles moeten zetten om Bones te vinden en Frank te slim af te zijn.

In zijn onnavolgbare proza laat Charles Martin zien wat het werkelijk betekent om de 99 schapen achter je te laten om die éne te vinden.

De schreeuw van de hemel - deel 3 Martin, Charles
€ 23,99
voorraad onbekend
Handelaar in leugens

De christelijke thriller, "Handelaar in leugens" van Steven James, een New York Times bestseller auteur, is een ijzersterke roman over gerechtigheid en beschrijft een bloedstollende strijd tegen terroristen. Hij die al onze geheimen kent, heeft zelf zijn eigen geheim. Verwacht begin september 2023.

Wanneer Travis Brock, een hooggeplaatste Pentagon-redacteur met een fotografisch geheugen, een aanwijzing vindt voor het oplossen van de tragische brandstichting die zijn vrouw van hem heeft afgenomen, zet hij alles op het spel om de waarheid te vinden - en loopt hij het risico zichzelf daarbij te verliezen.

Met een terreuraanslag in het verschiet en een paar huurmoordenaars achter hem aan, bundelt hij zijn krachten met een afgewezen Homeland Security-agent. Samen haasten ze zich om de aanval te stoppen voordat Brock wordt geneutraliseerd door de mensen die hij het meest vertrouwt.

Van de veelgeprezen bestsellerauteur Steven James komt een slimme, ijzersterke en emotioneel resonerende thriller die vraagt: hoe ver we over de streep mogen gaan om gerechtigheid gestalte te geven.

Handelaar in leugens James, Steven
€ 24,99
voorraad onbekend
De motormeiden

De roman 'De motormeiden' van Jenni L. Walsh gaat over twee dappere vrouwen die hun leven wagen voor hun land ten tijde van oorlog.

Marion, opgegroeid als wees, en Evelyn, bevoorrecht maar getekend door haar beperking, nemen beiden de kans aan om zich in te zetten voor de Britse vrouwenmarine, de Wrens, om zich zo aan de verwachtingen van de maatschappij te onttrekken.

Beide vrouwen ervaren weerstand vanuit hun omgeving: Marions beste vriend Eddie laat haar niet gaan zonder zelf ook in dienst te treden en Evelyns ouders zouden haar het liefst zien trouwen. Maar Marion en Evelyn zetten door en riskeren hun levens door op hun motorfietsen geheime boodschappen over te brengen.

De motormeiden Walsh, Jenni L
€ 22,99
voorraad onbekend
De erfenis van Hollythorne House

'De erfenis van Hollythorne House' van Sarah Ladd is een meeslepende historische roman over een weduwe met een onzekere toekomst die een tweede kans krijgt in de liefde.

Als Charlottes man onverwachts sterft, vlucht ze met haar jonge zoontje naar een afgelegen landgoed om hem te beschermen tegen haar schoonfamilie, die aast op haar erfenis. Haar voormalige zwager laat hen niet zomaar gaan en stuurt bewakers achter Charlotte aan om haar in de gaten te houden. Dan blijkt een van de bewakers een oude bekende te zijn: Anthony Welbourne, de man die Charlotte al jaren probeert te vergeten.

Ze staat voor een moeilijke keuze: Anthony vertrouwen of alles wat haar dierbaar is op het spel zetten.

De erfenis van Hollythorne House Ladd, Sarah
€ 23,99
voorraad onbekend
De ring van de suikerbaron

De roman 'De ring van de suikerbaron' van de christelijke auteur Lorri Dudley is het derde deel in de Caribische eilandenserie.

Als weesmeisje is Hannah Rose Barrington van jongs af aan gedwongen om op eigen benen te staan. Haar voogd is een dronkaard zonder ruggengraat die leeft op haar vaders erfenis. Als ze op een dag schipbreukelingen uit het water helpt, voelt ze zich aangetrokken tot een van de gestrande mannen.

Studeren is nooit Bradlee Granville's sterkste kant geweest. Hij hoopt af te kunnen studeren door indruk te maken op zijn professoren door zijn gedocumenteerde reizen. Maar als zijn schip op een dag strandt aan de kust van de Caribische eilanden, is zowel zijn rit naar Engeland als zijn journaal ver te zoeken.

Hoe beter Hannah en Bradlee elkaar leren kennen, hoe meer hun bewondering voor elkaar groeit. Maar als schuldeisers bij Hannah op de stoep staan, wordt hun prille liefde op de proef gesteld.

De ring van de suikerbaron Dudley, Lorri
€ 22,99
voorraad onbekend
De bruid van Blackfriars lane

De roman 'De bruid van Blackfriars lane' van Michelle Griep speelt zich af in negentiende-eeuws Londen. Detective Jackson Forge kan niet wachten om met voormalig oplichtster en dievegge Kit Turner te trouwen.

Kit is net zo enthousiast en wil hem daarom graag een mooi cadeau geven. Tegen de waarschuwingen van Jackson in gaat ze achter de mannen aan die zijn broer hebben verminkt. Er is immers niets wat een detective liever wil dan een opgeloste zaak. Maar dan steekt tijdens haar onderzoek haar eigen verleden opeens de kop op en brengt ze niet alleen zichzelf maar ook haar huwelijk met Jackson in gevaar.

De bruid van Blackfriars lane Griep, Michelle
€ 23,50
voorraad onbekend
Hou me vast

De roman 'Hou me vast' van Jody Hedlund is het tweede deel in de serie 'De bron van de tijd'. Over tijdreizen en relaties.

Door een genetische ziekte heeft Ellen Creighton nog maar een paar dagen te leven. Ze besluit de tijd die haar nog rest te spenderen op het landgoed van haar oude vriend Harrison Burlington. Harrison, door een dwarslaesie aan een rolstoel gekluisterd, is op zoek naar heilig water dat Ellen kan redden.

De enige manier om het genezende water te bemachtigen, is een reis in de tijd. Terug naar de Middeleeuwen, net als haar zus Marian vóór haar. Lukt het Ellen om zichzelf en Harrison te redden?

'Jody Hedlund neemt de lezer in deze boeiende roman op een bijzondere manier mee naar vroeger tijden.' - Nederlands Dagblad over 'Kom terug'

Hou me vast Hedlund, Jody
€ 22,99
voorraad onbekend
Ik zie je bij de vuurtoren

De roman 'Ik zie je bij de vuurtoren' van Courtney Walsh speelt zich af op het eiland Nantucket.

Twaalf jaar geleden hebben jeugdvrienden Cody Boggs en Louisa Chambers een pact gesloten: elk jaar op 30 juli zullen ze samen hun gedeelde verjaardag vieren bij de vuurtoren van Nantucket. Maar een verschrikkelijke gebeurtenis drijft hen uit elkaar.

Jaren later kruisen hun paden weer als ze allebei ingehuurd zijn om te werken aan een inzamelingsactie voor de kustwacht van het eiland. De hereniging brengt niet alleen oude gevoelens maar ook herinneringen naar boven. Geheimen komen aan het licht en oud zeer steekt de kop op. Kunnen Cody en Louisa tot verzoening komen en hun liefde voor elkaar een tweede kans geven?

De roman 'Ik zie je bij de vuurtoren' van Courtney Walsh is het tweede los te lezen deel in de serie 'Terug naar het eiland'. U kunt nu al reserveren bij Ichthusboekhandel.nl.

Ik zie je bij de vuurtoren Walsh, Courtney
€ 23,99
voorraad onbekend
Om eerlijk te zijn

In de roman 'Om eerlijk te zijn' van Tammy Gray grijpt January Sanders alles aan om haar liefdesverdriet te ontsnappen.

Als ze een tijdelijke baan aangeboden krijgt in de kerk van haar tante, neemt ze deze kans dan ook met beide handen aan ondanks dat ze niet gelovig is. Ze besluit die gedachten voor zich te houden en de gemeenschap te helpen terwijl ze haar gebroken hart heelt. Maar als ze in de kerk een knappe, gelovige gitarist ontmoet, wordt het toch steeds lastiger om haar leugentje om bestwil vol te houden.

January besluit toch te blijven, zelfs als dat betekent dat ze moet doen alsof ze in God gelooft. Liegen over haar geloof wordt nog moeilijker als ze regelmatig haar tantes tuinarchitect tegen het lijft loopt. Hij lijkt alles over haar verleden te weten en wijst haar meedogenloos op haar fouten. Zal haar weerstand tegen de waarheid haar kans op geluk vergooien?

Om eerlijk te zijn Gray, Tammy L
€ 22,99
voorraad onbekend
Bloesempad

De christelijke roman 'Bloesempad' van Irene Hannon speelt zich af in het idyllische kustplaatsje Hope Harbor. Na een grote tegenslag is Ashley Scott toe aan een nieuw begin.

Ze besluit naar Hope Harbor te verhuizen, waar ze een bouwvallig huis heeft gekocht. Jonathan Gray weet niet goed wat hij met de knappe vrouw aan moet die is ingetrokken op het landgoed naast zijn huis. Haar aanwezigheid gaat hem niks aan totdat ze zijn hulp inroept. Wanneer hij merkt dat hij gevoelens voor haar krijgt, werpt hij een muur tussen hen op. Er is geen plek in zijn leven, en zijn hart, voor romantiek.

Ashley en Jonathan zullen hun krachten moeten bundelen om het vervallen huis om te toveren tot een plek vol liefde en vreugde.

Bloesempad Hannon, Irene
€ 23,99
voorraad onbekend
Het vergeten lied

In de christelijke roman 'Het vergeten lied' verweeft Amanda Wen twee liefdesverhalen, een in het heden en een in 1948. Na een lange strijd met boulimia heeft Lauren Anderson haar leven eindelijk op de rit.

Maar haar wereld wordt op zijn kop gezet als haar vroegere vriendje en de jongen die haar hart brak, Carter Douglas, plotseling opduikt. Carter, nu een TV meteoroloog, is vastbesloten om dingen goed te maken met Laura. Zelfs na al die tijd heeft hij nog altijd een zwak voor haar.

Wanneer Laurens vergeetachtige oma Rosie nachtmerries krijgt over een geheimzinnige man genaamd Ephraim, een naam die haar familie nog nooit heeft gehoord, komt een verborgen liefdesverhaal aan het licht. Samen proberen Lauren en Carter het verleden van oma Rosie te ontrafelen. Wie is die Ephraim, en is er een kans dat hij nog in leven is?

Het vergeten lied Wen, Amanda
€ 22,99
voorraad onbekend
Als ik jou was
Als ik jou was Austin, Lynn
€ 20,-
voorraad onbekend
Wonen in verwondering

'Wonen in verwondering' is een prachtig fullcolour cadeauboek waarin kunstschilder Henk Helmantel en dichter André F. Troost opnieuw hun kunstwerken bijeenbrengen. Een fraai cadeauboek en om zelf te kijken.

Dit prachtige vervolg op 'Licht dat leven doet' bevat veertig schilderijen, gecombineerd met evenveel bijpassende teksten. In het boek zijn ook schilderijen van Helmantel opgenomen die nog niet eerder in boekvorm verschenen. Van de gedichten van Troost is vrijwel niets eerder gepubliceerd. Een prachtig geschenk dat de verwondering over geloof en schepping in woord en beeld laat zien, en daarnaast een fraaie dwarsdoorsnede geeft van het werk van beide kunstenaars.

Wonen in verwondering Helmantel, Henk; Troost, André F.
€ 22,99
voorraad onbekend
Woke wrijving

In het boek 'Woke wrijving' neemt filosoof Cees Zweistra ons mee in de woelige wereld van het woke-denken. Zijn filosofische stelling is dat de felle tegenstand tegen woke even problematisch is als woke zelf.

Sterker nog, beide richtingen lijken sterk op elkaar. Zowel woke als anti-woke zoeken naar ongebreidelde vrijheid voor zichzelf. En dat is problematisch. Want woke en anti-woke houden het publieke podium bezet, waardoor veel belangrijke problemen aan onze aandacht ontglippen.

Een fascinerend boek over een ideologische titanenstrijd die het aanzien van Nederland steeds meer bepaalt.

Woke wrijving Zweistra, Cees
€ 16,99
voorraad onbekend
Heb lief en doe wat je wilt

In 'Heb lief en doe wat je wilt' laat Hans Alderliesten Augustinus spreken tot de moderne mens over zijn zoektocht naar het goede leven en de mentale worstelingen die daar veelal bij komen kijken.

Eenzaamheid, kwetsbaarheid, stress: als we eerlijk zijn, kampen we er allemaal mee. In dit boek ontmoeten we de kerkvader-filosoof in de rol van therapeut. Vanuit een ver verleden reikt hij geen makkelijke antwoorden aan, wel rijke adviezen. Over hoe je meer in contact kunt komen met jezelf en de ander, hoe je beter tot de kern kunt komen. Zijn raadgevingen gaan over heel het leven.

Het belangrijkste is dat we leren liefhebben - God, de naaste én onszelf. Een bijzonder waardevol boek.

Heb lief en doe wat je wilt Alderliesten, Hans
€ 17,99
voorraad onbekend
Oriëntatie in de filosofie

Het boek: Oriëntatie in de filosofie van Dr. G.v.d. Brink bespreekt de Westerse wijsbegeerte in wisselwerking met geloof en theologie. Daarbij komt de vraag aan de orde: Heeft de geschiedenis van de wijsbegeerte aangetoond dat het onhoudbaar is om in de 21e eeuw nog in God te geloven?

Dat is de vraag waarin dit overzicht van de westerse wijsbegeerte uitmondt. Enerzijds laat dit boek zich lezen als een helder en toegankelijk geschreven introductie in de geschiedenis van de westerse wijsbegeerte. Anderzijds richt het zich speciaal op theologen en andere belangstellenden in het grensgebied van wijsbegeerte en theologie, aangezien telkens speciale aandacht geschonken wordt aan de verhouding tussen filosofie en christelijk geloof.

Na een beknopte terreinverkenning in het veld van de wijsbegeerte, brengt de auteur in een achttal chronologisch opgezette hoofdstukken de hoofdstromingen en kernfiguren uit de geschiedenis van de wijsbegeerte in kaart. Speciale aandacht geeft hij daarbij aan hun verhouding tot de christelijke geloofstraditie.

Ten slotte trekt hij de draden samen in een systematisch hoofdstuk, waarin een kritische bespreking geboden wordt van de zogeheten 'onhoudbaarheidsthese'. Volgens deze vaak nogal klakkeloos herhaalde stelling zou de geschiedenis van de wijsbegeerte de onhoudbaarheid van het klassiek-christelijke geloof in God hebben aangetoond.

Dr. G. van den Brink doceerde voorheen filosofie aan de theologische opleidingen te Groningen, Utrecht en Ede. Momenteel is hij docent dogmatiek aan de theologische faculteit van de Vrije universiteit Amsterdam

Oriëntatie in de filosofie Brink, G. van den
€ 36,50
voorraad onbekend
Het valt te doen!

In het boek 'Het valt te doen!' brengt Geert Jan Blanken het gedachtegoed van de Deense filosoof Kierkegaard onder de aandacht in verhalende vorm, ondersteund door de sprookjesachtige illustraties van Timon Both.

Søren Kierkegaard (1815-1855) gebruikte in zijn teksten vaak korte verhalen. Wat hij wil zeggen met zijn - soms best ingewikkelde - betogen komt dan ineens heel dichtbij. In dit boek zijn tientallen verhalen verzameld en naverteld, en van een heel beknopte uitleg voorzien.

Door Kierkegaards verhalen verander je zomaar van iemand die even iets leest in iemand die aangesproken wordt. Al is het goede leven lang niet altijd met je verstand te begrijpen: 'Het valt te doen!'

Het valt te doen! Blanken, Geert Jan
€ 16,99
voorraad onbekend
Kleiner geloof grotere God

'Kleiner geloof grotere God' van Samuel Wells is verhelderend theologisch betoog over de interactie tussen de kernwaarden van het christelijk geloof en de kritiek die daarop geuit wordt vanuit de moderne samenleving.

Het boek biedt een synthese van twee rivaliserende verhalen: het oude geloof en de moderne wetenschap. Samuel Wells overstijgt beide verhalen en biedt een gerevitaliseerd christelijk verhaal dat de radicale, moedige en kwetsbare aard van authentiek geloof beter tot zijn recht laat komen.

Met het bieden van deze nieuwe weg is dit boek gericht aan zowel christenen als niet-christenen. Voor mensen die op zoek zijn naar een bevredigend en waarheidsgetrouw verhaal om mee te leven.

Kleiner geloof grotere God Wells, Samuel
€ 24,99
voorraad onbekend
Onder de magnolia

De roman 'Onder de magnolia' van T. I. Lowe speelt zich af in South Carolina rond 1980. Austin Foster is nog maar een tiener als haar moeder sterft in het kraambed. Niet alleen een coming of age boek, maar ook een verhaal wat de gevolgen zijn van een geestelijk ambt en het proces van onverwerkte psychische problematiek, die een gezin en een kerkelijke gemeente doormaken.

Terwijl haar vader zich verliest in zijn verdriet, komt de zorg voor haar broertjes en zusjes volledig op Austins schouders terecht. In de jaren die volgen vindt ze steun en vriendschap bij de inwoners van het dorpje Magnolia. Ondertussen doet ze er alles aan om haar vaders extreme stemmingswisselingen voor de buitenwereld verborgen te houden.

Net wanneer Austins toekomst voorspoedig lijkt en ze Vance Cumberland, de zoon van een rijke familie, ontmoet, maakt haar vader een keuze waardoor alle familiegeheimen in één klap op straat komen te liggen. Ze zal moeten omgaan met de consequenties van haar vaders keuze en haar liefde voor een jongen zoals Vance.

Vertaald door Roeleke Meijer

Onder de magnolia Lowe, T.I.
€ 22,99
voorraad onbekend
De Hemel op Aarde conferentie

'De Hemel op Aarde conferentie' van Kees Postma is het fictionele en licht satirische dagboek van dominee David Keizer, die een uitnodiging ontvangt om op de jaarlijkse Hemel op Aarde conferentie te spreken. Open en eerlijk schrijft hij over hilarische situaties waarin hij terechtkomt.

Het lachen vergaat hem echter wanneer de kleine Salomé ernstig ziek wordt en een mysterieuze bezoeker meer vragen oplevert dan antwoorden.

In dit wonderlijke dagboek wordt duidelijk dat de hemel de aarde raakt, maar niet altijd zoals wij dat graag zouden willen. Een wonderlijk, met humor geschreven dagboek over genezing, gebrokenheid en geestelijke groei vanuit de puinhopen van het dagelijkse bestaan.

De Hemel op Aarde conferentie Postma, Kees
€ 16,99
voorraad onbekend
De kwekeling

'De kwekeling' van Hans Werkman is deels autobiografisch en geeft een helder tijdsbeeld van de jaren vijftig.

De vijftienjarige Groningse dorpsjongen Simon Poorta verhuist midden in de twintigste eeuw naar Enschede om daar op een stadse kweekschool voor onderwijzer te studeren. Daar trekt hij in bij een kostgezin en komt hij samen te wonen met een klasgenoot.

Ondertussen landt hij steeds meer op de kweekschool, ontdekt hij het stadse leven en komt hij erachter dat hij van literatuur en beeldende kunst houdt. Met grote nieuwsgierigheid dompelt hij zich onder in een nieuwe wereld van studie, cultuur, geloof, rock-'n-roll, vriendschap, verliefdheid en seksualiteit.

De kwekeling Werkman, Hans
€ 23,99
voorraad onbekend
De roeier van Kopenhagen

De roman 'De roeier van Kopenhagen' van Sarah Sundin speelt zich af in Denemarken ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse natuurkundige Else Jensen weigert Kopenhagen te verlaten wanneer de oorlog uitbreekt.

Ze maakt deel uit van het verzet door illegale kranten af te drukken. Als ze verhalen hoort over de legendarische Havmand, de Zeemeerman, vraagt ze zich af of de mysterieuze scheepswerfarbeider, die bij haar in het pension woont, iets te verbergen heeft. Ze gaat samenwerken met Baron Henrik Ahlefeldt, die zijn adellijke status heeft ingeruild voor anonimiteit om met een roeiboot geheime boodschappen naar Zweden te vervoeren.

Deze roman is geïnspireerd op de heldendaden van de Deense roeier Knud Christiansen, die Joden hielp onderduiken en hiervoor een Yad Vashem-onderscheiding kreeg.

Sarah Sundin schrijft verhalen over vrouwen die een onmisbare schakel vormen voor het verzet in de Tweede Wereldoorlog.

De roeier van Kopenhagen Sundin, Sarah
€ 23,50
voorraad onbekend
Open en onbevangen

In het boek 'Open en onbevangen' presenteren Benno van den Toren en Kang-San Tan een nieuwe benadering van apologetiek die het gesprek aangaat met de vele multireligieuze culturen van vandaag.

De wereld heeft nog steeds behoefte aan de boodschap van Jezus Christus, maar om het evangelie te verbinden met diverse en veranderende contexten moeten we de christelijke geloofsverantwoording ontdoen van dominant westerse denkvormen.

Dit boek is een pleidooi voor een wereldwijde, interculturele kennismaking met christelijke apologetiek in een houding van nederigheid en vertrouwen.

Open en onbevangen Toren, Benno van den; Tan, Kang-San
€ 34,99
voorraad onbekend
Geloven doe je zo

In 'Geloven doe je zo' nodigt Anne van Olst lezers op een toegankelijke manier uit om zich open te stellen voor het christelijk geloof, ongeacht alle vragen en twijfels die zij hebben.

Hoe te geloven in de christelijke God? Paradoxaal genoeg worstelen zelfs veel christenen met deze vraag. Dit boek geeft een antwoord aan de hand van een reis langs de twaalf artikelen van het geloof. In heldere taal laat Anne van Olst zien wat het christelijk geloof inhoudt en hoe je geloven kunt leren.

Het boek is niet alleen geschreven voor christenen, maar voor iedereen die wil kennismaken met het christelijk geloof.

Geloven doe je zo Olst, Anne van
€ 15,99
voorraad onbekend
Simone Weil

In 'Simone Weil Levenswijsheden' neemt samensteller Frits de Lange je mee op reis door het leven en denken van de Frans-Joodse filosofe Simone Weil om je kennis te laten maken met haar gedachtegoed.

Het boek opent met een biografische inleiding en sluit met een essay over de levensfilosofie van Weil. Het bevat daarnaast circa 300 inspirerende quotes. Een aanrader om cadeau te geven.

Simone Weil Lange, Frits de
€ 22,99
voorraad onbekend
Dietrich Bonhoeffer, Levenswijsheden

In het fraaie cadeauboek 'Dietrich Bonhoeffer Levenswijsheden' brengt samensteller Gerard den Hertog het leven en de levenswijsheden van de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer opnieuw onder de aandacht van lezers.

Het boek begint met een biografische inleiding en sluit met een essay over de levensfilosofie van Bonhoeffer. Daarnaast bevat het circa 300 inspirerende quotes. Een aanrader om cadeau te geven.

Dietrich Bonhoeffer, Levenswijsheden Hertog, Gerard den
€ 20,-
voorraad onbekend
Gemaakt tot Gods eer

'Gemaakt tot Gods eer' van voedingscoach Deborah Monfils is een self-help boek voor christelijke vrouwen over zelfbeeld en lichaamsbeeld.

Op eerlijke en humoristische wijze rekent de auteur af met de vaak onrealistische kijk van vrouwen op hun lijf. Verfrissend evenwichtig legt ze vooroordelen, illusies en schadelijke zelfbeelden onder de loep en biedt ze een praktisch driestappenplan om het uiterlijk te leren accepteren en je te realiseren dat je voor God veel meer bent dan je buitenkant.

Gemaakt tot Gods eer Monfils, Deborah
€ 19,99
voorraad onbekend
Tot de kern komen

'Tot de kern komen' van Johan Smit is een praktisch boek over het voeren van pastorale gesprekken, bestemd voor ambtsdragers en pastoraal werkers. Het voeren van een goed pastoraal gesprek is een vak apart.

Vooral jonge pastores en predikanten ontbreekt het vaak aan deskundigheid, kennis en ervaring om pastorale gesprekken goed en spiritueel te voeren. De vernieuwde editie van dit boek brengt deze kennis en kunde binnen handbereik en wil alle pastores helpen om bewuster, sneller en beter pastorale gesprekken te voeren. Het richt zich op iedereen die zich met of zonder ambt toelegt op heilzame ontmoetingen met mensen.

Tot de kern komen Smit, Johan
€ 18,99
voorraad onbekend
Hoe overleef ik moeilijke mensen?

In het boek Hoe overleef ik moeilijke mensen? introduceert psychotherapeut Jörg Berger beproefde strategieën voor de omgang met moeilijke mensen.

Grensoverschrijders, praatjesmakers, dominante mensen, negatievelingen, wraakzuchtigen, vermijders en energieverslinders: ze bedoelen het niet slecht. Toch kunnen ze ons het leven zuur maken, energie uit ons zuigen en het uiterste van ons vergen. Hoe kunnen we ons daar effectief tegen beschermen? En, als het even kan, zonder zelf een moeilijke mens te worden?

Door de achtergrondinformatie over persoonlijkheidstypen, de tips en trucs en de voorbeelden uit de praktijk, is dit boek bijzonder leerzaam en waardevol voor omgang met mensen in ons dagelijks leven.

Hoe overleef ik moeilijke mensen? Berger, Jörg
€ 20,-
voorraad onbekend
Navolging

Dietrich Bonhoeffer betoogt in in de christelijke klassieker 'Navolging' dat discipelschap zoals Christus die leerde, de bevrijding van mensen betekent. Bevrijding van alle menselijke instellingen en geboden, van al wat drukt en belast, van al wat zorg en gewetensbezwaren veroorzaakt.

Het gebod van Jezus is hard voor wie er zich tegen verzet maar zacht voor wie er zich gewillig aan overgeeft. Navolging heeft dan ook niets te maken met krachtprestaties van de ziel. Dat is er dikwijls van gemaakt in een christendom waarin de genade een leerstuk was geworden, het geloof een systeem en het menselijk gedrag een kwestie was van gebod op gebod en regel op regel. Jezus vraag niet het onmogelijke of onmenselijke: zijn gebod wil nooit leven vernietigen maar leven bewaren, sterken, genezen. Navolging is een vreugde.

Navolging Bonhoeffer, Dietrich
€ 26,-
voorraad onbekend
Orthodoxie

Het autobiografische geloofsgetuigenis 'Orthodoxie' van de Engelse schrijver en essayist Gilbert Keith Chesterton (1874-1936) heeft tot op de dag van vandaag vele lezers geraakt en geïnspireerd.

Chesterton laat ons delen in zijn verwondering over het aloude christelijk geloof dat meer dan andere religies blijkt aan te sluiten bij de werkelijkheid.

'Ondanks al zijn persoonlijke eigenaardigheden slaagde hij erin het christelijk geloof met zoveel spitsvondigheid, humor en intellectuele overtuigingskracht naar voren te brengen als niemand in de 20e eeuw dat gelukt is' (Philip Yancey).

In de boekenkast staat Chesterton naast Augustinus, Pascal, C.S. Lewis en Bonhoeffer.

Orthodoxie Chesterton, G. K.
€ 21,-
voorraad onbekend
Onversneden Christendom

In het boek 'Onversneden christendom' legt C.S. Lewis uit wat het hart is van het christelijk geloof. Een klassieker! Er is geen schrijver die zo helder en warm kan uitleggen wat het betekent om christen te zijn als C.S. Lewis.

Hij blijft niet steken in een abstracte theologische uiteenzetting, maar maakt het Bijbelse verhaal op een persoonlijke manier tot een prachtig geschenk. Lewis blijft bij de kern van het geloof en hij verliest zich niet in details en morele kwesties.

Wie toe is aan een verfrissing en verdieping van zijn of haar geloofsleven kan nog steeds het best bij C.S. Lewis terecht.

Onversneden Christendom Lewis, C.S.
€ 26,-
voorraad onbekend
Stralen als de zon

'Stralen als de zon' is een prachtige bundeling poëzie en kunst van de populaire auteur en Instadichter Morgan Harper Nichols. Zij moedigt lezers aan om oog te hebben voor alle kleine lessen in het dagelijks leven en de natuur.

Ondanks je verleden kun je met moed en vertrouwen naar de toekomst (leren) kijken. Zodat je met verwondering en zelfvertrouwen het volgende avontuur kunt aangaan, in de wetenschap dat er meer voor je is dan je ooit hebt durven dromen.

Stralen als de zon Harper Nichols, Morgan
€ 21,99
voorraad onbekend
Pluk je zegeningen

In de inmiddels spirituele klassieker 'Pluk je zegeningen' deelt Pulitzer Prize-finaliste Regina Brett op een oprechte, eerlijke manier haar levenswijsheden met lezers.

Toen Brett 50 werd, schreef ze een column over de 50 lessen die ze in haar leven had geleerd, van de zoektocht naar liefde tot de strijd tegen kanker en haar omgang met een moeilijke jeugd. Het werd een van de meest populaire columns ooit. In dit boek wijdt ze aan elk van deze 50 lessen een persoonlijk getoonzet hoofdstuk.

De lessen zijn een bemoediging voor iedereen die ooit een moeilijke periode in zijn leven heeft doorgemaakt.

Pluk je zegeningen Brett, Regina
€ 22,99
voorraad onbekend
Een vogel is er thuis

De bundel 'Een vogel is er thuis' van schrijver en dichter Ria Borkent bevat een waardevolle selectie van 223 liederen van haar hand, met bijpassende melodieën.

In de afgelopen 35 jaar schreef Borkent vele liederen, voor diverse projecten en gelegenheden. Haar liedteksten zijn klassiek, verkondigend, gedrenkt in de Bijbel, modern van taal.

Deze bundel omvat

* Psalmen voor kinderen,
* enkele strofische Psalmen voor Nu,
* liederen over Bijbelse figuren, voor de kerkdienst en voor het kerkelijk jaar.

Verder zijn liederen uit het Paas- en het Kerstoratorium opgenomen, evenals alle koralen uit Bachs Matthäus Passion die ze vertaalde.

Een vogel is er thuis Borkent, Ria
€ 29,99
voorraad onbekend
Waar ben je?

Het boek 'Waar ben je?' van Ron van der Spoel bevat korte Bijbelse meditaties over de indringende vragen die God in de Bijbel aan mensen stelt.

Er worden vragen besproken als:

* Waar ben je?
* Wie zal Ik zenden?
* Wat wil je dat Ik voor je doen zal?
* Of: En wie zeg jij dat Ik ben?

Via de Bijbel stelt God deze vragen ook aan ons.

In dit boek behandelt de auteur twaalf van zulke vragen en daagt hij de lezer uit om te antwoorden. Hiermee zet hij de lezers aan tot nadenken over zijn of haar geloof en relatie met God.

De meditaties zijn inspirerend voor persoonlijke lezing, maar ook geschikt om te bespreken in groepen en kringen.

Waar ben je? Spoel, Ron van der
€ 10,99
voorraad onbekend
Kerk, kolonialisme en slavernij

Kerk, kolonialisme en slavernij, bevat verhalen van een vervlochten geschiedenis en stond onder redactie van Bente De Leede. waarmee wordt een onbekende geschiedenis onthuld: hoe het christendom omging met slavernij.

In 'Kerk, kolonialisme en slavernij' belichten Bente de Leede en Martijn Stoutjesdijk de relatie tussen het christendom en slavernij door de eeuwen heen, aan de hand van casussen uit de Nederlandse geschiedenis. Lange tijd werd er in de Nederlandse kerkgeschiedenis nauwelijks aandacht besteed aan slavernij en kolonialisme. In deze actuele bundel bespreken specialisten case studies uit het hele Nederlandse koloniale rijk die tonen hoezeer kerk en kolonialisme in al deze aspecten tegenover elkaar staan én door elkaar heen lopen.

Onder redactie van Bente de Leede en Martijn Stoutjesdijk, met bijdragen van Bianca Gallant Groen, Leon van den Broeke, Alexander van der Meer, Maurice San A Jong, Rose Mary Allen en Alma Louise de Bode-Olton, Geertje Mak en Danny Noorlander.

Kerk, kolonialisme en slavernij Leede, Bente de; Stoutjesdijk, Martijn
€ 18,99
voorraad onbekend
Geroepen door Christus

In het boek 'Geroepen door Christus' zetten vier theologen lezers aan tot het nadenken over de theologie van het ambt en nodigen ze lokale gemeenten uit tot reflectie en gesprek aan de hand van praktische vragen.

De discussie over en de ontwikkeling van het ambt is al zo oud als de kerk zelf. Geroepen door Christus introduceert een ambtstheologie die oude tegenstellingen te boven komt door in te zetten bij de zending van God (Missio Dei) en de roeping door Christus.

Daarmee levert het boek Geroepen door Christus een doorwrochte protestantse bijdrage aan het oecumenische debat over het ambt. Ook helpt het de Protestantse Kerk verder in de positionering van pioniers en kerkelijk werkers als ambtsdragers.

Geroepen door Christus Wisse, Maarten; E.a.
€ 15,99
voorraad onbekend
Dopen is diep

Het boek 'Dopen is diep' van ds. Henk de Graaff is een handreiking voor gespreksgroepen van jonge ouders over doop én geloofsopvoeding.

Kinderen worden ons door God toevertrouwd en wij zijn geroepen hen op te voeden in zijn richting. Veel ouders nemen deze opdracht serieus en vragen zich af hoe zij die handen en voeten geven. In verschillende gemeenten is gebleken dat het daarom zinvol is om ouders, na de doop van hun kindje, uit te nodigen voor een kring.

Tijdens een drietal avonden wordt stilgestaan bij de betekenis van de doop en bij de geloofsopvoeding van jonge kinderen. Het boek geeft toerusting aan jonge ouders en stimuleert het onderlinge gesprek over geloofsopvoeding.

Dopen is diep Graaff, Henk de
€ 9,99
voorraad onbekend
Encyclopedie Nadere Reformatie - deel V

Met het laatste deel de 'Encyclopedie Nadere Reformatie, deel 5' bewijst de redactie historici en theologen weer een grote dienst.

Bij actuele thema's zoals seksualiteit, slavernij en de verhouding tussen mannen en vrouwen is het mooi om kennis te nemen van opvattingen uit het verleden. De bijdragen corrigeren bestaande karikaturen vanuit recent onderzoek. Ook waar het de studie van de theologiegeschiedenis betreft, verrijkt dit deel ons inzicht in de opvattingen over de scholastiek, verbond en wedergeboorte en de opvattingen over de wetenschap. Vroomheid en wetenschap vormen geen tegenstelling. Dat is de boodschap van de gereformeerden uit vroeger eeuwen.

De opgenomen registers maken alle delen doorzoekbaar op naam, plaatsnaam en Bijbelplaats.

Encyclopedie Nadere Reformatie - deel V Op 't Hof, Willem Jan
€ 71,-
voorraad onbekend
Exodus, deel 3

Met 'Exodus, deel 3' besluit Bertus van 't Veld zijn Bijbelcommentaar op het boek Exodus, als onderdeel van de overkoepelende serie Prediking Oude Testament. (POT-serie).

Het laatste deel van deze commentaar op het boek Exodus bevat een uitleg van de hoofdstukken 25 tot en met 40. Eerder in Exodus is verteld dat God Israël heeft bevrijd uit de slavernij in Egypte (1:1-13:16) en het door de woestijn heeft geleid naar de berg Sinai (13:17-18:27), waar Hij een verbond met het volk heeft gesloten (19:1-24:18). In Exodus 25-40 gaat het eerst over voorschriften die God geeft voor de eredienst in de door Israël te bouwen tabernakel (25:1-31:18). Daarna wordt beschreven hoe het verbond door Israël wordt verbroken, maar door God wordt vernieuwd (32:1-34:35). Ten slotte komt ter sprake dat men de tabernakel vervaardigt (35:1-40:38).

Een exegetische schatkamer voor predikanten en theologisch geïnteresseerde lezers.

Exodus, deel 3 Veld, B. van 't
€ 39,99
voorraad onbekend
Het (niet zo) orthodoxe leven van Hoodie

'Het (niet zo) orthodoxe leven van Hoodie Rosen' van Isaac Blum is een boeiende jeugdroman over een orthodox-joodse jongen die in twee werelden leeft. Een boek voor lezers van Chaim Potok.

Het leven van Hoodie Rosen is zo slecht nog niet. Hij is net verhuisd en heeft genoeg tijd om zijn Thorastudie te ontlopen, te basketballen en koosjere snacks te halen. De inwoners van Tregaron zijn niet blij dat er zoveel orthodoxe joden tegelijk in hun stadje zijn komen wonen, maar dat is niet zijn probleem...

Dat wil zeggen, totdat hij Anna-Marie Diaz-O'Leary ontmoet en verliefd wordt. Zij is toevallig de dochter van de koppige burgemeester die Hoodies gemeenschap uit de stad probeert te weren.

Terwijl zijn gemeenschap zich tegen hem keert omdat hij partij kiest voor de vijand, zit Hoodie gevangen tussen zijn eerste liefde en de enige wereld die hij ooit heeft gekend.

Een prachtig, met vaart en humor geschreven verhaal over haat en verraad - en vriendschap op de meest onverwachte plaatsen.

Het (niet zo) orthodoxe leven van Hoodie Blum, Isaac
€ 20,99
voorraad onbekend
De spannende erfenis

Het boek 'De spannende erfenis' is het eerste deel uit de serie 'Museum Ravage' van Willeke Brouwer voor kinderen vanaf 7 jaar, over een meisje dat met haar ouders een museum opknapt en daar allerlei onverwachte avonturen beleeft. Dit is het actieboek voor de christelijke kinderboekenweek 2023 en bedoeld voor de middenbouw.

Mila's leven verandert plotseling als er een brief van de notaris komt. Ze krijgen een grote erfenis: een museum! Ineens moeten zij en haar ouders moeilijke beslissingen nemen. Papa laat een hangsnor groeien, mama gaat opzoeken hoe je dinobotten en holenbeertanden moet schoonmaken.

En Mila probeert erachter te komen wie haar geheimzinnige oom Hubert eigenlijk was. En die liefdesbriefjes op zolder... van wie komen die?

Hoe dan ook, hun leven wordt op de kop gezet. Maar ze wagen het erop: ze gaan het museum van oom Hubert overnemen!

De spannende erfenis Brouwer, Willeke
€ 10,99
voorraad onbekend
Het verdwenen hoefijzer

Het boek 'Het verdwenen hoefijzer' van Evelien van Dort is het eerste deel uit de serie 'Manege Paard Eerlijk' voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar, over een jongen die een verwaarloosd paard redt met hulp van zijn familie en vrienden.

Sinds Finn weet dat achter het huis van Jan een paard in een oude, kleine varkensstal staat, denkt hij nergens anders meer aan. Hoe kan hij paard Fulco uit zijn nare situatie bevrijden, zonder in de duistere zaakjes van Jan terecht te komen?

Met hulp van zijn zus Frieda, die bij manege Paard Eerlijk werkt, komt Finn in actie. Is het verdwenen hoefijzer de oplossing van het complot rond Fulco?

Een spannend verhaal over het opbouwen van (zelf-)vertrouwen en vriendschap met paarden. En met informatie, tips en trics over de omgang met paarden, paardentaal en een duurzame manier van paardenverzorging.

Het verdwenen hoefijzer Dort, Evelien van
€ 16,99
voorraad onbekend
Mijn lach is kwijt

In het prentenboek 'Mijn lach is kwijt' vertelt Max Lucado het verhaal van een jongen die zich sip voelt omdat hij zijn lach kwijt is en daarom met zijn hond op weg gaat om zijn lach te zoeken.

Hij gaat van het circus naar de bakkerij, maar hij kan zijn lach nergens vinden. Dan bedenkt hij dat hij vrolijk wordt als hij anderen blij maakt.

Dit prentenboek is bedoeld om jonge kinderen te leren omgaan met negatieve emoties.

De kleurrijke illustraties en de tekst op rijm maken het voorlezen van dit boek tot een feestje.

Mijn lach is kwijt Lucado, Max
€ 16,99
voorraad onbekend
Mijn geluidenbijbel

'Mijn geluidenbijbel' van Jayne Schofield is een interactief geluidenboek voor de allerjongste lezers met zoekplaatjes bij vijf bekende Bijbelverhalen en herkenbare, bijpassende geluiden.

In dit vrolijke ontdek- en geluidenboek met uitklapbare platen kunnen peuters en kleuters de personen, dieren en dingen opzoeken op de kleurrijke platen en luisteren naar de geluiden die erbij horen.

Een leuk en leerzaam (kraam)cadeau!

Mijn geluidenbijbel Schofield, Jayne
€ 15,99
voorraad onbekend
Mijn meeneembijbel

'Mijn meeneembijbel' van Michael Berghof met illustraties van Gill Guile is een draagbare kartonnen kinderbijbel met 20 Bijbelverhalen voor de allerkleinsten.

In dit boek worden de twintig bekendste Bijbelverhalen uit het Oude en Nieuwe Testament op een eenvoudige manier verteld. De mooie, kleurrijke illustraties maken de bijbel aantrekkelijk voor jonge kinderen.

Door de stevige uitvoering en het handvat is die geschikt voor peuter- en kleuterhandjes. 'Mijn meeneembijbel' is een mooie kinderbijbel om de kleintjes mee te nemen op hun weg met God.

Mijn meeneembijbel Berghof, Michael
€ 14,99
voorraad onbekend
Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 3

De vakantie is niet compleet zonder de Zoete Zusjes! Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 3 van Hanneke de Zoete is een vrolijk geïllustreerd doeboek boordevol originele proefjes, experimenten, knutsel- en tekenopdrachten, kleurplaten, testjes en natuurlijk een lekker leesverhaal.

Maak je eigen slijm, test je kennis met de grote weetjesquiz, maak een brief in geheimschrift en nodig je vriendjes, ouders, opa's en oma's uit voor een geweldige goochelshow. Met het grote Zoete Zusjes vakantieboek hoef je je deze zomer niet te vervelen!

Bij dit boek hoort de superleuke Zoete Zusjes vakantiepodcast! Luister mee naar de vakantiedilemma's, voorleesverhalen, weetjes en moppen van Saar, Janna en hun moeder Hanneke. Deze podcast is perfect voor onderweg, in de auto, het vliegtuig, de trein of op de boot! Maar ook voor op de camping, in het hotel of gewoon lekker thuis.

Het grote Zoete Zusjes vakantieboek 3 Zoete, Hanneke de
€ 12,99
voorraad onbekend
De Zoete Zusjes gaan verhuizen

In 'De Zoete Zusjes gaan verhuizen', geschreven door Hanneke de Zoete, gaan Saar en Janna verhuizen. Superleuk, maar ook een beetje spannend. Saar en Janna weten het zo net nog niet, met dat nieuwe huis. Zal het allemaal wel goed komen?

De Zoete Zusjes zitten met allerlei vragen. Voelt het nieuwe huis straks wel als thuis? Hoe zullen de nieuwe buren zijn? Kunnen alle knuffels wel meeverhuizen? Thuis is gewoon thuis. En straks wordt alles anders. Wie wil dat nou?

Langzaam wordt het steeds toch iets leuker: de tuin is zo groot dat er een trampoline in kan, en ze mogen zelf kiezen in welke kleur hun nieuwe kamer geschilderd wordt. En die buren blijken ook nog niet zo stom: de buurjongens zijn dan wel twee stoute broertjes, maar ze kunnen samen best een coole boomhut bouwen waarin ze zich kunnen verstoppen voor de grote mensen.

Na de verhuizing gaan Saar en Janna langs de deuren van hun nieuwe straat met zelfgebakken koekjes. Ook de andere buren blijken superaardig. De meiden krijgen spontaan zin in een feestje. Hoog tijd dus voor een leuke burendag!

Een heerlijk boek om voor te lezen vanaf 4 jaar of voor kinderen vanaf 7 jaar die zelf willen lezen. De uitvoering van dit (voorlees)boek is mooi gebonden, vrolijk geïllustreerd door Iris Boter en met glitters op het omslag. Dat maakt dit boek ook een perfect cadeau voor elk kind. Ter gelegenheid van een verjaardag, diploma, verhuizing, Sinterklaas, Kerstmis, of gewoon zomaar.

De Zoete Zusjes gaan verhuizen Zoete, Hanneke de
€ 15,99
voorraad onbekend