Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe christelijke boeken 2021

In het voorjaar van 2021 worden weer veel nieuwe christelijke boeken verwacht. De inkopers van Ichthusboekhandel hebben al weer veel gesprekken gevoerd met de bekende christelijke uitgevers. Bij Ichthusboekhandel doen we het nodige marktonderzoek rondom de nieuwe uitgaven van bijbels, christelijke romans, theologie en andere christelijke boeken en op basis daarvan kunnen wij u vaak snel en direct helpen.

Globaal komen drie keer per jaar de uitgevers met nieuwe titels naar buiten. We overleggen dan over de aantallen die we inkopen omdat we die verwachten ook te verkopen. Uitgevers stellen op basis van deze gesprekken hun oplage vast. De nieuwe uitgaven worden naar aanleiding van deze gesprekken met de boekhandels soms nog aangepast. Door deze waardevolle samenwerking kan de uitgever én de boekhandel zorgen voor kwaliteit en een breed assortiment. Op basis van regelmatig onderzoek in de winkels en via onze website kunnen wij ook de vragen van onze bezoekers steeds beter beantwoorden.

Onderstaand een impressie wat verwacht wordt of al binnen is bij Ichthusboekhandel van de nieuwe titels.

Graag houden wij u via onze NIEUWSBRIEF op de hoogte van alle verwachte uitgaven die bij ons binnen zijn gekomen.

We zijn al weer volop bezig om de nieuwe christelijke boeken voor het voorjaar 2021 in te kopen. Kijk u maar eens hier onder wat er aankomt en wat er al nieuw binnen is gekomen in de winkels en ons magazijn:

* Nieuwe boeken uitgeverij de Banier voorjaar 2021

* Nieuwe boeken uitgeverij Berne Media voorjaar 2021

* Nieuwe boeken voorjaar 2021 uitgeverij Grace Publishing House

* Nieuwe boeken Uitgeverij den Hertog voorjaar 2021

* Nieuwe boeken uitgeverij KokBoekencentrum voorjaar 2021

* Nieuwe boeken uitgeverij de Parel voorjaar 2021

* Nieuwe Boeken Royal Jongbloed voorjaar 2021

* Nieuwe boeken Scholten Uitgeverij voorjaar 2021

* Nieuwe boeken uitgeverij de Vuurbaak voorjaar 2021

* Nieuwe boeken Uitgeverij van Wijnen voorjaar 2021

55 artikelen
pagina 1 van 6
Papieren Paradijs

Papieren Paradijs is het debuut van Marlies Medema. Het is een historische roman over het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die in 1840 emigreerde naar tropische Suriname.

Papieren paradijs is het aangrijpende verhaal van Anna Pannekoek, die tegen haar zin naar Suriname emigreert. Haar echtgenoot, dominee Arend van den Brandhof, gelooft dat het leven daar beter is en heeft grootse plannen. Als ze in 1845 aankomen in Suriname wacht hun een grote teleurstelling. Het land van belofte blijkt een gevaarlijk moeras.

In dit indrukwekkende debuut vertelt Marlies Medema het indringende verhaal van een sterke vrouw die onder de meest moeilijke omstandigheden moet overleven en toch haar eigen waarden behoudt.

Marlies Medema is eindredacteur en crossmediaal redacteur van het vrouwenmagazine Eva. Tijdens een reis voor haar werk naar Suriname stuitte ze op het verhaal van Anna Pannekoek. Ze dook samen met haar man de archieven in en wist al snel dat ze Anna's levensverhaal op papier wilde zetten.

Papieren Paradijs Medema, Marlies
€ 21,99
voorraad onbekend
Een regenboog in de duisternis

Een regenboog in de duisternis is het vierde deel in de serie Het land van de gouden rivieren door Kristen Heitzmann.

De onverschrokken Desi Brenna is net moeder geworden.... en weduwe. Nadat ze ook de trouwe voorman Holt Crawford heeft moeten ontslaan,s taat ze er helemaal alleen voor. Terwijl ze worstelt om deze nieuwe werkelijkheid onder ogen te zien, gaat het leven op de ranch gewoon door. Deze moet zich herpakken en doorgaan. Maar Holt legt zich niet zo gemakkelijk bij zijn ontslag neer. Daar is Desi hem te dierbaar voor geworden.

Bestsellerauteur Kristen Heitzmann werkt momenteel aan de vijfdelige boekenserie 'Het land van de gouden rivieren', waarvan 'Bruid van de bergen' het eerste deel is en 'De heer uit het zuiden' het tweede. Het derde deel 'Een klein geluk' verscheen in 2020. Ze staat bekend om haar ijzersterke dialogen en levensechte personages.

Een regenboog in de duisternis Heitzmann, Kristen
€ 23,99
voorraad onbekend
De Nieuwe Psalmberijming

De Nieuwe Psalmberijming 2021 bevat een nieuwe, eigentijdse berijming van alle 150 psalmen op de bekende en tijdloze Geneefse melodieën.

Sinds 2014 heeft een groep dichters gewerkt aan een nieuwe, eigentijdse berijming van alle 150 psalmen. Met deze nieuwe verwoording voorzien zij in een grote behoefte in protestantse kerken.

Aan De Nieuwe Psalmberijming werd meegewerkt door onderstaande dichters:

* René Barkema.
* Jan Boom,
* Ria Borkent en
* Jan Pieter Kuiper,
* Titia Lindeboom,
* Arie Maasland,
* Adriaan Molenaar,
* Bob Vuijk,
* Arjen Vreugdenhil,

Daarnaast verleende een aantal (andere) dichters, theologen, neerlandici en musici hun medewerking als meelezer en revisor.

Alle psalmen worden met hun Geneefse melodie afgedrukt. De verwachting is dat de nieuwe psalmberijming het zingen van psalmen weer een nieuwe impuls kan gaan geven. In deze uitgave wordt van het eerste couplet de melodielijn afgedrukt en de complete teksten.

De uitgave en de presentatie van de Nieuwe Psalmberijming wordt in maart 2021 verwacht. U kunt nu al reserveren.

De Nieuwe Psalmberijming Diverse auteurs
€ 22,50
voorraad onbekend
Zeven wegwijzers

Het boek Zeven wegwijzers van Tom Wright is een fraaie toegangsweg naar het christelijk geloof, zoals hij alleen dat kan schrijven.

Het christelijk geloof geeft zin aan het bestaan. Het helpt ons om het leven te begrijpen. En het helpt ons zinvol te leven. Maar hoe dan precies? Tom Wright gaat in dit mooie en toegankelijk boek te rade bij een van de indrukwekkendste teksten uit de wereldliteratuur: het Evangelie van de apostel Johannes. Wright behandelt zeven wegwijzers naar God, die iedereen in zijn leven herkent: gerechtigheid, liefde, spiritualiteit, schoonheid, vrijheid, waarheid, macht. We zoeken ernaar, we kunnen er niet zonder, en we brengen er toch vaak zo weinig van terecht. Maar elk van deze zeven wegwijzers, hoe krom en kapot ze ook vaak zijn, wijzen een weg naar een zinvol leven. Een weg naar God.

Sommige auteurs schrijven scherpzinnig over het menselijk leven. Andere zijn heldere vertolkers van de Bijbel. Tom Wright is het in dit boek allebei. Hij verweeft de beide elementen meesterlijk. (Nicholas Wolterstorff)

Ik zou geen beter boek weten voor wie zoekt naar de zin van het bestaan en onze plaats in de wereld. Ik ga dit boek nog jaren aanbevelen! (Jason Harris)

Tom Wright (1948) was van 2003 tot 2010 bisschop van Durham in de Church of England. Sinds 2019 is Wright als senior research fellow verbonden aan Wycliffe Hall, een theologisch college van de Universiteit van Oxford. Wright is volgens velen de belangrijkste hedendaagse nieuwtestamenticus. Zijn populaire serie De Bijbel voor Iedereen (Nieuwe Testament) is als complete set verschenen.

Een inleiding tot het christelijk geloof om te overwegen, je eigen te maken, te delen.

Zeven wegwijzers Wright, Tom
€ 22,50
voorraad onbekend
Een aantrekkelijk evangelie

Een aantrekkelijk Evangelie van bestseller auteur Tim Keller is een boek dat ons leert om echt intensief na te denken over de rol van de kerk in ons land. Het bevat een glasheldere visie in kort bestek over hoe de kerk kan komen tot een nieuwe ontmoeting met de westerse cultuur.

Het christendom neemt in het Westen af. Kerken in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Europa sluiten hun deuren in een versneld tempo. Hoe moet de kerk reageren?

In dit korte maar veelomvattende manifest betoogt Tim Keller, voorganger in New York en bestsellerauteur, dat deze achteruitgang ons ertoe zou moeten aanzetten om de missie van de kerk van de grond af te heroverwegen. Met de vroege kerk als gids moeten we als kerken en individuele christenen goed naar onszelf, onze cultuur én naar de Schrift kijken om te komen tot een nieuwe ontmoeting met de westerse cultuur, waarin het evangelie weer aantrekkelijk en geloofwaardig wordt voor een nieuwe generatie.

"Een ijzersterk geschreven compact boek. Een uitgebalanceerde combinatie van spiritualiteit en strategie. Een betoog waarin Keller beter dan ooit uitlegt dat christenen niet bij zichzelf moeten beginnen, maar bij de cultuur waarvan zij onderdeel zijn - een cultuur die sceptisch staat tegenover antwoorden, maar die gevoelig is voor goede vragen."
- Tim Vreugdenhil

NB: In een uitgebreid nawoord bespreken de Amsterdamse kerkpioniers Tim Vreugdenhil en Jurjen ten Brinke hoe de ideeën van Keller in de Nederlandse situatie tot bloei kunnen komen. Ze doen dat in de vorm van een wederzijds interview.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City.

Een aantrekkelijk evangelie Keller, Tim
€ 9,95
voorraad onbekend
Mechelse Bijbel (Job + Psalmen)

De Mechelse Bijbel is een nieuw vertaalproject door Pastoor Hans van Leeuwen van de gehele bijbel. Wat begon met het vertalen van af en toe een Psalm, groeide uit tot een complete vertaling van de Bijbel. Dit eerste deel begint met de Bijbelboeken Job en de Psalmen.

Pastoor Hans van Leeuwen werkte ruim 35 jaar lang aan deze compleet nieuwe vertaling van de Heilige Schrift, het boek waar hij heel zijn leven in geloof mee werkte. Het is een unieke vertaling van één persoon. Het lezen van de Bijbel krijgt een extra dimensie, die je kunt omschrijven als warm, persoonlijk en betrokken.

Deze Bijbelvertaling verschijnt in mooi gebonden delen. Als eerste deel verschijnt uit het Oude Testament Job en Psalmen, en daarna volgt de uitgave Evangeliën en Handelingen uit het Nieuwe Testament; het eerste met poëzie, en het tweede met verhalende teksten.

Wat zijn de kenmerken van de Mechelse Bijbel:

* Een persoonlijk, klassiek en literair taalgebruik waarmee deze vertaling zich onderscheidt van moderne en populaire vertalingen. De MechelseBijbel kiest eerder voor aansluiten bij de grondtekst dan voor moderniteit.
* Een bladspiegel in één kolom (dit leest het meestnatuurlijk), zo min mogelijk onderbroken door vers aanduidingen en met een structuur die goed duidelijk maakt hoe de afzonderlijke boeken zijn opgebouwd.
* Alle bijbelboeken zijn voorzien van beknopte verklarende toelichtingen die ruggensteun bieden bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.
* Over geografische, historische of culturele bijzonderheden, en over personen, die in de tekst voorkomen. Toegevoegd zijn ook diverse behulpzame kaarten.
* Met omschrijvingen van woorden en uitdrukkingen die moeilijk te vertalen zijn en die een bredere uitleg nodig hebben.
* Over leerstellige of geestelijke zaken waarmee deze vertaling ook aan wil sluiten bij de leer van de Kerk
* Met verwijzingen naar andere Bijbelteksten waarmee aangetoond wordt hoe de Bijbel een wonderlijke eenheid is 'om zo die innerlijke eenheid van de heilige Schrift te leren proeven, waarvan de heilige Geest de waarborg is'.

Dr. J.H. (Hans) van Leeuwen werd opgeleid tot predikant in de Hervormde Kerk, en werd later Rooms-Katholiek priester. Hij was jarenlang actief in de parochie van Lisse. Sinds zijn emeritaat woont hij in het Limburgse dorpje Mechelen, waar hij dag in dag uit werkt aan de vertaling.

Mechelse Bijbel (Job + Psalmen) Leeuwen, J.H. van
€ 29,90
voorraad onbekend
Zij Lacht pocketbijbel

Na het grote succes van de Zij Lacht Bijbel, komt er nu de Zij Lacht pocketbijbel: een kleine zakbijbel met enkele katernen van Zij Lacht. Waar de 'grote' Zij Lacht Bijbel zich goed leent voor Bijbelstudies thuis, is de pocketbijbel geschikt om iedere dag mee te hebben in je handtas, onderweg naar de kerk, een Bijbelstudiegroepje, of 'gewoon' onderweg naar je werk in de trein.

In de Zij Lacht pocketbijbel met linnen omslag staat de gehele HSV zonder psalmen. Liza, oprichter van Zij Lacht: 'In Uganda ontmoette ik een vrouw die, iedere keer als ik haar zag, een klein Bijbeltje in haar handen had. Ik vroeg haar of ze de Bijbel altijd bij zich had. “Well, of course!” was haar antwoord. “Wat moet ik anders doen als ik me verveel?” Die opmerking hakte erin bij mij. Ik deelde
het op Instagram en zoals gewoonlijk stroomde mijn inbox vol: of we alsjeblieft een klein Zij Lacht Bijbeltje wilden maken. “Well, of course!”

Ik hoop dat deze Bijbel jou helpt om naar Gods Woord te grijpen, in plaats van naar je telefoon op de momenten dat je je verveelt.'
- Liza de Jonge – Zij Lacht

Zij Lacht pocketbijbel
€ 39,99
voorraad onbekend
De koppelaarster

De koppelaarster is een historische roman zoals alleen Laura Frantz die kan schrijven. De aloude vraag: gezocht een goede echtgenoot.

Koloniaal Virginia, 1634, Selah Hopwell is de enige vrouw inde nederzetting die niet wil trouwen. Ze heeft het druk genoeg met haar werk in de winkel van haar vader en bovendienis ze belast met de zorg voor een scheepslading bruiden die onlangs zijn gearriveerd in de Nieuwe WEreld, op zoek naar een echtgenoot.

Een van deze bruiden heeft haar zinnen gezet op Xander Renick, de weduwnaar van Sela's overleden beste vriendin. Ze vraagt Selah om te bemiddelen...... Maar Xander heeft andere gedachten.

De koppelaarster Frantz, Laura
€ 23,99
voorraad onbekend
Koninklijk rijk

Auteur en predikant André F. Troost laat in 'Koninklijk rijk' 24 gelijkenissen over Gods koninkrijk tot leven komen, op prachtige wijze in beeld gebracht door illustrator Jedi Noordegraaf.

In eigentijdse, puntige teksten, en begeleid door gebeden, liedteksten en citaten, schrijft Troost over échte rijkdom: de liefde van God.

Een mooi full-color cadeauboek voor bijvoorbeeld belijdenis of bij een gelegenheid.

Andre F. Troost (Ermelo) is een bekende auteur en predikant. Als geen ander is hij in staat de essentie van bijbelteksten te vangen in weinig woorden.

Jedi Noordegraaf is illustrator en eigenaar van Studio Vandaar. Hij werkt voro veel bekende opdrachtgevers zoals EO-visie, Het Financiële Dagblad (FD), Filosofie Magazine en de Correspondent.

Koninklijk rijk Troost, André F.
€ 19,99
voorraad onbekend
Alle verstand te boven

Alle verstand te boven is een boek van, over en door 25 wetenschappers die vertellen over hoe zij omgaan met de combinatie geloof en wetenschap. Een bundel onder redactie van Cees Dekker.

Ruim twintig christelijke wetenschappers van naam en faam vertellen hun persoonlijke verhaal over hoe geloof en wetenschap vorm hebben gekregen in hun leven en werk. Open en integer schrijven ze over vragen die Cees Dekker aan hen stelde. Wat is hun geloofsgeschiedenis? Wat bracht hen tot de keuze voor een bepaalde studie? Leverde het studeren een worsteling met het geloof op of juist niet? Ervaren zij een spanning tussen geloven en weten? Stimuleert hun geloof hun werk? Hoe zien zij hun geloof in relatie tot hun wetenschap? Is dit in de loop der tijd veranderd?

Eerder verscheen het zeer succesvolle boek Geleerd en gelovig. Nu is het tijd voor een nieuw boek met verhalen van een nieuwe generatie wetenschappers, jong en oud, vrouwen en mannen uit allerlei vakgebieden (van antropologie tot astronomie) en uit een breed kerkelijk spectrum van rooms-katholiek tot evangelisch en van gereformeerd tot Russischorthodox. Dit boek is geschreven voor iedereen die geïnteresseerd is in de relatie geloof en wetenschap, wat zich hier laat lezen in de persoonlijke verhalen van deze wetenschappers. Daarnaast is het zeer geschikt voor christelijke studenten die aanlopen tegen vragen over de balans tussen geloof en wetenschap in hun leven en studie.

Met bijdragen van o.a.

* Heino Falcke (astronomie),
* Susanne van Veluw (neurowetenschappen),
* Rik Torfs (recht),
* Miranda Klaver (antropologie van religie) en
* nog twintig anderen.

Rolmodellen spelen een grote rol in onze cultuur. Dit boek staat er vol mee: mannen en vrouwen met wie je je kunt identificeren, die een bron van inspiratie zijn omdat zij hun persoonlijke geloof en hun wetenschap combineren. Dat gaat niet altijd zonder worsteling en spanning, maar juist als het schuurt wordt het verhaal spannend. Ik was onder de indruk van deze verhalen. Ik las heel verschillende levensgeschiedenissen en ik las over passie, een passie voor God en de waarheid.
- Andries Knevel, EO-presentator

De redactie werd gedaan door Cees Dekker (nanobiologie).Cees Dekker is universiteitshoogleraar aan de TU Delft. Na een studie natuur- en sterrenkunde specialiseerde hij zich in de nanotechnologie. Dekker is evangelisch christen en redigeerde verschillende boeken op het gebied van geloof en wetenschap, zoals Geleerd en gelovig. Samen met Corien Oranje en Gijsbert van den Brink schreef hij ook het boek Oer.

Alle verstand te boven Dekker, Cees
€ 24,99
voorraad onbekend