Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe christelijke boeken 2022

Ichthusboekhandel krijgt alle nieuwe Bijbels en christelijke boeken van 2022 die verwacht worden, direct na verschijnen op voorraad in de winkels en online via de webshop. Reserveren kan nu reeds online in de webshop van Ichthus als pre-order.

In het NAJAAR van 2022 worden weer allerlei nieuwe christelijke boeken verwacht.

* Nieuwe boeken Uitgeverij de Banier najaar 2022

* Nieuw bij Uitgeverij Buijten en Schipperhein, Vuurbaak en van Wijnen najaar 2022

* Nieuwe boeken uitgeverij KOKBoekencentrum (VBK) najaar 2022

* Nieuwe boeken uitgeverij den Hertog najaar 2022

* Nieuwe Bijbels en boeken Nederlands Vlaams Bijbelgenootschap najaar 2022

* Nieuw bij Uitgeverij Novapres najaar 2022

* Nieuwe titels bij Uitgeverij de Parel najaar 2022

* Nieuwe Bijbels en boeken van Uitgeverij Royal Jongbloed najaar 2022

* Nieuwe boeken Uitgeverij Scholten najaar 2022

* Nieuw bij Uitgeverij het Zoeklicht najaar 2022

ZOMER 2022

* Nieuwe boeken Zomer 2022 Uitgeverij KokBoekencentrum

* Nieuwe titels Zomer 2022 Uitgeverij Jongbloed Christelijke Media.

Wij verwachten in het voorjaar van 2022 de volgende nieuwe boeken van de bekende christelijke uitgevers:

* Nieuwe boeken van Uitgeverij de Banier voor jaar 2022

* Nieuwe boeken van Uitgeverij Buijten en Schipperheijn voorjaar 2022

* Nieuwe boeken van Uitgeverij Grace Publishinghouse voorjaar 2022.

* Nieuwe boeken van Uitgeverij Den Hertog voorjaar 2022.

* Nieuwe boeken van uitgeverij KokBoekencentrum voorjaar 2022

* Nieuwe Bijbels en boeken van het Nederlands Vlaams Bijbelgenootschap voorjaar 2022

* Nieuwe boeken van Uitgeverij De Parel voorjaar 2022

* Nieuwe Bijbels en boeken van Uitgeverij Royal Jongbloed Voorjaar 2022

* Nieuwe boeken van Uitgeverij Scholten voorjaar 2022.

* Nieuwe boeken van Uitgeverij Vuurbaak Neema Voorjaar 2022

* Nieuwe boeken van Uitgeverij van Wijnen voorjaar 2022

Zodra wij de informatie van de andere uitgevers binnen hebben en geschikt gemaakt voor de webshop, treft u deze ook hier aan.

Blijf deze pagina met nieuwe christelijke boeken volgen. Reserveren van een nieuwe titel kan gemakkelijk in de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Bij heldere maan

Bij Heldere maan is de nieuwe roman van Elizabeth Musser. Het boek laat kostbare inzichten zien, verpakt in een aangrijpend verhaal over haar moeder.

INKIJKEXEMPLAAR Bij volle Maan, Elizabeth Musser

Als haar grootmoeder overlijdt, erft Allie Massey tegen alle verwachtingen in niet haar paardenranch. In haar zoektocht naar antwoorden ontdekt ze het bijzondere levensverhaal van haar oma; een geschiedenis die voert van de Grote Depressie tot de Tweede Wereldoorlog; een verhaal over onderzeeërs, moedige kustwachten, en een nacht op het strand die het leven van haar grootmoeder voor altijd heeft bepaald. En misschien ook wel een verhaal dat Allie toont hoe ze haar droom van een paardentherapiecentrum alsnog kan waarmaken.

De personages in dit aangrijpende verhaal bleven me nog lang na het einde bij. Een van de beste romans die ik dit jaar heb gelezen.
– Lynn Austin

Het fascinerende lijntje over paarden in de plot en de boeiende personages maken dit tot een roman die je niet wilt missen.
– Deborah Raney

Elizabeths vertelskills in Bij heldere maan zijn verbluffend.
– Susan Meissner

Elizabeth Musser schrijft vanuit haar tuinhuisje in Lyon 'entertainment met een ziel', zoals ze het zelf noemt. Ze heeft al twaalf romans op haar naam staan. Bij heldere maan is gebaseerd op het levensverhaal van haar moeder.

Bij heldere maan Musser, Elizabeth
€ 24,99
voorraad onbekend
Boven de robijnen

Boven de robijnen, van Nederlands auteur Marianne Witvliet, vormt een onconventioneel liefdesverhaal met de natuur als troostvol decor. Marianne Witvliet weet verhalen van nog niet zo lang geleden op een bijzondere wijze actueel te maken.

Schiermonnikoog, 1949. Jonge vrouwen worden opgeroepen om brieven te schrijven aan 'onze jongens' in Nederlands-Indië om hun eenzaamheid te verminderen. In Boven de robijnen van Marianne Witvliet schrijft Noa Terheyde in 1949 met tegenzin een brief naar een onbekende soldaat in Nederlands-Indië. Dat vindt vooral Noa's moeder een goed idee. Maar onze jongen Daniël Blankenberg blijkt veel interessanter dan Noa had vermoed.

INKIJKEXEMPLAAR Boven de robijnen door Marianne Witvliet

De onverwachte liefde tussen hen is vanaf het begin voelbaar, maar als Daniël terugkeert naar Nederland, blijken hun tegenovergestelde toekomstplannen een relatie onmogelijk te maken.

Hoewel hun wegen zich scheiden, blijft hun korte tijd samen niet zonder gevolgen. Jaren later probeert Noa Daniël te traceren in Indonesië en maakt ze een onverwachte keuze.

Marianne Witvliet (1951) debuteerde in 2003 met de bestseller Gebroken wit. Daarna volgden onder meer Kind van het water (2008) en Als je verdwaalt (2019). Marianne woont in Nunspeet.

Interview met Marianne Witvliet over Boven de robijnen.

Boven de robijnen Witvliet, Marianne
€ 24,99
voorraad onbekend
Kleuren van hoop deel 2 reisgenoten

Sharon Garlough Brown, gaat verder met Kleuren van hoop. Een roman die de ziel voedt en ons helpt elke dag opnieuw te kiezen voor God en perspectief geeft op hoop.

De vier vrouwen uit het eerste deel: Reisgenoten zetten de volgende stap in hun geloofsreis, maar ieder van hen ondervindt hindernissen. Dingen gaan niet zoals gepland, een onverwachte zwangerschap zet
een streep door toekomstdromen en veranderingen gaan trager dan gehoopt. Soms voelt het leven als twee stappen vooruit, en dan weer één achteruit.

* Zeer geschikt voor leesclubs en bijbelstudiegroepen. Leeswijzer met vragen en opdrachten voor bijbelstudiegroepen en leesclubs beschikbaar.

Sharon Garlough Brown is predikant en retraiteleider. Haar unieke roman Reisgenoten is inmiddels een klassieker aan het worden. Kleuren van hoop is het tweede deel in een vierdelige serie.

Kleuren van hoop deel 2 reisgenoten Garlough Brown, Sharon
€ 23,99
voorraad onbekend
De zussen van Sea View

Julie Klassen komt een nieuwe serie onder de naam: De kust van Devonshire. Het eerste deel is: De zussen van Sea view

Na de dood van hun vader besluiten drie zussen hun huis aan de kust open te stellen als pension voor ouderen die zorg nodig hebben. Op die manier kunnen ze in het onderhoud van hun doodzieke moeder voorzien. Maar in plaats van vakantiegangers op leeftijd vinden aantrekkelijke jongeheren hun weg naar het pension en is er van rust aan zee geen sprake meer.

De zussen worden heen en weer geslingerd tussen allerlei gevoelens van verlangen, plicht, weerzin, ambitie, onzekerheid en… liefde.

Julie Klassens kostuumdrama's zitten vol methistorische details en intrigerende plots. Met de serie De kust van Devonshire komt ze tegemoet aan de veelgestelde vraag van haar fans om na het succesvolle Ivy Hill met een nieuwe serie te komen.

De zussen van Sea View Klassen, Julie
€ 24,99
voorraad onbekend
Genade in Parijs

Genade in Parijs is een boek van Karen Kingsbury in de Baxter family serie. Het is een verhaal van een onverwachte genezing in de stad van de liefde.

Ashley Baxter Blake en haar man Landon zijn 18 jaar getrouwd en dat vieren ze met een tripje naar Parijs. Maar voor Ashley is niet alles rozengeur en maneschijn. In Parijs maakte ze ooit de grootste
fout van haar leven. Ze heeft het zichzelf nooit kunnen vergeven en bewaart nog steeds geheimen die niet aan het licht mogen komen.

Een ontmoeting met een vroegere collega brengt een stortvloed aan herinneringen teweeg. Zal dit Ashley helpen om haar verleden eindelijk achter zich te laten?

* Bevat een extra katern met een interview met de auteur, een portret van de familie Baxter, leesclubvragen en meer!

Genade in Parijs Kingsbury, Karen
€ 23,99
voorraad onbekend
Israël, een wereld apart

Israël, een wereld apart van Piet van Midden biedt een interessante en boeiende inkijk in de geschiedenis van de staat Israël. Een geschiedenis van 3000 jaar op leven en dood. ]

De oppervlakte van de staat Israël is de helft van die van Nederland. Toch is dit land al sinds zijn stichting 75 jaar geleden het gesprek van de dag. Aan de ene kant is er een blijvende spanning tussen Israël en de Palestijns-Arabische wereld, tegelijkertijd zoeken gezworen vijanden uit het verleden weer contact met Israël. Wat maakt Israël zo bijzonder? Op die vraagt probeert dit boek het begin van een antwoord te geven.

De auteur beschrijft de geschiedenis van Israël vanaf de eerste eeuwen, met nadruk op de laatste 75 jaar. Een geschiedenis vol conflicten en verrassende overwinningen.

Piet van Midden (Bergambacht) is Israëlkenner, was eigenaar van reisbureau Drietour, auteur van Israël en de Palestijnse gebieden (reisgids) en Van Jeruzalem tot Jaffa. Hij is theoloog en docent Hebreeuws aan de universiteit van Tilburg.

Israël, een wereld apart Midden, Piet van
€ 23,99
voorraad onbekend
Kracht ten goede

Sander Griffioen neemt ons in het boek: Kracht ten goede, een filosofie van de tijd, mee op een intrigerende reis door de tijd. Hij schrijft dat we niet bang hoeven te zijn voor de tijd en laat zien dat tijd een kracht ten goede is.

De auteur biedt een waaier aan vragen en gedachten: kunnen we ontkomen aan de tirannie van de klok? Welke rol speelt God in de tijd en hoe verhouden kwaad en goed zich tot de tijd?

Griffioen heeft aandacht voor het kleine, zoals bloeiende appelbomen en zingende kinderen, maar ook voor de betekenis van tijd in het licht van het onmetelijke universum. De tekst is subtiel en gelaagd. Goede filosofie gaat immers langzaam!

* Voor lezers met een voorliefde voor ideeëngeschiedenis, literatuur en filosofie

Er zijn boeken waarvan je zegt: 'Ik word erin getrokken.' Dat heb ik bij Karel ende Elegast, bij Fred Dretske's Seeing and Knowing, bij Jack van Marilynne Robinson. Zo vergaat het me ook met dit boek. Ik word erin getrokken omdat ik begrijp dat het hier om urgente en waardevolle zaken gaat, die ook mij aangaan en waarbij ook ik betrokken ben of zou moeten zijn.
– René van Woudenberg, filosoof en hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Sander Griffioen (Loenen aan de Vecht) is emeritus hoogleraar filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en aan de universiteit van Leiden.

Kracht ten goede Griffioen, Sander
€ 27,99
voorraad onbekend
Hoe kun je Gods stem verstaan?

Het boek: Hoe kun je Gods stem verstaan? van Pete Greig is een boeiende studie over het horen van Gods stem. Voor veel mensen is dit een van de belangrijkste én moeilijkste vragen uit het christelijk geloof.

We hebben er behoefte aan Gods stem te horen in tijden van verdriet en van maatschappelijke onrust, en bij belangrijke beslissingen. Tegelijkertijd is bijna niets zo vatbaar voor misverstanden en zelfs misbruik. Na zijn vorige boek Hoe moet je bidden? gaat Pete nu in op deze essentiële vraag.

Leidraad in het boek is het gesprek tussen Jezus en de Emmaüsgangers. Aan de hand van dit verhaal gaat hij in op Gods stem die van buiten komt en die vanbinnen klinkt. Door het boek heen zijn intermezzo's opgenomen waarin een persoon uit de traditie wordt opgevoerd. Wat zei hij of zij over dit onderwerp?

Pete Greig is de grondlegger van de wereldwijde gebedsbeweging 24-7 Prayer en voorganger van de gemeente Emmaus Rd in Groot-Brittannië. Hij schreef verschillende boeken, waaronder Hoe moet je bidden?

Hoe kun je Gods stem verstaan? Greig, Pete
€ 20,99
voorraad onbekend
Overal is God

Het boek Overal is God van Andrew Wilson is een verfrissende reflectie die je uitdaagt om God te ontdekken in alledaagse dingen. In het Oude Testament laat God zien hoe wonderen uit de schepping, zoals een rots of een adelaar, wijzen op zijn reddingswerk. En Jezus gebruikte een lelie, een mus en een schaap om het koninkrijk van God zichtbaar te maken.

In Overal is God beschrijft de auteur van 30 scheppingswerken op verrassende wijze hoe ze iets van God laten zien. Hierdoor gaat de Bijbel opnieuw voor je open en zul je meer ontzag krijgen voor God en zijn schepping. Geschikt voor Bijbelstudie en voor de preekvoorbereiding.

Origineel, diepzinnig, ontroerend.
– Dr. William den Boer

Verfrissend en inspirerend!
– Jan-Maarten Goedhart

Andrew Wilson is onderwijzend predikant aan de King's Church in Londen en is afgestudeerd in Theologie aan Cambridge, London School of Theology, en King's College London. Wilson heeft verscheidene boeken geschreven, waaronder Echoes of Exodus en Spirit and Sacrament.

Overal is God Wilson, Andrew
€ 22,50
voorraad onbekend
Betrokken in Gods missie

Betrokken in Gods missie van Petra de Jong-Heins, Bert Roor, Jan van 't Spijker en Willem van 't Spijker is een basisboek voor missiologie voor studenten aan theologische opleidingen en werkers in de kerk. Het wil hen helpen om doordacht en positief betrokken te zijn bij Gods wereldwijde werk.

Binnen de wereldwijde kerk en haar missionaire werk is veel in beweging. Traditionele benaderingen staan ter discussie, nieuwe visies dienen zich aan. Al deze veranderingen vragen om fundamentele doordenking. Daarin wil dit basisboek een handreiking doen.

Het eerste deel bevat een verkenning van Bijbels-theologische grondlijnen, de geschiedenis van de zending en uitdagingen in de huidige culturele context. Deze lijnen worden in het tweede deel doorgetrokken naar actuele missionaire praktijken in en vanuit Nederland.

De auteurs zijn missiologen en ervaren missionaire trainers en begeleiders vanuit verschillende protestantse kerken.

Betrokken in Gods missie Spijker, Jan van 't; E.a.
€ 24,99
voorraad onbekend