Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe christelijke boeken 2023

Ichthusboekhandel krijgt alle nieuwe Bijbels en christelijke boeken van 2023 die verwacht worden, direct na verschijnen op voorraad in de winkels en online beschikbaar via de webshop. Reserveren kan nu reeds online in de webshop van Ichthusboekhandel.nl.

In het voorjaar van 2023 worden weer allerlei nieuwe christelijke boeken en uitvoeringen van de Bijbel verwacht:

* Nieuwe boeken bij Uitgeverij de Banier Voorjaar 2023

* Nieuwe boeken uitgeverij den Hertog Voorjaar 2023

* Nieuwe boeken uitgeverij Kokboekencentrum Voorjaar 2023

* Nieuwe boeken uitgeverij Royal Jongbloed Voorjaar 2023

Hieronder een eerste impressie.

The  Message Nieuwe Testament NL

The Message, de Bijbel, in de vertaling van Eugene Peterson, zal D.V. februari 2023 in het Nederlands verschijnen. Het complete Nieuwe Testament in een fraaie pocketuitgave van deze unieke Bijbelvertaling.

The Message, het levenswerk van de Amerikaanse theoloog Eugene Peterson, (1932-2018) is een unieke vertaling. Naar eigen zeggen had hij bij het vertalen vanuit de grondtekst twee groepen lezers in gedachten: 'zij die de Bijbel nooit gelezen hadden, en zij die de Bijbel zo vaak gelezen hadden dat ze er niet meer door verrast werden.' In het Engelse taalgebied zijn miljoenen mensen door The Message voor het eerst de Bijbel gaan lezen. Het is het gebed van de vertalers dat de Nederlandse vertaling van The Message hetzelfde effect zal hebben in ons taalgebied.

Mij zien is de Vader zien,' zegt Jezus tegen de mensen die hem volgen. Het Nieuwe Testament is het gedeelte van de Bijbel waarin je Jezus Christus, ook wel Jezus van Nazareth genoemd, leert kennen. De eerste vier boeken zijn eigenlijk vier ooggetuigenverslagen over zijn leven. De 23 boeken erna laten zien hoe het vervolgens verder ging met de boodschap van Jezus en met de mensen die zijn woorden geloofden en hun leven in navolging van hem aan God toevertrouwden. Eugene Peterson vertaalde in The Message die Bijbelboeken van klassiek Grieks naar woorden en beelden in de taal van onze tijd. Hij deed dat op zo'n unieke manier dat miljoenen mensen wereldwijd de Bijbel voor het eerst zijn gaan lezen. Ervaren Bijbellezers biedt zijn vertaling een nieuwe invalshoek, waardoor de boodschap die voor hen vaak overbekend is, opnieuw het hart weet te raken. Lees en ontdek zelf wie Jezus Christus is, en wie de Vader is waarover hij spreekt.

Voor de eerste uitgave is bewust gekozen voor een pocketversie (11 bij 16 cm) met een vriendelijke prijs. Het verlangen is dat kerken en gemeenten deze Bijbeluitgave zullen oppakken voor evangelisatiewerk en dat deze uitgave ook jongeren zal aanspreken. Overwogen wordt in een latere fase met andere uitvoeringen en eventueel aanvullende producten te komen. Van vele kanten is al grote belangstelling getoond voor deze uitgave

(Aan het Oude Testament wordt inmiddels gewerkt, maar begrepen zal worden dat ook dat een intensief proces van jaren is.)

Het is al bijna 20 jaar geleden dat ik in de Ichthusboekhandel in Den Haag (Toen nog de Pelgrim) The Message 'ontdekte'. Sindsdien gebruik ik hem bijna dagelijks in mijn stille tijd en bij het voorbereiden van mijn preken. Wat geweldig dat het complete Nieuwe Testament vanuit The Message in het Nederlands is vertaald. Als je deze vertaling rustig en mediterend leest zal dat je opbouwen, inspireren en nieuw zicht geven op de oude teksten van de Bijbel.
- Jan Pool, spreker, schrijver en coach

De Bijbel is al in vele talen en vormen vertaald. The Message voegt daar iets verfrissends aan toe. Vertaald naar de essentie, terug naar de kern van wat de bijbelschrijvers hebben bedoeld te zeggen. Voor mij verrijkt The Message mijn geloofsleven op een radicaal inspirerende manier.
- Wieger Sikkema, voorganger evangelische gemeente Berea-noord, Apeldoorn

Eugene Peterson's vertaling The Message is als vers fruit. Oude en bekende teksten voelen fris en nieuw aan, terwijl de essentie van de tekst knap bewaard is gebleven. Een verrijking voor mijn preekvoorbereidingen.
- Jan Wolsheimer, directeur Missie Nederland

Al jaren lees ik The Message. Voor m'n preek voorbereiding, maar vooral ook voor m'n eigen geloofsopbouw. Omdat die duizenden jaren oude woorden er zo actueel in doorklinken. Keer op keer blazen ze het stof van oeroude waarheden en verfrissen ze m'n ziel. Wat ben ik daarom blij dat het Nieuwe Testament van The Message nu ook in het Nederlands beschikbaar is!
- Martijn Rutgers, pastor Mozaiek071, Leiden

The Message Nieuwe Testament NL Peterson, Eugene
€ 14,95
voorraad onbekend
Het geheim van David over de Psalmen

Henk Binnendijk is weer volop actueel met Het geheim van David wat over de Psalmen gaat. Henk Binnendijk zegt over zijn nieuwste boek: Nooit heb ik een boek geschreven dat mij zo dicht bij God bracht. Ik ben door dit boek veel meer van God gaan houden. Wat een God hebben wij , die zo met mensen omgaat!

Henk Binnendijk vraagt zich af hoe David als koning van Israël, met zo'n druk en bedreigd leven, kans gezien heeft om toch telkens weer stil te zijn en een psalm te schrijven. Het zegt veel over zijn relatie met God. Dat ging hem boven alles. Door Davids psalmen te bestuderen is Henk Binnendijk achter het geheim van David gekomen. Het geheim dat David z?n hele leven bij zich droeg en dat hem kracht gaf in moeilijke momenten:

'Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij.'

Mediteren met Henk Binnendijk helpt je te ervaren wat de troostende kracht van Davids psalmen is. Bevat gespreksvragen voor groepsbespreking en Bijbelstudie.

Henk Binnendijk (Rijnsburg) is een geliefde en veelgelezen auteur. H? werd bekend door zijn tv-programma's met gesprekken over het geloof. Tot z?n bekendste boeken behoren De Bergrede, Dichtbij God en Het Meesterwerk van God.

Het geheim van David over de Psalmen Binnendijk, Henk
€ 19,99
voorraad onbekend
Prins van Perzië, over Kores

De Prins van Perzië is een nieuwe Bijbels historische roman van Tessa Afshar over de beloften aan koning Kores of ook wel Cyrus genoemd, waar we over lezen in de Bijbel op meerdere plaatsen.

De joodse Keren wordt door haar in Babylon gevangen familie noodgedwongen verkocht aan het huishouden van Daniel. Ze ontwikkelt zich snel tot een van Daniels beste schrijvers, maar na een ongeluk wordt ze weggestuurd met een mysterieuze opdracht: een herdersjongen trainen voor een grootse toekomst. Als ze geruchten hoort over zijn ware identiteit, beseft ze dat ze hem met haar leven moet bewaken, omdat hij weleens degene kan zijn die haar volk naar vrijheid zal leiden.

Kores neemt in het Oude Testament een bijzondere plaats in. Andere buitenlandse overheersers worden vaak voorgesteld als instrumenten van God om het volk van Israël te straffen (zie bijvoorbeeld 2 Koningen 24:1-4). Kores daarentegen wordt beschreven als de bevrijder van de Judese ballingen. Volgens Ezra 1:2 belijdt Kores dat hij zijn macht dankt aan 'de HEER, de God van de hemel'. En in Jesaja 44:28 en Jesaja 45:1 wordt Kores 'Gods herder' en 'gezalfde van de HEER' genoemd.

Tessa Afshar is geboren in Iran en groeide daar op als moslima. Op haar veertiende ging ze naar een Engelse meisjesschool in Amerika. Haar leven kreeg een andere wending toen ze christen werd. Ze ging theologie studeren aan de Universiteit van Yale. Tegenwoordig schrijft ze romans en is ze actief als kerkelijk werker in een gemeente in New England.

Prins van Perzië, over Kores Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
De namiddag van het christendom

De namiddag van het christendom, op weg naar een nieuw tijdperk, is een profetisch boek over de toekomst van de kerk Het magnum opus van Tomas Halík.

Op profetische wijze schetst Tomás Halík de toekomst van de kerk. Hij stelt dat we niet leven in een tijdperk van verandering, maar in de verandering van een tijdperk. Alle crises die met die transformatie gepaard gaan, zijn nodig om tot een volwassener christendom te komen dat eindelijk zijn doel voor de wereld vervult.

Halík ziet een kerk voor zich die over haar eigen grenzen weet heen te stappen en meehelpt in het formeren van een wereldwijde broederschap, een nieuwe manier van leven. De namiddag van het christendom biedt een uiterst scherpe analyse van onze tijd en is een met grote overtuigingskracht geschreven meesterwerk.

Tomás Halík (1948) is priester en hoogleraar Filosofie en Sociologie in Praag. Eerder verschenen van zijn hand o.a. Geduld met God, Raak de wonden aan, zijn autobiografie In het geheim geloven en Omdat God ernaar verlangt mens te zijn.

De namiddag van het christendom Halik, Tomas
€ 29,99
voorraad onbekend
Onbreekbare eed

Onbreekbare eed is een nieuw christelijke thriller van Andrew Huff. Spannend en met inhoud tot de laatste pagina. Voor de liefhebbers van Joel Rosenberg. Het eerste deel in de nieuwe thrillerserie John Cross.

Predikant John Cross is niet de man van wie je verwacht dat hij in een vorig leven in dienst was van de CIA, maar de waarheid is dat er bloed aan zijn handen kleeft. Toen hij God leerde kennen, beloofde hij nooit weer te doden. Maar als een oude vijand uit zijn CIA-verleden hem op het spoor komt, wordt hij op de proef gesteld.

Kan hij zijn eed houden zonder zijn leven of zijn gemeente daarvoor op te offeren? Niet alleen een pageturner vol razend spannende achtervolgingen en gevechten, maar ook een les in wat het betekent om de Vredevorst te volgen in een wereld vol geweld.

Andrew Huff is contentwriter in de christelijke media-industrie. Daarvoor heeft hij gewerkt als voorganger. Hij woont met zijn gezin in Texas.

Onbreekbare eed Huff, Andrew
€ 22,99
voorraad onbekend
Kom uit je hoofd, doorbreek de cirkel

Kom uit je hoofd, doorbreek de cirkel van negatief denken is een boek van Jennie Allen over de vernieuwing van ons denken.

Spreker en bijbelleraar Jennie Allen kent veel vrouwen die het gevoel hebben steeds weer vast te lopen in frustrerende en ontmoedigende patronen. In haar zoektocht naar een oplossing, ontdekte ze dat de grootste geestelijke strijd van onze generatie plaatsvindt in ons hoofd.

Ons denken vormt hoe we leven. Het is dus cruciaal dat we leren hoe we onze ronddraaiende gedachten kunnen stoppen en weigeren het slachtoffer te worden van negatieve denkpatronen zoals slachtofferschap, angst en afleiding. In dit boek legt Jennie aan de hand van Bijbelse waarheden en recente ontdekkingen in de neurologie uit hoe we deze vijanden in ons denken kunnen verslaan met de waarheid over wie God is en hoe Hij jou bedoeld heeft.

Jennie Allen is een Bijbelleraar die bekendstaat om haar persoonlijke authenticiteit en kwetsbaarheid. Ze heeft meerdere populaire bijbelstudies en boeken geschreven en spreekt regelmatig op conferenties en in kerken. Jennie en haar man Zac hebben samen vier kinderen, inclusief één geadopteerd kind uit Rwanda.

Kom uit je hoofd, doorbreek de cirkel Allen, Jennie
€ 16,99
voorraad onbekend
Verzoening

In de roman 'Verzoening' van Deborah Raney stort weduwe Tess Everett zich op vrijwilligerswerk om zichzelf af te leiden van haar thuis dat een leeg nest is geworden. Daar ontmoet ze J.W. McRae, de vroegere man van haar overleden vriendin Char.

Ze heeft hem niet meer gezien sinds hij zijn zoon verwaarloosde na de dood van Char, waardoor Tess en haar man het kind onder hun hoede hebben genomen.

J.W. is terug en hoopt zich met zijn zoon te verzoenen nu hij opa is geworden. Tess verhuurt haar garage aan de weduwnaar in de hoop dat ze de afstand tussen vader en zoon kan overbruggen. Ondertussen bloeit er iets op tussen Tess en J.W., maar is hun relatie alle strubbelingen waard? Is het mogelijk om een nieuwe start te maken?

Verzoening is een op zich zelf staand boek en een echte Deborah Raney vol diepgang en romantiek.

Verzoening Raney, Deborah
€ 22,99
voorraad onbekend
Zegen hen, gebeden voor moeders

Zegen hen, bevat gebeden voor moeders en is een mooi cadeau voor hen bij verschillende gelegenheden. Het is samengesteld door verschillende vrouwen.

Bidden voor je kind is een van de belangrijkste dingen die je als moeder kunt doen. Maar soms heb, je geen woorden voor je gebed. Dit gebedenboek wil daarbij helpen: het is geschreven door moeders en voor moeders.

Het biedt gebeden voor de gewone momenten en voor de bijzondere momenten, waarbij de moeilijke dingen niet uit de weg worden gegaan. Je vindt in Zegen hen gebeden gebaseerd op Bijbelteksten over allerlei onderwerpen: of het nu gaat om de bevalling en kraamtijd, eerste schooldag, een kind dat bang is, een overlijden van opa of oma of het begin van de vakantie. Ook zijn er gebeden voor moeders zelf in verschillende situaties.

Met gebeden van onder meer Sifra Bekx, Janneke Burger, Sarianne van Dalen, Hanna Holwerda, Esther van Lunteren, Annelies van Poelgeest, Carianne Ros, Nadine de Vos en Willemijn de Weerd. Redactie door Hannah Zandbergen, eindredacteur van Sestra mama.

Heel geschikt als (kraam)cadeau of bij Moederdag

Zegen hen, gebeden voor moeders Zandbergen, Hannah (red)
€ 18,99
voorraad onbekend
Levenslessen, 20 topics

In 'Levenslessen' grijpt Nikolaas Sintobin terug op oude wijsheden om het leven in bloei te zetten. Sintobin doet dat aan de hand van twintig uit het leven gegrepen levenslessen: geduld, twijfel, vertrouwen, danken, stilte, trots, veerkracht, liefde, vrijheid en meer.

Het leven is een goed verpakt geschenk. De kunst is steeds dieper door te dringen in de eindeloze mogelijkheden die het biedt. Deze verrassende wijsheid is een betrouwbare richtingwijzer naar een vreugdevol leven. Elke levensles in dit boek opent vensters en deuren om de schoonheid van het leven verder te verkennen.

Iedere levensles bevat een prachtige illustratie van Charlotte Schrameijer.

Levenslessen, 20 topics sintobin, Nikolaas
€ 20,-
voorraad onbekend
Roeping, aan de slag met je taak

In de nieuwe Zij Lacht Guide, gaat Mandy Wittekoek-den Dekker dieper in op het thema Roeping, aan de slag met jouw unieke taak.

Hoe kom je erachter wat je roeping, je unieke taak is? Die vraag hield Mandy jarenlang bezig, en met haar vele christenen. Het gevoel van 'gewoon graag op de juiste plek willen zitten' liet haar niet los en in haar zoektocht kwam ze samen met God tot mooie inzichten. Kwaliteiten, dromen, samenwerken met God, de hulp van de Heilige Geest en leugens die in de weg staan – het komt allemaal aan bod in deze praktische guide!

Mandy Wittekoek-den Dekker schrijft al vijf jaar diepzinnige overdenkingen voor het platform Zij Lacht. Met haar vlotte pen en nuchtere manier van denken maakt zij het onderwerp 'roeping' minder zwaar en spoort zij menig christen aan om aan de slag te gaan met haar unieke taak.

Roeping, aan de slag met je taak Wittekoek - den Dekker, Mandy Zij lacht
€ 16,99
voorraad onbekend