Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe christelijke boeken in 2020

In 2020 worden weer veel nieuwe boeken verwacht. De inkopers van Ichthusboekhandel hebben al weer veel gesprekken gevoerd met uitgevers, het nodige marktonderzoek gedaan en hopen dat ook nog verder te doen rondom de nieuwe uitgaven van de christelijke uitgevers voor 2020.

Globaal komen drie keer per jaar de uitgevers met nieuwe titels naar buiten. We overleggen dan over de aantallen die we inkopen omdat we die verwachten ook te verkopen. Uitgevers stellen op basis van deze gesprekken hun oplage vast. De nieuwe uitgaven worden naar aanleiding van deze gesprekken met de boekhandels soms nog aangepast. Door deze waardevolle samenwerking kan de uitgever én de boekhandel zorgen voor kwaliteit en een breed assortiment. Op basis van regelmatig onderzoek in de winkels en via onze website kunnen wij ook de vragen van onze bezoekers steeds beter beantwoorden.

Kijk bij de overzichten van de christelijke uitgevers wat er het voorjaar van 2020 verwacht wordt:

* Nieuwe uitgaven voorjaar 2020 verwacht bij uitgeverij KokBoekencentrum

* Nieuwe uitgaven voorjaar 2020 Royal Jongbloed / Arkmedia / Columbus / Sestra en Groen

* Nieuwe Uitgaven van de Banier voorjaar 2020

Hieronder geven wij alvast een impressie van enkele nieuwe christelijke toptitels die verwacht worden:

23 artikelen
pagina 1 van 3
Kom en Zie, leesplan veertigdagentijd

Kom en Zie is een leesplan, geschreven door Maartje Kok, voor jonge vrouwen in de veertig dagen tijd voor Pasen vanuit het platform van Zij Lacht. Inspirerend en herkenbaar.

Al eeuwenlang is de tijd rondom Pasen een tijd van bezinning. Dit veertigdagenboek helpt je hierbij en geeft woorden van verstilling, verscherping en vertroosting, om zo in deze veertigdagentijd je ogen te richten op Jezus.

Het zien op Jezus doen we door te kijken door de ogen van de gelovige van vroeger en nu. Wat zagen zij van Jezus en wat zegt ons dat? Deze veertig dagen ga je op weg en kijk je naar Jezus door middel van overdenkingen, gedichten, vragen en opdrachten. Zo leer je in deze dagen zien wat het betekent dat Christus ons lief heeft gehad tot in de dood. Eén ding is zeker: we zullen nooit uitgekeken raken.

Maartje Kok (1994) studeerde HBO Theologie en is graag bezig met woorden en beelden. In het dagelijks leven heeft ze bijna altijd haar schrijfboek binnen handbereik om haar gedachten in op te schrijven. Boven alles verlangt ze ernaar om haar diepste vreugde telkens weer in God te vinden. Ze is scherp en fijnzinnig en houdt van diepgang en directheid.

Maartje inspireert mij - en 2.000+ anderen! - al lange tijd met haar schrijfsels, prachtige beelden en hersenspinsels op Instagram. Ze schrijft eerlijk en puur, en dat maakte dat ik haar vroeg om een leesplan te schrijven voor de veertigdagentijd. Hoewel Maartje in mijn ogen zelf een voorbeeld is, gebruikt ze in dit leesplan juist voorbeelden van gelovigen van vroeger, en dat maakt dit leesplan zo ontzettend sterk.
Liza de Jonge, oprichter Zij Lacht

Kom en Zie, leesplan veertigdagentijd Zij lacht
€ 18,99
voorraad onbekend
Een klein geluk

Een klein geluk van Kirsten Heitzmann is het derde deel in de serie het land van de Gouden rivieren. Het vervolg op de heer uit het zuiden.

Het fatale schot dat ze loste in haar huwelijksnacht staat twee maanden later nog altijd op Desi's netvlies gebrand, maar weerhoudt haar er niet van om te doen wat juist is, ook al staat haar kersverse echtgenoot niet altijd achter haar daden.

Maar het valt haar niet makkelijk om te voldoen aan wat er van haar verwacht wordt als getrouwde vrouw. Remy wordt geteisterd door schuldgevoelens, maar wat als de kans om alles recht te zetten te veel van hem vraagt?

Ik ben al lang fan van Heitzmanns werk en ook dit boek is weer de moeite waard: een dikke vierhonderd pagina's smullen van een romantisch verhaal dat geen moment flauw of zoetig wordt.
– Nederlands Dagblad over Bruid van de bergen

Een klein geluk Heitzmann, Kristen
€ 23,99
voorraad onbekend
Dietrich, mijn liefste

Dietrich, mijn liefste is een een bijzondere roman over Maria von Wiedemeyer, de verloofde van Dietrich Bonhoeffer, waar hij vanuit de gevangenis mee correspondeerde. Daarmee is het een ontroerende oorlogsroman.

Leer een andere, zachte kant van de bekende theoloog en verzetsheld Dietrich Bonhoeffer kennen in deze roman over zijn relatie met Maria von Wedemeyer; het verhaal van een hartstochtelijke liefde die door de oorlog geen toekomst heeft.

Een liefde die voor hen allebei als een prachtige verrassing komt, maar ook een groot risico in zich draagt. Maria noch Dietrich is voorbereid op wat hun te wachten staat. Een meeslepend, waargebeurd liefdesverhaal, gebaseerd op gedetailleerde research.

Amanda Barratt schrijft romantische historische fictie en heeft in de Verenigde Staten al meerdere romans op haar naam staan. Voor Dietrich, mijn liefste las ze alles wat ze maar kon vinden over Dietrich Bonhoeffer.

Dietrich, mijn liefste Barratt, Amanda
€ 22,99
voorraad onbekend
Vals geluk

Steven James is bekend van zijn serie rondom FBI-agent Patrick Bowers. Met de nieuwe christelijke thriller Vals geluk slaat hij een andere weg in: die van de dystopische thriller.

Dertig jaar verder in de toekomst. Mensen leven zij aan zij met Artificials, zeer geavanceerde robots die voor echte mensen kunnen doorgaan. Als Kestrel Hathaway getuige is van een terroristische aanslag, wordt ze meegezogen in een wereld van samenzweringen die ze samen met Jordan, haar Artificial, probeert te ontmaskeren. In hun race tegen de klok stelt Jordan een vraag die een Artificial niet zou mogen stellen… en zet daarmee alles op het spel.

De dystopische thriller is een genre dat tot de verbeelding van mensen spreekt. De auteur creëert met eigen fantasie een toekomstwereld die per definitie geladen, grimmig of somber en dreigend is. Wie Steven James kent weet dat hij midden in die dreiging of beklemming oog heeft voor hoopvol realisme.

Vals geluk James, Steven
€ 22,99
voorraad onbekend
Als gebed de hemel raakt
Als gebed de hemel raakt Tagg, Melissa
€ 20,99
voorraad onbekend
Wat blijft is liefde

Wat blijft is de liefde vormt het laatste deel van de serie De kindertrein door Jody Hedlund. We lezen dan over de jongste van de Neumann-zusjes, Sofie. Zij komt voor een aantal moeilijke keuzes te staan. Dit deel vormt een aangrijpend slot van deze trilogie.

Thema's als schuld, verlatenheid en vergeving brengen diepte in dit aangrijpende verhaal over liefde en verlangen. In deze coming of age-roman brengt Hedlund de grote armoede in het Amerika van de negentiende eeuw als geen ander tot leven.

Wat blijft is liefde Hedlund, Jody
€ 22,99
voorraad onbekend
Bijbel met verwijsteksten (uitgeschreven

De Bijbel in de Herziene Statenvertaling is er nu ook met uitgeschreven verwijsteksten. Deze Bijbel bevat honderden verwijzingen. In het Oude Testament worden teksten uit het Nieuwe Testament aangehaald om de impact te laten zien van de vervulling van deze oudtestamentische teksten. En in het Nieuwe Testament worden teksten uit het Oude Testament geciteerd, zodat de lezer bij de beschreven gebeurtenissen de achtergrond ervan ontdekt in oudtestamentische beloften en profetieën.

Deze Bijbel helpt de bijbellezer om op een eenvoudige manier meer zicht te krijgen op de samenhang van de Bijbel. In de Bijbel met verwijsteksten worden een heel aantal van deze tekstplaatsen concreet uitgeschreven bij het betreffende vers.

In totaal bevat deze Bijbel zo'n 1800 verwijsteksten tussen beide testamenten. Op deze manier wordt de eenheid en samenhang tussen het Oude en Nieuwe Testament versterkt.

De band is leer, met zilversnede en een koker.

Formaat 15,5 x 23.0 cm en bevat ca 1.800 pagina.

Bijbel met verwijsteksten (uitgeschreven HSV
€ 99,-
voorraad onbekend
Bijbel (HSV) met psalmen - hardcover blo

Bijbel in Herziene Statenvertaling (HSV) met psalmen in het grotere formaat. Een hardcover omslag in een frisse kleurrijke uitstraling, dundrukpapier en een bijpassend foudraal. De koker beschermt daarmee de bijbel

Deze uitgave heeft een hardcover met een fraai bloemenmotief op de omslag en het foudraal, heeft twee leeslinten en is 12×18 cm. Daarmee is het een ideale kerkbijbel om mee te nemen en is geschikt voor regelmatig gebruik.

Bijbel (HSV) met psalmen - hardcover blo
€ 45,-
voorraad onbekend
Bijbel (HSV) - foam paars
Bijbel (HSV) - foam paars
€ 40,-
voorraad onbekend
Morgenlicht

In de roman Morgenlicht van Deborah Raney maken we kennis met de zusjes Chandler. Zij moeten niet alleen het verdriet over de dood van hun moeder verwerken, maar hun vader heeft ook opeens een veel jongere vriendin.

De oudste zus, Phee, voelt zich nu verantwoordelijk voor het gezin. Dan ontmoet ze Quinn Mitchell, die verliefd op haar wordt. Hij is echter een heel stuk ouder dan Phee. Is zij in staat om zich open te stellen voor de liefde? Een verhaal dat tot nadenken stemt en hedendaagse thema's niet schuwt.

Deborah Raney verwerkt in deze roman, de kracht van families, op een hartverwarmende wijze en een belangrijk thema rond rouwverwerking.

Deborah Raney schrijft meeslepende romans over personages die voor ingewikkelde keuzes komen te staan. Er zijn al meer dan 20 romans van haar hand verschenen, waaronder de succesvolle serie Chicory Inn.

Morgenlicht Raney, Deborah
€ 21,99
voorraad onbekend