Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe titels najaar 2018 Uitgeverij Scholten

19 artikelen
pagina 2 van 2
Dochters van Eva

'Dochters van Eva' gaat over de taak van de vrouw binnen de bijbelse context. Gertruud Bakker is geïnteresseerd in de joodse geschriften, zoals Talmoed en Midrasj. Ze probeert vanuit de Hebreeuwse grondtekst de belangrijke rol van
de vrouw binnen het huwelijk, gezin en de samenleving te doorgronden.

Dit boek kijkt verder dan de algemene kennis over de vrouw binnen het christelijke denken. Wat is Gods bedoeling met het opvoeden van kinderen? Wat zegt de bijbel ons vanuit het Hebreeuws over vrouwen als Ruth, Esther, Maria en andere sterke vrouwen? Spreuken 31, een lofrede op de vrouw, wordt uitvoerig onder de loep genomen en doorgetrokken naar de praktische invulling voor de vrouw vandaag de dag.

Het is een verdieping voor de vrouw, een boek om in te lezen, uit te leren en samen te bespreken. Dit boek is een uitnodiging aan moeders, maar ook vaders om van Gods woord werk te maken. Kinderen te onderwijzen uit Zijn woord en er tijd en ruimte voor te maken, zodat er een stevige basis onder hun leven wordt gelegd.

Het is een verdieping voor de vrouw, een boek om in te lezen, uit te leren en samen te bespreken. Dit boek is een uitnodiging aan moeders, maar ook vaders om van Gods woord werk te maken.

Dochters van Eva Bakker Kemper, Gertruud
€ 16,50
voorraad onbekend
Leef in Christus

Leef in Christus van Charles W. Price heeft als centrale thema: Hoe we vernieuwende geestelijke kracht kunnen vinden.

In het Oude Testament was de Ark van het verbond dé plaats waar God en de mens elkaar ontmoetten, waar Zijn doel duidelijk en Zijn kracht zichtbaar werd. Vandaag de dag kunnen we verlangen naar die intimiteit. We proberen het perfecte christelijke leven te leven, maar we schieten voortdurend tekort. Het geestelijke leven wordt een worsteling om de berg op te komen: vermoeiend, frustrerend en het geeft ons geen voldoening.

In 'Leef in Christus' legt de bekende bijbelleraar en voorganger Charles W. Price uit dat het christelijke leven geen techniek of een levensstijl is, maar dat het uitsluitend gaat om een relatie met Jezus Christus. Price gebruikt verschillende voorbeelden uit het Oude Testament om ons te laten zien dat het Gods aanwezigheid, Zijn wetten en Zijn dagelijkse voorzienigheid zijn die ons voldoening geven in het hectische tempo van het moderne leven.

Dit boek is een inspirerende uitdaging voor iedereen die geestelijk ontmoedigd is. Ga in vertrouwen op weg en leef vanuit de grenzeloze kracht van de opgestane Heer.

Charles W. Price is geboren in Engeland. Als tiener bezocht hij Capernwray Hall, een Bijbelschool van Torchbearers. Hij werd er uiteindelijk directeur. Torchbearers wil door goed bijbels onderwijs en praktische training (jonge)mensen toerusten om Christus in Zijn wereldwijde gemeente te dienen. Price heeft verschillende boeken geschreven waarin hij zijn lezers aanmoedigt om hun leven beschikbaar te stellen voor het werk en de kracht van Christus.
In 2001 verhuisde hij naar Toronto in Canada en werd
daar de voorganger van The Peoples Church. Hij heeft in meer dan honderd landen gesproken en zijn eigen tv-programma, 'Living Truth' wordt in zeventig landen in verschillende talen uitgezonden.

Leef in Christus is vertaald door Dientje Wiersma

Leef in Christus Price, Charles W.
€ 13,50
voorraad onbekend
Vergeten oude Weg

De vergeten oude weg ...authentiek christendom herontdekt' is een scherpzinnige blik op wat er verkeerd is gegaan in onze christelijke ervaring. Waarom verlaten zoveel mensen de christelijke bediening en verliezen ze hun geloof als gevolg van burn-out?

Is er iets mis met het Evangelie dat ons gebracht is? Het woord 'evangelie' betekent goed nieuws. Veel van wat wordt gepresenteerd als het Evangelie blijkt voor christenen het tegenovergestelde van goed nieuws te zijn. Velen hebben het geloof verlaten en zijn uitgeput of in een burn-out terechtgekomen. Dit boek brengt het Evangelie als echt goed nieuws.

Het nieuwste boek van James Jordan in 2019 is een profetische boodschap aan het Lichaam van Christus dat er een nieuwe dag aanbreekt. Als de tastbare liefde van de Vader door de kerk gaat, tart dit onze geldende opvatting over de inhoud van ons christen-zijn. Het brengt een totaal nieuw perspectief, maar ook de enorme vrijheid van het Evangelie, zoals dat in het begin gesproken werd door de apostelen en de vroege Kerk.

Vergeten oude Weg Jordan, James
€ 15,-
voorraad onbekend
God weeft goud door elk verhaal

Kirsten Alting is moeder en zangeres. Muziek speelt van jongs af aan een belangrijke rol in haar leven. Ze zingt in diverse gospelkoren. Ze twijfelt of ze een cd op zal nemen. In gebed vraagt ze de Heer om een teken, zwart op wit.

En die krijgt ze. Haar eerste album 'Praise His Name' is een groot succes. Na een bevalling krijgt ze te kampen met ernstige buikklachten. De ene operatie volgt de andere op. Als ze op het randje van de dood balanceert, praat ze veel met God en krijgt ze een heel directe vraag: 'Kirsten, waar wil je zingen, in de hemel voor Mijn troon, of op aarde voor Mijn troon?' Dit motiveert haar om voor haar gezondheid te strijden en alles op alles te zetten om onder begeleiding van de beroemde producer Gordon Mote haar tweede cd op te nemen in Nashville.

Dit boek is een bewogen verslag van haar leven waar God een gouden draad door geweven heeft.

Het is een bemoediging voor allen die zich in een penibele situatie bevinden, maar zich getroost willen laten weten door Gods hand.

God weeft goud door elk verhaal Alting, Kirsten
€ 16,95
voorraad onbekend
Met terugwerkende kracht
Met terugwerkende kracht Schutter, Ida
€ 16,95
voorraad onbekend
Nieuw leven

Nieuw leven is het bijzondere levensverhaal van Binh Tay Nguyen over haar levensreis vanuit China, via Vietnam, Oost Europa en uiteindelijk in Nederland.

Het leven van de voormalige nieuwslezeres, journaliste en tolk Binh Tay Nguyen is opmerkelijk. Binh werd geboren in de Chinese stad Kunming, vlakbij de Vietnamese grens, uit Vietnamese ouders. De eerste twintig jaar van haar leven speelden zich in het China van Mao Zedong af.

Als jonge vrouw besluit ze om in haar communistische vaderland Vietnam deel te nemen aan de oorlog tegen de Amerikanen. Omdat ze geen gehoor wilde geven aan opdrachten van het regime en in de gevangenis dreigde terecht te komen, verliet ze noodgedwongen haar geliefde Vietnam. Berooid kwam Binh met haar gezin via Oost-Europa in Nederland terecht. Hier vroeg ze asiel aan.

'Nieuw Leven' geeft een beeld van haar ongelooflijke, maar vooral wonderlijke levenspad. Een aantal malen ontsnapte Binh ternauwernood aan de dood. Werd zij van bovenaf beschermd?

Uiteindelijk ziet Binh die bescherming als een geschenk uit de hemel. Als dank aan God en vanwege de innige wens haar levensverhaal met anderen te delen, schreef zijn samen met Cees Smit dit ontroerende boek in de herfstjaren van haar leven.

* Brengt de geschiedenis van Vietnam dichtbij.
* Interessante familiesaga.
* Biografische roman

Nieuw leven Nguyen, Binh Tay en Cees Smit
€ 19,50
voorraad onbekend
Een rugzak vol tranen en hoop
Een rugzak vol tranen en hoop Gootjes- van Gurp, Jos
€ 12,50
voorraad onbekend
Woorden van Gods liefde

Woorden van Gods liefde. God spreekt tot je in Zijn taal van liefde.

De Bijbelteksten, foto's, gedichten & gedachten laten zien hoeveel de Vader van je houdt. In dit boek vind je een selectie van overdenkingen van de Facebookpagina Woorden van Gods liefde.

Voor thuis of onderweg of om cadeau te geven.

Op FB pagina -Woorden van Gods liefde- ontvangen dagelijks duizenden mensen bemoediging. De meest aansprekende teksten, overwegingen en gedichten zijn voor het eerst gebundeld in dit hardcover boek.

Woorden van Gods liefde Heij, Ans
€ 13,50
voorraad onbekend
Dichter bij God
Dichter bij God Heuvelman, Leo
€ 13,50
voorraad onbekend