Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe titels najaar 2018 Vuurbaak -Neema

15 artikelen
pagina 2 van 2
Romeinen, Gods recht geldt voor iedereen

In Gods recht voor iedereen bespreekt ds. Pieter Niemeijer de brief van paulus aan de Romeinen.

Waar staat een kleine christelijke gemeente voor in een wereldstad? In een omgeving waarin alles lijkt te draaien om de macht van de keizer bepaalt de apostel Paulus de lezers van zijn brief aan de Romeinen bij het recht van God.

Paulus schrijft over het wereldse leefklimaat en Gods oordeel daarover, de redding die er in Christus is voor ieder die gelooft, en Gods trouw aan zijn beloften de eeuwen door. De aandacht voor het samenleven in de kerk met alle verschillen in achtergronden en meningen, en voor de missionaire kracht van het evangelie, maakt Romeinen een brief waaruit ook vandaag veel te leren valt.

Elk hoofdstuk is aan het eind voorzien van diverse gespreksvragen en aandachtspunten voor bespreking.

Pieter Niemeijer is predikant in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Rijnsburg. Daarvoor diende hij in Zuidwolde (Gr), Dordrecht en Den Helder. Tevens was hij tweemaal preses van een Generale synode.

Romeinen, Gods recht geldt voor iedereen Niemeijer, ds. Pieter
€ 10,90
voorraad onbekend
Nooit meer eene nieuwe hierarchie

Deze bundel bevat toespraken gehouden op een symposium ter gelegenheid van de honderdste sterfdag van F.L. Rutgers (1836-1917), hoogleraar kerkgeschiedenis en kerkrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Rutgers staat bekend als de schepper van het zogenaamde Doleantie-kerkrecht (tegenover het vanaf de zestiende eeuw ontwikkelde gereformeerde kerkrecht). In de loop van de twintigste eeuw is Rutgers' structuur onderwerp van kerkelijk conflict geweest en soms aangepast. Maar nog steeds geldt zijn juridische structuur als een ijkpunt.

Acht auteurs besteden vanuit uiteenlopende kerkelijke tradities aandacht aan Rutgers en aan diens kerkrechtelijke erfenis. Zij overwegen de betekenis van zijn kerkrecht voor vandaag.

Leon van den Broeke is verbonden als docent Kerkrecht aan de Theologische Universiteit Kampen en als assistent-professor Religion, Law & Society aan de Vrije Universiteit. Hij is directeur van het D. Deddens Kerkrechtcentrum te Kampen.

George Harinck is verbonden als hoogleraar Protestantisme en hoogleraar Neocalvinisme aan respectievelijk de Theologische Universiteit Kampen en de Vrije Universiteit. Hij is directeur van het Archief- en Documentatiecentrum te Kampen.

Dit is deel 34 uit de AD Chartas-reeks.

Nooit meer eene nieuwe hierarchie Broeke, Leon, George Harinck (red)
€ 22,50
voorraad onbekend
Een leven bleek niet lang genoeg

Een leven bleek niet lang genoeg is het debuut van Michiel Bakker waarin hij schrijft over liefde, tijd en hoop.

Een oude man voelt dat zijn einde nadert. Hij neemt de pen op en keert schrijvend terug naar waar het voor hem allemaal begon: bij een liefde uit zijn jeugd. Aan haar vertelt hij over zijn herinneringen, het leven en alles wat het hem bracht. Dwalend tussen weemoed, vragen en geluk onderneemt hij een laatste poging om er vrede in te vinden.

'Een leven bleek niet lang genoeg' overdenkt in prachtige, poëtische taal en heldere gedachten het leven na verlies van liefde en duidelijkheid, zoekend naar een weg van hoop.

Een leven bleek niet lang genoeg Bakker, Michiel
€ 18,95
voorraad onbekend
Het evangelie volgens Pilatus
Het evangelie volgens Pilatus Schmitt, Eric-Emmanuel
€ 19,95
voorraad onbekend
Let there be light  (Set 4 stuks)

Hart voor Kerst zorgt elke jaar voor een film, CD of een boek wat u kunt delen met uw vrienden, familieleden of buren. Dit jaar is dat de film: Let there be Light! In een set van 4 stuks; drie voor anderen, één voor je zelf

Nadat dr. Sol Harkens zijn jongste zoon verloren heeft aan kanker, verliest hij zijn geloof en wordt hij een fervent aanhanger van het atheïsme.

Door het schrijven van bestseller boeken en houden van speeches waarin hij God belachelijk maakt en het christendom hard aanvalt, is zijn populariteit en succes enorm. Maar ondanks alle roem bevindt zijn leven zich in een neergaande spiraal. Zijn huwelijk is op de klippen gelopen en voor zijn twee overgebleven zonen is hij allang geen echte vader meer.

Alcohol lijkt dé manier om de pijn en leegte in zijn leven te vullen. Als hij na het zoveelste feestje met teveel drank op achter het stuur kruipt, gaat het mis, met een ernstig auto-ongeluk tot gevolg. Hij is vier minuten klinisch dood maar kan worden gereanimeerd. Wat zich tijdens deze vier minuten afspeelt, zal zijn kijk op het leven drastisch veranderen.

LET THERE BE LIGHT is een aangrijpende film over de realiteit van het leven en de kracht van Gods liefde. Een 'must see' voor iedereen die worstelt met twijfel, boosheid of verlies en op zoek is naar licht om de duisternis te doorbreken.

Bekijk hier de trailer van Let there be light!

Let there be light (Set 4 stuks) DVD aktie Hart voor Kerst
€ 11,96
voorraad onbekend