Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe titels NBG najaar 2018

Bij Het Nederlands Bijbelgenootschap verschijnen in het najaar van 2018 de volgende nieuwe titels:

21 artikelen
pagina 1 van 3
De Rechte Bijbel - Justice Bible

De Rechte Bijbel is de Bijbel voor iedereen in Gewone Taal die zich vanuit het geloof in Christus wil inspannen om de wereld eerlijker te maken.

Iedereen die in de Bijbel zoeken naar richtlijnen voor hun leven. Die niet alleen kennis op willen doen, maar dat wat ze leren ook vooral in de praktijk willen brengen.

Met deze bijbel kun je alleen aan de slag, maar nog leuker is het om samen met een groep te lezen. Om samen te kijken naar wat de Bijbel zegt over recht en rechtvaardigheid. Zodat je samen sterker staat en weer anderen enthousiast kan maken om ook te kijken naar de wereld en hun plaats daarin, vanuit bijbels perspectief.

De tekst van de Bijbel is die van de Bijbel in Gewone taal (BGT). Daarom is de Rechte Bijbel toegankelijk voor iedereen.

Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt deze bijbel samen met andere partners uit. Elk van die partners heeft in haar eigen expertise bijgedragen aan de inhoud van de extra informatie. Deze partners zijn: Tear, EO, Internation Justice Mission, Kerk in Actie en Micha Nederland.

Deze BGT bevat alles wat je nodig hebt om zelf met het onderwerp gerechtigheid aan de slag te gaan: 650 gemarkeerde bijbelgedeelten en bijbelstudies die je uitdagen je denken én doen te veranderen. En door de schuine afsnijding van de onderkant van het boek, is het echt een statementbijbel!

'De beroemde Justice Bible nu eindelijk ook in het Nederlands! De Rechte Bijbel licht alle teksten over onrecht en gerechtigheid uit. De artikelen geven handvatten om concreet en praktisch recht te doen, dichtbij en ver weg.'
Marije Vermaas, coördinator Micha Nederland

'Overal waar de Rechte Bijbel op tafel ligt, zullen gesprekken ontstaan over alles wat krom is in deze wereld en hoe God recht brengt.'
Geert Jan Rijken, Strategy & Impact, Tear

De Rechte Bijbel - Justice Bible BGT
€ 29,95
voorraad onbekend
Bijbel Zwart Compacteditie met elastiek

De Bijbel in Gewone Taal nu in een compacte zwarte editie met elastiek. Ideaal voor mensen die een bijbel bij de hand willen hebben onderweg, in hun tas of jas.

Deze bijbel in een bijzondere uitstraling met een moleskine look past in iedere tas en is dus makkelijk mee te nemen. Het elastiek om de Bijbel zorgt ervoor dat deze netjes dicht blijft onderweg.

Door het formaat is deze bijbel uitstekend geschikt als reisbijbel voor backpackers, maar ook voor hen die dagelijks een bijbel bij zich willen dragen.

Achterin de Bijbel zit een speciaal vakje om notitieblaadjes in te bewaren. Inclusief leeslint.

'Ik neem de Bijbel sneller mee als ik zo'n compacte editie in huis zou hebben. Dus erg fijn dat deze er nu komt!'
Margriet de Haan-Krediet

Andere compacte BGT's

PS: Er zijn nog twee andere uitgaven in deze serie. Er is een warm en trendy vormgegeven editie in het donkerroze met een groene kleursnede en een houtlook editie, waarin je de nerven kunt voelen door de speciale druktechniek.

Bijbel Zwart Compacteditie met elastiek BGT
€ 42,50
voorraad onbekend
Roze bijbel compacteditie  met elastiek

Deze donker roze uitgave van de Bijbel in Gewone Taal is speciaal ontwikkeld om makkelijk mee te kunnen nemen in je jas of tas. Door het compacte formaat en het elastiek rondom de Bijbel is deze bijbel geschikt voor onderweg als reisbijbel of als backpackersbijbel.

De donker roze editie heeft een blinddruk in het omslag van een bloem, die mooi en stijlvol is, maar niet te veel opvalt. Ook heeft deze bijbel een donkergroene kleursnede, waardoor het een echte eyecatcher is. Inclusief leeslint.

Roze bijbel compacteditie met elastiek BGT
€ 42,50
voorraad onbekend
Bijbel hout compacteditie mt elastiek

De Bijbel in Gewone Taal, nu als compacteditie met een bijzondere uitstraling in een houtstructuur. Voorzien van handig elastiek, klein genoeg om altijd mee te nemen, groot genoeg om goed te lezen.

Bijbel hout compacteditie mt elastiek BGT
€ 42,50
voorraad onbekend
De Bijbel in Nederland

Het boek, de Bijbel in Nederland bevat beschouwingen over het bijbelgebruik in Nederland en hoe men daar nu mee omgaat

Reflecties rond het gebruik van de Bijbel in kerk en samenleving. In deze bundel bevinden zich verschillende essays over het gebruik van de Bijbel in Nederland.

Bijdragen van onder meer

* Erik Borgman,
* Herman van Wijngaarden,
* Désanne van Brederode en
* Ad van Nieuwpoort.

De Bijbel in Nederland
€ 22,50
voorraad onbekend
Bijbel in een jaar

De Bijbel in de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) , nu als leesplan in de volgorde van het Alpha's Bijbel in een jaar programma. Lees elke dag een stuk uit het Oude Testament, één uit het Nieuwe Testament en een Psalm of een deel uit Spreuken. Pak de uitdaging op de bijbel in één jaar in zijn geheel te lezen!

De bijbelteksten zijn gesorteerd op dag, je hoeft dus niet eerst de stukken zelf op te zoeken: ze staan achter elkaar bij de dag waar je op dat moment bent.

De Bijbel in één jaar stelt je in de gelegenheid om de bijbel in 1 jaar uit te lezen. Het is daarmee een prachtig hulpmiddel om de gehele context van de bijbel een keer door te nemen en ook alle onbekende gedeelten te ontdekken!

De bijbel in één jaar lezen, is een prima voornemen wat door de praktische vorm haalbaar wordt!

Bijbel in een jaar
€ 27,50
voorraad onbekend
Schrijfbijbel voor journaling

De Schrijfbijbel is er nu in een nieuwe uitvoering! Naast de bijbeltekst van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) is op elke pagina genoeg ruimte om zelf te schrijven, handletteren en biblejournalen.

Deze nieuwe druk heeft weer dikker papier (40 grams, off white), waardoor het geschrevene minder doordrukt. Met een mooi tijdloos omslag, met rood sluitelastiek om de Bijbel goed dicht te houden en twee zwarte leeslinten.

Dat maakt deze Schrijfbijbel de perfecte match met jouw aantekeningen, handlettering en bijbeljournaling.

Schrijfbijbel voor journaling NBV
€ 49,50
voorraad onbekend
Inspire Advent

Leuk pakket bedoeld voor Advent om op een creatieve manier toe te leven naar Kerst.

Het pakket is inclusief leesrooster en elke dag een creatieve verwerking in de lijn van Bijbel journaling, verzorgd door Kris Bossenbroek van ByKris.

Het pakket bevat:

* Inspire werkboekje, 48 pagina's, geschikt voor diverse creatieve technieken
* Inspire Stickevel
* Inspire Knipvel met extra illustraties

Inspire Advent
€ 9,95
voorraad onbekend
Psalmen Dichtbij
Psalmen Dichtbij BGT
€ 26,25
voorraad onbekend