Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe titels uitgeverij Berne Media najaar 2018

24 artikelen
pagina 3 van 3
Geestelijke brieven

Dom John Chapman (1865-1933) was de zoon van een Anglicaanse priester. Hij studeerde theologie in Christ Church, Oxford. Chapman bekeerde zich in 1890 tot de Rooms-Katholieke kerk en werd benedictijn in het Belgische Maredsous.

In 1929 werd hij abt van de abdij van Downside in het Verenigd Koninkrijk.

Chapman is gekend als patroloog en bijbelwetenschapper. Na zijn dood werd een honderdtal brieven van geestelijke leiding teruggevonden. De brieven getuigen van een grote genegenheid voor zijn correspondenten en zijn pareltjes van geestelijk inzicht, praktische wijsheid en gezond verstand. De geestelijke leiding van dom Chapman is erop gericht dat zijn correspondenten vrije en verantwoordelijke partners in de relatie tot God worden.

Dirk Boone vertaalde de brieven naar het Nederlands.

Geestelijke brieven Chapman, John
€ 24,50
voorraad onbekend
Elke dag één rozijn
Elke dag één rozijn Schumacher, Huub; Rentmeester, Bas
€ 29,90
voorraad onbekend
Eigen zinnen

i]Eigen zinnen van Thijs Caspers (red) gaat over persoonlijke drijfveren in werk. [/i]

Ons dagelijks werk vult een groot gedeelte van ons leven. Toch staan we maar zelden stil bij het 'waarom' en het 'waartoe' ervan. Eigen zinnen doet dat wel. In dit boek reflecteren twaalf auteurs op de diepere vragen die ten grondslag liggen aan hun dagelijks werk. Wat motiveert hen? Welke problemen ervaren ze? En waar putten ze inspiratie uit om met bezieling te werken? Ook als het moeilijk is.

Met het beantwoorden van deze vragen vinden de auteurs woorden voor hun dagelijkse inzet. Tegelijkertijd is Eigen zinnen een uitnodiging aan de lezer om zichzelf soortgelijke vragen te stellen.
De schrijvers van Eigen zinnen zijn werkzaam in katholieke en algemeen-christelijke organisaties. Zij laten op hun eigen manier zien hoe oude woorden uit de christelijke traditie verrassend veelzeggend voor het heden zijn.

De christelijke c.q. katholieke traditie verschijnt hiermee als een waardevolle bron voor het omgaan met actuele maatschappelijke vraagstukken zoals de toegenomen regeldruk, het verlies van de menselijke maat in de beroepspraktijk en de (te) grote nadruk op nut en effeciency.

Met bijdragen van:

Bill Banning, Cees Akerboom, Holkje van der Veer, Hub Vossen, Ivonne van der Kar, Liesbeth Hoeven, Marije Vermaas, Marja Wittenbols, Patrick Chatelion Counet, Titus Frankemölle en Ton Duffhues.

Eigen zinnen
€ 17,90
voorraad onbekend
Wij zijn al één
Wij zijn al één Merton, Thomas
€ 14,90
voorraad onbekend